|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu
Cytat:
A to taka kijaneczka jeszcze. Kijanek! Bazile - ale Szonuś wyrósł. Taki poważny z niego chłopak. Maja ta taka diablica mała, co ścierkę powieszę, to ona zaraz do niej podchodzi, ściąga, rzuca na podłogę i pójdzie. Cokolwiek leży w jej zasięgu od razu jest rozrzucane. Wszystkie kable ciągnie, co chwilę mi drzwi od szafek w kuchni otwiera, pcha się do kuwety, no ogólnie taki tajfun. Przechodzi i zostawia za sobą zgliszcza
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#3662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3663 |
|
Zadomowienie
|
Dobra,, czas się zbierać do lekarza. Dziś bioderka.
Ciocie trzymać kciuki
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Staraczki i mamusie cz. VI
Bazile
gratuluję, 100 lat dla Szonka ![]() Anteria Cytat:
przyszłam do Was załamana cyklem bezowu a chyba 3 tyg później bęc i II krechy więc na pewno nie zapomnę ![]() Cytat:
jak spadnie śnieg będzie od razu lepiej Ja po badaniu, wg usg waga będzie ok 3800 zatem uff, że żadna z niej giganciara. Teraz właściwie pozostaje czekać, w czw w ubiegłym tygodniu gin powiedział, że gotowość porodowa jest na 100% i jego zdaniem na święta będziemy już razem w domu. Na razie nic się nie dzieje, skurczy brak, czuję tylko, że chyba młoda się wstawia w kanał bo czasami aż ciężko usiąść, takie uczucie jakbym grejpfruta miała w Mam cichą nadzieję, że może jeszcze święta przechodzę, kapusty się najem i grzybów ale wiadomo, że najważniejsze, żeby Hana zdrowo przyszła na świat, a już termin jest mało istotny.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
||
|
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Staraczki i mamusie cz. VI
Anteria, gratuluje pomyślnych badań i prawdopodobnego synka.
Kluska, 3800 to niedużo? No coś Ty! Ja juz takiej wagi bym sie obawiała, zobacz Lunę. Jej wyszło na usg 3900 a Kaml urodzil sie o wiele wiekszy jeszcze. Sofia, kciuki za bioderka. Mam wrażenie, ze moje dziecko dzisiaj mi wylezie gardłem. Tak wysoko nogi zadziera, ze nie mam czy oddychać.
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce eh
Witam bo zapomniałam się przywitać nawet. Zaraz jedziemy na zakupy a mnie już skręca jak pomyśle ile ludzi tam jest. A muszę jechać bo to w sumie już ostatni dzwonek Przyznam się szczerze i bez bicia że przeleciałam to co napisałyście tak po łebkach wybaczcie a na dodatek jestem jakaś taka padnięta że nawet nie myślę. Chyba te święta mnie tak przytłaczają.Gratuluję kolejnych miesięcy i roczku Szonusia oraz kolejnych tyg ciąży całuję Was |
|
|
|
#3668 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz Roczniak kochany ![]() Cytat:
za synaAle mała kijaneczka Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2013-12-19 o 19:20 |
|||||
|
|
|
#3669 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dobre nastawienie i niech tak zostanie wiadomo, że 0,5kg w tą czy w tamtą ale nie mam wyjścia, jakoś będzie ![]() Cytat:
ja najbardziej obawiam się nagłych strzałów w żołądek, kiedy ostatni posiłek niebezpiecznie się cofa ![]() Cytat:
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|||
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Już edytowałam, widze z dystansu jak to mądrze napisałam
|
#3671 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
![]() ![]() klask i:na zdjęciach widać jak się zmienił...to tylko rok a taka różnica tak dzieci szybko się zmieniają.... tak szybko rosną... też miałam takie sny ![]() Cytat:
ciekawe czy gin dobrze przepowiedział chłopczyka ![]() mi płeć powiedział już w 14 tygodniu, i nie mylił się ![]() Cytat:
to żeby na święta być już razem to musisz się pożądnie sprężać ale dokładnie tak jak mówisz, nie ważne kiedy, oby zdrowe, no i poród spokojny Cytat:
![]() ale dla uspokojenia powiem że to różnie wychodzi, raz w tą raz w tą
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
Ale czemu niedoszła??? Ona w akcie urodzenia i na chrzcie ma Elżbieta, tyle, że na drugie. Mówisz, że Elcie to takie diablątka? Za to takie urocze, że gniewać się na nie chyba nie można? Sophia, jak bioderka?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo!
Bazile - 100 lat dla Szonusia ![]() Anti - gratulacje prawdopodobnie synka ![]() A ja padam na ryjek, ale jeszcze 1 dzień i urrrrlop!
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam na szczęście cała i zdrowa ludzi od huja pana i więcej.
Matko aż mnie trzepało jadą jak na wyścigach tymi wózkami się przepychają nigdzie dojść się nie da masakra to skarżysko to jakieś zacofane jest chyba . Biedniejsi jesteśmy razem z zatankowaniem auta o jakieś 800 zł nie lubię z tej racji świąt między innymi.Opowiem Wam co mi się śniło ostatnio a mianowicie jeden sen to taki że miałam dzidziusia piękna dziewczynka ciemne włoski na oko moje miała tak z 3 mc kąpałam ją razem z Tż a tak wyraźnie widziałam widać że była podobna do nas znaczy się do mnie i małża. A drugi to taki że patrze w lustro przeglądam się a ja mam wszystkie zęby czarne i popsute jak to nie raz te ochlajtusy mają. Spruchniałe itd itp nie będę dalej opisywac no w szoku byłam jak mogły mi się zęby tak nagle popsuć i nagle zaczęłam mi się ruszać moja dwójka po czym ząb odpał tzn połowa odpadła połowa została. Czytałam że jak się zęby śnią a jeszcze takie moje to wcale dobrze nie wróży |
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak - popieram -Elcie są kochane ![]() Chciałam sie jeszcze pochwalić, że widziałam dzisiaj na żywo moją nową umowę o pracę do 2018 roku, przyszło nastepne zamówienie do wyprawki i już mi naprawdę nie wiele zostało
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2013-12-19 o 21:17 |
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, mi się ciągle takie rzeczy śnią a to pewnie dlatego, że mam słabe zęby i ciągle się o nie martwię ..
|
#3677 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziekuje Wam Dziewczyny za zyczenia i mile slowa Ja ostatnio coraz zadziej siedze przy kompie,bo moj dostaje histerii,wiec jestem albo rano jak Maly drzema albo wieczorami,czasem jak ma Maly lepszy dzien to podgladam na tablecie. Anteria ciesze,sie ze wsio okejo. Dziewczyny mam nieciekawa wiadomosc,chce Was troche przestrzec.. Wyobrazie sobie,ze cora mojego Brata ma 4.5 roku,wczoraj w przedszkolu robili dzieciakom komputerowe badanie wzroku.I szok,okazalo sie,ze Mala ma wrodzona wade wzroku i ma -2. Jakis tydzien temu zaczela sie wlasnie skarzyc,ze bola ja cos oczy. Miala oczywiscie kiedys tam zwykle badanie wzroku,no ale jak widac nie wiele to dalo.Ja juz wiem,ze za jakis czas bede chciala zrobic mojemu. A dzis Mezus wraca z 3 dniowej delegacji i to z Polski ![]() ale sie juz ciesze,bo przywiezie bialy ser
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-12-19 o 20:52 |
||
|
|
|
#3678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#3679 | |
|
Zadomowienie
|
dziękuję Dziewczyny za kciuki.
Z bioderkami wszystko ok. Agata za to obsikała dla lekarza tą rynienkę w którą On wsadza dzieci żeby zrobić usg i jeszcze ulała na nią ale to dlatego, że ja ją musiałam obudzić do badania, bo smacznie sobie spała. Lekarz powiedział, że jeszcze przysłowiowa dwójka i będzie full zestaw Fajny gość, następna wizyta 27.02. Cytat:
![]() Bazile, nieciekawa ta historia z dziewczynką ![]() Czy ja kiedyś ogarnę ten bałagan albo sama sobie w doopę nakopię!
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uciekam powoli spać, do jutra
|
|
#3681 |
|
Zadomowienie
|
Cześć.
Pierwsza, jak nigdy ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cześć. Pierwsza, jak nigdy
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
Bry!
Na 11 mam usg, dam znać poołudniu co i jak, bo jeszcze w drodze powrotnej zakupy mnie czekają. Sofia, niezła agentka z Twojej córci
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
To najważniejsze ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
[COLOR="Silver"]
|
|
|
|
#3684 | ||||
|
Zadomowienie
|
Heja.
Pewnie zapeszę, ale spróbuję. To druga noc, gdzie spałam jak zabita i albo nie słyszę Lidki albo ona też mocno śpi. Wczoraj obudziłam się ok 7 i chwilę później ona a dziś przed 8 Jak dobrze jest spać od nocy do rana, zapomniane uczucie. Ubrałam dziś Lidkę pierwszy raz w spodnie dżinsowe. Do tej pory chodziła w jakiś materiałowych ala dresowe. A tu się okazuje, że te już są na nią dobre! Cytat:
Pierwszy sen oby się ziścił. A drugim się nie orzejmuj, bo mi tez czasami śnią się zepsute, wypadające zęby i nic złego się nie dzieje. To chyba zabobon. Cytat:
Wow, gratuluję umowy. Czyli tez będziesz już przygotowana na poród. Nic Cię nie zaskoczy. Cytat:
A to u Was nie ma białego sera tzw, twaróg? Zresztą mama mi mówiła, że tam dużo rzeczy jej brakuje a zupy każą jej robić na kostce zamiast na mięsie i włoszczyźnie. Czyli sernika też się nie da zrobić? Cytat:
Sprzątać. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Lunka, poproszę Cię do K.
||||
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z kawusią.
Dziś w pracy olewka, już się nie będę spinać. Wcześniej wyjdę i w ogóle .. mam w nosie. I 17 dni wolnegoooooo !
|
#3686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobry! Ja za moment jadę do miasta, 13.30 wizyta, potem kilka spraw jeszcze i o 17 mamy wigilię pracową
|
|
#3687 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie... zadałam już na Aniołkowych, ale może też coś wiecie: mam podwyższone białko S - 117% (norma 74-104%). Co to oznacza? Czy to mogło być przyczyną poronień? Co z tym można zrobić, jak leczyć?
Pozostałe wyniki wyszły w normie: APTT 29 sek. (norma 24-42) AP III 89% (norma 80-120) Białko C 110% (norma 70-130) Nie wiem, czy martwic się, bo poza norma, czy cieszyć, ze wreszcie coś wyszło i może dowiem się, co leczyć? Pozdrawiam (z kawą, a jak
|
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3689 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, ze to niedobór białka S powoduje nadkrzepliwość, nie udało mi sie nic znaleźć na temat nadmiaru...
Do tego okazalo sie ze TZ-a badania sa fatalne, i zastanawiam sie, czy to moze byc powodem? Zwlaszcza tego drugiego #, w 6 tyg, kiedy najprawdopodobniej bylo to puste jajo płodowe... Juz sie nie moge doczekać Świąt i życzeń powiększenia rodziny od nieświadomych krewnych... |
|
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
Margot, ja nie mam pojęcia, ale jesli t nadkrzepliwosc to jak najbardziej acard moze pomoc. A rodzinę moze uswiadomcie, bo takie zyczenia potrafia bardzo zabolec.
![]() Isia, brawa za sen Lidki Elunka, i ja trzymam kciuki za wizyte Twoją. Ja juz po, dzis na usg pojechala ze mna siostra. Tak bardzo chciala, ze zabralam ją . Nawet ze szkoly sie specjalnie zerwala Usg w porządku, synuś waży 1900g i znów pokazał jajka Przy buźce jest pepowina, wiec ciezko bylo mu strzelic fotkę, ale jakos sie udalo. Efekty wklejam ponizej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

gratuluję, 100 lat dla Szonka 

więc na pewno nie zapomnę 
jak spadnie śnieg będzie od razu lepiej 

mam dobre nastawienie i niech tak zostanie
klask i:

nie lubię z tej racji świąt między innymi.
ale to dlatego, że ja ją musiałam obudzić do badania, bo smacznie sobie spała. Lekarz powiedział, że jeszcze przysłowiowa dwójka i będzie full zestaw