|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Nie mam nic przeciwko kotom, ale kuźwa od wakacji nie możemy zejść po nic do piwnicy, bo boimy się, że przytargamy te pchły do góry
|
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-12-20 o 17:43 |
||
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
jeju .... mój syn zaraz mi wyjdzie bokiem, jeszcze takich figur to nie ćwiczył a do tego ma czkawkę więc mam w brzuchu prawdziwą rewolucję
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
a ja siedzę i czekam ... tylko sama nie wiem czy na TŻ czy na info że będzie jeszcze później...
|
|
#4115 |
|
Rozeznanie
|
|
#4116 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czemu zgubiłam znów wątek i nawet nie miałam go w zasyskrubowanych:/
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle teraz zauważyłam że zaraz trzeba będzie nową część zakładać !!!
ale pędzimy z postami ![]() jeżeli nie będzie sprzeciwów to mogę dalej się tym "zajmować"
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że poruszyła kolejny "drażliwy" temat
![]() Dla mnie wygląda to tak, że my ludzie musimy nauczyć się żyć ze zwierzętami w zgodzie także w mieście. Mamy i koty i szczury ![]() Koty wolnożyjące mają prawo sobie normalnie w mieście żyć, to jest także ich miejsce. Ptaki też. I kuny, i lisy itd. Oczywiście, że koty będą biegać po maskach samochodów. Trzeba to zaakceptować. Jesli nam zalezy na idealnie niezarysowanym samochodzie to nalezy wykupić sobie garaż. Tak samo jak z parkowaniem w miastach. Jesli państwo postawiłoby na edukację społeczeństwa pewnie wyglądałoby to trochę inaczej Koty chorują, bo nie ma wystarczającej ilości kasy, by je leczyć. Panie dokarmiają je tym co jest dla nich najtańsze.Tak jak wspomniałam to trudny temat. Rozumiem, że pchły w piwnicy ludziom przeszkadzają. Mi też by przeszkadzały. Jeśli ludzie bardziej by się interesowali to pcheł by nie było. Znów jest: czarne i białe, a tutaj trzeba znaleźć optymalne rozwiązanie. U mnie w kamienicy na Mokotowie (prawie w centrum miasta), w której mamy pracownię/firmę koty mają swoje miejsce w piwnicy i pcheł nie ma. Ja już tego tematu ciągnąć nie będę, bo będzie tak jak z tematem aborcji ![]() Powiem tylko, że działam w różnych organizacjach wolontariackich od lat 90 i wiem, że ludzie wielu rzeczy żądają, ale sami nie kwapią się do zmiany czy tworzenia nowych rozwiązań. Tak jest ze wszystkim, nie mam na myśli tylko zwierząt. Warto czasem samemu coś zainicjować, spróbować zmienić, ale nie "wybijając" koty wiatrówką ![]() To tak - jeśli chodzi o działania lokalne i oddolne "Myśl globalnie, działaj lokalnie"
|
|
|
|
#4119 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Śliczna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Obiecane zdjęcia. Kilka rzeczy to prezenty od sióstr. Tam gdzie są spodenki, bluzeczki itd pomieszane, to rzeczy zamówione w paczce z allegro. Są też naklejki na ścianę które w niedziele będziemy z TZ przyklejać,(paczka ubranek i naklejki zapłacone przez moich rodziców, jako prezent dla brzuszka ) oraz zabawki dla malucha, część kupiona samemu część przez mojego tatę, a śliniaczek i kubeczek, to prezent mikołajkowy na wyrost od tatusia dla brzuszka.
|
|||||||
|
|
|
#4120 |
|
Rozeznanie
|
2 część zdjęć
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
na schabowe chyba nie ale na jakieś potrawki z pseudo kurczakiem
a ciuszki cudowne, takie kolorowe a najbardziej podobają mi się motywy tygryska (dlatego na jednaj ścianie nad łóżeczkiem będzie wielka naklejka z tygryskiem a na drugiem mam zamiar namalować kotki)
|
|
#4122 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żeby było po Twojej myśli i żebyśmy jutro rano przeczytały, że Joszko na świecie już jest![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam takie tańce wygibańce w brzuchu, nie lubię tylko jak po żebrach mnie kopie i się tam rozpycha. Cytat:
![]() A ja dzisiaj u fryzjera byłam włosy podciąć troche. Do porodu mniej niż 2 tygodnie, więc wypadałoby troszkę o siebie zadbać żeby za 2 miesiące nie mieć na głowie sianka..choć przy moich długich włosach to zepsucie fryzury długo trwa ![]() Nie wiem jak wy, ale ja żywych ryb nie kupuje, ale dzisiaj pod osiedlowym tesco widziałam straszną akcję Pod sklepem jest budka, gdzie żywe ryby sprzedają i jeden karp spadł na ziemię a dziadek który go kupował podniósł go i do torby wsadził - takiego żywego, konającego. Nawet sprzedawca proponował, że go dobije bo pewnie się poobijał, ale dziadkowi to nie przeszkadzało...jak sobie pomyślę o tych biednych rybach to ciarki mnie przechodzą.---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
||||||||||
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
muminku-- cudowne ciuszki !!! piękne i widzę że u Was tez motyw tygryska popularny- u nas tak samo
![]() wstawiłam teraz kombinezony do prania
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia_1983 ty o tym fryzjerze a ja miałam dzisiaj włosy farbować tylko jakoś mi nie wyszło
|
|
#4125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale pracowity dzień, u mnie ostatnio mega leniwie jest. Mam nadzieję że TŻ sie jutro zmobilizuje i pomoże mi ogarnąć mieszkanie bo w niedziele też mamy gości. A w ciąży nie farbuję włosów, jakoś ta ilość chemii mnie nie przekonuje. |
|
|
|
|
#4126 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny!!
zaraz bede Wa tak szybko nadrabiac. Mialam dzis super zabiegany dzien i dopiero wrocilam do domu... a jeszcze w domu pelno rzeczy do zrobienia ![]() w kazdym razie sprawdzilam 1 strone - zadnych nowych mamus nie przybylo, perfuzja nadal w dwupaku
|
#4127 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4129 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
...i ten szantaż, że więcej dzieci nie usłyszy/zobaczy Cytat:
...bo kury też jedzą i on chciał spróbować Bardzo ładna choinka ![]() Cytat:
Oj, synuś lada chwila będzie na świecie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muminku, piękne rzeczy
|
|
#4130 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ledwo chodze, tak mnie boli tam na dole i w sumie nie wiem co dokładnie, boli jak ból kości, nie tkanek miękkich... Normalnie nie mogłam dzisiaj wstać z łóżka... zajęło mi to chyba z 10 minut, powoli się jakoś z niego skulałam. A tża oczywiście nie ma, jeszcze do jutra wieczora słomianą wdową jestem. Też ogarnął mnie dziś bzik na pranie - rekord, wiszą już 3 pralki, 4 sie pierze i na tym koniec, bo nie mam gdzie wieszać. Pierwsza poszła kilka minut po 5 jak się przebudziłam i sprawdzałam czy są już wieści o Joszku mam na dziś jeszcze ambitny plan, powywalać z szafy kilka rzeczy, pochować walające się pod domu kartony po łóżeczku i wózku (mam nadzieję, że tyle z szafy powywalam, że znajdzie się miejsce na nie ![]() a na koniec zostawię sobie najprzyjemniejsze - pakowanie prezenciorów
|
|
#4131 |
|
Zadomowienie
|
hej tu znowu ja
Słyszałam dzisiaj porodowe krzyki-jak z filmów grozy lub egzorcyzmów a potem błogi spokój i płacz małego dziecka.....super W szpitalu pełne obłożenie na poporodowym więc dzieciaków się rodzi sporo Kolacja na wypasie jak zawsze Była u mnie moja Mama z moim mężem a teraz czas poczekać do obchodu a czas się dłuży do tej 21. KTG w porządku, mały się pięknie rusza a ja czekam na jutro żeby mi dali znać czy wyjdę na wigilię. Spokojnego wieczoru i czekam na relację Perfuzji
|
|
|
|
#4132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja byłam u fryzjera w poniedziałek i bardzo dobrze mi z tym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym się spakowała i uciekła
|
|
|
#4134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Muminki tez bardzo lubię jak puchatka, ale nick to raczej po tym, ,że ja z twarzy jak muminek wyglądam , i tak też TŻ na mnie woła. Muuuuuuumin
|
|
|
|
|
#4135 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Roane;44240887]lejdi_aga13 a ten Twój były wogóle ma jakiś kontakt z Natanem? Widuje go, cokolwiek?
No i weźmy pod uwagę, że wiele osób widzi swoje dobro jako podstawowy element dobra dziecka - "nie chcesz być ze mną, co znaczy że nie chcesz też naszego dziecka". /QUOTE] to jest idealny tok myslenia byłego. Tak na skype raz na 2 miesiace zadzwoni na 30minut.... ostatnio usłyszłam,ze nie pyta sie co u dziecka bo... ciezko sie ze mna dogadać no to co ,ktora dzis rodzi
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#4136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- [QUOTE=lejdi_aga13;4424289 3] Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Perfuzja się parę godzin nie odzywała, może akcja się zaczęła i teraz ma skurcz za skurczem ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
|
|
#4137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coż Perfuzja przestała się odzywać, pewnie już w Paryżu jest
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękne rzeczy
|
|
#4139 |
|
Rozeznanie
|
o jeenyy!!
tak na szybko tylko przejzalam watek szukajac postow perfuzji!!! ale mnie akcja wciagnela!!! czekam na dalsze informacje
|
#4140 |
|
Zadomowienie
|
Perfuzja zabrała Joszka do Paryża
![]() O esuuu posprzątałam kuchnię i salon, nic mi się już nie chce
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-12-20 o 19:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

Nie mam nic przeciwko kotom, ale kuźwa od wakacji nie możemy zejść po nic do piwnicy, bo boimy się, że przytargamy te pchły do góry 

16.06.2012 

żeby było po Twojej myśli i żebyśmy jutro rano przeczytały, że Joszko na świecie już jest
Pod sklepem jest budka, gdzie żywe ryby sprzedają i jeden karp spadł na ziemię a dziadek który go kupował podniósł go i do torby wsadził - takiego żywego, konającego. Nawet sprzedawca proponował, że go dobije bo pewnie się poobijał, ale dziadkowi to nie przeszkadzało...jak sobie pomyślę o tych biednych rybach to ciarki mnie przechodzą.
...bo kury też jedzą i on chciał spróbować