Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 13:42   #2011
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14

Kurde te karpie to fakt niemiła sprawa... mogliby sprzedawać żywe, ale trzymać je w lepszych warunkach. Tylko dziwi mnie obruszanie się co roku ludzi na to no bo co wy myślicie, że te martwe co się kupuje to one lepiej mają czy co

trochę obłudne to - jak czegoś nie widać to spoko, zjem! ale jak widać to aaa okrucieństwo.

Z resztą powiem wam w tym tygodniu jadłam karpia takiego żywego kupionego no i... no jest lepszy
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 13:46   #2012
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Kurde te karpie to fakt niemiła sprawa... mogliby sprzedawać żywe, ale trzymać je w lepszych warunkach. Tylko dziwi mnie obruszanie się co roku ludzi na to no bo co wy myślicie, że te martwe co się kupuje to one lepiej mają czy co

trochę obłudne to - jak czegoś nie widać to spoko, zjem! ale jak widać to aaa okrucieństwo.

Z resztą powiem wam w tym tygodniu jadłam karpia takiego żywego kupionego no i... no jest lepszy
Ja nie lubię karpia więc nie mam problemu. stosuję inne rybki.
I w ogóle u mnie nikt nie popełniłby tej zbrodni.

via tapatalk
Stary 2013-12-20, 13:51   #2013
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Ja lubię angielski, bardzo bardzo Jeden z najpiękniejszych języków IMHO <3 (chociaż dla mnie wszystkie są piekne, ale jednak istnieje to TOP5)
Ja uwielbiam angielski! Podoba mi się wiele języków, uczę się kilku, ale to do angielskiego mam wielką słabość i żywię gorące uczucie (do polskiego też). Uwielbiam jego brzmienie, plastyczność... Uwielbiam myśleć, mówić do siebie w tym języku

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2013-12-20 o 13:52
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 13:52   #2014
WhiteCherry
Zakorzenienie

ja nie lubię karpia, jest ościsty i mulisty :d ryby ogółem lubię, ale karpia niet.
Stary 2013-12-20, 13:56   #2015
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Ja nie lubię karpia więc nie mam problemu. stosuję inne rybki.
I w ogóle u mnie nikt nie popełniłby tej zbrodni.

via tapatalk
no z tym karpiem to matka tz wola go zeby mu oczy wydlubal bo ona zawsze placze. I on tez sie prawie poplakal
i powiedzial, ze juz nigdy w zyciu nie zje nic rybnego :d

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja nie lubię karpia, jest ościsty i mulisty :d ryby ogółem lubię, ale karpia niet.
jak sie obmyje to w ogole nie jest mulisty. Raz w zyciu takiego jadlam i nie wiem jak ten ktos to zrobil. Wszyzscy jecie zle przyrzadzonego karpia chyba Xd
Stary 2013-12-20, 13:58   #2016
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

jak sie obmyje to w ogole nie jest mulisty. Raz w zyciu takiego jadlam i nie wiem jak ten ktos to zrobil. Wszyzscy jecie zle przyrzadzonego karpia chyba Xd
im starszy karp tym smak bardziej mulisty ja po prostu nie lubię, szkoda zachodu.
Stary 2013-12-20, 14:00   #2017
Cattivo
Wtajemniczenie

W moim domu na święta chyba nigdy nie było karpia, zawsze jakieś inne ryby, mama mówiła że smakuje bagiennie, takim mułem, i tę część tradycji odpuszczała.

Ale fakt faktem z 15 lat temu w wannie przed świętami pływała jakaś rybka.

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2013-12-20 o 14:03
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 14:00   #2018
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
im starszy karp tym smak bardziej mulisty ja po prostu nie lubię, szkoda zachodu.
Tyle filetów w sklepie i przed świętami tyle roboty. Ja w ogóle z ryb to tylko łososia zjem i sandacza.

via tapatalk
Stary 2013-12-20, 14:01   #2019
chwast
Zakorzenienie

Tej w ogóle dużo osób nie lubi ryb albo lubi tylko niektóre. Ja kocham wszystkie mój tż nie zje żadnej, nawet kęska. Choćby była najpyszniejsza na świecie.
Stary 2013-12-20, 14:07   #2020
WhiteCherry
Zakorzenienie

ja lubię ryby, mogłabym jeść codziennie
Stary 2013-12-20, 14:08   #2021
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Tej w ogóle dużo osób nie lubi ryb albo lubi tylko niektóre. Ja kocham wszystkie mój tż nie zje żadnej, nawet kęska. Choćby była najpyszniejsza na świecie.
to u mnie na odwrót. Mój Tż zje każdą w każdej ilości a ja nie tknę żadnej
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 14:12   #2022
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
o nieeee, a ja myślałam że karpia to tak chop siup z wody i na patelenkę
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 14:17   #2023
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
tu nie chodzi o obmycie karpia, ale o to, by on nie miał w sobie tego mułu, więc w tym przypadku głodzi się go nawet przez miesiąc.
Stary 2013-12-20, 14:50   #2024
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
o nieeee, a ja myślałam że karpia to tak chop siup z wody i na patelenkę
no co ty jeszcze wyjmowanie wnętrzności
Stary 2013-12-20, 14:59   #2025
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
no co ty jeszcze wyjmowanie wnętrzności
łocieeeee, co ty gadasz????
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 15:11   #2026
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Jadłaś pangę białą?
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 15:35   #2027
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
W angielskim pisownia sie plus minus pokrywa z wymową, kosmos jest we francuskim piszesz jedno a czytasz drugie.
O Jezu, tak. Jak mi czasem dziewczyna pokaże, francuski tekst, który czyta, to mi gałki oczne wyskakują z wrażenia

Cytat:
Napisane przez Suivi Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że ludzie kupują żywego karpia w supermarkecie i niosą go potem do domu w reklamówce bez wody. I co roku to samo

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam angielski! Podoba mi się wiele języków, uczę się kilku, ale to do angielskiego mam wielką słabość i żywię gorące uczucie (do polskiego też). Uwielbiam jego brzmienie, plastyczność... Uwielbiam myśleć, mówić do siebie w tym języku
No w końcu ktoś to podziela
Pogrubione- taaak Czasem się łapię na tym, że własne myśli i wypowiedzi w głowie tłumaczę na angielski (cudze np. przy oglądaniu filmu, też oczywiscie )
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 15:55   #2028
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
Nie twierdzę, że nie.

Tolkien inspirował się nie tylko jezykami, ale też całą mitologią :P
swoja droga jest ona chyba najciekawszą, jaką czytałam. chociaż słowiańska też piękna.
Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość

W szkole nie umieją uczyć języków, angielskiego się nauczyłam sama jak szkołę juz skończyłam.
szkoła pomaga ogarnąć gramatyke, ale żeby mówić płynnie i rozumieć to trzeba samemy faktycznie. najlepiej obcowac z językiem jak najwiecej na co dzień.

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Naprawdę uważasz, że w codziennym życiu ktoś rancuzi wypominają albo chociaż pamiętają o tym trójkącie? To tak jakby anglik chciał ze mną porozmawiać, a ja bym powiedziała, że nie będę bo w czasie II wojny nam nie pomogli mimo, że coś tam obiecali
nie napisałam, że współcześni nie lubią się z tego powodu. chodziło mi o to, że ta &quot;niesympatia&quot ; ciagnie sie już od wieków

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
Serio Ci się języki nordyckie z tradycyjnymi pieśniami celtyckimi kojarzą? Gdzie Rzym, a gdzie Krym. Mi tam nie brzmią delikatnie, raczej rześko i bojowo http://www.youtube.com/watch?v=tq4seuBFxIM No, ale to nordyckie, nie celtyckie .
Też gdzieś czytałam, że Tolkien się inspirował, głównie islandzkim chyba, a ten z kolei jest ponoć najbliższy staronordyjskiemu.
no zrobiłam błąd z tymi celtyckimi, miały być nordyckie oczywiście iale celtyckie też piękne, od razu widzę zielone wzgórza, jak w szkocji, albo irlandzkie klify ), ale w życiu bym nie powiedziała, że brzmią bojowo. przynajmniej nie te, ktore ja slyszałam, a pieśni jest przecież wiele. chociaż momentami te bębny moga dodawać trochę takiego nastroju

Edytowane przez _PeggyBrown_
Czas edycji: 2013-12-20 o 16:06
_PeggyBrown_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:06   #2029
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _PeggyBrown_ Pokaż wiadomość
no zrobiłam błąd z tymi celtyckimi, miały być nordyckie oczywiście iale celtyckie też piękne, od razu widzę zielone wzgórza, jak w szkocji, albo irlandzkie klify ), ale w życiu bym nie powiedziała, że brzmią bojowo. przynajmniej nie te, ktore ja slyszałam, a pieśni jest przecież wiele. chociaż momentami te bębny moga dodawać trochę takiego nastroju
No racja, wiele też zależy od okoliczności, w jakich wykonuje się daną pieśń . Btw, niedawno z ciekawości przeglądałam sobie słowa hymnów różnych krajów i najbardziej podobały mi się te krajów skandynawskich, zwłaszcza szwedzki jest dla mnie super . Krótki, bez umartwiania się i odniesień do Boga, za to czuć patriotyzm. "Ja, jag vill leva, jag vill dö i Norden."/ O tak, chcę żyć, chcę umrzeć na Północy - jasny, prosty przekaz, a trafia w sedno!

Za to najbardziej smutny wydał mi się węgierski, porażka na porażce i ubolewanie, aż mi się żal tych Węgrów zrobiło .

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:14   #2030
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
No racja, wiele też zależy od okoliczności, w jakich wykonuje się daną pieśń . Btw, niedawno z ciekawości przeglądałam sobie słowa hymnów różnych krajów i najbardziej podobały mi się te krajów skandynawskich, zwłaszcza szwedzki jest dla mnie super . Krótki, bez umartwiania się i odniesień do Boga, za to czuć patriotyzm. &quot;Ja, jag vill leva, jag vill dö i Norden.&quot;/ O tak, chcę żyć, chcę umrzeć na Północy - jasny, prosty przekaz, a trafia w sedno!

Za to najbardziej smutny wydał mi się węgierski, porażka na porażce i ubolewanie, aż mi się żal tych Węgrów zrobiło .
mnie najbardziej podobają się dwa pierwsze wersy naszego Mazurka.
waleczność i patriotyzm w dwóch zdaniach. i ta polska, słowiańska buta
dziwi mnie, ze jest coraz mniej patriotów, osób, które się z ojczyzną utożsamiają i czują do niej przywiązanie, na rzecz bycia "obywatelem świata". i smuci w sumie.
Stary 2013-12-20, 16:20   #2031
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
mnie najbardziej podobają się dwa pierwsze wersy naszego Mazurka.
waleczność i patriotyzm w dwóch zdaniach. i ta polska, słowiańska buta
dziwi mnie, ze jest coraz mniej patriotów, osób, które się z ojczyzną utożsamiają i czują do niej przywiązanie, na rzecz bycia "obywatelem świata". i smuci w sumie.
mnie dziwi bardziej to narzekanie, nawet już nie narzekanie tylko sączenie nienawiści do Polski i mówienie oczywiście jak to na Zachodzie jest cudownie, normalnie psy s*ają tęczą a ludzie pieniędzmi, no wszystko tam jest tak idealnie, a Polska jest najgorsza. Szkoda, że tak wielu ludzi zaczyna się wstydzić tego, że jest z Polski.
Stary 2013-12-20, 16:26   #2032
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
A mnie to nie dziwi. W czasach globalizacji nie musimy szukać wybitnie tożsamości narodowej żeby czuć, że przynależymy do grupy, bo możemy szukać swoich w każdym miejscu świata.
W ogóle nie jestem patriotką, nie jestem specjalnie przywiązana do Polski, no tak mam i już.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
mnie dziwi bardziej to narzekanie, nawet już nie narzekanie tylko sączenie nienawiści do Polski i mówienie oczywiście jak to na Zachodzie jest cudownie, normalnie psy s*ają tęczą a ludzie pieniędzmi, no wszystko tam jest tak idealnie, a Polska jest najgorsza. Szkoda, że tak wielu ludzi zaczyna się wstydzić tego, że jest z Polski.
To takie pocieszanie się, że rzeczywistość jest do dupy tylko u nas, a gdzie indziej jest lepiej, więc istnieje jakaś nadzieja
Stary 2013-12-20, 16:28   #2033
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
niestety. ja nie zostałam wcale wychowana w duchu patriotycznym, nikt mi nie wykładał jako dzieciakowi, że Mateczkę Polskę trzeba kochać. nikt nie mówił tego nigdy i nie musiał. to jakieś oczywiste w mojej rodzinie jest, (chociaż wiadomo, że się psioczy na rząd, i na bezrobocie i na podatki i na milion inych rzeczy, które faktycznie w porządku nie są).
jakos sama z siebie to mam, że kocham i dumna jestem, bo to nie Polski wina, że politycy buce. ale jeśli będzie się dalej tak działo, jak się dzieje, to moje dzieci odpowiednie nauki dostaną, to więcej niż pewne Mickiewicza z Sienkiewiczem będę im na dobranoc czytać

btw. czy Wy też macie problemy z pisaniem postów? np. teraz nie mogę zmienić koloru czcionki, nie mogę wstawić emotikonek, a wczesniej, jak pisałam o tym, że bałkańskie języki są piękne, że Bregović cudny i czy któraś z was piła do "Kalashnikova" , to się w ogóle nie wysłało :P sorry, za off ale nie wiem co się dzieje, to pytam. albo jeszcze jak teraz to próbuje wysłać to pisze, że zbyt lakoniczna wypowiedź. ale się ubezpieczyłam i przed wysłaniem skopiowałam
Stary 2013-12-20, 16:30   #2034
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Poznałam ludzi, którzy przyjeżdzali z krajów biedniejszych niż Polska a ludzie ci nigdy nie pozwolili nawet powiedzieć złego słowa na swój kraj. Wiedzą, że nie jest u nich łatwo ale też nie plują do swojego gniazda tak jak to u nas jest popularne.
Zdziwiło mnie, jak wyglądają obecnie Jonas Brothers. Myślałam, że te zdjęcia po prawej to aktualne są:
http://e5.pudelek.pl.sds.o2.pl/c9cb3...715affcca52802
I wtedy wyskoczyła mi kolejna strona:
http://www.pudelek.pl/artykul/61938/...a_s/foto_5/#s6
Szok dnia.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:31   #2035
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
A mnie to nie dziwi. W czasach globalizacji nie musimy szukać wybitnie tożsamości narodowej żeby czuć, że przynależymy do grupy, bo możemy szukać swoich w każdym miejscu świata.
W ogóle nie jestem patriotką, nie jestem specjalnie przywiązana do Polski, no tak mam i już.

To takie pocieszanie się, że rzeczywistość jest do dupy tylko u nas, a gdzie indziej jest lepiej, więc istnieje jakaś nadzieja
ale fajnie jest pamiętać o swoich korzeniach, tradycji, bo to one sprawiają, że jesteśmy tacy a nie inni.

jak to mówią: trawa jest zawsze zieleńsza po drugiej stronie płotu
Stary 2013-12-20, 16:33   #2036
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:

ja rozumiem, że nie każdy jest patriota, ale mimo wszystko mnie to po prostu dziwi, bo sama patriotką jestem tak jak mięsożerców dziwią wegetarianie na przykład. szanuję, że ktoś się utożsamia raczej ze światem niż z jednym krajem , czy grupą etniczną. ale ja bym tak nie potrafiła, pomimo mojego ciągu do podrózy, poznawania swiata i ludzi i pomimo wielu fascynacji wieloma innymi kulturami

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
ale fajnie jest pamiętać o swoich korzeniach, tradycji, bo to one sprawiają, że jesteśmy tacy a nie inni.

jak to mówią: trawa jest zawsze zieleńsza po drugiej stronie płotu
o tak.
Stary 2013-12-20, 16:49   #2037
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:

btw. czy Wy też macie problemy z pisaniem postów?
np. teraz nie mogę zmienić koloru czcionki, nie mogę wstawić emotikonek, a wczesniej, jak pisałam o tym, że bałkańskie języki są piękne, że Bregović cudny i czy któraś z was piła do "Kalashnikova" , to się w ogóle nie wysłało :P sorry, za off ale nie wiem co się dzieje, to pytam. albo jeszcze jak teraz to próbuje wysłać to pisze, że zbyt lakoniczna wypowiedź. ale się ubezpieczyłam i przed wysłaniem skopiowałam
Nie.

Bregović jest przede wszystkim cwany . I niestety bardzo wtórny. Co nie zmienia faktu, że ciężko przy "jego" utworach wysiedzieć w miejscu . Ale to w zasadzie nie jego zasługa.

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:56   #2038
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Nie.

Bregović jest przede wszystkim cwany . I niestety bardzo wtórny. Co nie zmienia faktu, że ciężko przy "jego" utworach wysiedzieć w miejscu . Ale to w zasadzie nie jego zasługa.
To też przekleństwo wielu pisarzy, niestety :/ (tak, Stephenie Kingu i Deanie Koontzu, mówię do was)

Edytowane przez 201607231707
Czas edycji: 2013-12-20 o 17:10
Stary 2013-12-20, 16:57   #2039
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
Nie.

Bregović jest przede wszystkim cwany . I niestety bardzo wtórny. Co nie zmienia faktu, że ciężko przy &quot;jego&quot; utworach wysiedzieć w miejscu . Ale to w zasadzie nie jego zasługa.
więc mi się coś kiełbasi, ze po dwa razy musze wiadomości wysyłać

wtórny jest, to prawda, ale jego wersja "Ederlezi", płyta wydana z Kayah, to co robi z ludźmi na koncertach, albo to, co zrobił z Kusturicą - np. w "Arizona Dream", samiusieńki Iggy Pop i samiusieńki Johny Depp z nim wspołpracowali i wyszło piękne dzieło - no mistrzostwo. on mnie zaraził fascynacją kulturą bałkańską, wiec jesli juz pojde na filologie serbską, czy coś w tym stylu i mnie ktoś zapyta dlaczego, powiem tylko jedno. Bregovic

a poza tym, to też troche mój typ faceta. kiedy był jeszcze młody i teraz w sumie też
Stary 2013-12-20, 17:32   #2040
a34
Zakorzenienie

Cytat:
niestety. ja nie zostałam wcale wychowana w duchu patriotycznym, nikt mi nie wykładał jako dzieciakowi, że Mateczkę Polskę trzeba kochać. nikt nie mówił tego nigdy i nie musiał. to jakieś oczywiste w mojej rodzinie jest, (chociaż wiadomo, że się psioczy na rząd, i na bezrobocie i na podatki i na milion inych rzeczy, które faktycznie w porządku nie są).
jakos sama z siebie to mam, że kocham i dumna jestem, bo to nie Polski wina, że politycy buce. ale jeśli będzie się dalej tak działo, jak się dzieje, to moje dzieci odpowiednie nauki dostaną, to więcej niż pewne Mickiewicza z Sienkiewiczem będę im na dobranoc czytać
A w czym przejawia się kochanie Polski? Myślę, że płacenie podatków, uczciwość, branie udziału w wyborach, znanie historii i kanonu literatury itd. mogą wynikać po prostu z kultury i charakteru. To już jest patriotyzm wg Ciebie? Pytam z ciekawości.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości