|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
![]() Aaby ja jestem zadowolona z ziajki. używaliśmy Oilianu przy Malwinie, ale wypróbowaliśmy ziajkę i przy niej zostaliśmy. musze nabyć znowu, bo teraz Malwisia myje się ziajką ale taką powyżej 6miesiąca :P Byliśmy dzisiaj na wizycie u pediatry. Hania waży 3360 g ![]() 560g od wyjścia ze szpitala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Są na 2 kompiutrach chyba wystarczy ![]() Sio dla kataru!!!!.Strasznie długo sie trzyma ![]() Super takie obrazy na płótnie sa-dobry pomysł na prezenet dla kogoś bliskiego. czyli prawie łeb w łeb ![]() Cytat:
Ile dałas za Infavit?Dzisiaj zamówiłam w hurtowni(w końcu babka w aptece nie zrobiła wielkich oczu a co to????? Cena 33 zł ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już tak szybko????? Cytat:
![]() Ja wlewam do wody ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() a ta woda z cukrem to na co???? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
Nemosek, mam Symonette
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | ||
Zakorzenienie
|
Zadzwoniłam dziś do apteki u nas i mają zerknąć w hurtowni. Jak nie będzie to się uśmiechnę
![]() ![]() A jak u iskry? Dawno jej tu nie było ![]() Nam pediatra mówiła, że jak będziemy podawać glukozę, to łyżeczka na 100ml. Już to wydało mi się sporo i jeśli już to daję mniej (kij, że Nina nie chce pić ![]() Cytat:
A możesz polecić jakąś aptekę? Cytat:
![]() ![]() No właśnie rzadkie, uważam, że był wobec mnie bardzo fair ![]() Na dole? To już po moim mężu ![]()
![]() |
#1956 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, przegladalam Pudelka i wyczytalam ze Cichopkowna urodzila wczoraj i dzisiaj juz wyszla ze szpitala i teraz sie zastanawiam w jaki magiczny sposob ona urodzila
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zakorzenienie
|
nemosek- wczesniej dawałam 21 zł za k+D3, ale teraz samąD3 kupowałam za 12.
aaby- jak robie due zamowienie[ czyli wszystko sie akurat kończy, raz na jakiś kwartał] to w aptekagemini.pl ; ale jak jakieś mniejsze to w aptekawsieci.pl - w obu baaaaaardzo szybka dostawa, z tym że w tej drugiej nawet do paczkomatu-mam pod domem praktycznie oraz darmowa dostawa już od 100 zł ; no i patrze na liscie gdzie co taniej kupie:P
#1958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż kupił. Jak będzie niefajna to wiem, kogo ścigać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zobaczymy czy się u nas sprawdzi ![]()
![]() |
#1959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za kciuki szczepienne
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nawet słyszłam że dopiero po pół roku może sie pojawić(przy kp) Cytat:
Ale ale jakoś bałabym się tak jak Ty pójśc na żywca ![]() Cytat:
![]() Dobrze że z ciemiączkiem jest ok!!! U nas w ogóle zmniejszyło sie do 1 cm na 1 cm (wczesniej było 1,5 na 1,5) czyli to znaczy że zarasta? A nam Babydream mało co schodzi-dla mnie jest wydajny,2 pompeczki i umyję całe ciałko ![]() No dobra dla siebie(bo tez używam) potrzebuje ze 4 ![]() Dzidzia Hipp jest fajny masz rację,ale jeszcze nigdy nie udało mi sie go w promocji kupić ![]() Olenka głowa do góry!Czym sie smucisz? anulka Oby te bakterie niegroźne były ![]() A jak tam karmienie,pamietam że na początku miałaś chyba jakieś małe problemy? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Zakorzenienie
|
Aaby zapraszam
![]() ![]() U Iskry ok. Mały ma kolki ale dostali debridat. Była u nich doradczyni laktacyjna i dużo lepiej się z A. dogadują ![]() 1 łyżeczka na 100ml to bardzo dużo. To jak 2 i pół na szklankę. Ja bym się skichała z przesłodzenia a gdzie tu maluchy. Dziś dowiedziałam się wreszcie ile młody spija z piersi na jedno karmienie i ile pić powinien. Otoz zjadl 60ml i jest to powyżej jego normy (przy czym na piersi ma prawo to modyfikować). Sedno jest takie-140ml na każdy kilogram masy ciała na dobę. U wszystkich dzieci kp. Czyli w naszym przypadku, przy założeniu 8 karmien bez butelki powinien zjadać około 500ml-jakieś 60ml na porcję i zaspokaja to wszelkie potrzeby fizjologiczne. Ale może jeść więcej i częściej i na pewno to robi bo wieczorna butla po kapieli to czasem nawet 130ml. (Dostaje teraz 3 butelki. 2 z lekami i jedna w nocy żebyśmy mogli się wymieniać w spaniu) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1963 |
Zakorzenienie
|
a ja kupiłam ostatnio wit K+d3 za 9.90zl za 40 kapsułek
takie http://m3.agitomedia.pl/image/700x70....1617191.2.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zakorzenienie
|
Nemosku ja go kupiłam dosyć drogo bo za 23zl za butle ale jest bardzo wydajny. Myjemy już 7 tygodni a jego jest jeszcze 3/4. (Czasem podkradam do. mycia moich włosów, tak samo jak Mixa)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1965 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ona ma tak od kilku dni, no i do tego marudna przy jedzeniu. Ale dzisiaj tż troszkę cieplejsza niż zwykle zrobił wodę na mleko i piła ładnie i powolutku, a nie jak łachuderka ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie tez cyce bolą, a nie karmię, a raczej mrowią... A jak Ulka płacze to już apokalipsa, a płacze dzisiaj i moje cyce razem z nią ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ulka śpi. kurde w samym body i przykryta kocykiem. Ale nie chcę jej ubierać bo moje walki z zaśnięciem pójdą na marne... Ogolnie pospałam dzisiaj. Łącznie 6h, a to chyba z okazji tego , że Kokosek ma dzisiaj 3 tygodnie<3 Tż mnie budził przed chwilą, za pierwszym razem wstałam i mimo krzyczącej Uli olałam biznes i położyłam się, potem wstałam i sie pytam gdzie ona, pomyliłam tż z siostrą, a na końcu pytałam się tż gdzie jest ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cięzko sie zdecydować ![]() Nie wiem czy tylko na ściany będziesz wybierać, ale jesli na podłogę nie polecam ciemnych matowych-widac dosłownie wszystko ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() Trzeba byc przygotowanym,a tak fajnie było ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() Ps ale jestem na bieżąco-wydawało mi sie że urodzi gdzieś za 3 miesiące dopiero ![]() Ciekawe czemu ma okulary-pewnie oczy z niewyspania podkrązone i bez makijazu ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Zakorzenienie
|
Nemosek jesteś do tylu? Ja nawet nie wiedziałam ze ona w ciąży
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I boje sie że połknie przez nieuwage całą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1970 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W rossmanie kosztuje około 17 zł. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() Mój mąż nazwałby Cię budyniem(do mnie tak mówi jak coś gadam albo zrobię nie teges) ![]() ![]() A że ostatnio mam dziwne pociazowe stany śmiechowe to budyniem w pełni moge się szczycić ![]() Swoja droga pewnego pieknego dnia sama sie tak nazwałam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Rozeznanie
|
Ahoj
![]() ![]() Przyszliśmy do domku, potem powędrowaliśmy z tż na spacer i zakupy, przy okazji dwukrotna wspinaczka na nasze 3 piętro i mnie takie skurcze złapały, że na szybko torbę przepakowałam i myślałam, że będziemy wracać ![]() ![]() ![]() Przepraszam, że dziś tylko o sobie, ale oczy mi się kleją już-w szpitalu tak ciepło, że mi się źle spało. Ponadrabiam jutro ![]() A, Tomuś łobuziak ważył wczoraj 3740g - 38t5d ![]() Dobrej nocki ![]()
#1973 | |
Zakorzenienie
|
Cosik nam Sorento milczy
![]() Czyżby wyspacerowala sobie porodzik? ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Edit wywołałam Cie w tej samej minucie ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() Czyli porodu nie wyspacerowalaś ![]() ![]() Wyspij się ![]() Waga Tomeczka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Odzyskałaś fotki ![]() ![]() ![]() Babku ![]() ![]()
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale masz racje może jeszcze gdzieś je umieszcze bo jak padnie sprzęt to co będzie ![]() To ja znowu przy okazji sie dołączę ![]() Jeszcze masz siłe pisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Spokojnej nocki wszystkim ![]()
![]() |
#1977 |
Zakorzenienie
|
I nawzajem
![]() DOBRANOC Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Rybko - ![]() Mała wojowała i padła dopiero przed chwilą ![]() Idę spać. Dobranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Zakorzenienie
|
NIUNIA - gratulacje jeszcze raz! Zawsze chciałam rodzic w lipcu, taki byl zreszta moj pierwszy termin ..
ANULKA - poki pamiętam! Jak buźka Hanulki? U nas łAdnie zeszło, ale młoda chyba jest podatna na przegrzanie, bo Od czasu do czasu coś wyskoczy I wiem że musze znowu spuscic temperature w Domu. ABBY - Dzieki za pomysł ! Pokrzycze sobie do ręcznika , dobrze że mam iCh dużo .. BEATKA - jak Liwka po dniu z tata ? A raczej jak tata? Siedzial w szafie jak wròciłaś? MAO - co u Nas? Raz lepiej raz gorzej . Wieczna Walka . O butle o smoczek o spanie bez cyca .. Powoli zastanawiam sie czy nie mam coś z głowa. Nie nadaje sie do akcji typu " wypłacze się to zaśnie " czy " jak bedzie glodna to I z butli zje" a inaczej sie nie da , wiec chyba odpuszcze. Niech bedzie tak jak chce, moze potrzebuje czasu , moze dorosnie do pewnych rzeczy. Z drugiej strony mam wizje trzylatki przy cycku, bo jak teraz sobie z nia nie daje rady, to pozniej tymbardziej nie dam .. I tak w kolo Macieju , zaraz ryczeć mi sie chce .. Ogolnie to chyba ta pogoda mnie tak nastraja, albo serio fiksuje. Prosze mna wstrzasnać! Co do sesji to babka dała mi do wyboru termin 13.01 albo 26.01 , wybrałam ten pozniejszy, bo 12.01 lecimy do Polski. Po za tym to dodatkowy miesiac dla Majki mysle że bedzie bardziej kimunikatywna. Juz nie moge sie doczekac .. Mamuśki ile u Was trwala taka sesja? Babka napisala mi że ok 2h I teraz nie wiem czy to duzo czy malo? IDE prasowac. Te prasowanie I gotowanie po nocach tez mnie dobija ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- LINECZKA - ja wyszłam na drugi dzień po porodzie do domu. Tez nie bylo łatwo, ale w szpitalu I tak mi nikt nie pomagal , wiec wolałam być w domu. Na nia pewnie I tak czeka sztab opiekunek .. SORENTO - spij ile wlezie ! Twoje dni sa policzine ![]() RYBKA - mam nadzieje że jutro przyniesiesz dobre wiesci Od lekarza ![]() BABKU - ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1980 | ||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Karmie małą a ta się na mnie popatrzała i się uśmiechnęła mój szogun jeden ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nemosku ja bym jeszcze na jakiegiś pena dodatkowo zgrała zdjęcia ![]() Sorento toż to już za momencik będziesz pędzić na porodówkę ![]() ![]() Mya nie widzę Ciebie,czyżby Lula dała Ci pospać? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.