|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Cytat:
![]() co do wybrzuszeń to mój kurczaczek też szaleje jak już wiele razy pisałam, dziś ma dzień szaleńca...dlatego jak go nie czuję z godzinę to jestem zestresowana bo on się ciągle rusza i to dośc mocno. Wystarczy tylko usiąść na sekundę. Widzę ciagle jego kręgosłup jak wybula go na moim brzuchy bo głowę ma na dole więc to na pewno kręgosłup bo na usg zawsze widzę jak jest zwinięty w kulkę i tylko ten szkielecik się wybrzusza i tam i spowrotem i tam i spowrotem...mogę sie ciągle patrzeć na niego. Ale gdyby tylko wiedział że ktoś poza meżem na nas patrzy to dziecka nie ma, co się w zeszły piątek namęczyliśmy piłam nawet colę i jadłam cukierka i puszczałam mu jego piosenki i NIC! Wystarczy chcieć pochwalić się dzieckiem znajomym to dziecko grzeczne jakby go nie było. Jak on to czuje...powiedzcie mi to ![]() ![]() co do klasówki to opuściłam szkołę bo wiedziałam że nawet jak napisze klasówkę to i tak potem nie dam sobie rady.... a u mnie zimmmmmmmmmmnnnoooo w domu, bo wietrzę całe mieszkanie żeby wnieść choinkę z balkonu i nie zafundować jej szoku termicznego więc wczoraj zakręciłam kaloryfery a dziś próbuję obniżyć maksymalnie temperaturę więc siedzę w grubym polarze
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-19 o 09:21 |
||
|
|
|
#1052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzis przez katar nie mialam nocy- trzeba sie bedzie zreanimowac jakos ![]() Do pozniej dziewczynki ![]() Ps. Kate- gratuluje przekroczonych 2 kg
|
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po milczeniu długim
Czytałam Was, czytałam i dojść do końca nie mogłam a i weny odpisać nie miałam. Pisząc po kolei, kupiliśmy wózek używany x-lander za 750 zł (Pani Teściowa myślała, że nowy kupimy ) A na co mnie na wsi wózek, chyba do sadu nim będę jeździć Ogólnie to poza JAKIMIŚ tam nieprzejrzanymi ciuchami to ja nic nie mam dla dziecka swego, tzn przepraszam, zakupiłam Katarek, termometr (polecony przez Ela87) i najważniejsze- Podkłady dla siebie A co do snu, to dwa dni temu śnił mi sie... PORÓD! Koleżanka ze mną była, w ogóle to na krześle rodzić miałam, ludzie jacyś sie patrzyli, masakra jakaś. A cytować mi się nie chce, bo za wiele bym miała do powiedzenia przez tak długi czas
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
O rany dziewczyny, napisałyście mi tyle ciepłych słów i tak podbudowałyście, że aż się łezki w oczach zakręciły (zwłaszcza Ty, side) Kate, wczoraj nie zdążyłam ale dziś gratuluję dużej Majeczki! Rośnie jak na drożdżach .Tequillla i pierniczki i Basia cudne mona jeżyki to takie kotleciki z mięsa mielonego, ryżu i marchewki. Później wrzucę Ci przepis jeśli chcesz. Edziu dziękuję za szczegółowe instrukcje odnośnie pieczenia mięs Ela87, myślę, że mama bardziej się martwi jak ona sobie poradzi bo na pewno chciałaby mi pomóc ale niestety sama nie jest okazem zdrowia.... Miałam jeszcze pisać ale zadzwoniła koleżanka, lecę z nią na kawę. Do później,
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam
![]() Tequilla - fantastyczne pierniczki brawa dla Majeczki za 2 kg ![]() poczytałam też Wasze wypowiedzi o praniu. dzięki za info o tych chusteczkach, zakupię przy najbliższej okazji. zawsze bardzo żałuję, że u mnie w mieście nie ma Rossmana. ja piorę osobno białe - moje i córy razem, bo małż to praktycznie nie ma niczego białego. osobno odkładam też czerwienie, róże, fiolety, pomarańcze i piorę te kolory razem (sporo tego zawsze jest przy dziewczynce w domu, nawet jak się różu specjalnie nie lubi), resztę kolorów (niebieskie, zielone, żółte itp.) to moja osobna kupka, do której dorzucam też nasze jasne rzeczy, no i ostatnia to ciemne, nasze i Ewci. prałam w Loveli jej rzeczy, dopóki się zapas nie skończył, teraz już normalnie w tym, co akurat mam w domu. nic się nie dzieje. jestem zła. mam jakąś kumulację pecha. dopiero co się cieszyłam, ze wywalczyłam sobie super cenę za ubezpieczenie auta i zaoszczędzę na tym. okazało się, że od kilku dni jeżdżę na nieważnym przeglądzie. wczoraj małż pojechał z moim autem na stację diagnostyczną i nie podbili mu dowodu rejestracyjnego, bo nie działa prawy tylny hamulec. jakby go nie było. ja tego wcale nie zauważyłam. mam 2 tygodnie na naprawę. znów koszty i nerwy. po południu przyjedzie mój tata i zawieziemy auto do mechanika, a ja mimo obaw, musze jeszcze za chwilę wyskoczyć na pocztę i po prezent dla małża. potem już będę grzecznie siedzieć w domu.
|
|
|
|
#1056 |
|
Raczkowanie
|
Jak myślicie, czy to źle, że w 24 tc nie mam linea negra? Nawet zarysu nie widać.
Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam ledwo widoczną dopiero od niedawna, a tu niektóre dziewczyny pisały, że wcale nie miały przy poprzedniej ciąży
|
|
|
|
|
#1058 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U nas wiosna, wczoraj 15st dzisaij 12, ale deszcz pada. Czuję się jak przed Wielkanocą![]() Właśnie mi Antoch oszamał pół owsianki (i całą swoją), wielki ma apetyt ostatnio ![]() Poza tym mam dzisiaj wizytę, ciekawe jak się niunia miewa... Chociaż ani nie zobaczę, ni się nie dowiem, ile waży (dopiero na ostatnim usg w 3 trymestrze). Ale serduszka posłucham No i zobaczymy jak szyjkaCytat:
A co do prania, u nas i tak będzie dużo tego, bo pieluchy co drugi dzień, więc trochę pewnei będę segregować. Wkurza mnie tylko pralka w tym mieszkaniu, jakaś beznadziejna jest, strasznie twarde rzeczy wychodzą (a do pieluch nie dodaje się płynu zmiękczającego) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja z pierniczkami jeszcze czekam, aż przyjedzie do nas przyjaciółka (już w sobotę |
||||
|
|
|
#1059 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż ostatnio mała i tak się schowała do swojej dziury i ledwo co ją czuję, więc nawet wybrzuszeń nie ma ![]() Cytat:
Moja babcia w Łodzi też miała mieszkanie na parterze i też mi się tam nie podoba No i też od budownictwa zależy. Jak lecą rury i jak jest wszystko ocieplone Cytat:
![]() Na wsi takie czyste powietrze, to nie potrzeba ubierać dziecka w lato, niech całe ciałko wdycha zdrowe powietrze ![]() Cytat:
![]() Tylko my mamy taką stację, że facet w sumie zawsze podbija, ale mówi co jest nie tak. W poprzednim aucie też powiedział, co mamy zrobić, ale podbił tylko akurat my z tż jesteśmy tacy, że od razu takie coś zrobimy.
|
|
#1060 | ||
|
Zakorzenienie
|
frogutka za wizytę
![]() kate1623 super to zdjęcie ![]() amelka2006 ![]() Tequillla super te pierniczki ja wam powiem, że u nas się nigdy pierniczków nie piekło... BeautifulLie strasznie współczuje bólu zęba przecież jak nic z nim nie zrobisz to będzie tylko gorzej a znieczulenie będzie gorzej działać.... Może udałoby się tego nerwa zatruć jak kate pisała?Cytat:
Cytat:
tylko ja nie wiem kiedy co wypycha![]() ostatnio strasznie często mi się robi duszno... nie mogę oddechu zaczerpnąć a dodatkowo teraz mam wrażenie jakbym miała zaraz zwymitować... któraś ma coś podobnego?
|
||
|
|
|
#1061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam tą : http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...-1-sztuka.html i nie wiem jak inne, ale jest naprawdę malutka i delikatna Mi też jest często tak duszno, że mam wrażenie, że padnę zaraz. Ale wrażenia wymiotnego nie mam |
||
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
bo mi się taka rzuciła w oczy jeszcze: http://www.aptekagemini.pl/canpol-gr...ilikonowa.html no i dodatkowo mi się strasznie słabo zrobiło... kręci mi się w głowie.. kładę się do łóżka, może przejdzie... |
|
|
|
#1063 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dopiero wstalysmy
mam tyle roboty a spie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zescie tyle nabazgraly ze nie wiem juz co mialam pisac Dzis wizyta
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także polecam firmę. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
|
|
|
|
|
#1065 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Probowalam nawet tego liczenia ruchow ale nie chce mi wyjsc 10 wyraznych wiec przestalam zeby nie zwariowac... |
|||
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się poruszy raz w ciągu dnia, nawet lekko, to znaczy, że wszystko jest w porządku u mojej
|
|
#1067 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Fajnie by bylo jakby po porodzie takie grzeczniusie tez byly
|
|
|
|
|
#1068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tequilla pierniczki wygladaja mega apetycznie My bedziemy dzis piec jeszcze ciasteczka, bo juz nic nie ma a tez mam te pisaki kolorowe i zapomnialam o nich
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak znam moje szczęście to pewnie da mi młoda popalić
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
przeglądam właśnie taką stronkę http://rodziceprzyszlosci.pl/
całkiem ciekawa |
|
|
|
#1071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ani brzuchy ciążowe mnie jakoś nie zachwycają ot kawał naciągniętej skóry i tak samo te linie. Zachwyca mnie tylko ten cud w brzuszku więc dlatego go kocham, ale na pewno nie dla samego wyglądu...Cytat:
Ja przed momentem odważyłam się zamówiłam do naszej turkusowej sypialni taki oto zestaw do łóżeczka bo idealnie mi pasuje: [IMG] [/IMG][IMG] [/IMG][IMG] [/IMG]ktoś zamawiał już coś przez portal dawanda ?? http://pl.dawanda.com/c/Niemowlaki bo mam nadzieję że właśnie nie wtopiłam w przestrzeń 120zł To taki portal gdzie małe sklepiki mają swoje stragany i poprzez stronę mogą oferować swoje rzeczy które są oryginalne i szyte na zamówienie |
|||
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedzcie, jak się czuje czkawkę małego? Bo ja wczoraj czułam jak mały tak podskakiwał w brzuchu tak jak mięsień drży podczas skurczy, albo jakby się szybko macha ręką
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To uczucie jest jakby delikatnie kopała tylko rozchodzi się po całym brzuchu i jest równomierne. Najgorzej jak ma buźkę w stronę kręgosłupa to czuje czkanie nawet w tyłku i to jest bardzo irytujące Co do drżenia mięśni czy machania szybko ręką też to mam i się zastanawiam co wtedy te dziecko wyprawia w tym brzuchu , ale raczej nie przypisywałabym tego do czkawki
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
to ja nie wiem czy w ogóle mój ma czkawkę
|
|
|
|
#1075 |
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() ja ciuchy piorę ciemne, białe i kolorowe osobno, oczywiście używam tych chusteczek z Rossmanna i naprawdę działają, rzeczy małego będę prać razem, bo mam raczej takie jaśniejsze kolory, ewentualnie pościel wypiorę z ciemniejszymi ciuszkami. ostatnio mówiłam TŻtowi że nie będziemy kąpać na początku małego codziennie,a on na to "że co " ![]() mam dzisiaj zalatany dzień w pracy, ale przynajmniej czas leci, jutro wolne. w poniedziałek przychodzi laska która ma mnie zastępować nie lubię jej
Edytowane przez marima Czas edycji: 2013-12-19 o 12:29 |
|
|
|
#1076 |
|
Zadomowienie
|
Kate no chyba będę musiała bo ile mozna znosić taki ból :/
Bylam u okulisty wzrok mi sie pogorszył i nowe szkła muszę wyrabiać, znowu wydatek ehh Tequilla sliczne pierniczki ![]() Monkaa ja sie boje ze i tego się nie da bo jak jest stan zapalny to trzeba się go pozbyć a bez antybiotyku pewnie sie nie obejdzie a watpie ze dentysta sie zdecyduje na leczenie kobiety w ciąży antybiotykiem. Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1077 | |
|
Zadomowienie
|
Ja czkawkę zaczęłam dopiero rozpoznawać gdzieś koło 29tc
, może u Ciebie będzie podobnie?Cytat:
|
|
|
|
|
#1078 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
no to się już nie martwię
![]() jaką mam ochotę od kilku dni na słodycze... wciągnęła bym wszystko co mam w domu...
|
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
wchodzę na pocztę, jedna kolejka do wszystkich okienek, więc się grzecznie ustawiam jako ostatnia, piąta chyba. przede mną jakaś kobieta 45-50lat, stała bokiem, więc mnie widziała. patrzy i mówi:
- pani to chyba od razu powinna do okienka podejść, bo widzę, że brzuszek jest ![]() - aaaa, nie będę robić zamieszania ![]() i tak od słowa do słowa, jak to było kiedyś, a jak jest teraz, pogadałyśmy sobie. ja nie skorzystałam z wpychania się bez kolejki, a na koniec i tak mnie przed siebie puściła miło.poza tym nie załatwiłam nic. próbowałam kupić mamie prezent urodzinowy, rodzicom gwiazdkowy i coś dla małza (konkretną grę, którą chciał). lipa. ostatecznie grę zamówiłam przez internet i modlę się, żeby doszła do poniedziałku, bo później nas nie będzie. mamie wygrzebię jakiś krem z moich konsultanckich zapasów, a wspólny prezent dla rodziców w najgorszym wypadku dostaną po świętach, po naszym powrocie. dobrze, że ostatnio małż coś dla teśció wybrał, bo by był dodatkowy problem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.

to też moja masakra dobrze Ci chociaż poszło ?
Ja przez to łożysko z przodu nie mam szans zobaczyć nóżki czy rączki tylko jak wypchnie tyłek to widać 

) A na co mnie na wsi wózek, chyba do sadu nim będę jeździć
Rośnie jak na drożdżach