Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamuś. - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 13:30   #3661
IsiaG
Zadomowienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Plus lekarz stwierdził że będzie to prawdopodobnie chłopiec No ale jak coś się zmieni to też się będziemy cieszyć, najważniejsze że dzieciątko zdrowe jest i oby tak zostało

Dodaje fotki :P

A to taka kijaneczka jeszcze. Kijanek!

Bazile - ale Szonuś wyrósł. Taki poważny z niego chłopak.
Maja ta taka diablica mała, co ścierkę powieszę, to ona zaraz do niej podchodzi, ściąga, rzuca na podłogę i pójdzie. Cokolwiek leży w jej zasięgu od razu jest rozrzucane. Wszystkie kable ciągnie, co chwilę mi drzwi od szafek w kuchni otwiera, pcha się do kuwety, no ogólnie taki tajfun. Przechodzi i zostawia za sobą zgliszcza

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 13:54   #3662
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu

Cytat:
Witam się po badaniu genetycznym

Dziecko moje jak na początku badania było bardzo ruchliwe, nawet lekarz to stwierdził tak później zasną i nie szło go dobudzić, szturchał go lekarz i szturchał a ten nic, już widać podobieństwo do mojego Tż-ta on też może zasnąć w każdej sytuacji nawet rozmawiając ze mną a później już go nie dobudzi No i co, z usg wynika że moje dziecko jest młodsze a termin porodu jest przepowiadany na 30 czerwca. Plus lekarz stwierdził że będzie to prawdopodobnie chłopiec No ale jak coś się zmieni to też się będziemy cieszyć, najważniejsze że dzieciątko zdrowe jest i oby tak zostało

Ale cudoBardzo się ciesze że wszystko ok
Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość

A ja mam dziś jakiś humor do d... Wszystko dookoła mnie wnerwia. Mąż mnie wnerwia, już za długo siedzi w domu bez pracy. Najwcześniej pójdzie po 6 stycznia a i to niepewne.
No to sobie ponarzekałam...
Hormony

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 14:00   #3663
Sophia_1
Zadomowienie

Dobra,, czas się zbierać do lekarza. Dziś bioderka.
Ciocie trzymać kciuki

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 14:18   #3664
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Ciocie trzymać kciuki

Stary 2013-12-19, 14:48   #3665
_Kluska_
Zakorzenienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Staraczki i mamusie cz. VI

Bazile gratuluję, 100 lat dla Szonka

Anteria super, że zdrowy bobas

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
A widzisz, mogłabyś się częściej odzywać
My bardzo ciekawe jak tam sytuacja u Ciebie.
Bo to nieładnie jest, wiesz, że dopóki sie starałaś to byłyśmy cacy, a jak zaszłaś w ciążę to zapomniałaś kto Cię wspierał
Ten wątek był moim szczęśliwym przyszłam do Was załamana cyklem bezowu a chyba 3 tyg później bęc i II krechy więc na pewno nie zapomnę
Cytat:
Kluska, odzywaj się babo częściej

A ja mam dziś jakiś humor do d... Wszystko dookoła mnie wnerwia. Mąż mnie wnerwia, już za długo siedzi w domu bez pracy. Najwcześniej pójdzie po 6 stycznia a i to niepewne.
No to sobie ponarzekałam...
to chyba ta jesienna pogoda tak nastraja jak spadnie śnieg będzie od razu lepiej a dość tżta mam i ja - piona zatem..

Ja po badaniu, wg usg waga będzie ok 3800 zatem uff, że żadna z niej giganciara. Teraz właściwie pozostaje czekać, w czw w ubiegłym tygodniu gin powiedział, że gotowość porodowa jest na 100% i jego zdaniem na święta będziemy już razem w domu. Na razie nic się nie dzieje, skurczy brak, czuję tylko, że chyba młoda się wstawia w kanał bo czasami aż ciężko usiąść, takie uczucie jakbym grejpfruta miała w
Mam cichą nadzieję, że może jeszcze święta przechodzę, kapusty się najem i grzybów ale wiadomo, że najważniejsze, żeby Hana zdrowo przyszła na świat, a już termin jest mało istotny.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:51   #3666
cebulova
Zadomowienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Staraczki i mamusie cz. VI

Anteria, gratuluje pomyślnych badań i prawdopodobnego synka.

Kluska, 3800 to niedużo? No coś Ty! Ja juz takiej wagi bym sie obawiała, zobacz Lunę. Jej wyszło na usg 3900 a Kaml urodzil sie o wiele wiekszy jeszcze.

Sofia, kciuki za bioderka.

Mam wrażenie, ze moje dziecko dzisiaj mi wylezie gardłem. Tak wysoko nogi zadziera, ze nie mam czy oddychać.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:53   #3667
monini2507
Zakorzenienie

Dziewczyny żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce eh
Witam bo zapomniałam się przywitać nawet.
Zaraz jedziemy na zakupy a mnie już skręca jak pomyśle ile ludzi tam jest. A muszę jechać bo to w sumie już ostatni dzwonek
Przyznam się szczerze i bez bicia że przeleciałam to co napisałyście tak po łebkach wybaczcie a na dodatek jestem jakaś taka padnięta że nawet nie myślę. Chyba te święta mnie tak przytłaczają.
Gratuluję kolejnych miesięcy i roczku Szonusia oraz kolejnych tyg ciąży całuję Was
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 18:17   #3668
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Dzien dobry,dzien dobry
zapraszam na big party
Swietujemy dzisiaj roczek Szonusia,a bilans przedstawia sie tak:
78 cm wzrostu,
10300 g wagi,
4 zabki,a 2 kolejne pod "ostatnia"skorka,
raczkujemy perszingiem,
chodzimy wokol mebli itp,czasem wstaje na srodku pokoju i utrzymuje juz ladnie rownowage nawet trzymajac jakis przedmiot,
pieknie denerwuje sie,
pol nocy przesypia w lozeczku,
wybudza sie 1 czasem 2,
duzo gaworzy,czasem sobie cos nuci,
tanczy jak slyszy muzyke,
coraz bystrzejszy,nie da sie juz zrobic Go tak latwo w balona,
mowi tylko tata,a mama jak jest glodny albo spiacy,
pieknie rozdaje buziaczki,
Wszystkiego najwspanialszego i dalszego życia w uśmiechu i radości
Nasz Roczniak kochany

Cytat:

Dziecko moje jak na początku badania było bardzo ruchliwe, nawet lekarz to stwierdził tak później zasną i nie szło go dobudzić, szturchał go lekarz i szturchał a ten nic, już widać podobieństwo do mojego Tż-ta on też może zasnąć w każdej sytuacji nawet rozmawiając ze mną a później już go nie dobudzi No i co, z usg wynika że moje dziecko jest młodsze a termin porodu jest przepowiadany na 30 czerwca. Plus lekarz stwierdził że będzie to prawdopodobnie chłopiec No ale jak coś się zmieni to też się będziemy cieszyć, najważniejsze że dzieciątko zdrowe jest i oby tak zostało

Po cichutku za syna
Ale mała kijaneczka

Cytat:

Maja ta taka diablica mała, co ścierkę powieszę, to ona zaraz do niej podchodzi, ściąga, rzuca na podłogę i pójdzie. Cokolwiek leży w jej zasięgu od razu jest rozrzucane. Wszystkie kable ciągnie, co chwilę mi drzwi od szafek w kuchni otwiera, pcha się do kuwety, no ogólnie taki tajfun. Przechodzi i zostawia za sobą zgliszcza
W końcu niedoszła Elżbieta

Cytat:
Ciocie trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Zaraz jedziemy na zakupy a mnie już skręca jak pomyśle ile ludzi tam jest. A muszę jechać bo to w sumie już ostatni dzwonek
My chyba pojedziemy w niedzielę, bo wcześniej TŻ nie ma, to wtedy będzie ludzi

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2013-12-19 o 19:20
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 19:14   #3669
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Kluska, 3800 to niedużo? No coś Ty! Ja juz takiej wagi bym sie obawiała, zobacz Lunę. Jej wyszło na usg 3900 a Kaml urodzil sie o wiele wiekszy jeszcze.
pssst mam dobre nastawienie i niech tak zostanie
wiadomo, że 0,5kg w tą czy w tamtą ale nie mam wyjścia, jakoś będzie
Cytat:
Mam wrażenie, ze moje dziecko dzisiaj mi wylezie gardłem. Tak wysoko nogi zadziera, ze nie mam czy oddychać.
Hehe ja najbardziej obawiam się nagłych strzałów w żołądek, kiedy ostatni posiłek niebezpiecznie się cofa
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
My chyba pojedziemy w niedzielę, bo wcześniej TŻ nie będzie, to wtedy dopiero będzie
Z 5 min zastanawiałam się o co cho

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 19:24   #3670
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

Z 5 min zastanawiałam się o co cho
Już edytowałam, widze z dystansu jak to mądrze napisałam

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-19, 19:56   #3671
...Skierka...
Zakorzenienie

witam
Cytat:
Dzien dobry,dzien dobry
zapraszam na big party
Swietujemy dzisiaj roczek Szonusia,a bilans przedstawia sie tak:
78 cm wzrostu,
10300 g wagi,
4 zabki,a 2 kolejne pod "ostatnia"skorka,
raczkujemy perszingiem,
chodzimy wokol mebli itp,czasem wstaje na srodku pokoju i utrzymuje juz ladnie rownowage nawet trzymajac jakis przedmiot,
pieknie denerwuje sie,
pol nocy przesypia w lozeczku,
wybudza sie 1 czasem 2,
duzo gaworzy,czasem sobie cos nuci,
tanczy jak slyszy muzyke,
coraz bystrzejszy,nie da sie juz zrobic Go tak latwo w balona,
mowi tylko tata,a mama jak jest glodny albo spiacy,
pieknie rozdaje buziaczki,
czasem potrafi ugryzc
i tak w nieskonczonosc....

A w zalaczniku zdjecie z niecalych 3 tygodni i sprzed wczoraj
z duzymi buziakami dla Cioc i swiatecznymi zyczeniami
no brawo brawo dla naszego jubilata!!!! klask i:
na zdjęciach widać jak się zmienił...to tylko rok a taka różnica
tak dzieci szybko się zmieniają.... tak szybko rosną...
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Śniło mi się że dziś mi wody odeszły
też miałam takie sny
Cytat:

ojojoj jakie słodkie
ciekawe czy gin dobrze przepowiedział chłopczyka
mi płeć powiedział już w 14 tygodniu, i nie mylił się
Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

Ja po badaniu, wg usg waga będzie ok 3800 zatem uff, że żadna z niej giganciara. Teraz właściwie pozostaje czekać, w czw w ubiegłym tygodniu gin powiedział, że gotowość porodowa jest na 100% i jego zdaniem na święta będziemy już razem w domu. Na razie nic się nie dzieje, skurczy brak, czuję tylko, że chyba młoda się wstawia w kanał bo czasami aż ciężko usiąść, takie uczucie jakbym grejpfruta miała w
Mam cichą nadzieję, że może jeszcze święta przechodzę, kapusty się najem i grzybów ale wiadomo, że najważniejsze, żeby Hana zdrowo przyszła na świat, a już termin jest mało istotny.
nooo super
to żeby na święta być już razem to musisz się pożądnie sprężać
ale dokładnie tak jak mówisz, nie ważne kiedy, oby zdrowe, no i poród spokojny
Cytat:

mi na usg wyszło 4,100 a urodził się 4,670!
ale dla uspokojenia powiem że to różnie wychodzi, raz w tą raz w tą

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 19:56   #3672
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:

W końcu niedoszła Elżbieta

Ale czemu niedoszła??? Ona w akcie urodzenia i na chrzcie ma Elżbieta, tyle, że na drugie. Mówisz, że Elcie to takie diablątka? Za to takie urocze, że gniewać się na nie chyba nie można?

Sophia, jak bioderka?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-12-19, 20:13   #3673
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Hejo!

Bazile - 100 lat dla Szonusia
Anti - gratulacje prawdopodobnie synka

A ja padam na ryjek, ale jeszcze 1 dzień i urrrrlop!
Stary 2013-12-19, 20:19   #3674
monini2507
Zakorzenienie

Wróciłam na szczęście cała i zdrowa ludzi od huja pana i więcej.
Matko aż mnie trzepało jadą jak na wyścigach tymi wózkami się przepychają nigdzie dojść się nie da masakra to skarżysko to jakieś zacofane jest chyba . Biedniejsi jesteśmy razem z zatankowaniem auta o jakieś 800 zł nie lubię z tej racji świąt między innymi.

Opowiem Wam co mi się śniło ostatnio a mianowicie jeden sen to taki że miałam dzidziusia piękna dziewczynka ciemne włoski na oko moje miała tak z 3 mc kąpałam ją razem z Tż a tak wyraźnie widziałam widać że była podobna do nas znaczy się do mnie i małża.
A drugi to taki że patrze w lustro przeglądam się a ja mam wszystkie zęby czarne i popsute jak to nie raz te ochlajtusy mają. Spruchniałe itd itp nie będę dalej opisywac no w szoku byłam jak mogły mi się zęby tak nagle popsuć i nagle zaczęłam mi się ruszać moja dwójka po czym ząb odpał tzn połowa odpadła połowa została. Czytałam że jak się zęby śnią a jeszcze takie moje to wcale dobrze nie wróży
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:28   #3675
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ale czemu niedoszła??? Ona w akcie urodzenia i na chrzcie ma Elżbieta, tyle, że na drugie. Mówisz, że Elcie to takie diablątka? Za to takie urocze, że gniewać się na nie chyba nie można?
No ale nie na pierwsze
Ale tak - popieram -Elcie są kochane

Chciałam sie jeszcze pochwalić, że widziałam dzisiaj na żywo moją nową umowę o pracę do 2018 roku, przyszło nastepne zamówienie do wyprawki i już mi naprawdę nie wiele zostało

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2013-12-19 o 21:17
Stary 2013-12-19, 20:40   #3676
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Czytałam że jak się zęby śnią a jeszcze takie moje to wcale dobrze nie wróży
Oj tam, mi się ciągle takie rzeczy śnią a to pewnie dlatego, że mam słabe zęby i ciągle się o nie martwię ..
Stary 2013-12-19, 20:48   #3677
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Bazile - ale Szonuś wyrósł. Taki poważny z niego chłopak.
u nas podobnie,w kuchni istna katorga,gotowanie z Malym jak tylko odkrece "kurki" od kuchenki(a sa wystajace) to piekna zabawka i nieraz sie zapomne i zamiast byc na 9 Szonus obkreci na 1 i tak czekam sobie,zeby sie zagotowalo...A scierka,to juz standard cos w sobie maja,ze dzieciom w oczach przeszkadzaja.
Cytat:
czy ja wiem,ja raczej do tych spokojniejszych naleze

Dziekuje Wam Dziewczyny za zyczenia i mile slowa
Ja ostatnio coraz zadziej siedze przy kompie,bo moj dostaje histerii,wiec jestem albo rano jak Maly drzema albo wieczorami,czasem jak ma Maly lepszy dzien to podgladam na tablecie.

Anteria ciesze,sie ze wsio okejo.

Dziewczyny mam nieciekawa wiadomosc,chce Was troche przestrzec..
Wyobrazie sobie,ze cora mojego Brata ma 4.5 roku,wczoraj w przedszkolu robili dzieciakom komputerowe badanie wzroku.I szok,okazalo sie,ze Mala ma wrodzona wade wzroku i ma -2.
Jakis tydzien temu zaczela sie wlasnie skarzyc,ze bola ja cos oczy.
Miala oczywiscie kiedys tam zwykle badanie wzroku,no ale jak widac nie wiele to dalo.Ja juz wiem,ze za jakis czas bede chciala zrobic mojemu.

A dzis Mezus wraca z 3 dniowej delegacji i to z Polski
ale sie juz ciesze,bo przywiezie bialy ser i jakies wedliny.mniam!

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2013-12-19 o 20:52
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 21:06   #3678
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Chciałam sie jeszcze pochwalić, że widziałam dzisiaj na żywo moją nową umowę o pracę do 2018 roku, przyszło na stepne zamówienie do wyprawki i już mi naprawdę nie wiele zostało
Gratuluje umowy
Cytat:

Dziewczyny mam nieciekawa wiadomosc,chce Was troche przestrzec..
Wyobrazie sobie,ze cora mojego Brata ma 4.5 roku,wczoraj w przedszkolu robili dzieciakom komputerowe badanie wzroku.I szok,okazalo sie,ze Mala ma wrodzona wade wzroku i ma -2.
Jakis tydzien temu zaczela sie wlasnie skarzyc,ze bola ja cos oczy.
Miala oczywiscie kiedys tam zwykle badanie wzroku,no ale jak widac nie wiele to dalo.Ja juz wiem,ze za jakis czas bede chciala zrobic mojemu.
Biedna mała

Stary 2013-12-19, 21:44   #3679
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Sophia, jak bioderka?
dziękuję Dziewczyny za kciuki.
Z bioderkami wszystko ok.
Agata za to obsikała dla lekarza tą rynienkę w którą On wsadza dzieci żeby zrobić usg i jeszcze ulała na nią ale to dlatego, że ja ją musiałam obudzić do badania, bo smacznie sobie spała. Lekarz powiedział, że jeszcze przysłowiowa dwójka i będzie full zestaw
Fajny gość, następna wizyta 27.02.

Cytat:
Chciałam sie jeszcze pochwalić, że widziałam dzisiaj na żywo moją nową umowę o pracę do 2018 roku, przyszło nastepne zamówienie do wyprawki i już mi naprawdę nie wiele zostało

Bazile, nieciekawa ta historia z dziewczynką

Czy ja kiedyś ogarnę ten bałagan Tż powiedział, że napewno ogarniemy, jak w naszym życiu zapanuje choć odrobina spokoju, bo ciągle coś się dzieje i zawsze jest coś ważniejszego niż sprzątanie. Więc tylko powierzchownie opanowujemy nieład, ale ja już patrzeć nie mogę i postanowiłam, że jutro się biorę za robotę albo sama sobie w doopę nakopię!

Stary 2013-12-19, 22:26   #3680
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Agata za to obsikała dla lekarza tą rynienkę w którą On wsadza dzieci żeby zrobić usg i jeszcze ulała na nią

uciekam powoli spać, do jutra

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-20, 09:03   #3681
Sophia_1
Zadomowienie

Cześć.
Pierwsza, jak nigdy

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cześć.
Pierwsza, jak nigdy

Stary 2013-12-20, 09:06   #3682
cebulova
Zadomowienie

Bry!
Na 11 mam usg, dam znać poołudniu co i jak, bo jeszcze w drodze powrotnej zakupy mnie czekają.

Sofia, niezła agentka z Twojej córci

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-12-20, 09:13   #3683
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
To najważniejsze

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Bry!
Na 11 mam usg, dam znać poołudniu co i jak, bo jeszcze w drodze powrotnej zakupy mnie czekają.
[COLOR="Silver"]

Stary 2013-12-20, 09:40   #3684
IsiaG
Zadomowienie

Heja.

Pewnie zapeszę, ale spróbuję. To druga noc, gdzie spałam jak zabita i albo nie słyszę Lidki albo ona też mocno śpi. Wczoraj obudziłam się ok 7 i chwilę później ona a dziś przed 8. Zęby wyszły i od razu lepiej sypia.
Jak dobrze jest spać od nocy do rana, zapomniane uczucie.

Ubrałam dziś Lidkę pierwszy raz w spodnie dżinsowe. Do tej pory chodziła w jakiś materiałowych ala dresowe. A tu się okazuje, że te już są na nią dobre!

Cytat:
Opowiem Wam co mi się śniło ostatnio a mianowicie jeden sen to taki że miałam dzidziusia piękna dziewczynka ciemne włoski na oko moje miała tak z 3 mc kąpałam ją razem z Tż a tak wyraźnie widziałam widać że była podobna do nas znaczy się do mnie i małża.
A drugi to taki że patrze w lustro przeglądam się a ja mam wszystkie zęby czarne i popsute jak to nie raz te ochlajtusy mają. Spruchniałe itd itp nie będę dalej opisywac no w szoku byłam jak mogły mi się zęby tak nagle popsuć i nagle zaczęłam mi się ruszać moja dwójka po czym ząb odpał tzn połowa odpadła połowa została. Czytałam że jak się zęby śnią a jeszcze takie moje to wcale dobrze nie wróży

Pierwszy sen oby się ziścił.

A drugim się nie orzejmuj, bo mi tez czasami śnią się zepsute, wypadające zęby i nic złego się nie dzieje. To chyba zabobon.

Cytat:

Wow, gratuluję umowy.
Czyli tez będziesz już przygotowana na poród. Nic Cię nie zaskoczy.

Cytat:
u nas podobnie,w kuchni istna katorga,gotowanie z Malym jak tylko odkrece "kurki" od kuchenki(a sa wystajace) to piekna zabawka i nieraz sie zapomne i zamiast byc na 9 Szonus obkreci na 1 i tak czekam sobie,zeby sie zagotowalo...A scierka,to juz standard cos w sobie maja,ze dzieciom w oczach przeszkadzaja.

A dzis Mezus wraca z 3 dniowej delegacji i to z Polski
ale sie juz ciesze,bo przywiezie bialy ser i jakies wedliny.mniam!
Taaa, o psotach mogłabym całą książkę napisać.

A to u Was nie ma białego sera tzw, twaróg? Zresztą mama mi mówiła, że tam dużo rzeczy jej brakuje a zupy każą jej robić na kostce zamiast na mięsie i włoszczyźnie.
Czyli sernika też się nie da zrobić?

Cytat:
Czy ja kiedyś ogarnę ten bałagan Tż powiedział, że napewno ogarniemy, jak w naszym życiu zapanuje choć odrobina spokoju, bo ciągle coś się dzieje i zawsze jest coś ważniejszego niż sprzątanie. Więc tylko powierzchownie opanowujemy nieład, ale ja już patrzeć nie mogę i postanowiłam, że jutro się biorę za robotę albo sama sobie w doopę nakopię!
Chciałam napisać, że pewnie Cię dziś nie będzie, bo będziesz zajęta sprzątaniem...a tu

Cytat:
Cześć.
Pierwsza, jak nigdy
Sprzątać.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Lunka, poproszę Cię do K.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-12-20, 10:16   #3685
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry z kawusią.
Dziś w pracy olewka, już się nie będę spinać. Wcześniej wyjdę i w ogóle .. mam w nosie.
I 17 dni wolnegoooooo !
Stary 2013-12-20, 11:06   #3686
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Bry!

Cytat:
Heja.

Pewnie zapeszę, ale spróbuję. To druga noc, gdzie spałam jak zabita i albo nie słyszę Lidki albo ona też mocno śpi. Wczoraj obudziłam się ok 7 i chwilę później ona a dziś przed 8. Zęby wyszły i od razu lepiej sypia. ?
To oby tak dalej

Dobry! Ja za moment jadę do miasta, 13.30 wizyta, potem kilka spraw jeszcze i o 17 mamy wigilię pracową

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-20, 11:12   #3687
margot_2012
Raczkowanie

Dziewczyny, mam pytanie... zadałam już na Aniołkowych, ale może też coś wiecie: mam podwyższone białko S - 117% (norma 74-104%). Co to oznacza? Czy to mogło być przyczyną poronień? Co z tym można zrobić, jak leczyć?
Pozostałe wyniki wyszły w normie:
APTT 29 sek. (norma 24-42)
AP III 89% (norma 80-120)
Białko C 110% (norma 70-130)
Nie wiem, czy martwic się, bo poza norma, czy cieszyć, ze wreszcie coś wyszło i może dowiem się, co leczyć?
Pozdrawiam (z kawą, a jak
margot_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 11:30   #3688
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margot_2012 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie... zadałam już na Aniołkowych, ale może też coś wiecie: mam podwyższone białko S - 117% (norma 74-104%). Co to oznacza? Czy to mogło być przyczyną poronień? Co z tym można zrobić, jak leczyć?
Pozostałe wyniki wyszły w normie:
APTT 29 sek. (norma 24-42)
AP III 89% (norma 80-120)
Białko C 110% (norma 70-130)
Nie wiem, czy martwic się, bo poza norma, czy cieszyć, ze wreszcie coś wyszło i może dowiem się, co leczyć?
Pozdrawiam (z kawą, a jak
z tego co mi wiadomo jest szansa ze to powoduje poronienia , bo występuje problem z krzepkiwością ale nie jestem pewna czy to było to z białkiem S..sprawdz ale chyba trzeba wtedy acard jeść

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 12:24   #3689
margot_2012
Raczkowanie

Wydaje mi się, ze to niedobór białka S powoduje nadkrzepliwość, nie udało mi sie nic znaleźć na temat nadmiaru...
Do tego okazalo sie ze TZ-a badania sa fatalne, i zastanawiam sie, czy to moze byc powodem? Zwlaszcza tego drugiego #, w 6 tyg, kiedy najprawdopodobniej bylo to puste jajo płodowe...

Juz sie nie moge doczekać Świąt i życzeń powiększenia rodziny od nieświadomych krewnych...
margot_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 12:51   #3690
cebulova
Zadomowienie

Margot, ja nie mam pojęcia, ale jesli t nadkrzepliwosc to jak najbardziej acard moze pomoc. A rodzinę moze uswiadomcie, bo takie zyczenia potrafia bardzo zabolec.

Isia, brawa za sen Lidki

Elunka, i ja trzymam kciuki za wizyte Twoją.

Ja juz po, dzis na usg pojechala ze mna siostra. Tak bardzo chciala, ze zabralam ją . Nawet ze szkoly sie specjalnie zerwala
Usg w porządku, synuś waży 1900g i znów pokazał jajka Przy buźce jest pepowina, wiec ciezko bylo mu strzelic fotkę, ale jakos sie udalo. Efekty wklejam ponizej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1387540267505.jpg (148,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1387540299999.jpg (88,9 KB, 33 załadowań)

A ja rosnę i rosnę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości