Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 15:16   #3631
mezaga
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny za informację.
Mezaga, dobrze, że Cię uspokoiła. Choć rozumiem, że i tak się nastawiasz na zobaczenie jutro maluszków na żywo...?
Wcale mnie nie uspokoiła. Tylko prosiła, żebym była spokojna. A ja wręcz odwrotnie już mam czarne myśli - tyle dobrego, że młoda się rusza cały czas.
Jeszcze na jutro się nie nastawiam bo USG mam dopiero o 18, będzie trwało gdzieś z godzinę tak jak to wczorajsze. Potem konsultacja u mojej lekarki - jeśli od razu każą mi się położyć do szpitala to dopiero w sobotę by mnie cięli. No zobaczymy, bo może być tak, że tym razem na usg będzie ok i nie trzeba będzie jeszcze ciąć.

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Ale ja też znam taką dziewczynę. Rodzina męża mojej siostry. Dziecko umarło w środku, później kazali jej jeszcze naturalnie urodzić. Urodziła, chyba w szoku była i nie do końca wiedziała co robi - inaczej sobie nie wyobrażam ska wziąć takie siły...
Wy mnie tutaj takimi opowieściami nie straszcie. Ja od wczoraj mam wizję mojego dziecka umierającego z niedotlenienia I jakoś nie mogę się tej myśli pozbyć. Normalnie mam takie schizy, że nie wiem jak do jutra wytrzymam.
Stary 2013-12-19, 15:19   #3632
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ja pierdziele!
Masakra!

Dlatego geje powinni nie mieć praw adoptowania dzieci:
http://www.papilot.pl/wydarzenia/245...pedofilom.html

Co za bestialstwo !!!!!!!!!!!!!
Zadrapałabym na śmierć moimi paznokciami!!!!!!!
Dożywocie, kastracja albo śmierć....40 lat to za mało, wyjdzie za dobre sprawowanie i zrobi to samo, a podnoszenie mydła będzie sprawiało mu przyjemnośc w więzieniu więc co to za kara ??
Stary 2013-12-19, 15:21   #3633
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Akkma, Migotka: Diabetolog mi powiedział, że zmienili te normy ze 140 do 120 bo badania wykazały, że jednak cukier w ciąży powyżej 120 szkodzi dziecku...
No na pewno nikt nie wymyślił sobie tego, żeby nam życie uprzykrzyć (choć chwilami powiem Ci przeszło mi to przez myśl )
Moim jednak zdaniem powinno być tak, że NIE WOLNO przekraczać się 140, nie POWINNO 120. Wynik poniżej 120 jest dobry, bo ja np. mam 121 i już się wkurzam niesamowicie. Potrafiłam się z tego powodu rozryczeć (serio!!)
Gdyby mi powiedziano że jeśli wynik nie przekroczy 140 mam się nie przejmować, ale do tego nie dopuszczać, miałabym mniej stresu, a dieta ta sama. To takie moje spostrzeżenia. chociaż my się trzymamy, a założe się, że są wariatki, które miałyby to w d...e i żarły non stop.

Melduję się wylaszczona - włosy zrobione, brwi są (twarz mam :P) i ogolona
Stary 2013-12-19, 15:21   #3634
maruda80
Zakorzenienie

Wczoraj złożyłam zamówienie z polleny, dzisiaj kurier już był.
Zamówiłam głównie proszki, ale też emulsję hydro oil dzidziuś i widzę że skład ma całkiem dobry - brak parafiny, na pierwszym miejscu olejki (z migdałów, ekstrakt olejowy z kwiatów stokrotki, gliceryna- nie zawiera sls, parabenów, barwników)
Dobry też będzie krem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...agodzenie.html
błyskawicznie się wchłania

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:24   #3635
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Standardowo miałabym wskazanie do CC - to było praktykowane przez wiele lat. Ginekolog z NFZ chciał od razu wskazać mi szpital do cc.
Ja jednak od kilku lat jestem pod opieką chyba najlepszych ortopedów na Mazowszu i dwóch z nich (mój stały dr z kliniki prywatnej i drugi, u którego będę operowana państwowo) powiedziało mi, że nie mam aż tak zniszczonych bioder, że odwodzenie mam w miarę ok i nie ma przeciwwskazań do sn. To samo potwierdziła fizjoterapeutka. W związku z tym nie chcę cc (jeśli nie potrzeba), bo ja w swoim życiu miałam już kilka operacji i czekają mnie przynajmniej jeszcze dwie, więc cc to dodatkowe obciążenie dla organizmu.
Sam poród nie wpływa na kości i biodra, maja na to wpływ hormony podczas ciąży.
Jeśli jednak kobieta ma wstawioną/przeszczepioną endoprotezę to już sprawa wygląda zupełnie inaczej. Generalnie ja bym bała się zachodzić w ciążę przy endoprotezie, bo ona bardzo często ulega przesunięciu (przez hormony i rozluźnienie stawów) i wtedy po porodzie operację trzeba powtarzać - a to jest ciężka operacja i długa rekonwalescencja. Znam takie przepadki .

Co do badań USG bioderek u niemowlaka - ja bym zrobiła nawet gdybym nie miała wskazań, tak samo jak pójdę do neurologa (pewnie prywatnie) choć niby nie trzeba.
Jeśli jednak w Waszej rodzinie były jakieś przypadki dysplazji stawu biodrowego to moim zdaniem takie badanie jest konieczne - ta choroba jest chorobą genetyczną (dziedziczną).
Narażone na nią są głównie płody żeńskie + duży wpływ ma ułożenie dziecka w macicy.
Kiedyś (w latach 50-60) mówiło się często, że zwichnięcie stawu biodrowego dziecka nastąpiło przy porodzie. To jest nieprawda.
U mnie w rodzinie moja mama miała po urodzeniu jakiś problem z bioderkiem, ale był leczony (chyba coś na kształt szyny koszli) i wszystko jest ok. U mnie problem pojawił się, gdy skończyłam 1,8 r. też miałam szynę koszli, gips itd. jednak w wieku ok 3 lat w wyniku upadku nastąpiła choroba pourazowa. Konsekwencje ciągną się do dziś i będą do końca życia
Na szczęście dzisiejsza medycyna jest na wysokim poziomie i wiem, że moja córka, jeśli chorobę odziedziczy (ale nie musi) to wyleczenie jej będzie dużo łatwiejsze niż to było w moim przypadku.

Czytałam, że któraś z Was (przepraszam, ale nie pamiętam) ma w rodzinie sporo kobiet, które mają operowane stawy biodrowe - to na pewno jest związane z dysplazją st. biodr. czyli chorobą genetyczną.
Polecam pójść na badanie usg bioderek noworodka - obojętnie czy urodzi się dziewczynka czy chłopiec.
Dla bardziej zainteresowanych tematem polecam forum
http://forumbioderko.pl
Oooo nie wiedziałam, że to dziedziczne. Sama miałam dysplazję stawu biodrowego, ale baardzo szybko wykrytą i wyleczoną. Do dzisiaj nie mam jakiś problemów z tym biodrem. Myślałam też o tym żeby mojej córce dokładnie przebadać bioderka jak się już urodzi, ale teraz to już nie mam wątpliwości że muszę poszukać jakiegoś dobrego ortopedy.
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:25   #3636
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Taaaaaa yhhhyyyy.....ja też tak mówiłam parę miesięcy temu
No nie zapędzam się w tych "obietnicach" miałam na myśli rzeczy tylko niezbędne

Kupiłam prześcieradła do kołyski, gaziki i pieluszki flanelowe takie to miętoszenia

Mój tż jedzie jutro do Czech no by to szlag jasny!! mam nadzieję, że tylko na jutro i wróci zaraz jak wróci to się dowiem.
Stary 2013-12-19, 15:27   #3637
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Właśnie przyjechał kurier z OSTATNIMI rzeczami dla małego.... KONIEC ZAKUPÓW!
Cytat:
Taaaaaa yhhhyyyy.....ja też tak mówiłam parę miesięcy temu
Hahaha ja mam to samo w tym tygodniu. Jak zaczęłam robić zakupy to teraz codziennie coś zamawiam. Najgorzej zacząć, potem samo idzie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
jezu jak mnie głowa z nerwów rozbolała....

przyszli mi montowac szafkę do łazienki- ROBIONĄ NA WYMIAR i co- okazało się, że jest trochę za duża i pchaają w dziure w ścianie na chama jak o☠☠☠☠☠☠☠iłam to aż się zmarszczyli! Powiedziała, że jak mierzyli skoro teraz 2 mm jest za dużo? nie życzę sobie aby na chama pchali bo mosiężne listwy wykończeniowe wnęki kosztowały na tyle dużo że wolałabym aby nie były porysowane
i się kuźwa urażeni poczuli paprochy jedne z łaską poszli szafkę docinać na klatkę i jak docięli to się jakoś kuźwa zmieściła dziwnym trafem!

do tego nie mogli wywiercić dziur w gresie na mocowania i narzekali, że wiertło spalili- powiedziałam że mało mnie to interesuje bo jak był pomiar robiony to chyba widać było co na ścianach jest i mówiłam aby się w dobre wiertła zaopatrzyli a to, że nie chłodzili wiertła podczas wiercenia to nie moja wina. Powiedziałam, żeby sobie nie myśleli że ja im za to wiertło nie zapłacę i żeby sobie wybili to ze łba bo jak nie to ja im to skutecznie wybiję

a teraz przyszedł jeden i pyta czy może sobie zapalić przy oknie - pogoniłam dziada
Łohoho panowie nie wiedzą że nie można ciężarnych denerwować? Po takim wybuchu powinni pracować na 6 biegu

Ja dzisiaj jadę z mężem najpierw oglądać wózki, a potem zobaczyć jak idą prace w mieszkaniu. Ekipa jak na razie spoko i nie daje powodów do wybuchów, więc cięgi za cokolwiek zbiera maż :P

Cytat:
jutro przychodzą naprawić pralkę- aż się boję pomyśleć co może być..... jak mnie czymś wkurzą to na pewno usłyszycie o mnie w wiadomościach a jak nie to chociaż w teleekspresie.
Mój limit tolerancji dla "fachowców" już się wyczerpał
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:29   #3638
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Wy mnie tutaj takimi opowieściami nie straszcie. Ja od wczoraj mam wizję mojego dziecka umierającego z niedotlenienia I jakoś nie mogę się tej myśli pozbyć. Normalnie mam takie schizy, że nie wiem jak do jutra wytrzymam.
Dziewczyny mezaga ma rację, nie straszmy się nawzajem złymi historiami porodowymi....ja tez zaczynam się denerwować porodem jak czytam czy oglądam takie historie, nie pomagają mi wcale, potem tylko myslę i się zamartwiam
Stary 2013-12-19, 15:31   #3639
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Lolita mam pytanie o ten piernik Upiekł się w końcu wczoraj i twardy jak kamień jest (tak jak mówili w przepisie), mniej więcej kiedy może zmięknąć?

I czy smarujesz powidłami podgrzanymi?

---

Uwaga odpalam Allegro
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:35   #3640
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44226506]Lolita mam pytanie o ten piernik Upiekł się w końcu wczoraj i twardy jak kamień jest (tak jak mówili w przepisie), mniej więcej kiedy może zmięknąć?

I czy smarujesz powidłami podgrzanymi?

---

Uwaga odpalam Allegro [/QUOTE]
Tak smaruje powidłami podgrzanymi
Przetnij go na parę warstw, przełóż powidłami i zapakuj w foliowy worek albo owiń folią spożywczą, mój już zawsze na wigilię jest kruchutki po takim zabiegu, w wigilie możesz go oblać czekoladą i ozdobić orzechami
Ja zaraz też wstawie, niech się piecze
Stary 2013-12-19, 15:39   #3641
senira666
Zakorzenienie

mi też zostało parę rzeczy do kupienia ale to takie jak poporodowe majtki czy podkłady...więc zostawiam to sobie na nowy rok
jedynie co to chcę jeszcze kupić stanik do karmienia ale to sztuk jeden - usztywniany. a po porodzie jak już cycki się "unormują" zakupię sobie kolejny
Stary 2013-12-19, 15:39   #3642
guapissima
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny mezaga ma rację, nie straszmy się nawzajem złymi historiami porodowymi....ja tez zaczynam się denerwować porodem jak czytam czy oglądam takie historie, nie pomagają mi wcale, potem tylko myslę i się zamartwiam
Dlatego Lolita ja nic nie czytam. Takie przypadki sie zdarzaja, ale 1 na 1000 wiec to nie ma sensu
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:44   #3643
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
mi też zostało parę rzeczy do kupienia ale to takie jak poporodowe majtki czy podkłady...więc zostawiam to sobie na nowy rok
jedynie co to chcę jeszcze kupić stanik do karmienia ale to sztuk jeden - usztywniany. a po porodzie jak już cycki się "unormują" zakupię sobie kolejny
Ja mam problem z kupnem stanika, z miseczki B przeskoczyłam do D,a obwód też się zmienił. Totalnie nie wiem jak wymierzyć by pasował a sklepu z biustonoszami do karmienia u mnie nie uświadczysz... na all boję się zamawiać...

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:55   #3644
vacuity
Rozeznanie

Ja dzisiaj byłam u mnie w Esotiq i te staniki które wrzucała wczoraj któraś z Was są naprawdę fajne - tylko nie mieli na mnie rozmiaru, a chciałam czarny. Będę musiała pojechać do lbn, tam są jeszcze dwa ich sklepy. Ale że cena dobra to pewnie znikną szybko... Mają też czarne z koronką i fiszbinami (tylko te są z nowej kolekcji) i też mi się spodobały.
Stary 2013-12-19, 15:57   #3645
demonyianioly
Rozeznanie

Zaraz siadam nadrabiam i odpisuję proszę tylko o zmianę moje terminu porodu na 10.02 CC
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:57   #3646
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
to prawda, jednak jest to zaleta przy karmieniu piersią.
mnie przeraża za to karmienie na żądanie a raczej kojarzy mi się z karmieniem na każde zawołanie. dzisiaj dopytam o to lekarza, bo wolałabym raczej mieć mniej więcej stałe pory plus dokarmiać jak będzie głodna.
U mnie po miesiącu już była w miarę regularność w karmieniu.

Cytat:
Ja pierdziele!
Masakra!

Dlatego geje powinni nie mieć praw adoptowania dzieci:
http://www.papilot.pl/wydarzenia/245...pedofilom.html

No ale to ty myślisz,że automatycznie gej= zwyrodnialec,pedofil???
Każdy gej,tak?
Stary 2013-12-19, 16:05   #3647
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Każdy gej,tak?
Ja nie mam nic przeciwko gejom. Normalni ludzie, niech sobie kochają kogo chcą. Ale uważam, że nie powinni mieć możliwości adopcji. Przynajmniej ja nie chciałabym mieć dwóch tatusiów czy dwie mamusie.
Stary 2013-12-19, 16:05   #3648
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
u mnie w rodzinie też przypadek rozszczepu i wargi i podniebienia, kuzynka ma już 17 lat i za sobą żebym nie skłamała z 15 operacji... szkoda mi jej
to u nas rozszczep podniebienia. taty nigdy nie pytałam jakie skutki u niego były (wiem tylko o słuchu- nie słyszy na jedno ucho, ale to wydaje mi się przez zaniedbanie, bo u siostry się jakoś unormowało), ale moja siostra długo nie mówiła, potem mówiła dosyć nie wyraźnie. do tego ma problemy z uszami co jest podobno częstym powikłaniem- jak była młodsza strasznie krzyczała przez to, że nie dosłyszy. teraz ma 18 lat i kilka zabiegów za sobą, bo to przy uszach trzeba powtarzać.

Cytat:
jutro przychodzą naprawić pralkę- aż się boję pomyśleć co może być..... jak mnie czymś wkurzą to na pewno usłyszycie o mnie w wiadomościach a jak nie to chociaż w teleekspresie.
Mój limit tolerancji dla "fachowców" już się wyczerpał
Magnusia Ty ostatnio coś się bardzo nerwowa zrobiłaś biada kto wejdzie Ci w drogę

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
11 stycznia to moj termin pierwotny, moj wymarzony i moje urodziny
Ale Antek nie chce sie obrocic i bede cieta 7 stycznia - tez fajnie
Ale zycze Ci tej jedenastki
bardzo dziękuję jutro podpytam lekarza jak to wygląda- wiem, że on nie wróżka, ale może fachowym okiem podpowie, czy mała się będzie spieszyła, czy raczej nastawiać się na dłuuuuugi styczeń

Cytat:
Co do obecności studentów to jak najbardziej powinni się pytać czy kobieta się zgadza. Ja się zawsze zgadzałam,bo w końcu jak mają się nauczyć?
Wyobrażacie sobie jakby nikt nie dawał im tej szansy?
I w końcu przychodzi lekarz i mówi,wie pani ja dopiero studia skończyłem i będę na pani się uczył,bo w czasie studiów szansy mi nie dali,więc wiem tyle co w książkach...
jako że specjalnie wstydliwa nie jestem, zgodzę się na dowolną liczbę studentów. po pierwsze w momencie porodu moja "bożenka" nie będzie tak do końca tylko moja, a i jej właściwości się zmienią. po trugie hiper wstydliwa nie jestem, a jako optymistka widzę jakieś plusy w obecności dodatkowych osób na sali- zawsze można zając się jakąś "dyskusją" (taaaa, bo pewnie będę miała ochotę na takie dyskusje) . no i właśnie- młody niedoświadczony prędzej się do czegoś przyłoży niż stary wyga w zawodzie, który pewne rzeczy robi machinalnie a poza tym może moja córka za tych dziesiąt lat trafi na takiego lekarza, który douczał się na mnie- takie to poświęcenie z mojej strony dla córki

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Wczoraj złożyłam zamówienie z polleny, dzisiaj kurier już był.
Zamówiłam głównie proszki, ale też emulsję hydro oil dzidziuś i widzę że skład ma całkiem dobry - brak parafiny, na pierwszym miejscu olejki (z migdałów, ekstrakt olejowy z kwiatów stokrotki, gliceryna- nie zawiera sls, parabenów, barwników)
Dobry też będzie krem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...agodzenie.html
błyskawicznie się wchłania
ja chyba skuszę się na to, jak wykorzystam ziajkę bardzo mnie ta emulsja kusi

mam chwilę wytchnienia. zrobiłam wszystko co zaplanowane niemal - zostały mi tylko ciuszki - poprasuję, poukładam, poprzekładam i jestem wolna o ile nie wymyślę sobie czegoś jeszcze...

a właśnie ! macie może jakiś fajny przepis na "ciasto" bez pieczenia? oby nie sernik na zimno, bo nie cierpię (chodzi o taki jak w tych opakowaniach gotowce, fuuu)
mi jedyne co przychodzi do głowy to sernik, ale z takiego normalnego sera w herbatnikach, tzw chatka- pychota, ale spróbowałabym czegoś innego
Stary 2013-12-19, 16:06   #3649
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość

no weź Ty się uspokój z takimi myślami bo normalnie
Stary 2013-12-19, 16:06   #3650
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Ja mam problem z kupnem stanika, z miseczki B przeskoczyłam do D,a obwód też się zmienił. Totalnie nie wiem jak wymierzyć by pasował a sklepu z biustonoszami do karmienia u mnie nie uświadczysz... na all boję się zamawiać...
No u mnie podobnie niestety z tymi sklepami a piersi tez się zmieniły z B na D ale obwód ten sam został ale z tego co czytałam to obwód jeżeli się nie zmienił to ten sam brać a miseczkę o jedną większą niż jest aktualnie a jeżeli obwód się zmienił to odjąć 5cm miseczką jeden większa.

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Zaraz siadam nadrabiam i odpisuję proszę tylko o zmianę moje terminu porodu na 10.02 CC
proszę bardzo już zmieniam
Stary 2013-12-19, 16:09   #3651
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
a właśnie ! macie może jakiś fajny przepis na "ciasto" bez pieczenia? oby nie sernik na zimno, bo nie cierpię (chodzi o taki jak w tych opakowaniach gotowce, fuuu)
mi jedyne co przychodzi do głowy to sernik, ale z takiego normalnego sera w herbatnikach, tzw chatka- pychota, ale spróbowałabym czegoś innego
To może 3-bit ? Jest na herbatnikach więc nie trzeba się bawić z piekarnikiem
Stary 2013-12-19, 16:10   #3652
selena85
Wtajemniczenie

Już wiem! Już wiem! Już wiem!

Już teraz wiem dlaczego większość odkłada i ni emoze się zabrać za prasowanie ubranek...

Wyprasowałam ok 15 sztuk i - mam masakrę!

Bolą mnie nogi, plecy, kark i brzuch (grawitacja jednak działa ostro)

Chyba nie dam rady wyprasować wszystkiego - tak jak zamierzałam...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:12   #3653
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Wyprasowałam ok 15 sztuk i - mam masakrę!
Bolą mnie nogi, plecy, kark i brzuch (grawitacja jednak działa ostro)
Chyba nie dam rady wyprasować wszystkiego - tak jak zamierzałam...
dlatego ja prasuje na siedząco mam takie wysokie stołki w kuchni i pasują idealnie do deski do prasowania
Stary 2013-12-19, 16:14   #3654
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość

ja mam- cukiernia
Stary 2013-12-19, 16:15   #3655
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Każdy gej,tak?
Nie, nie każdy.
Ale tych co robią krzywdę innym (tak jak tutaj dzieciom) powinni kastrować. Tak samo pedofilów.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
dlatego ja prasuje na siedząco mam takie wysokie stołki w kuchni i pasują idealnie do deski do prasowania
Oooo to jest dobra myśl!
Tylko muszę skądś wytrzasnąć taki stołek
Stary 2013-12-19, 16:16   #3656
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
no weź Ty się uspokój z takimi myślami bo normalnie
Wiem, że nie powinnam tak myśleć - ale sama wiedza to mało
Chyba dawno nie płakałam i musiały my się oczy wyczyścić - bo od wczoraj wyryczana jestem za wszystkie czasy.
Każdy mi mówi, że ja twarda baba jestem. AKURAT
Stary 2013-12-19, 16:16   #3657
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
To może 3-bit ? Jest na herbatnikach więc nie trzeba się bawić z piekarnikiem
I Tyyyy kompanko wspominasz o słodyczach??? Tyyyy???

Idę po ptasie mleczko do szafki. Jedną kostkę. No i widzisz co narobiłaś :brzyda l: hehe
Stary 2013-12-19, 16:17   #3658
senira666
Zakorzenienie

jeżeli masz oparcie na rękę (podłokietnik czy jak to się zwie po bokach kanapy/sofy) przy kanapie to spróbuj siąść na tym oparciu
Stary 2013-12-19, 16:18   #3659
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie każdy.
Ale tych co robią krzywdę innym (tak jak tutaj dzieciom) powinni kastrować. Tak samo pedofilów.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Oooo to jest dobra myśl!
Tylko muszę skądś wytrzasnąć taki stołek
Ja na szczęście mam deskę z regulowaną wysokością - wtedy zwykły stołek wystarczy.
Stary 2013-12-19, 16:19   #3660
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja nie mam nic przeciwko gejom. Normalni ludzie, niech sobie kochają kogo chcą. Ale uważam, że nie powinni mieć możliwości adopcji. Przynajmniej ja nie chciałabym mieć dwóch tatusiów czy dwie mamusie.
O o o właśnie!
Dokładnie uważam tak samo
Popieram
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości