|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
Cytat:
Franek do niedawna też miał bardziej spłaszczoną główkę z jednej strony a z drugiej była taka wystająca kulka. Teraz już się wyrównało, ale też starałam się go kłaść na tamtej stronie. U Lileczki też to minię |
||
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! U nas przedświąteczne szaleństwo! Dziś byliśmy na zakupach, kupiliśmy choinkę i mamy już na niej lampki :P jak Fi zaśnie, to ją ubierzemy.
Młody dziś pierwszy raz samodzielnie obrócił się z pleców na brzuch Ale nie chce mi jeść, zjada max 150, ale to też na kilka podejść I przepraszam, że tak rzadko zaglądam, ale ogarniam mieszkanie w wolnych chwilach, poza tym Fi jest dość mocno wymagający jeżeli chodzi o towarzystwo
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
ONA dobrze się czuje tylko padnieta jestem
Igorek daje się we znaki...a Ty bylas w końcu u lekarza???SURKA aaaa i przecież to nie Twoja wina!!! Nawet tak nie myśl. Jestem pewna Ze rehabilitacja pomoże! KEJT brawa za przewroty! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ide jutro na wigilie firmowa. Strasznie tego nie lubie ale kierownik byly/przyszły zaprosił Cytat:
Piotrek dostał jakies histerii nie mogłam go uspokoic, a teraz mam problem z ułożeniem do snu. To pewnie przez teściowa bo wszystko przy niej Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Aaa i dzieki za życzenia Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#3395 | |
|
Konto usunięte
|
Jakąś zabawkę dla Artura, ale tam co jedna zabawka to głupsza...
Cytat:
U Was to ostatnio pasmo jakieś...Ale kurcze, kask to chyba na ekstremalną już asymetrię. Kiedyś czytałam wątek na wizażu na ten temat, dziecko jednej z wizażanek nosiło taki kask, ale nie pamiętam już, czyje. W każdym razie mnie się wydaje, że na pewno uda Wam się to skorygować bez pomocy kasku. Czemu czujesz się winna? :/ |
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
FIAZO coś ta tesciowa stresuje Piotrka..
PERSE to chyba jakoś zle trafiłaś,ja u nas juz kilka fajnych zabawek edukacyjnych Igiemu kupiłam. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44229959]Jakąś zabawkę dla Artura, ale tam co jedna zabawka to głupsza... Ojoj U Was to ostatnio pasmo jakieś...Ale kurcze, kask to chyba na ekstremalną już asymetrię. Kiedyś czytałam wątek na wizażu na ten temat, dziecko jednej z wizażanek nosiło taki kask, ale nie pamiętam już, czyje. W każdym razie mnie się wydaje, że na pewno uda Wam się to skorygować bez pomocy kasku. Czemu czujesz się winna? :/[/QUOTE] Bo jakby nie patrzeć asymetria to w dużej części wina rodziców, złego kładzenia, zabawiania tylko z jednej strony itp.
|
||
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie poprosiłam jej o pilnowanie piotrka. My z mezem wyskoczylismy na małą randke i moja mama pilnowała. Dobrze ze ona nie wie ze ja do pracy wracam. A tesciowa nawet by nie mogła dzis bo sama inne dziecko pilnowała. Zreszta ona nie ma podejscia. Mąż uspokajał a ta podłazi i drażni jeszcze bo zaczyna gadac. Dopiero po 5min samotności z mezem sie uspokoiłSent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
SURKA uszy do góry! To nie Twoja wina
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3400 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Adaś dał mamie dziś delikatnie w kośc ale na szczęscie śpi już od godzinki. Byliśmy dziś w końcu na spowiedzi przed chrzcinami, strasznie się cieszę, że mam to za sobą Cytat:
super nockaCytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo mi przykro i współczuje znajomej. Cytat:
Cytat:
może sama rehabilitacja byłaby w stanie pomóc. Trzymam kciukiCytat:
|
|||||||
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3402 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno da się to skorygować rehabilitacją ![]() A jeszcze odnośnie zabawek edukacyjnych, Artek się obecnie bawi kulą z Fisher Price z ... lat 80. (wgniecenie jest ponoć dziełem TŻa:P) |
||
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Surka idz do innej rehabilitantki do innego osrodka!
Moze niepotrzebnie Cie wystraszyła, i niepotrzebnie obwiniasz samą siebie ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44231591]Tak, były już poprzebierane te półki, poza tym mnóstwo ludzi... Wkurzyłam się strasznie. Przestań tak myśleć, przecież specjalnie tego nie robiłaś, ja sobie mogę układać Artka jak chcę, on za 5 minut leży po swojemu. Przecież dzieci to nie lalki, są ruchliwe, no i mają swoje preferencje. Na pewno da się to skorygować rehabilitacją ![]() A jeszcze odnośnie zabawek edukacyjnych, Artek się obecnie bawi kulą z Fisher Price z ... lat 80. (wgniecenie jest ponoć dziełem TŻa:P)[/QUOTE] wow ale Twoj Tzt miał super zabawki! a zakupy to chyba "lubisz" tak jak i ja najlepiej jak zrobi jektoś za mnie
|
|
|
|
#3404 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44231754]W okresie przedświątecznym - owszem. Całą drogę powrotną przeklinałam siebie za to, że nie kupiłam tego, co chciałam na all....[/QUOTE]
zupelnie Cie rozumiem, dlatego w tym roku poszlam po rozum do glowy i kupilam prezenty przez all juz w listopadzie jeszcze w sobote spozywke musze zrobic i juz sie wkurzam |
|
|
|
#3406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio na jeden posiłek zjadła 150ml zupki z indykiem (sama robiłam pierwszy raz z mięskiem),popiła 40ml herbatki a potem dalej płacze że głodna więc jej dałam mleko i wypiła 130ml mleka ![]() Witam się i na wstępie informuję,że u nas mega,mega,mega skok Cały dzień kwękanie,stękanie i wszędzie źle,na rękach,na macie,u babci,u mamyu taty,na łóżku,w wózku,no wszędzie niedobrze. Spać niechętnie,ale jak już to na 10min w ciągu dnia. Na szczęście zasnęła normalnie po kąpieli. Dobrze że tż ma już wolne do 7 stycznia Powiem wam,że szczerze mówiąc tu mi się bardziej podoba niż na fejsie,taka mała refleksja.
|
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
EWUSIA
za prezenty. SURKA nie jesteś winna! Mówią że to nie jest takie poważne to będzie dobrze. To jest z tyłu. A w ogóle to rehabilitacja na pewno pomoże KEJT za przewroty. Hej. Młody daje popalić. W ciągu dnia mało śpi. Tż wrócił z pracy to pomagał. Wziął Misia do wanny i pluskali się razem pół godziny. A ja umylam obrazy, bo mamy ze skóry 12 takich dużych po babci Tżta. Chciałam kwiatka przenieść i złapałam go jakoś źle on mi wypadł, wpadł na miskę w której miałam wodę do mycia obrazów i spadło na dywan. Efekt czarna ogromna plama na dywanie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nasze dzieci zmówiły się i dają nam w kość - uczą cierpliwości, ale to z miłości
![]() Perse ale tż miał zabawki na wypasie ![]() Dobranoc Mamusie i Dzieciaczki |
|
|
|
#3409 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu cicho...
U nas karmienie. Dobranoc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3410 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3411 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Łączę się w bólu z wszystkimi mamami którym maluchy dały dziś popalić. Odetchnęłam z ulgą gdy Misiolinka poszła spać. Jutro przyjeżdża moja mama i w sobotę zostawiam pierwszy raz córeczkę z kimś innym niż rodzic bo jedziemy z TZ na zakupy. Już trzęsę portkami. Poza tym mamy jutro szczepienie, więc prosimy o kciuki. Chciałam dzisiaj żeby dłużej małą poobserwować po, ale nie było miejsc ![]() Dobranoc
|
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
misiaczka
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, nadrobilam... dwie stronki ostatnie
![]() SURKA, nie chce zabrzmieć lekceważaco albo cos, ale na milosc boska, Kochana, nie przejmuj sie az tak! Moje wszystkie dziewczyny mialy w ktoryms momencie mega asymetryczne glowki od lezenia na "ulubionej" stronie, to się samo wyrownuje... wiadomo, ze bywaja ekstremalne przypadki, ale - moja Iza wygladala zanim zaczela siadac normalnie jak ufoludek z jednej strony nie wiem, czy mialam glupich pediatrow, czy moze swiat caly glupszy byl wtedy, ale nikt mnie nie stresowal kaskami i nie naciagal na 15 tysi z tego tytulu Dobrze oczywiscie, ze nauka idzi do przodu, ale czasem mnie zastanawia, ile z tegoszumu to po prostu kasa i przesada Skonsultuj z innym specjalistą i na zapas sie nie drecz PERSE, ja nie ogarniam, co Ty masz do tej kuli KEJT dla Fi-korkociąga ![]() BALONIK, hahaha, moje najmlodsze dziecko wpula na raz minimum 250 ml GĘSTEJ kaszki (manny albo ryżowej) i ZAWSZE jest ryk o więcej. Kiedys dam jej 500 ml i wtedy dopiero sie okaze, jaki potencjal w sobie kryje ten uchichrany mały pampersołak ![]() ************************* ******** Prawie dobilam do 100 aukcji dzisiaj W zwiazku z takim trybem pracy oznajmiam, ze u nas juz NIE MA nocnych karmien odkad to nocne o drugiej stalo sie moim, ekhm, wieczornym. Nocne to to moze jest dla pampersołaka ![]() Idę spac, bo zaobserwowalam u siebie lekką głupawkę i jesli tak dalej pojdzie, to zaczne slyszec glosy i zamkna mnie po sasiedzku za winklem w pychiatryku
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-12-20 o 02:19 |
|
|
|
#3414 |
|
Konto usunięte
|
No tak, zapomniałam, ze mamy na forum miłośniczke rzeczy z dna szafy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3417 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
No teraz to mozna na spokojnie ponadrabiac i pocytowac przy sniadanku Cytat:
Cytat:
za 2 zabka. Spelnienia marzen Wspolczuje nocki, mam nadzieje ze dzisiejsza jest duzo lepsza Cytat:
Cytat:
za praceJak sobie przypomne moja prace przed przeprowadzka to dziekuje Bogu ze nie pracuje. Wiec dziewczyny za wszystkie wasze biznesy. Coreczka brata miala mocno znieksztalcona glowke od lezenia na jednej stronie i to na twarzy - taki kanciaty policzek i czolko. Wygladalo to bardzo zle i szczerze myslalam ze juz jej tak zostanie. Nie chodzili na rehabilitacje ani nic innego a z czasem bylo tylko lepiej. Teraz ma 4 latka i nic zupelnie nie widac. Wiec glowa do gory. Cytat:
Cytat:
Kejt dla Fiska
|
||||||
|
|
|
#3418 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi też forum bardziej odpowiada Kacperek spał dziś od 18.30 do 7 rano bez żadnej pobudki!! Dzisiaj będziemy ubierać choinkę. Już mamy kupioną - żywą uwielbiam ten zapach
|
||
|
|
|
#3419 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A o Misiolinke się nie martw... będzie dobrze ![]() Surka nie martw się, a na pewno nie obwiniaj! nie ma w tym ani troszkę Twojej winy! A jak już tu dziewczyny się wypowiadały wszystko się ładnie jeszcze unormuje Fiazo wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, dobrych relacji z mężem i pociechy z Piotrusia, żeby każdym gestem uczył Cię bezinteresownej Miłości! ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Na szczęście z tego się szybko wyrastaPeter wczoraj pierwszy raz w życiu sam usiadł Z czworaków![]() Raczej związane to było z przypadkiem niż z celowym działaniem, ale ja już wiem, że Skubaniec umie sobie poradzić jak chce Szkoda tylko, że po rodzicach Mu się najzwyczajniej w świecie nie chce
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Udało mi się wymknąć z łóżka ok. 8, zrobiłam make-up(żeby nikogo nie przestraszyć ), jem śniadanie i się melduję. Noc ciężka. Mały po kąpieli nie mógł zasnąć, musiałam drugiego cyca dać i zasnął..mam ostatnio wrażenie, że wieczorami nie najada się. Niestety po 40min. znowu płacz i znowu cyc.. a później drzemki co ok. 1,5h. Kurde, a już tak ładnie sypiał..po 2,5-3h. Coś mi mignęło, że u fiazo 2 ząbki..gratulacje!! a z okazji urodzin dużo zdrówka i spełnienia marzeń Dla Pitera Margosi za pół roczku Kiedy to minęło ![]() sammi pytałaś o zdrówka Olusia..dziękujemy ![]() magolina widziałam, że pisałaś o rozszerzaniu diety wg Twojej pediatry i ona ma inne newsy niż pediatra Idzi..a obie były na najnowszych szkoleniach To ja Ci powiem, że wygląda na to, że i tak każda z nas musi robić po swojemu, bo informacje są sprzeczne. Co by nie było myślę, że będzie dobrze Jesteśmy ostrożne, obserwujemy nasze pociechy, krzywdy im nie zrobimy No i nie wiem nic więcej, nie mam kiedy ponadrabiać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

Igorek daje się we znaki...a Ty bylas w końcu u lekarza???
Lampką wina poświętuję 

mam nadzieję że poszło bezproblemowo 

bo nie poprosiłam jej o pilnowanie piotrka. My z mezem wyskoczylismy na małą randke i moja mama pilnowała. Dobrze ze ona nie wie ze ja do pracy wracam. A tesciowa nawet by nie mogła dzis bo sama inne dziecko pilnowała. Zreszta ona nie ma podejscia. Mąż uspokajał a ta podłazi i drażni jeszcze bo zaczyna gadac. Dopiero po 5min samotności z mezem sie uspokoił
Dzisiaj i jutro dzień bez tv, bo tż nie ma i jeśli będzie spokój to wy.☠☠☠☠☠☠☠ę ten telewizor przez okno z sypialni
może sama rehabilitacja byłaby w stanie pomóc. Trzymam kciuki

najlepiej jak zrobi jektoś za mnie

nie wiem, czy mialam glupich pediatrow, czy moze swiat caly glupszy byl wtedy, ale nikt mnie nie stresowal kaskami i nie naciagal na 15 tysi z tego tytulu 
Kiedy to minęło
To ja Ci powiem, że wygląda na to, że i tak każda z nas musi robić po swojemu, bo informacje są sprzeczne. Co by nie było myślę, że będzie dobrze