|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Hej zabcie. Pozniej nadrobie i pocytuje.Jestem po AKCJI! ! Moj Kaukaz uciekł i poszedł do sasiada przeszczekiwac sie z jego psami :/ wybieglam jak stalam-mokre wlosy, szlafrok i kapcie
Przyprowadzilam uciekiniera i nakrzyczalam na bestie.Dzis ma kare i nie wezmę go na spacer. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3362 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Nam dzisiaj od rana zęby dają po doopie, wzbraniam się ale chyba muszę mu podać tą Camilie ona chyba w pełni bezpieczna jest tak??? Adaś odkąd umie przewracac się z pleców na brzuch non stop jest na brzuchu, dzisiaj się budzę, patrze a ten na brzuchu - ledwo co się obudzil już na brzuch. A najlepsze jest to, że jak już nie może na brzuchu to krzyczy i płacze, jak go wezmę z powrotem na plecy to jest jeszcze gorszy wku.w i znów hop na brzuch i za chwilę bek. No szok. Dziś kończy 18 tygodni, może to pierwszy nasz skok, który odczuję?? ![]() A tak poza tym to musze umyć dzisiaj dwa pozostałe okna i iśc wymienić leginsy, bo są za małe jakaś ta rozmiarówka zaniżonaCytat:
![]() A z usypianiem sie nie poddawaj, na pewno będzie lepiej Cytat:
A no i czekamy dziś na kupę (Adasia oczywiście ) bo już dwa dni nie robił, tak długo jeszcze mu się nie zdażyło![]() miłego dnia |
||
|
|
|
#3363 |
|
Wtajemniczenie
|
ROCKY żeby Ci nie zrobił na złość i żebyś nie znalazła kupsztala w pokoju:P
Młody miał mieć dzisiaj szczepienie, ale dalej ma katar i nie będzie szczepienia. Aha i waży 6900g. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i mamy drugiego zęba-taki prezent dla mamy na urodziny. Stawiam wszystkim co tam chcecie ![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#3365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Igorek spał od 22 do 6 ciągiem )))) aż się rano zastanawiałam, czy nie przespałam jakiejś pobudki. o 6 zjadł i do 8 pospał jeszcze. powinien być w mailu potwierdzającym rejestrację Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)))Nie mogę sie zorganizować dzisiaj. Za 2 h mniej więcej będzie tata po mojego kontuzjowanego brata... chciałam do tego czasu spakować prezenty (te które mam już w domu) i przekazać jakieś rzeczy, żebyśmy mniej mieli do zabrania w wigilię, jak będziemy jechać. Muszę też napisać jedno wypracowanie i ogarnać... a mój marudka na macie piszczy, żebym do niego przyszła
|
|
#3366 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Piękne pomarańczki, moje też są ususzone, ale oczywiście nie mam tak ładnych wstążeczek, u mnie estetyka trochę leży :P Cytat:
Cytat:
Zwykle, jak nie mamy popołudniowej drzemki jakimś cudem, to Artek sobie myśli, że o 20 ma półgodzinną drzemkę i wstaje o 20.30 i się bujamy. A czasami i tak wstaje po 0,5-1h i muszę go dousypiać. Prawie codziennie, ostatnio były dwa dni bez takiej pobudki, a tak to standard. A my byliśmy wczoraj w Auchanie i tak strasznie się wkurzyłam, że szok. Nic nie dostałam, co za szajs tam jest... Specjalnie mi mama poświęciła popołudnie na opiekę nad Małym, a ja nic nie załatwiłam. Dodatkowo jak już wychodziliśmy, chciałam wstąpić tam na pocztę wysłać kartki świąteczne i co? Zabrakło na 30 sekund prądu i w galerii już go nie było, więc wszystko zamknięte.... Ech szkoda gadać. Okna umyte, dziś jeszcze tylko firanki muszę powiesić, pościerać kurze i w sumie mogę stroić. |
||||
|
|
|
#3367 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
My dzis po sredniej nocce, zaraz lecimy na spacer i zakupy, a pozniej powoli bedziemy sie szykowac do sobotniego wyjazdu do rodzinnego miasta na swieta Chcialam powiedziec, ze dynia dziala cuda! Amela do tej pory robila 1 kupku na 5-7 dni. Od soboty jemy dynie i dynie+ziemniak i od niedzieli byly juz 4 kupki! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44222620]Ojejciu... Przytulam, kurcze nigdy nie słyszałam o takim skutku niedoboru wit. D :/ [/QUOTE] Ja rozmawialam z nasza pania pediatra i ona powiedziala, ze to sa objawy zaburzenia ilosci wit. D! Wiec rownie dobrze moze byc jej za duzo, a nie za malo. Powinno sie zrobic badanie na jej ilosc w organizmie.
|
#3368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas albo skoku, albo powrót teściowej zmienił mi dziecko na gorsze Dzisiaj i jutro dzień bez tv, bo tż nie ma i jeśli będzie spokój to wy.☠☠☠☠☠☠☠ę ten telewizor przez okno z sypialni Przepraszam, ale się wzburzyłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Spełnienia marzeń Cytat:
|
|||
|
|
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam,ale humor mam do bani,więc wybaczcie...
Margoś-za pół roczku ![]() Misiaczka,Elaine-zamienicie się na dzieciaczki chociaż na jedną noc?Proszę...Na twarz padam,dzisiaj młody przeszedł sam siebie w nocy,wciągnął ponad pół litra mleka,pobudek milion,Tato Lemurek nie pamiętał rano,gdzie zaparkował wczoraj auto,taki był zmęczony.Pewnie to mój błąd,że nauczyłam go jeść w nocy,ale miał niską wagę urodzeniową,a potem nie przybierał przez chore serduszko.Chciałam "nadrobić",to teraz mam za swoje.W nocy uderzyłam o framugę drzwi,bo na oczy nie widziałam i źle wymierzyłam odległość.Próbowałam dawać kleik,żeby głodny dziobek zatkać,ale nic z tego;mleko tylko jest do jedzenia wg mojego syna;nie uznaje też wody,herbatki,a wczoraj opluł starszą siostrę sokiem marchewkowym. Jak ktoś ma pomysł,to niech podrzuci,bo wykończę się niebawem. |
|
|
|
#3370 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/opiekacz-patelnia-...730898843.html Cytat:
|
|||
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Surka: dla jasności, pierwsza nocka przespana w życiu mojego synka...
Cytat:
Prezenty spakowane, rzeczy do zabrania przygotowane, zaraz się będziemy zbierać na spacer. Jeszcze pranie zbiorę i swieże wywieszę.
|
|
#3372 |
|
Zadomowienie
|
Magolina-za 18 tydzień
![]() Agrafka-za wagę ![]() fiazo-gratuluję ząbka ![]() Surka-Cię przytulam i współczuję,a ponieważ jestem tak bardzo zmęczona,że mało się kontroluję,to napiszę ,że teściowa to samo zuo czasami.Jak ja słyszę komentarze swojej,a pamiętajcie,że ja jestem tzw dojrzałą mamą,to mam wrażenie,że wcześniej rodziły się dzieci bez kolek,w ogóle nie płaczące(razem,czy osobno?)jedzące wszystko,no i oczywiście zupełnie zdrowe.Takie,kurde,niemar udne,uśmiechające się ciągle ruskie lalki ze sztucznymi rzęsami.Dlatego tak kocham moją mamę-bo jest normalna![]() Się wyżaliłam.Dziękuję za uwagę. |
|
|
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie się dowiedziałam, że moja znajoma urodziła bliźniaki. Niestety martwe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
Agrafka-pod ciężarem takiej wiadomości nogi się uginają...Dosyć mam złych wieści w tym tygodniu.
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a proszę bardzo ![]() Ale zimnooo dzisiaj.. dałam radę godzinkę na spacerze, bo już prawie ręcę mi odpadły. Brat odprawiony. Igi na widok dziadka podkówka no ładnie...ale też zmęczony był mega.. Idę obiad szykować.. jakaś ryba, ryż i buraczki
|
|
#3378 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za tydzieńCytat:
Wczoraj już przeczytałam i się uspokoiłam A dzis zadzwoniłam do położnej i powiedziała że to zakończenie mostka i wszystko jest w porządku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo jak jesteśmy np. na spacerze i po tych 30 minutach się budzi to się jeszcze ulula w wózku i śpi potem nawet 2h.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za kolejny ząbekI Wszystkiego Najlepszego |
||||||||
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!
|
#3380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to piękną noc zaliczyliście ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Dzień dobry ![]() Jak mało do nadrabiania z dzisiejszego dnia ![]() Zaliczyliśmy 2h spacerek. Kupiłam foremki na ciasteczka. Jeszcze chwilkę posiedzę i biorę się za firanki i okna. Jak dobrze, że jutro już piątek
|
||
|
|
|
#3381 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dzisiaj jest 16 a ja ledwo żyje. Przy zasypianiu ryk okropny, usypiam ja pól godziny a śpi 15 min Jak się budzi to po 5 min znowu płacz W domu nic nie zrobione, ja glodna, TZ nic nie kupił na obiad bo nie wziął portfela Cytat:
![]() Współczuje ci bardzo tego zmęczenia
|
|
|
#3382 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
Nadaję z naszego przytulnego sklepiku, dziś mój dyżur. TŻ z młodym walczy, nie wiem co on robi, ale zawsze jak wracam to jest strasznie poirytowany i zdenerwowany, a Tymuś stękający i płaczliwy. Ja wczoraj z nim byłam cały dzień po szczepieniu i dziecko aniołek. Zobaczymy co zastanę jak wrócę do domu. Dziś byłam po raz kolejny u mnie w pracy - tym razem po paczki od Mikołaja Pierwszy raz dostałam dwie paczki Po raz kolejny zacieszam jaką mam fajną pracę ![]() Cytat:
Wow super Lampką wina poświętuję ![]() U nas nadal dziąsełka gołe, oczekujemy, ale ząbków nie widać. Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie co ja przeżyłam w noc po porodzie - przywieźli na salę dziewczynę również po cc i ona płakała, salowa coś do niej szeptała, próbowała ją pocieszyc i coś rozmawiały, że dziecko zobaczy itp. Ja myślałam, że urodziła, wybudziła się i czeka na przywiezienie dziecka. Mówię do Niej, żeby nie płakała, że ja cały dzień czekałam i dopiero wieczorem mi Tymka przywieźli, że jej dziecko też niedługo przywiozą. a Ona do mnie: - Nie przywiozą, moja córeczka urodziła się martwa Myślałam, że padnę tam łącząc się z nią w bólu. I jeszcze takie teksty Jej zaserwowałam. Ja tuliłam wtedy Tymcia do piersi. A ona bidulka cierpiała w samotności. Straszne to było. Mam ciarki jak sobie to przypominam.Cytat:
![]() Lecę obejrzeć fotki Cytat:
Cytat:
mam nadzieję że poszło bezproblemowo Tymcio też się buntuje na łóżeczko do tego stopnia że krztusi się z płaczu i nawet na rękach nie uspokaja. Czasem serwuje nam takie akcje, a następnego dnia już dziecko aniołek. Cytat:
Cytat:
kolejny ząbek Czytam o Waszych ząbkach i wyglądam naszego ale ani widu ani słychu, tylko dziąsełka spuchnięte, śliny hektolitry i gryziemy co popadnie. Cytat:
![]() Cytat:
My śpimy od 22 do 6, czasem po porannym karmieniu jeszcze dosypiamy we 3 w łóżku do 8 Na nocki narzekać nie mogę, od dłuższego czasu już nie karmimy w nocy
|
|
|
#3383 | |
|
Konto usunięte
|
Kupiłam prezent dla Artusia, dostanie ślimaczka ze Smily Play, smoczek z siateczką i sówkę-pacynkę, o ile dojdzie z All, zamówiłam we wtorek..
I to by było na tyle odnośnie prezentów, nie mam nic innego Bosko.I kupiłam także Artkowi Oilan, ale jak w domu sprawdziłam zapach... Cytat:
Straszne Za grobem Dawidka jest grób bliźniaków, z lipca zeszłego roku Czasami widuję ich rodziców, tacy spokojni ludzie... Ewusia, odnośnie Twojej sąsiadki z sali - szkoda, że szpital położył ją na położnictwie, ja na szczęście dostałam pojedynczą salę na ginekologii wtedy i nie musiałam rodzić na porodówce, a na zabiegówce na ginekologii. Wystarczyło mi, że musiałam słuchać płaczu dzieci z góry.. |
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka: łączę się w bólu dzisiajz Tobą...:P 1,5h snu na spacerze.. ale jakoś obiad udało mi się zrobić...
Perse: a co chciałaś w Auchan kupić ze mówisz, że szajs? Ewusia: o masakra.. też niefajna sytuacja.. Ledwo żyję, wyjazd do empiku i ikei przełożony... rano pojadę z Małym, może mniej ludzi będzie
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu będę się żalić
W domu nie chcę nikomu mówić póki nie porozmawiam z tż ![]() Lila przez asymetrię ma zniekształconą główkę, rehabilitantka mówiła mi, że nie jest to jakieś poważne spłaszczenie i w trakcie gdy zrobi się bardziej mobilna (obroty, raczkowanie itp) to główka w większości powinna się odkształcić lub zostanie niewielkie zniekształcenie, które i tak włoski pokryją. Że poważne zniekształcenie to takie, które uwidacznia się na twarzy, np. jeden policzek jest większy, uszko jest wyżej itp. Ostatnio nawet rozmawiałyśmy o kaskach, bo jakaś dziewczynka, która chodzi na rehabilitacje zaczęła nosić. I dzisiaj się mnie pyta czy chce skonsultować tą główkę z innym specjalistą, który bardziej się na tym zna i się zgodziłam. Wg niego to zniekształcenie jest znaczne i jeśli nas stać (ok 15 tys. zł) to możemy wysłać zdjęcia główki do kliniki w Berlinie i oni już na podstawie takiego zdjęcia stwierdzają czy dziecko kwalifikuje się do kasku czy nie. Jak już mnie zdenerwował to mówi, żebym za bardzo nie brała tego do siebie, bo w sumie, też nie wiadomo czy kask na pewno pomoże, a oni na rehabilitacji postarają się zminimalizować odkształcenie Po 1 nas nie stać, po 2 nie wyobrażam sobie, żeby Lila przez 24 g na dobę przez ok 5 miesięcy chodziła w kasku ![]() Czuję się strasznie winna tej sytuacji
|
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wygląda u Was ta główka, ja na zdj niczego nie widzę ... nie znam się |
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle Witajcie,
dziś kolejny dzień z serii: 1.,,Mamo, przesadzasz z tym bólem kręgosłupa - noś mnie i noś, a jak nie to podskakuj" , 2. ,,A kto powiedział, że na Święta trzeba dom ogarnąć ..., a gotowanie - e tam, pójdziemy do babci to da nam coś do zjedzenia" |
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Surka: przytulam Cię bardzo mocno! Jakoś nie mogę uwierzyć że Lilka ma zniekształcenia główki, na zdjeciach nic nie widać. Nie denerwuj się, na pewno rehabilitacja pomoże, nie będzie potrzebny kask.
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
a to nie może być od leżenia? Co ma do tego asymetria? Pytam bo mój Michaś ma lekką asymetrię ... sama się cofa i teraz tylko czasami się przekrzywia, ale to bardzo rzadko.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Przyprowadzilam uciekiniera i nakrzyczalam na bestie.Dzis ma kare i nie wezmę go na spacer. 

jakaś ta rozmiarówka zaniżona

Mała po usypianiu na noc budzi się po 40 min (w 99% przypadków). Te 40 min to z zegarkiem w ręku można odliczać! No i po tym jak jest lepszy dzień to wystarczy pare minut cyca i śpi dalej, ale niestety często zdarza się tak, że to jest pobudka na 2-3 godz i ponowne usypianie.
Nie wiem już co robić 

Dzisiaj i jutro dzień bez tv, bo tż nie ma i jeśli będzie spokój to wy.☠☠☠☠☠☠☠ę ten telewizor przez okno z sypialni 

Bosko.