|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Witam
![]() TŻ był zachwycony gołąbkami. Nie mógł skończyć mi słodzić jakie to one pyszne są i wszamał ich 5 ![]() Niestety mi zaszkodziły... to pewnie przez tą kapuchę. Zauważyłam, że nie mogę jeść żadnych trochę ciężej strawnych rzeczy (ostatnio tak się męczyłam po żeberkach, które przecież tez były przepyszne), No i niestety wymodliłam wszystko (i to razem z witaminkami, które wzięłam chwilę przed modłami) No i dostałam dodatkowy przelew z pracy... TŻ się nie przyznaję, a zamówiłam już sobie 10 pieluszek wielorazowych dla dzidzi... Ale Ciiiiii: ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
<br /> gratuluję połówki i ![]() Cytat:
Kciuki za: Aldrin Niegrzeczna Carolyna Mycha Emilia Beatusia Kasiab ![]() (mam nadzieję, że nic nie pomyliłam, bo jak pisałam posta, to mi się komp zwiesił i wszystkie formaty wyświetliło mi potem w dziwnych kodach, z których ledwo wybrałam to co ma zostać) Cytat:
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-12-20 o 10:26 |
||||||||||
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Muffinka pierwsze słyszę, dobrze by było jakby każda się zapytała swojego gina o to... przynajmniej byśmy wiedziały czy to jest pewne itp.
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Vampirka jakieś dziwne te cytowanie u Ciebie :P |
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w takim wypadku zostaje Ci to wybaczone ![]() Muffinka mój ostatnio mówił w 20 tygodniu aby zrobić ale to było dawno temu a wiadomo wszystko się zmienia, hmmm to bardzo ciekawe co mówisz |
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Oj biedna Wampirka
Może po takich obiadkach pij miętę? Mi ona pomaga jak mam uczucie ciężkości w brzuchu po jedzeniuJa zapytam w poniedziałek o te badania. Bo kurcze powiem Wam znów wymyślą dodatkowo płatne badania, bo takie kolejne genetyczne... Ciekawe czy ten mój wszechwiedzący będzie o tym wiedział
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie ja bylam u tego gina pierwszy raz, ale opinie ma rewelacyjne, no i wydawal sie bardzo profeslonalny i nie odnioslam wrazenia, zeby mnie naciagal na kolejne platne usg, tylko wydawal sie sam tym faktem lekko zmartwiony
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- mowil, ze to o samo serce chodzi, bez ogladani reszty, sama nie wiem, musimy z tztem pomyslec, mamy jeszcze kilka tygodni |
|
|
|
#1356 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny kiedy dokladnie mialyscie robione usg polowkowe? Mi lekarka kazala zapisac sie na 30 grudnia, a to bedzie 19t2d. Nie za wczesnie troche?
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę miała w 21t
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
agusia ja mialam wczoraj 19t z kawalkiem, takze na spokojnie
|
|
|
|
#1359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja będę mieć myślę 22/23 tyd. Na następnej wizycie będę sie zapisywać
|
|
#1360 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja będę miała w 19t6d
|
|
#1362 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje )Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi przez te stresy związane z glukozą wczoraj brzuszek z 3 razy stwardniał,wziełam lutke na wszelki wypadek i magnez..a teraz jestem taka happ,że już po! Dziekuje jeszcze raz Kochane za wsparcie |
||||||
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie mowil, ze zle, Filip tez byl nisko, ale nie tak, zeby nie dalo sie go zmierzyc normalnie przez brzuch
zdziwilam sie tylko podejrzewam, ze jak sie porod zacznie to i szybko pojdzie, przez to ulozenie
|
|
|
|
#1364 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny, trochę mnie pocieszylyscie z tym brzuszkiem
![]() Jesli chodzi o polowkowe to ja mam 10 stycznia tj. 22tydz1d i powinno byc wszystko pieknie widać. Ale mnie bobo boksuje od rana, nie wiem co tam wyrabia
|
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kochane, witam sie znow z pracy jednak z troszke lepszym nastrojem
W koncu piateczek dzisiaj Przepraszam, ze wczoraj tak malo pisalam, ale naprawdę mialam podly nastroj.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Witam ja tylko na chwilke wpadam i witam sie z pracy...
Po wizycie wszystko ok nadal dziewczynka i cały czas myslimy nad imieniem ![]() A jaki syrop dajecie na kaszel ? U nas cos sie chyba rozwija bo mała zaczyna kaszlec ... |
|
|
|
#1367 |
|
Raczkowanie
|
Lolitka dostalam luteine 2 razy dziennie po 2 tabeletki, dobrze ze dowcipnie bo tej doustnej nie bylabym w stanie zniesc, bleeeee. Nospa w razie potrzeby i obowiazkowo magnez 3 razy dziennie.
Wiem, ze dzisiaj medycyna jest juz na zupelnie innym poziomi niz kiedys, ale jednak mimo wszystko w pierwszej ciazy wszystko duzo bardziej stresuje. Byle do wieczora i do usg. Dziekuje, kochane jestescie
|
#1368 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wkurzaly mnie dziewczyny, ktore od razu po zobaczeniu 2 kresek lecialy na L4. Uwazlam, ze same sa sobie winne, ze pracodawcy nie chca im dawac umow o prace... No ale od kiedy jestem w cazy czuje sie w obowiazku przeprosic te wszystkie dziewczyny... W najgorszych snach nie przypuszczalam, ze mozna sie az tak zle czuc Dlatego napisalam Ci Justynka wczoraj, ze Cie podziwim, ze tak codziennie rano mykasz do pracy ![]() Cytat:
![]() Wiem, ze Gerbery to nie jest najzdrowsza rzecz jaka mozna dac dziecku, ale kilku pedatrow mnie zapewnilo, ze i tak o wiee zdrowsza niz zywnosc z supermarkeu (azotany w marchewce, modyfikowane pasze dla kurczakow etc). Sama sie na tym nie znam, bo ani nie studiowalam technologii zywienia, ani nie zagladne Gerberowi na linie produkcyjna, ani rolnikowi na jego pole. Znam duzo mamus co daja Gerbery i ich dzieci zyja, wiec mam nadzieje, ze i moje przezyje ![]() Oczywiscie, ze wolalabym sama gotowac z marchewek, ktore hoduje w ogrodku, z mieska od kurki ktora chodzi po moim podworku, no ale mieszkam w centrum miasta, a kury na balkonie trzymac nie bede ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja trochę porobiłam w domku, ale jestem dzisiaj jakaś taka rozdrażniona, nie wiem czemu..
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Justyna, mama dziwnie się zachowuje. Przecież chodzisz do pracy, w domu na pewno masz czysto, jesteś w ciąży i co jeszcze miałabyś codziennie sprzątać, żeby się świeciło jak w muzeum? Ja uwielbiam porządek w domu, ale też bez przesady, bo są inne rzeczy, poza sprzątaniem, które trzeba zrobić, jak choćby odpoczynek ![]() Agus7ia daj znać po USG i się nie denerwuj Co do połówkowych ja chcę się umówić koło 21 tygodnia Seksta fajny brzuszek ![]() Aldrin to widzę, że Twoja rodzina przoduje w ilości karpia na osobę ![]() Madziuula, a to co dzisiaj karpik na obiad? ![]() Magdi, to szaleństwo, o 4 to dawno nie wstawałam na dobre ale no cichutko Kubuś opowiedział w końcu ![]() Paulka, za którym razem?? ja bym chyba pieszo poszła się zapisać ostatecznie Kaorlak no w sklepach podobno masakra, moja mama wczoraj zaszła do pepco po coś, ale zaraz wyszła, bo kolejna do kasy na ponad pół sklepu! Więc powodzenia ![]() Muffinka, to imię już wybrane! Brawo o tych zaleceniach nie słyszałam jeszcze. No ale przecież po połówkowych badaniach jeszcze mamy normalne USG, więc pewnie tak czy siak co lepsi lekarze sprawdzają takie rzeczy ![]() Vampirka, to nie jedz za dużo grzybów na święta, bo też ciężkostrawne ale i tak sobie nie potrafię odmówić fajnie się tak gotuje jak ktoś docenia nie? Ale dziwne to cytowanie zrobiłaś ![]() KasiaB ale miałaś sen mi się śniły znowu zombie.. tym razem byłam z mężem i z Hanią i trzeba było uciekać, stwierdziliśmy, że musimy się zabezpieczyć w razie w i wziąć jakiś zapas leków ze sobą, wiec poszliśmy do podmiejskiej kliniki dla dzieci i stamtąd wzieliśmy co się dało. Niestety byliśmy pieszo, ale jak się okazało, nie tylko my wpadliśmy na taki pomysł, jak wyszliśmy z kliniki to dookoła stało zaparkowanych pełno samochodów, więc mąż mówi, że musimy ktoryś wziąć.. no i wzieliśmy jakieś wielkie mitsubishi i ja prowadziłam. Wyjechaliśmy do lasu i jedziemy, ale tam napadły na nas zombie, ale uwaga! PAWIANY! I ja wysiadłam żeby z nimi walczyć i zaatakowałam jednego… pluszowym misiem no jak to się skończyło można się spodziewać – obudziłam się ![]() Dziewczyny przyszła mi wczoraj ta sukienka druga, tym razem w kolorze beżowym, wszystko jest ok., nie ma plam, już wyprasowałam, pachnie normalnie, więc nie chce mi się prać Miałam sobie paznokcie pomalować jak Hanię położyłam, ale wcześniej musiałam zrobić sto rzeczy i już pewnie nie zdążą mi wyschnąć, więc przekładam to na jutro ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#1371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Juz chyba znam wymiary kazdego na pamiec! Po dlugotrwalej selekcji zostaly mi dwa Mxi Cosi Mura 4 Plus i Mutsy 4 rider. One sa tak podobne do siebie, ze za cholere sie nie moge zdecydowac A przeczytalam juz chyba caly Internet...
|
|
|
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Syrop ja dawałam prawoślazowy. Cytat:
A i oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty chociaż już jakieś wieści powinny być, od Niegrzecznej np
|
||
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej!
Ja tylko na chwilkę, nie dam rady dziś Was nadrobić... Dziś zaspałam na 10 do pracy.. Nie wiem jak to możliwe.. ![]() Jeszcze 2,5 godzinki w pracy i wolne przez dwa tygodnie Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące i czekam na dobre wieści ![]() Chyba dziś poczułam delikatnego kopniaczka.. Ale nie jestem pewna czy to TO Odezwę się może później, ale nie obiecuję, bo mam dziś napięty grafik.. |
|
|
|
#1374 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło że sie ujawniłas Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Więc kasuje :p Spokojnie, ja od 24 tc do 36 brałam luteine, magnez i czasem nospe i spokojnie dotrwałam, jedynie sie oszczędzać, no i jak najmniej po schodach
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak u nas dziadek na wigilie nie je nic innego tylko karpie, bez ziemniaków bez niczego sama ryba później jemy po pasterce, na obiady w święta więc trochę nam tego schodzi
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze miałam dziś iść z koleżankami na kawkę i chyba to nie wyjdzie
![]() A tak miałam ochotę na jakieś latte ![]() Dziś moje łobuzy w brzuszku szaleją
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi się marzy iść na Pasterkę w tym roku
Ale boję się, że kimnę tam na ławce na kazaniu Bo reszta mszy to zleci, bo śpiewanie i odpowiadanie... Tak myślę, ze jak wypiję kawkę ok 20 to chyba dam radę... Ciekawa jestem tylko co na to mój mąż
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym chciała mieć swoje warzywka ale niestety jest to nie możliwe
|
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny JA JUZ CHCE POCZUC RUCHY!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie waga była najważniejsza To może w sklepie poprowadź je oba sobie Albo dodatkowe gadżety czy cena zadecydują, bo się nie orientuję ![]() Cytat:
Bałabym sie że zasłabnę a nie zasnę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

" smilieid="7" class="inlineimg" /><br />
" smilieid="4" class="inlineimg" /><br />

Może po takich obiadkach pij miętę? Mi ona pomaga jak mam uczucie ciężkości w brzuchu po jedzeniu

pytal, czy mi na szyjke nie napiera, a ja wlasnie mam takie ruchy az w pachwinach i na linii bikini w 90%, a wyzej bardzo rzadko

no jak to się skończyło można się spodziewać – obudziłam się 
Bo reszta mszy to zleci, bo śpiewanie i odpowiadanie... Tak myślę, ze jak wypiję kawkę ok 20 to chyba dam radę... Ciekawa jestem tylko co na to mój mąż