|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
![]() Sent from my HTC One using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3902 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie przejmuj się fałszywym alarmem, skoro odszedł czop i to krwisty to poród tak czy inaczej jest tuż tuż Ja zmykam do fryzjera
|
|
|
|
|
#3903 |
|
Zadomowienie
|
Mariee, nawet nie chcę myśleć o tym co przeżywa teraz ta dziewczyna i najbliżsi ...tragedia.
Zasnęłam grubo po 3.00 i do tego co chwilę urządzałam spacery do łazienki ...no i musiałam jeszcze w telefonie śledzić relacje Perfuzji ![]() Ja też
|
#3904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiedz mi w tym DN potem sie leży na super domowej sali i po 3 dniach do domu? Czy moze od razy wychodzisz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3905 |
|
Rozeznanie
|
Mariee tak mi przykro...
Dziś odbieram wyniki badań i mam pierwsze ktg, proszę o kciuki!
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wracaj tam i przyj już!Ja też obstawiam, że zaraz możesz tam wrócić, proponuję znów odwiedzić Ikeę, Piotra i Pawła i ... Julę?
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Czytam i czytam napiecie rosnie, czekam na wiesci ze to juz a tutaj falszywy alarm Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam mieć ktg, czemu ja nie? chociaż znając moje szczęście do tego urządzenia, zaraz by mnie położyli. Nosz mnie się brzuch stawia od dawna no. Wyobraźcie sobie, że zdążyłam już posprzątać mieszkanie, zjeść śniadanie, zrobić obiad i poprasować..... Idę zjeść pomarańcze bo one mi się po nocach śnią....
|
|
#3910 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak ten czas szybko leci !Cytat:
jak nie dłużej ja mam nr 18 i idę na 22 a zawsze ma do 28 osób zaplanowane .A Tym testem też się zdziwiłam . Wygląda jak test ciążowy . Lekarz pobiera wymaz odczekuje wkrapla coś tam i po kilku sekundach ma wynick płytkowy . Sam mi robił więc nie wiem czy jest ogólno dostępny Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam mocno , żebyś do 38 tc wytrzymała .Cytat:
no ale widzisz jesteś już na 100 % przygotowana skoro synuś już jest ![]() Cytat:
Cytat:
ab y akcja się jednak rozkręciła .Cytat:
Witam z rana Do TP zostało mi 29 dni Do zrobienia : Zakup laktatora , leków . A i muszę wszystko poprasować wyprane mam tylko prasowanie mnie czeka i spakowanie torby do szpitala . Po 20 miałam dzwonić do położnej to nie wiem czy dziś czy lepiej jednak jutro zadzwonić ? Wczoraj kupiliśmy choinkę Muszę dziś kuchnie ogarnąć a tak mi się nie chcę ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- w ogóle od ostatniej wizyty przytyłam 4 kg |
||||||||||
|
|
|
#3911 |
|
Gang Iren
|
Ja już choinkę mam ubraną od dwóch dni.
Tyle,że teraz na przemian to Eryk próbuje bombki ściągać,to kot
|
#3912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O, nie ...Migotko, za chwilę będziesz lecieć do Biedrony po pomarańcze lub mandarynki dla mnie Zjadłam cały zapas, a włosy umyte i nałożona na nie maseczka ...jestem uziemiona ![]() Gosia, to teraz masz 2 łobuziaki do pilnowania Moja Kicia też co jakiś czas trąca łapką bombki i chole.rka wybiera te najładniejsze szklane
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-12-20 o 08:32 |
|
|
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
Perfuzja
Czytam i czytam co od wczorajszej nocy się działo, a tu na koniec emocje opadają :p jak w filmie. A dziś albo jutro pewnie bedzie nagłe bum, że nawet nie zdążysz zajrzeć do Nas ![]() W każdym bądź razie trzymam kciuki za poród szybko/ szybki i lekki jak te Twoje skurcze dzisiaj ![]() A ja właśnie od gin wróciłam i jestem wściekła. Po pierwsze miało być usg, już drugi raz przełożył, teraz na wizytę 10 stycznia. Usg ostatnie miałam w 20tyg. Nie wiem ile mała waży, czy jest ok i jak jest ułożona. Na moje bóle brzucha, które spać nawet nie dają a reagują tylko na pozycję pół schyloną powiedział aha. Za zgaga wydumał renni na co sama wpadłam jak mnie męczyło. Na samolocie dłużej majtki ściągałam niż trwało badanie "macica wysoko" . I od ostatniej wizyty +3,5 kg (sama mam wagę popsuta więc nie wiem, ale raz jak mnie ta młodziutka pielęgniarka ważyła to się o 3kg machneła, bo źle wagę ustawiona miala. Ale wtedy moglam zwrócić jej uwagę. A z drugiej strony nie czuję się grubo. Kulkowato i owszem, ale nie grubo), łącznie 14,5 od początku. Jutro zaczynam 36tc. Kazal mi się nie objadać w swieta. Poczułam się jak taka spasiona świnia, tym bardziej, że mam wrażenie, że nie jem dużo. Jedyne co pochłaniam to mandarynki wczoraj na sniadanie bułka z serem, potem trzy łyżki łazanek doslownie i kilka mandarynek- i nie czuję głodu, a na codzień moje porcję wyglądają podobnie. Dzisiaj już czuję, że żołądek mi się zacisnął - zawsze bardzo emocjonalnie podchodzę do takich rzeczy, a u mnie negatywne emocje nie są zjadane tylko wręcz przeciwnie. Nie wspomnę, że wyniki mi znów poleciały - jak bralam tardyferon to żelazo skoczyło, a teraz wynik znów mam gorszy niż wtedy co dostalam zalecenie na tabletki. O wymazie też nic nie wspominał- nie wiem, czy mam robić sama, czy jak. Do tej pory co wizytę dostawałam zlecenie na badania teraz nic. A następna wizyta w 38 tyg się szykuje (37w6d). Po prostu po dzisiejszej ekspresowej wizycie mam ochotę siąść i płakać. Przepraszam, ale musiałam się wyżalić
|
#3914 |
|
Gang Iren
|
Patrycja weź ty głupot nie słuchaj i nie żałuj sobie jedzenia w święta!
Nikt sobie nie żałuje a co dopiero ciężarna. Ja mam podobnie na plus jak ty i mam brzuch owszem,ale też nie czuję się grubo. Trzeba zapasy gromadzić,bo po porodzie może być tak,że czasem będziemy tak zaabsorbowane dzieciaczkiem,że zapomnimy o posiłku,albo szybko coś przekąsimy. I waga będzie lecieć w dół,zobaczysz!
|
#3915 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! Wczoraj jak przy dźwiękach krajzegi usypiałam, to zdążyłam się wykąpać, pożegnać tu a mąż skończył hałasy to mi przeszło do północy
Za to na bieżąco śledziłam relację Perfuzji i przyznam, że myślałam, że Joszko już po tej stronie... Ale trzymam kciuki, żeby szybko i bezproblemowo przybył! Shiloh, piękny opis , ale z tym hardcorem to tak źle nie było, szczególnie po puencie Mariee, bardzo mi przykro, ale (choć nie chcę, żeby to zabrzmiało brutalnie) złe rzeczy też się zdarzają i tylko przykro, że to w rodzinie i akurat przed Twoim porodem. Bądź dzielna, bo Twoje maleństwo potrzebuje Twojej siły a nie strachu i jestem przekonana, że u Ciebie wszystko będzie dobrze ![]() Isia, ja też mam podobne zdanie co do rodzenia grudzień/styczeń (choć mam w rodzinie osoby z obu tych miesięcy i w dorosłym życiu różnic nie widać, ale w przedszkolu i szkole myślę, że będą). Szczególnie, że jak liczę, mały będzie donoszony od 4.01. Ale fakt, że powoli dochodzę do momentu, kiedy mam coraz bardziej dość tej ciąży... Dziś są jakieś wizyty? Jeśli tak, to
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-12-20 o 08:44 |
|
|
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym jak nawet coś dodatkowego zostanie to trochę samozaparcia i do lata zamierzam zgubić wszelki nadmiar. Chodzi mi o sam fakt, że zostałam tak jakoś dziwnie potraktowana. Jak nie narzekałam na gina przez całą ciążę, to dziś kumulacja
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
Perfuzja - wielkie odliczanie nastąpiło
![]() Pół nocy nie spałam. Mąż własnie do mnie dzwonił i pyta co robię. To ja.. że pierniki idę zaraz piec, a później chcę pralki zobaczyć. To mi powiedział, że mam siedzieć w domu, a najlepiej połozyc się i leżeć. Wystraszony nie na zarty...
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
hej Dziewczyny
![]() Chciałabym się przywitać i dołączyć późno ale lepiej niż wcale. Jestem mamą prawie 5 letniej panienki a teraz czekam na synka. Termin 1 luty. Pozdrawiam Was ciepło.
|
|
#3919 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3920 |
|
Rozeznanie
|
ja tak na szybko...
perfuzja co za emocje, spać nie mogłam ![]() maruda będzie dobrze, odpoczywaj Shiloh piękny opis, uroniłam parę łez.... Witamy nową mamę!
|
#3921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Troche pospałam ale obudziłam się znów z katarem i kluchą w gardle trochę mnie w nocy biodra bolały i nie mogłam się ułożyć ale jak już się ułożyłam to mi sie takie głupoty sniły . Nawet nie jestem w stanie ich powtórzyć ale straszne bzdurytrzymajcie kciuki aby mi tą dziawską pralkę dziś naprawili to wystartuję w końcu z praniem pieluch itp Cytat:
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
to straszne, że takie rzeczy się dzieją
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do objadania to niech się turla i sam trzyma linię ... my nie musimy ![]() co do wymazu u mnie też cisza a kolejna wizyta w połowie stycznia więc nie wiem co i jak z tym wymazem ... też nie mogę narzekać na swojego lekarza ale czasami jak czytam że dziewczyny co wizytę mają USG, że maluszki ważą tyle i tyle że ułożone tak czy siak ... a ja nie wiem nic to tak mi dziwnie z tym jakoś... witamy i napisz o sobie coś więcej.
|
|
|
#3923 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam do nadrobienia jeszcze 3 strony i coś czuję, że Joszko będzie na świecie zanim doczytam ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
trzymam kciuki za Ciebie i maluszka- leż i odpoczywaj, dobrze że jesteś pod kontrolą ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- ja też- jestem tego pewna ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Ty no jesteś niesamowita... ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
a jak tam przyjęcie na żelaznej? jak Cię , ze tak powiem, obsłużyli? ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#3924 |
|
Gang Iren
|
Eryk i kot fioła mają od rana.
Wiki też się udzieliło,ale już do szkoły poszła(dziś ostatni dzień i ma 2 tyg wolne) Idę zaraz zrobić trochę zakupów na Święta,takich lżejszych,a po południu z mężem grubsze zakupy. Młody lubi wychodzić z domu,jechać w wózku to może trochę świr mu przejdzie.
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież ok 30-32 tyg musi być dziecko zmierzone, ja nawet dostałam kopię dokumentacji i wykresy z tego badania,a oryginał włożyła do mojej teczki, moja ginka sama mi mówiła ze "to w tym tygodniu trzeba zrobić" ja nie rozumiem...
|
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
Mariee współczucia dla kuzynki . Musiało wcześniej widocznie się coś stać.
Patrycja myślę że twoje wkurzenie jedynie bez powodu, bo dawno usg mialas robione. Ja mam raz w miesiącu, może i za często ale jestem spokojna i samolot też na każdej wizycie. Ja mam już ponad 15 kg i zamierzam w święta pojesc , bo po porodzie raczej będę trzymać się żywienia dla mam karmiacych , wiem, że jedynie dziecko mnie zmotywuje żeby nie jeść słodyczy...i tlusto Mój syn znowu czka....oby nie miał tego po moim mężu...kiedyś miał tak że usypial z czkawka i jak się obudził to mial ja znowu.... Gosia mój kot za to cukierki podgryza na choince u mamy ![]() Ale się nie wyspalam....niech to " łabędzie szyja strzeli "
|
|
|
|
#3927 |
|
Konto usunięte
|
Perfuzja co za emocje... było się zabarykadować w Paryżu
![]() Normalnie dzięki Tobie wcześniej dzisiaj wstałam (czyli 8:30 dla mnie); pospałabym dalej ale ciekawość co tam u Ciebie zwyciężyła ![]() Witamy nową mamusię Zabieram się za zakupy, potem przekładanie piernika powidłami, załatwić bank, zamówić barlinka do mieszkania i pojechać zobaczyć jak idą prace (oby było lepiej niż u magnusi wczoraj . A wieczorem szkoła rodzenia. Pracowity dzień
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
co prawda to nie do mnie ale ja też miałam ostatnie w 20 tc - to co miało być w 30tc właśnie będę miała na chwilę przed porodem robione. gdybym wiedziała wcześniej że tak będzie to bym poszła prywatnie ale teraz to już chyba nie ma sensu ...
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Na chwilę obecną nic mi już nie cieknie z piersi, może leżąc na lewym boku sobie ta siarę wycisłam...sama nie wiem
![]() Dzis mam w planach zrobić kapustę postną, tylko musze jakoś pieczarki wyczarować ![]() I chyba wstawię pościel małej do prania, wolę jak będzie już leżeć w szafie złożona i czekać
|
#3930 |
|
Konto usunięte
|
BTW, mój suwaczek podpowiada że to już 35 tydzień, także witam się w 9 miesiącu. W życiu bym nie przypuszczała że będę się tak dobrze czuła
Nawet kilogramy mi nie przeszkadzają
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

trzymam kciuki 

Ta szklanka wody, ktora ze mnie wyleciała to był czop, a "skurcze" zostały nazwane pobolewaniami i nie pisały się na ktg 
wracaj tam i przyj już!

a Dorotka skończy 6 tygodni
jak ten czas szybko leci !
za opis.

Zjadłam cały zapas, a włosy umyte i nałożona na nie maseczka ...jestem uziemiona

Nawet kilogramy mi nie przeszkadzają