Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 09:53   #3931
senira666
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

u mnie dzisiaj w planach nie wiele ... zafarbować kudły, zrobić obiad a wieczorem SR i w sumie to chyba tyle
Stary 2013-12-20, 09:55   #3932
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nimfetka Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny

Chciałabym się przywitać i dołączyć późno ale lepiej niż wcale. Jestem mamą prawie 5 letniej panienki a teraz czekam na synka. Termin 1 luty. Pozdrawiam Was ciepło.

witaj

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość

Ale się nie wyspalam....niech to " łabędzie szyja strzeli "
Stary 2013-12-20, 09:59   #3933
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44235767]Perfuzja co za emocje... było się zabarykadować w Paryżu
Normalnie dzięki Tobie wcześniej dzisiaj wstałam (czyli 8:30 dla mnie); pospałabym dalej ale ciekawość co tam u Ciebie zwyciężyła

Witamy nową mamusię

Zabieram się za zakupy, potem przekładanie piernika powidłami, załatwić bank, zamówić barlinka do mieszkania i pojechać zobaczyć jak idą prace (oby było lepiej niż u magnusi wczoraj . A wieczorem szkoła rodzenia. Pracowity dzień [/QUOTE]
Ja też dziś mój przekładam
Cytat:
Napisane przez nimfetka Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny

Chciałabym się przywitać i dołączyć późno ale lepiej niż wcale. Jestem mamą prawie 5 letniej panienki a teraz czekam na synka. Termin 1 luty. Pozdrawiam Was ciepło.
Witaj
Napisz coś więcej o sobie
Stary 2013-12-20, 10:02   #3934
upadly_aniol00
Zakorzenienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44235814]BTW, mój suwaczek podpowiada że to już 35 tydzień, także witam się w 9 miesiącu. W życiu bym nie przypuszczała że będę się tak dobrze czuła Nawet kilogramy mi nie przeszkadzają [/QUOTE]
o kurczę to ja też witam się w 9 miesiącu !

Przegrzebałam szafę i znalazłam 2 sukienki w które się zmieszczę
Jedna czerwona wiązana , druga czarna z odkrytymi plecami ale coś narzucę na ręce .
Więc na wigili zaprezentujemy się z małym w czerwieni pewnie będę wyglądać jak bombka
Stary 2013-12-20, 10:06   #3935
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
też nie mogę narzekać na swojego lekarza ale czasami jak czytam że dziewczyny co wizytę mają USG, że maluszki ważą tyle i tyle że ułożone tak czy siak ... a ja nie wiem nic to tak mi dziwnie z tym jakoś...
To u mnie jest odwrotnie. Teraz mam już wizyty co tydzień i USG za każdym razem. Podliczyłam, że do tej pory w ciąży miałam USG robione co najmniej 20 razy Za to badań na fotelu może ze 3, z czego ostatnie przy cytologii przed 20 tygodniem (nawet jak pobierał wymaz na paciora to głębiej nie zajrzał ).
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 10:10   #3936
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ja odkąd zmieniłam lekarza mam za każdym razem USG , pomiar dł szyjki i badanie na fotelu .
A u poprzedniego wizyty trwały 10 minut i badał tylko na fotelu do 15 tyg miałam 3 usg w tym jedno stwierdzające ciążę i czy dobrze się zagnieździła , drugie czy serducho bije i 3 w 12 tc .
W ogóle napisałam opinie o moim poprzednikm lekarzu na portalu znany lekarz i nie pojawiła się
Stary 2013-12-20, 10:11   #3937
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Ja mam termin za 19 dni wg usg genetycznego , wg ostatniej miesiączki powinnam rodzic we wrześniu wg ocenyvpediatrycznej 28.12 wg zycia urodziłam 29.10
A gotowe mam wszystko nawet syna na klacie tylko zapomniałam wyspać sie na zapas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 10:12   #3938
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
To u mnie jest odwrotnie. Teraz mam już wizyty co tydzień i USG za każdym razem. Podliczyłam, że do tej pory w ciąży miałam USG robione co najmniej 20 razy Za to badań na fotelu może ze 3, z czego ostatnie przy cytologii przed 20 tygodniem (nawet jak pobierał wymaz na paciora to głębiej nie zajrzał ).
no widzisz ... ja na fotelu jestem za każdym razem i bada mnie "dogłębnie" i maca brzuch i pytań dużo zadaje i za każdym razem słucham serduszka ale z USG to już się nie spieszą ...
Stary 2013-12-20, 10:18   #3939
forester
Zadomowienie

jaszczurka_2007 pozostaje Ci tylko udowodnić byłemu-palantowi, że sie bardzo myli i wylachonić się po ciąży tak, że mu szczena opadnie. Na pewno Ci się uda!

maruda80 bardzo współczuje Ci leżenia w szpitalu. Bądź dzielna!

Perfuzja takie emocje i klops ale pocieszające jest to, że coś się ruszyło

nimfetka witaj

Shiloh jakoś nie przeraził mnie Twój opis porodu, najważniejsze, że zdrowy Marcelek już z Tobą w domu i z tego co widzę świetnie sobie radzisz.

patrycjja a czy Twoje wizyty zawsze wyglądały podobnie? bo z tego co opisujesz to jest olewactwo straszne.

U mnie noc przespana elegancko, chyba mój organizm rozumie potrzebę spania, bo śpię jak zabita. A teraz zabieram się do pracy.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 10:28   #3940
magnusia
Zakorzenienie

patrycja-- ja tez uważam, że ten gin olewczo podchodzi do sprawy. Przecież on jest od tego aby Cię zbadac i udzielić informacji na wszystkie pytania! Od niego zależy zdrowie Twoje i dziecka- sama się nie zbadasz przecież.
Ja bym poszła do innego choćby po to aby to usg zrobić i zobaczyć jak dzieciaczek jest ułożony
Stary 2013-12-20, 10:29   #3941
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Oto my w 33 tc Jakoś tak przy porannej toalecie mnie natchnęło i cyknęłam fotkę, więc sorki, żem taka roznegliżowana

W ramach ciekawostki, wrzucam Wam link do mojego teledysku. Tak mnie wzięło dziś rano na wspominki moich muzycznych czasów.
http://www.youtube.com/watch?v=x9RH63L5oFY
Tak też poznałam w sumie mojego męża, bo szukałam partnera do teledysku i tak oto znalazł się mój Małż
Super teledysk! I romantyczna historia.

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Dla dziewczyn z Warszawy podaję namiar do dobrego ortopedy, który wykonuje badanie USG bioderek u niemowlaków:

dr n. med. Andrzej Sionek

Badanie USG bioderek powinno się zrobić najlepiej ok. 6-8 tydz. życia dziecka.
Dzięki wielkie za tak szczegółowy opis

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, warto spakowac sie wczesniej, ja z wieczornej wizyty u gin trafilam teraz na oddzial i bede lezec do rozwiazania. Pojawilo sie rozwarcie, skurcze, a polozenie miednicowe wiec i tak czeka mnie cc, ale dobrze by doczekac 38tc.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
No dobra, ewidentnie odchodzą mi wody.

Moj maz wrócił z komentki nawet.

Czyli do szpitala jedziemy najpóźniej koło 5h-6h.

Az sie cała trzęse
Ale się rozemocjonowałam przed laptopem..

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
1,5 cm i przepuszcza palec, wiec nie najgorzej. No i krwawi, wiec cos tam sie dzieje.
No to teraz zrób coś na co masz wielką ochotę, a możliwe, że przez kolejne 2 miesiące będzie trudno
Jakaś wystrzałowa knajpka? Tylko z torbą w bagażniku.
Trzymam kciuki
Stary 2013-12-20, 10:47   #3942
lejdi_aga13
Rozeznanie

hello)

mam mam mega nerwy. Po prostu jestem strasznie wkurzona. Pisałam kiedys ,ze malucha 1(malucha...5lat prawie) mam z innym partnerem-tak sie potoczyło zycie i 7lat poszlo sie ..... teraz jestem w szczesliwym zwiazku i to sie liczy ale nie o to chodzi. Mieszkam teraz w UK a "on "w PL. Nie ma alimentow sadownie bo płacił 400zł i mi to starczało to zmniejszył je sobie jak wyjechałam do ...200zł!! Dobrze, jestem w UK w zaawansowanej ciazy- pojade do PL po porodzie załozyc sprawe,moj nowy utrzymuje nas i dziecku niczego nie potrzeba.I pytam sie byłego czy wysle jakas paczke natanowi na swieta czy mam jak zwykle nie liczyc na niego. Powiedzial ,ze wysle. chwalił sie, meczył mnie o adres po 4 razy juz od ponad tygodnia. w srode rano napisał ze paczka poszła . Zalezało mi na paczce bo tam maja byc klocki lego 2 zestawy ktore natanek bardzo chce dostac. A poniewaz mamy na razie malo miejsca pomyslałam,ze skoro na 6 my kupilismy paczke a teraz byly na wigilie kupił 2 paki to nie bede kupowała na mikołaja kolejnej paki. Dzis wstaje a tam sms od firmy kurierskiej ze dzis rano.... paczka została odebrana od nadawcy wiadomo,ze skoro dzis wysłał ta paczka w 2 dni nie dojdzie to po co mnie oklamał ze wczesniej wysłał??? teraz musze dokupic 3 dni przed swietami te lego,latac z moim gdzie srednio sie czuje, nie mamy choinki jeszcze bo dopiero dzis mielismy kupic pomijajac fakt ,z te klocki to spory wydatek. jakby nie mogł wysłac 3 dni temu tak jak pisał czy w srode .Po co mnie meczył tydz temu ze juz kupił i wysyła jak to dzis zrobił...po złosci? dziecko na tym ucierpiałoby nie ja -plakac az mi sie zachciało jak mozna dziecko wykorzystac by zrobic mi na zlosc. Na szczescie moj obecny TZ powiedzial ze mam sie nim nie przejmowac i kupimy mu te klocki

przepraszam ale musiałam sie wyzalic bo az sie zagotowało we mnie

perfuzja lekkiego porodu!!)
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-12-20 o 10:50
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 10:49   #3943
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość

A ja właśnie od gin wróciłam i jestem wściekła.
Ja Cię bardzo dobrze rozumiem ! Moja gin robiła mi dwa usg (Chodzę do niej od 17tc) i na obu NIC mi nie powiedziała. Na fotelu mnie nie bada, wymaz na gbs pobrała w skończonym 37tc (w trakcie38tc) a wynik będzie dwa dni po moim TP. Jak tylko urodzę zmieniam lekarza, na kontrolę popołogową mam zamiar iść już do kogo innego.
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Na chwilę obecną nic mi już nie cieknie z piersi, może leżąc na lewym boku sobie ta siarę wycisłam...sama nie wiem
Ja tak mam często, jak przycisnę pierś np leżąc na lewym boku to z lewej leci.
Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Heh, moja gin też..

Witam się po nieprzespanej nocy
To chyba przez ten fałszywy poród perfuzji nie mogłam spać
Oczywiście całą noc bolał mnie brzuch i męczyła zgaga. Moja gin stwierdziła, że na zgagę to tylko rennie albo podobne i po porodzie też Jak mi nie będzie lepiej po urodzeniu małego to czuję, że szybko skończę karmić piersią, bo już teraz ledwo co wyrabiam z tą palącą rurą
Dziś mam zamiar posmażyć placki naleśnikowe i siup do zamrażary, przydadzą się po urodzeniu małego.
Tż dziś na rozmowę o pracę jedzie, poprosimy o magiczne kciuki

Wszystkim co potrzeba oczywiście kciuki ode mnie
Stary 2013-12-20, 10:50   #3944
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Na chwilę obecną nic mi już nie cieknie z piersi, może leżąc na lewym boku sobie ta siarę wycisłam...sama nie wiem
Dzis mam w planach zrobić kapustę postną, tylko musze jakoś pieczarki wyczarować
I chyba wstawię pościel małej do prania, wolę jak będzie już leżeć w szafie złożona i czekać
Lolita, a ja znowu zapytam, robisz ta kapuche i co? Mrozisz? Czy przetrzyma do Świąt?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 10:51   #3945
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Jedna czerwona wiązana , druga czarna z odkrytymi plecami ale coś narzucę na ręce .
Więc na wigili zaprezentujemy się z małym w czerwieni pewnie będę wyglądać jak bombka
Ja kupiłam dzianinową sukienkę w beżu o tą http://www.hm.com/pl/product/12026?article=12026-C
Myślę że po porodzie też ją jeszcze do marca wykorzystam, mam nadzieję że potem już z paskiem
Cytat:
no widzisz ... ja na fotelu jestem za każdym razem i bada mnie "dogłębnie" i maca brzuch i pytań dużo zadaje i za każdym razem słucham serduszka ale z USG to już się nie spieszą ...
Ja mam co wizytę na fotelu i usg....innej opcji nie ma, za to jej płace w końcu
Patrycja ty chodzisz prywatnie????
Bo już Wam kiedyś pisałam że mam znajomą która chodzi przez NFZ i ostatnio w SR się jej zapytałam ile ma mały i jak jest ułożony....a ona patrzy się na mnie jak na wariatkę i mówi że ona nie wie, bo lekarka jej nic nie mówi, tylko zbada i pisze.....ja pierniczę

Dzis na obiad robię brukselkę, ziemniaczki i jajo
No chyba że objem się kapusta postną to brukselkę zjem jutro , ale chyba raczej dziś
Pościel małej się pierze, drugą jeszcze zostawię w opakowaniu, wypiorę później
Stary 2013-12-20, 10:53   #3946
Olcia_1983
Raczkowanie

Dzień dobry

Perfuzja ja spać w nocy nie mogłam, co chwile sie budzilam, dopiero po 7 zasnelam na dobre. Wstaje i co? Fałszywy alarm! A już myślałam że zdjęcie Joszka na forum będzie. W takim razie uważaj na siebie i daj znać jakby sie znowu zaczęło.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Raczej jak Mikolajowa a nie jakas zwykła bombka.

Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 10:58   #3947
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
co prawda to nie do mnie ale ja też miałam ostatnie w 20 tc - to co miało być w 30tc właśnie będę miała na chwilę przed porodem robione. gdybym wiedziała wcześniej że tak będzie to bym poszła prywatnie ale teraz to już chyba nie ma sensu ...
O to to, ja bylam nawet zapisana prywatnie na usg w 31tyg, ale myślę sobie "po co, jak za dwa dni będę miala na wizycie" i tak od tamtej pory czekam. W 12tyg też nie miałam- bylam prywatnie. Ot po prostu na początku zaglądaliśmy, bo to ciaza po poronieniu więc dla "bezpieczeństwa"
Jedyne udokumentowane usg od tego lekarza to w 18tyg półówkowe, które też było na tyle "szybkie", że w 20tyg zapisałam się prywatnie.

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość

patrycjja a czy Twoje wizyty zawsze wyglądały podobnie? bo z tego co opisujesz to jest olewactwo straszne.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
patrycja-- ja tez uważam, że ten gin olewczo podchodzi do sprawy. Przecież on jest od tego aby Cię zbadac i udzielić informacji na wszystkie pytania! Od niego zależy zdrowie Twoje i dziecka- sama się nie zbadasz przecież.
Ja bym poszła do innego choćby po to aby to usg zrobić i zobaczyć jak dzieciaczek jest ułożony
Powiem Wam, że wszystko zależy od humoru i tego kto akurat ma z nim dyżur. Jeśli jest właścicielka, to on i żartuje, zapyta jak się czuję i coś więcej się przejmie. Tak samo jak jest chrzestna mojego męża (bo dodam, że jestem u tego lekarza właśnie między innymi że względu na to, że ona gdzieś tam trzymała rękę na pulsie. Ba po poronieniu z winem do niego biegałam właśnie tak przyszłościowo) - one mu też jakby odgórnie mówią np "jest anemia, panie doktorze, trzeba coś z tym zrobić" i prowadzą go tak na rękę. I wtedy jest w miarę ok (chociaż już dwie wizyty temu właścicielka mowila o usg- olał, mówiła o sprawdzeniu czystości pochwy też do tej pory nic takiego nie miałam). Raz moja tesciowa zainterweniowała, bo wszystkie tam do niego chodzimy, a tesciowa to co rusz właśnie alkohol czy coś, jak to z lekarzem - żeby sobie ułatwić. To też był spokoj.
A dziś siedzial z mloda pielęgniarka i mam wrażenie, że to taki typ który jak bata nad sobą nie ma, to olewa wszystko.
Trochę żałuję, że u niego prowadziłam ciążę no ale to wszystko miało inaczej wyglądać- a nie pamięta mnie tylko jak mu właścicielka albo ciotka przypomną.
Lekarz jest na nfz, ale i tak uważam że niektórzy na fundusz bardziej się wczuwają. Gdybym wiedziała to od razu poszłabym prywatnie.
I to nie chodzi o to nawet, że tego teraz usg nie było - ale nawet fakt, że ja o jakiś wymazach i np usg super ważnym w 12tyg dowiaduje się z forum zamiast od niego :banghead:

Witam nową mamusię

Siloh mnie jakoś opis nie przestraszył bardzo miło się go czytało, bo nie tyle było w nim bólu, co miłości
Stary 2013-12-20, 10:59   #3948
lidkaa82
Zadomowienie

Melduje się z kawką i białym lionem (moja ostatnia obsesja).
Perfuzja bardzo podoba mi sie Twoje opanowanie i zadaniowe podejście do sprawy. Myślę ze możemy się od Ciebie uczyć
Zaczynają mi puchnąć nogi. Masakra. Mam nadzieje że nie dojdzie do takiego stanu jak przy pierwszej ciąży bo nie wejde w żadne buty Na razie namietnie pije rano pokrzywe. Jakieś jeszcze sposoby macie, prócz trzymania nóg w górze??
Przede wszystkim piła bym i piła jak smok wawelski. Prócz wody lemoniade Tymbarku cytrynowo-rabarbarową... mniam
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 10:59   #3949
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Lolita, a ja znowu zapytam, robisz ta kapuche i co? Mrozisz? Czy przetrzyma do Świąt?

No właśnie myślę, babcia zawsze zostawia w lodówce bo tam nie ma mięsa żeby miało się zepsuć ale ja za dużo miejsca w lodówce nie mam więc włożę w słoik i 5 min pasteryzacji chyba wystarczy
Wigilia za 4 dni ja muszę sobie rozłożyć w czasie wszystko bo nie dam rady zrobić wszystkiego przed wigilią z takimi ruchami jak mam teraz
Stary 2013-12-20, 11:00   #3950
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Ja Cię bardzo dobrze rozumiem ! Moja gin robiła mi dwa usg (Chodzę do niej od 17tc) i na obu NIC mi nie powiedziała. Na fotelu mnie nie bada, wymaz na gbs pobrała w skończonym 37tc (w trakcie38tc) a wynik będzie dwa dni po moim TP. Jak tylko urodzę zmieniam lekarza, na kontrolę popołogową mam zamiar iść już do kogo innego.

Ja tak mam często, jak przycisnę pierś np leżąc na lewym boku to z lewej leci.

Heh, moja gin też..

Witam się po nieprzespanej nocy
To chyba przez ten fałszywy poród perfuzji nie mogłam spać
Oczywiście całą noc bolał mnie brzuch i męczyła zgaga. Moja gin stwierdziła, że na zgagę to tylko rennie albo podobne i po porodzie też Jak mi nie będzie lepiej po urodzeniu małego to czuję, że szybko skończę karmić piersią, bo już teraz ledwo co wyrabiam z tą palącą rurą
Dziś mam zamiar posmażyć placki naleśnikowe i siup do zamrażary, przydadzą się po urodzeniu małego.
Tż dziś na rozmowę o pracę jedzie, poprosimy o magiczne kciuki

Wszystkim co potrzeba oczywiście kciuki ode mnie
trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
hello)

mam mam mega nerwy. Po prostu jestem strasznie wkurzona. Pisałam kiedys ,ze malucha 1(malucha...5lat prawie) mam z innym partnerem-tak sie potoczyło zycie i 7lat poszlo sie ..... teraz jestem w szczesliwym zwiazku i to sie liczy ale nie o to chodzi. Mieszkam teraz w UK a "on "w PL. Nie ma alimentow sadownie bo płacił 400zł i mi to starczało to zmniejszył je sobie jak wyjechałam do ...200zł!! Dobrze, jestem w UK w zaawansowanej ciazy- pojade do PL po porodzie załozyc sprawe,moj nowy utrzymuje nas i dziecku niczego nie potrzeba.I pytam sie byłego czy wysle jakas paczke natanowi na swieta czy mam jak zwykle nie liczyc na niego. Powiedzial ,ze wysle. chwalił sie, meczył mnie o adres po 4 razy juz od ponad tygodnia. w srode rano napisał ze paczka poszła . Zalezało mi na paczce bo tam maja byc klocki lego 2 zestawy ktore natanek bardzo chce dostac. A poniewaz mamy na razie malo miejsca pomyslałam,ze skoro na 6 my kupilismy paczke a teraz byly na wigilie kupił 2 paki to nie bede kupowała na mikołaja kolejnej paki. Dzis wstaje a tam sms od firmy kurierskiej ze dzis rano.... paczka została odebrana od nadawcy wiadomo,ze skoro dzis wysłał ta paczka w 2 dni nie dojdzie to po co mnie oklamał ze wczesniej wysłał??? teraz musze dokupic 3 dni przed swietami te lego,latac z moim gdzie srednio sie czuje, nie mamy choinki jeszcze bo dopiero dzis mielismy kupic pomijajac fakt ,z te klocki to spory wydatek. jakby nie mogł wysłac 3 dni temu tak jak pisał czy w srode .Po co mnie meczył tydz temu ze juz kupił i wysyła jak to dzis zrobił...po złosci? dziecko na tym ucierpiałoby nie ja -plakac az mi sie zachciało jak mozna dziecko wykorzystac by zrobic mi na zlosc. Na szczescie moj obecny TZ powiedzial ze mam sie nim nie przejmowac i kupimy mu te klocki

przepraszam ale musiałam sie wyzalic bo az sie zagotowało we mnie

perfuzja lekkiego porodu!!)
Buraczyna. Ciekawe czy w paczce jest to co obiecał?

Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 11:00   #3951
selena85
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek wszystkim

Nooo ale co tooo ma byyyc??? !!!
Gdzie Perfuzja na pierwszej stronie z informacją, że urodziła???

Uuuuu... Ja jej dam fałszywy alarm

Całe forum tutaj na postrunku postawiła i co?? - D*pa blada???

Ojojojojjjj Perfuzka dostaniesz lanie za stresowanie nas
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 11:03   #3952
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie myślę, babcia zawsze zostawia w lodówce bo tam nie ma mięsa żeby miało się zepsuć ale ja za dużo miejsca w lodówce nie mam więc włożę w słoik i 5 min pasteryzacji chyba wystarczy
Wigilia za 4 dni ja muszę sobie rozłożyć w czasie wszystko bo nie dam rady zrobić wszystkiego przed wigilią z takimi ruchami jak mam teraz
No właśnie dlatego podpytuje, bo nie wiem jak rozłożyć gotowanie, robię pierwszy raz sama

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 11:07   #3953
nattalli
Rozeznanie

ale jestem śpiąca dziś, poszłam spać o północy, mała trochę się wierciła więc nie usnęłam od razu, dziś wstałam o 9.30 a teraz mam wrażenie że za chwilę padnę ze zmęczenia. Nie wiem czy to nie przez pogodę jest u nas tak ciemno że aż strach, a słońce pewnie zacznie zachodzić za jakieś 4h i będzie ciemno jak w d...pupie;p Nie cierpię zimy w Norwegii

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 11:07   #3954
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Powiem Wam, że wszystko zależy od humoru i tego kto akurat ma z nim dyżur. Jeśli jest właścicielka, to on i żartuje, zapyta jak się czuję i coś więcej się przejmie. Tak samo jak jest chrzestna mojego męża (bo dodam, że jestem u tego lekarza właśnie między innymi że względu na to, że ona gdzieś tam trzymała rękę na pulsie. Ba po poronieniu z winem do niego biegałam właśnie tak przyszłościowo) - one mu też jakby odgórnie mówią np "jest anemia, panie doktorze, trzeba coś z tym zrobić" i prowadzą go tak na rękę. I wtedy jest w miarę ok (chociaż już dwie wizyty temu właścicielka mowila o usg- olał, mówiła o sprawdzeniu czystości pochwy też do tej pory nic takiego nie miałam). Raz moja tesciowa zainterweniowała, bo wszystkie tam do niego chodzimy, a tesciowa to co rusz właśnie alkohol czy coś, jak to z lekarzem - żeby sobie ułatwić. To też był spokoj.
A dziś siedzial z mloda pielęgniarka i mam wrażenie, że to taki typ który jak bata nad sobą nie ma, to olewa wszystko.
Trochę żałuję, że u niego prowadziłam ciążę no ale to wszystko miało inaczej wyglądać- a nie pamięta mnie tylko jak mu właścicielka albo ciotka przypomną.
Lekarz jest na nfz, ale i tak uważam że niektórzy na fundusz bardziej się wczuwają. Gdybym wiedziała to od razu poszłabym prywatnie.
I to nie chodzi o to nawet, że tego teraz usg nie było - ale nawet fakt, że ja o jakiś wymazach i np usg super ważnym w 12tyg dowiaduje się z forum zamiast od niego :banghead:

Siloh mnie jakoś opis nie przestraszył bardzo miło się go czytało, bo nie tyle było w nim bólu, co miłości
To chyba jakieś żarty....jak mogą mu mówić "jest anemia trzeba coś z tym zrobić" to on jest lekarzem
Ja jestem w szoku że w dzisiejszych czasach takie rzeczy maja miejsce....z winem....po jaką cholerę? To jego obowiązek żeby się tobą zajął jak trzeba....on ma za to pieniądze...co za typ
Stary 2013-12-20, 11:08   #3955
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
hello)

mam mam mega nerwy. Po prostu jestem strasznie wkurzona.
Nie chce być adwokatem diabła ale on mógł nadac tą paczke 2 dni temu, bo ja tez miałam taką sytuacje nie tak dawno, że nadano mi paczke, dostałam nawet maila od nadawcy z numerem paczki, a w firmie kurierskiej nie było śladu po takiej paczce. Na ich str śledzenia pokazywało że błędny numer, jak zadzwoniłam to też Pani mówiła że nie ma takiej paczki ale wyjaśniła że pewnie nie wprowadzono jej jeszcze do rejestru, bo jak kurier odebrał paczke i ma duzo roboty to ta paczka z nim jeździ, dopiero jak trafi do magazynu jest wprowadzana do systemu itd. Ostatecznie maila że kurier odebrał paczke dostałam we wtorek o godz. 19, a od firmy kurierskiej info dostałam dopiero w czwartek rano i wtedy pojawiły się informacje w systemie.
Stary 2013-12-20, 11:11   #3956
patrycjja
Zadomowienie

Lolita widzisz niby nfz, ale po znajomości bardzo dużej, dlatego stwierdzilam, że nie ma co kasy wydawać. Na początku było fajnie - usg co rusz (to było chwilę po tym winie ode mnie). Potem zastanowił mnie ten 12 tydz, no ale gdzieś tam na następnej wizycie "pani Patrycjo jak zdrówko" czyli jak nigdy po imieniu. W tym 18tyg dokładne usg zrobił, gdzieś tam w miedzyczasie poza gabinetem jak kawę sił brzuch pogłaskal, coś miłego powiedział - poczułam się taka "dopieszczona" a tutaj teraz od kilku tygodni zwodzi z tym usg chociaż ma je w gabinecie i sama właścicielka mu poleciła zrobić, a bada też dopiero od jakiś 3-4 wizyt i to w takim tempie, że nie wiem po co się w ogóle rozbieram.
Gdybym wiedziała, że zacznie podchodzić olewczo do tego to zgłosiłabym się do innego gina i wolała płacić co wizytę - to wszystko miało inaczej wyglądać i stąd decyzja taka a nie inna.

Sadlaczyca za rozmowę męża ! Oby teraz trafił na jakiegoś porządnego pracodawcę, który doceni pracownika.
Stary 2013-12-20, 11:15   #3957
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam co wizytę na fotelu i usg....innej opcji nie ma, za to jej płace w końcu
jak bym płaciła to też bym wymagała ale ja chodzę na NFZ.

Cytat:
O to to, ja bylam nawet zapisana prywatnie na usg w 31tyg, ale myślę sobie "po co, jak za dwa dni będę miala na wizycie" i tak od tamtej pory czekam. W 12tyg też nie miałam- bylam prywatnie. Ot po prostu na początku zaglądaliśmy, bo to ciaza po poronieniu więc dla "bezpieczeństwa"
Jedyne udokumentowane usg od tego lekarza to w 18tyg półówkowe, które też było na tyle "szybkie", że w 20tyg zapisałam się prywatnie.
to ja miałam USG w 6tc potem w 9 i 12tc i w 20tc i jak byłam na wizycie coś koło 28tc to powiedziała że kolejne usg zrobimy później- no to ok sobie myślę że i tak chodzę co 3-4 tygodnie więc będzie ok... no ale wczoraj byłam a to 34tc a ona nic o USG nie wspomina... więc zapytałam a ona że przed porodem zrobimy
a teraz to już chyba za późno żeby iść prywatnie zwłaszcza że zaraz święta więc lasy też nie mam w nadmiarze...

Cytat:
a może wystawisz na balkon ?? jest na tyle zimno że może stać chyba ??
Stary 2013-12-20, 11:17   #3958
sadlaczyca
Raczkowanie

A, ktoś ostatnio nie 'języka niemowląt' w pdf? Jak coś to PW, mogę podesłać
Stary 2013-12-20, 11:23   #3959
senira666
Zakorzenienie

a dziewczyny co jest lepsze - nożyczki czy cążki do paznokci dla maluszka ??
Stary 2013-12-20, 11:26   #3960
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
a dziewczyny co jest lepsze - nożyczki czy cążki do paznokci dla maluszka ??
Ja obcinałam nozyczkami, cążkami się bałam, jakoś mniejsze wyczucie mam przy cążkach.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości