|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A bańki to u nas przez 3 dni furorę robiły ![]() Cytat:
I nie przeniosłam ani jednej łyżki, Milka była tak zmęczona i zmierzła że musiałam ją ululać. No nic, to może jutro ![]() Jak myślicie jak się stawię 8 dni po terminie to dają mi oxy? Czy od razu mam zaznaczyć, że jak nic ze mną nie będą robić to ja święta chcę spędzić w domu?
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
tż kupił takie dość duże to chyba by sam nie potrafił, ale w wannie jak mu dziś jeszcze puszczałam i potem już trza było schować to marudzenie było straszne ![]() Co do mówienia to mój ciągle na wszystko mówi "tata" ![]() Obojętnie czy to na butelke, nocnik itp. Na mikołaja mówi "nana" ![]() A i jeszcze jak chce by mu coś dać to mówi "nei" i pokazuje rączką taki gest otwierania i zamykania piąstki nauczył się tego w jeden dzień jak mu to pokazałam a było to 2 dni temu ![]() napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwoncia - nie mam jeszcze telefonu. Zasrany Orange nie chce przenieśc numeru z firmy mamy na moją, co miało trwac 3 dni, a trwa już 4 razy więcej. Klub - akcja pomocy Chcesz dołączyć - priv
|
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2225 |
|
Wtajemniczenie
|
Elenka dobrze Ci radzę zmolestuj męża!
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes - trzymam kciuki za groszka, lub dwa groszki
Monarika - zdrówka dla małej colds - oby tż poszedł po rozum do głowy ![]() Isia już lepiej, nie gorączkuje, chociaż jej temp. nie dochodziła do 38 nawet uffff, dostaje dalej antybiotyk i psikanie sreberkiem. Ja nie wiem czy to faktycznie angina czy niw zwykły ból gardła....przecież przy anginie to jest wysoka bardzo gorączka n o nie?? ona jeść normalnie jadła już następnego dnia, nie sądzę, że angina tak szybko przechodzi po 1 dniu antybiotyku??już sobie wkręcam, ze niepotrzebnie ten antybiotyk jej dali Powiedzcie mi, czy jak małej dałam 1 dawkę we wtorek, potem normalnie już 2 dawki co 12 h (środa, czwartek, piątek), dzisiaj też normalnie 2, to czy w niedzielę mam dać tylko jedną ostatnią i sumując z tą jedną wtorkową to razem mi wyjdzie że 5 dni dostaje, czy w niedziele mam dac też 2 dawki i koniec????wtedy będzie 5 całych dni i pół dawki jakby z 6ego dnia nie wiem jak mam to liczyć![]() Dzisiaj ubieramy choinkę i to tyle z mojego wkładu w święta na wigilię jak co roku idziemy do moich najpierw a potem do tz,nic nie muszę robić prezenty tym razem symboliczne i tylko dzieciom kupiłam - siostrzenicy i bratankowi tż, moim kupiłam stolik z krzesełkami - bo zabawek to mają za dużo już. Z tego tytułu, zamierzam sobie kupić dzisiaj nowe kozaki, bo mam już 4 zimę z rzędu fakt, że mega wygodne i drogie jak pieron, ale już czas je zmienić, a, ze kasy na zakupy świąteczne nie wydam to chociaż sobie buty kupię....tż oczywiście nosem kręci, bo centralne nadal spłącamy, ale trudno
|
#2227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy Ci dadzą to nie wiadomo w każdym szpitalu inaczej ![]() Cytat:
Ja dziś jadę z Oliwką do okulisty bo się naczytałam w internecie że to nie jęczmień.Bo jęczmień trwa kilka dni i się tworzy na brzegach powiek a u niej to już trwa 2 miesiąc i to jest kulka na środku powieki.To chyba gradówka chociaz nie wiem co to za cholerstwo
|
||
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() My zaraz jedziemy jeszcze dokupić coś drobnego dla Antka pod choinkę, bo na razie mamy tylko jeździk. Poza tym jeszcze mamy tyyyle do załatwienia, że nie wiem jak mi dnia starczy. Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ula ja nie mam pojęcia co to, ale na pewno lepiej to sprawdzić u okulisty. Baobabku zdrówka dla Isi Jasiek mi szaleje w brzuchu od rana ![]() Ja już posprzątałam z grubsza, i chyba trzeba coś do świąt zacząć szykować. |
|
|
|
#2230 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry ![]() my dzisiaj na zakupy prezentowe - na razie mamy tylko dwa prezenty, resztę musimy kupić dzisiaj, bo tż jutro jeszcze wyjeżdża i wróci mam nadzieję w poniedziałek wieczorem. Jeszcze po południu dzisiaj mamy znajomych - przywożą nam pieczarki ![]() młodzieniec śpi, tż pucuje samochód a ja piję kawkę na wigilię jedziemy najpierw do dziadków tż-ta, bo tam jest co roku, a potem do mojej cioci, która wybudowała się w tej miejscowości co my i już na początku budowy zapowiedziała, że ona w tym roku przygotowuje wigilię ![]() pewnie już dzisiaj nie zajrzę, może jutro się uda, trzymajcie się - oby wam przygotowania do świąt szybko poszły ![]() |
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Byliśmy po choinkę, posprzątamy i ubieramy ![]() A wieczorem do bratowej na urodzinki. Cytat:
Antybiotyk bym dała 7 dni. I tak i tak dostała, więc lepiej pełną kurację przeprowadzić. |
|
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Tak to dobry sposób. Do tego jeszcze okna umyj. Ja tak zrobiłam - w dzień okna, wieczorem przytulanko i w nocy odeszły mi wody - aczkolwiek mi wcale nie zależało, żeby już rodzić. Głupia byłam z tymi oknami Ja na święta mam jak zwykle niewiele do roboty. Najwyżej posprzątać u siebie i pomóc mamie. No i to by było na tyle... mała wstała
|
|
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
U nas juz po swietach babcia dzisiaj zmarła
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
Przykro mi
![]() My po wizycie.Moje podejrzenie się prawdziło: gradówka.Mam przykładać ciepłe okłady i pocierać obrączką żeby pękło a jak nie pęknie to do szpitala na nacięcie ![]() Czy jak mam skierowanie do szpitala to mozemy się zgłosić w niedzielę czy muszę czekać do poniedziałku? |
|
|
|
#2236 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Cytat:
![]() No to chyba dziś mam ostatnią szansę, pod warunkiem, że nie padnie ze zmęczenia Cytat:
Dziś umyję podłogę na kolanach, pomaluję stół ostatni raz, wypakuję się w kuchni, zrobię gorący prysznic i może napadnę męża. Ale mam chyba złe nastawienie bo czuję, że to nic nie da.Bardzo mi przykro. Cytat:
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
moje kondolencje... smutne święta...
|
|
|
|
#2238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak pół to by mi wyszło, ze jutro rano tylko dac i wtedy mam te 5 dni, a jak nie to jutro jeszcze i wieczorem chyba zagmatwałam....nie wiem jak to wyjaśnić![]() Cytat:
![]() współczuję...wyrazy współczucia ![]() moja babcia zmarła 4 lata temu 17XII...ja leżałam wtedy na patologii z Kubusiem w brzuchu...nie wypuścili mnie nawet na pogrzeb świąt nie było bardzo Ci współczuję
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak we wtorek dałaś 1 dawkę to licz jako 1/2 dnia czyli wtorek 1 dawka środa 2 czwartek 2 piątek 2 sobota 2 niedziela 1 i masz 5 pełnych dni Jak tak masz rozpisane 5-7-10 dni to ja bym dała przez 7 dni.Czyli jeszcze niedziela 2 poniedziałek 2 wtorek 1 mam nadzieję że jasno napisałam Bo wtorek był pierwszym dniem podania antybiotyku tak? Edytowane przez ula2689 Czas edycji: 2013-12-21 o 16:52 |
|
|
|
|
#2242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
|
|
#2243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety nie wspominam tego dobrze, bo znieczulenie w dolna powieke było nie do zniesienia kurcze ale u takich maluchów to nie wiem jak sie postępuje..edit już doczytałam,że masz skierowanie kurczę
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2013-12-21 o 18:10 |
|
|
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny.
ale mam zaległości... spróbuję nadrobić, przynajmniej po łebkach ![]() Ula, zdrówka dla Oliwki mam nadzieję, że zabieg będzie niepotrzebny Baobabku, również zdrówka dla Izy ![]() Lena w wakacje również brała antybiotyk na anginę. temperatura nie przekraczała 37,5 st. ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- widzę, że pisałyście o rachunkach za prąd. ja płacę ok 300 zł za 2 miesiące. i prawdę mówiąc też nie wiem jak to jest liczone bo gdy mieszkałam w kawalerce (10 razy mniejszej ) to rachunki były niższe tylko o niecałe 50 zł myślałam, że tutaj wyjdzie sporo drożej.
|
|
|
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
Kajaja, bardzo mi przykro
![]() Ula, mam nadzieję, że zabieg nie będzie potrzebny. Ucałuj Oliwkę ![]() Elena, no nie ma innego wyjścia, musisz zmolestować męża
|
#2246 | |
|
Zadomowienie
|
To przykro, współczuję...
Cytat:
nie nastawiaj się na nic.Mąż wrócił po 5 dniach nieobecności. Ale się mała ucieszyła strasznie się zaczęła przed nim popisywać i nawet się przytuliła. Cudne Co raz więcej mówi. Dziś powiedziała łoko pokazując na oko lali. |
|
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ostatnio któraś z Was wklejała przepis na muffiny, bodajże z bananem lub czekoladą? Lewek, Ula czy to nie któraś z Was? Pilnie potrzebuję przepisu, bo kupiłam w końcu blachę i formę muffinek.
![]() Moje kondolencje. ![]() Cytat:
A do kiedy kazali robić te okłady i czekać na efekty?
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Kajaja bardzo,bardzo współczuję ![]() Ula biedna Oliwka,mam nadzieję że obejdzie się bez nacinania. Dearlie to będziesz kucharzyć ![]() Ćwiczyłaś już skalpel wyzwanie?
|
#2249 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Aga mogłabyś podać mi przepis na ten farsz pieczarkowy do krokietów,potrzebuję na około 20 sztuk.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

za fasolke,a nawet za dwie 
już jak szlan.do pracy na 7to spali pod poczta. Jak o 11przyszedl przelew to stado lumpow rzucilo sie na okienko. Tacy trzesacy,ze ledwo co sie podpisywali. Jagody kupy to przy nich aromaty

cały czas miałam wbite w głowie,ze 24to środa i teraz jestem zrozpaczona,bo brakuje mi dnia

nie wiem jak mam to liczyć