Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 17:23   #4111
Akkma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
No wszystko rozumiem ale to nie zmienia faktu ze na osiedlu mamy baaardzo duzo wielkich, spasionych kotów, które załatwiają sie w piaskownicach, śpią i biegają po maskach samochodów, wiele starszych Pań je dokarmia co skutkuje że prócz jedzenia w wyznaczonych miejscach po trawnikach walają sie jakieś drobiowe skórki, wątróbki, szczątki ryb i inne psujące sie świństwo bo koty nie są w stanie tego przejeść. Koty prócz tego że są dobrze odżywione często są zaropiałe i niektóre nie wyglądają do końca zdrowo. To temat rzeka niestety, ale na naszym osiedlu to duzy problem, bo kotów jest całe stado.
U nas w piwnicy zalęgły się pchły, bo przecież starsze panie muszą dokarmiać biedne kotki Nie mam nic przeciwko kotom, ale kuźwa od wakacji nie możemy zejść po nic do piwnicy, bo boimy się, że przytargamy te pchły do góry (raz zeszliśmy, to potem skakały nam po nogach ). Dzwoniłam do spółdzielni, ale panie unoszą ręce z bezsilności. Pryskają co tydzień, ale dopóki starsi ludzie nie przestaną dokarmiać kotków w piwnicy oraz nie wyrzucą swoich starych dywanów i kołder to walka z wiatrakami
Stary 2013-12-20, 17:39   #4112
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
A ja witam się w 9 miesiącu i mam prośbę o dopisanie na pierwszą stronę, bo mnie ta mnie ma.
Agata 25 l. TP z usg 29 stycznia, z OM 22 stycznia, będzie Igor
wpisałam z datą z OM bo chyba większość z nas tak ma wpisane

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
U nas w piwnicy zalęgły się pchły, bo przecież starsze panie muszą dokarmiać biedne kotki Nie mam nic przeciwko kotom, ale kuźwa od wakacji nie możemy zejść po nic do piwnicy, bo boimy się, że przytargamy te pchły do góry (raz zeszliśmy, to potem skakały nam po nogach ). Dzwoniłam do spółdzielni, ale panie unoszą ręce z bezsilności. Pryskają co tydzień, ale dopóki starsi ludzie nie przestaną dokarmiać kotków w piwnicy oraz nie wyrzucą swoich starych dywanów i kołder to walka z wiatrakami
łooo no to już masakra ... gdzie Ci ludzie mają rozum z tym dokarmianiem zwierzaków w takich miejscach jak piwnice

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-12-20 o 17:43
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 17:42   #4113
magnusia
Zakorzenienie

jeju .... mój syn zaraz mi wyjdzie bokiem, jeszcze takich figur to nie ćwiczył a do tego ma czkawkę więc mam w brzuchu prawdziwą rewolucję
Stary 2013-12-20, 17:45   #4114
senira666
Zakorzenienie

a ja siedzę i czekam ... tylko sama nie wiem czy na TŻ czy na info że będzie jeszcze później...
Stary 2013-12-20, 17:48   #4115
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
wpisałam z datą z OM bo chyba większość z nas tak ma wpisane

Dzięki

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 17:48   #4116
katarzyniak
Rozeznanie

Nie wiem czemu zgubiłam znów wątek i nawet nie miałam go w zasyskrubowanych:/
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 17:51   #4117
senira666
Zakorzenienie

w ogóle teraz zauważyłam że zaraz trzeba będzie nową część zakładać !!!
ale pędzimy z postami
jeżeli nie będzie sprzeciwów to mogę dalej się tym "zajmować"
Stary 2013-12-20, 17:53   #4118
milka-pilka
Zakorzenienie

Widzę, że poruszyła kolejny "drażliwy" temat
Dla mnie wygląda to tak, że my ludzie musimy nauczyć się żyć ze zwierzętami w zgodzie także w mieście. Mamy i koty i szczury
Koty wolnożyjące mają prawo sobie normalnie w mieście żyć, to jest także ich miejsce. Ptaki też. I kuny, i lisy itd.
Oczywiście, że koty będą biegać po maskach samochodów. Trzeba to zaakceptować. Jesli nam zalezy na idealnie niezarysowanym samochodzie to nalezy wykupić sobie garaż. Tak samo jak z parkowaniem w miastach.

Jesli państwo postawiłoby na edukację społeczeństwa pewnie wyglądałoby to trochę inaczej Koty chorują, bo nie ma wystarczającej ilości kasy, by je leczyć. Panie dokarmiają je tym co jest dla nich najtańsze.
Tak jak wspomniałam to trudny temat. Rozumiem, że pchły w piwnicy ludziom przeszkadzają. Mi też by przeszkadzały. Jeśli ludzie bardziej by się interesowali to pcheł by nie było. Znów jest: czarne i białe, a tutaj trzeba znaleźć optymalne rozwiązanie.
U mnie w kamienicy na Mokotowie (prawie w centrum miasta), w której mamy pracownię/firmę koty mają swoje miejsce w piwnicy i pcheł nie ma.

Ja już tego tematu ciągnąć nie będę, bo będzie tak jak z tematem aborcji
Powiem tylko, że działam w różnych organizacjach wolontariackich od lat 90 i wiem, że ludzie wielu rzeczy żądają, ale sami nie kwapią się do zmiany czy tworzenia nowych rozwiązań. Tak jest ze wszystkim, nie mam na myśli tylko zwierząt. Warto czasem samemu coś zainicjować, spróbować zmienić, ale nie "wybijając" koty wiatrówką
To tak - jeśli chodzi o działania lokalne i oddolne "Myśl globalnie, działaj lokalnie"
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 17:54   #4119
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
po tylu godzinach to ja wątpie żeby on w ogóle ze mną pojechał ... a dzisiaj jest o porodzie i połogu i o tym jak tata może w tym czasie pomóc - czyli lekcja dla tatusiów ważna. A nawet jeżeli pojedzie to będzie półprzytomny i pewnie nie wiele zrozumie z tego co będą mówić
zresztą ta 18 to też jeszcze taka "ruchoma" bo może okazać się że wyjdą później i wtedy nawet ja nie pojadę bo mój TŻ ma samochód
Ojj to rzeczywiście nie fajnie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Wybór mamy ogromny. Piwo bezalkoholowe, wino bezalkoholowe, szampan bezalkoholowy, cuba libre bez rumu, ginz tonikiem bez ginu, wódka z sokiem pomarańczowym i grenadiną bez wódki, white russian bez wódy i likieru, mojito bez rumu... Można tak wymieniać bez końca, co nam wolno
To ja poproszę wszystko po kolei .Jak szaleć to szaleć.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
powiesiłam pranie małego i drugą wstawiłam
nie przypuszczałam że z wieszaniem takich małych ciuszków tyle jest problemu- ciężko powiesic tak ładnie aby zagniotek nie było
Haha całe szczęście to nie mój problem. U nas pranie i wieszanie, to zajecie TŻ, ja będę później tylko prasować, ale to uwielbiam więc problemu nie mam żadnego

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Cos czuje, ze dzisiaj bedzie kolejna noc z wycieczka na IP.
Pobolewania zamieniają sie w realne skurcze - ściana staje sie moja najlepsza przyjaciółka. Wanna nie wyciszyla ich. Ale na razie jeszcze są rzadkie, a w przerwach spokojnie moge wszystko robic, wiec zajmuje się wyrobem pierniczkow
Cytat:
Jak bede miec częściej takie skurcze jak teraz albo mocniejsze to chyba nie da rady.

Jak rozpoznać czy naprawdę rodzisz: dajesz radę pisać na wizazu? - spoko, jeszcze nie rodzisz
To widzę kolejna noc dla nas w napięciu, trzeba będzie zrobić dużo herbaty, zaopatrzyć się w prowiant i śledzić wizaż całą noc

Cytat:
to tak dla poprawy nastroju pochwalę się choinką
Śliczna

Cytat:
Wywaliło mi na chwile wizaż i pierwsze co pomyślałam że perfuzja miała taki skurcz że serwer wizażu tego nie wytrzymał Kurcze jak będę tak przeżywać każdy poród tutaj to się wykończe

Cytat:
u mnie niestety jest podobnie tylko że nie ma miejsc wyznaczonych a babcie rzucają dosłownie żarcie gdzie popadnie ... Ale póki była koło mnie chińska knajpka to z kotami był spokój a teraz niestety knajpka się przeniosła a kotów coraz więcej się robi ...
To co oni te koty na schabowe przerabiali ?

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
A ja witam się w 9 miesiącu

Obiecane zdjęcia. Kilka rzeczy to prezenty od sióstr. Tam gdzie są spodenki, bluzeczki itd pomieszane, to rzeczy zamówione w paczce z allegro. Są też naklejki na ścianę które w niedziele będziemy z TZ przyklejać,(paczka ubranek i naklejki zapłacone przez moich rodziców, jako prezent dla brzuszka) oraz zabawki dla malucha, część kupiona samemu część przez mojego tatę, a śliniaczek i kubeczek, to prezent mikołajkowy na wyrost od tatusia dla brzuszka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01402.jpg (74,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01403.jpg (84,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01404.jpg (94,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01405.jpg (61,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01406.jpg (69,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01407.jpg (63,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01408.jpg (88,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01409.jpg (72,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01410.jpg (67,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01411.jpg (63,0 KB, 30 załadowań)
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 17:56   #4120
Muminek1991
Rozeznanie

2 część zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01412.jpg (96,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01413.jpg (84,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01414.jpg (88,0 KB, 38 załadowań)
Stary 2013-12-20, 18:02   #4121
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
To co oni te koty na schabowe przerabiali ?

Obiecane zdjęcia.
na schabowe chyba nie ale na jakieś potrawki z pseudo kurczakiem a poważnie to z tej knajpki jakiś taki dziwny zapach był że zwierzaki uciekały więc nie było bezpańskich kotów / psów/ itp.

a ciuszki cudowne, takie kolorowe a najbardziej podobają mi się motywy tygryska mam manie na ich punkcie (dlatego na jednaj ścianie nad łóżeczkiem będzie wielka naklejka z tygryskiem a na drugiem mam zamiar namalować kotki)
Stary 2013-12-20, 18:07   #4122
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
a dziewczyny co jest lepsze - nożyczki czy cążki do paznokci dla maluszka ??
Kupiłam nożyczki bo dziewczyny tutaj polecały właśnie to.

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość

mała sie cos wypina strasznie nie lubi chyba jak siedze ale aktualnie z moim starszakiem robimy taki oto łańcuch na choinke(na reku ma pisak )
Łańcuch super, nie potrafię się już doczekać kiedy z moją córcią też będziemy robić ozdoby. A Twój synuś cudny chłopak i mina łobuziaka bezcenna

Cytat:
Cos czuje, ze dzisiaj bedzie kolejna noc z wycieczka na IP.
Pobolewania zamieniają sie w realne skurcze - ściana staje sie moja najlepsza przyjaciółka. Wanna nie wyciszyla ich. Ale na razie jeszcze są rzadkie, a w przerwach spokojnie moge wszystko robic, wiec zajmuje się wyrobem pierniczkow
żeby było po Twojej myśli i żebyśmy jutro rano przeczytały, że Joszko na świecie już jest

Cytat:
masakra z tymi EX ... co jeden przypadek to gorszy ...
to tak dla poprawy nastroju pochwalę się choinką
Super choinka, może też swoją później wrzucę.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No właśnie ja używam takiego ekologicznego,w ogóle jest bardzo fajny,taki to:

http://www.sklep.klomb.rzeszow.pl/en...bfdcefbca7.jpg
Tego samego żwirku używam i jestem mega z niego zadowolona, zwłaszcza że można go w toalecie spuszczać.

Cytat:
Jak bede miec częściej takie skurcze jak teraz albo mocniejsze to chyba nie da rady.

Jak rozpoznać czy naprawdę rodzisz: dajesz radę pisać na wizazu? - spoko, jeszcze nie rodzisz

Cytat:
Wywaliło mi na chwile wizaż i pierwsze co pomyślałam że perfuzja miała taki skurcz że serwer wizażu tego nie wytrzymał Kurcze jak będę tak przeżywać każdy poród tutaj to się wykończe
Niezłe te skurczybyki musiałyby być

Cytat:
jeju .... mój syn zaraz mi wyjdzie bokiem, jeszcze takich figur to nie ćwiczył a do tego ma czkawkę więc mam w brzuchu prawdziwą rewolucję
.

Uwielbiam takie tańce wygibańce w brzuchu, nie lubię tylko jak po żebrach mnie kopie i się tam rozpycha.

Cytat:
a ja siedzę i czekam ... tylko sama nie wiem czy na TŻ czy na info że będzie jeszcze później...
Oby TŻ wrócił

A ja dzisiaj u fryzjera byłam włosy podciąć troche. Do porodu mniej niż 2 tygodnie, więc wypadałoby troszkę o siebie zadbać żeby za 2 miesiące nie mieć na głowie sianka..choć przy moich długich włosach to zepsucie fryzury długo trwa

Nie wiem jak wy, ale ja żywych ryb nie kupuje, ale dzisiaj pod osiedlowym tesco widziałam straszną akcję Pod sklepem jest budka, gdzie żywe ryby sprzedają i jeden karp spadł na ziemię a dziadek który go kupował podniósł go i do torby wsadził - takiego żywego, konającego. Nawet sprzedawca proponował, że go dobije bo pewnie się poobijał, ale dziadkowi to nie przeszkadzało...jak sobie pomyślę o tych biednych rybach to ciarki mnie przechodzą.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:

Obiecane zdjęcia. Kilka rzeczy to prezenty od sióstr. Tam gdzie są spodenki, bluzeczki itd pomieszane, to rzeczy zamówione w paczce z allegro. Są też naklejki na ścianę które w niedziele będziemy z TZ przyklejać,(paczka ubranek i naklejki zapłacone przez moich rodziców, jako prezent dla brzuszka) oraz zabawki dla malucha, część kupiona samemu część przez mojego tatę, a śliniaczek i kubeczek, to prezent mikołajkowy na wyrost od tatusia dla brzuszka.
Śliczne te ubranka
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:08   #4123
magnusia
Zakorzenienie

muminku-- cudowne ciuszki !!! piękne i widzę że u Was tez motyw tygryska popularny- u nas tak samo

wstawiłam teraz kombinezony do prania
Stary 2013-12-20, 18:09   #4124
senira666
Zakorzenienie

Olcia_1983 ty o tym fryzjerze a ja miałam dzisiaj włosy farbować tylko jakoś mi nie wyszło zmieniłam firanki i wrzuciłam je do wanny żeby się namoczyły i nie miałam jak farby nałożyć... a jutro czeka mnie pracowity dzień bo muszę wszytko pięknie posprzątać (w niedziele mamy gości ) i poodkurzać i ciasto upiec i jak mój z roboty wróci to jeszcze zakupy zrobić ... masakra ... od samego pisania mi się odechciewa
Stary 2013-12-20, 18:16   #4125
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Olcia_1983 ty o tym fryzjerze a ja miałam dzisiaj włosy farbować tylko jakoś mi nie wyszło zmieniłam firanki i wrzuciłam je do wanny żeby się namoczyły i nie miałam jak farby nałożyć... a jutro czeka mnie pracowity dzień bo muszę wszytko pięknie posprzątać (w niedziele mamy gości ) i poodkurzać i ciasto upiec i jak mój z roboty wróci to jeszcze zakupy zrobić ... masakra ... od samego pisania mi się odechciewa

Ale pracowity dzień, u mnie ostatnio mega leniwie jest. Mam nadzieję że TŻ sie jutro zmobilizuje i pomoże mi ogarnąć mieszkanie bo w niedziele też mamy gości. A w ciąży nie farbuję włosów, jakoś ta ilość chemii mnie nie przekonuje.
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:19   #4126
Soleil_Rouge
Rozeznanie

czesc dziewczyny!!
zaraz bede Wa tak szybko nadrabiac. Mialam dzis super zabiegany dzien i dopiero wrocilam do domu... a jeszcze w domu pelno rzeczy do zrobienia
w kazdym razie sprawdzilam 1 strone - zadnych nowych mamus nie przybylo, perfuzja nadal w dwupaku
Stary 2013-12-20, 18:35   #4127
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
na schabowe chyba nie ale na jakieś potrawki z pseudo kurczakiem a poważnie to z tej knajpki jakiś taki dziwny zapach był że zwierzaki uciekały więc nie było bezpańskich kotów / psów/ itp.

a ciuszki cudowne, takie kolorowe a najbardziej podobają mi się motywy tygryska mam manie na ich punkcie (dlatego na jednaj ścianie nad łóżeczkiem będzie wielka naklejka z tygryskiem a na drugiem mam zamiar namalować kotki)
Cytat:
muminku-- cudowne ciuszki !!! piękne i widzę że u Was tez motyw tygryska popularny- u nas tak samo

wstawiłam teraz kombinezony do prania
No my z TŻ mamy bzika na punkcie Kubusia Puchatka, a TŻ w szczególności uwielbia wszystko co z tygrysem , dlatego czy młodemu się będzie podobać czy nie Puchatek będzie rządzić przez najbliższe czasy , nie ma zmiłuj hehe
Stary 2013-12-20, 18:47   #4128
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
2 część zdjęć
Z muminkami nic nie było?

Magnusia skoro mąż ma prasowac to byle jak wieszaj
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:48   #4129
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
I jeszcze dobrze jest zwrócić uwagę co mówi o swoich byłych,bo jak jedzie po jakiejś,źle o niej mówi,to ja bym chyba nie ryzykowała,bo przecież kiedyś też mogę być taką "byłą"
To fakt, mój się raczej nie wypowiada. Kiedyś tylko podsumował, że choćby była ostatnią kobietą na ziemi, nie chciałby mieć z nią już nic wspólnego, ale szanuje ją, bo jest matką jego dziecka.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Pomimo tego że jemy na obiad to za czym ona nie przepada to i tak pilnuje stołu... bo jeszcze czasami schabowy zmieni siè w pieczeń i dopiero będzie

Cytat:
(...)Żeby dojść do porozumienia, musi być z obu stron wola porozumienia. (...)
Jego była chyba słuchała w tle, bo nagle połączenie zostało przerwane, a TŻ dostał po chwili smsa, że "jak będzie dzieciom swoje ideologie i kłamstwa wciskał to już więcej ich nie usłyszy". To nie jest jednorazowa sytuacja
Otóż to Najgorzej jak jedno drugiemu chce zrobić na złość, a najbardziej cierpią na tym dzieci.
...i ten szantaż, że więcej dzieci nie usłyszy/zobaczy

Cytat:
(...) np sąsiadki córka kiedys namietnie pożerała zdechłe muchy z podłogi Sąsiadka musiała pamietać żeby każdą ukatrupioną muchę natychmiast sprzątać. Przypadek pakowania na spacerach znalezionych petów też znam, jak również napychanie sie piaskiem z piaskownicy
Z opowieści mamy wiem, że mój brat jadł piasek z piaskownicy. A jak rodzice pomagali mamy siostrze w wykopkach, mój brat wciągnął dżdżownicę ...bo kury też jedzą i on chciał spróbować

Cytat:
(...) to tak dla poprawy nastroju pochwalę się choinką
Bardzo ładna choinka

Cytat:
dobre ....czyżbyśmy kolejną noc czuwały na wizażu
Oj, synuś lada chwila będzie na świecie

Cytat:
(...) Mamy zezowate bałwanki, zezowate aniołki i zezowate bombki - ostatnio Allo Allo oglądamy, i jakoś tak nas ten zez Rene natchnął
Musisz koniecznie pokazać

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
(...) miała Huskyego - był cudowny ale potrafił bardzo często wytarzać się w padlinie, albo upolować jakąś kurę sąsiada (koleżanka oczywiście za te kury płaciła).
Prawda, psy piękne, ale nie ma zmiłuj się jak dorwą padlinę

Cytat:
ale pędzimy z postami
Nie mam nic przeciwko

Muminku, piękne rzeczy
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:54   #4130
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Wypuścili
Powiedzieli, ze moze wroce jutro, a moze za tydzien
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
O nie nie nie! wracaj tam i przyj już!

Ja też obstawiam, że zaraz możesz tam wrócić, proponuję znów odwiedzić Ikeę, Piotra i Pawła i ... Julę?

Cytat:
No my z TŻ mamy bzika na punkcie Kubusia Puchatka, a TŻ w szczególności uwielbia wszystko co z tygrysem , dlatego czy młodemu się będzie podobać czy nie Puchatek będzie rządzić przez najbliższe czasy , nie ma zmiłuj hehe
po nicku sądziłabym, że raczej jesteś fanką innej bajki

Ledwo chodze, tak mnie boli tam na dole i w sumie nie wiem co dokładnie, boli jak ból kości, nie tkanek miękkich... Normalnie nie mogłam dzisiaj wstać z łóżka... zajęło mi to chyba z 10 minut, powoli się jakoś z niego skulałam. A tża oczywiście nie ma, jeszcze do jutra wieczora słomianą wdową jestem.

Też ogarnął mnie dziś bzik na pranie - rekord, wiszą już 3 pralki, 4 sie pierze i na tym koniec, bo nie mam gdzie wieszać. Pierwsza poszła kilka minut po 5 jak się przebudziłam i sprawdzałam czy są już wieści o Joszku

mam na dziś jeszcze ambitny plan, powywalać z szafy kilka rzeczy, pochować walające się pod domu kartony po łóżeczku i wózku (mam nadzieję, że tyle z szafy powywalam, że znajdzie się miejsce na nie

a na koniec zostawię sobie najprzyjemniejsze - pakowanie prezenciorów

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:02   #4131
san_g
Zadomowienie

hej tu znowu ja Słyszałam dzisiaj porodowe krzyki-jak z filmów grozy lub egzorcyzmów a potem błogi spokój i płacz małego dziecka.....super

W szpitalu pełne obłożenie na poporodowym więc dzieciaków się rodzi sporo Kolacja na wypasie jak zawsze chleb i pół opakowania pasztetu oraz uwaga: dwa kawałki masła po 2 cm heh

Była u mnie moja Mama z moim mężem a teraz czas poczekać do obchodu a czas się dłuży do tej 21.

KTG w porządku, mały się pięknie rusza a ja czekam na jutro żeby mi dali znać czy wyjdę na wigilię.

Spokojnego wieczoru i czekam na relację Perfuzji

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:03   #4132
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Ale pracowity dzień, u mnie ostatnio mega leniwie jest. Mam nadzieję że TŻ sie jutro zmobilizuje i pomoże mi ogarnąć mieszkanie bo w niedziele też mamy gości. A w ciąży nie farbuję włosów, jakoś ta ilość chemii mnie nie przekonuje.
Sa farby bez amoniaku wiec można farbować ja byłam u fryzjera w poniedziałek i bardzo dobrze mi z tym

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:05   #4133
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
hej tu znowu ja Słyszałam dzisiaj porodowe krzyki-jak z filmów grozy lub egzorcyzmów a potem błogi spokój i płacz małego dziecka.....super

ja bym się spakowała i uciekła
Stary 2013-12-20, 19:07   #4134
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Z muminkami nic nie było?

Magnusia skoro mąż ma prasowac to byle jak wieszaj
Nic nie było hehe, i przytakuje isi, magnusia nie męcz się wieszaj jak popadnie, w końcu nie ty prasujesz

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość

po nicku sądziłabym, że raczej jesteś fanką innej bajki
Muminki tez bardzo lubię jak puchatka, ale nick to raczej po tym, ,że ja z twarzy jak muminek wyglądam , i tak też TŻ na mnie woła. Muuuuuuumin
Stary 2013-12-20, 19:14   #4135
lejdi_aga13
Rozeznanie

[QUOTE=Roane;44240887]lejdi_aga13 a ten Twój były wogóle ma jakiś kontakt z Natanem? Widuje go, cokolwiek?

No i weźmy pod uwagę, że wiele osób widzi swoje dobro jako podstawowy element dobra dziecka - "nie chcesz być ze mną, co znaczy że nie chcesz też naszego dziecka".
/QUOTE]

to jest idealny tok myslenia byłego. Tak na skype raz na 2 miesiace zadzwoni na 30minut.... ostatnio usłyszłam,ze nie pyta sie co u dziecka bo... ciezko sie ze mna dogadać tylko ze jak mowie mu np MOZE BYS SPYTAL CO U DZIECKA slysze ze mam sie zajac wychowaniem ze jestem DLA NIEGO(!!) zerem blablabla... jak w PL mieszkalismy brał go czasem co 2 weekend a czasem raz na miesiac, kiedys był jego "weekend" to pojechał sobie ze swoja na majorke....

no to co ,ktora dzis rodzi
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:29   #4136
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
U mnie mała też szaleje a mi jeszcze jakoś dziś brzuch twardnieje, magnez mi się skończył a no spe już dziś łykłam......mało tego to jeszcze mnie w kroku kłuje czasami....może ja rodze?

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

[QUOTE=lejdi_aga13;4424289 3]
Cytat:
lejdi_aga13 a ten Twój były wogóle ma jakiś kontakt z Natanem? Widuje go, cokolwiek?
/QUOTE]
no to co ,ktora dzis rodzi
Jak tak dalej pójdzie to JA

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Perfuzja się parę godzin nie odzywała, może akcja się zaczęła i teraz ma skurcz za skurczem

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
ale pędzimy z postami
No wydaje mi się że w nowym wątku będzie dużo pracy i dopisywania maluszków na pierwszą stronę
Stary 2013-12-20, 19:33   #4137
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
(...)
to jest idealny tok myslenia byłego. Tak na skype raz na 2 miesiace zadzwoni na 30minut.... ostatnio usłyszłam,ze nie pyta sie co u dziecka bo... ciezko sie ze mna dogadać tylko ze jak mowie mu np MOZE BYS SPYTAL CO U DZIECKA slysze ze mam sie zajac wychowaniem ze jestem DLA NIEGO(!!) zerem blablabla... jak w PL mieszkalismy brał go czasem co 2 weekend a czasem raz na miesiac, kiedys był jego "weekend" to pojechał sobie ze swoja na majorke....z
Ile Twój synek ma lat, 4, 5? Przecież z takim dzieckiem nie da się pełnoprawnej rozmowy przez telefon prowadzić za długo, zacznie się nudzić. Mój TŻ jak ze swoją najmłodszą gada, to często to jest rozmowa na zasadzie zabawy, i trzeba mieć odrobinę cierpliwości, bo zwyczajna rozmowa nie jest wysoko na liście rozrywek dla dziecka w takim wieku. Masakra z takim "ojcem"

Coż Perfuzja przestała się odzywać, pewnie już w Paryżu jest
Stary 2013-12-20, 19:33   #4138
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Jak kolorowo
Piękne rzeczy
Stary 2013-12-20, 19:45   #4139
Soleil_Rouge
Rozeznanie

o jeenyy!!
tak na szybko tylko przejzalam watek szukajac postow perfuzji!!! ale mnie akcja wciagnela!!!
czekam na dalsze informacje
Stary 2013-12-20, 19:50   #4140
Akkma
Zadomowienie

Perfuzja zabrała Joszka do Paryża

O esuuu posprzątałam kuchnię i salon, nic mi się już nie chce

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-12-20 o 19:51
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości