Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 10:14   #3361
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

Hej zabcie. Pozniej nadrobie i pocytuje.Jestem po AKCJI! ! Moj Kaukaz uciekł i poszedł do sasiada przeszczekiwac sie z jego psami :/ wybieglam jak stalam-mokre wlosy, szlafrok i kapcie Przyprowadzilam uciekiniera i nakrzyczalam na bestie.Dzis ma kare i nie wezmę go na spacer.

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-12-19, 10:15   #3362
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Nam dzisiaj od rana zęby dają po doopie, wzbraniam się ale chyba muszę mu podać tą Camilie ona chyba w pełni bezpieczna jest tak???
Adaś odkąd umie przewracac się z pleców na brzuch non stop jest na brzuchu, dzisiaj się budzę, patrze a ten na brzuchu - ledwo co się obudzil już na brzuch. A najlepsze jest to, że jak już nie może na brzuchu to krzyczy i płacze, jak go wezmę z powrotem na plecy to jest jeszcze gorszy wku.w i znów hop na brzuch i za chwilę bek.
No szok. Dziś kończy 18 tygodni, może to pierwszy nasz skok, który odczuję??

A tak poza tym to musze umyć dzisiaj dwa pozostałe okna i iśc wymienić leginsy, bo są za małe jakaś ta rozmiarówka zaniżona

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Nie mialam czasu, żeby dziś do Was zerknąć i poczytać. Przywieźli nam dziś nową lodówkę no i właściwie cały dzień dziś piekłam ciasteczka z moją siostrą i tz. Jutro jedziemy na szczepienie więc prosimy o kciuki. Strasznie jestem ciekawa ile waży Mikołaj

A teraz mam mega doła bo dziś był 6ty dzień nauki usypiania Mikołaja w łóżeczku i poległam na maxa. Po 45 minutach poddałam się bo tak już płakał, że az się krztusił i mama mi go uspała na rękach bo u mnie nawet już na rękach się nie chciał uspokoić
Kciuki za szczepienie
A z usypianiem sie nie poddawaj, na pewno będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Jak nie zęby to kolki, albo to i to więc nie śpimy.
A miały się skończyć kolki a dopiero ząbki. Mam kurna kumulacje.

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app
Współczuje

A no i czekamy dziś na kupę (Adasia oczywiście ) bo już dwa dni nie robił, tak długo jeszcze mu się nie zdażyło

miłego dnia
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:42   #3363
Agrafka86
Wtajemniczenie

ROCKY żeby Ci nie zrobił na złość i żebyś nie znalazła kupsztala w pokoju:P

Młody miał mieć dzisiaj szczepienie, ale dalej ma katar i nie będzie szczepienia. Aha i waży 6900g.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:48   #3364
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nam dzisiaj od rana zęby dają po doopie, wzbraniam się ale chyba muszę mu podać tą Camilie ona chyba w pełni bezpieczna jest tak???
Adaś odkąd umie przewracac się z pleców na brzuch non stop jest na brzuchu, dzisiaj się budzę, patrze a ten na brzuchu - ledwo co się obudzil już na brzuch. A najlepsze jest to, że jak już nie może na brzuchu to krzyczy i płacze, jak go wezmę z powrotem na plecy to jest jeszcze gorszy wku.w i znów hop na brzuch i za chwilę bek.

A tak poza tym to musze umyć dzisiaj dwa pozostałe okna i iśc wymienić leginsy, bo są za małe jakaś ta rozmiarówka zaniżona

Kciuki za szczepienie
A z usypianiem sie nie poddawaj, na pewno będzie lepiej

Współczuje

A no i czekamy dziś na kupę (Adasia oczywiście ) bo już dwa dni nie robił, tak długo jeszcze mu się nie zdażyło

miłego dnia
Oklaski za tygodnie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

Młody miał mieć dzisiaj szczepienie, ale dalej ma katar i nie będzie szczepienia. Aha i waży 6900g.

Oklaski za wage

No i mamy drugiego zęba-taki prezent dla mamy na urodziny.
Stawiam wszystkim co tam chcecie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:48   #3365
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzien dobry

Igorek spał od 22 do 6 ciągiem)))) aż się rano zastanawiałam, czy nie przespałam jakiejś pobudki. o 6 zjadł i do 8 pospał jeszcze.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
a gdzie jest ten kod??
powinien być w mailu potwierdzającym rejestrację

Cytat:
Nie mialam czasu, żeby dziś do Was zerknąć i poczytać. Przywieźli nam dziś nową lodówkę no i właściwie cały dzień dziś piekłam ciasteczka z moją siostrą i tz. Jutro jedziemy na szczepienie więc prosimy o kciuki. Strasznie jestem ciekawa ile waży Mikołaj

A teraz mam mega doła bo dziś był 6ty dzień nauki usypiania Mikołaja w łóżeczku i poległam na maxa. Po 45 minutach poddałam się bo tak już płakał, że az się krztusił i mama mi go uspała na rękach bo u mnie nawet już na rękach się nie chciał uspokoić
ojej.. cierpliwości.. mi zajęło 2 tygodnie nauczenie mojego synka zasypiania w łóżeczku w dzień. Cały czas przy nim siedziałam. Jak mocno plakał, to podnosiłam na ręce az się uspokoił. Z czasem wystarczało że głaskałam po głowce.. aż w końcu sam zaczął zasypiać bez mojej obecności w pokoju. Ale początki były trudne, nie zawsze się udawało. Czasami musiałam pomóc sobie suszarką.
Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
500 g w miesiac to chyba nie tak malusio. Chociaz moge sie mylic bo moje dziecko to w polowie Azjatka wiec wymiary/waga moga byc inne
no właśnie to NIE jest mało. Prawidłowo - już według drugiej pediatry. Poza tym jak MARGOSIA napisała, jakby nam dzieci tyły w takim tempie jak na początku, to by w świętowały roczek z dwudziestoparokilogramowy m bagażem.

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej zabcie. Pozniej nadrobie i pocytuje.Jestem po AKCJI! ! Moj Kaukaz uciekł i poszedł do sasiada przeszczekiwac sie z jego psami :/ wybieglam jak stalam-mokre wlosy, szlafrok i kapcie Przyprowadzilam uciekiniera i nakrzyczalam na bestie.Dzis ma kare i nie wezmę go na spacer.

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
ale łobuziak)))

Nie mogę sie zorganizować dzisiaj. Za 2 h mniej więcej będzie tata po mojego kontuzjowanego brata... chciałam do tego czasu spakować prezenty (te które mam już w domu) i przekazać jakieś rzeczy, żebyśmy mniej mieli do zabrania w wigilię, jak będziemy jechać. Muszę też napisać jedno wypracowanie i ogarnać... a mój marudka na macie piszczy, żebym do niego przyszła

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:51   #3366
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Na początek napiszę, że moje dziecko chcę być najszczuplejszą osóbką na forum, co nie sprawia mi satysfakcji

Dzisiaj się zważyłyśmy i waży 5955 gram, w 3 tyg. przybrała 195 gram

Mamy podawać 3 krople wit. D, ponieważ Lila ma niedobór, pocą się stópki i rączki oraz główka stała się miękka

Do tego dostałam komplet wit. do podawania, ale muszę to jeszcze skonsultować, bo nie chcę jej przewitaminalizować.
Ojejciu... Przytulam, kurcze nigdy nie słyszałam o takim skutku niedoboru wit. D :/ Wiesz, Artuś waży niewiele więcej, ok. 6400 teraz może będzie. Wg mnie ważne, że do przodu. Ale też wiem, jak słabe przybieranie martwi...

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Czy w okolicach 21 tygodnia jest jakiś skok?? Moje dziecko chce być cały czas na rękach a inaczej to od razu ryk!! Zresztą nawet na rękach też mu się czasem zaszlocha... No i jak ja mam sprzątać!!??
Tak, jest, przerabiałam to tydzień temu, na szczęście teraz TŻ ma urlop i nosi Małego, bo inaczej nie zrobiłabym nic.
Piękne pomarańczki, moje też są ususzone, ale oczywiście nie mam tak ładnych wstążeczek, u mnie estetyka trochę leży :P

Cytat:
A ja założyłam Młodemu nowe body. Rozebralam do kąpieli a tam paszka czerwona i skóra zdarta. Myslalam, że Tż Go źle umyl. Ale na szwie w tych bodziakach nitki i twarde łączenie i to pewnie od tego bidaczek

No ja nie wiem, producenci czasami mają takie pomysły, metki grube i twarde, nie da się ich obciąć całkowicie, albo jakieś szwy, masakra.

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
A my mamy od dłuższego czasu taki dziwny problem Mała po usypianiu na noc budzi się po 40 min (w 99% przypadków). Te 40 min to z zegarkiem w ręku można odliczać! No i po tym jak jest lepszy dzień to wystarczy pare minut cyca i śpi dalej, ale niestety często zdarza się tak, że to jest pobudka na 2-3 godz i ponowne usypianie.
Czy ktoś też ma coś podobnego? Nie wiem już co robić
Bardzo często u nas tak jest.
Zwykle, jak nie mamy popołudniowej drzemki jakimś cudem, to Artek sobie myśli, że o 20 ma półgodzinną drzemkę i wstaje o 20.30 i się bujamy. A czasami i tak wstaje po 0,5-1h i muszę go dousypiać. Prawie codziennie, ostatnio były dwa dni bez takiej pobudki, a tak to standard.

A my byliśmy wczoraj w Auchanie i tak strasznie się wkurzyłam, że szok. Nic nie dostałam, co za szajs tam jest...
Specjalnie mi mama poświęciła popołudnie na opiekę nad Małym, a ja nic nie załatwiłam. Dodatkowo jak już wychodziliśmy, chciałam wstąpić tam na pocztę wysłać kartki świąteczne i co? Zabrakło na 30 sekund prądu i w galerii już go nie było, więc wszystko zamknięte.... Ech szkoda gadać.

Okna umyte, dziś jeszcze tylko firanki muszę powiesić, pościerać kurze i w sumie mogę stroić.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 11:16   #3367
paulinka777
Raczkowanie

Dzień dobry!

My dzis po sredniej nocce, zaraz lecimy na spacer i zakupy, a pozniej powoli bedziemy sie szykowac do sobotniego wyjazdu do rodzinnego miasta na swieta

Chcialam powiedziec, ze dynia dziala cuda! Amela do tej pory robila 1 kupku na 5-7 dni. Od soboty jemy dynie i dynie+ziemniak i od niedzieli byly juz 4 kupki! I to jakie ladne

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44222620]Ojejciu... Przytulam, kurcze nigdy nie słyszałam o takim skutku niedoboru wit. D :/ [/QUOTE]

Ja rozmawialam z nasza pania pediatra i ona powiedziala, ze to sa objawy zaburzenia ilosci wit. D! Wiec rownie dobrze moze byc jej za duzo, a nie za malo. Powinno sie zrobic badanie na jej ilosc w organizmie.
Stary 2013-12-19, 11:58   #3368
surka
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas albo skoku, albo powrót teściowej zmienił mi dziecko na gorsze Jeszcze parę dni temu, jak Lila była zmęczona, kładłam ją na nasze łóżko, dawałam smoka i tetrę i po chwili dziecka nie było. Teraz muszę ją na rękach lulać, a jeszcze jest taki ryk, jakby szkoda było jej czasu na sen. Czasmi pół godziny ją nynam przy akompaniamencie ryku i dopiero pada, opieka jak nic nas niedługo odwiedzi W nocy to samo, muszę lulać, wczoraj bawiłyśmy się do 23:30, a już zasypiała mi o 21 i o 23 podawałam na śpiocha mleko i spała do rana. Albo to teściowa, albo tv, które tatuś córeczce pozwala oglądać, jak mama nie widzi Dzisiaj i jutro dzień bez tv, bo tż nie ma i jeśli będzie spokój to wy.☠☠☠☠☠☠☠ę ten telewizor przez okno z sypialni

Przepraszam, ale się wzburzyłam

Cytat:

Cytat:
Spełnienia marzeń
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Igorek spał od 22 do 6 ciągiem)))) aż się rano zastanawiałam, czy nie przespałam jakiejś pobudki. o 6 zjadł i do 8 pospał jeszcze.
Super nocka
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 12:31   #3369
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Nadrobiłam,ale humor mam do bani,więc wybaczcie...
Margoś-za pół roczku
Misiaczka,Elaine-zamienicie się na dzieciaczki chociaż na jedną noc?Proszę...Na twarz padam,dzisiaj młody przeszedł sam siebie w nocy,wciągnął ponad pół litra mleka,pobudek milion,Tato Lemurek nie pamiętał rano,gdzie zaparkował wczoraj auto,taki był zmęczony.Pewnie to mój błąd,że nauczyłam go jeść w nocy,ale miał niską wagę urodzeniową,a potem nie przybierał przez chore serduszko.Chciałam "nadrobić",to teraz mam za swoje.W nocy uderzyłam o framugę drzwi,bo na oczy nie widziałam i źle wymierzyłam odległość.Próbowałam dawać kleik,żeby głodny dziobek zatkać,ale nic z tego;mleko tylko jest do jedzenia wg mojego syna;nie uznaje też wody,herbatki,a wczoraj opluł starszą siostrę sokiem marchewkowym.
Jak ktoś ma pomysł,to niech podrzuci,bo wykończę się niebawem.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 12:33   #3370
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Mam do Was prośbę : dobijcie mnie

Drugi dzień młody daje czadu, cały czas musze go zabawiać, na dodatek interesuje się daną rzeczą, zabawką 1-3 min. i zmiana na inną. Stale stęka, nie pręży się jak przy kolkach, ale stęka i jęczy, tak jakby mu coś nie pasowało, był znudzony. Nie wiem już co mam robić Zaczęłam rozwazać wizyte u pediatry. Michaś spał dziś w dzien godzinkę. Oddajcie mi moje dziecko Za to w nocy śpi super
Czuję się jak bym czytała o moim dziecku

Cytat:
Iwona daj przepis do klubu

A gdzie kupić foremkę na orzeszki, może też zrobię
Ja kupiłam na all coś takiego
http://allegro.pl/opiekacz-patelnia-...730898843.html

Cytat:
Stary 2013-12-19, 12:45   #3371
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Surka: dla jasności, pierwsza nocka przespana w życiu mojego synka...

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Misiaczka,Elaine-zamienicie się na dzieciaczki chociaż na jedną noc?Proszę...Na twarz padam,dzisiaj młody przeszedł sam siebie w nocy,wciągnął ponad pół litra mleka,pobudek milion,Tato Lemurek nie pamiętał rano,gdzie zaparkował wczoraj auto,taki był zmęczony.Pewnie to mój błąd,że nauczyłam go jeść w nocy,ale miał niską wagę urodzeniową,a potem nie przybierał przez chore serduszko.Chciałam "nadrobić",to teraz mam za swoje.W nocy uderzyłam o framugę drzwi,bo na oczy nie widziałam i źle wymierzyłam odległość.Próbowałam dawać kleik,żeby głodny dziobek zatkać,ale nic z tego;mleko tylko jest do jedzenia wg mojego syna;nie uznaje też wody,herbatki,a wczoraj opluł starszą siostrę sokiem marchewkowym.
Kochana, Igi też jada w nocy. To była pierwsza taka nocka. Jedyne, że nie musiałam go po 3 tygodniu życiu wybudzać w nocy na jedzenie, bo sam się budził. Nie wiem czy takie nocki to będzie reguła, to się okaże. A nocki współczuję bardzo. Musicie być bardzo zmęczeni.

Prezenty spakowane, rzeczy do zabrania przygotowane, zaraz się będziemy zbierać na spacer. Jeszcze pranie zbiorę i swieże wywieszę.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-12-19, 12:45   #3372
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Magolina-za 18 tydzień
Agrafka-za wagę
fiazo-gratuluję ząbka
Surka-Cię przytulam i współczuję,a ponieważ jestem tak bardzo zmęczona,że mało się kontroluję,to napiszę ,że teściowa to samo zuo czasami.Jak ja słyszę komentarze swojej,a pamiętajcie,że ja jestem tzw dojrzałą mamą,to mam wrażenie,że wcześniej rodziły się dzieci bez kolek,w ogóle nie płaczące(razem,czy osobno?)jedzące wszystko,no i oczywiście zupełnie zdrowe.Takie,kurde,niemar udne,uśmiechające się ciągle ruskie lalki ze sztucznymi rzęsami.Dlatego tak kocham moją mamę-bo jest normalna
Się wyżaliłam.Dziękuję za uwagę.
Stary 2013-12-19, 12:56   #3373
Agrafka86
Wtajemniczenie

Właśnie się dowiedziałam, że moja znajoma urodziła bliźniaki. Niestety martwe

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 13:00   #3374
fiazo
Zakorzenienie

O kurde, przytul

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 13:20   #3375
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Surka: dla jasności, pierwsza nocka przespana w życiu mojego synka...
To tym bardziej gratuluję

Cytat:
Magolina-za 18 tydzień
Agrafka-za wagę
fiazo-gratuluję ząbka
Surka-Cię przytulam i współczuję,a ponieważ jestem tak bardzo zmęczona,że mało się kontroluję,to napiszę ,że teściowa to samo zuo czasami.Jak ja słyszę komentarze swojej,a pamiętajcie,że ja jestem tzw dojrzałą mamą,to mam wrażenie,że wcześniej rodziły się dzieci bez kolek,w ogóle nie płaczące(razem,czy osobno?)jedzące wszystko,no i oczywiście zupełnie zdrowe.Takie,kurde,niemar udne,uśmiechające się ciągle ruskie lalki ze sztucznymi rzęsami.Dlatego tak kocham moją mamę-bo jest normalna
Ja moją teściową lubię, więc póki co stawiam na tv

Cytat:

Niewyobrażalna tragedia
Stary 2013-12-19, 14:54   #3376
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Agrafka-pod ciężarem takiej wiadomości nogi się uginają...Dosyć mam złych wieści w tym tygodniu.
Stary 2013-12-19, 15:26   #3377
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:

masakra..współczuję koleżance..mogę się tylko domyślać jakie to ciężkie..

Cytat:
a proszę bardzo

Ale zimnooo dzisiaj.. dałam radę godzinkę na spacerze, bo już prawie ręcę mi odpadły. Brat odprawiony. Igi na widok dziadka podkówka no ładnie...ale też zmęczony był mega..
Idę obiad szykować.. jakaś ryba, ryż i buraczki

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-12-19, 15:34   #3378
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Camilie jak najbardziej bezpieczna - homeopatyczna. Ja wolałam to niż te żele, które i tak nam nie pomagały
za tydzień

Cytat:

No nie rusza się bo to jest kość od mostka, ale ja jak naciskam to mam wrażenie jakby sie ruszała źle to ujęłam. Nie wiem czy Adaś ma od urodzenia, ale musi byc rzeczą naturalną i normalną skoro moja pediatra od razu kazała mi tą kulkę wymacać
Także spokojnie, na pewno to nic złego
Dziękuje Wczoraj już przeczytałam i się uspokoiłam
A dzis zadzwoniłam do położnej i powiedziała że to zakończenie mostka i wszystko jest w porządku

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Poszalala ci córeczka
Maja miała dzis 7(!) drzemek po pól godziny

Te kółki z nadzieniem brzmią mega pysznie. Dajcie jeszcze oprócz składników przepis jak to wykonać
7 drzemek po 30 minut daje nam 3,5h snu. To nie jest źle

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
A my mamy od dłuższego czasu taki dziwny problem Mała po usypianiu na noc budzi się po 40 min (w 99% przypadków). Te 40 min to z zegarkiem w ręku można odliczać! No i po tym jak jest lepszy dzień to wystarczy pare minut cyca i śpi dalej, ale niestety często zdarza się tak, że to jest pobudka na 2-3 godz i ponowne usypianie.
Czy ktoś też ma coś podobnego? Nie wiem już co robić
U nas tak jest. 30minut i koniec. W ciągu dnia właśnie takie drzemki ma. Wydaje mi się, że nie może przejść do kolejnej fazy snu i się budzi Bo jak jesteśmy np. na spacerze i po tych 30 minutach się budzi to się jeszcze ulula w wózku i śpi potem nawet 2h.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Haha jak mi miło

40 minut trwa cykl snu. Widocznie coś ją wybudza i nie potrafi przejść do kolejnego cyklu.
O właśnie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Ja mam takie zebro od.urodzenia Nic sie z tym nie robi Ola ma takie samo i to nawet tobsamo, wiec byc moze po mnie odziedziczyla te urode
Pediatra mi mowila.ze.kiedys uwazano ze to jeden z symptomow.krzywicy
A ja się tym przeraziłam, bo ja ani Tż nie ma. I mama mówiła, że żadne z nas tego nie miało

Cytat:

Cytat:

za kolejny ząbek
I Wszystkiego Najlepszego

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:38   #3379
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Fiazo wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-12-19, 15:41   #3380
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

to piękną noc zaliczyliście

Cytat:

O matko, to straszne

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Dzień dobry
Jak mało do nadrabiania z dzisiejszego dnia

Zaliczyliśmy 2h spacerek.
Kupiłam foremki na ciasteczka.
Jeszcze chwilkę posiedzę i biorę się za firanki i okna. Jak dobrze, że jutro już piątek

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:54   #3381
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

U nas albo skoku, albo powrót teściowej zmienił mi dziecko na gorsze Jeszcze parę dni temu, jak Lila była zmęczona, kładłam ją na nasze łóżko, dawałam smoka i tetrę i po chwili dziecka nie było. Teraz muszę ją na rękach lulać, a jeszcze jest taki ryk, jakby szkoda było jej czasu na sen. Czasmi pół godziny ją nynam przy akompaniamencie ryku i dopiero pada, opieka jak nic nas niedługo odwiedzi W nocy to samo, muszę lulać, wczoraj bawiłyśmy się do 23:30, a już zasypiała mi o 21 i o 23 podawałam na śpiocha mleko i spała do rana. Albo to teściowa, albo tv, które tatuś córeczce pozwala oglądać, jak mama nie widzi Dzisiaj i jutro dzień bez tv, bo tż nie ma i jeśli będzie spokój to wy.☠☠☠☠☠☠☠ę ten telewizor przez okno z sypialni

Spełnienia marzeń

Super nocka
Surka u mnie to samo. Jeszcze wczoraj mówiłam mężowi jaka Maja jest bezproblemowa. Wkładam do łóżeczka i śpi. Czy to w dzień czy na noc.
A dzisiaj jest 16 a ja ledwo żyje. Przy zasypianiu ryk okropny, usypiam ja pól godziny a śpi 15 min średni interes...
Jak się budzi to po 5 min znowu płacz
W domu nic nie zrobione, ja glodna, TZ nic nie kupił na obiad bo nie wziął portfela
Cytat:
Nadrobiłam,ale humor mam do bani,więc wybaczcie...
Margoś-za pół roczku
Lemurku Maja tak mi dała dzis popalić że tylko w nocy odpoczywam
Współczuje ci bardzo tego zmęczenia

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:06   #3382
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry!!!

Nadaję z naszego przytulnego sklepiku, dziś mój dyżur. TŻ z młodym walczy, nie wiem co on robi, ale zawsze jak wracam to jest strasznie poirytowany i zdenerwowany, a Tymuś stękający i płaczliwy. Ja wczoraj z nim byłam cały dzień po szczepieniu i dziecko aniołek.
Zobaczymy co zastanę jak wrócę do domu.

Dziś byłam po raz kolejny u mnie w pracy - tym razem po paczki od Mikołaja Pierwszy raz dostałam dwie paczki - jedna dla mnie, druga dla Tymcia. Tymcio dostał całą pakę słoiczków-zupek, deserków i czekoladę, a mamusia winko, piersiówkę ballantinesa i wielką czekoladę Po raz kolejny zacieszam jaką mam fajną pracę

Cytat:

Wow super Lampką wina poświętuję
U nas nadal dziąsełka gołe, oczekujemy, ale ząbków nie widać.

Cytat:
Dzień dobry

współczuję, mam nadzieję, że to chwilowe i wróci dawna osobowość Lilki - grzeczna niczym aniołek

Cytat:

o nie, jak mi strasznie przykro
Wiecie co ja przeżyłam w noc po porodzie - przywieźli na salę dziewczynę również po cc i ona płakała, salowa coś do niej szeptała, próbowała ją pocieszyc i coś rozmawiały, że dziecko zobaczy itp. Ja myślałam, że urodziła, wybudziła się i czeka na przywiezienie dziecka. Mówię do Niej, żeby nie płakała, że ja cały dzień czekałam i dopiero wieczorem mi Tymka przywieźli, że jej dziecko też niedługo przywiozą. a Ona do mnie: - Nie przywiozą, moja córeczka urodziła się martwa Myślałam, że padnę tam łącząc się z nią w bólu. I jeszcze takie teksty Jej zaserwowałam. Ja tuliłam wtedy Tymcia do piersi. A ona bidulka cierpiała w samotności. Straszne to było. Mam ciarki jak sobie to przypominam.

Cytat:
Dokładnie Ale na przygotowanie i zjedzenie śniadania jak człowiek to zazwyczaj braknie czasu. Zwykle łykam na szybciora jak gęś
Wrzuciłam do klubu kilka fot z sesji, którą mieliśmy po znajomości ze free
Ja też ostatnio nie mam czasu na jedzenie, łykam na szybko i z moich regularnych 5 posiłków, zrobiło się 2 w porywach do 3 na dzień, na szybciocha. Żołądek już mam zmniejszony bo zjem 2 kromki, czuję się przejedzona i mi niedobrze
Lecę obejrzeć fotki

Cytat:
Witajcie!

Mam do Was prośbę : dobijcie mnie

Drugi dzień młody daje czadu, cały czas musze go zabawiać, na dodatek interesuje się daną rzeczą, zabawką 1-3 min. i zmiana na inną. Stale stęka, nie pręży się jak przy kolkach, ale stęka i jęczy, tak jakby mu coś nie pasowało, był znudzony. Nie wiem już co mam robić Zaczęłam rozwazać wizyte u pediatry. Michaś spał dziś w dzien godzinkę. Oddajcie mi moje dziecko Za to w nocy śpi super
Padam dosłownie z wycięczenia ... a jeszcze dwa tygodnie temu myślałam o drugim dziecku
Współczuję, wysyłam do Was pozytywne myśli i mam nadzieję, że to przejściowe i wszystko minie, będzie lepiej.

Cytat:

Spóźnione bo dopiero przeczytane mam nadzieję że poszło bezproblemowo
Tymcio też się buntuje na łóżeczko do tego stopnia że krztusi się z płaczu i nawet na rękach nie uspokaja. Czasem serwuje nam takie akcje, a następnego dnia już dziecko aniołek.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny..

Ja znowu z doskoku Śniadanie w biegu dzisiaj jem. U nas wszystko ok. Wczoraj byłam na większych zakupach spożywczych, na dzisiaj przerzuciłam galerię.

Żałuję, że nie mogę teraz podczytać co u Was

Buziakuję i życzę miłego dnia
Hej Dzoan, mam nadzieję, że zakupy udane, do przeczytania

Cytat:

A naszym dzisiejszym newsem jest
prawa dolna jedynka
jutro przewiduje lewą

Wow super kolejny ząbek
Czytam o Waszych ząbkach i wyglądam naszego ale ani widu ani słychu, tylko dziąsełka spuchnięte, śliny hektolitry i gryziemy co popadnie.

Cytat:
Hej
Przepraszam, że tak strasznie się opuściłam, ale ciągle coś mam do zrobienia, załatwienia, poczytania itd.
Zaraz postaram się co nieco ponadrabiać

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Ewusia łał jaka waga! Czym Ty go karmisz?

Elaine mój też malusio przybiera Mamy zrobić badanie moczu profilaktycznie, ale Młody nie chce sikać do kubeczka
Wprowadziliśmy też przedwczoraj warzywka.

Baloniku
biedna Gabrysia

Ona mój ma gulkę na obojczyku, ale to po złamaniu

Surka a co pediatra na to przybieranie?

Margosia całuski dla Gluciątka!! Pamiętam jak dziś dzień, w którym się urodził. Nasze wizażowe pierwsze dzieciątko
Karmimy NAN PRO1, żarłok jest totalny, powinien już jeść tylko 4 razy mleko na dobę, on je 5 porcji w tym jedną poranną powiększoną i dodatkowo 180ml zupki z mięskiem. Godzinę po zupce awantura o mleko, żarłok z naszego syna i widać to po Jego figurze. Pediatra powiedziała, że współczuje go nosić, ale że ona nie radzi go odchudzać, sam schudnie jak zacznie chodzić.

Cytat:
Fiazo gratki za ząbka Niezły spacer sobie zrobiłaś

Ewusia po 10 godzin śpisz??? Wow! zazdroszczę strasznie
Tymcio śpi średnio od 21 do 6 rano. Czasem dośpi do 7, czasem ok 5 już obudzony i nie będzie spał. W nocy mamy kilka pobudek na wiercenie, zmianę boku, podanie smoka i stękanie, ale szybko zasypia ponownie.
My śpimy od 22 do 6, czasem po porannym karmieniu jeszcze dosypiamy we 3 w łóżku do 8 Na nocki narzekać nie mogę, od dłuższego czasu już nie karmimy w nocy

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:24   #3383
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Kupiłam prezent dla Artusia, dostanie ślimaczka ze Smily Play, smoczek z siateczką i sówkę-pacynkę, o ile dojdzie z All, zamówiłam we wtorek..
I to by było na tyle odnośnie prezentów, nie mam nic innego Bosko.
I kupiłam także Artkowi Oilan, ale jak w domu sprawdziłam zapach... jak pół gorzelni...

Cytat:

Straszne
Za grobem Dawidka jest grób bliźniaków, z lipca zeszłego roku Czasami widuję ich rodziców, tacy spokojni ludzie...

Ewusia, odnośnie Twojej sąsiadki z sali - szkoda, że szpital położył ją na położnictwie, ja na szczęście dostałam pojedynczą salę na ginekologii wtedy i nie musiałam rodzić na porodówce, a na zabiegówce na ginekologii. Wystarczyło mi, że musiałam słuchać płaczu dzieci z góry..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 18:09   #3384
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Misiaczka: łączę się w bólu dzisiajz Tobą...:P 1,5h snu na spacerze.. ale jakoś obiad udało mi się zrobić...

Perse: a co chciałaś w Auchan kupić ze mówisz, że szajs?

Ewusia: o masakra.. też niefajna sytuacja..

Ledwo żyję, wyjazd do empiku i ikei przełożony... rano pojadę z Małym, może mniej ludzi będzie

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-12-19, 18:17   #3385
surka
Zakorzenienie

Znowu będę się żalić
W domu nie chcę nikomu mówić póki nie porozmawiam z tż

Lila przez asymetrię ma zniekształconą główkę, rehabilitantka mówiła mi, że nie jest to jakieś poważne spłaszczenie i w trakcie gdy zrobi się bardziej mobilna (obroty, raczkowanie itp) to główka w większości powinna się odkształcić lub zostanie niewielkie zniekształcenie, które i tak włoski pokryją. Że poważne zniekształcenie to takie, które uwidacznia się na twarzy, np. jeden policzek jest większy, uszko jest wyżej itp.
Ostatnio nawet rozmawiałyśmy o kaskach, bo jakaś dziewczynka, która chodzi na rehabilitacje zaczęła nosić.
I dzisiaj się mnie pyta czy chce skonsultować tą główkę z innym specjalistą, który bardziej się na tym zna i się zgodziłam.
Wg niego to zniekształcenie jest znaczne i jeśli nas stać (ok 15 tys. zł) to możemy wysłać zdjęcia główki do kliniki w Berlinie i oni już na podstawie takiego zdjęcia stwierdzają czy dziecko kwalifikuje się do kasku czy nie.

Jak już mnie zdenerwował to mówi, żebym za bardzo nie brała tego do siebie, bo w sumie, też nie wiadomo czy kask na pewno pomoże, a oni na rehabilitacji postarają się zminimalizować odkształcenie

Po 1 nas nie stać, po 2 nie wyobrażam sobie, żeby Lila przez 24 g na dobę przez ok 5 miesięcy chodziła w kasku

Czuję się strasznie winna tej sytuacji
Stary 2013-12-19, 18:24   #3386
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu będę się żalić
W domu nie chcę nikomu mówić póki nie porozmawiam z tż

Lila przez asymetrię ma zniekształconą główkę, rehabilitantka mówiła mi, że nie jest to jakieś poważne spłaszczenie i w trakcie gdy zrobi się bardziej mobilna (obroty, raczkowanie itp) to główka w większości powinna się odkształcić lub zostanie niewielkie zniekształcenie, które i tak włoski pokryją. Że poważne zniekształcenie to takie, które uwidacznia się na twarzy, np. jeden policzek jest większy, uszko jest wyżej itp.
Ostatnio nawet rozmawiałyśmy o kaskach, bo jakaś dziewczynka, która chodzi na rehabilitacje zaczęła nosić.
I dzisiaj się mnie pyta czy chce skonsultować tą główkę z innym specjalistą, który bardziej się na tym zna i się zgodziłam.
Wg niego to zniekształcenie jest znaczne i jeśli nas stać (ok 15 tys. zł) to możemy wysłać zdjęcia główki do kliniki w Berlinie i oni już na podstawie takiego zdjęcia stwierdzają czy dziecko kwalifikuje się do kasku czy nie.

Jak już mnie zdenerwował to mówi, żebym za bardzo nie brała tego do siebie, bo w sumie, też nie wiadomo czy kask na pewno pomoże, a oni na rehabilitacji postarają się zminimalizować odkształcenie

Po 1 nas nie stać, po 2 nie wyobrażam sobie, żeby Lila przez 24 g na dobę przez ok 5 miesięcy chodziła w kasku

Czuję się strasznie winna tej sytuacji
współczuję kochana ...
a jak wygląda u Was ta główka, ja na zdj niczego nie widzę ... nie znam się
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 18:30   #3387
surka
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję kochana ...
a jak wygląda u Was ta główka, ja na zdj niczego nie widzę ... nie znam się
Ponieważ ona jest spłaszczona z tyłu, po prawej stronie
Stary 2013-12-19, 18:30   #3388
idzia111
Zakorzenienie

A tak w ogóle Witajcie,

dziś kolejny dzień z serii:
1.,,Mamo, przesadzasz z tym bólem kręgosłupa - noś mnie i noś, a jak nie to podskakuj" ,
2. ,,A kto powiedział, że na Święta trzeba dom ogarnąć ..., a gotowanie - e tam, pójdziemy do babci to da nam coś do zjedzenia"

Stary 2013-12-19, 18:32   #3389
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Surka: przytulam Cię bardzo mocno! Jakoś nie mogę uwierzyć że Lilka ma zniekształcenia główki, na zdjeciach nic nie widać. Nie denerwuj się, na pewno rehabilitacja pomoże, nie będzie potrzebny kask.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-12-19, 18:33   #3390
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Ponieważ ona jest spłaszczona z tyłu, po prawej stronie
a to nie może być od leżenia? Co ma do tego asymetria? Pytam bo mój Michaś ma lekką asymetrię ... sama się cofa i teraz tylko czasami się przekrzywia, ale to bardzo rzadko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości