Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę:
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki 13 28,89%
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie 0 0%
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy 0 0%
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las 0 0%
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! 17 37,78%
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! 7 15,56%
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! 6 13,33%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 4,44%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 14:58   #1921
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Aaaaaaaa właśnie wiem co miałam Was pytać już chyba od kilku dni. Jakoś się przyzwyczaiłam że po przebraniu pampka smaruje/ posypuje małej pupcie mąką ziemniaczaną, mamy pod ręką od momentu odparzenia i tak w sumie została a ja się jakoś przyzwyczaiłam, nie daje oczywiście jakoś bardzo dużo. I tu moje pytanie czy można tak mąki używać na co dzień czy tylko przy odparzeniach??
wydaje mi sie ze tylkoprzy odparzeniach- jak dobrze zaleczone too po prostu dbac by nic sie nie pojawialo, osuszac puupkę
Stary 2013-12-19, 15:06   #1922
Trele_Morele
Zakorzenienie

Nie pamietam wszystkiego bo juz trzeci raz do Was dzis podchodze ..

DZIDZIA - powtorze to co dziewczyny pisaly : Witus silny facet , jeszcze kiedys przeskoczy nie jedna bułe ciesze sie że wszystko w porzadku, fajnie że tak dbaja o to zeby mial wszelkie badania porobione z racji wczesniactwa. Pewnie miód na serce to wszystko uslyszec?

MAO - Zuzka jest cudna

SORENTO - ale Ci psotnik z tego Tomeczka. Szykuje Ci sie indywidualista

TASZANTA - ja obcinam nozyczkami. Z cazkami czuje sie jak kaleka.

Pisalyscie o ubieraniu maluchow I ja juz wiem czemu moje dziecko bylo wiecznie przegrzane ..
Od tego czasu ubieram tak jak Wy ale ciagle wychodze z domu przekonana że napewno za cienko .. dzieki że mnie przekonalyscie

RYBA - zrób na szybko jakas marynate do tej kaczki to powinna Ci wytrzymac jeszcze troche w lodowce

SYLWIA - trzymam kciuki za maluszka.

Czytam dalej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:09   #1923
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Nie pamietam wszystkiego bo juz trzeci raz do Was dzis podchodze ..

DZIDZIA - powtorze to co dziewczyny pisaly : Witus silny facet , jeszcze kiedys przeskoczy nie jedna bułe ciesze sie że wszystko w porzadku, fajnie że tak dbaja o to zeby mial wszelkie badania porobione z racji wczesniactwa. Pewnie miód na serce to wszystko uslyszec?

MAO - Zuzka jest cudna

SORENTO - ale Ci psotnik z tego Tomeczka. Szykuje Ci sie indywidualista

TASZANTA - ja obcinam nozyczkami. Z cazkami czuje sie jak kaleka.

Pisalyscie o ubieraniu maluchow I ja juz wiem czemu moje dziecko bylo wiecznie przegrzane ..
Od tego czasu ubieram tak jak Wy ale ciagle wychodze z domu przekonana że napewno za cienko .. dzieki że mnie przekonalyscie

RYBA - zrób na szybko jakas marynate do tej kaczki to powinna Ci wytrzymac jeszcze troche w lodowce

SYLWIA - trzymam kciuki za maluszka.

Czytam dalej

A co u Was??? Jakoś tak inaczej jak Cię mało na forum

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:12   #1924
paulinaizabela
Zakorzenienie

Wreszcie lekarz oddzwonił i nie kazał się przejmować skoro mała nie ma żadnych innych objawów ładnie je, pije i nie wymiotuje a pampki są mokre to się nie martwić uff
Mówił, że jak chcę to mogę jutro wpaść to ją zobaczy ale to nie jest konieczne. Mi to na rękę, bo wizyty platne i jak ma wziąść 50 euro i mi to samo co przez tel powiedzieć to ja dziękuję Oczywiście jakby się coś działo (tfu, tfu) to pierwsza polecę i za każdą kasę, ale jak nie ma potrzeby to sobie daruję.

U nas też kupkowe problemy, ale wczoraj się sfajdoliła jak stara Zmieniłam jej mleko na bebiko i nie wiem czy od tego, więcej jej daję picia i zastosowałam ten Duphalac raz i może to wszystko razem zadziałało. Bąkale to idą równo dzien i noc, czasem tylko się spina.
A ten Duphalac to kiedyś jej już podawalam i nie zadziałał, to nie wiem tak naprawdę co jej pomogło ale będę codziennie powtarzać to samo i zobaczymy.

Łeb mnie coś boli

Jadę do Lidla po jakieś pieczywko...wogóle jakie u nas promo przed świętami sklepy się prześcigają i w Lidlu, Aldim, Dunnes Stores owoce i warzywa są za mniej niż 10c za kilogram lub worek marchew, ziemniaki, pietruszka, ananas, mandarynki...
Stary 2013-12-19, 15:18   #1925
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

j

no wlasnie to samo przed chwila nama mi poradzila

Trele, jak tam..? lepiej>? wracasz?
kiedy macie sesje?

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Paulina a jakie miLAS wczesniej mleko?
Stary 2013-12-19, 15:26   #1926
89Beatka
Wtajemniczenie

Ja na uczelni i czekam na konsultacje.

Aaby lepiej krzyczeć na recznik niż na Nine ja kiedyś kopałam biurko ale nie polecam

Ciekawe jak mąż radzi sobie z mała, nie dzwoniłam jeszcze wyrodna jestem nie? ide teraz do biblioteki i czekać na konsultacje, potem do momu ale bede gdzieś po 19 dopiero.

Jutro ortopeda po południu, oby było wszystko ok.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Wreszcie lekarz oddzwonił i nie kazał się przejmować skoro mała nie ma żadnych innych objawów ładnie je, pije i nie wymiotuje a pampki są mokre to się nie martwić uff
Mówił, że jak chcę to mogę jutro wpaść to ją zobaczy ale to nie jest konieczne. Mi to na rękę, bo wizyty platne i jak ma wziąść 50 euro i mi to samo co przez tel powiedzieć to ja dziękuję Oczywiście jakby się coś działo (tfu, tfu) to pierwsza polecę i za każdą kasę, ale jak nie ma potrzeby to sobie daruję.

U nas też kupkowe problemy, ale wczoraj się sfajdoliła jak stara Zmieniłam jej mleko na bebiko i nie wiem czy od tego, więcej jej daję picia i zastosowałam ten Duphalac raz i może to wszystko razem zadziałało. Bąkale to idą równo dzien i noc, czasem tylko się spina.
A ten Duphalac to kiedyś jej już podawalam i nie zadziałał, to nie wiem tak naprawdę co jej pomogło ale będę codziennie powtarzać to samo i zobaczymy.

Łeb mnie coś boli

Jadę do Lidla po jakieś pieczywko...wogóle jakie u nas promo przed świętami sklepy się prześcigają i w Lidlu, Aldim, Dunnes Stores owoce i warzywa są za mniej niż 10c za kilogram lub worek marchew, ziemniaki, pietruszka, ananas, mandarynki...
dobrze że z Mają ok jest. Oby się nie powtórzyło

Żeby u nas takie ceny były
Stary 2013-12-19, 15:28   #1927
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Paulina a jakie miLAS wczesniej mleko?
Wcześniej jej dawałam irlandzkie Cow&Gate. Niby skład taki sam
Zobaczymy to Bebiko przez jakiś czas. Czytałam o nim dobre opinie i wiele mam pisało, że kupki ładnie idą po nim

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 15:31   #1928
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Domi termometr to ostatecznosc. Czopek glicerynowy, zwlaszcza podzielony to niewielka ingerencja. Dziecko na piersi może nie Robic kupy nawet 7 dni i to jest ok.
Jeśli Jas nie histeryzuje to bym mu pozwoliła samemu wycisnac

Anulka robilam już 7 obrazów na płótnie . Bardzo je lubię.

Aaby ja polecam hipp 2 w 1 do mycia i mixa baby

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:52   #1929
Olenka_24
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie odnosnie tej herbatki. Ja mam zwykla hetbate koper wloski - to jest ta herbatka koperkowa? Jak to parzyc bo jeszcze nie podawalam i nie wiem.

Jakiegos dolka mam dzisiaj

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:02   #1930
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ja kiedyś kopałam biurko ale nie polecam
ja za to jak się zdenerwowałam bo mi powietrze w kole przy rowerze zeszło i nie mogłam jechać to kopnęłam w szprychy- też nie polecam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:02   #1931
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
A może się przyzwyczaił?
Gerald to straszny przytulaczek, uwielbia być blisko nas, nawet z nami przytulony ogląda anime a przynajmniej patrzy się w ekran
Jednak, kiedy nadchodzi ostatnie trudne karmienie i zasypia, przenosimy go. Oczywiście, budzi się wtedy, ale trochę popatrzy i zaśnie. Na początku było ciężej, żalił się i trochę krzyczał, w końcu zasypiał, ale trzeba było go po kilka razy do piersi żeby był znowu spokojny.
Ma równe 6 tygodni, od końca 3 tygodnia go przyzwyczajamy, a od tygodnia jest kompletny spokój, nawet nic nie mówi

Nie sądzę, że sie przyzwyczaił, bo od początku go odkładałam. Mój ma dopiero 3 tygodnie a od tygodnia mu się tak zaczęło. Nie spinam się jednak żeby go odzwyczajać, bo i tak dziecko zweryfikuje swoje potrzeby później jak już będzie chodzić. Tak było z moim starszym. Spał sam a mając 2 latka zaczął do nas przychodzić i nie bylo na to rady. Dopiero od msc śpi sam.
Poza tym jestem zwolenniczką zaspokajania potrzeb bliskości.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 16:12   #1932
aaby
Zakorzenienie

Nie zacytowało mi wszystkiego...

mao - moja kumpela polecała mi Bubchen. Ciekawe, jak będzie Ci się sprawował

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
humorkiem dziś sobie dorównujemy..

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
moje dziecię ma krótkie rączki :P założyłam jej bluzeczkę rozmiar 62 w długości jest idealna a rękawy za długie i przy wszystkich ubrankach rękawki są za długie i musze zawijać
Nina też ma krótkie, bo wszystkie rękawki ma podwijane

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ja stosuję Ziajk4. Dla nas super. Wlewasz 1nakretke do wody. wyleczyła suchą skórę u Milosza w kilka dni. Jak mam atak alergii skórnej to sama się w niej kąpię
Punkt dla Ziajki

Cytat:
ja teraz używam z babydream płynu oraz kremik do buźki[ mialam zmieniać, aczkolwiek wyczytałam ze wystarczy po prostu wczesnije smarować;p ], jestem zadowolona jeśli chodzi o ziajkę mam kremik natłuszczający i jestem zadowolona i jak mi sie skończą inne kremiki to kupie cała serię ziajki bo mi odpowiadają i Kacperkowi tak samo

Co do pompki- ja zawsze po zastoowaniu przelewam końcówkę wrzątkiem i przed samym użyciem tak samo. tak samo robie ze strykawką czy łyżeczką na leki
Drugi punkt dla Ziajki

Aaa, chyba że
Swoją drogą że u mnie w mieście nigdzie nie ma tych witamin to mnie nie dziwi, ale dzwoniłam do jednej z największych aptek w Bdg i też o nich nie słyszeli

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Co do Babydream to teraz mam naprzemian z Ziajka. Jest ok. Tylko szybko się zużywa strasznie. A ten krem co masz AABY to pomaga faktycznie na wysypkę na buzi? Bo muszę. Miłkowi jakiś sprawić dobry.
Coś polecacie?
Wiesz co, ja zaczęłam stosować jak była taka mega wysypana i miała policzki tak suche, że aż świecące od tej alergii. I nie wiem, czy to zbieg okoliczności i bez kremu też by poschodziło, ale ładnie wszystkie krostki (te trądzikowe też) się wyciszyły, skórka się nawilżyła. Mam z tego jeszcze balsam do ciała - też bardzo ładnie jej nawilża.

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Aaby, my używamy oliwki bd, i dla nas jest bardzo dobra i bardzo wydajna, bo tylko do kąpieli. To zdecydowanie nam wystarcza, suche skórki odeszły szybko, a teraz skóra jest w cudownym stanie
Ale oliwki do kąpieli?

Cytat:
I jak dzisiaj? Dalej ma tak samo?
U Mai na leżąco jest normalnie, tylko jak ją pionowo trzymam to trochę wklęsłe

Oby katarek Nince przeszedł
Jutro na pewno będzie lepiej, pewnie masz chwilowy spadek formy
Troszkę lepiej I też jak trzymam w pionie Myślę, że to te wczorajsze kupki (choć dziś nosa mamy też nie oszczędza ).
A jak u Was?

Cytat:
To super!

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Aaby lepiej krzyczeć na recznik niż na Nine ja kiedyś kopałam biurko ale nie polecam
No fakt
Nie mam biurka, może dlatego nie przyszło mi to do głowy

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ooo, o Mixie też myślałam, tylko w sumie nie znałam żadnych opinii. Czyli punkt dla Hippa i punkt dla Mixy

Tak w ogóle kupiłam ostatnio na stoisku Ziaji emulsję na ciemieniuchę (dopiero raz użyliśmy, więc nie wiem, czy dobra, ale ciemieniucha dziś okropna - ale za to włoski pięknie pachną ) i dermatologiczną bazę z cynkiem. Z ciekawości za emulsję płaciłam 8,9zł, za bazę 9,0zł
A propo bazy - znów nam się malutkie odparzenie zrobiło, ale tłamsimy je w zarodku

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:14   #1933
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
znaczy powiem Ci tak, Ziajka jest fajna i faktycznie natłuszcza aaale u nas to i tak ta skóka się łuszczy więc to nie z racji używania tego płynu [bo wtedy nie wiedziałam ze taki problem nie tylko ja będe miała z tą łuszczącą się skórą

o właśnie ten

moje dziecię ma krótkie rączki :P założyłam jej bluzeczkę rozmiar 62 w długości jest idealna a rękawy za długie i przy wszystkich ubrankach rękawki są za długie i musze zawijać

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

nie nie tylko jestem zdziwiona że to już, bo u mnie 6 tygodni mija dzisiaj i okresu ani widu ani słychu i się nie zapowiada że będzie, myślałam że zwykle jest tak że jak się karmi piersią to tego okresu nie ma dosyć długo, dlatego jestem zdziwiona

chociaż mi ginka powiedziała o anty że najlepiej właśnie po tych 6 tygodniach brać tabletki bo ok.8-10 tygodnia po połogu może pojawić się owulacja
To może to nie okres?
Cytat:
Nam na SR mówili że jeżeli karmi się tylko i wyłącznie piersią to ta antykoncepcja naturalna podobno jest - ja i tak niedowiarek więc na żywioł bym napewno nie szła- a jak się już miesza albo tylko butla to krócej. Noi z tym okresem też mówili że różnie bo czasami jest tak że normalnie się pojawia a czasami przez cały okres karmienia nie ma okresu
hmm..nie wierzę w naturalną antykoncepcje znam przypadki że nie zadziałała, ja tam nie ryzykuję
Cytat:
akurat w to że naturalna antykoncepcja jest podczas karmienia piersią to nie wierzę, bo mam koleżankę która urodziła się na koniec stycznia a jej brat na koniec grudnia, więc sorry memory ale akurat to jakaś bujda jest bo znam więcej takich przypadków
i też na żywioł bym nie poszła [no poszliśmy raz czy dwa teraz, ale więcej już nie ma szans]

powiedziałam Neli że jest osiołek bo tak kwiczy a ona zaczęła się krzywiśc i piszczeć do płaczu a jak powiedziałam że jest księżniczką to się uśmiechać zaczęła co za zbieg okoliczności
Już Twoja córcia rozumie co Ty do niej mówisz
Cytat:
To chyba i ja musze spróbować dać małej rumianek jakoś raz na dwa dni bo dzisiaj i wczoraj pije tylko wodę i kupki twardziutkie, popołudniu jej dam rumianek to mam nadzieje ze wieczorem jeszcze ruszy kupka.

Kurcze dziewczyny strasznie mnie coś boli, raczej nie jajnik nei wiem co to. Po lewej stronie tak na wysokości kości biodrowej nawet bardzo blisko niej, zwłaszcza jak siadam jak się schylam, przy sikaniu tez ale mniej, ogólnie jak przyciągam lewą nogę, jak chodze to też i nie wiem co to a boli od wczoraj cholernie
Może skocz do lekarza skoro to bardzo boli?Żeby się nic nie przypałętało.
Cytat:
a to zawsze jest powiedziane ze sprawy brzuszkowe sa tylko do 3 miesiąca?????
Nie,ale tak często mowią że po 3 miesiącu odchodzą takie problemy, więc ja się tego trzymam z wielką nadzieją
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:15   #1934
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość

Cytat:
ja za to jak się zdenerwowałam bo mi powietrze w kole przy rowerze zeszło i nie mogłam jechać to kopnęłam w szprychy- też nie polecam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-12-19, 16:32   #1935
lineczka1989
Zakorzenienie

wiecie co, przypomniałam sobie teraz że ginka mówiła mi żebym brała rutinoscorbin i wapno i kurde za Chiny Ludowe nie mogę sobie przypomnieć na co i po co mam to brać

EDIT: wyczytałam że to na uszczelnienie naczyń krwionośnych [może dlatego kazała mi to brać bo mówiła przy badaniu na fotelu że jeszcze krew mam tam w środku bo nawet na wzierniku mi pokazała]
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-12-19 o 16:46
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 16:45   #1936
ola_k11
Zadomowienie

Dziewczyny widziałam, że pisałyście o ubieraniu.
Ja przy Robercie stosowałam się do zasady "1 warstwa więcej niż u dorosłego" i wyglądało to mniej więcej tak jak Wy pisałyście.
Wszystko się zmieniło jak R trafił do szpitala z zapaleniem płuc mając 5 msc (akurat wtedy była zima i temp. ujemne). W szpitalu usłyszałam od pediatry "z przegrzania dziecko nie umrze a z zaziębienia tak". Spłakałam się i zweryfikowałam swoje poglądy. Stosowałam się do rad mamy, babci mimo, że wcześniej bylam buńczuczna jak mi coś radziły. Zaczęły się grube koce i sweterki. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy nie ale od tamtej pory R nie chorował. Zaczął ponownie dopiero w przedszkolu.
Teraz też Marcina ciepło ubieram. Dziś było +1st ale dość mroźno na dworze. W wózku byl polarowy koc, Marcin przykryty był drugim grubym kocem plus sam był ubrany w body na dł. rękaw, pajaca welurowego, skarpety, czapka. Włożony w kombinezon na polarze. Nie wrócilismy zgrzani do domu. Był ciepły ale nie przegrzany.
Stary 2013-12-19, 16:58   #1937
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałam, że pisałyście o ubieraniu.
Ja przy Robercie stosowałam się do zasady "1 warstwa więcej niż u dorosłego" i wyglądało to mniej więcej tak jak Wy pisałyście.
Wszystko się zmieniło jak R trafił do szpitala z zapaleniem płuc mając 5 msc (akurat wtedy była zima i temp. ujemne). W szpitalu usłyszałam od pediatry "z przegrzania dziecko nie umrze a z zaziębienia tak". Spłakałam się i zweryfikowałam swoje poglądy. Stosowałam się do rad mamy, babci mimo, że wcześniej bylam buńczuczna jak mi coś radziły. Zaczęły się grube koce i sweterki. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy nie ale od tamtej pory R nie chorował. Zaczął ponownie dopiero w przedszkolu.
Teraz też Marcina ciepło ubieram. Dziś było +1st ale dość mroźno na dworze. W wózku byl polarowy koc, Marcin przykryty był drugim grubym kocem plus sam był ubrany w body na dł. rękaw, pajaca welurowego, skarpety, czapka. Włożony w kombinezon na polarze. Nie wrócilismy zgrzani do domu. Był ciepły ale nie przegrzany.
Ja ubieram tak:
body na krótki rękaw, pajacyk,bluzeczka,spodenk i, kombinezon polarowy, czapeczka, szalik i wkładam do kombinezonu do wózka. Jak będzie chłodniej na to dam gruby koc. Wolę żeby miała za ciepło niż za zimno.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 17:16   #1938
anulka2205
Wtajemniczenie

Kyte ja raz dziennie pozwalam sobie na kubas kawy, tylko z mleczkiem, bo wcześniej musiała być zawsze czarna. może raz spróbuj, a nóż nic Natalce nie będzie przeszkadzać

Dzidzia o widzisz, bo ja taka cofnięta to myślałam, że to nowość jakaś. też mi się spodobało. a duży jest koszt takiego zdjęcia, bo my za pakiet cały płaciliśmy i różne tam foteczki były

Paula super, że się uspokoiłaś

Olenka nie smutaj

Mao może faktycznie skocz do lekarza jak aż tak mocno boli, nie wiem co to może być

A u nas jakieś dwie bakterie na wymazie wyszły. nie wiem co i jak, bo mąż jeszcze nie przywiózł wyniku, ale już na jutro do lekarza umówiłam

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 17:19   #1939
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Domi termometr to ostatecznosc. Czopek glicerynowy, zwlaszcza podzielony to niewielka ingerencja. Dziecko na piersi może nie Robic kupy nawet 7 dni i to jest ok.
Jeśli Jas nie histeryzuje to bym mu pozwoliła samemu wycisnac

Anulka robilam już 7 obrazów na płótnie . Bardzo je lubię.

Dziękuję za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnosnie tej herbatki. Ja mam zwykla hetbate koper wloski - to jest ta herbatka koperkowa? Jak to parzyc bo jeszcze nie podawalam i nie wiem.

Ja mam taki sam zwykły koper włoski i robię to tak. Nalewam do małego garnuszka wodę około 100ml i dodaję półtorej łyżeczki cukru, gotuję to na gazie do czasu aż się cukier całkowicie rozpuści, odstawiam na bok wkładam torebkę z herbatką i przykrywam talerzykiem na około 10 minut
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 17:21   #1940
ryba91
Zakorzenienie

a ja ubieram- body dł. rękaw na to sweterek/bluza/ a jak kest zimno fest to kaftanik i sweterek/bluza. Na dól skarpety i spodnie, mam w sumie wszystkie takie grubsze, a półspiochy cieńsze. Jak jest cieplo w miare to półspiochy. i pakuje w kombinezon. do tego czapa. Rekawic nie bo w kombinezonie raczki mamy zasloniete- za dlugie rekawy, na stopki czesto oprocz skarpet zakladam takie kapcie szmaciane albo mam takie fajne gruuuuuuube skarpeciochy ze zlotą rybką.. idealne na zimne stópki. Dostal mlody od kuzynki
Stary 2013-12-19, 17:42   #1941
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
[FONT="Arial Narrow"]Troszkę lepiej I też jak trzymam w pionie Myślę, że to te wczorajsze kupki (choć dziś nosa mamy też nie oszczędza ).
A jak u Was?

To super!
Też lepiej Nie wiem czy ja sobie zabardzo nie wkręcam i na siłę wypatruję anomalii

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Paula super, że się uspokoiłaś

A u nas jakieś dwie bakterie na wymazie wyszły. nie wiem co i jak, bo mąż jeszcze nie przywiózł wyniku, ale już na jutro do lekarza umówiłam

Oby to jakieś drobnostki nic nie znaczące były

Zerknęłam na Twojego suwaczka i jesteś w 48tc

Ja na spacer ubieram jej kombinezon, czapkę i rękawiczki plus to co nosi w domu czyli body na krótki rękaw, bluzeczka, getry/spodenki i skarpetki. Przykrywam kocykiem, ale nie za grubym i pokrowcem od gondoli.
A wogóle od piątku jesteśmy uziemione w domu, bo pogoda masakryczna
Stary 2013-12-19, 18:47   #1942
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Anulka zamawialam teraz na święta 2 obrazy 50x40. Jeden kosztowal 26źl. Trwalosc 100lat.
Raczej tanio.

Aaby witaminki z aplikatorem z juvit są na Bajce w Fordonie.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-19, 18:53   #1943
Mya1989
Zakorzenienie

czytam Was na bieżąco, ale przyznam, że nie mam siły odpisywać. Dzisiaj rano miałam dzień lenia, bo mała spała. Nadrabiała noc, bo w nocy nie chciala spać No i od kilku godzin dzisiaj walka była z kupsztalem. W końcu zrobiła giga kupę, tż nie podołał zadaniu przebrania poszedł z nią na przewijak i słyszę odruch wymiotny i tż odbiega od małej musiałam sama ją przebrać

Kurde, niby zrobiła kupę, ale spać nie chce. Zasypia, ale byle szmer (w tym momencie szuranie tż...) ją budzi... Nie mam mocy...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 19:04   #1944
Olenka_24
Zadomowienie

Domi i pomaga ta herbatka ? Ciepla dajesz Jaskowi czy w temp. Pokojowej ?

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

czytam Was na bieżąco, ale przyznam, że nie mam siły odpisywać. Dzisiaj rano miałam dzień lenia, bo mała spała. Nadrabiała noc, bo w nocy nie chciala spać No i od kilku godzin dzisiaj walka była z kupsztalem. W końcu zrobiła giga kupę, tż nie podołał zadaniu przebrania poszedł z nią na przewijak i słyszę odruch wymiotny i tż odbiega od małej musiałam sama ją przebrać

Kurde, niby zrobiła kupę, ale spać nie chce. Zasypia, ale byle szmer (w tym momencie szuranie tż...) ją budzi... Nie mam mocy...
Mya to u nas wczoraj z tym spaniem tak bylo.

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 19:06   #1945
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Kyte ja raz dziennie pozwalam sobie na kubas kawy, tylko z mleczkiem, bo wcześniej musiała być zawsze czarna. może raz spróbuj, a nóż nic Natalce nie będzie przeszkadzać

Ja w weekend piję słabą białą kawkę i odpukać Ninie nic nie jest

Daj znać co lekarz powiedział na te wyniki

Cytat:
Też lepiej Nie wiem czy ja sobie zabardzo nie wkręcam i na siłę wypatruję anomalii

Mi mąż też powiedział, że się doszukuję

Cytat:
Aaby witaminki z aplikatorem z juvit są na Bajce w Fordonie.
Bajka to koniec świata, chyba nigdy tam nie byłam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-12-19, 19:21   #1946
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Hehe. Kupić Ci i wysłać? Ja swoje oddałam iskrze

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-19, 19:22   #1947
ola_k11
Zadomowienie

myapo takich nockach masz prawo do.wypoczynku

Ale mnie cycki bola. Zupelnie jak na poczatku karmienia i sa cale twarde. Z jednego odciagnelam juz 30 ml bo nie dawalam rady. Dzis maly mniej je i poza tym po wczorajszym wieczorze (ewidentnie mial jakies wzdecia i przeszkadzal mu brzuszek)choc nie plakal ale byl wkurzony) ide za rada poloznej i daje wiecej smoka . Marcin z tyc co to z cyca smoka sobie zrobili. Zjadal obie piersi i malo mu bylo nadal :-/ Dzis dawalam jedna piers i potem smoczka. Spi pieknie a moje piersi pekaja . Aaa i kupilam na wszelki wypadek espumisan.
Stary 2013-12-19, 19:26   #1948
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kurcze Domi na 100ml 1,5 łyżeczki cukru???

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-19, 19:54   #1949
ryba91
Zakorzenienie

no sporo tego cukru ale moze Jas lubi słodkie ;D

anulka- zeby nie było to nic poważnego. Ja tez ide z młodym jutro do lekarza. wydaje mi sie być już ok, dzisiaj tylko 2x mial tak ze nos zapchany ze oddychac sie nie da, a kaszel jakby słabszy...

Jade jutro kupić płytki do łazienki i nie mam pojecia jakie wziac czy biały i zielen, czy biel i fiolet czy moze jakies kremowe [2sciany] i braz 2 sciany.. braz taki czekoladowy... czy tylko np. kremowe.... oj bede tam godzinami wystawać
chyba ze z Kacprem bedzie nie tak ale jestem dobrej mysli, robilam co mi kazali, odklepywalam, antybiotyk ladnie jdl...

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

aaby ja osobiscie polecam apteke internetowa. wychodzi taniej [ przynajmniej od mojej stacjonarnej] i jak robisz wieksze zakupy to nawet przesylka taniej wychodzi.. no ale ja biore duzo z aptek bo dla siebie sporo
Stary 2013-12-19, 20:20   #1950
nemosek
Zakorzenienie

Hejka wieczornie

Jesteśmy juz po szczepieniu Płacz tylko przy wkłuciach,intensywniejszy w przypadku żółtaczki ale i tak spodziewałam się że będzie gorzej.
Teraz mały grzecznie śpi,mam nadzieję że spokojnie przejdzie czas poszczepienny.
Po Nowym roku czekaja nas pneumokoki.

Tymek waży już 4400 i ma 56 cm!

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
właściwie to tylko TŻ, bo on się przestawił jak poszedł na L4 na zasypianie późno i spanie długo. Więc ja wstaję rano, zajmuję się nią, jakieś prasowanie uskuteczniam (chyba że mi Natalia nie da) jak TŻ wstanie to na zmianę a w nocy TŻ daje mi spać a on zmienia pampersy i zajmuje się nią jak dokazuje i przynosi tylko na karmienie. chociaż ostatnio córka i tak nie daje mi iść spać przed północą. Sytuacja będzie trochę inna jak będziemy u teściów i TZ będzie coś tam pomagał, wtedy cały dzień się ja będę musiała nią zająć.
Zaspokoiłaś moją ciekawość

Cytat:

A jak u Was? Jak Szymek reaguje na Mateuszka?

Ano mógł
Wiesz, ja generalnie nigdy nie widziałam rany po cc i w sumie tak się zastanawiałam, czy tak wygląda każda czy nie. No i jak byłam teraz na fotelu, lekarz tak zerknął na bliznę a ja żartem mówię "Panu doktorowi skalpel się omsknął" a on "No właśnie widzę ". Ale jestem pod wrażeniem, że wprost powiedział, że się omsknął, że ból prawdopodobnie od tego, że coś musiało być przecięte, że porozmawia z lekarzem. Myślałam, że będzie bronił zaciekle kolegi i wmawiał mi, że chyba zdurniałam.
Bardzo mi tym zapunktował

Kurde, no smutno mi, co będę ukrywać. Nawet jeśli jestem dziwna
Ale raźniej, że nie jestem jedyna dziwna

Nina na wodę morską jest nieczuła. W ogóle jest nieczuła

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Dziecko zasnęło!
Pędzę się kąpać zanim syrena znów zawyje, bo z włosów to już mogę smalec na kotlety ściągać
No to rzadkie że jeden lekarz drugiego nie kryje

Cytat:
Senna byla i tyle wyspala sie wtedy chyba za wszystkie czasy ani goraczki ani marudzenia (poza tym ze na rekach oczywiscie najlepiej bo inaczej placz ale Ona tak ma wiec to sie nie liczy ) na nozce ma maly obrzek ale na tyle maly ze nie wymaga robienia okladow

Juz po wizycie, macica sie ladnie obkurczyla, przydatki ladne, ladnie sie wszystko pogoilo takze luzik no i dostalam 3 recepty na anty moglam sobir wybrac czy chce tabsy czy zastrzyki takie na 3 miesiace ale wzielam tabletki bo jak po zastrzyku bede sie zle czuc to przeciez nic nie zrobie i bede sie meczyc a tabsy odstawie i juz

I szwagierka pytala czy przyjedziemy na sylwestra do nich niech sie goni bo ja z jej durnymi kolezaneczkami siedziec nie bede juz wole byc w domu :P biedny szwagier ma juz sylwestra z glowy bo Majka bedzie sie pewnie zajmowac..

Super że wszystko ok z Tobą
Jakie masz tabsy?

Cytat:
Pochwal nam się swoją córcią

Dziewczyny kilka dni temu pisałam Wam że mała nie chce podnosić główki i się wkurza, no to patrzcie jak wczoraj zaskoczyła mamusie, chyba z 5 minut leżała na brzuchu, podnosiła główkę, rozglądała sie, coś tam po swojemu próbowała "powiedzieć" I też ma odstające uszka, śmieje się że to jest taki mały elfik bo jej odstają tak na górze, identycznie jak mojemu mężowi, ale póki co nie dużo i dla mnie są słodziutkie te jej uszka
A to niespodzianka,niesamowity zwrot akcji.
Brawo dla Zuzki!!!!
Cytat:
To identycznie jak u nas - Nina ostatnio chyba tyle w szpitalu spała Tyle, że u nas obrzęku nie było. Dobrze, że malutki

Pięknie!
To tylko mój leniuch został

A uszka śliczne! Ale to chyba generalnie norma u dzieci z tą górą, bo i Ninie zaczynają odstawać od góry (nie wiem po kim, bo mi odstają całe a mężowi na dole ).
U nas na odmianę odstaja na dole

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości