Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 14:31   #1081
virginia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Tequiba, Ala i Asienka, na ostatniej wizycie pytałam gina o liczenie ruchów i on powiedział, że to się praktykuje tylko w konkretnym przypadku (jak jest podejrzenie czegoś tam - już nie pamiętam) a i to dopiero na koniec ciąży, więc ja sobie odpuszczę. Moja mała (bo chyba małA ) podobnie jak Wasze maleństwa, póki co jest nader ułożonym dzieckiem i jakbym zaczęła liczyć te ruchy to już pewnie obgryzałabym z nerwów paznokcie. Wychodzę z założenia, że jeśli się co jakiś czas odezwie, to wszystko jest OK.

Byłam na plotach, na basenie i w krwiodawstwie, zrobiłam tą grupę krwi, zapłaciłam ponad 50zł razem z książeczką... Co za głupi wymysł, skoro wiem jaką mam grupę krwi, co z tego, że to zaświadczenie z 96r., przecież mi się nie zmieniła..
Ach i kupiłam sobie Bio-Oil i zamierzam go regularnie stosować, zobaczymy ile wytrwam w tym postanowieniu...
A kręgosłup dalej boli jak chole*a . Dziś chyba sobie z tej okazji slow day urządzę .

Buziaki dla Was,
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2013-12-19 o 14:35
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 14:59   #1082
kate1623
Zadomowienie

Padam na twarz sprzątam i myje okna od 10 i dalej nie widać końca tych porządków, a dzisiaj muszę zrobić pierniki jeszcze
Muszę chwilę odpocząć bo brzuch mi się stawia

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:00   #1083
Limonka1987
Zakorzenienie

Uff! Ale się narobiłam. Sprzątnęłam salon, sypialnię i kuchnię. Został mi jeszcze jeden pokój i korytarz, ale chyba sobie daruję i zostawię sobie tę przyjemność na jutro, bo teraz mogłabym się licytować z Virginią, którą z nas bardziej boli kręgosłup

Side85- bardzo podoba mi się pościel, którą zamówiłaś. Turkusowy to chyba mój ulubiony kolor.

Margo80- mi też zawsze robi się miło, gdy ludzie z taką sympatią reagują na moją ciążę. Zawsze to miło pomyśleć, że są na świecie fajne osoby, które widzą coś więcej niż czubek własnego nosa

Mi nawet nie przyszłoby do głowy liczyć ruchy dziecka. Przyzwyczaiłam się tylko, że ma swoje określone pory brykania- wieczorem, wczesnym rankiem i bardzo często, gdy spotykam się ze znajomymi (widocznie trafiła mi się mała dusza towarzystwa ). Jeżeli wtedy nawet nie drgnie jakoś mi nieswojo, ale jestem daleka od tworzenia czarnych scenariuszy.

Ceny badań są straszne. Ja na szczęście mam w pracy prywatną opiekę medyczną i odkąd zaszłam w ciążę zaczęłam to bardzo doceniać. Bardzo współczuję tym z Was, które muszą robić badania prywatnie. Najpierw odprowadzają z naszych pensji jakieś horrendalne składki na fundusz zdrowotny, a później i tak trzeba słono płacić, jeśli tylko nie chce się czekać na badania miesiącami

Wrzucam też zaległe fotki:
1. Pierniczki
2. Piwne renifery w moim wykonaniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00414.jpg (183,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00420.jpg (27,9 KB, 42 załadowań)
Stary 2013-12-19, 15:07   #1084
monkaa321
Zakorzenienie

super wyglądają pierniczki
a reniferki... zgapię pomysł chociaż nie mam nic na mieszkaniu ciekawego będę wymyślać

prosze nic nie robić bo mi głupio tak leniuchować samej
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:29   #1085
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

zawstydzacie mnie swoimi piernikami. Limonka1987 są piękne!

Ja również dołączam do grona cięzko pracujących dzień drugi, w tej chwili już tak że nie umiem siedzieć bo kręgosłup mi odmawia posłuszeństwa...chyba na obiad zamówię pizze bo nawet nei mam siły nic robić. Mąż będzie zły
Choinka stoi, ale z ubraniem jej poczekam na tż. Nakryłam też stół żeby zobaczyć jak to na wigilię chcę go ubrać.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Jak ktoś chce się pośmiać więcej zdjęć mojej ulubionej hostessy margaryny. Dorobili dziecku na USG broń i okulary na Rutkowskiego. Czy można osiągnąć więszy szczyt głupoty

http://www.pudelek.pl/artykul/61990/...nia_na_bojowo/
Stary 2013-12-19, 15:37   #1086
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ja czkawkę zaczęłam dopiero rozpoznawać gdzieś koło 29tc , może u Ciebie będzie podobnie?

Kochana idź koniecznie i spróbuj słyszałam że stany zapalne w ciąży też są groźne nie wolno tego ignorować. Najwyżej skonsultuj to z innym dentystą niż ten do którego chodzisz
idę jutro na 12.15 udało mi się zarejestrować

a pochwalę się wam moim piernikiem staropolskim z bakaliami i poczytajcie jak powinien wyglądać przepis na szarlotke dla facetów
600659_10202621459201422_1865887403_n.jpg
91e52a58dd162cb1c99b27ef5e563147_original.jpg

Limonka1987 śliczny reniferekk i pierniczki
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:44   #1087
asienka213
Wtajemniczenie

a ja sie dziwie, czemu na wizazu takie pustki jak wszystkie sprzataja I ja tez, a co wlasnie zrobilam sobie przerwe, ogarnelam salon i czesc sypialni, jedna torba juz spakowana, obiad przygotowany, jeszcze czeka mnie dzisiaj gora prasowania, pieczenie ciasteczek, pakowanie prezentow i wizyta u gina ja juz chce jutroooo ...........yyy albo nie, nie chce, bo jutro powtorka z rozrywki

side ale pieknosci

Cytat:
Moja Majka ma codziennie czkawkę To uczucie jest jakby delikatnie kopała tylko rozchodzi się po całym brzuchu i jest równomierne. Najgorzej jak ma buźkę w stronę kręgosłupa to czuje czkanie nawet w tyłku i to jest bardzo irytujące .
przepraszam

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

jaką mam ochotę od kilku dni na słodycze... wciągnęła bym wszystko co mam w domu...
od kilku dni to nie ma tak zle
ja mam ochote od poczatku ciazy

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
U
1. Pierniczki

nic, ide dzialac dalej

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2013-12-19 o 15:46
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:02   #1088
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej
side przepiekny ochraniacz!!!te groszki, ten kolor
ja bym sobie chetnie poleniuchowala, ale przy moim szogunie to srednio ...na dodatek wlasnei zaczął chodzic sam i jeszcze mu zęby wychodzą hehhe więc mam wesoło....na swieta nic jeszcze nie zrobilam, mąż upiekl pierniczki
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:50   #1089
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Tequiba, Ala i Asienka, na ostatniej wizycie pytałam gina o liczenie ruchów i on powiedział, że to się praktykuje tylko w konkretnym przypadku (jak jest podejrzenie czegoś tam - już nie pamiętam) a i to dopiero na koniec ciąży, więc ja sobie odpuszczę. Moja mała (bo chyba małA ) podobnie jak Wasze maleństwa, póki co jest nader ułożonym dzieckiem i jakbym zaczęła liczyć te ruchy to już pewnie obgryzałabym z nerwów paznokcie. Wychodzę z założenia, że jeśli się co jakiś czas odezwie, to wszystko jest OK.
O - fajnie ze zapytalas o to gina i ze taka jest jego opinia
Od mojego sie cos dowiedziec to masakra NFZ...
Dobrze ze od Was moge sie czegos fachowego dowiedziec

Dziewczyny - nie przemeczajcie sie tak
Ja troche ogarniam ale nie wiecej niz godzinke - dwie dziennie. Jak wszystkiego nie zdarze posprzatac to trudno - po nowym roku dokoncze
Stary 2013-12-19, 16:56   #1090
bebe97
Wtajemniczenie

Po imprezie przedszkolnej donoszę Nasze dzieci pięknie przedstawiły uroczystość, a gdy dziewczynki śpiewały kolędy, to łzy miałam w oczach (te hormony) Jako jedyna z rodziców miałam przywileje, bo wszyscy gnieźdźili się na dziecinnych drewanianych krzesełkach a ja dostałam duże miękkie krzesło Pani poinformowała mnie, ze wszyscy się doskonale orientują w naszej sytuacji, bo Marcel tak się cieszy z rodzeństwa, że ciągle o tym opowiada Miałam dzisiaj w planie wielkie świąteczne zakupy tymczasem Marcela od rana brzuszek bolał, a po jasełkach w przedszkolu zaczął się wykładać na dywanie i trzeba było do domu wracać. Mam nadzieję, że nie rozwinie się z tego jelitówka, która wczoraj wymiotła połowe dzieci z jego grupy
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:59   #1091
Ela87
Zakorzenienie

Widzę, że wszystko u Was pełną parą

Reniferki z butelki ekstra.
Ochraniacz na łóżeczko ZAJ... szkoda, że by mi nie pasował, bo naprawdę śliczny

Ja nic nie robię Tylko jak już pisałam nie mam parcia na sprzątanie przedświąteczne. Poza tym wszystko na raty jak juz
Dzisiaj kupiłam 4kg mandarynek za dużo ich nie mogę ze wzgl. na cukier, ale pół lodówki mandarynek wygląda kusząco

Dowiedziałam się, że tż ma wolne od jutra południa do 7go stycznia co prawda nie pracuje daleko i tylko po 8 godzin dziennie, ale cieszy mnie to, że nie będzie mi z łózka uciekał z rana no i zawsze pomoc pod ręką, bo czasami chcę coś zrobić, ale sama nie daję rady

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 17:16   #1092
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Po imprezie przedszkolnej donoszę Nasze dzieci pięknie przedstawiły uroczystość, a gdy dziewczynki śpiewały kolędy, to łzy miałam w oczach (te hormony) Jako jedyna z rodziców miałam przywileje, bo wszyscy gnieźdźili się na dziecinnych drewanianych krzesełkach a ja dostałam duże miękkie krzesło Pani poinformowała mnie, ze wszyscy się doskonale orientują w naszej sytuacji, bo Marcel tak się cieszy z rodzeństwa, że ciągle o tym opowiada Miałam dzisiaj w planie wielkie świąteczne zakupy tymczasem Marcela od rana brzuszek bolał, a po jasełkach w przedszkolu zaczął się wykładać na dywanie i trzeba było do domu wracać. Mam nadzieję, że nie rozwinie się z tego jelitówka, która wczoraj wymiotła połowe dzieci z jego grupy
Ojej - tez mam nadzieje ze to nic powaznego
Swietne jest to ze tak sie cieszy z rodzenstwa To najbardziej mi sie podoba przy wiekszej roznicy wieku.

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Widzę, że wszystko u Was pełną parą

Reniferki z butelki ekstra.
Ochraniacz na łóżeczko ZAJ... szkoda, że by mi nie pasował, bo naprawdę śliczny

Ja nic nie robię Tylko jak już pisałam nie mam parcia na sprzątanie przedświąteczne. Poza tym wszystko na raty jak juz
Dzisiaj kupiłam 4kg mandarynek za dużo ich nie mogę ze wzgl. na cukier, ale pół lodówki mandarynek wygląda kusząco

Dowiedziałam się, że tż ma wolne od jutra południa do 7go stycznia co prawda nie pracuje daleko i tylko po 8 godzin dziennie, ale cieszy mnie to, że nie będzie mi z łózka uciekał z rana no i zawsze pomoc pod ręką, bo czasami chcę coś zrobić, ale sama nie daję rady
Moj tez ma tyle wolnego
Ciekawe po ilu dniach nam zaczna dzialac na nerwy
Stary 2013-12-19, 17:35   #1093
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Ja oczywiście już na nogach mam dziś mnóstwo roboty i muszę się koniecznie zmobilizować .
Znowu mi się głupoty śniły Czyściłam szafki w kuchni i spadłam ze stołka razem z jedną szafką no i ona mnie w brzuch trafiła. Nie przejełam się za bardzo i wsiadłam w pociąg z koleżanką bo mąż powiedział że gdzieś tam się spotkamy i mamy pociągiem podjechać. W międzyczasie weszłam do łazienki w pociągu a tam wkładka we krwi no to ja panika bo coś z małą się dzieje. Chciałam wysiąść i jechać do mojego lekarza, ale pociąg się nie zatrzymuje i najbliższa stacja jest w Sandomierzu. Taka byłam zestresowana że się obudziłam
hmm głupie sny to teraz u nas norma ja też maiłam dziś strasznie głupi i przerażający sen, aż się zerwałam i potem zasnąć nie mogłam

Cytat:
2. Zazdroszczę tego Ja przez to łożysko z przodu nie mam szans zobaczyć nóżki czy rączki tylko jak wypchnie tyłek to widać
oj to tak jak ja, nic mi się nie przesuwa, nawet jak tyłek wypchnie nic nie widać, no chyba że ja jakaś ślepa jestem jak piszą dziewczyny o tych akrobacjach dzieci i brzuszkowych widokach to ja nawet sobie tego wyobrazić nie umiem

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
co do wybrzuszeń to mój kurczaczek też szaleje jak już wiele razy pisałam, dziś ma dzień szaleńca...dlatego jak go nie czuję z godzinę to jestem zestresowana bo on się ciągle rusza i to dośc mocno. Wystarczy tylko usiąść na sekundę. Widzę ciagle jego kręgosłup jak wybula go na moim brzuchy bo głowę ma na dole więc to na pewno kręgosłup bo na usg zawsze widzę jak jest zwinięty w kulkę i tylko ten szkielecik się wybrzusza i tam i spowrotem i tam i spowrotem...mogę sie ciągle patrzeć na niego.
wow, super masz, przy moim łożysku, dla mnie to jakieś science fiction
Resztę nadrobi później, spadam na SR
Stary 2013-12-19, 17:55   #1094
baja_86
Zakorzenienie

Melduję się po wizycie. Jaś waży 1,5 kg- dziś skończyłam 30tc. KTG wyszło dobre, nie widać skurczy. Ginka zadowolona z moich pomiarów cukru, mam pozwolenie na małe szaleństwa jedzeniowe w święta. Pytałam co dalej z cukrzycą, czy muszę rodzić w Poznaniu w klinice czy mogę w moim miejscowym szpitalu-powiedziała, że moja cukrzyca nie jest zła, nie ma przeciwwskazań żadnych abym rodziła w moim szpitalu. No i że generalnie się o mnie nie boi, bo widzi, że spokojnie do wszystkiego podchodzę, jestem rozsądna i podczas porodu sobie poradzę, także jest dobrej myśli. Szkoda, że nie spotkam jej na szpitalnym korytarzu-nie pracuje w moim szpitalu.

side85 ja nie mam aż takich skurczów w łydkach,a le zdarzyły mi się kilka razy, nie powiem. Mi pomaga stanie na tej nodze, choć to często mega trudne, bo ból silny, musze się sciany trzymać i staję na tej jednej nodze wtedy i od razu przechodzi

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Jak myślicie, czy to źle, że w 24 tc nie mam linea negra? Nawet zarysu nie widać.

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
mi pojawiła się dopiero niedawno, ale jest delikatna

Cytat:
to ja nie wiem czy w ogóle mój ma czkawkę
ja też nie czuję czkawki u dziecka.
Za to wszelkie akrobacje , wypychanie pupy i nóżek tak-słodkie to

Kate gratuluje dużej dziewczynki całe szczęście teraz dzieci rosną juz trochę wolniej, więc nie bój się, chyba nie dojdzie do 5 kg
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 18:08   #1095
BeautifulLie
Zadomowienie

Baja gratulacje za udana wizyte :-*

Wysłano za pomocą Tapatalk
Stary 2013-12-19, 18:47   #1096
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Chyba nie.
A do mnie też jeszcze nikt nie mówi "Małgorzato", mówisz że w ciągu 15 lat zaczną?

Pochwalę się naszymi pierniczkami, wyszlo ok 200 sztuk. Wszystkie już podekorowałyśmy. Moje plecy mi tego nie wybaczą
Do mnie już troche zaczynają "Elżbietować"

Super te pierniki!!!!!

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Dziewczyny miałam koszmarną noc. Znowu dostałam skurcze w łydkach ale tym razem takie że poza wyskoczeniem jak poprzedniej nocy z łózka na równe nogi i rykiem to nie umiałam tego rozchodzić, tż masował i nic! Chodziłam w koło po mieszkaniu i nic...kilka minut mnie trzymała jedna noga i od razu przeniosło się na drugą...a teraz strasznie mnie boli w środku. Jutro mam wizytę to się dowiem jak sobie pomóc ale straszne to jest uczucie...Ma ktoś ten problem?
Czasami mnie łapią skurcze, ale w życiu nie dałabym rady wtedy wyskoczyć z łóżka na równe nogi
Cytat:

Znowu mi się głupoty śniły Czyściłam szafki w kuchni i spadłam ze stołka razem z jedną szafką no i ona mnie w brzuch trafiła. Nie przejełam się za bardzo i wsiadłam w pociąg z koleżanką bo mąż powiedział że gdzieś tam się spotkamy i mamy pociągiem podjechać. W międzyczasie weszłam do łazienki w pociągu a tam wkładka we krwi no to ja panika bo coś z małą się dzieje. Chciałam wysiąść i jechać do mojego lekarza, ale pociąg się nie zatrzymuje i najbliższa stacja jest w Sandomierzu. Taka byłam zestresowana że się obudziłam
Jakby dojechał do Sandomierza to daj znać,toż to świętokrzyskie, moze jakoś się spotkamy
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

dopiero co się cieszyłam, ze wywalczyłam sobie super cenę za ubezpieczenie auta i zaoszczędzę na tym. okazało się, że od kilku dni jeżdżę na nieważnym przeglądzie. wczoraj małż pojechał z moim autem na stację diagnostyczną i nie podbili mu dowodu rejestracyjnego, bo nie działa prawy tylny hamulec. jakby go nie było. ja tego wcale nie zauważyłam. mam 2 tygodnie na naprawę. znów koszty i nerwy.
Mnie zawsze podbijają bez wjeżdżania, robię maślane oczy i już
A jak będziesz chciała następnym razem wyliczyć ubezpieczenie wal jak w dym
Cytat:
a powiedzcie, jak się czuje czkawkę małego? Bo ja wczoraj czułam jak mały tak podskakiwał w brzuchu tak jak mięsień drży podczas skurczy, albo jakby się szybko macha ręką
Takie mniejsze pukanie niż jak wtedy kiedy się wierci, regularne, w jednym miejscu. Ja dopiero niedawno nauczyłam się rozpoznawać
Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość

mam dzisiaj zalatany dzień w pracy, ale przynajmniej czas leci, jutro wolne. w poniedziałek przychodzi laska która ma mnie zastępować nie lubię jej
Ja już moją zastępczynie poznałam, średnio się sprawuje jak na razie
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
idę jutro na 12.15 udało mi się zarejestrować

a pochwalę się wam moim piernikiem staropolskim z bakaliami i poczytajcie jak powinien wyglądać przepis na szarlotke dla facetów
Załącznik 5515019
Załącznik 5515020
Dokładnie tak samo powinien wyglądać przepis dla mnie
Cytat:
Po imprezie przedszkolnej donoszę Nasze dzieci pięknie przedstawiły uroczystość, a gdy dziewczynki śpiewały kolędy, to łzy miałam w oczach (te hormony) Jako jedyna z rodziców miałam przywileje, bo wszyscy gnieźdźili się na dziecinnych drewanianych krzesełkach a ja dostałam duże miękkie krzesło
No mamuśka, to miałaś miejscówe
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Moj tez ma tyle wolnego

Mój wraca w piątek i będzie siedział chyba 2 tygodnie, dawno się tyle czasu nie widzieliśmy ciągiem, daje 5-7 aż będę miała go dosyć

Uwaga! Chwalę się: dostałam umowę nową na 5 lat

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 18:52   #1097
teQiba
Moderator

Dziewczyny, a jak tam u Was z przytulankami? Praktykujecie? Bo skoro mi sie lozysko podnioslo to chyba juz bysmy mogli, bo zakaz byl tylko ze wzgledu na to... Ale gdzies czytalam ze w III trymestrze to juz nie mozna zeby nie wywolac przedwczesnego porodu?
Stary 2013-12-19, 18:57   #1098
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie. Jaś waży 1,5 kg- dziś skończyłam 30tc. KTG wyszło dobre, nie widać skurczy.

Ja się jutro dowiem ile mój Dokuczliwiec waży

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-19, 19:00   #1099
Limonka1987
Zakorzenienie

Odpoczęłam i jednak udało mi się zebrać siły, by dokończyć sprzątanie. Teraz tylko zapakować prezenty, przystroić choinkę, napiec pyszności i już mogę świętować

Dziękuję za miłe słowa, dziewczyny

Baja- cieszę się, że wizyta przebiegła pomyślnie.

Ela87- uwielbiam mandarynki (piszę te słowa, jedząc mandarynkę ) i w mojej lodówce te 4 kg za długo by nie poleżało
Mój mąż też ma urlop do 7-ego stycznia, ale dopiero od Wigilii. Cieszę się bardzo, bo cały grudzień był maksymalnie zarobiony i tęskni mi się trochę do spędzanego wspólnie czasu.

Bebe97- mam nadzieję, że złe samopoczucie Marcela to nic poważnego. To urocze, że tak się cieszy z rodzeństwa

Virginia- wrócę jeszcze do tematu przepisów świątecznych. Pytałaś o przepisy na rybki. Ja w tym roku postanowiłam zrobić tę sałatkę: http://smakuje.blox.pl/2012/12/Sledz...211-szuba.html . Ja akurat nie jestem fanką śledzi, ale moja mama i TŻ bardzo je lubią, więc zrobię im tę przyjemność Może i Tobie wpadnie w oko.

My tu gadu gadu o sesjach ciążowych, a tu proszę, niektórzy decydują się uwieczniać swoje...porody: http://fotosister.eu/cud-narodzin/ . Zdjęcia są co prawda dużo bardziej wysmakowane niż się spodziewałam, ale i tak sobie nie wyobrażam, że mogłabym się zdecydować na coś takiego.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Dziewczyny, a jak tam u Was z przytulankami? Praktykujecie? Bo skoro mi sie lozysko podnioslo to chyba juz bysmy mogli, bo zakaz byl tylko ze wzgledu na to... Ale gdzies czytalam ze w III trymestrze to juz nie mozna zeby nie wywolac przedwczesnego porodu?
Jak najczęściej, w ciąży mogłabym się przytulać i przytulać
Ale ja jestem dopiero w II trymestrze, a ciąża przebiega bez komplikacji, więc od początku nie było przeciwwskazań.
Myślę, że najlepiej będzie, jeśli najpierw skonsultujesz się ze swoim ginem.
Stary 2013-12-19, 19:01   #1100
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Na razie nie mam z kim, odpowiem po weekendzie
A szczerze to nie przyszło mi do głowy, że można urodzić w 30 tyg z powodu bzykanka

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-19, 19:12   #1101
BeautifulLie
Zadomowienie

Elunka88 ee nie mów ze jest aż tak źle :P brawo za umowę!!!

TeQiba ja już celibat trzymam od 6 miesięcy :P

Stary 2013-12-19, 19:13   #1102
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Baja gratulacje za udana wizyte :-*

Cytat:
u mnie libido poniżej zera, także nawet mi się nie chce o tym myśleć, ale jak wszystko jest ok to można
Aaa i proszę dopisz następna wiyta 07.01 g.17:20

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Ja się jutro dowiem ile mój Dokuczliwiec waży

i gratuluje przedłużonej umowy

Limonka

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-12-19 o 19:14
Stary 2013-12-19, 19:14   #1103
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Zatem ogłaszam wszem i wobec, że psa nie wypiorę w 90 st. Niech Mała wdycha jego smrodek tak jak my
Boisz się, że się w praniu zbiegnie? :P

Cytat:
No z jednej strony myślę sobie "czytam ile wlezie, bo po porodzie nie będę miała czasu" z drugiej, mi niewiele książek się podoba, więc boję się, że mi braknie książek do czytania

Mój jeszcze nie wystaje, ale zbliża się niebezpiecznie do granicy
1. A co czytasz?
2. Mój nie wystaje, ale się zrobił taki wielki krater z niego...

Cytat:
A Wy planujecie takie sesje?

I jeszcze jedno pytanie: rozmawiacie z Waszymi brzuszkami? Mi zawsze wydawało się to naturalne. "Rozmawiam" z Emilką, śpiewam jej, głaszczę brzuszek itp. Mąż podobnie (on jeszcze dodatkowo całuje, ale dla mnie ta atrakcja jest niedostępna, bo nie jestem kobietą-gumą ).
Kiedy rozmawiałyśmy o tym z koleżanką, która urodziła jakiś czas temu, patrzyła na mnie jak na wariatkę
Ciekawa jestem Waszego zdania.
1. Taaak W lutym. Będzie 7-8 miesiąc. A potem poprawka z maluchem w maju
2. Nie gadam, ale puszczam muzykę Wczoraj zapodałam małemu Marka Fowlera, to wierzgał jak mały kucyk

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ad 3 - Zastanawiam się cały czas nad: Natalką, Oleńką, Mają i Hanią.
Hania

Cytat:
Najczęściej czytam kryminały. Lubię komedie i właśnie takie lekkie książki odmulające
Zapisałam sobie pozycje. Ciekawe czy znajdę za darmo
A czytałaś Lee Child'a? Jest taka seria o kolesiu, który się nazywa Jack Reacher. Kryminało-thrillero-takie-coś Właśnie zaczynam drugą część.

Cytat:
Moja Majka ma codziennie czkawkę To uczucie jest jakby delikatnie kopała tylko rozchodzi się po całym brzuchu i jest równomierne. Najgorzej jak ma buźkę w stronę kręgosłupa to czuje czkanie nawet w tyłku i to jest bardzo irytujące .
LOL

Dziewczyny, a skąd Wy wiecie czym się dzidzia wypina? Ba ja u siebie widzę tylko gulkę i za ch.. nie da się poznać, czy to ręka, noga czy inna kończyna ... W dodatku zawsze się ułożony tak samo - prawą stronę brzucha mam bardziej - z lewej pusto... więc nie widzę żadnej różnicy nigdy... :/

Cytat:
Ja nie wiem, co jest ze mną nie tak, ale mam totalną awersję... Jak widzę gołego... hkhem... to mi się strasznie zachciewa spać, ale to momentalnie wpadam od razu w fazę REM... Biedny tż, ale co ja poradzę Małżeństwem nie jesteśmy, więc obowiązku nie mam, tak?

Edytowane przez ladylazarusIE
Czas edycji: 2013-12-19 o 19:22
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 19:26   #1104
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
1.Dziewczyny, a skąd Wy wiecie czym się dzidzia wypina? Ba ja u siebie widzę tylko gulkę i za ch.. nie da się poznać, czy to ręka, noga czy inna kończyna ... W dodatku zawsze się ułożony tak samo - prawą stronę brzucha mam bardziej - z lewej pusto... więc nie widzę żadnej różnicy nigdy... :/

2.Ja nie wiem, co jest ze mną nie tak, ale mam totalną awersję... Jak widzę gołego... hkhem... to mi się strasznie zachciewa spać, ale to momentalnie wpadam od razu w fazę REM... Biedny tż, ale co ja poradzę Małżeństwem nie jesteśmy, więc obowiązku nie mam, tak?
1. Jak zobaczę że mi brzuch w jednym miejscu wystaje to kładę rękę i czuję czy to stópka czy pupa, wiem, że mały jest główką w dole, więc jak się rozpycha dołem to przypuszczam, że rączkami boksuje, jednak pewna nie jestem, najbardziej czuję nóżki i pupę
2. Ba, to nawet grzech także nie zmuszaj się nie zmuszaj
Stary 2013-12-19, 19:42   #1105
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
1. Pierniczki
śliczne pierniczki i fajny prezent

Cytat:
Melduję się po wizycie. Jaś waży 1,5 kg- dziś skończyłam 30tc. KTG wyszło dobre, nie widać skurczy. Ginka zadowolona z moich pomiarów cukru, mam pozwolenie na małe szaleństwa jedzeniowe w święta.
Super Gratulacje duży chłopak

Cytat:
1.Jakby dojechał do Sandomierza to daj znać,toż to świętokrzyskie, moze jakoś się spotkamy

2.Uwaga! Chwalę się: dostałam umowę nową na 5 lat
1. Spoko będziemy w kontakcie
2. Super

Cytat:
Kochana a co to jest bo nie zaznałam takiej przyjemności od yyyyy wakacji ?

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a skąd Wy wiecie czym się dzidzia wypina? Ba ja u siebie widzę tylko gulkę i za ch.. nie da się poznać, czy to ręka, noga czy inna kończyna ... W dodatku zawsze się ułożony tak samo - prawą stronę brzucha mam bardziej - z lewej pusto... więc nie widzę żadnej różnicy nigdy... :/
Szczerze nie wiem tak sobie obstawiam bo skoro jest głową w dół żebra mnie bolą czyli tam ma nogi to jak mi z prawej strony duża gula wyskoczy to chyba tyłek nie

Nie dałam rady zrobić obiadu . Tak się zmachałam że brzuch mi stwardniał i zaczął boleć więc się położyłam, a mąż wracając z pracy kupił chińskie. Teraz czekam aż umyje okno w kuchni i lecę piec pierniki

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:16   #1106
asienka213
Wtajemniczenie

Ja juz po wizycie, nie bylam tym razem u swojego lekarza tylko u innego i przeleciala migiem Nawet nie zdazylam zapytac ile wazy, czy na 100% dziewczynka Ehh ale wszystko w porzadku Mi za to spada zelazo, 2 wizyty temu bylo 13,5 a teraz 12,1 , no i na plusie 5 kg Nastepna wizyta 14.01. godz. 17.40 i wtedy cukier takze swieta naleza do mnie
Poza tym dziecko mi totalnie rozlozylo, kaszel, katar i na dodatek ma goraczke noszz pieknie, jak my mamy gdziekolwiek jechac

Cytat:
Moj tez ma tyle wolnego
moj tez A na nerwy zaczyna mi dzialac zaraz jak wraca z pracy

baja

Cytat:
Uwaga! Chwalę się: dostałam umowę nową na 5 lat
wow piekne zakonczenie roku

Cytat:
noo my nawet praktykowalismy ostatnio po prawie 4 miesiecznym celibacie Bo mi troche libido wzroslo ciekawe na jak dlugo

ide piec ciasteczka a potem prasowac

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:18   #1107
uparta8210
Raczkowanie

hej i ja się melduję po całodniowym sprzątaniu i teraz padam na twarz... jutro biorę się za siebie a w sobotę tż przyjeżdża jak mnie zobaczy to chyba padnie z wrażenia że tak urosłam widzi mnie niby codziennie na skeypie ale w realu to co innego jestem piękna po prostu

a mi dzisiaj też się śniło że poszłam do łazienki, patrze a na wkładce krew i już miałam pospane

BRAWA za dzisiejsze wizyty.

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:23   #1108
(t)asia
Zadomowienie

Witajcie...znowu po długiej przerwie.
Jutro idę zrobić tą nieszczęsną glukozę, w poniedziałek podglądanie małego =) Fajnie, że przed samymi świętami się uda. Ostatnio narobił mi trochę strachu bo przez 2 dni w ogóle go nie czułam, ale dzisiaj jest już ok. U mnie 24 tc więc tłumaczyłam sobie że nie musi się jeszcze ruszać regularnie, ale mimo wszystko nerwów trochę było.
Kate jaka duża już córa.
Tequilla jakie świetne pierniczki. Ja nie mam nawet siły obiadu ugotować =(
amelka ja byłam przekonana, że nie mam tej linii, przynajmniej jej nie widziałam ale ostatnio mąż mnie uświadomił że się jednak pojawiła, ale jest jaśniutka. Z tego co wiem, nie każda kobieta ją ma. Jeśli mam być szczera to mnie ona wcale nie ucieszyła
Side jaka śliczna pościel Ja chyba też postawię na turkusy i szarości.
tequiba mój tż niestety jest przeciwny przytulanką. Muszą go niemalże zmuszać. Przyznam szczerze, że moje libido jakoś znacząco zmalało więc aż tak mocno nie cierpię My w I trymestrze mieliśmy zakaz, teraz praktyvcznie cały czas mam infekcję i biorę tabletki więc tak naprawdę czasu na przytulanki nie mamy
elunka za umowę

U mnie remont/budowa dobiega końca i zaczynam się zastanawiać nad aranżacją maleńkiego niestety kącika dla synka. Stąd pytanie do doświadczonych mam- dużo mebli jest dla takiego maluszka potrzebnych? Na pewno kupię jakąś komodę, ale nie wiem czy to wystarczy.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:31   #1109
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

i gratuluje przedłużonej umowy
Cytat:

2. Super
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
wow piekne zakonczenie roku
Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
elunka za umowę
Dziękuję

Poza tym dotarła do mnie kolejka paczka z Gemini i już mam prawie prawie wyprawkę zakończoną

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-19, 20:39   #1110
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
1. Jak zobaczę że mi brzuch w jednym miejscu wystaje to kładę rękę i czuję czy to stópka czy pupa, wiem, że mały jest główką w dole, więc jak się rozpycha dołem to przypuszczam, że rączkami boksuje, jednak pewna nie jestem, najbardziej czuję nóżki i pupę
2. Ba, to nawet grzech także nie zmuszaj się nie zmuszaj
1. A skąd wiesz, że główką do dołu? Z USG tak?
2. No aleś mi teraz dała argument do ręki!! Że też ja głupia nie pomyślałam o tym wcześniej! Haha to się tż zabije o ścianę ze śmiechu, jak mu tak odpalę następnym razem

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:

Szczerze nie wiem tak sobie obstawiam bo skoro jest głową w dół żebra mnie bolą czyli tam ma nogi to jak mi z prawej strony duża gula wyskoczy to chyba tyłek nie
No chyba, że kolana zależy w którą stronę buźka
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości