Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 13:49   #1201
ilkas
BAN stały

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ilkas od razu Milcia może nie załapać , ale bądź cierpliwa i nie poddawaj sie zbyt szybko
nie nie nie, tak szybko to ja się nie poddam!

Myska0 napisze Wam potem jak poszło

A do pracy wracam dopiero 8 stycznia Jej...mega się cieszę..właściwie to mam całe 3 tyg z córcią W końcu.. ! Bo cały grudzień miałam tyle roboty, że mam wrażenie, że Milcia więcej jest z nianią niż ze mną
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 13:55   #1202
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

asia dzia za foty

czyli duże stężenie białka w moczu to objaw gestozy, tak jak pisałam, ale to chyba musi być bardzo dużo powyżej

ja mam niskie erytrocyty i hematokryt - pisze, że u ciężarnych norma, plus niską hemoglobinę, ale jeszcze w normie, te dwa pierwsze poniżej normy
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 13:59   #1203
asia27100
Zakorzenienie

wiadomo, że wszystko trzeba skonsultowac z lekarzem. ale przy wynikach badan mamy podane normy dla nieciężarnych, wiec wklejam to co doczytałam w gazecie, może kogoś uspokoi

można by to wkleić gdzieś na pierwszą stronę, chyba że już cos podobnego mamy

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 14:09   #1204
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
wiadomo, że wszystko trzeba skonsultowac z lekarzem. ale przy wynikach badan mamy podane normy dla nieciężarnych, wiec wklejam to co doczytałam w gazecie, może kogoś uspokoi
mi gin mówiła, że to normalne niby, ale mam profilaktycznie na następną wizytę znów powtórzyć morfologię
ale przynajmniej płytki krwi poszły w górę, z 190 na 240
Stary 2013-12-19, 14:15   #1205
Seksta
Rozeznanie

Nikii no wlasnie czasem jak rybka a momentami takie solidne kopniaki nie wiem od czego to zalezy. Wczorsj TZ tez poczul nareszcie bo sie wczesniej z niego smialam ze ja czuje tak kocno przykladajac reke do brzucha a on nie ma juz czucia w dloniach. I taka niespodzianka a dzis nie przykładam rak tylko czuje wyraznie jak sie od brzucha odbija, dokladnie to pod pepkiem po lewej albo na srodku.

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 14:18   #1206
kasiab91
Zakorzenienie

Niki Ty mi tu nawet nie pisz takich rzeczy, ze wstydliwe Ja wstydliwa nie jestem wcale więc jak we mnie poszło to pokaże No chyba, że w męża Ale co to to nie...

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Nikii no wlasnie czasem jak rybka a momentami takie solidne kopniaki nie wiem od czego to zalezy. Wczorsj TZ tez poczul nareszcie bo sie wczesniej z niego smialam ze ja czuje tak kocno przykladajac reke do brzucha a on nie ma juz czucia w dloniach. I taka niespodzianka a dzis nie przykładam rak tylko czuje wyraznie jak sie od brzucha odbija, dokladnie to pod pepkiem po lewej albo na srodku.
U mnie jest to samo Niekiedy jak się zamyślę i kopnie mnie to aż się przestraszę. Tak miałam na egzaminach ostatnio w szkole Chciałam się na maxa skupić a tu dupa dziecię mnie za wszelka cenę rozpraszało i po tym wszytskim zastanawiam się nad indywidualnymi
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 14:28   #1207
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Witam po wizycie
Właśnie tak dziecko usypiałam, że sama przysnęłam na 15 minut

Z dzidziolem oki, dostaliśmy potwierdzenie sisiolka, więc nie ma złudzeń Zresztą ja nie miałam, ginka mówi że tak wraźny, że 100% chłop Małe wiercipiętek, aż się na nie złościła, że pomierzyć nie może
No i bez problemu posadziła mnie na fotel, jak tylko przypomniałam, że miałam problem z szyjką. DOwiedziałam sie że tyle że szyjka brzydka bo nadżerka, ale narazie nic sie nie dzieje, wrazie co przepisała mi luteinę, ale póki skurcze się nie powtarzają, to nie będe raczej brała... Przepisła, żeby nic sie nie rozkręcało, no bo troszkę wyolbrzymiłam skurcz A to dlatego że wizyty mam rzadko, Nikki [B]20 stycznia[/B] poproszę

A w ogóle to mama była u małego, wiec połaziłyśmy od razu po sklepach Dostałam wełnianą sukienkę - w lidlu przecenili na 20 zł

No to mykam nadrabiać, muszę chatkę poogarniać, ale rozespana jestem

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 14:30   #1208
/Mycha/
Raczkowanie

Mi z tymi normami to ostatnio internistka podniosła ciśnienie. Zawsze moje wyniki krwi opisuje ginekolog, ale tym razem go nie było i dali je do opisania właśnie interniście. I babka nie skumała, że to ciążowa krew i napisała, że wyniki poza granicami normy i że potrzebna wizyta i to jeszcze pilna (mimo iż ma historię badań z całych 5 miesięcy). A jak porównałam to do norm ciążowych to wszystko gites majonez. No i pożaliłam się na tą babkę u położnej to kazała się nie przejmować co tam wypisuje.
Ech...tylko weź tu człowieku nie myśl budyniem i nie włączaj hormonów ciążowych od razu po słowach: źle i pilnie. Co się nastresowałam to moje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 14:37   #1209
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Witam po wizycie

Z dzidziolem oki, dostaliśmy potwierdzenie sisiolka, więc nie ma złudzeń Zresztą ja nie miałam, ginka mówi że tak wraźny, że 100% chłop Małe wiercipiętek, aż się na nie złościła, że pomierzyć nie może
No i bez problemu posadziła mnie na fotel, jak tylko przypomniałam, że miałam problem z szyjką. DOwiedziałam sie że tyle że szyjka brzydka bo nadżerka, ale narazie nic sie nie dzieje, wrazie co przepisała mi luteinę, ale póki skurcze się nie powtarzają, to nie będe raczej brała... Przepisła, żeby nic sie nie rozkręcało, no bo troszkę wyolbrzymiłam skurcz A to dlatego że wizyty mam rzadko, Nikki [B]20 stycznia[/B] poproszę

A w ogóle to mama była u małego, wiec połaziłyśmy od razu po sklepach Dostałam wełnianą sukienkę - w lidlu przecenili na 20 zł

No to gratki za potwierdzenie i że z Maluchem wsio oki Uważaj tam na tą cholerną nadżerkę
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-19, 14:44   #1210
Ramona_85
Zakorzenienie

A tak odnośnie czasopism dla ciężarnych/mam- to polecacie któreś jakoś szczególnie - chodzi mi głównie o porady, niekoniecznie masę reklam zachęcających do kupna extra gadżetów
Zastanawiałam się, czy nie prenumerować sobie, tylko nie wiem, jakie i czy warto
Stary 2013-12-19, 14:44   #1211
adamklip
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Martuszka tak lepiej Kaszel nadal jest ale lżejszy i widać że aż tak go już nie męczy, no i katar , ale ogólnie jest lepiej

Kaorlak zdrówka

Paulka gratuluję 17tc

Myska gratuluję połowy ciąży

Kasiab a co zrobisz jak dzidzia będzie wstydliwa i nie będzie się chciała ujawnić ?? :P

Seksta gratuluję 19tc A to czujesz już mocne kopniaki ?? a wczoraj weszłam w 19tc i od 2 tygodni czuję ale delikatne

Janeczka daj znać jak dojedziecie

Adamklip jeżeli jest tego mało to ja bym się nie przejmowała, ale obserwuj i jeśli będzie więcej to jedź do lekarza lub na IP. A jak będzie mało i postanowisz nie jechac to przy najbliższej wizycie powiedz o tym lekarzowi

Kasian przyzwyczaiłyście kozę & spółkę a dziś bez chrupek no nieładnie tak.
Szczoteczka się nie znalazła , kupi się nową Nocka Ok. pobudka o 3.15 na mm i potem na dobre o 6.40 Kaszel jest lżejszy , ale katar bez zmian.

Ramona za 17tc

Monija to pewnie i hormony i ta atmosfera Odpocznij , zrelaksuj się wszystko się ułoży

Vampirka ja zawsze robię w piekarniku, ale moja mama robi w garnku tzn. w brytfance . Wkłada gołąbki trochę margaryny przykrywa i dusi je.

Ilkas od razu Milcia może nie załapać , ale bądź cierpliwa i nie poddawaj sie zbyt szybko

My już po obiedzie. Mam pozmywane, dywany wytrzepane(TŻ trzepał), pranie wyprane , podłogi pozamiatane. Syn mi śpi jak wstanie to jedziemy po prezenty

Dzięki za wsparcie - siedze w domu, troche posprzątałam, gotuje obiad nic sie nie dzieje więc musiało to byc z wysiłku. Ale dla pewności zadzwonie jutro do ginekologa
Stary 2013-12-19, 14:47   #1212
VwVampirka
Zakorzenienie

Oki, zakupy na gołąbki zrobione, tak więc proszę o ba żadnych jeszcze nie robiłam... Jedynie pilnowałam w piekarniku by się nie przypaliły, tak więc Na razie czekam aż ryż wystygnie, gotuje też wrzątek do zaparzenia liści, jestem więc na dobrej drodze by je tym razem zrobić

A przy okazji, to byłam w Lidlu i też kupiłam koszulinkę Lolitki Baaardzo sexsi Ostatnio TŻ znowu dostał jakiś oporów, może o nich zapomni

I kupiłam też komplet kapci dla gości. Chyba z pól godziny je kompletowałam i wybierałam by były różne numery, te same numery miały ten sam kolor i by pasowały do siebie, bo były wszystkie rozwalone i wymieszane... i dopiero w domu zobaczyłam, że wybrałam dwie lewe 40-tki A tyle czasu tam siedziałam i jeszcze 2 razy sprawdzałam... ale nie chce mi się iść już wymieniać...

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Hej moje Brzuchatki

Dziś ostatni dzień w pracy
Rano zaliczyłam szybkie zakupy w galerii. Kupiłam Milce sukienkę na święta. Aaa i kupiłam ten kubek lovi 360 Jak wrócę z pracy to będziemy z Milą testować

Trzymam kciuki za wizyty !

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Gołąbki szkoda tylko,że ja jestem taka łajza,że zbytnio gotować nie umiem. Vampirko jak zrobisz to podeślij pare
Za mną całą ciąże chodzą gołąbki i łazanki i tak na zmiane prosze Babcie by mi zrobiła hihi
Jak wyjdą nie ma sprawy, zapraszam. Wg przepisu, z którego będę korzystać wyjdzie mi 18szt, tak więc spokojnie wykarmię siebie, TŻ-ta i jeszcze dla Ciebie będzie tyle, że nie będziesz miała siły wracać
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Witam po wizycie

czyli wszystko ok kalski: za wizytę

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 14:48   #1213
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
mój synuś już ten etap na szczęście przeszedł
No nie mów, że ten etap mija?

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Chyba się jeszcze nie chwaliłam, że mam propozycję nowego imienia dla dziewczynki: Lenka
TŻ woli Amelkę, ale Lenkę też akceptuje. Muszę jeszcze popatrzeć na imiona, może znajdę jeszcze jakieś fajne...

Właściwie to Milka mi się też podoba, ale za bardzo się kojarzy z tą krową z reklamy
Ja szaleje za Oleną, ale nie mam komu dać

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
A herbata była okropna, bo w sumie to woda, ale ciepłą piłam, bo miałam ochotę na ciepłą herbatkę
A dziś jeszcze robiłam jajka na twardo. Zjadłam i chciałam chwycić się za mycie lodówki i tak przez przypadek patrzę na płytę, a tam gaz się pali dalej. Zapomniałam zakręcić, więc około 15-20 min się palił...
W pierwszym momencie przeszło mi przez myśl, że tą wode z jajek piłas

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja oczywiście wstałam z bólem zatok, wczoraj było już lepiej, a dzisiaj znowu. Ehhhhh.
Na szczęście Misia lepiej i dzisiaj ostatni zastrzyk pupę ma już całą w siniakach
A w ogóle Misia daje się kłuć? Dobrze, że juz końcówka

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
O troszkę przez święta przybędzie... Ostatnio nawet do mamy mówiłam, że mam dobry termin porodu, bo jeszcze w te i święta Wielkanocne sobie pojem normalnie
A ja własnie, nie wiem, czy tych drugich doczekam. . . Tak naprawdę to mi się marzy poród w Wielkanoc, Tż byłby w domu i spokój że dojadę. . .

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Dziś ostatni dzień w pracy
Rano zaliczyłam szybkie zakupy w galerii. Kupiłam Milce sukienkę na święta. Aaa i kupiłam ten kubek lovi 360 Jak wrócę z pracy to będziemy z Milą testować
Sukienka Udanego testowania

Ech to czas ruszyć tyłeczek i ogarnąć conieco

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 14:51   #1214
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
A tak odnośnie czasopism dla ciężarnych/mam- to polecacie któreś jakoś szczególnie - chodzi mi głównie o porady, niekoniecznie masę reklam zachęcających do kupna extra gadżetów
Zastanawiałam się, czy nie prenumerować sobie, tylko nie wiem, jakie i czy warto
hm.. ja kupilam dwa numery tego m jak mama. pierwszy jak jeszcze o ciazy nie wiedzialam, żeby bylo co poczytac w podrozy poślubnej
teraz stwierdziłam, że może kupie cos jeszcze, bo lubie jednak papier miec w rękach. większośc informacji i tak z neta czerpię.
tylko co mnie przeraziło, to ceny tych czasopism. wziełam to moje, bo bylo najtansze, bo chyba jako jedyne w kiosku nie mialo płyty dvd z bajką, podbijające cene ( a plyty i tak bym nie wykorzystałą, nie mamy dvd, a filmy ogladamy na pen drive). a i jeszcze jedno - nawet to moj tz stwierdzil - duza ilosc artykułów w tym miesięczniku to cytaty mam z forum.... więc to co mamy na co dzień

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:01   #1215
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Oki, zakupy na gołąbki zrobione, tak więc proszę o ba żadnych jeszcze nie robiłam... Jedynie pilnowałam w piekarniku by się nie przypaliły, tak więc Na razie czekam aż ryż wystygnie, gotuje też wrzątek do zaparzenia liści, jestem więc na dobrej drodze by je tym razem zrobić

I kupiłam też komplet kapci dla gości. Chyba z pól godziny je kompletowałam i wybierałam by były różne numery, te same numery miały ten sam kolor i by pasowały do siebie, bo były wszystkie rozwalone i wymieszane... i dopiero w domu zobaczyłam, że wybrałam dwie lewe 40-tki A tyle czasu tam siedziałam i jeszcze 2 razy sprawdzałam... ale nie chce mi się iść już wymieniać...
gołąbki uwielbiam, jeszcze jak ta kapustka tak się przyrumieni zanim podleję wodą, mniam, słodziutka

z tymi kapciami to się udałaś !

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
hm.. ja kupilam dwa numery tego m jak mama. pierwszy jak jeszcze o ciazy nie wiedzialam, żeby bylo co poczytac w podrozy poślubnej
teraz stwierdziłam, że może kupie cos jeszcze, bo lubie jednak papier miec w rękach. większośc informacji i tak z neta czerpię.
tylko co mnie przeraziło, to ceny tych czasopism. wziełam to moje, bo bylo najtansze, bo chyba jako jedyne w kiosku nie mialo płyty dvd z bajką, podbijające cene ( a plyty i tak bym nie wykorzystałą, nie mamy dvd, a filmy ogladamy na pen drive). a i jeszcze jedno - nawet to moj tz stwierdzil - duza ilosc artykułów w tym miesięczniku to cytaty mam z forum.... więc to co mamy na co dzień
a ile kosztuje ?
najtańsze sa po złotówce - dziecko czy jakoś tak, ale nie ma ciekawych rzeczy, może im droższe tym lepsze?To zadzwonię do meża, może mi kupi moja siostra dostawała jakieś po porodzie, to tam same reklamy
Stary 2013-12-19, 15:06   #1216
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Vampirka ja zawsze robie w garnku do sparzenia kapuchy po prostu wkladam ja we wrzatek i gotujac sciagam te liscie, ktore juz luzno odchodza. samo przelanie wrzatkiem mi nic nie daje, bo liscie twarde sa nadal, wiec troche trzeba je podgotowac pamietaj o odkrojeniu tych twardych wlokien przed zawijaniem, inaczej beda sie liscie lamaly no i na spod garnka wyloz pare lisci kapusty, te ktore sie nie nadawaly do zawijania, te golabki z lisci wewnetrznych wkladam na spod, bo one troche dluzszego gotowania potrzebuja i bardziej intensywnego. zalewam woda, czasem dorzuce kostke rosolowa, kilka lisci laurowych i ziele angielskie, na wierzchu tez zostawiam kilka lisci kapusty i czekam gotuja sie... hmmm... godzine? no ale to trzeba kontrolowac, co mozna robic wlasnie na tych wierzchnich lisciach czy juz sa miekkie

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:13   #1217
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry! Dziekuje Wam serdecznie za mile komenatrze odnosnie brzusia az mi sie lepiej zorbilo, oczywscie wciaz sie zastanawiam gdzie ten dzidzius, czy brzusio nie jest troche za maly jak na 16ty tydz? ponoc przy drugiej ciazy brzuch jest wiekszy, a tu nic na to nie wskazuje...

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
mój synuś już ten etap na szczęście przeszedł

ależ mi się marzy zdjęcie z synkiem przy brzuszku...tyle, że ja jeszcze nie mam brzuszka a chciałam właśnie tak jak ty...przy choince cóż będzie później

A tak w ogóle są tu jakieś samotne mamy z brzuchami, których mąż wyjechał zagranicę?bo ja niedługo dołączę
moze jeszcze wyskoczy z nienacka brzusio na swieta pozatym choinka jeszcze troche postoi, napewno zdarzysz sobie cyknac foteczke
a moze dolaczysz do meza pozniej z dziecmi? gdzie wybywa szanowny malzonek?

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Piękny brzuszek masz i te loczki córeczki cudne

miłego dnia
ale ja nie mam coreczki i nie zapowiada sie

santom nadal bierzesz aspiryne? ja odstawilam 2 tyg temu mam nadzieje, ze wszystko ok...uf

lolitka a to przepraszam, bo czytalam troche "po lebkach" to i moze nie doczytalam odnosnie tych badan

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Ja zawsze robię Teściowej sposobem Śledzie płuczę kroję na kawałki, kroję cebulkę , solę i wyciskam, przekładam śledzie, cebulką i polewam olejem rzepakowym z rozmarynem, i tak kilka warstw - dla mnie najlepsze!

epub'y są 'lekkie' więc dasz radę w ramach darmowego transferu

Śliczny! Mam identyczne zdjęcie w niedzieli...tylko brzuchol większy!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratulacje wszystkim dobrych wieści!
fuj nie lubie sledzi
ja musze jeszcze sobie zrobic fotke z synciem i brzusiem tylko musze sie podmalowac, bo na codzien to wygladam jak pol dupki zza krzaka

Cytat:
Princi śliczny brzuszek taki apetyczny
a Twoj wiekszy juz jest?
Stary 2013-12-19, 15:25   #1218
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Dziekuje Wam serdecznie za mile komenatrze odnosnie brzusia az mi sie lepiej zorbilo, oczywscie wciaz sie zastanawiam gdzie ten dzidzius, czy brzusio nie jest troche za maly jak na 16ty tydz? ponoc przy drugiej ciazy brzuch jest wiekszy, a tu nic na to nie wskazuje...

a Twoj wiekszy juz jest?
Princi, no własnie nie mój to chyba jeszcze mniejszy jest
zaraz cyknę fotkę
Stary 2013-12-19, 15:31   #1219
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

princi biore jeszcze ze 2 miesiace bede brala

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:32   #1220
muffinka90
Zakorzenienie

hej, ja jak zwykle nie na biezaco, czekam jak na szpilkach na ta 18:00, makowca pieklam, ale jakas rozkojarzona jestem i sie lekko w samym srodku nie dopiekl, no trudno dziecia musialam uspic w wozku na spacerze, bo on to ma jakis dodatkowy zmysl, zeby wstawac nad ranem ja musze cos zalatwic, wiec teraz kima, mam nadzieje, ze bedzie za to mial humor u gina, bo tz chce zobaczyc male, zamiast go zabawiac

lece troche poczytac co u Was

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:40   #1221
Ramona_85
Zakorzenienie

Princi, masz TP dwa dni przede mną
ja jeszcze nie znam płci

obiecany brzusio - dziś początek 17 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA273098.jpg (19,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA273106.jpg (21,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA273109.jpg (19,4 KB, 31 załadowań)
Stary 2013-12-19, 15:45   #1222
muffinka90
Zakorzenienie

madziula dobrze, ze szyjka trzyma

Ramona ja z Filipem kupowalam Twoje Dziecko, wydawalo mi sie najpraktyczniejsze i dosc profesjonalne, jakos do roczku prenumerowalam

widze, ze szal zakupow Was ogarnal ja w tym roku wszystko przez neta zamawialam, bo nie mam ochoty ciagac po sklepach mlodego, a nie mam go z kim zostawic, wszystko na poczatku grudnia pozamawialam i juz mam, tylko zla jestem, bo jeden prezent nie doszedl jescze. a juz na sobote go potrzebuje, bo tescie przyjezdzaja

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-12-19, 15:46   #1223
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
ja jeszcze nie znam płci

Piekny

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:58   #1224
muffinka90
Zakorzenienie

Ramona to Twoja pierwsza ciaza? nie jets taki maly, mialam podobny w pierwszej?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-12-19, 16:00   #1225
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

Ramona ja z Filipem kupowalam Twoje Dziecko, wydawalo mi sie najpraktyczniejsze i dosc profesjonalne, jakos do roczku prenumerowalam
dzia za info

już mężowi powiedziałam, żeby coś kupił, co pani w kiosku poleci - ona taka fajna babeczka, zawsze mi polecała dobre rzeczy, jak mieszkałam z rodzicami, bo ma kiosk na moim osiedlu
zobaczymy, co przywiezie
Stary 2013-12-19, 16:01   #1226
VwVampirka
Zakorzenienie

Ufff, gołąbki w garnku Trochę mój budyń namieszał, bo robiłam zakupy z listą a mimo tego kupiłam zamiast kapusty włoskiej-pekińską i zamiast 80dkg mięsa - 50 dkg Ale i tak zrobiłam, będą takie oryginalne-wampirkowe

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
Vampirka ja zawsze robie w garnku do sparzenia kapuchy po prostu wkladam ja we wrzatek i gotujac sciagam te liscie, ktore juz luzno odchodza. samo przelanie wrzatkiem mi nic nie daje, bo liscie twarde sa nadal, wiec troche trzeba je podgotowac pamietaj o odkrojeniu tych twardych wlokien przed zawijaniem, inaczej beda sie liscie lamaly no i na spod garnka wyloz pare lisci kapusty, te ktore sie nie nadawaly do zawijania, te golabki z lisci wewnetrznych wkladam na spod, bo one troche dluzszego gotowania potrzebuja i bardziej intensywnego. zalewam woda, czasem dorzuce kostke rosolowa, kilka lisci laurowych i ziele angielskie, na wierzchu tez zostawiam kilka lisci kapusty i czekam gotuja sie... hmmm... godzine? no ale to trzeba kontrolowac, co mozna robic wlasnie na tych wierzchnich lisciach czy juz sa miekkie
Pamiętałam o tych liściach na spodzie (mama je też dawała), na wierzch nic nie dałam, bo same głąby mi zostały. A zalałam je wczorajszym rosołkiem, bo i tak nie chciałam go już jeść a zrobiłam porcję dla wojska i przecierem pomidorowym (znalazłam taki fajny, z 95% pomidorów). I czekam

Cytat:

Ale jestem głodna... a jeszcze nic nie mam na obiad

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:04   #1227
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Ramona to Twoja pierwsza ciaza? nie jets taki maly, mialam podobny w pierwszej?
pierwsza
od ostatniej wizyty przytyłam 2 kilo, a mam wrażenie, że brzuch w ogóle nie urósł
dzidzia tak, bo z 5 cm na 10 cm, więc dwa razy tyle

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Piekny
dziekuję

Vampirko również

ja dzis na szybko upichciłam ogórkową, bo ten bigos bez kapusty pochłonął mi całe przedpołudnie

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-12-19 o 16:05
Stary 2013-12-19, 16:12   #1228
muffinka90
Zakorzenienie

pamietam jak tez sie zloscilam, ze mi brzuch nie rosnie, kolo 22tc mam dopiero zdjecie z widocznym troche brzuchem, teraz tez nie za duzy mam, ale wiekszy niz ostatnio, a i tak nikt mi nie wierzy, ze to juz polowa ciazy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-12-19, 16:20   #1229
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:

A przy okazji, to byłam w Lidlu i też kupiłam koszulinkę Lolitki Baaardzo sexsi Ostatnio TŻ znowu dostał jakiś oporów, może o nich zapomni

Jak wyjdą nie ma sprawy, zapraszam. Wg przepisu, z którego będę korzystać wyjdzie mi 18szt, tak więc spokojnie wykarmię siebie, TŻ-ta i jeszcze dla Ciebie będzie tyle, że nie będziesz miała siły wracać
Hihi ciesze się,że koszulka z polecenia się podoba Mojemu Małżowi bardzo,także myślę,że i Twojemu opory szybko wylecą z głowy i będzie kołysanko Córeczki
No i tym bardziej trzymam kciukasy za gołąbki hihi,choć widziałam,że wampirkowe z pekińskiej będą

Ramonka Ty to chyba umięśniony brzuszek miałas co? FajnyRaczej rozstępów nie powinnaś mnie z tego co widzę,mój to jakiś taki napięty bardzo się wydaje przy Twoim..

Muffinka ja jestem 23t3d i też mi nikt nie wierzy

Przyszła przed chwilą zamówiona paczka i doszedł Konik Morski na czas dla Małego Choć troszke zła jestem,bo jest owszem nowy,przyczepiony do kartonu ale nie jest w tym przeźroczystym pudełku dodatkowo tylko bez..widocznie stał sobie tak w sklepie na pokaz Ale śliczny jest ogólnie
Powiedzcie mi jak go pierzecie?

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-12-19 o 16:55
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:32   #1230
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze nie znam płci

Piękny masz ten brzuś Mój to jest tak nisko i taki nie wyględny

No i muszę Cię pocieszyć ja jestem w 20t3d i też nie znam płci
MAMA- 03.05.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości