|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
nie nie nie, tak szybko to ja się nie poddam! ![]() Myska0 napisze Wam potem jak poszło ![]() A do pracy wracam dopiero 8 stycznia
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
asia dzia za foty
czyli duże stężenie białka w moczu to objaw gestozy, tak jak pisałam, ale to chyba musi być bardzo dużo powyżej ![]() ja mam niskie erytrocyty i hematokryt - pisze, że u ciężarnych norma, plus niską hemoglobinę, ale jeszcze w normie, te dwa pierwsze poniżej normy
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomo, że wszystko trzeba skonsultowac z lekarzem. ale przy wynikach badan mamy podane normy dla nieciężarnych, wiec wklejam to co doczytałam w gazecie, może kogoś uspokoi
można by to wkleić gdzieś na pierwszą stronę, chyba że już cos podobnego mamy
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale przynajmniej płytki krwi poszły w górę, z 190 na 240
|
|
|
|
|
#1205 |
|
Rozeznanie
|
Nikii no wlasnie czasem jak rybka a momentami takie solidne kopniaki
nie wiem od czego to zalezy. Wczorsj TZ tez poczul nareszcie bo sie wczesniej z niego smialam ze ja czuje tak kocno przykladajac reke do brzucha a on nie ma juz czucia w dloniach. I taka niespodzianka a dzis nie przykładam rak tylko czuje wyraznie jak sie od brzucha odbija, dokladnie to pod pepkiem po lewej albo na srodku.
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Niki Ty mi tu nawet nie pisz takich rzeczy, ze wstydliwe
Ja wstydliwa nie jestem wcale więc jak we mnie poszło to pokaże No chyba, że w męża Ale co to to nie... ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Niekiedy jak się zamyślę i kopnie mnie to aż się przestraszę. Tak miałam na egzaminach ostatnio w szkole Chciałam się na maxa skupić a tu dupa dziecię mnie za wszelka cenę rozpraszało i po tym wszytskim zastanawiam się nad indywidualnymi
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po wizycie
![]() Właśnie tak dziecko usypiałam, że sama przysnęłam na 15 minut ![]() Z dzidziolem oki, dostaliśmy potwierdzenie sisiolka, więc nie ma złudzeń Zresztą ja nie miałam, ginka mówi że tak wraźny, że 100% chłop Małe wiercipiętek, aż się na nie złościła, że pomierzyć nie może No i bez problemu posadziła mnie na fotel, jak tylko przypomniałam, że miałam problem z szyjką. DOwiedziałam sie że tyle że szyjka brzydka bo nadżerka, ale narazie nic sie nie dzieje, wrazie co przepisała mi luteinę, ale póki skurcze się nie powtarzają, to nie będe raczej brała... Przepisła, żeby nic sie nie rozkręcało, no bo troszkę wyolbrzymiłam skurcz A to dlatego że wizyty mam rzadko, Nikki [B]20 stycznia[/B] poproszę ![]() A w ogóle to mama była u małego, wiec połaziłyśmy od razu po sklepach Dostałam wełnianą sukienkę - w lidlu przecenili na 20 zł No to mykam nadrabiać, muszę chatkę poogarniać, ale rozespana jestem
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
Mi z tymi normami to ostatnio internistka podniosła ciśnienie. Zawsze moje wyniki krwi opisuje ginekolog, ale tym razem go nie było i dali je do opisania właśnie interniście. I babka nie skumała, że to ciążowa krew i napisała, że wyniki poza granicami normy i że potrzebna wizyta i to jeszcze pilna (mimo iż ma historię badań z całych 5 miesięcy). A jak porównałam to do norm ciążowych to wszystko gites majonez. No i pożaliłam się na tą babkę u położnej to kazała się nie przejmować co tam wypisuje.
Ech...tylko weź tu człowieku nie myśl budyniem i nie włączaj hormonów ciążowych od razu po słowach: źle i pilnie. Co się nastresowałam to moje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważaj tam na tą cholerną nadżerkę
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
A tak odnośnie czasopism dla ciężarnych/mam- to polecacie któreś jakoś szczególnie - chodzi mi głównie o porady, niekoniecznie masę reklam zachęcających do kupna extra gadżetów
![]() Zastanawiałam się, czy nie prenumerować sobie, tylko nie wiem, jakie i czy warto
|
|
|
|
#1211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za wsparcie - siedze w domu, troche posprzątałam, gotuje obiad nic sie nie dzieje więc musiało to byc z wysiłku. Ale dla pewności zadzwonie jutro do ginekologa
|
|
|
#1212 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Oki, zakupy na gołąbki zrobione, tak więc proszę o
ba żadnych jeszcze nie robiłam... Jedynie pilnowałam w piekarniku by się nie przypaliły, tak więc Na razie czekam aż ryż wystygnie, gotuje też wrzątek do zaparzenia liści, jestem więc na dobrej drodze by je tym razem zrobić ![]() A przy okazji, to byłam w Lidlu i też kupiłam koszulinkę Lolitki Baaardzo sexsi ![]() I kupiłam też komplet kapci dla gości. Chyba z pól godziny je kompletowałam i wybierałam by były różne numery, te same numery miały ten sam kolor i by pasowały do siebie, bo były wszystkie rozwalone i wymieszane... i dopiero w domu zobaczyłam, że wybrałam dwie lewe 40-tki A tyle czasu tam siedziałam i jeszcze 2 razy sprawdzałam... ale nie chce mi się iść już wymieniać...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kalski: za wizytę
|
|
|
#1213 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No nie mów, że ten etap mija?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech to czas ruszyć tyłeczek i ogarnąć conieco
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz stwierdziłam, że może kupie cos jeszcze, bo lubie jednak papier miec w rękach. większośc informacji i tak z neta czerpię. tylko co mnie przeraziło, to ceny tych czasopism. wziełam to moje, bo bylo najtansze, bo chyba jako jedyne w kiosku nie mialo płyty dvd z bajką, podbijające cene ( a plyty i tak bym nie wykorzystałą, nie mamy dvd, a filmy ogladamy na pen drive). a i jeszcze jedno - nawet to moj tz stwierdzil - duza ilosc artykułów w tym miesięczniku to cytaty mam z forum.... więc to co mamy na co dzień
|
|
#1215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam, jeszcze jak ta kapustka tak się przyrumieni zanim podleję wodą, mniam, słodziutka ![]() z tymi kapciami to się udałaś ! ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
najtańsze sa po złotówce - dziecko czy jakoś tak, ale nie ma ciekawych rzeczy, może im droższe tym lepsze?To zadzwonię do meża, może mi kupi moja siostra dostawała jakieś po porodzie, to tam same reklamy
|
||
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Vampirka ja zawsze robie w garnku
do sparzenia kapuchy po prostu wkladam ja we wrzatek i gotujac sciagam te liscie, ktore juz luzno odchodza. samo przelanie wrzatkiem mi nic nie daje, bo liscie twarde sa nadal, wiec troche trzeba je podgotowac pamietaj o odkrojeniu tych twardych wlokien przed zawijaniem, inaczej beda sie liscie lamaly no i na spod garnka wyloz pare lisci kapusty, te ktore sie nie nadawaly do zawijania, te golabki z lisci wewnetrznych wkladam na spod, bo one troche dluzszego gotowania potrzebuja i bardziej intensywnego. zalewam woda, czasem dorzuce kostke rosolowa, kilka lisci laurowych i ziele angielskie, na wierzchu tez zostawiam kilka lisci kapusty i czekam gotuja sie... hmmm... godzine? no ale to trzeba kontrolowac, co mozna robic wlasnie na tych wierzchnich lisciach czy juz sa miekkie
|
|
|
|
#1217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry! Dziekuje Wam serdecznie za mile komenatrze odnosnie brzusia
Cytat:
pozatym choinka jeszcze troche postoi, napewno zdarzysz sobie cyknac foteczkea moze dolaczysz do meza pozniej z dziecmi? gdzie wybywa szanowny malzonek? ale ja nie mam coreczki i nie zapowiada sie ![]() santom nadal bierzesz aspiryne? ja odstawilam 2 tyg temu mam nadzieje, ze wszystko ok...uf lolitka a to przepraszam, bo czytalam troche "po lebkach" to i moze nie doczytalam odnosnie tych badan ![]() Cytat:
![]() ja musze jeszcze sobie zrobic fotke z synciem i brzusiem tylko musze sie podmalowac, bo na codzien to wygladam jak pol dupki zza krzaka ![]() ![]() a Twoj wiekszy juz jest?
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój to chyba jeszcze mniejszy jest ![]() zaraz cyknę fotkę
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
princi biore
jeszcze ze 2 miesiace bede brala
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja jak zwykle nie na biezaco, czekam jak na szpilkach na ta 18:00, makowca pieklam, ale jakas rozkojarzona jestem i sie lekko w samym srodku nie dopiekl, no trudno
dziecia musialam uspic w wozku na spacerze, bo on to ma jakis dodatkowy zmysl, zeby wstawac nad ranem ja musze cos zalatwic, wiec teraz kima, mam nadzieje, ze bedzie za to mial humor u gina, bo tz chce zobaczyc male, zamiast go zabawiaclece troche poczytac co u Was |
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Princi, masz TP dwa dni przede mną
![]() ja jeszcze nie znam płci obiecany brzusio - dziś początek 17 tc
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
madziula dobrze, ze szyjka trzyma
Ramona ja z Filipem kupowalam Twoje Dziecko, wydawalo mi sie najpraktyczniejsze i dosc profesjonalne, jakos do roczku prenumerowalam widze, ze szal zakupow Was ogarnal ja w tym roku wszystko przez neta zamawialam, bo nie mam ochoty ciagac po sklepach mlodego, a nie mam go z kim zostawic, wszystko na poczatku grudnia pozamawialam i juz mam, tylko zla jestem, bo jeden prezent nie doszedl jescze. a juz na sobote go potrzebuje, bo tescie przyjezdzaja
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piekny
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona to Twoja pierwsza ciaza? nie jets taki maly, mialam podobny w pierwszej?
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już mężowi powiedziałam, żeby coś kupił, co pani w kiosku poleci - ona taka fajna babeczka, zawsze mi polecała dobre rzeczy, jak mieszkałam z rodzicami, bo ma kiosk na moim osiedlu ![]() zobaczymy, co przywiezie
|
|
|
|
|
#1226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ufff, gołąbki w garnku
Trochę mój budyń namieszał, bo robiłam zakupy z listą a mimo tego kupiłam zamiast kapusty włoskiej-pekińską i zamiast 80dkg mięsa - 50 dkg ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale jestem głodna... a jeszcze nic nie mam na obiad
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od ostatniej wizyty przytyłam 2 kilo, a mam wrażenie, że brzuch w ogóle nie urósł ![]() dzidzia tak, bo z 5 cm na 10 cm, więc dwa razy tyle ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- dziekuję Vampirko również ja dzis na szybko upichciłam ogórkową, bo ten bigos bez kapusty pochłonął mi całe przedpołudnie Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-12-19 o 16:05 |
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
pamietam jak tez sie zloscilam, ze mi brzuch nie rosnie, kolo 22tc mam dopiero zdjecie z widocznym troche brzuchem, teraz tez nie za duzy mam, ale wiekszy niz ostatnio, a i tak nikt mi nie wierzy, ze to juz polowa ciazy
|
|
|
|
#1229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojemu Małżowi bardzo,także myślę,że i Twojemu opory szybko wylecą z głowy i będzie kołysanko CóreczkiNo i tym bardziej trzymam kciukasy za gołąbki hihi,choć widziałam,że wampirkowe z pekińskiej będą ![]() Ramonka Ty to chyba umięśniony brzuszek miałas co? Fajny Raczej rozstępów nie powinnaś mnie z tego co widzę,mój to jakiś taki napięty bardzo się wydaje przy Twoim..Muffinka ja jestem 23t3d i też mi nikt nie wierzy ![]() ![]() Przyszła przed chwilą zamówiona paczka i doszedł Konik Morski na czas dla Małego Ale śliczny jest ogólniePowiedzcie mi jak go pierzecie? Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-12-19 o 16:55 |
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i muszę Cię pocieszyć ja jestem w 20t3d i też nie znam płci
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

nie nie nie, tak szybko to ja się nie poddam! 

Ale co to to nie... 

ba żadnych jeszcze nie robiłam... Jedynie pilnowałam w piekarniku by się nie przypaliły, tak więc
Na razie czekam aż ryż wystygnie, gotuje też wrzątek do zaparzenia liści, jestem więc na dobrej drodze by je tym razem zrobić
Jak wrócę z pracy to będziemy z Milą testować
szkoda tylko,że ja jestem taka łajza,że zbytnio gotować nie umiem. Vampirko jak zrobisz to podeślij pare
kalski: za wizytę