|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
u mnie dzisiaj w planach nie wiele ... zafarbować kudły, zrobić obiad a wieczorem SR i w sumie to chyba tyle
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44235767]Perfuzja co za emocje... było się zabarykadować w Paryżu
![]() Normalnie dzięki Tobie wcześniej dzisiaj wstałam (czyli 8:30 dla mnie); pospałabym dalej ale ciekawość co tam u Ciebie zwyciężyła ![]() Witamy nową mamusię Zabieram się za zakupy, potem przekładanie piernika powidłami, załatwić bank, zamówić barlinka do mieszkania i pojechać zobaczyć jak idą prace (oby było lepiej niż u magnusi wczoraj . A wieczorem szkoła rodzenia. Pracowity dzień [/QUOTE]Ja też dziś mój przekładam ![]() Cytat:
Napisz coś więcej o sobie
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44235814]BTW, mój suwaczek podpowiada że to już 35 tydzień, także witam się w 9 miesiącu. W życiu bym nie przypuszczała że będę się tak dobrze czuła
Nawet kilogramy mi nie przeszkadzają [/QUOTE]o kurczę to ja też witam się w 9 miesiącu ! ![]() Przegrzebałam szafę i znalazłam 2 sukienki w które się zmieszczę Jedna czerwona wiązana , druga czarna z odkrytymi plecami ale coś narzucę na ręce . Więc na wigili zaprezentujemy się z małym w czerwieni pewnie będę wyglądać jak bombka |
|
|
|
#3935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).
|
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odkąd zmieniłam lekarza mam za każdym razem USG , pomiar dł szyjki i badanie na fotelu .
A u poprzedniego wizyty trwały 10 minut i badał tylko na fotelu do 15 tyg miałam 3 usg w tym jedno stwierdzające ciążę i czy dobrze się zagnieździła , drugie czy serducho bije i 3 w 12 tc . W ogóle napisałam opinie o moim poprzednikm lekarzu na portalu znany lekarz i |
|
|
|
#3937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
jaszczurka_2007 pozostaje Ci tylko udowodnić byłemu-palantowi, że sie bardzo myli i wylachonić się po ciąży tak, że mu szczena opadnie. Na pewno Ci się uda!
maruda80 bardzo współczuje Ci leżenia w szpitalu. Bądź dzielna! Perfuzja takie emocje i klops nimfetka witaj Shiloh jakoś nie przeraził mnie Twój opis porodu, najważniejsze, że zdrowy Marcelek już z Tobą w domu i z tego co widzę świetnie sobie radzisz. patrycjja a czy Twoje wizyty zawsze wyglądały podobnie? bo z tego co opisujesz to jest olewactwo straszne. U mnie noc przespana elegancko, chyba mój organizm rozumie potrzebę spania, bo śpię jak zabita. A teraz zabieram się do pracy. |
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja-- ja tez uważam, że ten gin olewczo podchodzi do sprawy. Przecież on jest od tego aby Cię zbadac i udzielić informacji na wszystkie pytania! Od niego zależy zdrowie Twoje i dziecka- sama się nie zbadasz przecież.
Ja bym poszła do innego choćby po to aby to usg zrobić i zobaczyć jak dzieciaczek jest ułożony
|
|
#3941 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jakaś wystrzałowa knajpka? Tylko z torbą w bagażniku. ![]() Trzymam kciuki
|
|
|
#3942 |
|
Rozeznanie
|
hello
)mam mam mega nerwy. Po prostu jestem strasznie wkurzona. Pisałam kiedys ,ze malucha 1(malucha...5lat prawie) mam z innym partnerem-tak sie potoczyło zycie i 7lat poszlo sie ..... teraz jestem w szczesliwym zwiazku i to sie liczy ale nie o to chodzi. Mieszkam teraz w UK a "on "w PL. Nie ma alimentow sadownie bo płacił 400zł i mi to starczało to zmniejszył je sobie jak wyjechałam do ...200zł!! Dobrze, jestem w UK w zaawansowanej ciazy- pojade do PL po porodzie załozyc sprawe,moj nowy utrzymuje nas i dziecku niczego nie potrzeba.I pytam sie byłego czy wysle jakas paczke natanowi na swieta czy mam jak zwykle nie liczyc na niego. Powiedzial ,ze wysle. chwalił sie, meczył mnie o adres po 4 razy juz od ponad tygodnia. w srode rano napisał ze paczka poszła . Zalezało mi na paczce bo tam maja byc klocki lego 2 zestawy ktore natanek bardzo chce dostac. A poniewaz mamy na razie malo miejsca pomyslałam,ze skoro na 6 my kupilismy paczke a teraz byly na wigilie kupił 2 paki to nie bede kupowała na mikołaja kolejnej paki. Dzis wstaje a tam sms od firmy kurierskiej ze dzis rano.... paczka została odebrana od nadawcy ![]() wiadomo,ze skoro dzis wysłał ta paczka w 2 dni nie dojdzie to po co mnie oklamał ze wczesniej wysłał??? teraz musze dokupic 3 dni przed swietami te lego,latac z moim gdzie srednio sie czuje, nie mamy choinki jeszcze bo dopiero dzis mielismy kupic pomijajac fakt ,z te klocki to spory wydatek. jakby nie mogł wysłac 3 dni temu tak jak pisał czy w srode .Po co mnie meczył tydz temu ze juz kupił i wysyła jak to dzis zrobił...po złosci? dziecko na tym ucierpiałoby nie ja![]() -plakac az mi sie zachciało jak mozna dziecko wykorzystac by zrobic mi na zlosc. Na szczescie moj obecny TZ powiedzial ze mam sie nim nie przejmowac i kupimy mu te klocki![]() przepraszam ale musiałam sie wyzalic bo az sie zagotowało we mnie perfuzja lekkiego porodu!! )
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-12-20 o 10:50 |
|
|
|
#3943 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja Cię bardzo dobrze rozumiem ! Moja gin robiła mi dwa usg (Chodzę do niej od 17tc) i na obu NIC mi nie powiedziała. Na fotelu mnie nie bada, wymaz na gbs pobrała w skończonym 37tc (w trakcie38tc) a wynik będzie dwa dni po moim TP. Jak tylko urodzę zmieniam lekarza, na kontrolę popołogową mam zamiar iść już do kogo innego.
Cytat:
Cytat:
Witam się po nieprzespanej nocy ![]() To chyba przez ten fałszywy poród perfuzji nie mogłam spać Oczywiście całą noc bolał mnie brzuch i męczyła zgaga. Moja gin stwierdziła, że na zgagę to tylko rennie albo podobne i po porodzie też Dziś mam zamiar posmażyć placki naleśnikowe i siup do zamrażary, przydadzą się po urodzeniu małego. Tż dziś na rozmowę o pracę jedzie, poprosimy o magiczne kciuki ![]() Wszystkim co potrzeba oczywiście kciuki ode mnie ![]() ![]()
|
|
#3944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że po porodzie też ją jeszcze do marca wykorzystam, mam nadzieję że potem już z paskiem Cytat:
![]() Patrycja ty chodzisz prywatnie???? Bo już Wam kiedyś pisałam że mam znajomą która chodzi przez NFZ i ostatnio w SR się jej zapytałam ile ma mały i jak jest ułożony....a ona patrzy się na mnie jak na wariatkę i mówi że ona nie wie, bo lekarka jej nic nie mówi, tylko zbada i pisze.....ja pierniczę ![]() Dzis na obiad robię brukselkę, ziemniaczki i jajo ![]() No chyba że objem się kapusta postną to brukselkę zjem jutro , ale chyba raczej dziś ![]() Pościel małej się pierze, drugą jeszcze zostawię w opakowaniu, wypiorę później
|
|
#3946 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Perfuzja ja spać w nocy nie mogłam, co chwile sie budzilam, dopiero po 7 zasnelam na dobre. Wstaje i co? Fałszywy alarm! A już myślałam że zdjęcie Joszka na forum będzie. W takim razie uważaj na siebie i daj znać jakby sie znowu zaczęło. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3947 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedyne udokumentowane usg od tego lekarza to w 18tyg półówkowe, które też było na tyle "szybkie", że w 20tyg zapisałam się prywatnie. Cytat:
Cytat:
też do tej pory nic takiego nie miałam). Raz moja tesciowa zainterweniowała, bo wszystkie tam do niego chodzimy, a tesciowa to co rusz właśnie alkohol czy coś, jak to z lekarzem - żeby sobie ułatwić. To też był spokoj. A dziś siedzial z mloda pielęgniarka i mam wrażenie, że to taki typ który jak bata nad sobą nie ma, to olewa wszystko. Trochę żałuję, że u niego prowadziłam ciążę no ale to wszystko miało inaczej wyglądać- a nie pamięta mnie tylko jak mu właścicielka albo ciotka przypomną. Lekarz jest na nfz, ale i tak uważam że niektórzy na fundusz bardziej się wczuwają. Gdybym wiedziała to od razu poszłabym prywatnie. I to nie chodzi o to nawet, że tego teraz usg nie było - ale nawet fakt, że ja o jakiś wymazach i np usg super ważnym w 12tyg dowiaduje się z forum zamiast od niego :banghead: Witam nową mamusię Siloh mnie jakoś opis nie przestraszył bardzo miło się go czytało, bo nie tyle było w nim bólu, co miłości
|
|
#3948 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się z kawką i białym lionem (moja ostatnia obsesja).
Perfuzja bardzo podoba mi sie Twoje opanowanie i zadaniowe podejście do sprawy. Myślę ze możemy się od Ciebie uczyć Zaczynają mi puchnąć nogi. Masakra. Mam nadzieje że nie dojdzie do takiego stanu jak przy pierwszej ciąży bo nie wejde w żadne buty Na razie namietnie pije rano pokrzywe. Jakieś jeszcze sposoby macie, prócz trzymania nóg w górze??Przede wszystkim piła bym i piła jak smok wawelski. Prócz wody lemoniade Tymbarku cytrynowo-rabarbarową... mniam |
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wigilia za 4 dni ja muszę sobie rozłożyć w czasie wszystko bo nie dam rady zrobić wszystkiego przed wigilią z takimi ruchami jak mam teraz
|
|
#3950 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam mocno Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek wszystkim
Nooo ale co tooo ma byyyc??? !!! Gdzie Perfuzja na pierwszej stronie z informacją, że urodziła??? ![]() Uuuuu... Ja jej dam fałszywy alarm ![]() Całe forum tutaj na postrunku postawiła i co?? - D*pa blada??? ![]() Ojojojojjjj Perfuzka dostaniesz lanie za stresowanie nas ![]()
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3953 |
|
Rozeznanie
|
ale jestem śpiąca dziś, poszłam spać o północy, mała trochę się wierciła więc nie usnęłam od razu, dziś wstałam o 9.30 a teraz mam wrażenie że za chwilę padnę ze zmęczenia. Nie wiem czy to nie przez pogodę jest u nas tak ciemno że aż strach, a słońce pewnie zacznie zachodzić za jakieś 4h i będzie ciemno jak w d...pupie;p Nie cierpię zimy w Norwegii
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem w szoku że w dzisiejszych czasach takie rzeczy maja miejsce....z winem....po jaką cholerę? To jego obowiązek żeby się tobą zajął jak trzeba....on ma za to pieniądze...co za typ
|
|
#3955 |
|
Zadomowienie
|
Nie chce być adwokatem diabła ale on mógł nadac tą paczke 2 dni temu, bo ja tez miałam taką sytuacje nie tak dawno, że nadano mi paczke, dostałam nawet maila od nadawcy z numerem paczki, a w firmie kurierskiej nie było śladu po takiej paczce. Na ich str śledzenia pokazywało że błędny numer, jak zadzwoniłam to też Pani mówiła że nie ma takiej paczki ale wyjaśniła że pewnie nie wprowadzono jej jeszcze do rejestru, bo jak kurier odebrał paczke i ma duzo roboty to ta paczka z nim jeździ, dopiero jak trafi do magazynu jest wprowadzana do systemu itd. Ostatecznie maila że kurier odebrał paczke dostałam we wtorek o godz. 19, a od firmy kurierskiej info dostałam dopiero w czwartek rano i wtedy pojawiły się informacje w systemie.
|
|
|
|
#3956 |
|
Zadomowienie
|
Lolita widzisz niby nfz, ale po znajomości bardzo dużej, dlatego stwierdzilam, że nie ma co kasy wydawać. Na początku było fajnie - usg co rusz (to było chwilę po tym winie ode mnie). Potem zastanowił mnie ten 12 tydz, no ale gdzieś tam na następnej wizycie "pani Patrycjo jak zdrówko" czyli jak nigdy po imieniu. W tym 18tyg dokładne usg zrobił, gdzieś tam w miedzyczasie poza gabinetem jak kawę sił brzuch pogłaskal, coś miłego powiedział - poczułam się taka "dopieszczona"
a tutaj teraz od kilku tygodni zwodzi z tym usg chociaż ma je w gabinecie i sama właścicielka mu poleciła zrobić, a bada też dopiero od jakiś 3-4 wizyt i to w takim tempie, że nie wiem po co się w ogóle rozbieram.Gdybym wiedziała, że zacznie podchodzić olewczo do tego to zgłosiłabym się do innego gina i wolała płacić co wizytę - to wszystko miało inaczej wyglądać i stąd decyzja taka a nie inna. Sadlaczyca za rozmowę męża ! Oby teraz trafił na jakiegoś porządnego pracodawcę, który doceni pracownika.
|
#3957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a teraz to już chyba za późno żeby iść prywatnie zwłaszcza że zaraz święta więc lasy też nie mam w nadmiarze... a może wystawisz na balkon ?? jest na tyle zimno że może stać chyba ??
|
|
|
#3958 |
|
Raczkowanie
|
A, ktoś ostatnio nie 'języka niemowląt' w pdf? Jak coś to PW, mogę podesłać
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
a dziewczyny co jest lepsze - nożyczki czy cążki do paznokci dla maluszka ??
|
|
#3960 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

sent from iphone

16.06.2012 
. A wieczorem szkoła rodzenia. Pracowity dzień
Nawet kilogramy mi nie przeszkadzają 
).