Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę:
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki 13 28,89%
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie 0 0%
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy 0 0%
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las 0 0%
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! 17 37,78%
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! 7 15,56%
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! 6 13,33%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 4,44%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 20:33   #1951
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
nie nie tylko jestem zdziwiona że to już, bo u mnie 6 tygodni mija dzisiaj i okresu ani widu ani słychu i się nie zapowiada że będzie, myślałam że zwykle jest tak że jak się karmi piersią to tego okresu nie ma dosyć długo, dlatego jestem zdziwiona
ja po pierwszym porodzie okres dostałam po 5 tyg połogu, w sumie prawie 7 tyg krwawiłam. okres mi trwał 10 dni

Aaby ja jestem zadowolona z ziajki. używaliśmy Oilianu przy Malwinie, ale wypróbowaliśmy ziajkę i przy niej zostaliśmy. musze nabyć znowu, bo teraz Malwisia myje się ziajką ale taką powyżej 6miesiąca :P

Byliśmy dzisiaj na wizycie u pediatry. Hania waży 3360 g
560g od wyjścia ze szpitala

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:46   #1952
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
GRATULACJE

Witam, ja dzis mam wolne a wczoraj w pracy to myslałam że normalnie padnę... siedziałam w polarze, grzejnik włączyłam na full i poprostu cała się trzęsłam- było mi tak zimno, źle się czułam... Jak tylko poszłam na przerwe i zjadłam bułeczkę i popiłam ciepłą herbatą wszystko minęło. A juz się bałam ze jakieś choróbsko mnie bierze. Dziś ogólnie czuję się dobrze. Nie moge się doczekać 30 grudnia... już bym chciałam zobaczyć moja fasolkę
Też bym chodziła jak na szpilkach
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
cieszę się bardzo, że masz taki SWÓJ wreszcie wymarzony kąt to ważne żeby mieć w życiu swoje miejsce

czułam, że Was zostawią jak pojedziecie, ale lepiej tak niż męczyć się do pi ątku a potem i tak do szpitala, bo by Bartuś nie jadł ile trzeba przez żółtaczkę, szybko wyjdziecie

extra, że są fotki. coś czuję, że już zgrane w kilku miejscach
fajny prezencik, Hania też ma podobną z projektorem i też chyba bardziej póki co mnie gwiazdki jarają niż dzieciaka
Skąd wiedziałas?
Są na 2 kompiutrach chyba wystarczy
Sio dla kataru!!!!.Strasznie długo sie trzyma
Super takie obrazy na płótnie sa-dobry pomysł na prezenet dla kogoś bliskiego.
Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
wg OM na 25 lipca a wg usg na 28 wiec prawie to samo
czyli prawie łeb w łeb

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
:glasiu;

o matko, ale kwota. z NFZ ostatnio robiłam za friko. I bodajże raz w roku masz za free

ine.. ja też

uwazaj zeby Cie gdzies nie przewiało, pogodazdradliwa ;() no i czekamy na dobre wiesci od gina

Nie cytował mi wszystko.:/

Dzidzia- SUPER!!!! że Wituś zdrów jak ryba od razu widac było ze walczy, teraz to udowadnia!! GRATULUJE i niech rośni zdrów.!!

Maomami
- kladziesz Zuzkę na łóżku? na miekkim w każdym bądź razie? Bo ja jak kłade Kacpra na brzuszku na łóżku moim to on głowkę bardzo nisko podnosi, szybciej sie denerwuje, a jak położe go u niego na materacyku w łóżeczku,albo na twardszej powierzchni [ mam takie biurko, na to kłade kołderkę zeby przypadkiem jak zarypie głową to krzywdy sobie nie zrobił- no ogólnie zabezpieczam tą jego główkę podusią, kołderką..ale zeby całą reszta była na takim twardszej powierzchni] to podnosi mi głowe dużo wyżej i na dłużej. NIe ma wtedy problemu z obracaniem jej na wszystkie strony, zadzeierania do góry itd... wiec moze ćwicz z nim na twardszej poqierzchni [ ze zdjęcia wydaje mi sie ze jej sie dupcia 'zapadła' ale moze źle mi sie wydaje, zdjęcie tak zrobione?] a poza tym sliczna Zuzinka

Beatka
- daj mu tyle roboty zeby nie mial nawet czasu pomyslec o teściowej

Kurde nie wiem co miałąm pisac i komu

Nemosek
- uper ze zdjęcia dało sie odzyskać
Miki, lusesita, Newtrend, niunia- nie wiem czy pisałam, ale śliczne nasze małe dziewczynki u nasz też był ten gość, ale nie wkur.wił wtedy...;/w sumie ne on a polozna noale

wczoraj Kacper o 19zjadł 90ml i dopiero o 5:40 zjadł kolejne 90... ogólnie wszystko super, mi sie wydaje ze choroba odchodzi, ale kto wie.. jutro sie dowiemy. . . poza tym widze jak coraz czesciej sie uśmiecha, zwłaszcza jak mówie" powiedz mama, gdzie jest mama, a gdzie tata, moze mama zjeść, a Ty odpoczniesz? " to wtedy najczesciej sie smieje... Zauważyłam też ze po godzinnej aktywności jak dam mu chwile sam na sam, to zasnie na 30 minut i znów ma energię- wtedy tak nie marudzi. . No i musze dużo do niego mówić bo widze ze przygląda sie i robi rózne minki i moze stara sie zrozumieć [wiem za wczesnie] no i uwielbiam tę jego zabawe z przewracaniem sie. Robi to coraz czesciej, ze leżąc na brzuchu odsuwa jedną rękę i automatyznie sie przewraca, chwile popatrzy i piszczy zeby go dac na brzuszek

Ogólnie nie miałam prądu, w☠☠☠☠iłam sie niesamowicie bo wczoraj kupiłam sobie kaczkę żeby zrobić wg tego przepisu przed świetami zeby sprawdzic czy mi w ogóle wyjdzie. Miałam ją robić w niedziele do klusek, no i wyobraźcie sobie, że mi sie ona rozmroziła przez tą noc [do 10:30 prądu nie miałam] i teraz musze z niej cos zrobić, a nie mam jak bo nie mam przecież piekarnika!! no i innych składników. Jestem wściekła. musze pomyślec czy do niedzieli mi w lodówce przetrzyma, czy nie... no nic, połowe jedzenia ogólnie mi sie nie nada, bo nie mam co z tym teraz zrobić- np. rozmrożone frytki męża albo inne... i dlaczego zwarcie musialo byc akurat jak zasnęlam...??
Oczywiscie wezwałam panów elektryków którzy byli, usterke naprawili i zajęło im to dosłownie 30 sekund- stówa nie moja ale jak mus to mus. ..
Brawo za postępy Kacperka!!!!
Ile dałas za Infavit?Dzisiaj zamówiłam w hurtowni(w końcu babka w aptece nie zrobiła wielkich oczu a co to????? Cena 33 zł

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:49   #1953
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
U mnie to nie działa

Ty wiesz że ja też?

Ja mam i nie użyłam ani razu Tzn. raz użyłam ale się przekręcił na pampersie i zaczął mi piszczeć a mała akurat zasnęła,więc zdjęłam i już nie użyłam więcej.
Jestem dziś padnięta, napiłabym się kawki z mlekiem...no taką mam ochotę..
I w ogóle dostałam mój pierwszy okres:)
Ja pije słabą kawkę-jedną dziennie.
Już tak szybko?????

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Oby

Ciiii

I ja

Uważaj na wirusiska, bo latają wokół i tylko czekają!
A tak w ogóle to GRATULUJĘ, bo w tym gąszczu zapomniałam!

Jestem ciekawa, czy coś Wam wyjdzie na wymazie.

rybko, a tam nie ma nic o trzymaniu końcówki sterylnej i nie dotykania nią buzi?

Mam dziś zdecydowanie zły dzień
Wszystko mnie wkurza, Mała cały czas strasznie marudzi i non stop chce jeść - a jak ją przystawiam, to poje chwilę i kończy. Jakby nie mogła najeść się raz, a porządnie
Moja frustracja osiągnęła taki stopień, że nawet nakrzyczałam na ręcznik Tak, źle ze mną
W dodatku przyszły zamówione na allegro lampki z ikei i część przyssawek jest powyginana i nijak nie idzie tego przykleić do szyby. I ogólnie do jakoś tak. Aż się popłakałam jak pisałam smsa do męża...
To się chyba nazywa zmęczenie.

Dziewczyny stosujące Ziajkę natłuszczającą do kąpieli - jesteście zadowolone? Można ją wlewać do wody, czy trzeba nią myć malucha?
Kończy nam się drugie opakowania Oilatum i chcę zrezygnować z emolientu i o tej Ziajce właśnie myślałam. Mąż dziś będzie na stoisku Ziaji to może kupić tylko pytanie, czy warto

Nina ma znów zapchany nosek. Idę z odsieczą.
Sory

Ja wlewam do wody ,fajnie nawilża skórę.Używam zamiennie z Babydream.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
ciesze się Twoim szczęściem
uważaj teraz na siebie i dbaj o siebie i maleństwo

u nas tragedia... kupy nie chcą iść, wczoraj ryk, dzisiaj ryk...
serce mi pęka, jak mały płacze.
próbujemy cały czas wode z cukrem, taką letnią, rumianek, dopajamy go na maks, masujemy brzuszek, były dzisiaj bąki i 1 normalna kupa, mam nadzieje że już będzie lepiej.
kurde, jakby mi ktoś powiedział że niemowlak może mieć zatwardzenie, to zaczełabym się śmiać z niedowierzania
mam zapas czopkow glicerynowych dla Gabrielka, jak znów coś będzie nie tak, dam mu

Kyte bardzo Ci współczuję
buziak dla małej i Ciebie kiedyś te dziadostwa przejdą, pamiętaj o tym
O kurcze aż tak źle ?
a ta woda z cukrem to na co????

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-19, 20:54   #1954
lineczka1989
Zakorzenienie

Nemosek, mam Symonette

za wszystkie wagi dzieciatek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:56   #1955
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hehe. Kupić Ci i wysłać? Ja swoje oddałam iskrze
Zadzwoniłam dziś do apteki u nas i mają zerknąć w hurtowni. Jak nie będzie to się uśmiechnę Albo przyjadę na kawę
A jak u iskry? Dawno jej tu nie było

Cytat:
Kurcze Domi na 100ml 1,5 łyżeczki cukru???
Nam pediatra mówiła, że jak będziemy podawać glukozę, to łyżeczka na 100ml. Już to wydało mi się sporo i jeśli już to daję mniej (kij, że Nina nie chce pić ).

Cytat:
aaby ja osobiscie polecam apteke internetowa. wychodzi taniej [ przynajmniej od mojej stacjonarnej] i jak robisz wieksze zakupy to nawet przesylka taniej wychodzi.. no ale ja biore duzo z aptek bo dla siebie sporo
Chciałam zamówić na DOZ i odebrać w aptece, ale nie mają w tej chwili. Znalazłam w jednej z aptek internetowych za 17zł, ale dochodzi wysyłka i trochę mi się nie opłaca tylko tego. Choć z drugiej strony u mnie w aptece pewnie będzie jeszcze droższe niż on-line z przesyłką. No zobaczę czy mi ściągną...
A możesz polecić jakąś aptekę?

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Jesteśmy juz po szczepieniu Płacz tylko przy wkłuciach,intensywniejszy w przypadku żółtaczki ale i tak spodziewałam się że będzie gorzej.
Teraz mały grzecznie śpi,mam nadzieję że spokojnie przejdzie czas poszczepienny.
Po Nowym roku czekaja nas pneumokoki.

Tymek waży już 4400 i ma 56 cm!

No to rzadkie że jeden lekarz drugiego nie kryje

U nas na odmianę odstaja na dole
Dzielny Tymek! I piękna waga

No właśnie rzadkie, uważam, że był wobec mnie bardzo fair

Na dole? To już po moim mężu

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 21:06   #1956
lineczka1989
Zakorzenienie

Wiecie co, przegladalam Pudelka i wyczytalam ze Cichopkowna urodzila wczoraj i dzisiaj juz wyszla ze szpitala i teraz sie zastanawiam w jaki magiczny sposob ona urodzila ja po sn na drugi dzien to ledwo co chodzilam, z tego co pisalyscie po cc tez czulyscie sie tragicznie.. A ona wygladala normalnie jakby ja nic nie bolalo nie wygladala na zmeczona ani nic...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-19, 21:07   #1957
ryba91
Zakorzenienie

nemosek- wczesniej dawałam 21 zł za k+D3, ale teraz samąD3 kupowałam za 12.

aaby- jak robie due zamowienie[ czyli wszystko sie akurat kończy, raz na jakiś kwartał] to w aptekagemini.pl ; ale jak jakieś mniejsze to w aptekawsieci.pl - w obu baaaaaardzo szybka dostawa, z tym że w tej drugiej nawet do paczkomatu-mam pod domem praktycznie oraz darmowa dostawa już od 100 zł ; no i patrze na liscie gdzie co taniej kupie:P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 21:08   #1958
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Aaby ja jestem zadowolona z ziajki. używaliśmy Oilianu przy Malwinie, ale wypróbowaliśmy ziajkę i przy niej zostaliśmy. musze nabyć znowu, bo teraz Malwisia myje się ziajką ale taką powyżej 6miesiąca :P

Kolejny punkt dla Ziajki
Mąż kupił. Jak będzie niefajna to wiem, kogo ścigać

za wagę

Cytat:
Sory

Ja wlewam do wody ,fajnie nawilża skórę.Używam zamiennie z Babydream.
Tu nie ma nic do śmiechu

Zobaczymy czy się u nas sprawdzi

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 21:10   #1959
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, przegladalam Pudelka i wyczytalam ze Cichopkowna urodzila wczoraj i dzisiaj juz wyszla ze szpitala i teraz sie zastanawiam w jaki magiczny sposob ona urodzila ja po sn na drugi dzien to ledwo co chodzilam, z tego co pisalyscie po cc tez czulyscie sie tragicznie.. A ona wygladala normalnie jakby ja nic nie bolalo nie wygladala na zmeczona ani nic...
ja po drugim porodzie dużo lepiej sie czulam i nie bolalo tak jak za pierwszym razem. wtedy to ja sie sama podniesc z łóżka nie umiałam podniesc, a teraz zaraz chodziłam i w ogole

Malinka

Haniusia
Stary 2013-12-19, 21:11   #1960
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Droga ta witamina D3, ja placilam 3,50 z tym ze na recepte

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-19, 21:18   #1961
nemosek
Zakorzenienie

Dziękujemy za kciuki szczepienne i za zdjęcia też

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dzięki za rady dotyczące ubierania. Z mojego spaceru wiele dziś nie wyszło, bo poszłam do tej przychodni zważyć małą i czekałam tam chyba z godzinę, po czym się dowiedziałam, że mają jakieś zebranie i "trzeba czekać". To zabrałam d*** w troki i sobie poszłam. Ale że mała zaraz głodna była więc już na spacer nie starczyło czasu. Ale nie ma tego złego... Czekała ze mną babka i poleciła mi położną, od której można wagę niemowlęcą pożyczyć. 30 zł za pierwszy dzień i każdy kolejny to 1 zł. Więc chyba pożyczę i nie będę się do przychodni musiała fatygować i czekać nie wiadomo ile.
A nie możesz sie umówic na konkretną godzinę?
Cytat:
znaczy powiem Ci tak, Ziajka jest fajna i faktycznie natłuszcza aaale u nas to i tak ta skóka się łuszczy więc to nie z racji używania tego płynu [bo wtedy nie wiedziałam ze taki problem nie tylko ja będe miała z tą łuszczącą się skórą

o właśnie ten

moje dziecię ma krótkie rączki :P założyłam jej bluzeczkę rozmiar 62 w długości jest idealna a rękawy za długie i przy wszystkich ubrankach rękawki są za długie i musze zawijać

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

nie nie tylko jestem zdziwiona że to już, bo u mnie 6 tygodni mija dzisiaj i okresu ani widu ani słychu i się nie zapowiada że będzie, myślałam że zwykle jest tak że jak się karmi piersią to tego okresu nie ma dosyć długo, dlatego jestem zdziwiona

chociaż mi ginka powiedziała o anty że najlepiej właśnie po tych 6 tygodniach brać tabletki bo ok.8-10 tygodnia po połogu może pojawić się owulacja
No własnie tez tak myslałam
Nawet słyszłam że dopiero po pół roku może sie pojawić(przy kp)

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Nam na SR mówili że jeżeli karmi się tylko i wyłącznie piersią to ta antykoncepcja naturalna podobno jest - ja i tak niedowiarek więc na żywioł bym napewno nie szła- a jak się już miesza albo tylko butla to krócej. Noi z tym okresem też mówili że różnie bo czasami jest tak że normalnie się pojawia a czasami przez cały okres karmienia nie ma okresu
Nam tez tak mówili,że jesli jest przynajmniej 6 karmień w ciągu doby to i zabezpieczenie jest.
Ale ale jakoś bałabym się tak jak Ty pójśc na żywca

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Wreszcie lekarz oddzwonił i nie kazał się przejmować skoro mała nie ma żadnych innych objawów ładnie je, pije i nie wymiotuje a pampki są mokre to się nie martwić uff
Mówił, że jak chcę to mogę jutro wpaść to ją zobaczy ale to nie jest konieczne. Mi to na rękę, bo wizyty platne i jak ma wziąść 50 euro i mi to samo co przez tel powiedzieć to ja dziękuję Oczywiście jakby się coś działo (tfu, tfu) to pierwsza polecę i za każdą kasę, ale jak nie ma potrzeby to sobie daruję.

U nas też kupkowe problemy, ale wczoraj się sfajdoliła jak stara Zmieniłam jej mleko na bebiko i nie wiem czy od tego, więcej jej daję picia i zastosowałam ten Duphalac raz i może to wszystko razem zadziałało. Bąkale to idą równo dzien i noc, czasem tylko się spina.
A ten Duphalac to kiedyś jej już podawalam i nie zadziałał, to nie wiem tak naprawdę co jej pomogło ale będę codziennie powtarzać to samo i zobaczymy.

Łeb mnie coś boli

Jadę do Lidla po jakieś pieczywko...wogóle jakie u nas promo przed świętami sklepy się prześcigają i w Lidlu, Aldim, Dunnes Stores owoce i warzywa są za mniej niż 10c za kilogram lub worek marchew, ziemniaki, pietruszka, ananas, mandarynki...

Dobrze że z ciemiączkiem jest ok!!!

U nas w ogóle zmniejszyło sie do 1 cm na 1 cm (wczesniej było 1,5 na 1,5) czyli to znaczy że zarasta?

A nam Babydream mało co schodzi-dla mnie jest wydajny,2 pompeczki i umyję całe ciałko
No dobra dla siebie(bo tez używam) potrzebuje ze 4

Dzidzia Hipp jest fajny masz rację,ale jeszcze nigdy nie udało mi sie go w promocji kupić

Olenka głowa do góry!Czym sie smucisz?

anulka Oby te bakterie niegroźne były
A jak tam karmienie,pamietam że na początku miałaś chyba jakieś małe problemy?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 21:19   #1962
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Aaby zapraszam . Będzie mi bardzo miło .

U Iskry ok. Mały ma kolki ale dostali debridat. Była u nich doradczyni laktacyjna i dużo lepiej się z A. dogadują .

1 łyżeczka na 100ml to bardzo dużo. To jak 2 i pół na szklankę. Ja bym się skichała z przesłodzenia a gdzie tu maluchy.

Dziś dowiedziałam się wreszcie ile młody spija z piersi na jedno karmienie i ile pić powinien.
Otoz zjadl 60ml i jest to powyżej jego normy (przy czym na piersi ma prawo to modyfikować).

Sedno jest takie-140ml na każdy kilogram masy ciała na dobę. U wszystkich dzieci kp.
Czyli w naszym przypadku, przy założeniu 8 karmien bez butelki powinien zjadać około 500ml-jakieś 60ml na porcję i zaspokaja to wszelkie potrzeby fizjologiczne. Ale może jeść więcej i częściej i na pewno to robi bo wieczorna butla po kapieli to czasem nawet 130ml. (Dostaje teraz 3 butelki. 2 z lekami i jedna w nocy żebyśmy mogli się wymieniać w spaniu)

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 21:20   #1963
niunia32
Zakorzenienie

a ja kupiłam ostatnio wit K+d3 za 9.90zl za 40 kapsułek
takie http://m3.agitomedia.pl/image/700x70....1617191.2.jpg

Malinka

Haniusia
Stary 2013-12-19, 21:22   #1964
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Nemosku ja go kupiłam dosyć drogo bo za 23zl za butle ale jest bardzo wydajny. Myjemy już 7 tygodni a jego jest jeszcze 3/4. (Czasem podkradam do. mycia moich włosów, tak samo jak Mixa)

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-19, 21:24   #1965
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Domi i pomaga ta herbatka ? Ciepla dajesz Jaskowi czy w temp. Pokojowej ?

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Mya to u nas wczoraj z tym spaniem tak bylo.

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
też zaparzyłam herbatkę rumiankową, zobaczymy...

No ona ma tak od kilku dni, no i do tego marudna przy jedzeniu. Ale dzisiaj tż troszkę cieplejsza niż zwykle zrobił wodę na mleko i piła ładnie i powolutku, a nie jak łachuderka więc może za zimna miała wcześniej
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
myapo takich nockach masz prawo do.wypoczynku

Ale mnie cycki bola. Zupelnie jak na poczatku karmienia i sa cale twarde. Z jednego odciagnelam juz 30 ml bo nie dawalam rady. Dzis maly mniej je i poza tym po wczorajszym wieczorze (ewidentnie mial jakies wzdecia i przeszkadzal mu brzuszek)choc nie plakal ale byl wkurzony) ide za rada poloznej i daje wiecej smoka . Marcin z tyc co to z cyca smoka sobie zrobili. Zjadal obie piersi i malo mu bylo nadal :-/ Dzis dawalam jedna piers i potem smoczka. Spi pieknie a moje piersi pekaja . Aaa i kupilam na wszelki wypadek espumisan.

Mnie tez cyce bolą, a nie karmię, a raczej mrowią... A jak Ulka płacze to już apokalipsa, a płacze dzisiaj i moje cyce razem z nią
Cytat:
chyba się wyczoołgiwałabym z tego szpitala. Albo robiła dobrą minę do złej gry...
Cytat:
Droga ta witamina D3, ja placilam 3,50 z tym ze na recepte

No ja płaciłam za d3 21 zł, ale ostatnio na wizycie doktorka powiedziała, ze przy następnej okazji wypisze receptę na d3 w krpelkach i będą za około 3,5

Ulka śpi. kurde w samym body i przykryta kocykiem. Ale nie chcę jej ubierać bo moje walki z zaśnięciem pójdą na marne...

Ogolnie pospałam dzisiaj. Łącznie 6h, a to chyba z okazji tego , że Kokosek ma dzisiaj 3 tygodnie<3 Tż mnie budził przed chwilą, za pierwszym razem wstałam i mimo krzyczącej Uli olałam biznes i położyłam się, potem wstałam i sie pytam gdzie ona, pomyliłam tż z siostrą, a na końcu pytałam się tż gdzie jest ale po chwili zajarzyłam, że gadam kocopoły i że stoi przede mną

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 21:36   #1966
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
no sporo tego cukru ale moze Jas lubi słodkie ;D

anulka- zeby nie było to nic poważnego. Ja tez ide z młodym jutro do lekarza. wydaje mi sie być już ok, dzisiaj tylko 2x mial tak ze nos zapchany ze oddychac sie nie da, a kaszel jakby słabszy...

Jade jutro kupić płytki do łazienki i nie mam pojecia jakie wziac czy biały i zielen, czy biel i fiolet czy moze jakies kremowe [2sciany] i braz 2 sciany.. braz taki czekoladowy... czy tylko np. kremowe.... oj bede tam godzinami wystawać
chyba ze z Kacprem bedzie nie tak ale jestem dobrej mysli, robilam co mi kazali, odklepywalam, antybiotyk ladnie jdl...

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

aaby ja osobiscie polecam apteke internetowa. wychodzi taniej [ przynajmniej od mojej stacjonarnej] i jak robisz wieksze zakupy to nawet przesylka taniej wychodzi.. no ale ja biore duzo z aptek bo dla siebie sporo
Super że Kacper juz lepiej sie czuje

Cięzko sie zdecydować
Nie wiem czy tylko na ściany będziesz wybierać, ale jesli na podłogę nie polecam ciemnych matowych-widac dosłownie wszystko

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
ja po pierwszym porodzie okres dostałam po 5 tyg połogu, w sumie prawie 7 tyg krwawiłam. okres mi trwał 10 dni

Ja nawet zapomniałam że moge miec okres
Trzeba byc przygotowanym,a tak fajnie było
za wagę

Cytat:
Nemosek, mam Symonette

za wszystkie wagi dzieciatek

Pierwsze słyszę

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Zadzwoniłam dziś do apteki u nas i mają zerknąć w hurtowni. Jak nie będzie to się uśmiechnę Albo przyjadę na kawę
A jak u iskry? Dawno jej tu nie było

Nam pediatra mówiła, że jak będziemy podawać glukozę, to łyżeczka na 100ml. Już to wydało mi się sporo i jeśli już to daję mniej (kij, że Nina nie chce pić ).

Chciałam zamówić na DOZ i odebrać w aptece, ale nie mają w tej chwili. Znalazłam w jednej z aptek internetowych za 17zł, ale dochodzi wysyłka i trochę mi się nie opłaca tylko tego. Choć z drugiej strony u mnie w aptece pewnie będzie jeszcze droższe niż on-line z przesyłką. No zobaczę czy mi ściągną...
A możesz polecić jakąś aptekę?

Dzielny Tymek! I piękna waga

No właśnie rzadkie, uważam, że był wobec mnie bardzo fair

Na dole? To już po moim mężu

Ups

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Aż zajrzę zaraz
Ps ale jestem na bieżąco-wydawało mi sie że urodzi gdzieś za 3 miesiące dopiero

Ciekawe czemu ma okulary-pewnie oczy z niewyspania podkrązone i bez makijazu

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:

aaby- jak robie due zamowienie[ czyli wszystko sie akurat kończy, raz na jakiś kwartał] to w aptekagemini.pl ; ale jak jakieś mniejsze to w aptekawsieci.pl - w obu baaaaaardzo szybka dostawa, z tym że w tej drugiej nawet do paczkomatu-mam pod domem praktycznie oraz darmowa dostawa już od 100 zł ; no i patrze na liscie gdzie co taniej kupie:P
Załamałas mnie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-19, 21:40   #1967
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejny punkt dla Ziajki
Mąż kupił. Jak będzie niefajna to wiem, kogo ścigać

za wagę

Tu nie ma nic do śmiechu

Zobaczymy czy się u nas sprawdzi
A wiesz jak ten ręcznik musiał sie czuć?

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
ja po drugim porodzie dużo lepiej sie czulam i nie bolalo tak jak za pierwszym razem. wtedy to ja sie sama podniesc z łóżka nie umiałam podniesc, a teraz zaraz chodziłam i w ogole
Dajesz mi nadzieję na drugi poród chociaz pierwszy wspominam miło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-19, 21:40   #1968
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Nemosek jesteś do tylu? Ja nawet nie wiedziałam ze ona w ciąży

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-19, 21:49   #1969
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
a ja kupiłam ostatnio wit K+d3 za 9.90zl za 40 kapsułek
takie http://m3.agitomedia.pl/image/700x70....1617191.2.jpg
W kapsułkach rzeczywiście tańsze,do tej pory takich używalismy tylko że te rybki wyslizguja sie z rak a zazwyczaj męzul podaje i go to denerwuje.Ciezko trafic do buziaka zwłaszcza teraz jak mały coraz bardziej ruchliwy i wierzga łapkami na prawo i lewo.Potem cała piastka w oleju
I boje sie że połknie przez nieuwage całą

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 21:54   #1970
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Cięzko sie zdecydować
Nie wiem czy tylko na ściany będziesz wybierać, ale jesli na podłogę nie polecam ciemnych matowych-widac dosłownie wszystko

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

za wagę

Pierwsze słyszę

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Ups

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Aż zajrzę zaraz

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Załamałas mnie
ja tez tak myslalam
Cytat:

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 22:04   #1971
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nemosku ja go kupiłam dosyć drogo bo za 23zl za butle ale jest bardzo wydajny. Myjemy już 7 tygodni a jego jest jeszcze 3/4. (Czasem podkradam do. mycia moich włosów, tak samo jak Mixa)

On dawniej był rózowy prawda? teraz zmienił opakowanie na biało-zielone.

W rossmanie kosztuje około 17 zł.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:

Zwracam honor-jesteś lepsza

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
też zaparzyłam herbatkę rumiankową, zobaczymy...

No ona ma tak od kilku dni, no i do tego marudna przy jedzeniu. Ale dzisiaj tż troszkę cieplejsza niż zwykle zrobił wodę na mleko i piła ładnie i powolutku, a nie jak łachuderka więc może za zimna miała wcześniej

Mnie tez cyce bolą, a nie karmię, a raczej mrowią... A jak Ulka płacze to już apokalipsa, a płacze dzisiaj i moje cyce razem z nią

chyba się wyczoołgiwałabym z tego szpitala. Albo robiła dobrą minę do złej gry...

No ja płaciłam za d3 21 zł, ale ostatnio na wizycie doktorka powiedziała, ze przy następnej okazji wypisze receptę na d3 w krpelkach i będą za około 3,5

Ulka śpi. kurde w samym body i przykryta kocykiem. Ale nie chcę jej ubierać bo moje walki z zaśnięciem pójdą na marne...

Ogolnie pospałam dzisiaj. Łącznie 6h, a to chyba z okazji tego , że Kokosek ma dzisiaj 3 tygodnie<3 Tż mnie budził przed chwilą, za pierwszym razem wstałam i mimo krzyczącej Uli olałam biznes i położyłam się, potem wstałam i sie pytam gdzie ona, pomyliłam tż z siostrą, a na końcu pytałam się tż gdzie jest ale po chwili zajarzyłam, że gadam kocopoły i że stoi przede mną:cojest:
Dla Kokoska
Mój mąż nazwałby Cię budyniem(do mnie tak mówi jak coś gadam albo zrobię nie teges) bo taka zakręcona kobita z Ciebie
A że ostatnio mam dziwne pociazowe stany śmiechowe to budyniem w pełni moge się szczycić
Swoja droga pewnego pieknego dnia sama sie tak nazwałam a on to teraz perfidnie wykorzystuje

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-19, 22:06   #1972
sorento
Rozeznanie

Ahoj witamy się z domku, wypuścili nas dziś po południu, na porannym ktg skurczowa cisza, dobrze, że nie robili w nocy
Przyszliśmy do domku, potem powędrowaliśmy z tż na spacer i zakupy, przy okazji dwukrotna wspinaczka na nasze 3 piętro i mnie takie skurcze złapały, że na szybko torbę przepakowałam i myślałam, że będziemy wracać Przeszło po kąpieli ale coś mnie w dole brzucha ćmi jak na okres
Przepraszam, że dziś tylko o sobie, ale oczy mi się kleją już-w szpitalu tak ciepło, że mi się źle spało. Ponadrabiam jutro
A, Tomuś łobuziak ważył wczoraj 3740g - 38t5d
Dobrej nocki

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 22:12   #1973
nemosek
Zakorzenienie

Cosik nam Sorento milczy
Czyżby wyspacerowala sobie porodzik?

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Edit wywołałam Cie w tej samej minucie

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Ahoj witamy się z domku, wypuścili nas dziś po południu, na porannym ktg skurczowa cisza, dobrze, że nie robili w nocy
Przyszliśmy do domku, potem powędrowaliśmy z tż na spacer i zakupy, przy okazji dwukrotna wspinaczka na nasze 3 piętro i mnie takie skurcze złapały, że na szybko torbę przepakowałam i myślałam, że będziemy wracać Przeszło po kąpieli ale coś mnie w dole brzucha ćmi jak na okres
Przepraszam, że dziś tylko o sobie, ale oczy mi się kleją już-w szpitalu tak ciepło, że mi się źle spało. Ponadrabiam jutro
Dobrej nocki
Ojoj to szykuj sie,zwiastuny porodziku już są.Jednego dnia brak skurczów, a drugiego juz na poródówke możesz jechać
Czyli porodu nie wyspacerowalaś póki co oczywiście
Wyspij się
Waga Tomeczka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 22:15   #1974
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Cosik nam Sorento milczy
Czyżby wyspacerowala sobie porodzik?

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Edit wywołałam Cie w tej samej minucie

Odzyskałaś fotki Już zgrane w 3 różne miejsca?

Babku za miesięcznicę Fifulka

nasz synek
Stary 2013-12-19, 22:19   #1975
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Odzyskałaś fotki Już zgrane w 3 różne miejsca?

Babku za miesięcznicę Fifulka
Na dwa kompy.Podobne pytanie zadała mi Anulka
Ale masz racje może jeszcze gdzieś je umieszcze bo jak padnie sprzęt to co będzie

To ja znowu przy okazji sie dołączę

Jeszcze masz siłe pisać -kobieto do wyrka i odpoczywaj!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-19, 22:25   #1976
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Na dwa kompy.Podobne pytanie zadała mi Anulka
Ale masz racje może jeszcze gdzieś je umieszcze bo jak padnie sprzęt to co będzie

To ja znowu przy okazji sie dołączę

Jeszcze masz siłe pisać -kobieto do wyrka i odpoczywaj!
Tak jest !
Spokojnej nocki wszystkim

nasz synek
Stary 2013-12-19, 22:43   #1977
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jest !
Spokojnej nocki wszystkim
I nawzajem
DOBRANOC

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-19, 23:19   #1978
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka wieczornie

Jesteśmy juz po szczepieniu Płacz tylko przy wkłuciach,intensywniejszy w przypadku żółtaczki ale i tak spodziewałam się że będzie gorzej.
Teraz mały grzecznie śpi,mam nadzieję że spokojnie przejdzie czas poszczepienny.
Po Nowym roku czekaja nas pneumokoki.

Tymek waży już 4400 i ma 56 cm!
Dzielny Tymuś i jak ładnie przybrał

Cytat:

ładnie rośnie Hanulka

Cytat:
Dobrej nocki
Odpocznij sobie, bo następnym razem wrócisz już z Tomciem a to może być lada dzień Duży chlopaczek

Rybko - za kontrolę Kacperka!!

Mała wojowała i padła dopiero przed chwilą
Idę spać. Dobranoc
Stary 2013-12-20, 00:25   #1979
Trele_Morele
Zakorzenienie

NIUNIA - gratulacje jeszcze raz! Zawsze chciałam rodzic w lipcu, taki byl zreszta moj pierwszy termin ..

ANULKA - poki pamiętam! Jak buźka Hanulki? U nas łAdnie zeszło, ale młoda chyba jest podatna na przegrzanie, bo Od czasu do czasu coś wyskoczy I wiem że musze znowu spuscic temperature w Domu.

ABBY - Dzieki za pomysł ! Pokrzycze sobie do ręcznika , dobrze że mam iCh dużo ..

BEATKA - jak Liwka po dniu z tata ? A raczej jak tata? Siedzial w szafie jak wròciłaś?

MAO - co u Nas? Raz lepiej raz gorzej .
Wieczna Walka . O butle o smoczek o spanie bez cyca .. Powoli zastanawiam sie czy nie mam coś z głowa. Nie nadaje sie do akcji typu " wypłacze się to zaśnie " czy " jak bedzie glodna to I z butli zje" a inaczej sie nie da , wiec chyba odpuszcze. Niech bedzie tak jak chce, moze potrzebuje czasu , moze dorosnie do pewnych rzeczy. Z drugiej strony mam wizje trzylatki przy cycku, bo jak teraz sobie z nia nie daje rady, to pozniej tymbardziej nie dam .. I tak w kolo Macieju , zaraz ryczeć mi sie chce ..
Ogolnie to chyba ta pogoda mnie tak nastraja, albo serio fiksuje. Prosze mna wstrzasnać!

Co do sesji to babka dała mi do wyboru termin 13.01 albo 26.01 , wybrałam ten pozniejszy, bo 12.01 lecimy do Polski. Po za tym to dodatkowy miesiac dla Majki mysle że bedzie bardziej kimunikatywna. Juz nie moge sie doczekac ..

Mamuśki ile u Was trwala taka sesja?
Babka napisala mi że ok 2h I teraz nie wiem czy to duzo czy malo?

IDE prasowac.
Te prasowanie I gotowanie po nocach tez mnie dobija

---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

LINECZKA - ja wyszłam na drugi dzień po porodzie do domu. Tez nie bylo łatwo, ale w szpitalu I tak mi nikt nie pomagal , wiec wolałam być w domu. Na nia pewnie I tak czeka sztab opiekunek ..

SORENTO - spij ile wlezie ! Twoje dni sa policzine

RYBKA - mam nadzieje że jutro przyniesiesz dobre wiesci Od lekarza

BABKU - zdròwko za miesięcznice FIfulka !!

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 02:07   #1980
kyte
Wtajemniczenie

Hejka
Karmie małą a ta się na mnie popatrzała i się uśmiechnęła mój szogun jeden

---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:50 ----------

Cytat:
Dziękujemy za kciuki szczepienne i za zdjęcia też

A nie możesz sie umówic na konkretną godzinę?

No własnie tez tak myslałam
Nawet słyszłam że dopiero po pół roku może sie pojawić(przy kp)

Nam tez tak mówili,że jesli jest przynajmniej 6 karmień w ciągu doby to i zabezpieczenie jest.
Ale ale jakoś bałabym się tak jak Ty pójśc na żywca

Dobrze że z ciemiączkiem jest ok!!!

U nas w ogóle zmniejszyło sie do 1 cm na 1 cm (wczesniej było 1,5 na 1,5) czyli to znaczy że zarasta?

A nam Babydream mało co schodzi-dla mnie jest wydajny,2 pompeczki i umyję całe ciałko
No dobra dla siebie(bo tez używam) potrzebuje ze 4

Dzidzia Hipp jest fajny masz rację,ale jeszcze nigdy nie udało mi sie go w promocji kupić

Olenka głowa do góry!Czym sie smucisz?

anulka Oby te bakterie niegroźne były
A jak tam karmienie,pamietam że na początku miałaś chyba jakieś małe problemy?
No i widzicie jakie ja mam cudiwme szczescie? Karmie tylko oiersia i chyba naprawde to jest okres czuje sie tak jak na okres vzasami cos zaćmi...ehhh.

Cytat:

Cięzko sie zdecydować

za wagę

Pierwsze słyszę

Ups

Aż zajrzę zaraz

Załamałas mnie
Zgadzam się.ja głupia też wybrałam sobie ciemny mat do łazienki.No głupia byłam
Nemosku ja bym jeszcze na jakiegiś pena dodatkowo zgrała zdjęcia

Sorento toż to już za momencik będziesz pędzić na porodówkę wyśpij się dzisiaj nie wiadomo kiedy następnym razem będzie Ci to dane

Mya nie widzę Ciebie,czyżby Lula dała Ci pospać?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości