|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
A wlasnie co do wozka, to my kupilismy maxi cosi mura 4,kolor czarno grafitowy jakby. Zastanawialismy sie jeszcze nad x-landerem xa,bo przy Igorze sie sprawdzil,ale nic sie nie trafialo ciekawego. A co do mutsy,to moja siostra miala,prowadzilam pare razy i jakos nie bardzo mi lezal.
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Tak jak pisze Lucynka,jesli zaklad zatrudnia powyzej 20os,to bedzie Ci kase wyplacal,a ZUS im pozniej oddaje im ta kase,jakos tak to jest
Alicja 10.04.2014 Edytowane przez Zytus Czas edycji: 2013-12-20 o 18:01 |
|
|
|
#1472 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Ojjj dużo bo to sieciówka na całą Polskę Dziękuję za wyjaśnienie Cytat:
|
|
#1473 |
|
Rozeznanie
|
Dlaczego nie widze calego tekstu jak pisze z tel? Pozniej sama siebie nie rozumiem jak to czytam
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł, gratuluję wczorajszych dziewczynek, bo dopiero się doczytałam
! Zaczyna nam się robić różowo na wątku, a mówią, że wysyp chłopców mamy ![]() No i czekamy na dzisiejsze wizyty, wracajcie mamuśki z dobrymi wieściami
|
#1475 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie porannej. Z dzidzią nie wiem co, bo mi nic nie pokazał, ani nie powiedział
mierzyć też nie mierzył. W sumie to ja zauważyłam, że nawet nie wiem czy dzieciątko dobrze rośnie, bo nigdy mi nie podaje ani nie wpisuje w kartę ![]() Co do białka to sprawdził nerki i jedną trzeba będzie kontrolować, bo jest podejrzana. Na razie przepisał mi furagin i kazał powtórzyć mocz, morfologię i jakieś przeciwciała Byłam w Auchanie. Udało mi się kupić dużego Little Pony za pół ceny i duże sterowane auto na pilot za -30% Cytat:
![]() Seksta ładny brzuszek nie gadaj blackberry witaj Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja pamiętam przy Igusiu miałam czasem dość jego harców w późnej ciąży a co dopiero mieć taką dwójkę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w poprzedniej miałam na tylnej i poczułam rónież późno, bo w 19 tygodniu i to tylko lekkie pukania, potem była cisza i w prawie 21tc dopiero porządne ruchy i przesuwanie.
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie przejmuj się, ja ostatnio byłam prywatnie i też gdybym sama sobie nie wyczytała na monitorze to nic bym nie wiedziała....Kurde, oby to nic poważnego z nerką!!! Trzymaj się mocno!
|
|
#1477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]() skoro nic nie mówił - chyba dobrze znaczy |
||
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatni raz pójdę do niego 3stycznia i tak chyba. Tak jak mówiłam chcę iść do tego ordynatora. No ale to wszystko zależy od naszej styczniowej sytuacji finansowej. Sam wyjazd kupę kasy nas wyniesie, a mąż wyjeżdża przed wypłatą jeszcze ![]() Co do nerki to też miałam z nią problemy w poprzedniej ciąży i nic się złego nie wydarzyło. Dawał mi tylko wtedy jakieś leki. Wiesz mi może dolegać wszystko, byle by dziecku nic nie było dzięki
|
|
#1479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o rany, to widzę, że dużo nas ma 22t1d połówkowe ja też wtedy będę miała, ale to będzie takie bardzo dokładne u lekarza z certyfikatem fmf, będziemy miały super możliwość porównania wyników..kurde, a co do tego lekarza, to ja bym się wściekła Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2013-12-20 o 18:36 |
|
|
|
|
#1480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm nie wiem.. ja mam umowe a jak jest w innych przypadkach to nie wiem. Jakaś umowa na pewno musi być
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, w związku z tym, że dużo z nas jest przed w trakcie połówkowych, to przesyłam linka z lekarzami, którzy mają ten certyfikat fmf, może się komuś przydać, żeby sprawdzić czy Wasz to ma albo ułatwić wybór, jeśli nie wiecie, gdzie robić
![]() https://courses.fetalmedicine.com/lists/web |
|
|
|
#1483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, może jak nie gada to znaczy, że okej wcześniej też tak czekałam, aż powie, no ale co wizytę się nie kwapi jakoś ![]() Cytat:
![]() a tak btw. to pamiętaj niby nic a dupa rośnie
|
|
#1484 |
|
Raczkowanie
|
Wracam z usg. Szyjka jest dluga, ale wąska wiec dlatego mógł być problem z jej zbadaniem. Ale pojawiło się cos innego. Miesiac temu miala łożysko na przedniej ścianie, na dobrej wyskosci. Teraz mam na tylnej sciance i przysłania ujście szyjki. Jak to możliwe zeby w ciągu miesiaca tak ti się zmieniło?
|
#1485 |
|
404 Not Found
|
Ja już po wizycie. Wszystko pięknie, pani doktor powiedziała: ciąża marzenie.
![]() Wyniki badań piękne, macica pięknie, no generalnie wszystko ok. USG nie było, tylko słuchałam serduszka takim aparatem do słuchania. Także jestem bardzo zadowolona, w ogóle miałam dobry dzień. |
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za kciukasy
jesteśmy już po wizycie, z dzidzią wszystko w porządeczku, ma piękne czterokomorowe serduszko i waży ok. 250gram więc będzie chłopak
|
#1487 |
|
Raczkowanie
|
A i jeszcze dzidzia jest mlodsza o tydzień i nie chciała pokazać co ma między nozkami
|
#1488 |
|
Rozeznanie
|
hihi jedna pod drugą z fanstastycznymi wieściami
![]() Carolina za synusia Jakiś pomysł na imię?Spodziewałaś się,że będzie chłopczyk czy było Ci obojetne?
|
|
|
|
#1489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za linka Ja sprawdziłam wszyscy Ci co mogę do nich trafić są
|
|
#1490 |
|
Zadomowienie
|
Super ze wizyty udane
fajnie ze juz znacie płeć .Ja sobie jeszcze musze poczekać az mi powie co tam widzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1491 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pewnie masz rację, ale mój na drugiej wizycie też mi w ogóle nic nie powiedział i wiesz- niby ok, ale może nie chciał martwić itd. teraz wolę się upewnić i pytam czy jest ok, albo proszę, żeby mi opowiedział, co on tam widzi i mierzy i jest ok, i wychodzę całkowicie spokojna i zadowolona może on wychodzi z założenia, że jak jest ok, to nic nie mówi i nie wie, że Ty byłabyś spokojniejsza, jakby Cię upewnił jednym słowem ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1492 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam taką koleżankę, nieco starszą, która już rodziła i chyba już zapomniała jak to jest i jak to sama chodziła na L4 (a wiem że chodziła) no i ona ciągle gada: "ta tylko pierdnie i już na zwolnienie ucieka" -a we mnie się aż gotuje Cytat:
Cytat:
będzie siostrzyczka dla Igusi ![]() Cytat:
ale to twoje dziecię duże, który to tc edit: ok, już doczytałam że to 21tc
Edytowane przez carolyna86 Czas edycji: 2013-12-20 o 19:09 |
|||||
|
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
naprawdę takie duże? no dobra, na necie piszą, że średnia, to ok.350gram, więc może faktycznie.. ale hmm, lekarz powiedział, że jak na tą wagę, to powinien się urodzić max 3,5kg.. więc myślałam, że raczej małe to moje dzieciątko..
|
|
|
|
#1494 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze słyszę o czymś takim ![]() Cytat:
Cytat:
jakie imię?Cytat:
to chyba na Śląsku jest chyba tak drogo. U mnie znalazłam najtańsze za 220zł. A ceny wahają się nawet do 280zł.Kolejną wizytę mam 3stycznia to go już poproszę o pomierzenie i powiedzenie czy jest okej, a jak nie to niech mnie cmoknie pójdę sobie na połówkowe 20tego i będę wiedziała wszystko
|
|
#1495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1496 | |||
|
Zakorzenienie
|
tylko dodam jeszcze że te 33 dni to po przekroczeniu w danym roku, jeśli np. w tym roku jesteśmy na l4 30 dni, to od nowego roku zaczynają liczyć te 33 dni od nowa i dalej płaci na pracodawca, ale jeśli w tym roku będziemy np. 34 dni na L4 i kontynuujemy zwolnienie to automatycznie przechodzimy na "zusowskie" - mam nadzieję że dobrze to wam to wytłumaczyłam bo czasem trudno jest napisać to co ma się na myśli, a szczególnie teraz (budyń)
![]() Cytat:
cieszę się że dzieciątko zdrowe, niestety nie wiem o co chodzi z tymi miernymi wodami, a lekarz ci nie wytłumaczył ![]() Cytat:
za wizytę i za humor ![]() Cytat:
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, witam się wieczorową porą
pewnie zaraz się zacznie weekendowo – przedświąteczna cisza na wątku ![]() Mąż właśnie kładzie Hanię, ja zjadłam dwa pomarańczka na kolację i przyszłam do Was trochę. Dzisiaj zostaję sama na wieczór, bo M idzie z kolegą na piwo, ciekawe czy znowu wróci po 3 chociaż koledze żona tym razem pozwala do 24 tylko ![]() Dziewczyny pisałyście o wózkach, ja się nie znam na innych niż my mamy, więc się nie będę wypowiadać w tym temacie ![]() Magdi, ja Hani też dawałam bobovitę, ale jakoś chyba smak jej nie podchodził i zdecydowanie chętniej jadła hipp Ramona, tutaj link do sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=22934002 Fajny prezent taki słodki nie? ![]() Beatusia cieszę się, że dzidzia ma się tak dobrze i widać, że dobrze karmiony synuś Niegrzeczna, ponawiam pytanie Nikii – imię dla córuni wybrane? ale fajnie będzie Iga miała, młodsza siostra zazdroszczę, ciekawe co u mnie siedzi w brzuszku ![]() Light, jesteś dobra z tym ptasim mleczkiem Pallas, piękne te pościele ![]() Wiola, dobrze, że z dzidzią w porządku to najważniejsze. A z wodami podobno trzeba dużo pić jak jest mało Carmenaaa, to brawo za wizytę i dzidzię jakby źle rosła to gin by powiedział ![]() Agus7ia, czyli nie jest źle tak z tą szyjką jak myślałaś? Dobrze zrozumiałam? Co do pytania to nie mam pojęcia.. Emilia to super, że u Julka i mamusi tak pięknie Carolyna, cudownie |
|
|
|
#1498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i dobrze, nie dawaj się zbyć od tego oni są, od tego są oni (hehe, pamiętacie to? |
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas Ril - mnie też podobają się takie wzory - w gazetce Ikea - widziałam taka pościel
No,ale znając mojego TŻ, mamę i teściową skończę na misiach etc ![]() Byliśmy na zakupach - m.in po kapustę kiszoną - rano cała czekolada teraz kapusta ) Kupiliśmy dla chrześnicy też mały prezent pod choinkę - poduszkę o taką KLIK
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

! Zaczyna nam się robić różowo na wątku, a mówią, że wysyp chłopców mamy 
mierzyć też nie mierzył. W sumie to ja zauważyłam, że nawet nie wiem czy dzieciątko dobrze rośnie, bo nigdy mi nie podaje ani nie wpisuje w kartę 

A przeczytalam juz chyba caly Internet...
ja pamiętam przy Igusiu miałam czasem dość jego harców w późnej ciąży a co dopiero mieć taką dwójkę