Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 20:32   #1171
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
Bokeh, zamówiłaś te torebki na all, i te naklejki... super to wygląda a ja oczywiście nei znalazłąm w żadnym sklepie torebek, z allegro zaspałąm i jestem w lesie z pomysłem na pakowanie
co roku tak mam, że planuję cuda dziwy ,a wychodzi upa

naklejki sciągnełam z neta i wydrukowałam na papierze samoprzylepnym, a torebki.... 1,50 za 10 sztuk bo to takie niewielki, w środku są 4 pierniczki na smak
Cytat:
ja chcę wygrać, jaaaaaaaaaa
hehe będzie okazja !

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Black, ojeju tak mi strasznie przykro mam nadzieję,że zdarzy się cud i wszystko będzie tylko złym wspomnieniem,trzymam kciuki

Nancy, ale dupek, strasznie to przykre,że się nie stara.....

Lenova, brawa dla dzielnej Blaneczki

Bokeh- a do Wrocławia też byś przyjechala ja wlaśnie planowałąm sesję dla mojej rodziny
zrobię Ci jakieś dobre krewety, no wiesz, barterem załatwimy sprawę

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

w pepco są przecudne torebeczki z przezroczystego materiału
wiesz... i tak bym się chciała na wiosne/lato wybrac do Wro, więc zobaczym !

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilke bo roboty ogrom...
kupilismy mlodemu buciki, smiga cuuudnie, normalnie w szoku jestem bo myslalam ze nie bedzie chcial w nich chodzil a ten wariat zapitala ze ho ho...
jutro raczej sie nie odezwe, chybaze znajde chwilunie...
takze do uslyszenia
i trzymta kciuki co by sie wszytko udalo jutro
jjku, pamiętam ten jutrzejszy dzień rok temu.... ale nam szokensa z rana zapodałaś
Stary 2013-12-20, 20:36   #1172
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
kupilismy mlodemu buciki, smiga cuuudnie, normalnie w szoku jestem bo myslalam ze nie bedzie chcial w nich chodzil a ten wariat zapitala ze ho ho...
takze do uslyszenia
uda się uda
bedzie suuuper
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:36   #1173
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Lenova ja w miejscach publicznych nie pozwalam Zuzce po podłodze raczkować. Boję się. zwłaszcza że ona wszystko do buzi pcha

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:43   #1174
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
A no wkurzające to faktycznie.

Co do świąt to fakt'laski pucują hacjendy nie to co ja... Syfiasz,bałaganiarz,leń śmierdzący Miii to się tych świąt nawet nie chce
ehhhh Mała jak ja cie rozumiem..... w ogole tych swiat nei czuje, mogłoby nei byc choinki, pysznosci, tego wszystkiego... powód? wiadomy..... Wiem, ze Ci przykro i zle, ale postaraj sie nie gniewac na tzta przytulam Cie mocno kochana ach i po minie widac z daleka, jaki grzecznioch z Oskarka

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Wiecie co, faceci to bezmyślni egoiści. Cały tydzień wraca do domu po północy, Oli ma cały tydzień szajbę, ja jestem dziś na skraju wykończenia nerwowego, nie mam nic do jedzenia, od rana boli mnie ząb i nikt tabletek mi nie przyniesie, ja siedzę rozmemłana i nie ma opcji żebym wyszła z domu, a ten mi dzwoni i opowiada jak się za☠☠☠iście bawi z kolegami i jak jest super śmiesznie... Rozumiem że rzadko wychodzi, ale przykro mi jak cholera nie dziwię mu się, kto by chciał wracać do marudzącego dziecka i jego matki...

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Wszyscy taki świąteczny nastrój mają a ja tu zamulam wybaczcie

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
co za tępy palant... ale żeby kupic mamusi i bratu prezent to pewnie nie musiał po sklepach chodzić..

Swoją drogą, mogę się założyć że mój też nic dla mnie nie bedzie miał, w tamtym roku nie miał to i w tym nie bedzie. Wiem, ze nie ma czasu, mało jest z nami itd, ale zauwazyłabym ze coś kupuje, albo gdzies idzie beze mnie.
Ale ja mu kupiłam zegarek już widzę tą minę jak ja mu daje prezent a on ma dla mnie co najwyżej gówno w papierek zawinięte...
przepraszam, ale musze-

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Aaaa dzisiaj chrzestna Blanki się mnie pyta "czy Blanka je już słodycze np. kinderki" a ja jej mówię że nie, a ona "biedne dziecko "...

Z jednej strony cieszę się , że Blanka ma jakąs alergię bo to jest karta przetargowa jak tłumacze nierozumnym czemu Blanka czegoś nie je. Przynajmniej wtedy mam spokój , że się odczepią i nie będą namawiać żebym jej dała " a to tego, a to tamtego " .

Co do zabaw i chodzenia po podłodze to mam pytanko Jak jesteście w jakimś publicznym miejscu typu: przychodnia, sklep, kościół, biblioteka i Wasze dzieci garną się by raczkować to pozwalacie ???
Brawa dla Blanki za supergrzeczne zachowanie u lekarza co do pogrubionego- absolutnie nie jakos mi sie to nie widzi.... pelno syfu jednak, ale to moje zdanie. I co z Ciebie za matka wyrodna, ze dziecku słodkosci odmawiasz Bartulo ostatnio dostał od takiej jednej ciotki starszej czekolade. Z żurawiną podziekowałam, zjadłam, dobra była

BLACK,
straszna wiadomosc...... Że tez młodzi ludzie, dobrzy ludzie musz a odchodzic a lajzy, mordercy i inni, ktorych ciezko ludzmi nazwac mają sie dobrze....

FEWCIU,
dziekuje, ze pytalas o Bartula troszke mu sie ten katarek zmienjszył, uuz mu tak bardzo na spaniu nie przeszkadza, ale i tak darowałam sobie dzis spacer, bo powietrze takie wilgotne no i kapiel wieczorną tez- w domu sie pali, ciepło jest, ale wolalam sobie odpuscic i miec brudne dziecko niz jutro jezdzic nie wiadomo gdzie

jak czytam jakie pysznosci u Was beda to mi jezyk do tyłka ucieka:slin a: my (tzn. mama bo ja to małego na krok odejsc nie moge, zeby zraz czegos nie z lobuzowal) robimy: gyrosa i jarzynowa, z ciast sernik na czekoladowym spodzie i sernik tradycjny- bo tata mój innego nie zje, makowiec, ciasto na piwie. Miesko tata uwedzi i bedzie w ramach zimnej płyty, bo juz tych wedlin sklepowych nie ogarniam strogonowa, coby w swieta darowac sobie gotowanie obiadu, jakies sledzie i pewnie cos jeszcze wyjdzie w praniu
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:46   #1175
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam

Dzisiaj z Blanką byłyśmy u alergologa na testach skórnych. Ja wziewne ,Ona pokarmowe. Wiem, że są mało miarodajne ale alergolog stwierdził żeby jej zrobić na dwa alergeny które podejrzewam no i wyszło że ma alergie na białko jaja kurzego a ja na roztocza- w sumie dziwne że nie wiedziałam przez 23 lata
I musze pochwalić moją Blankę. Lekarka która robiła testy na samym wejściu mi powiedziała, że ona sobie nie wyobraża że zrobi na raz testy mi i Blance bo dzieci się nie dają do siebie dotknąc i dwie dorosłe osoby muszą je trzymać, ja mówię że nie mam możliwości by przyjśc z kimś. Zawołała więc pilęgniarkę. A Blanka podała grzecznie rączkę pani doktor i ta jej namalowała długopisem cyferki i potem nakuła a on NIC, tylko się patrzy i uśmiecha do niej. Lekarka była w ciężkim szoku i mówi że jeszcze takiego dziecka tam nie było. Potem jak mnie kuła to pielęgniarka trzymała Blankę a ona również nic ,poszła grzecznie do obcej baby na kolana
Została tam wychwalona przez wszystkich i dostała naklejkę "dzielny pacjent" Jestem z Niej taka dumna
Potem musiałyśmy czekać na wizytę u naszego lekarza i Blanka w tym czasie posprzątała kolanami i rękami wszystkie podłogi w przychodni. Dostałyśmy zielone światło na białko krowie i maść z antybiotykiem na odparzenie .A potem nawet spokojnie wróćiłyśmy wózkiem do domu bo Blanka spała w drodze.szok szok szok !!!
Teraz już zasnęła a ja idę się dalej pakować .
Przez tą przeprowadzkę i pakowanie nie czuję Świąt a to miały być najlepsze Święta, bo z Blanką. Mam nadzieję że już na miejscu coś się zmieni.

Nancy, Yellow- Wspólczuje tych tż!! Oni chyba naprawdę czasem gubią mózg

Black- Tak mi przykro Życie jest niesprawiedliwe

Gocha, Mała - Fajne macie dzieciaczki- szperaczki Moja na szczęście po szafkach nie szpera ale z półek wszystko zrzuca na ziemię.

hmm co ja to miałam jeszcze pisać
brawa dla Dzielnego Pacjenta
Cytat:
Dzięki, zaraz idę obczaić

Nancy ehh...

Szanowny dzwonił drugi raz. Dziwne, że w ogóle się odzywa. Miałam nadzieję, że już wraca do domu, ale gdzie tam... Mówi mi że sytuacja dopiero się fajnie rozwija, nie wiem, o co chodzi ale marnie widzę jutrzejszy wyjazd po prezenty dla Bubusia. O 11 mieliśmy jechać, z tablicy jesteśmy na odbiór umówieni :/ niech go na święta koledzy przygarną, dziada jednego :/

Trzymajcie kciuki, sprzedaję wózek na all, jutro być może babka kupi fajnie by było przed świętami sprzedać

pisałam to i właśnie się sprzedał
super, że się udało sprzedać

Cytat:
takze do uslyszenia
na pewno się wszystko udamusi!

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Lenova ja w miejscach publicznych nie pozwalam Zuzce po podłodze raczkować. Boję się. zwłaszcza że ona wszystko do buzi pcha

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
ja też

zapiekam sobie właśnie bagietkę czosnkową z mozzarella a na deser donaty z lidla

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:48   #1176
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie kciuki, sprzedaję wózek na all, jutro być może babka kupi fajnie by było przed świętami sprzedać
super, że się udało
a co do TŻ, to po co on tak dzwoni i Ci opowiada, jak to jest superekstrafajnie? żeby Ci gula zrobić?

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
chyba mam kupca na wózek
następna

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy choinkę, sztuczna, no cóż. Chciałam ubrać a cholerne światełka nie świeca. :banghead::banghead: rano siostra mi kupi na bazarku.
a może tylko żaróweczka poluzowana

Cytat:
Co do zabaw i chodzenia po podłodze to mam pytanko Jak jesteście w jakimś publicznym miejscu typu: przychodnia, sklep, kościół, biblioteka i Wasze dzieci garną się by raczkować to pozwalacie ???
nie, bo młody od razu ręce do dziuba pcha

Cytat:
dzieki za cynka

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Elllmi, zabija mnie Twoje poczucie humoru

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
wiesz... i tak bym się chciała na wiosne/lato wybrac do Wro, więc zobaczym !
to Ty nie wiesz, jak u mnie w P-nej jest fajnie, Wrocław się chowa

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Bartulo ostatnio dostał od takiej jednej ciotki starszej czekolade. Z żurawiną podziekowałam, zjadłam, dobra była

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
zapiekam sobie właśnie bagietkę czosnkową z mozzarella a na deser donaty z lidla
kusisz; za karę Ci w boczki pójdzie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:49   #1177
sylwietta1988
Zakorzenienie

PSTRYNIU, uda sie na pewno jako, ze ja jutro bede znowu wieczorem to juz dzisiaj przesyłam roczkowe usciski, buziaczki i zyczonka, zeby Kubulencjusz był zdrowiutki i po mamusi poczucie humoru odziedziczyl
Stary 2013-12-20, 20:50   #1178
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
co za tępy palant... ale żeby kupic mamusi i bratu prezent to pewnie nie musiał po sklepach chodzić..

Swoją drogą, mogę się założyć że mój też nic dla mnie nie bedzie miał, w tamtym roku nie miał to i w tym nie bedzie. Wiem, ze nie ma czasu, mało jest z nami itd, ale zauwazyłabym ze coś kupuje, albo gdzies idzie beze mnie.
Ale ja mu kupiłam zegarek już widzę tą minę jak ja mu daje prezent a on ma dla mnie co najwyżej gówno w papierek zawinięte...
przepraszam
Cytat:
Witam

Dzisiaj z Blanką byłyśmy u alergologa na testach skórnych. Ja wziewne ,Ona pokarmowe. Wiem, że są mało miarodajne ale alergolog stwierdził żeby jej zrobić na dwa alergeny które podejrzewam no i wyszło że ma alergie na białko jaja kurzego a ja na roztocza- w sumie dziwne że nie wiedziałam przez 23 lata
I musze pochwalić moją Blankę. Lekarka która robiła testy na samym wejściu mi powiedziała, że ona sobie nie wyobraża że zrobi na raz testy mi i Blance bo dzieci się nie dają do siebie dotknąc i dwie dorosłe osoby muszą je trzymać, ja mówię że nie mam możliwości by przyjśc z kimś. Zawołała więc pilęgniarkę. A Blanka podała grzecznie rączkę pani doktor i ta jej namalowała długopisem cyferki i potem nakuła a on NIC, tylko się patrzy i uśmiecha do niej. Lekarka była w ciężkim szoku i mówi że jeszcze takiego dziecka tam nie było. Potem jak mnie kuła to pielęgniarka trzymała Blankę a ona również nic ,poszła grzecznie do obcej baby na kolana
Została tam wychwalona przez wszystkich i dostała naklejkę "dzielny pacjent" Jestem z Niej taka dumna
Potem musiałyśmy czekać na wizytę u naszego lekarza i Blanka w tym czasie posprzątała kolanami i rękami wszystkie podłogi w przychodni. Dostałyśmy zielone światło na białko krowie i maść z antybiotykiem na odparzenie .A potem nawet spokojnie wróćiłyśmy wózkiem do domu bo Blanka spała w drodze.szok szok szok !!!
Przez tą przeprowadzkę i pakowanie nie czuję Świąt a to miały być najlepsze Święta, bo z Blanką. Mam nadzieję że już na miejscu coś się zmieni.

Gocha, Mała - Fajne macie dzieciaczki- szperaczki Moja na szczęście po szafkach nie szpera ale z półek wszystko zrzuca na ziemię.

jaka dzielna
Cytat:

Nancy ehh...

Szanowny dzwonił drugi raz. Dziwne, że w ogóle się odzywa. Miałam nadzieję, że już wraca do domu, ale gdzie tam... Mówi mi że sytuacja dopiero się fajnie rozwija, nie wiem, o co chodzi ale marnie widzę jutrzejszy wyjazd po prezenty dla Bubusia. O 11 mieliśmy jechać, z tablicy jesteśmy na odbiór umówieni :/ niech go na święta koledzy przygarną, dziada jednego :/

no pięknie :/
Cytat:
Aaaa dzisiaj chrzestna Blanki się mnie pyta "czy Blanka je już słodycze np. kinderki" a ja jej mówię że nie, a ona "biedne dziecko "...

Z jednej strony cieszę się , że Blanka ma jakąs alergię bo to jest karta przetargowa jak tłumacze nierozumnym czemu Blanka czegoś nie je. Przynajmniej wtedy mam spokój , że się odczepią i nie będą namawiać żebym jej dała " a to tego, a to tamtego " .

mój też taki biedny
ja nie pozwalam
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:51   #1179
sylwietta1988
Zakorzenienie

strzezcie sie dziołchy, strzezcie http://wiadomosci.onet.pl/swiat/jedn...ez-seksu/yk736
Stary 2013-12-20, 20:53   #1180
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
DZiewczyny odebrałam wiadomośc od Neti JESTESCIE PRZEKOCHANE RYCZE JAK BÓBR

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dobra laski to napisze w skrócie; Wczoraj zniknęłam bo miałam tak zrypany humor że nie chciałam psuć tu atmosfery. Jak już wspomniałam tż mnie wkurzył. Wczoraj normalnie się odzywał ale tak mi działał na nerwy że aż się we mnie gotowało. Odezwałam się do niego może ze dwa razy. A tak cały dzień przemilczałam,chyba tak lepiej żebym powiedziała za dużo.
Zawsze jak robi sobie śniadanie to zostawia po sobie syf a dziś moje drogie panie wyfewciowane że aż błyszczy. Ja za to wczoraj zachowałam się jak on. Narobiłam syfu i zostawiłam. Musiał rano sprzątnąć żeby mieć miejsce do zjedzenia śniadania
Nie uzupełniłam pojemnika z kawą-musiał to zrobić sam przez co był parę minut w plecy
Skoro ja NIC nie robię i się nie męcze przecież to ja mu dopiero pokaże
Wiem że to zły moment na wojny bo zbliża się wigilia ale mój w.kur.w osiągnął apogeum.
Poszedł się wczoraj myć i dobrze wiedział że ja też chce ale wrócił jakby nigdy nic,usiadł z du.pą przed tv a ja musiałam poczekać aż mały uśnie żeby móc się ogarnąć. Nawet nie spytał czy chce się iść umyć mimo że mama pytała czy idę bo jak nie to ona pójdzie. Specjalnie odpowiedziałam że nie mogę bo Oskar jeszcze nie śpi. By się ku.wa wstydził... Ciężko zająć się dzieckiem żebym mogła mieć tylko chwilę dla siebie...

c.d.n
Tulę mocno

Cytat:
Fewcia a co planujesz na glowie?

jeju dziewcyn, jak ja mam kupić moim bliskim prezenty skoro leżę w łożku
moje ADHD i leżenie w łóżku? nie przeżyje tego
bardzo Was przepraszam,że tak smęcę ale ból jest tak paskudny,że już nie daje rady, normalnie to bym pewnie się za gary wzięła albo coś ale domownicy pilnują mnie bym leżała i tylko Wam mogę się wyżalić
wczoraj walnęłam dea ketonale forte i dalej bolało, dziś już nie mam siły na przeciwbólowe bo żolądek już boli po antybiotykach....starczy
Leż grzecznie, do świąt musisz się wykurować kochana!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ale kiepsko się od kilku dni czuję, słabo mi, kręci mi się w głowie
uprzedzając raczej nie jestem w ciąży
Karmisz piersią, może przez to? Ja mam podobnie, sypię się pomału

Cytat:
Wiecie co, faceci to bezmyślni egoiści. Cały tydzień wraca do domu po północy, Oli ma cały tydzień szajbę, ja jestem dziś na skraju wykończenia nerwowego, nie mam nic do jedzenia, od rana boli mnie ząb i nikt tabletek mi nie przyniesie, ja siedzę rozmemłana i nie ma opcji żebym wyszła z domu, a ten mi dzwoni i opowiada jak się za☠☠☠iście bawi z kolegami i jak jest super śmiesznie... Rozumiem że rzadko wychodzi, ale przykro mi jak cholera nie dziwię mu się, kto by chciał wracać do marudzącego dziecka i jego matki...

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Wszyscy taki świąteczny nastrój mają a ja tu zamulam wybaczcie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Słuchajcie, jaka masakra...
Kilka dni temu brat mojego szwagra zaczął mieć zaniki pamięci, żona zawiozła go więc do szpitala, tam zrobili mu szczegółowe badania i dzisiaj padła ostateczna diagnoza - glejak (złośliwy, niszczący guz mózgu)!!!!!
Straszne

Cytat:

Bokeh szkoda gadać :/ dla mamusi ma prezent, dla brata ma prezent ale dla nie ma. Pewnie po co, przecież jesteśmy małżeństwem Mało mu powiedzieć, mało, powinnam była sama sobie kupić. Szczególnie na urodziny, które mam początkiem stycznia, bo on "nie lubi chodzić po sklepach"
Tak mi przykro Nieładnie się zachował. Na pocieszenie, ja od swojego NIGDY nie dostałam prezentu który sam wybrał, wystarał się, wyszukał. Zawsze sama musiałam sobie kupić. No ale to marne pocieszenie, zwłaszcza w sytuacji jak mamusi i bratu kupił Może to i lepiej jakbyś miała znów świeczkę z rodzynkami dostać

Michałek miał znów kłopoty z zaśnięciem Na szczęście już zasnął a matka wypompowana siedzi przed kompem. Umyłam dziś okno, aż przejrzało
Nancy, ja kupuję ser trzykrotnie mielony na sernik. Kusicie chałwowcem, chyba zrobię.

Pochwalcie się choinkami Ja zapomniałam zdjęcia zrobić. Jutro jak okno w pokoju umyję to cyknę fotkę.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:53   #1181
bokeh
Zakorzenienie

Ellmi, wierzę :P zaraz obkukam na mapie ile to km
Stary 2013-12-20, 20:56   #1182
nafiyqa
Zakorzenienie

sylwietta, nie posiadam takiego cudu techniki jak termos

meduzza, a pewnie, goscic sie lubie gdyby nie Wasze sprzatanie i pichcenie nawet nie mialabym wyrzutow sumienia

Lenova, ja nie wiem czy bym pozwolila...
Zapytalam TZ, a on: pewnie
W szoku jestem, bo on raczej takich dziwactw nie preferuje
Ale co ja mowie - raczkowanie u nas bedzie nie predzej niz w przyszlym stuleciu!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:59   #1183
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Meduzka mam to samo, przez gardło mi tylko papki przechodzą
polecam mandarynki

Cytat:
a jaki robisz miodowy? masz jakiegoś linka?
ja robię tort węgierski i klasycznie sernik, jabłecznik i piernik
dziewczyny u mnie na wigili będzie z 17 osób
u nas 14

Cytat:
a pół brytfanki to ile?

Cytat:
gorujesz wywar z włoszczyzny, dodajesz listek, ziele angielskie,pieprz ziarnisty sól
bardzo ważne! aby barszcz nie stracił koloru musisz wywar zakwasić i posłodzić bo inaczej wyjdzie taki brzydki brunanty,moja mama zakwasza kwaskiem ja kiedyś zrobiłam jak gesler-że octem i też jest git
buraki wrzucam jakby w dalesz części- to już od Ciebie zależy czy pokrojone czy starkowane, ja osobiscie wolę starkowane
na sam koniec dodaje kila ząbków czosnku i skórka od jabłka szara reneta
gotuj na wolnym ogniu bo z tym nieszczęsnym kolorem to trzeba uważać
na sam koniec doprawiam majrankiem

a tak wogóle to u mnie się nie jada czystego barszczu tylko kiszony na zakwasie

dziękuję! nie robiłam nigdy

Cytat:
aha, jakbym po świętach do Was nie zaglądała dłużej to się nie martwcie, pewnie mnie zamknęli 3 dni z teściami plus jeden dzień z moimi rodzicami i teściami nie wiem, jak ja to przetrzymam,szczególnie, że t. znowu wymyśla, tym razem wymyśliła, że Kuba się tak rozwija jak się rozwija (czyli gorzej niż inne dzieci) bo nie mamy dywanu. Czyli brakuje nam do wspaniałego rozwoju Kuby:
-chodzika
- dywanu
- obkładania poduchami
- no i oczywiście jej osoby, wszak wnusia najlepiej wychowa babcia :/
my TEŻ nie mamy dywanu, o, pardon mamy taki dywanik-uliczki z ikei w pokoju dziewczynek, bo jednak u nas po podlodze BARDZO ciągnie i sama na panelach samych bym nie wytrzymała. Dywanik przekładamy z miejsca w miejsce w miarę potrzeb.

Cytat:
u nas będzie to samo, szczególnie, że rodzina tż nie uznaje leżenia i zabawy na podłodze (wielokrotne aluzje z ich strony, że jaka matka daje dziecko na podłogę) więc wrócimy do Krk z zupełnie innym dzieckiem :/

pozazdrościł innym dzieciaczkom
latający, żeby przez przypadek pierdyknął ją w łeb
co do jęczenia Fifka, u nas identyko, nawet jak śpi to muszę być koło niego, bo co jakiś czas rozgląda się sprawdzając,czy jestem. Jestem - zamyka oczy śpi dalej, nie ma mnie - trzeba mnie przywołać i wtedy już raczej nie śpi. Także rozumiem w pełni i przytulam

KAŻDA

Cytat:
Nancy ja ciągle słyszę ze moje dziecko jest jak taki piesek bo na podlodze na czworakach ciągle

no a gdzie oni by chcieli, by dziecko raczkowało? na rękach

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
czy Wasze pociechy też tak szperają non top po szafkach ????\normalnie biega ciągle do kuchni i mi szpera :/ Wyciąga ciągle coś nowego :/ nie nadążam za nią biegać
nie, ale u nas w sumie... szuflady, szafka obrotowa której nie otworzy bo ciężko, kosz na śmieci zmywarka, piekarnik... małe pole do popisu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:01   #1184
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
aha, jakbym po świętach do Was nie zaglądała dłużej to się nie martwcie, pewnie mnie zamknęli 3 dni z teściami plus jeden dzień z moimi rodzicami i teściami nie wiem, jak ja to przetrzymam,szczególnie, że t. znowu wymyśla, tym razem wymyśliła, że Kuba się tak rozwija jak się rozwija (czyli gorzej niż inne dzieci) bo nie mamy dywanu. Czyli brakuje nam do wspaniałego rozwoju Kuby:
-chodzika
- dywanu
- obkładania poduchami
- no i oczywiście jej osoby, wszak wnusia najlepiej wychowa babcia :/
Pamietaj moxecie do nas wpasc zapraszamy 20 min samochodem i jestescie u nas

Cytat:
z teściową robimy na pół a panowie bawią dzidzia

to Leo także wita w klubie szperacza
u nas speracz w szsfkach kuchennych narazie z persoektywy mojch kolan

Cytat:
Kilka dni temu brat mojego szwagra zaczął mieć zaniki pamięci, żona zawiozła go więc do szpitala, tam zrobili mu szczegółowe badania i dzisiaj padła ostateczna diagnoza - glejak (złośliwy, niszczący guz mózgu)!!!!! Muszą jak najszybciej go operować, a i tak nie ma pewności, że z tego wyjdzie - wręcz przeciwnie, lekarze powiedzieli, że glejaka nie da się całkowicie usunąć, bo to guz naciekowy, czyli rozlewa się na mózg i zazwyczaj ten rozlew wchodzi w głąb mózgu... Wg lekarzy, nawet po operacji, zostało mu maks kilka lat, jeśli w ogóle uda im się tego guza usunąć. Masakra! A Tomek to taki świetny człowiek - mają z żoną 2 adoptowanych dzieci, bo nie mogą mieć swoich, córeczka jest ciężko chora, a i tak adoptowali, to tacy kochający, bezinteresowni ludzie... A tu taka tragedia! Ehhh, masakra... Mój szwagier jest załamany. Moja siostra też...

Masakra, pała dla tego Pana... Mógłby pomyśleć o Tobie, ale masz rację - faceci są czasem całkowicie bezmyślni i chyba momentami nie zdają sobie sprawy z pewnych rzeczy... Ehhh.

Straszne trzymam kciuki zeby udalo sie usunac guza
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:02   #1185
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
super, że się udało

to Ty nie wiesz, jak u mnie w P-nej jest fajnie, Wrocław się chowa

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

kusisz; za karę Ci w boczki pójdzie
wiem wiem bo byłam w zeszłym roku w lutym :p
spaliśmy w muszynie w klimku a potem miałam spotkanie nieopodal Ciebie- w sanatorium na L
tyle,że wtedy nie wiedziałam,że Ty żeś z P-nej

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-12-20 o 21:03
Stary 2013-12-20, 21:03   #1186
bokeh
Zakorzenienie

Szaja
Stary 2013-12-20, 21:04   #1187
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Oj, uwierz, że niby takie pierdólstwo, a naprawdę dużo daje. Chociażby to, że właśnie jak się jest z dzieckiem gdzieś, gdzie żarełka innego nie można mu dać, niż mleko, to z termosika woda, miarki mm i git. Zawsze jak jedziemy z Polą na zakupy do galerii, to termos musi być.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:09   #1188
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
to tak jak z tymi plemnikami w basenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Pochwalcie się choinkami Ja zapomniałam zdjęcia zrobić. Jutro jak okno w pokoju umyję to cyknę fotkę.
u nas dopiero w poniedziałek ubieramy chyba

Cytat:
Ellmi, wierzę :P zaraz obkukam na mapie ile to km
rzut beretem, pół dnia w pociągu i jesteście

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
wiem wiem bo byłam w zeszłym roku w lutym :p
spaliśmy w muszynie w klimku a potem miałam spotkanie nieopodal Ciebie- w sanatorium na L
tyle,że wtedy nie wiedziałam,że Ty żeś z P-nej
no bez jaj, Limba jest 3 min. samochodem ode mnie

Stary 2013-12-20, 21:12   #1189
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]

no bez jaj, Limba jest 3 min. samochodem ode mnie
może jak kiedyś się uda to będę tam jeszcze bo mam chrapkę na tego klienta
ale w Krynicy jesteśmy dość często a przecież to kilka km
obiecuję dać znać następnym razem

acha nie muszę dodawać,że byliśmy tam z Leosiem
Stary 2013-12-20, 21:16   #1190
bokeh
Zakorzenienie

no Ems może może ;P albo prędzej jak będziemy w N. to jakieś 60km
Stary 2013-12-20, 21:17   #1191
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Oj, uwierz, że niby takie pierdólstwo, a naprawdę dużo daje. Chociażby to, że właśnie jak się jest z dzieckiem gdzieś, gdzie żarełka innego nie można mu dać, niż mleko, to z termosika woda, miarki mm i git. Zawsze jak jedziemy z Polą na zakupy do galerii, to termos musi być.
Na pewno
Z tym, ze mi sie nie przydaje na codzien, bo nie daje mm w dzien.
Jak idziemy na zakupy to grzeje zupke w sloiczku i wkladam do opakowania termicznego TT.
Wczesniej zwiedzilam z cycuchem pokoje dla matki i dziecka w kazdym CH w Gd

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-12-20 o 21:18
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:19   #1192
elllmi
Zakorzenienie

to w ogóle zróbmy zlot wizazowy w P-nej będę miała niedaleko

Stary 2013-12-20, 21:20   #1193
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
to w ogóle zróbmy zlot wizazowy w P-nej będę miała niedaleko
hahaha wygodnisia
Stary 2013-12-20, 21:24   #1194
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

meduzza, a pewnie, goscic sie lubie gdyby nie Wasze sprzatanie i pichcenie nawet nie mialabym wyrzutow sumienia

Lenova, ja nie wiem czy bym pozwolila...
Zapytalam TZ, a on: pewnie
W szoku jestem, bo on raczej takich dziwactw nie preferuje
Ale co ja mowie - raczkowanie u nas bedzie nie predzej niz w przyszlym stuleciu!
bliźniacy pewno razem zaczną raczkować mój też się nie rwie, o wiele ciekawsze stało się ostatnio wdrapywanie na mnie i na wszystko
Cytat:
Pamietaj moxecie do nas wpasc zapraszamy 20 min samochodem i jestescie u nas

u nas speracz w szsfkach kuchennych narazie z persoektywy mojch kolan

Straszne trzymam kciuki zeby udalo sie usunac guza
dziękujemy za zaproszenie, ale niestety u mnie będziemy rano w Wigilię i pierwszy dzień Świąt, w drugi przyjeżdżają teście wtedy to bym się chętnie urwała ale Boże broń - obraza majestatu

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Bokeh czekam na konkursa
Stary 2013-12-20, 21:25   #1195
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
bliźniacy pewno razem zaczną raczkować mój też się nie rwie, o wiele ciekawsze stało się ostatnio wdrapywanie na mnie i na wszystko

dziękujemy za zaproszenie, ale niestety u mnie będziemy rano w Wigilię i pierwszy dzień Świąt, w drugi przyjeżdżają teście wtedy to bym się chętnie urwała ale Boże broń - obraza majestatu
Szkoda bo w drugi dzien robimy roczek macie pretekst

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:27   #1196
bokeh
Zakorzenienie

wasnie zagryzam zupę ogórkowa parówką.... powinnam się martwić ?
Stary 2013-12-20, 21:30   #1197
Konto usunięte

Cytat:
Widze, ze temat podlogi na tapecie
Ja nie wiem co wszystkie t.do niej maja...

Moja t.wymyslila, zeby nie klasc Kuby na podlodze, bo...żebra go bola!
I kiedy tylko moze to pod byle pretekstem bierze go na kolanka.
moją teściową w takim razie kocham sama młodej koc na dywanie kładzie, bo tam miejsce pod balkonem i troszkę ciągnie, to żeby było zabezpieczenie dodatkowe

Cytat:

[/COLOR]Wszyscy taki świąteczny nastrój mają a ja tu zamulam wybaczcie

Cytat:

o cholera... kciuki trzymam!

Cytat:

Bokeh szkoda gadać :/ dla mamusi ma prezent, dla brata ma prezent ale dla nie ma. Pewnie po co, przecież jesteśmy małżeństwem Mało mu powiedzieć, mało, powinnam była sama sobie kupić. Szczególnie na urodziny, które mam początkiem stycznia, bo on "nie lubi chodzić po sklepach"
następny (nie)udany

Cytat:
Witam

brawa dla pacjentki!
tyyy pamiętaj, by powiedzieć przy szczepieniach o uczuleniu na jajco! bo któraś szczepionka jest na bazie białka kurzego, nie pamiętam która!

Cytat:

Nancy ehh...

fuksiara

Cytat:

u nas kilka dni temu otwarli! jestem w szoku, pierwszy raz wczoraj byłam, ale fajne to! Agatce bluzeczkę kupiłam na Wigilię mam dla niej takie baletki:

http://img24.imageshack.us/img24/7237/dtwv.jpg

i do tego będzie miała czarne legginsy i różową bluzeczkę z całkowicie cekinowym króliczkiem srebrnym z pepco właśnie. Dorce też czarne legginsy dam i jakąś różową bluzeczkę

Cytat:
takze do uslyszenia

powodzenia!

Cytat:
Szaja
a co ty mnie tak witasz?

-----------------------
Moja mama kupiła Dorotce na roczek śpiworek do wózka cieplutki fajnie, cieszę się, bo mam dość koca
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:32   #1198
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda bo w drugi dzien robimy roczek macie pretekst

oj szkoda, szkoda
Cytat:
podejrzana sprawa

co do prezentu - mój tż o swojej mamusi w listopadzie już myślał, a dla mnie 3 dni przed Świętami nie ma prezentu, to mnie boli, nie to, że nie ma tylko sam fakt, że czuję się mniej ważna, zresztą jak zwykle :/ z t. przegrywam w przedbiegach
Stary 2013-12-20, 21:32   #1199
Konto usunięte

Cytat:
Na pewno
Z tym, ze mi sie nie przydaje na codzien, bo nie daje mm w dzien.
Jak idziemy na zakupy to grzeje zupke w sloiczku i wkladam do opakowania termicznego TT.
Wczesniej zwiedzilam z cycuchem pokoje dla matki i dziecka w kazdym CH w Gd
działa takie opakowanie?
Stary 2013-12-20, 21:33   #1200
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44244904]
u nas kilka dni temu otwarli! jestem w szoku, pierwszy raz wczoraj byłam, ale fajne to! [/QUOTE]

no fajne, duzo pierdółek do domu i ciuszki fajne, tylko dla dziewczynek fajniejsze oczywiście

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości