Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 16:19   #3661
Akkma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
I Tyyyy kompanko wspominasz o słodyczach??? Tyyyy???

Idę po ptasie mleczko do szafki. Jedną kostkę. No i widzisz co narobiłaś :brzyda l: hehe
Ja tylko doradzam

Zjadłam na 2 śniadanie 5 pierniczków, które wczoraj upiekłam
Cukru nie zmierzyłam, bo się bałam
Stary 2013-12-19, 16:21   #3662
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość

Wy mnie tutaj takimi opowieściami nie straszcie. Ja od wczoraj mam wizję mojego dziecka umierającego z niedotlenienia I jakoś nie mogę się tej myśli pozbyć. Normalnie mam takie schizy, że nie wiem jak do jutra wytrzymam.
A Ty się nie zamartwiaj bo ....... Jesteś pod stałą kontrolą i uwierz że gdyby było jakieś poważne zagrozenie to już byś w szpitalu leżała. Stosuj sie grzecznie do zaleceń lekarzy i myśl czy wszystko masz dopiete na ostatni guzik bo zaraz wrócisz do domu rozpakowana, a nie czarne scenariusze wymyślasz.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:21   #3663
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ja na szczęście mam deskę z regulowaną wysokością - wtedy zwykły stołek wystarczy.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
jeżeli masz oparcie na rękę (podłokietnik czy jak to się zwie po bokach kanapy/sofy) przy kanapie to spróbuj siąść na tym oparciu
Muszę spr. czy moja deska jest regulowana, bo nawet nie wiem

senira: wypróbuję tego sposobu, mam nadzieję, że mi ten ewentualny podłokietnik nie wejdzie w zad
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:23   #3664
senira666
Zakorzenienie

w ogóle miałam plan żeby na obiadek zrobić spagetti ale okazało się że ani nie mam długiego makaronu ani sosu ani przecieru pomidorowego ... więc myślę będą mielone ... no ale nie mam ani jajka ani bułki tartej ... więc myślę zapiekanka ziemniaczana z warzywkami i mięskiem... taaaa nie mam warzywek wyszły już
i co ? w końcu robie frytki a mięsko zostawiłam na jutro

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Muszę spr. czy moja deska jest regulowana, bo nawet nie wiem

senira: wypróbuję tego sposobu, mam nadzieję, że mi ten ewentualny podłokietnik nie wejdzie w zad
ja mam narożnik więc ten podłokietnik to u mnie ma z 20 cm szerokości i całkiem się wygodnie na nim siedzi pierwszy raz tak prasowałam a potem to już mój żelek zadziałał i wpadłam na pomysł ze stołkiem
Stary 2013-12-19, 16:25   #3665
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja nie mam nic przeciwko gejom. Normalni ludzie, niech sobie kochają kogo chcą. Ale uważam, że nie powinni mieć możliwości adopcji. Przynajmniej ja nie chciałabym mieć dwóch tatusiów czy dwie mamusie.
Ja też tak uważam,taka inność dla dziecka,które ma dwoje rodziców tej samej płci może być wielkim nieszczęściem.
Ale Selena napisała,że dlatego nie powinni mieć dzieci,bo coś takiego się stało,więc z tego wywnioskowałam,że takie zdanie ma o gejach. A przecież w rodzinach gdzie jest matka i ojciec też zdarzają się zwyrodnialcy.
Stary 2013-12-19, 16:29   #3666
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość

a właśnie ! macie może jakiś fajny przepis na "ciasto" bez pieczenia? oby nie sernik na zimno, bo nie cierpię (chodzi o taki jak w tych opakowaniach gotowce, fuuu)
mi jedyne co przychodzi do głowy to sernik, ale z takiego normalnego sera w herbatnikach, tzw chatka- pychota, ale spróbowałabym czegoś innego
Jak się zdecydujesz na sernik to polecam:
http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-marsa

Widziałam kiedyś jeszcze jakieś przepisy na ciasto stefanka - chyba tak się nazywało i chyba też na herbatnikach było.

Bez pieczenie jest jeszcze 3-bit i tiramisu(jak się je zrobi w dużej foremce to może być ciastem )
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:30   #3667
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
Czytam Twój post i tak się zastanawiam jak to powinno być ze mną..też mam zwyrodnienie kręgosłupa i dyskopatię..rozmawiałam ze swoim ginem o wskazaniach do cc w moim przypadku, ale powiedział, że pod uwagę bierze się budowę miednicy i ułożenie dziecka przed porodem..moje problemy z kręgosłupem mogą wpływać na większy dyskomfort podczas sn..sama nie wiem jak na to patrzeć :/
Jak patrzeć? Tak, że trafiłaś na kolejnego zwolennika porodu sn. Lekarze dostają wynagrodzenia uzależnione od ilości sn. Za cesarki ponoć już nie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Dziewczyny, możecie się śmiać, ale ta kobieta [Serwinka] jest bardzo znana w naszym regionie (a nawet w całej Polsce) i fenomenalna - chyba każdy u nas zna kogoś, komu pomogła (ja np znam chłopaka którego postawiła na nogi mimo że lekarze nie dawali mu szans by stał - i to nie kwestia magii tylko okładania nogi zwierzęcym sadłem tak by kości zmiękły i dało się je dobrze nastawić/ułożyć. (...) I to żadna czarownica czy szeptucha - ona zajmuje się jedynie sprawami ortopedycznymi i ma taką umiejętność w rękach, że czuje co tam się porobiło w nodze czy ręce - kości, wiązadła, zwyrodnienia. I zaleca okładanie tego kapustą, ziołowymi maściami i takie tam. Mało tego - są u nas lekarze, którzy do niej wysyłają pacjentów, trudne przypadki... A z kolei ona odsyła do lekarzy gdy widzi, że to nie jej działka. I nie bierze od ludzi pieniędzy, niektórzy jej dają - co łaska. W necie jest o niej dużo, możecie poczytać i jeśli ktoś ma jakiś problem ortopedyczny to polecam serdecznie.
Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
To ona jeszcze żyje?! Przecież ma chyba ze 100 lat?! Mnie dwa razy nogę uratowała, znam jej możliwości, wiem, że jej córka też już w te kwestie wlazła, ale o wnuczce nie słyszałam.
Niestety ta "właściwa" Serwinka już nie żyje. Zanim umarła dłuuuugo przyjmowała ze swoją córka (która ma jakieś wykształcenie medyczne - jest albo pielęgniarką albo położną, nie wiem dokładnie), a za moich czasów, w okresie letnim przyjmowała pacjentów również z wnuczką (studentką bądź absolwentką medycyny w Warszawie). Serwinka odziedziczyła swoje zdolności/umiejętności/talent po ojcu, Serwinie, który był ponoć jeszcze lepszy (przynajmniej sama mi tak mówiła)

I to nie jest żadna szeptucha ani czarownica tylko kobiety, które mają ogromną wiedzę i umiejętności - przy mnie nie szczędziły sobie używania terminologii medycznej, aż czasami nie wiedziałam o co jej chodzi (raz mnie przyjmowała młodsza raz starsza). Serwinka postawiła mnie na nogi, uratowała rękę znajomej mamy (której lekarze nie dawali szans na poprawę bez operacji, która w 50% mogła pomóc i w 50% zaszkodzić...), no i zapowiedziała mojemu bratu liczne zwyrodnienia i niedowłady na starość (a trzy lata po niej lekarze zdiagnozowli u niego ŁZS...)

A, vacuity, to bujda, że Serwinka nie bierze pieniędzy Brała od wszystkich, ale nie mówiła kwoty. Ja płaciłam za wizytę 50 zł (potrafiłam być badana/rehabilitowana na raty i przez 2 godziny).

Przypomniałam sobie jeszcze, że dr Gawęda, jeden z najlepszych specjalistów w lubelskim, podczas wizyty również zachwalał Serwinkę

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2013-12-19 o 16:36
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:31   #3668
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tylko doradzam

Zjadłam na 2 śniadanie 5 pierniczków, które wczoraj upiekłam
Cukru nie zmierzyłam, bo się bałam
hehehe ja też tak robię casami
Stary 2013-12-19, 16:31   #3669
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
a właśnie ! macie może jakiś fajny przepis na "ciasto" bez pieczenia? oby nie sernik na zimno, bo nie cierpię (chodzi o taki jak w tych opakowaniach gotowce, fuuu)
mi jedyne co przychodzi do głowy to sernik, ale z takiego normalnego sera w herbatnikach, tzw chatka- pychota, ale spróbowałabym czegoś innego
http://www.mojewypieki.com/przepis/m...tort-migdalowy
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...-bez-pieczenia
http://www.mojewypieki.com/przepis/l...-na-krakersach
http://www.mojewypieki.com/przepis/rafaello
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...nowa-z-owocami
To znalazłam.....tort rewelacja....
O ja tego tortu nie odpuszczę....zrobię go w sylwestra

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2013-12-19 o 16:41
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:34   #3670
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja też tak uważam,taka inność dla dziecka,które ma dwoje rodziców tej samej płci może być wielkim nieszczęściem.
Ale Selena napisała,że dlatego nie powinni mieć dzieci,bo coś takiego się stało,więc z tego wywnioskowałam,że takie zdanie ma o gejach. A przecież w rodzinach gdzie jest matka i ojciec też zdarzają się zwyrodnialcy.
I to jest właśnie przerażające...

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość

ja mam narożnik więc ten podłokietnik to u mnie ma z 20 cm szerokości i całkiem się wygodnie na nim siedzi pierwszy raz tak prasowałam a potem to już mój żelek zadziałał i wpadłam na pomysł ze stołkiem
Zaraz zrobię podejście drugie do tego prasowania i wypróbuję podpowiedzianych metod

A co do żelka to mój się aż przegrzał i boli od tego prasowania
Stary 2013-12-19, 16:34   #3671
The light
Zadomowienie

Cytat:
to u nas rozszczep podniebienia. taty nigdy nie pytałam jakie skutki u niego były (wiem tylko o słuchu- nie słyszy na jedno ucho, ale to wydaje mi się przez zaniedbanie, bo u siostry się jakoś unormowało), ale moja siostra długo nie mówiła, potem mówiła dosyć nie wyraźnie. do tego ma problemy z uszami co jest podobno częstym powikłaniem- jak była młodsza strasznie krzyczała przez to, że nie dosłyszy. teraz ma 18 lat i kilka zabiegów za sobą, bo to przy uszach trzeba powtarzać.

Magnusia Ty ostatnio coś się bardzo nerwowa zrobiłaś biada kto wejdzie Ci w drogę

bardzo dziękuję jutro podpytam lekarza jak to wygląda- wiem, że on nie wróżka, ale może fachowym okiem podpowie, czy mała się będzie spieszyła, czy raczej nastawiać się na dłuuuuugi styczeń

jako że specjalnie wstydliwa nie jestem, zgodzę się na dowolną liczbę studentów. po pierwsze w momencie porodu moja "bożenka" nie będzie tak do końca tylko moja, a i jej właściwości się zmienią. po trugie hiper wstydliwa nie jestem, a jako optymistka widzę jakieś plusy w obecności dodatkowych osób na sali- zawsze można zając się jakąś "dyskusją" (taaaa, bo pewnie będę miała ochotę na takie dyskusje) . no i właśnie- młody niedoświadczony prędzej się do czegoś przyłoży niż stary wyga w zawodzie, który pewne rzeczy robi machinalnie a poza tym może moja córka za tych dziesiąt lat trafi na takiego lekarza, który douczał się na mnie- takie to poświęcenie z mojej strony dla córki

ja chyba skuszę się na to, jak wykorzystam ziajkę bardzo mnie ta emulsja kusi

mam chwilę wytchnienia. zrobiłam wszystko co zaplanowane niemal - zostały mi tylko ciuszki - poprasuję, poukładam, poprzekładam i jestem wolna o ile nie wymyślę sobie czegoś jeszcze...

Jest ciasto 3bit na herbatnikach. Szybko się robi, podaje warstwy (od dołu):
Można zacząć od papieru do pieczenia
1. Herbatniki
2. Masa krowkowa/kajmakowa z puszki. podgrzewalam w garnku żeby była ciepła.
3.herbatniki
4. Krem gotowiec (ja lubię karpatka i ajerkoniak)
5. Herbatniki
6. Znowu krem gotowiec. Można ten sam dać co w kroku nr 4. ja zwykle daje 2 różne w każdej warstwie
7. Herbatniki
Można polać lekko polewa czekoladowa domowej roboty (takie maziaje porobić)

Robiłam bez masy krówkowej bo mega kaloryczna jest ale wtedy brakuje chrupkosci dolnej warstwy herbatników bo wszystko jest miękkie.

Przeliczalam kaloryczność to chyba porcja miała coś koło 340kcal(taka wielkości herbatnika). Liczyłam po ilości kcal podanych na opakowaniach wszystkich składników i podzieliłam przez ilość kawałków herbatnikow na blaszce :P

Ale ciacho jest pycha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:35   #3672
selena85
Wtajemniczenie

p.s. Gosia Ty jesteś z Poznania, na Polnej będziesz rodzić?
Czy to nie Ty pisałaś o tej Polnej?
Stary 2013-12-19, 16:37   #3673
Le La
Zadomowienie

Aaaa zaczelam przegladac te Wasze przepisy na ciasta i zaraz mi jezyk do doopy ucieknie
Ale bede twarda(leniwa tez troche) i nic nie zrobie. A kysz slodycze
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:38   #3674
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Piernik się piecze i pachnie cudownie
Stary 2013-12-19, 16:41   #3675
magnusia
Zakorzenienie

no i poszłam jeść ptasie mleczko...
Stary 2013-12-19, 16:45   #3676
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
planuję cyckiem karmić a odciągać sporadycznie. Masz rację chyba na poczatek wystarczy ręczny i zobaczymy jak to będzie
http://www.aptekagemini.pl/odciagacz...e40ca7e536f033 jadam taki zwykły w razie czego zakupi lepszy, moje dwie koleżanki karmily piersią wogóle laktatora nie używały. A moja bratowa tylko taki używała

Uważam że póki ci zbędny wydatek.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:50   #3677
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Tak się właśnie zastanawiam jak ja Lence zabronię czekolady i słodyczy jak ja sama tak je uwielbiam
Stary 2013-12-19, 16:52   #3678
Akkma
Zadomowienie

Dziewczyny ja Wam mogę przyjść i te ciuszki poprasować! Serio uwielbiam prasować te mikro ubranka Jak mi się coś pierze to nie mogę się doczekać aż wyschnie i będę mogła prasować
Właśnie zaraz będę się brała za prasowanie rzeczy do łóżeczka

Of course swoich ani tżta rzeczy nigdy nie prasuję, bo nienawidzę tego robić Deskę do prasowania kupiłam sobie dopiero jak zaczęłam prać rzeczy małej
Stary 2013-12-19, 16:58   #3679
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Dziewczyny ja Wam mogę przyjść i te ciuszki poprasować! Serio uwielbiam prasować te mikro ubranka Jak mi się coś pierze to nie mogę się doczekać aż wyschnie i będę mogła prasować

Of course swoich ani tżta rzeczy nigdy nie prasuję, bo nienawidzę tego robić Deskę do prasowania kupiłam sobie dopiero jak zaczęłam prać rzeczy małej
My dostaliśmy fajową deskę i żelazko na imprezie parapetówko-imieninowej, wcześniej też nie spieszyło mi się do prasowania, nie lubię prasować
Stary 2013-12-19, 17:03   #3680
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
p.s. Gosia Ty jesteś z Poznania, na Polnej będziesz rodzić?
Czy to nie Ty pisałaś o tej Polnej?
To nie ja. Jestem z Poznania,ale od ponad 3 lat mieszkam w Anglii.
Stary 2013-12-19, 17:08   #3681
souris5
Raczkowanie

Ale od wczoraj dużo natworzyłyście! Pewnie dużo czasu mi zajmie nadrabianie, więc na razie szybko napiszę: Jestem po wizycie mały waży już dokładnie 2 kg! Ładnie przybrał od ostatniego razu. Ciśnienie mam monitorować oczywiście nadal, jeśli wzrośnie powyżej 145 mam jechać do szpitala i pewnie już się będziemy rozpakowywać. Oby nie w tym roku!!! Obrzęki też mam już coraz większe już nie tylko nogi i ręce opuchnięte ale również twarz.

Edytowane przez souris5
Czas edycji: 2013-12-19 o 17:39
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 17:13   #3682
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

W poniedziałek mam wizytę u gina i zaniosę mu moje zdjęcie z opisem kręgosłupa..zobaczymy co powie..zresztą mój mały w 30 tyg nie był nietoperzem więc na razie chyba cc, chociaż pewnie do porodu dużo się zmieni

Gratuluję mamusiom dzieciaczków na świecie

U mnie od dwóch dni taki sobie humor więc dzisiaj wyruszyłam na miasto..w TM wpadło trochę ciuszków dla Miłosza, akurat trafiłam na promocje sobie kupiłam 3 koszule poporodowe,ale mam w planach zakupić jeszcze jedną (typowo do porodu i wyrzucenia).
Byłam również świadkiem śmiesznej sytuacji..w dziale dziecięcym pojawił się dziadek, który szukał prezentu odzieżowego dla nowo narodzonego wnuka, poprosił pracownicę i powiedział, że nie wie w które ciuszki patrzeć, bo wnuk urodził się z wagą 4800 g i coś ponad 60 cm długości zrobiło się wesoło i pracownice poprosiły również mnie o pomoc w wyborze (brzuch mam wielki ) co skomentowałam tekstem, że nie powinno się straszyć ciężarnych takimi rozmiarami dzieci, nie przed porodem
jaszczurka_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 17:14   #3683
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Ja jednak od kilku lat jestem pod opieką chyba najlepszych ortopedów na Mazowszu i dwóch z nich (mój stały dr z kliniki prywatnej i drugi, u którego będę operowana państwowo) powiedziało mi, że nie mam aż tak zniszczonych bioder, że odwodzenie mam w miarę ok i nie ma przeciwwskazań do sn. To samo potwierdziła fizjoterapeutka. (...)
Sam poród nie wpływa na kości i biodra, maja na to wpływ hormony podczas ciąży.
(...)

Co do badań USG bioderek u niemowlaka - ja bym zrobiła nawet gdybym nie miała wskazań, tak samo jak pójdę do neurologa (pewnie prywatnie) choć niby nie trzeba.
Jeśli jednak w Waszej rodzinie były jakieś przypadki dysplazji stawu biodrowego to moim zdaniem takie badanie jest konieczne - ta choroba jest chorobą genetyczną (dziedziczną).
Narażone na nią są głównie płody żeńskie + duży wpływ ma ułożenie dziecka w macicy.
Kiedyś (w latach 50-60) mówiło się często, że zwichnięcie stawu biodrowego dziecka nastąpiło przy porodzie. To jest nieprawda.
(...)

Czytałam, że któraś z Was (przepraszam, ale nie pamiętam) ma w rodzinie sporo kobiet, które mają operowane stawy biodrowe - to na pewno jest związane z dysplazją st. biodr. czyli chorobą genetyczną.
Polecam pójść na badanie usg bioderek noworodka - obojętnie czy urodzi się dziewczynka czy chłopiec.
Dla bardziej zainteresowanych tematem polecam forum
http://forumbioderko.pl
1. Jesteś pewna, że sam poród nie wpływa? Przecież hormony przygotowują stawy na poród, czyli na moment ich największego wysiłku... W wakacje jeszcze rozmawiałam z jednym ginkiem, który powiedział mi, że miał pacjentkę, której biodro po porodzie się "rozjechało", skutkiem czego mogła chodzić.... tylko do tyłu

2. O jakie ułożenie dziecka w macicy chodzi, nie wiesz może?

3. To chyba o mnie chodzi, bo pisałam to już kiedyś. Moja babcia ma protezę biodra, a dwie jej córki są po operacjach obu bioder... Córka jednej z tych córek zaliczyła wypadnięcie dysku krótko po porodzie. No a ja... mam stwierdzone luzy w stawach (jestem po operacji kolana, bo mi się rozjechało przy głupim tenisie ziemnym kilka lat temu...), miewam bóle bioder (o bieganiu nie ma mowy), a lekarz dodatkowo powiedział mi, że w wieku 35 lat będę miała kolana 70-latki

Chyba to jest ostatni moment na wizytę u ortopedy... Ja się nie upieram na CC, ale jak mam zostać po porodzie SN jakimś kalectwem, to ja podziękuję.
Stary 2013-12-19, 17:15   #3684
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Współczuję oby udało sie dotrwać do końca ciąży i karmienia,a później może jakieś leki/ zabiegi? W najgorszej sytuacji operacja?
No narazie to mam tylko maści i nic więcej. Oczywiscie leżeć
A dziś wysprzątałam łazienkę na tip top

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
ale Ty przecież nie przytyłaś dużo! bardzo mi przykro mam nadzieję, że to też przetrzymasz, w końcu dużo czasu nie zostało!
No na ostatniej wizycie było 12 kg wiec teraz moze jest jakieś 14 kg do przodyu to nie jakoś strasznie. Ale kolano nie wytrzymuje

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Ale jak to złamane kolano? W sensie rzepka pęknięta, więzadła pozrywane?
W ciąży rozluźniają się wiązania w stawach, więc odczuwają dolegliwości zwłaszcza ci po przejściach. Moje operowane kolano też daje się we znaki

Polecam okłady na przemian z altacetu, ziemniaka i liści kapusty (kapustę najlepiej na noc zostawiać, owiniętą w bandaż - w odróżnieniu do jakichś prochów, działa cuda )
Rzepke miałam złamaną ale na szczeście bez przemieszczenia, jedno więzadło naderwane ale ni było potrzeby operacji. Tzn miałam mieć kolano operowane ale nie potrzebuje go tak bardzo bo mam pracę siedzącą i na fitnesie kolano troszke dokuczało ale nie za bardzo wiec zostawiłam to. Drugie kolano tez mam po niezłych przejsciach ale to na szczęscie nie boli. A dawało sie nieźle we znaki bo chyba 6 lat chodziłam od lekarza do lekarza i żaden nie wiedział co ma zrobić bo cały czas bolało i bolało. Później okazało sie że mam źle zrośnięte więzadła. Przy wypadku na nartach lekarz nie zajął sie kolanem bo bolała mnie głowa i szyja i to było wazniejsze. Po serii zastrzyków chodze i zapomniałam jak to boli. Teraz mam nadzieje ze boli od ciazy i po niej pzrejdzie bo jak nie to jak ja będe z małycm na spacery chodzić?
Dzięki wszytkie te sposoby dobrze znam. Obkładam altacetem i na dzień Fastum.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 17:34   #3685
perfuzja
Zakorzenienie

Wróciłam do domu po 7 godzinach na mieście i nawet nie jestem przesadnie zmęczona

Dzisiaj ewidentnie był u mnie Mikolaj - przyszedł fotel bujany - gwiazdkowy prezent od mamy (super jest! Mega wygodny!), do tego dostałam bujaczek dla Malego No i zakupy w ikei. I przyszło zamówienie z gemini
Stary 2013-12-19, 17:35   #3686
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:

Toc to zboczenie hihi

To ja Ci zaraz podrzucie stertę ciuszkow w takim razie, bo wymiejam tu nad sesją do prasowania i jak padne to czołem prosto w żelazko tak że ślad zostanie...
Stary 2013-12-19, 17:36   #3687
kukurydzianaa
Rozeznanie

Wiecie co - od dłuższego czasu mam bardzo częste, regularne i wyraźne skurcze i jakbym była normalnym przypadkiem człowieka, pomyślałabym że już rodzę

Ale nie - u mnie skurcz to obecny styl życia, więc zero reakcji z mojej strony

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Dzięki wszytkie te sposoby dobrze znam. Obkładam altacetem i na dzień Fastum.
Tylko ten normalny altacet, bo w żelu to jakaś porażka.

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2013-12-19 o 17:38
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 17:40   #3688
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziś weszłam w 34 tydzień.....do terminu 6 tygodni pozostało...robi się gorąco
Stary 2013-12-19, 17:51   #3689
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

No gorąco gorąco - na wątku, ale mnie w 38 jakoś tylko ciepło, ostygłam, że tak powiem

Nieźle, za miesiąc już muszę mieć małego na rękach.. choćbym przenosiła do maksa.... wow....
Stary 2013-12-19, 18:06   #3690
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Dzisiaj ewidentnie był u mnie Mikolaj - przyszedł fotel bujany - gwiazdkowy prezent od mamy (super jest! Mega wygodny!), do tego dostałam bujaczek
dla Malego No i zakupy w ikei. I przyszło zamówienie z gemini
No to super!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości