|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
![]()
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
Nie pamietam wszystkiego bo juz trzeci raz do Was dzis podchodze ..
DZIDZIA - powtorze to co dziewczyny pisaly : Witus silny facet , jeszcze kiedys przeskoczy nie jedna bułe ![]() MAO - Zuzka jest cudna ![]() SORENTO - ale Ci psotnik z tego Tomeczka. Szykuje Ci sie indywidualista ![]() TASZANTA - ja obcinam nozyczkami. Z cazkami czuje sie jak kaleka. Pisalyscie o ubieraniu maluchow I ja juz wiem czemu moje dziecko bylo wiecznie przegrzane .. Od tego czasu ubieram tak jak Wy ale ciagle wychodze z domu przekonana że napewno za cienko .. ![]() ![]() RYBA - zrób na szybko jakas marynate do tej kaczki to powinna Ci wytrzymac jeszcze troche w lodowce SYLWIA - trzymam kciuki za maluszka. Czytam dalej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1923 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1924 |
Zakorzenienie
|
Wreszcie lekarz oddzwonił i nie kazał się przejmować
![]() ![]() Mówił, że jak chcę to mogę jutro wpaść to ją zobaczy ale to nie jest konieczne. Mi to na rękę, bo wizyty platne i jak ma wziąść 50 euro i mi to samo co przez tel powiedzieć to ja dziękuję ![]() U nas też kupkowe problemy, ale wczoraj się sfajdoliła jak stara ![]() A ten Duphalac to kiedyś jej już podawalam i nie zadziałał, to nie wiem tak naprawdę co jej pomogło ![]() Łeb mnie coś boli ![]() Jadę do Lidla po jakieś pieczywko...wogóle jakie u nas promo przed świętami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trele, jak tam..? lepiej>? wracasz? kiedy macie sesje? ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Paulina a jakie miLAS wczesniej mleko?
![]() |
#1926 | |
Wtajemniczenie
|
Ja na uczelni i czekam na konsultacje.
Aaby lepiej krzyczeć na recznik niż na Nine ![]() ![]() Ciekawe jak mąż radzi sobie z mała, nie dzwoniłam jeszcze ![]() Jutro ortopeda po południu, oby było wszystko ok. ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() Żeby u nas takie ceny były ![]()
![]() |
#1927 |
Zakorzenienie
|
Wcześniej jej dawałam irlandzkie Cow&Gate. Niby skład taki sam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
Domi termometr to ostatecznosc. Czopek glicerynowy, zwlaszcza podzielony to niewielka ingerencja. Dziecko na piersi może nie Robic kupy nawet 7 dni i to jest ok.
Jeśli Jas nie histeryzuje to bym mu pozwoliła samemu wycisnac Anulka robilam już 7 obrazów na płótnie ![]() Aaby ja polecam hipp 2 w 1 do mycia i mixa baby Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1929 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie odnosnie tej herbatki. Ja mam zwykla hetbate koper wloski - to jest ta herbatka koperkowa? Jak to parzyc bo jeszcze nie podawalam i nie wiem.
Jakiegos dolka mam dzisiaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1930 |
Zakorzenienie
|
ja za to jak się zdenerwowałam bo mi powietrze w kole przy rowerze zeszło i nie mogłam jechać to kopnęłam w szprychy- też nie polecam
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym jestem zwolenniczką zaspokajania potrzeb bliskości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1932 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi wszystkiego...
![]() mao - moja kumpela polecała mi Bubchen. Ciekawe, jak będzie Ci się sprawował ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaa, chyba że ![]() Swoją drogą że u mnie w mieście nigdzie nie ma tych witamin to mnie nie dziwi, ale dzwoniłam do jednej z największych aptek w Bdg i też o nich nie słyszeli ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak u Was? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mam biurka, może dlatego nie przyszło mi to do głowy ![]() Ooo, o Mixie też myślałam, tylko w sumie nie znałam żadnych opinii. Czyli punkt dla Hippa i punkt dla Mixy ![]() Tak w ogóle kupiłam ostatnio na stoisku Ziaji emulsję na ciemieniuchę (dopiero raz użyliśmy, więc nie wiem, czy dobra, ale ciemieniucha dziś okropna ![]() ![]() ![]() A propo bazy - znów nam się malutkie odparzenie zrobiło, ale tłamsimy je w zarodku ![]()
![]() |
#1933 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie,ale tak często mowią że po 3 miesiącu odchodzą takie problemy, więc ja się tego trzymam z wielką nadzieją |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1935 |
Zakorzenienie
|
wiecie co, przypomniałam sobie teraz że ginka mówiła mi żebym brała rutinoscorbin i wapno i kurde za Chiny Ludowe nie mogę sobie przypomnieć na co i po co mam to brać
![]() ![]() EDIT: wyczytałam że to na uszczelnienie naczyń krwionośnych [może dlatego kazała mi to brać bo mówiła przy badaniu na fotelu że jeszcze krew mam tam w środku bo nawet na wzierniku mi pokazała]
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-19 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny widziałam, że pisałyście o ubieraniu.
Ja przy Robercie stosowałam się do zasady "1 warstwa więcej niż u dorosłego" i wyglądało to mniej więcej tak jak Wy pisałyście. Wszystko się zmieniło jak R trafił do szpitala z zapaleniem płuc mając 5 msc (akurat wtedy była zima i temp. ujemne). W szpitalu usłyszałam od pediatry "z przegrzania dziecko nie umrze a z zaziębienia tak". Spłakałam się i zweryfikowałam swoje poglądy. Stosowałam się do rad mamy, babci mimo, że wcześniej bylam buńczuczna jak mi coś radziły. Zaczęły się grube koce i sweterki. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy nie ale od tamtej pory R nie chorował. Zaczął ponownie dopiero w przedszkolu. Teraz też Marcina ciepło ubieram. Dziś było +1st ale dość mroźno na dworze. W wózku byl polarowy koc, Marcin przykryty był drugim grubym kocem plus sam był ubrany w body na dł. rękaw, pajaca welurowego, skarpety, czapka. Włożony w kombinezon na polarze. Nie wrócilismy zgrzani do domu. Był ciepły ale nie przegrzany. |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
body na krótki rękaw, pajacyk,bluzeczka,spodenk i, kombinezon polarowy, czapeczka, szalik i wkładam do kombinezonu do wózka. Jak będzie chłodniej na to dam gruby koc. Wolę żeby miała za ciepło niż za zimno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Wtajemniczenie
|
Kyte ja raz dziennie pozwalam sobie na kubas kawy, tylko z mleczkiem, bo wcześniej musiała być zawsze czarna. może raz spróbuj, a nóż nic Natalce nie będzie przeszkadzać
![]() Dzidzia o widzisz, bo ja taka cofnięta to myślałam, że to nowość jakaś. też mi się spodobało. a duży jest koszt takiego zdjęcia, bo my za pakiet cały płaciliśmy i różne tam foteczki były Paula super, że się uspokoiłaś ![]() Olenka nie smutaj ![]() Mao może faktycznie skocz do lekarza jak aż tak mocno boli, nie wiem co to może być ![]() A u nas jakieś dwie bakterie na wymazie wyszły. nie wiem co i jak, bo mąż jeszcze nie przywiózł wyniku, ale już na jutro do lekarza umówiłam |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam taki sam zwykły koper włoski i robię to tak. Nalewam do małego garnuszka wodę około 100ml i dodaję półtorej łyżeczki cukru, gotuję to na gazie do czasu aż się cukier całkowicie rozpuści, odstawiam na bok wkładam torebkę z herbatką i przykrywam talerzykiem na około 10 minut ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Zakorzenienie
|
a ja ubieram- body dł. rękaw na to sweterek/bluza/ a jak kest zimno fest to kaftanik i sweterek/bluza. Na dól skarpety i spodnie, mam w sumie wszystkie takie grubsze, a półspiochy cieńsze. Jak jest cieplo w miare to półspiochy. i pakuje w kombinezon. do tego czapa. Rekawic nie bo w kombinezonie raczki mamy zasloniete- za dlugie rekawy, na stopki czesto oprocz skarpet zakladam takie kapcie szmaciane
![]() ![]()
#1941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oby to jakieś drobnostki nic nie znaczące były ![]() Zerknęłam na Twojego suwaczka i jesteś w 48tc ![]() ![]() Ja na spacer ubieram jej kombinezon, czapkę i rękawiczki plus to co nosi w domu czyli body na krótki rękaw, bluzeczka, getry/spodenki i skarpetki. Przykrywam kocykiem, ale nie za grubym i pokrowcem od gondoli. A wogóle od piątku jesteśmy uziemione w domu, bo pogoda masakryczna ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Zakorzenienie
|
Anulka zamawialam teraz na święta 2 obrazy 50x40. Jeden kosztowal 26źl. Trwalosc 100lat.
Raczej tanio. Aaby witaminki z aplikatorem z juvit są na Bajce w Fordonie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1943 |
Zakorzenienie
|
![]() czytam Was na bieżąco, ale przyznam, że nie mam siły odpisywać. Dzisiaj rano miałam dzień lenia, bo mała spała. Nadrabiała noc, bo w nocy nie chciala spać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurde, niby zrobiła kupę, ale spać nie chce. Zasypia, ale byle szmer (w tym momencie szuranie tż...) ją budzi... Nie mam mocy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | |
Zadomowienie
|
Domi i pomaga ta herbatka ? Ciepla dajesz Jaskowi czy w temp. Pokojowej ?
Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#1945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znać co lekarz powiedział na te wyniki ![]() Cytat:
![]() Mi mąż też powiedział, że się doszukuję ![]() Bajka to koniec świata, chyba nigdy tam nie byłam ![]()
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
Hehe. Kupić Ci i wysłać? Ja swoje oddałam iskrze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1947 |
Zadomowienie
|
myapo takich nockach masz prawo do.wypoczynku
![]() Ale mnie cycki bola. Zupelnie jak na poczatku karmienia i sa cale twarde. Z jednego odciagnelam juz 30 ml bo nie dawalam rady. Dzis maly mniej je i poza tym po wczorajszym wieczorze (ewidentnie mial jakies wzdecia i przeszkadzal mu brzuszek)choc nie plakal ale byl wkurzony) ide za rada poloznej i daje wiecej smoka . Marcin z tyc co to z cyca smoka sobie zrobili. Zjadal obie piersi i malo mu bylo nadal :-/ Dzis dawalam jedna piers i potem smoczka. Spi pieknie a moje piersi pekaja . Aaa i kupilam na wszelki wypadek espumisan. |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
Kurcze Domi na 100ml 1,5 łyżeczki cukru???
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1949 |
Zakorzenienie
|
no sporo tego cukru
![]() anulka- zeby nie było to nic poważnego. Ja tez ide z młodym jutro do lekarza. wydaje mi sie być już ok, dzisiaj tylko 2x mial tak ze nos zapchany ze oddychac sie nie da, a kaszel jakby słabszy... Jade jutro kupić płytki do łazienki i nie mam pojecia jakie wziac ![]() ![]() chyba ze z Kacprem bedzie nie tak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- aaby ja osobiscie polecam apteke internetowa. wychodzi taniej [ przynajmniej od mojej stacjonarnej] i jak robisz wieksze zakupy to nawet przesylka taniej wychodzi.. ![]() ![]()
#1950 | |||||
Zakorzenienie
|
Hejka wieczornie
![]() Jesteśmy juz po szczepieniu ![]() Teraz mały grzecznie śpi,mam nadzieję że spokojnie przejdzie czas poszczepienny. Po Nowym roku czekaja nas pneumokoki. Tymek waży już 4400 i ma 56 cm! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakie masz tabsy? Cytat:
Brawo dla Zuzki!!!! ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.