Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 07:30   #3901
cayenneOna
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Obszawi dziś, najpóźniej jutro u perfuzji trzymam kciuki

Dzień Dobry

Sent from my HTC One using Wizaz Forum mobile app
Obstawiam miało być

Sent from my HTC One using Wizaz Forum mobile app
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 07:36   #3902
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Fałszywy alarm Ta szklanka wody, ktora ze mnie wyleciała to był czop, a "skurcze" zostały nazwane pobolewaniami i nie pisały się na ktg

Ale w gabinecie wyleciało ze mnie tyle tego sluzu totalnie czerwonego, ze gdyby to się stało w domu to spanikowalabym.

Idziemy spać
Tak się rozemocjonowałam twoją sytuacją, że śniło mi się, że rodziłaś na jachcie, a poród odbierała położna, której plecy masowały małe Chinki

Nie przejmuj się fałszywym alarmem, skoro odszedł czop i to krwisty to poród tak czy inaczej jest tuż tuż

Ja zmykam do fryzjera
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 07:40   #3903
cherubinka
Zadomowienie

Mariee, nawet nie chcę myśleć o tym co przeżywa teraz ta dziewczyna i najbliżsi ...tragedia.

Zasnęłam grubo po 3.00 i do tego co chwilę urządzałam spacery do łazienki ...no i musiałam jeszcze w telefonie śledzić relacje Perfuzji

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Obszawi dziś, najpóźniej jutro u perfuzji trzymam kciuki
Ja też
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 07:49   #3904
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Fałszywy alarm Ta szklanka wody, ktora ze mnie wyleciała to był czop, a "skurcze" zostały nazwane pobolewaniami i nie pisały się na ktg

Ale w gabinecie wyleciało ze mnie tyle tego sluzu totalnie czerwonego, ze gdyby to się stało w domu to spanikowalabym.

Idziemy spać
Ehhh...
A powiedz mi w tym DN potem sie leży na super domowej sali i po 3 dniach do domu? Czy moze od razy wychodzisz?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 07:51   #3905
demonyianioly
Rozeznanie

Mariee tak mi przykro...

Dziś odbieram wyniki badań i mam pierwsze ktg, proszę o kciuki!
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 07:54   #3906
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Mariee tak mi przykro...

Wielkie
Stary 2013-12-20, 07:56   #3907
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:

Idziemy spać
O nie nie nie! wracaj tam i przyj już!

Ja też obstawiam, że zaraz możesz tam wrócić, proponuję znów odwiedzić Ikeę, Piotra i Pawła i ... Julę?
Stary 2013-12-20, 07:57   #3908
senira666
Zakorzenienie

Dzien dobry
Czytam i czytam napiecie rosnie, czekam na wiesci ze to juz a tutaj falszywy alarm

Stary 2013-12-20, 07:58   #3909
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Mariee tak mi przykro...

Trzymam

Ja nie mam mieć ktg, czemu ja nie? chociaż znając moje szczęście do tego urządzenia, zaraz by mnie położyli. Nosz mnie się brzuch stawia od dawna no.
Wyobraźcie sobie, że zdążyłam już posprzątać mieszkanie, zjeść śniadanie, zrobić obiad i poprasować.....

Idę zjeść pomarańcze bo one mi się po nocach śnią....
Stary 2013-12-20, 08:24   #3910
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
tak jakbys nie miała pampersa. Normalnie pampers i na to 2 tetrowe i wtedy dopiero ubranko. Tak aby biodra i nogi byly szeroko. jak wpiszesz w google "szerokie pieluchowanie" w galerie to tam jest pokazane, ciezko to tak napisac. Ale chyba pomogło bo po 4 miesiacach było juz OK. Szok dla mnie był ,ze w szpitalu i polozna odwiedzajaca nas ani razu o tym nie wspomnieli i gdybym nie przeczytała nic bym nie wiedziała
lekarz powinien informować o czyms takim . Znam dziecko które przez niedopilnowanie lekarzy męczyło się rok na wyciagach w gipsach a po roku nieudanych działan miał operecje . Dziecko już chodziło a teraz po ponad roku od nowa uczy się chodzić .
Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Takiego to tylko za jaja powiesić!!!

A tak w ogóle GRUDNIÓWKI to czekamy na Was z Dorotką no i gdzie są jakieś dziewczynki?
Od jutra byłby nasz termin z usg a Dorotka skończy 6 tygodni
już ma 2 tyg jak ten czas szybko leci !
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
C

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

O kurczę, wizyta nocna to może już na noc tam zostaniecie

Mały ma super idealną wagę! Nie za mały, nie za duży, idealny.

A jki to test ciązowy na GBS? Są takie testy, że nie trzeba wieźć wymazu do labolatorium <ooo> ?
Nie zostaniemy bo to w gabinecie prywatnym mam wizytę mój lekarz przyjmuję nawet do północy jak nie dłużej ja mam nr 18 i idę na 22 a zawsze ma do 28 osób zaplanowane .
A Tym testem też się zdziwiłam . Wygląda jak test ciążowy . Lekarz pobiera wymaz odczekuje wkrapla coś tam i po kilku sekundach ma wynick płytkowy . Sam mi robił więc nie wiem czy jest ogólno dostępny
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
zapomniałam Wam powiedziec- umówiłam się z położną na 28/12 na podpisanie umowy i omówienie wszystkiego
Cytat:
Moze naprawdę cos zaczyna się u mnie dziać?

Pojawiły się jakieś skurcze, delikatniusie co prawda, ale moze, moze

W każdym razie idę spać póki mogę, jesli w nocy się cos nie rozkręci, to zastanowie się rano co zrobic z tymi wodami-niewodami.

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, warto spakowac sie wczesniej, ja z wieczornej wizyty u gin trafilam teraz na oddzial i bede lezec do rozwiazania. Pojawilo sie rozwarcie, skurcze, a polozenie miednicowe wiec i tak czeka mnie cc, ale dobrze by doczekac 38tc.
trzymam mocno , żebyś do 38 tc wytrzymała .
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Ja mam termin za 19 dni wg usg genetycznego , wg ostatniej miesiączki powinnam rodzic we wrześniu wg ocenyvpediatrycznej 28.12 wg zycia urodziłam 29.10
A gotowe mam wszystko nawet syna na klacie tylko zapomniałam wyspać sie na zapas

no ale widzisz jesteś już na 100 % przygotowana skoro synuś już jest
Cytat:
No dobra, ewidentnie odchodzą mi wody.

Moj maz wrócił z komentki nawet.

Czyli do szpitala jedziemy najpóźniej koło 5h-6h.

Az sie cała trzęse
Cytat:

Idziemy spać
oj tam oj tam najważniejsze , że sprawdziłaś trzymam mocne ab y akcja się jednak rozkręciła .
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
za opis.
Dzielna jesteś bardzo!!
A przeczytawszy ostatnie zdanie już nie mogłam powstrzymać łez.

Super,że wszystko OK.

Straszna tragedia. Brak mi słów...

Trzymaj się!!

Oooo,z napięciem czytałam i myślałam,że jednak będzie już za chwilę maluszek,ale z drugiej strony coś widziało mi się,że zbyt lekkie te bóle.
To czekamy dalej. Ja nadal obstawiam 21

Dziewczyny może się przyda,może by dać na pierwszą stronę?
Licznik skurczów:

http://contractionmaster.com/
Można dodać akurat się przyda

Witam z rana
Do TP zostało mi 29 dni
Do zrobienia : Zakup laktatora , leków .
A i muszę wszystko poprasować wyprane mam tylko prasowanie mnie czeka i spakowanie torby do szpitala .

Po 20 miałam dzwonić do położnej to nie wiem czy dziś czy lepiej jednak jutro zadzwonić ?

Wczoraj kupiliśmy choinkę dziś czekam za mężem aż wróci i będziemy ubierać
Muszę dziś kuchnie ogarnąć a tak mi się nie chcę

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

w ogóle od ostatniej wizyty przytyłam 4 kg ale woda w organizmie zaczęła mi się zatrzymywać i nogi zaczęły puchnąć więc liczę , ze teraz te "nabite" kg w miare szybko znikną
Stary 2013-12-20, 08:26   #3911
gosia261282
Gang Iren

Ja już choinkę mam ubraną od dwóch dni.
Tyle,że teraz na przemian to Eryk próbuje bombki ściągać,to kot
Stary 2013-12-20, 08:27   #3912
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Trzymam

Ja nie mam mieć ktg, czemu ja nie? chociaż znając moje szczęście do tego urządzenia, zaraz by mnie położyli. Nosz mnie się brzuch stawia od dawna no.
Wyobraźcie sobie, że zdążyłam już posprzątać mieszkanie, zjeść śniadanie, zrobić obiad i poprasować.....

Idę zjeść pomarańcze bo one mi się po nocach śnią....
Bystra jesteś
O, nie ...Migotko, za chwilę będziesz lecieć do Biedrony po pomarańcze lub mandarynki dla mnie Zjadłam cały zapas, a włosy umyte i nałożona na nie maseczka ...jestem uziemiona

Gosia, to teraz masz 2 łobuziaki do pilnowania Moja Kicia też co jakiś czas trąca łapką bombki i chole.rka wybiera te najładniejsze szklane

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-12-20 o 08:32
Stary 2013-12-20, 08:34   #3913
patrycjja
Zadomowienie

Perfuzja Czytam i czytam co od wczorajszej nocy się działo, a tu na koniec emocje opadają :p jak w filmie. A dziś albo jutro pewnie bedzie nagłe bum, że nawet nie zdążysz zajrzeć do Nas
W każdym bądź razie trzymam kciuki za poród szybko/ szybki i lekki jak te Twoje skurcze dzisiaj

A ja właśnie od gin wróciłam i jestem wściekła. Po pierwsze miało być usg, już drugi raz przełożył, teraz na wizytę 10 stycznia. Usg ostatnie miałam w 20tyg. Nie wiem ile mała waży, czy jest ok i jak jest ułożona. Na moje bóle brzucha, które spać nawet nie dają a reagują tylko na pozycję pół schyloną powiedział aha. Za zgaga wydumał renni na co sama wpadłam jak mnie męczyło. Na samolocie dłużej majtki ściągałam niż trwało badanie "macica wysoko" . I od ostatniej wizyty +3,5 kg (sama mam wagę popsuta więc nie wiem, ale raz jak mnie ta młodziutka pielęgniarka ważyła to się o 3kg machneła, bo źle wagę ustawiona miala. Ale wtedy moglam zwrócić jej uwagę. A z drugiej strony nie czuję się grubo. Kulkowato i owszem, ale nie grubo), łącznie 14,5 od początku. Jutro zaczynam 36tc. Kazal mi się nie objadać w swieta. Poczułam się jak taka spasiona świnia, tym bardziej, że mam wrażenie, że nie jem dużo. Jedyne co pochłaniam to mandarynki wczoraj na sniadanie bułka z serem, potem trzy łyżki łazanek doslownie i kilka mandarynek- i nie czuję głodu, a na codzień moje porcję wyglądają podobnie. Dzisiaj już czuję, że żołądek mi się zacisnął - zawsze bardzo emocjonalnie podchodzę do takich rzeczy, a u mnie negatywne emocje nie są zjadane tylko wręcz przeciwnie.
Nie wspomnę, że wyniki mi znów poleciały - jak bralam tardyferon to żelazo skoczyło, a teraz wynik znów mam gorszy niż wtedy co dostalam zalecenie na tabletki.
O wymazie też nic nie wspominał- nie wiem, czy mam robić sama, czy jak. Do tej pory co wizytę dostawałam zlecenie na badania teraz nic. A następna wizyta w 38 tyg się szykuje (37w6d).
Po prostu po dzisiejszej ekspresowej wizycie mam ochotę siąść i płakać.
Przepraszam, ale musiałam się wyżalić
Stary 2013-12-20, 08:40   #3914
gosia261282
Gang Iren

Patrycja weź ty głupot nie słuchaj i nie żałuj sobie jedzenia w święta!
Nikt sobie nie żałuje a co dopiero ciężarna. Ja mam podobnie na plus jak ty i mam brzuch owszem,ale też nie czuję się grubo. Trzeba zapasy gromadzić,bo po porodzie może być tak,że czasem będziemy tak zaabsorbowane dzieciaczkiem,że zapomnimy o posiłku,albo szybko coś przekąsimy. I waga będzie lecieć w dół,zobaczysz!
Stary 2013-12-20, 08:43   #3915
ejani
Zadomowienie

Witajcie! Wczoraj jak przy dźwiękach krajzegi usypiałam, to zdążyłam się wykąpać, pożegnać tu a mąż skończył hałasy to mi przeszło do północy

Za to na bieżąco śledziłam relację Perfuzji i przyznam, że myślałam, że Joszko już po tej stronie... Ale trzymam kciuki, żeby szybko i bezproblemowo przybył!

Shiloh, piękny opis , ale z tym hardcorem to tak źle nie było, szczególnie po puencie

Mariee, bardzo mi przykro, ale (choć nie chcę, żeby to zabrzmiało brutalnie) złe rzeczy też się zdarzają i tylko przykro, że to w rodzinie i akurat przed Twoim porodem. Bądź dzielna, bo Twoje maleństwo potrzebuje Twojej siły a nie strachu i jestem przekonana, że u Ciebie wszystko będzie dobrze

Isia, ja też mam podobne zdanie co do rodzenia grudzień/styczeń (choć mam w rodzinie osoby z obu tych miesięcy i w dorosłym życiu różnic nie widać, ale w przedszkolu i szkole myślę, że będą). Szczególnie, że jak liczę, mały będzie donoszony od 4.01.
Ale fakt, że powoli dochodzę do momentu, kiedy mam coraz bardziej dość tej ciąży...

Dziś są jakieś wizyty? Jeśli tak, to

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-12-20 o 08:44
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 08:48   #3916
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Patrycja weź ty głupot nie słuchaj i nie żałuj sobie jedzenia w święta!
Nikt sobie nie żałuje a co dopiero ciężarna. Ja mam podobnie na plus jak ty i mam brzuch owszem,ale też nie czuję się grubo. Trzeba zapasy gromadzić,bo po porodzie może być tak,że czasem będziemy tak zaabsorbowane dzieciaczkiem,że zapomnimy o posiłku,albo szybko coś przekąsimy. I waga będzie lecieć w dół,zobaczysz!
Właśnie wiem, że tak źle nie bedzie. Ale co innego usłyszeć żeby się nie objadać w swieta. To tak jakbym codzień sobie wielkie uczty robiła i całymi dniami nic tylko jadła i tyła. W święta też za dużo nie zjem, bo nawet tesciowa się śmieje, że dla mnie śledzik w czosnku. Inne rzeczy mogą nie istnieć.
Poza tym jak nawet coś dodatkowego zostanie to trochę samozaparcia i do lata zamierzam zgubić wszelki nadmiar.
Chodzi mi o sam fakt, że zostałam tak jakoś dziwnie potraktowana. Jak nie narzekałam na gina przez całą ciążę, to dziś kumulacja
Stary 2013-12-20, 08:51   #3917
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Perfuzja - wielkie odliczanie nastąpiło

Pół nocy nie spałam. Mąż własnie do mnie dzwonił i pyta co robię. To ja.. że pierniki idę zaraz piec, a później chcę pralki zobaczyć. To mi powiedział, że mam siedzieć w domu, a najlepiej połozyc się i leżeć. Wystraszony nie na zarty...

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 09:04   #3918
nimfetka
Zadomowienie

hej Dziewczyny

Chciałabym się przywitać i dołączyć późno ale lepiej niż wcale. Jestem mamą prawie 5 letniej panienki a teraz czekam na synka. Termin 1 luty. Pozdrawiam Was ciepło.
Stary 2013-12-20, 09:15   #3919
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez nimfetka Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny

Chciałabym się przywitać i dołączyć późno ale lepiej niż wcale. Jestem mamą prawie 5 letniej panienki a teraz czekam na synka. Termin 1 luty. Pozdrawiam Was ciepło.
Witaj!
Stary 2013-12-20, 09:25   #3920
vacuity
Rozeznanie

ja tak na szybko...

perfuzja co za emocje, spać nie mogłam

maruda będzie dobrze, odpoczywaj

Shiloh piękny opis, uroniłam parę łez....

Witamy nową mamę!
Stary 2013-12-20, 09:32   #3921
magnusia
Zakorzenienie

Witam

Troche pospałam ale obudziłam się znów z katarem i kluchą w gardle trochę mnie w nocy biodra bolały i nie mogłam się ułożyć ale jak już się ułożyłam to mi sie takie głupoty sniły . Nawet nie jestem w stanie ich powtórzyć ale straszne bzdury

trzymajcie kciuki aby mi tą dziawską pralkę dziś naprawili to wystartuję w końcu z praniem pieluch itp

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość

Dziewczyny, kiedyś pytałam Was o podrażnienia po depilacji. Wypróbowałam maszynkę venus, którą polecałyście, ale i tak mała różnica Dalej wyłażą te przeklęte czerwone kropki Już nie mam siły na to... Po każdym goleniu później bujam się tak z tydzień z podrażnieniami. Żeby mi jeszcze brzuch mi nie zasłaniał, to pokombinowałabym z depilatorem, plastrami i pęsetką jak zawsze przed urlopem. Na porodówce będę nie dość, że pociachana, obolała to i trędowata
Ale mam dylematy ...no to sobie postękałam i idę pod prysznic
ja używam kremu i nie podrażnia a teraz golę tą maszynką a potem po wyjściu z wanny smaruję balsamem do ciała i latam z gołym tyłkiem, nie zakłam od razu majtek ani piżamy bo wtedy krosty wyskakują

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Poniżej napiszę coś... co sprawia, że boję się jeszcze bardziej porodu SN.
Dziś zdarzyło się coś strasznego....

to straszne, że takie rzeczy się dzieją
Stary 2013-12-20, 09:32   #3922
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
A ja właśnie od gin wróciłam i jestem wściekła. Po pierwsze miało być usg, już drugi raz przełożył, teraz na wizytę 10 stycznia. Usg ostatnie miałam w 20tyg. Nie wiem ile mała waży, czy jest ok i jak jest ułożona. Kazal mi się nie objadać w swieta. Poczułam się jak taka spasiona świnia, tym bardziej, że mam wrażenie, że nie jem dużo.
O wymazie też nic nie wspominał- nie wiem, czy mam robić sama, czy jak.
to podobnie jak u mnie... tez ostatnie USG miałam połówkowe a kolejne już wiem że chwilę przed TP będzie ...
co do objadania to niech się turla i sam trzyma linię ... my nie musimy
co do wymazu u mnie też cisza a kolejna wizyta w połowie stycznia więc nie wiem co i jak z tym wymazem ...
też nie mogę narzekać na swojego lekarza ale czasami jak czytam że dziewczyny co wizytę mają USG, że maluszki ważą tyle i tyle że ułożone tak czy siak ... a ja nie wiem nic to tak mi dziwnie z tym jakoś...

Cytat:
Napisane przez nimfetka Pokaż wiadomość
witamy i napisz o sobie coś więcej.
Stary 2013-12-20, 09:44   #3923
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem tak podekscytowana, ze chyba nie mam szans na zasniecie

Od godziny mam skurcze co 10 minut. Jak miesiaczkowe, poziom bólu podobny, czyli żaden prawie

mam do nadrobienia jeszcze 3 strony i coś czuję, że Joszko będzie na świecie zanim doczytam

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, warto spakowac sie wczesniej, ja z wieczornej wizyty u gin trafilam teraz na oddzial i bede lezec do rozwiazania. Pojawilo sie rozwarcie, skurcze, a polozenie miednicowe wiec i tak czeka mnie cc, ale dobrze by doczekac 38tc.

trzymam kciuki za Ciebie i maluszka- leż i odpoczywaj, dobrze że jesteś pod kontrolą

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Ja też pewnie będę darla jape i beczala ....

ja też- jestem tego pewna

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Ja oglądam serial

Ty no jesteś niesamowita...

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:

Idziemy spać
taki duży czop??? o rany...
a jak tam przyjęcie na żelaznej? jak Cię , ze tak powiem, obsłużyli?

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Tak się rozemocjonowałam twoją sytuacją, że śniło mi się, że rodziłaś na jachcie, a poród odbierała położna, której plecy masowały małe Chinki
Stary 2013-12-20, 09:46   #3924
gosia261282
Gang Iren

Eryk i kot fioła mają od rana.
Wiki też się udzieliło,ale już do szkoły poszła(dziś ostatni dzień i ma 2 tyg wolne)
Idę zaraz zrobić trochę zakupów na Święta,takich lżejszych,a po południu z mężem grubsze zakupy. Młody lubi wychodzić z domu,jechać w wózku to może trochę świr mu przejdzie.
Stary 2013-12-20, 09:47   #3925
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Perfuzja Czytam i czytam co od wczorajszej nocy się działo, a tu na koniec emocje opadają :p jak w filmie. A dziś albo jutro pewnie bedzie nagłe bum, że nawet nie zdążysz zajrzeć do Nas
W każdym bądź razie trzymam kciuki za poród szybko/ szybki i lekki jak te Twoje skurcze dzisiaj

A ja właśnie od gin wróciłam i jestem wściekła. Po pierwsze miało być usg, już drugi raz przełożył, teraz na wizytę 10 stycznia. Usg ostatnie miałam w 20tyg. Nie wiem ile mała waży, czy jest ok i jak jest ułożona. Na moje bóle brzucha, które spać nawet nie dają a reagują tylko na pozycję pół schyloną powiedział aha. Za zgaga wydumał renni na co sama wpadłam jak mnie męczyło. Na samolocie dłużej majtki ściągałam niż trwało badanie "macica wysoko" . I od ostatniej wizyty +3,5 kg (sama mam wagę popsuta więc nie wiem, ale raz jak mnie ta młodziutka pielęgniarka ważyła to się o 3kg machneła, bo źle wagę ustawiona miala. Ale wtedy moglam zwrócić jej uwagę. A z drugiej strony nie czuję się grubo. Kulkowato i owszem, ale nie grubo), łącznie 14,5 od początku. Jutro zaczynam 36tc. Kazal mi się nie objadać w swieta. Poczułam się jak taka spasiona świnia, tym bardziej, że mam wrażenie, że nie jem dużo. Jedyne co pochłaniam to mandarynki wczoraj na sniadanie bułka z serem, potem trzy łyżki łazanek doslownie i kilka mandarynek- i nie czuję głodu, a na codzień moje porcję wyglądają podobnie. Dzisiaj już czuję, że żołądek mi się zacisnął - zawsze bardzo emocjonalnie podchodzę do takich rzeczy, a u mnie negatywne emocje nie są zjadane tylko wręcz przeciwnie.
Nie wspomnę, że wyniki mi znów poleciały - jak bralam tardyferon to żelazo skoczyło, a teraz wynik znów mam gorszy niż wtedy co dostalam zalecenie na tabletki.
O wymazie też nic nie wspominał- nie wiem, czy mam robić sama, czy jak. Do tej pory co wizytę dostawałam zlecenie na badania teraz nic. A następna wizyta w 38 tyg się szykuje (37w6d).
Po prostu po dzisiejszej ekspresowej wizycie mam ochotę siąść i płakać.
Przepraszam, ale musiałam się wyżalić
Jak to ostatnie usg w 20 tyg?
Przecież ok 30-32 tyg musi być dziecko zmierzone, ja nawet dostałam kopię dokumentacji i wykresy z tego badania,a oryginał włożyła do mojej teczki, moja ginka sama mi mówiła ze "to w tym tygodniu trzeba zrobić" ja nie rozumiem...
Stary 2013-12-20, 09:49   #3926
isia4891
Zadomowienie

Mariee współczucia dla kuzynki . Musiało wcześniej widocznie się coś stać.

Patrycja myślę że twoje wkurzenie jedynie bez powodu, bo dawno usg mialas robione. Ja mam raz w miesiącu, może i za często ale jestem spokojna i samolot też na każdej wizycie.
Ja mam już ponad 15 kg i zamierzam w święta pojesc , bo po porodzie raczej będę trzymać się żywienia dla mam karmiacych , wiem, że jedynie dziecko mnie zmotywuje żeby nie jeść słodyczy...i tlusto

Mój syn znowu czka....oby nie miał tego po moim mężu...kiedyś miał tak że usypial z czkawka i jak się obudził to mial ja znowu....

Gosia mój kot za to cukierki podgryza na choince u mamy

Ale się nie wyspalam....niech to " łabędzie szyja strzeli "
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 09:49   #3927
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Perfuzja co za emocje... było się zabarykadować w Paryżu
Normalnie dzięki Tobie wcześniej dzisiaj wstałam (czyli 8:30 dla mnie); pospałabym dalej ale ciekawość co tam u Ciebie zwyciężyła

Witamy nową mamusię

Zabieram się za zakupy, potem przekładanie piernika powidłami, załatwić bank, zamówić barlinka do mieszkania i pojechać zobaczyć jak idą prace (oby było lepiej niż u magnusi wczoraj . A wieczorem szkoła rodzenia. Pracowity dzień
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 09:50   #3928
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Jak to ostatnie usg w 20 tyg?
Przecież ok 30-32 tyg musi być dziecko zmierzone, ja nawet dostałam kopię dokumentacji i wykresy z tego badania,a oryginał włożyła do mojej teczki, moja ginka sama mi mówiła ze "to w tym tygodniu trzeba zrobić" ja nie rozumiem...
co prawda to nie do mnie ale ja też miałam ostatnie w 20 tc - to co miało być w 30tc właśnie będę miała na chwilę przed porodem robione. gdybym wiedziała wcześniej że tak będzie to bym poszła prywatnie ale teraz to już chyba nie ma sensu ...
Stary 2013-12-20, 09:51   #3929
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Na chwilę obecną nic mi już nie cieknie z piersi, może leżąc na lewym boku sobie ta siarę wycisłam...sama nie wiem
Dzis mam w planach zrobić kapustę postną, tylko musze jakoś pieczarki wyczarować
I chyba wstawię pościel małej do prania, wolę jak będzie już leżeć w szafie złożona i czekać
Stary 2013-12-20, 09:52   #3930
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

BTW, mój suwaczek podpowiada że to już 35 tydzień, także witam się w 9 miesiącu. W życiu bym nie przypuszczała że będę się tak dobrze czuła Nawet kilogramy mi nie przeszkadzają
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości