Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-21, 11:08   #1591
Light Limara
Zadomowienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez blackberry09 Pokaż wiadomość
no to ja już chyba nie będę narzekać na codzienne pobudki 6-7 :P

co do badań ja teraz dostałąm całą liste: glukoza na czczo, glukoza do picia, mocz i morfologia chyba już po raz trzeci, i przeciwciała .
Do tego miałam już robione toxo, wr, hiv, grupy krwi nie robiłam bo miałam z pierwszej ciąży. I wszystko na NFZ

lecę dalej budować wieże z klocków bo już Emila na mnie krzyczy :P
Napisałaś, że znasz grupę krwi z pierwszej ciąży i tak mi się coś skojarzylo, nie wiem skąd, może gdzieś poczytałam, ale grupa krwi matki chyba może zmienić po porodzie?

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam
Dziś rano źle się poczułam i pobiegłam do łazienki się pomodlić. Wbiegłam, zamknęłam drzwi i " co ja chciałam? A siusiu". Zrobiłam, umyłam ręce, wróciłam do łóżka i dopiero sobie przypomniałam, że rzygać miałam Czemu mój budyń w 1 trymestrze tak nie funkcjonował :

Ja na dziś zaplanowałam ogarnąć trochę mieszkanie, upiec ciasto i zafarbować włoski. Mam nadzieję, że dam radę...

ja ostatnio jak mnie naciągało, pobiegłam do wc, podnoszę klapę i wrzeszczę NIE NIE NIE i nagle tż pyta co nie. No jak co nie, nie dam się, wystarczy już rzygania, mam dość i nie rzygnę. Zamknęłam klapę i wyszłam z wc....Nie rzygnęłam- takie zagranie psychologiczne

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
My dzisiaj pakujemy się u jutro jedziemy do teściowej na święta.
Bezpiecznej drogi
Stary 2013-12-21, 11:28   #1592
monijaaa
Zadomowienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Witam sie z pracy

Koncze grafik na styczen i mykam do domu sprzatac.

Wczoraj w C&A kupilismy pieciopak body za 29,90 dla maluszka

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 11:31   #1593
blackberry09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Napisałaś, że znasz grupę krwi z pierwszej ciąży i tak mi się coś skojarzylo, nie wiem skąd, może gdzieś poczytałam, ale grupa krwi matki chyba może zmienić po porodzie?

z tego co mi się wydaje to dziecku może się zmienić po porodzie grupa krwi, bo może być na początku wymieszana z krwią matki.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Witam sie z pracy

c&a ma fajne ubranka dla dzieci, dla córki też miałam taki 5-pak bodów to przeżyły wieeeele prań i zostawiłam dla drugiego malucha

blackberry09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 11:44   #1594
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie z pracy

Czyżbyś pracowała w jakimś sklepie w CH?

Hej sobotnio

My po zakupach. Mąż stroi balkon, a ja się biorę za sprzątanie Tak mi dobrze się siedzi, maluszek się wierci i puka... Kochane moje maleństwo

Buziaki mamusie
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 12:02   #1595
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Czyżbyś pracowała w jakimś sklepie w CH?
Nie, nie.

Ja pracuje w korporacji zwiazanej z branżą Call Center

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 12:02   #1596
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Wszystko pięknie, pani doktor powiedziała: ciąża marzenie.
Wyniki badań piękne, macica pięknie, no generalnie wszystko ok. USG nie było, tylko słuchałam serduszka takim aparatem do słuchania.
Także jestem bardzo zadowolona, w ogóle miałam dobry dzień.
Gratuluję nudnej, książkowej ciąży, żyć nie umierać ! Niech dzidzia dalej rośnie zdrowo

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za kciukasy
jesteśmy już po wizycie, z dzidzią wszystko w porządeczku, ma piękne czterokomorowe serduszko i waży ok. 250gram i uwaga! lekarz widział antenkę więc będzie chłopak
Ojej, to gratuluję zdrowego chłopczyka!!! Kawał chłopa już nosisz

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Wracam z usg. Szyjka jest dluga, ale wąska wiec dlatego mógł być problem z jej zbadaniem. Ale pojawiło się cos innego. Miesiac temu miala łożysko na przedniej ścianie, na dobrej wyskosci. Teraz mam na tylnej sciance i przysłania ujście szyjki. Jak to możliwe zeby w ciągu miesiaca tak ti się zmieniło?
Nie mam zielonego pojęcia, więc nie pomogę... Ja od początku miałam z tyłu, wysoko i nic się nie zmienia

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
My po zakupach. Mąż stroi balkon, a ja się biorę za sprzątanie Tak mi dobrze się siedzi, maluszek się wierci i puka... Kochane moje maleństwo
Ale fajnie, że maluszek tak Ci już dokazuje Też już bym chciała go czuć, chociaż w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 22 tc

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 12:03   #1597
Gosiiaczek
Raczkowanie

Witam ja znow caly piatek spedzilam w lekarza ;( bo wyniki z moczu wyszly zle a juz wszyscy prawie na urlopach wiec zadnego ginkologa nie bylo jechalam do internisty tam 2 h spedzilam ;( mam tabletki i antybiotyk jesc żurawine i pije herbate z zurawina !!!!
wczoraj dokonczylam zakupy swiateczne i mialam taka przygode w aparcie ze myslalm ze takie rzeczy tylko w filmach w zwiazku z zmiana nazwiska w banku i na kartach bankowych pani Aparcie bierze nozyczki i przecina mi karte kredytowa ja na nia oczy i co jest grane ??? I ona zostala zablkowana chodz powiedziano mi ze bedzienaktywna do chwili gdy przysla nowa a tu taka niespodzianka ze jednak zostala automatycznie zamknieta ale jakbyscie widzieli moja mine ;(
Dzisaj pakowanie prezentow a uwielbiam to i jutro jade do domku lepic moje ukochane pierogi
ciesze sie ze na swieta juz wiecie mamuski kto mieszka w waszych brzuszkach ja w sylwestra ma 20 tydzien czekam na grafik meza by zapisac sie na połowkowe by mógł isc zemna ?
Jeju mamuski dbajcie o siebie prosze was ********
Ps troche mi smutno w zwiazkunz wasza decyzja ale ja uszanuje ;( poprostu mysle o was ale ........ ach dobra
milej soboty
Stary 2013-12-21, 12:10   #1598
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzień dobry
wpadam się tylko przywitać i życzyć Wam milej soboty
ja od rana sprzątałam teraz robię przerwę i idę się kimnąć póki Iga śpi, a potem idziemy na ryneczek bo jakiś jarmark jest

no i dziś zaczynam 18 tydzień
i wczoraj malutka tak ładnie do mnie pukała

buziaki dla Was

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 12:30   #1599
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry! my zesmy troszke uprzatneli, jakis mam taki dziwny humor, mialam koszmary nocne, martwie sie bo pare dni temu tak jakby czulam juz ruchy a tu znowu nic

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

buziaki dla Was
gratulacje
Stary 2013-12-21, 12:43   #1600
Myska0
Zakorzenienie

Heej,
ja dziś po usg.. Maluszek się niestety nie ujawnił.. Raz widział chłopaka, później dziewczynkę, później znowu chłopaka i stwierdził, że nam nie powie na 100%. No trudno, najważniejsze, że wszystko w porządku. Wszystkie parametry ok i maluszek ruchliwy baaaaardzo

Asia271000 - Ja mam łożysko na przedniej ściance, niby już coś czuję od tego tygodnia, ale nie jestem pewna czy to TO. Takie delikatne coś.. Jestem w dokładnie w 19 tygodniu i 3 d.

Gratuluje udanych wizyt i poznanych płci

Lecę ogarnąć mieszkanko (najciężej będzie z kamieniem pod prysznicem) i dziś jedziemy do teściów do jutra. Wracamy i w poniedziałek do moich rodziców..

Jakaś głodna jestem.....

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 12:43   #1601
Ramona_85
Zakorzenienie

A ja w końcu ogarnęłam w szafkach kuchennych - wyrzuciłam przeterminowane środki do pielęgnacji w apteczce, przeterminowane przyprawy i inne suche rzeczy ze spożywki, teraz nie wiem, co dalej, bo wszystko jako tako mam ogarnięte
może zrobię porządek ze starymi niepotrzebnymi juz kartami gwarancyjnymi
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 12:45   #1602
Nikii89
Zakorzenienie

Aldrin no mi tego Grudnia koleżanka poleciła , że niby ma dobry sprzęt i ogólnie.
Co do Żor i Katowic to nie pomogę , bo nie znam tam lekarzy.

Emilia to zapraszam do mnie na porządki :P teraz mam przerwę bo mały śpi, a został mi tylko ten pokój akurat

Light rozbawiłaś mnie z tym i NIE

Gosiaczek dbaj o siebie no to miałaś niezłą przygodę z tą kartą.
Co do Twojego PS. To wysłałam Ci PW

Niegrzeczna gratuluję 18tc i puknięcia

Principessina Ty znów czarne wizje pamiętaj że na początku dzidzia jeszcze regularnie nie „puka”

mam przerwę bo dziecko mi śpi, a pokój akurat ten tylko został do sprzątania Jak wstanie to wyczyszczę dywan ogarnę kurze i podłogi

Potem mam w planach pierniczki (chciałam je robić z Oskarem , ale może teraz zrobię będzie mniej bałaganu :P) no i dziś może strojenie choinki
Stary 2013-12-21, 12:46   #1603
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Heej,
ja dziś po usg.. Maluszek się niestety nie ujawnił.. Raz widział chłopaka, później dziewczynkę, później znowu chłopaka i stwierdził, że nam nie powie na 100%. No trudno, najważniejsze, że wszystko w porządku. Wszystkie parametry ok i maluszek ruchliwy baaaaardzo
:
cieszę się , że wizyta udana maluszek jeszcze sie ujawni

dzis dzwoniła siostra, że możemy wózek odebrać, i tak zapłacimy po nowym roku, bo juz jestesmy spłukani - poszło 3 razy wiecej na naprawę auta niż mąż zakładał
do tego miał odebrać dziś i mieliśmy jechać na zakupy, po prezenty, a nici wyjdzie z tego, dopiero w poniedziałek, więc wózka też nie odbierzemy
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 12:48   #1604
Nikii89
Zakorzenienie

Myska najważniejsze że wszytko OK a płeć poznacie następnym razem
Stary 2013-12-21, 12:50   #1605
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej!

jak czytam o Waszych przygodach z lekarzami to sama sie zastanawiam czy jestem pod dobra opieka: do tej pory mialam pobierana krew tylko raz w ok10tc, mocz to samo., na tokso badan w ogole nie robia, usg przypadkowo mialam czesciej, przerwy miedzy wizytami mam 2 miesieczne, szyjke prawdopodobnie bede miala badana dopiero przy porodzie, bo przy ostatnim usg, ktore robila mi polozna powiedziala mi, ze nie jest upowazniona do takiego badania i ze to robi tylko ginekolog, a ginekologa przez cala ciaze jesli przebiega prawidlowo nie bede widziala jedyny dobry punkt w tym wszystkim to to, ze za nic placic nie musze. no ale w sumie za co mam placic jak nic nie robia

dzis zaczelam 23tc, na wadze rowno 6kg musze sie wziac troche za siebie, zeby ta wage troche przystopowac, ale to po swietach, bo za duzo smakolykow sie przewija pod rekoma teraz, zeby z nich zrezygnowac

my dzis ubieramy choinke, mam zamiar tez pierwszy raz w zyciu zrobic galarete miesna ciekawe co mi z tego wyjdzie

no i co tam jeszcze... acha, i zazdroszcze ze wiecie ile waza maluszki na pytanie przy usg uslyszalam, ze jesli dostalam ksiazeczke od swojej poloznej, to w niej jest napisane jak duzo moze mala wazyc tak, bo kazde dziecie wazy tyle samo ech... no nic, nie bede sobie psula swiatecznej atm zmartwieniami pora wziac sie do roboty powoli

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 12:59   #1606
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Aldrin no mi tego Grudnia koleżanka poleciła , że niby ma dobry sprzęt i ogólnie.

Emilia to zapraszam do mnie na porządki :P teraz mam przerwę bo mały śpi, a został mi tylko ten pokój akurat

Light rozbawiłaś mnie z tym i NIE

Gosiaczek dbaj o siebie no to miałaś niezłą przygodę z tą kartą.
Co do Twojego PS. To wysłałam Ci PW

Niegrzeczna gratuluję 18tc i puknięcia

Principessina Ty znów czarne wizje pamiętaj że na początku dzidzia jeszcze regularnie nie „puka”

mam przerwę bo dziecko mi śpi, a pokój akurat ten tylko został do sprzątania Jak wstanie to wyczyszczę dywan ogarnę kurze i podłogi

Potem mam w planach pierniczki (chciałam je robić z Oskarem , ale może teraz zrobię będzie mniej bałaganu :P) no i dziś może strojenie choinki
O nie, dziękuję.
Teraz jesteśmy na zakupach i mąż od pół godziny wybiera płytę cd z muzyką poważną.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-21, 13:14   #1607
sylvuniaa84
Zadomowienie

Ja straciłam wene na wszystko.Swieta i tak juz spiepszone wiec po co sie wysilać.

Stary 2013-12-21, 13:29   #1608
ilkas
BAN stały

Nikii89 widzę, że dwa dania powróciły :P
ej...łazienka na błysk, dywan, sypialnia, pierniczki, choinka...nie za dużo tych obowiązków? Może sobie odpocznij troszkę?

Ale mi dobrze jak mam tyle wolnego i nie muszę pracować
Jej...serio..miałam taki zapierdziel w pracy cały grudzień, że aż nie mogę się nacieszyć tym urlopem..i delektuję się każda chwilą

Dziewczyny skąd wezmę strój mikołaja? Taki żeby się dziadek/tż/wujek czy kto tam jeszcze przebrał...?

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Ja straciłam wene na wszystko.Swieta i tak juz spiepszone wiec po co sie wysilać.
ejjj..no przecież tż dojedzie nie smutaj się
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 13:35   #1609
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie.

Ja pracuje w korporacji zwiazanej z branżą Call Center
Jakoś wszystko co pisałaś nawiązywało do pracy w CH. Przepraszam
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ale fajnie, że maluszek tak Ci już dokazuje Też już bym chciała go czuć, chociaż w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 22 tc
No dokazuje przez cały dzień go czuję, wystarczy, że gdzieś usiądę na chwilę to jest puk, puk. Tak jakby mnie do roboty gonił
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dzień dobry
wpadam się tylko przywitać i życzyć Wam milej soboty
ja od rana sprzątałam teraz robię przerwę i idę się kimnąć póki Iga śpi, a potem idziemy na ryneczek bo jakiś jarmark jest

buziaki dla Was
Oj jak ja bym się taki jarmark przeszła...
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
A ja w końcu ogarnęłam w szafkach kuchennych - wyrzuciłam przeterminowane środki do pielęgnacji w apteczce, przeterminowane przyprawy i inne suche rzeczy ze spożywki, teraz nie wiem, co dalej, bo wszystko jako tako mam ogarnięte
może zrobię porządek ze starymi niepotrzebnymi juz kartami gwarancyjnymi
Ja bym Ci radziła poodpoczywać
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Nikii89 widzę, że dwa dania powróciły :P
ej...łazienka na błysk, dywan, sypialnia, pierniczki, choinka...nie za dużo tych obowiązków? Może sobie odpocznij troszkę?

Ale mi dobrze jak mam tyle wolnego i nie muszę pracować
Jej...serio..miałam taki zapierdziel w pracy cały grudzień, że aż nie mogę się nacieszyć tym urlopem..i delektuję się każda chwilą

Dziewczyny skąd wezmę strój mikołaja? Taki żeby się dziadek/tż/wujek czy kto tam jeszcze przebrał...?

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

ejjj..no przecież tż dojedzie nie smutaj się
Kochana w auchan, pepco i innych widziałam stroje No ale to wiążę się z kolejkami dziś My właśnie będziemy jechać po prezenty bo nic nie mamy
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 14:31   #1610
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Też słyszałam, ż ma dobry sprzęt i do tego jest tańszy niż gdzie indziej, może mój lekarz go nie lubi po prostu

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
cieszę się , że wizyta udana maluszek jeszcze sie ujawni

dzis dzwoniła siostra, że możemy wózek odebrać, i tak zapłacimy po nowym roku, bo juz jestesmy spłukani - poszło 3 razy wiecej na naprawę auta niż mąż zakładał
do tego miał odebrać dziś i mieliśmy jechać na zakupy, po prezenty, a nici wyjdzie z tego, dopiero w poniedziałek, więc wózka też nie odbierzemy
samochód to pożera kasy w cholerę zakupy zrobicie w poniedziałek bez obaw

Cytat:

Słucham sobie tych kołysanek instrumentalnych i jakoś nie przekonują mnie ale może sie do nich przyzwyczaje i maluszkowi się podobają
Stary 2013-12-21, 14:36   #1611
gosius91
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja jakoś dzisiaj bez humorku - nie wiem czemu..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 14:40   #1612
janeczka7891
Zadomowienie

hejka
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Szczerze, to mnie też to dziwi, ale nie martwi Nie znamy sie na tym Ale przed 20 tc wszystko jak zreszta widzisz może sie zmienić Więc główka do góry, nie lataj za dużo i będzie dobrze
A to luteiny nie musisz?

Ale pilna córa

Piękne hasło Pocieszasz mnie

Gratulacje ruchów

Witam sobotnio

DZisoaj zamierzam męczyć Tżta sprzątaniem Narazie dajemy mu pospać, wezmę młodego na spacer a potem do roboty
no na serio, gdyby nie ona to masakra. Ma tez czasem swoje minusy, chociaz zastanawiam sie czy to aby minusy czy z troski o nas

Cytat:
Justa witaj i syna

Mała gratuluję ruchów

Dzień dobry

Tradycyjnie pobudka o 6.15 z "łi łi łi" i buziakiem
Ja już zdążyłam wysprzątać łazienkę na błysk

Teraz mam nadzieję że produkcja zwolni bo i weekend i okres przed świąteczny :P
ja też

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witajcie
Przepraszam ale nie dam rady dzisiaj nadrobić, może w poniedziałek w pracy mi się uda, teraz tylko zdam realcje z wizyty

Maluszek łobuzuje od początku zwinął się w kłębek i zupełnie nic oprócz kręgosłupa nie było widać, nawet jednej rączki nam nie chciał pokazać, wiec cóż czekamy z poznaniem płci jeszcze trochę dodatkowo bombelek jest strasznie nisko ale szyjka póki co go trzyma, więc mam się nie denerwować ale uważać na siebie. To tyle z wiadomości teraz się pożalę, mimo, że lekarz na wizycie bardzo rozmowny i wszystko opowiada i mówi to póki co miałam tylko do zbadania morfologie i grupę krwi żadnych więcej badań mi nie zlecił, czy to jest normalne ?
ja nie wiem ale toxo i cyto sama robilam, a morfologie to 2 razy mialam u lekarza i mocz za kazdym razem.

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Heej,

Asia271000 - Ja mam łożysko na przedniej ściance, niby już coś czuję od tego tygodnia, ale nie jestem pewna czy to TO. Takie delikatne coś.. Jestem w dokładnie w 19 tygodniu i 3 d.

Gratuluje udanych wizyt i poznanych płci

Lecę ogarnąć mieszkanko (najciężej będzie z kamieniem pod prysznicem) i dziś jedziemy do teściów do jutra. Wracamy i w poniedziałek do moich rodziców..

Jakaś głodna jestem.....
najwazniejsze, że z maluszkiem ok )) Płeć poznacie nast. razem

Takkk, my wiekszosc mamy porobione teraz czekamy na gości i ja czekam aż mi lakier na paznokciach wyschnie dlatego miałam chwilkę aby tu zajrzeć do Was Mały drzemie ale za chwile go budzę, muszę go ubrać itp wkoncu nie moze gosci w dresie przyjąć heheh ))
Och ale czeka nas wyżerka

Miłego weekendu mamuśki
Stary 2013-12-21, 14:41   #1613
paulka0212
Wtajemniczenie

Wszystkie prezenty kupione, zapakowane czekają na wtorek

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1387633298686.jpg (67,2 KB, 22 załadowań)

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 14:48   #1614
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Wszystkie prezenty kupione, zapakowane czekają na wtorek

A u mnie sie wstyd pzynac, ale sa plany na kupienie - i nic poza tym Tylko dla chrzesnicy kupiony prezent, w poniedziałek ogarniemy to - przeciez sklepy otwarte

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 15:01   #1615
principessina
Zakorzenienie

carolyna86 gratuluje synusia

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
hmm nie slyszalam o tym

Cytat:

niestety mam jakies takie schizy czasem to jeszcze mysle czy dziecko aby zdrowe bedzie, jak sie naogladam jakis takich programow wiesz o ludzkich tragedniach Wy nie macie takich mysli?

matko Ty to caly czas sprzatasz, wille masz czy co?

Cytat:

nie smutaj sie, zostalo jeszcze pare dni noooo!
Stary 2013-12-21, 15:23   #1616
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Witam ja znow caly piatek spedzilam w lekarza ;( bo wyniki z moczu wyszly zle a juz wszyscy prawie na urlopach wiec zadnego ginkologa nie bylo jechalam do internisty tam 2 h spedzilam ;( mam tabletki i antybiotyk jesc żurawine i pije herbate z zurawina !!!!
wczoraj dokonczylam zakupy swiateczne i mialam taka przygode w aparcie ze myslalm ze takie rzeczy tylko w filmach w zwiazku z zmiana nazwiska w banku i na kartach bankowych pani Aparcie bierze nozyczki i przecina mi karte kredytowa ja na nia oczy i co jest grane ??? I ona zostala zablkowana chodz powiedziano mi ze bedzienaktywna do chwili gdy przysla nowa a tu taka niespodzianka ze jednak zostala automatycznie zamknieta ale jakbyscie widzieli moja mine ;(
Gosiaczku to widocznie może zalezy do banku bo ja zmienialam karte tez przez zmiane nazwiska po ślubie i moja działała czasy czas. Przysłali mi nową i stara tez dalej działała..teraz juz nie wiem bo nie próbowałam

Ulepiłyśmy z Mamą ok.200 uszek..mmmm pychotka! Już się nie mogę doczekać Wigilii

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-12-21 o 15:29
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 15:36   #1617
VwVampirka
Zakorzenienie

Przypomniałyście mi o pakowaniu prezentów... mój budyń o tym całkiem zapomniał Będę musiała jutro znaleźć chwilkę, by papier kupić, bo potem nie mam kiedy... a zaplanowałam jutro 2 ciasta upiec...

Wogle to wyczyściłam dziś piekarnik i pół zlewozmywaka w kuchni i opadłam z sił musiałam sobie poleżeć, pomarnować trochę czasu i dopiero dokończyłam... a ciasta zaplanowanego na dziś nawet nie zaczęłam... Na szczęście obiad miałm lajtowy: krokiety z woreczka i barszczyk z torebki

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Dzisaj pakowanie prezentow a uwielbiam to i jutro jade do domku lepic moje ukochane pierogi
ciesze sie ze na swieta juz wiecie mamuski kto mieszka w waszych brzuszkach ja w sylwestra ma 20 tydzien czekam na grafik meza by zapisac sie na połowkowe by mógł isc zemna ?
Jeju mamuski dbajcie o siebie prosze was ********
Ps troche mi smutno w zwiazkunz wasza decyzja ale ja uszanuje ;( poprostu mysle o was ale ........ ach dobra
milej soboty
Ach ten mocz... Ja też długo z nim walczyłam...
a przygoda z kartą mnie zdziwiła... u mnie w banku też zmieniłam nazwisko, ale karty nawet nie musiałam zmieniać... cały czas kupuję na starej... ale bym się wkurzyła na taką laskę z nożyczkami Wogle to bezczelne jest, takie niszczenie cudzej własności A gdyby to był błąd w systemie (a może był) a ty zostałaś w lesie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien dobry! my zesmy troszke uprzatneli, jakis mam taki dziwny humor, mialam koszmary nocne, martwie sie bo pare dni temu tak jakby czulam juz ruchy a tu znowu nic

gratulacje
Nie martw się. Moja dzidzia tez tak ma, że najpierw trochę pokopie, a potem kilka dni przerwy... A Carmena to nawet wspominała, że w pierwszej ciąży po pierwszym kopniaku przez 2 tygodnie nic nie czuła... Na szczęście te przerwy są coraz krótsze, niedługo u siebie też poczujesz ruchy

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
hej!

jak czytam o Waszych przygodach z lekarzami to sama sie zastanawiam czy jestem pod dobra opieka: do tej pory mialam pobierana krew tylko raz w ok10tc, mocz to samo., na tokso badan w ogole nie robia, usg przypadkowo mialam czesciej, przerwy miedzy wizytami mam 2 miesieczne, szyjke prawdopodobnie bede miala badana dopiero przy porodzie, bo przy ostatnim usg, ktore robila mi polozna powiedziala mi, ze nie jest upowazniona do takiego badania i ze to robi tylko ginekolog, a ginekologa przez cala ciaze jesli przebiega prawidlowo nie bede widziala jedyny dobry punkt w tym wszystkim to to, ze za nic placic nie musze. no ale w sumie za co mam placic jak nic nie robia

dzis zaczelam 23tc, na wadze rowno 6kg musze sie wziac troche za siebie, zeby ta wage troche przystopowac, ale to po swietach, bo za duzo smakolykow sie przewija pod rekoma teraz, zeby z nich zrezygnowac

my dzis ubieramy choinke, mam zamiar tez pierwszy raz w zyciu zrobic galarete miesna ciekawe co mi z tego wyjdzie

no i co tam jeszcze... acha, i zazdroszcze ze wiecie ile waza maluszki na pytanie przy usg uslyszalam, ze jesli dostalam ksiazeczke od swojej poloznej, to w niej jest napisane jak duzo moze mala wazyc tak, bo kazde dziecie wazy tyle samo ech... no nic, nie bede sobie psula swiatecznej atm zmartwieniami pora wziac sie do roboty powoli
A masz możliwość zrobienia sobie prywatnie tych badań, albo pójść prywatnie do gina by Cię przebadał? Czy to też u Was niemożliwe?

Cytat:

Do świąt jeszcze trochę czasu zostało. Na pewno TŻ zdąży coś wymyśleć, może uda mu się zostawić samochód na jakimś parkingu albo u mechanika, a sam wróci np autobusem?

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 15:42   #1618
Emilia 25
404 Not Found

Zakupy prezentowe zrobione.
Jutro musimy dokupić grzyby suszone na grzybową i generalnie chyba wszystko. Zupę oczywiście zrobi mąż.
Ja w poniedziałek jeszcze do pracy i będę mieć ciężki dzień, bo z mojego teamu będę sama i z dziewczyną, która będzie na moje zastępstwo. Jeszcze troszkę i będę odpoczywać.
Stary 2013-12-21, 17:10   #1619
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Dziewczyny skąd wezmę strój mikołaja? Taki żeby się dziadek/tż/wujek czy kto tam jeszcze przebrał...? [COLOR="Silver"]
Napewno w pepco Wiecie, że u mnie nie było dziś kolejek Ale w sumie zakupy przed 10

Sie nasprzątaliśmy, nie wiem ja przy Olim jakoś nie umiem porządków dokończyć, wolę się nim zająć Terz chłopaki na spacerze dokończyłam co miałam ale Tż zabronił się przeforsowywać więc czekam i odpoczywam

Jej ja chcę już gotować Ale w pn, bo dużo nie robie a świeże lepsze

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 17:20   #1620
paulka0212
Wtajemniczenie

Skończyłam sprzątać łazienkę i padam
Na poniedziałek (lub jutro) zostawiam nasz pokój, i będzie z głowy.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości