Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-21, 15:09   #2131
karinkowa
Rozeznanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
którą?
te z piosenki myslovitz, ktora sie tu ostatnio mocno udziela

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;44250556]Mnie dziwi, że bujasz się na forum od tylu lat i masz dopiero 500postów. Ja tu jestem dopiero od roku i mam...łoj, czas znaleźć sobie życie.[/QUOTE]
Mam czas na forum raz czy dwa w tygodniu, czasem nawet chcialabym sie wtracic do dyskusji w jakims ciekawym watku, ale okazuje sie ze jest sprzed 3 dni i wszystko zostalo juz powiedziane. Ba, nawet pojawil sie ktos, kto stwierdzil ze to i tak troll i szkoda sie odzywac
A te zasubskrybowane zanim nadrobie, to sie juz zrobi nowe 5 stron
Stary 2013-12-21, 15:14   #2132
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
Napisane przez karinkowa Pokaż wiadomość
te z piosenki myslovitz, ktora sie tu ostatnio mocno udziela

a czym dla Ciebie jest patriotyzm?
Stary 2013-12-21, 15:14   #2133
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _PeggyBrown_ Pokaż wiadomość
tylko, że to nie kraj. Kraj, to Polska. A to wszystko co wymieniłaś, to już państwo. Rząd, który sami sobie wybraliśmy, bo mamy demokrację i wszyscy narzekają jak to źle nie jest, ale wybory i tak kończa się tak samo znowu
Bo prawda jest taka, że wszystkie partie w Polsce są... no wiadomo... i cokolwiek nie wybierzemy, najprawdopodobniej będzie do dupy.

Cytat:
ten kraj dał Ci to, że jesteś Polką. Że historia Twoich przodków jest taka, a nie inna. Że stoisz podczas Mazurka, że na święta wcinasz pierogi, że możesz czytać Tuwima w oryginale, bawić się na tradycyjnych polskich weselach... No nie wiem, mnie ten kraj dał mnóstwo
Tylko, że to nie znaczy tak naprawdę nic. Możmna być z tego dumnym, ale serio, jaki to jest powód do dumy? Taka się urodziłaś i nie miałaś na to wpływu, to tak jakbym była dumna z tego, że jestem brunetką No jestem, nie wstydzę się, ale nie widze powodów do dumy.

Pierogi pochodzą z Dalekiego Wschodu, to nie jest polska potrawa.
Stoję podczas Mazurka, to tak się po prostu przyjęło. Nie widzę w tym nic ani złego, ani dobrego, tak po prostu jest.
Historia moich przodków jest taka, a nie inna, bo... tak się po prostu złożyło Historia to historia, przeminęła i na co dzień nie znaczy nic praktycznie.

Łąki pola lasy Tuwim, piknie piknie, ale w obliczu tego, że traktuje się mnie jak obywatela drugiej czy trzeciej kategorii - sorry, ale nie. Nie mam powodu do przywiązywania się, powiem więcej - nie chcę mieć, wolę wyjechać bez sentymentu i móc żyć jak człowiek.
Dlatego dziwi mnie, że ciebie dziwi, że jest tak mało patriotów.

Cytat:
Drabineczko, zadziwiasz mnie Ty Dla mnie to nie naiwność, tylko mam sobie swoje 19 wiosen i jeszcze ideały na świeżo w głowie, no mam prawo przecież.
No to jest właśnie młodzeńcza naiwność

Cytat:
kim jest Nikt?
Odyseuszem.

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
W porównaniu z Różewiczem chociażby jego wiersze wypadają słabo. Co do mądrości, nie oceniam, bo opierał się na poglądzie katolickim, a ten jest mi obcy i nieprzyjemnie mi się kojarzy. Co do patriotyzmu, też nie wiem, zależy co uznamy za patriotyzm. To już dowolna ocena
JP II był mocno przeciętnym papieżem, dużo mówił, robił średnio, za to trzeba uchylić czoła, że tak przyciągnął do siebie (bo nie do Kościoła) ludzi i zamienił się w złotego cielca.

Cytat:
był też bardzo ciepłym człowiekiem
Ale publicznie to się możesz kreować na kogo chcesz, naprawdę. Między tym jak jesteś odbierany, a tym kim wiesz, że jesteś może być ogromna przepaść.

Cytat:
zobaczyłam "ateista" w adresie i rezygnuje. odrzuca mnie od ludzi, którzy deklaruja ateizm, a dzisiaj pewnie szukają na mieście choinek, które ubiorą z okazji Świąt BOŻEGO Narodzenia bo wiekszość ateistów właśnie tak "nie wierzy" w Boga
Bo Gwiazdka spędzana z rodziną to jest przez wielu uważane za tradycję, niekoniecznie religijną.
A choinka wywodzi się z pogaństwa, a wszyscy wielcy wierzący mają ją w domach

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
patrioci skończyli się na II wojnie światowej

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Dodatkowo socjolodzy już od dawna wypowiadają się, że to nic złego iż ateiści obchodzą święta. Swięta stały się komercją (jezus nawet nie urodził się tego dnia!) i czasem dla rodziny, bliskości i pojednania.

Boże Narodzenie to nie jest to samo co taka Chanuka choćby, one są obchodzone na masową skalę we wszystkich domach od dawien dawna (bo chrześcijaństwo kiedyś było religią dość agresywną i dzięki temu przekonującą), trzeba się naprawdę postarać żeby od tego uciec.

Cytat:
chrześcijanie świętują wcielenie się Słowa Bożego. a szukanie w Piśmie piętnastego dna zostawiam iluminatom, czy innym takim, co to wszędzie się doszukują kolejnego dna
No błagam. Tam nie ma 15 dna, bo Kościół się o to postarał (a i tak istnieją historie dwuznaczne, no ale...) - ale to jest odbicie kontekstu kulturowego tamtych czasów. Biblia to nie jest czyste Słowo Boże, to Słowo Boże przemielone przez społeczeństwo, kulturę i historię - i z tym trzeba się liczyć.
(tym bardziej, że Biblia wiele straciła na tłumaczeniu i w oryginale wygląda zupełnie inaczej)

Cytat:
Nie szydzę z żadnej wiary tylko z głupiego podejścia. Mój dziadek jest np cenionym pisarzem i z 30 lat temu napisał książkę właśnie dotyczącą katolicyzmu (absolutnie nie obraźliwą) i niestety sprawdza się ona do dziś, bez przerwy aktualna. Mogłabym ci podać tytuł, ale boję się, że nie zrozumiesz bo nie będziesz czytac jako książki tylko jako bluźnierstwa - jak każdy tępo wierzący "katolik"
Można na PW tytuł?

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
A ja się chętnie dowiem, czym dla udzielających się tu hejterek jest patriotyzm.
Ja się zgadzam, że patriotyzm został pogrzebany z II wojną Bo oceniam to jako czyny, nie słowa, a siedząc na tyłku przed laptopem, to sobie można pisać wzniośle o umieraniu za Ojczyznę.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 15:18   #2134
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Uwierz, że nie. Dla niektórych to po prostu tradycja, pod choinką są prezenty, jest uroczysta kolacja, rozmowy, śmiechy i tyle, zwyczaj jakich wiele.

A Ty co świętujesz tym drzewem?

Kurde no nie chce tu naskakiwać, bo sama jestem chyba jedną z niewielu tutaj wierzących, a raczej ta, która właśnie wraca z podkulonym ogonem, ale niektóre Twoje argumenty nijak się nie mają do rzeczywistości wg mnie.
ja ubieram drzewko bo taka jest tradycja w kościele katolickim, skąd zaczerpnięta już ktoś napisał. ale dlaczego ateiści kultywuja tą tradycję, skoro nie wierzą? skoro Boże Narodzenie to dla mnie jednak jest hipokryzja, że z okazji tego BOŻEGO się spotykają, świętują, kupują prezenty. nie chcę się kłócić na ten temat. ale to dziwne dla mnie po prostu, bo jak nie wierzę w Allaha to nie obchode Ramadanu
Stary 2013-12-21, 15:21   #2135
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
ale to dziwne dla mnie po prostu, bo jak nie wierzę w Allaha to nie obchode Ramadanu
Ja nie wierzę w Allaha, więc nie czytałam Koranu. Ale nie wierzę w Jahwe, a Biblię czytałam, bo musiałam. Bo chrześcijaństwo to nie jest religia taka sama jak inne.
Stary 2013-12-21, 15:24   #2136
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
ja ubieram drzewko bo taka jest tradycja w kościele katolickim, skąd zaczerpnięta już ktoś napisał. ale dlaczego ateiści kultywuja tą tradycję, skoro nie wierzą? skoro Boże Narodzenie to dla mnie jednak jest hipokryzja, że z okazji tego BOŻEGO się spotykają, świętują, kupują prezenty. nie chcę się kłócić na ten temat. ale to dziwne dla mnie po prostu, bo jak nie wierzę w Allaha to nie obchode Ramadanu
No właśnie nie. Mam znajomych protestantów i ubierają choinkę, bo to jest tradycja niekatolicka.
Ateiści kontynuują radycję bo właśnie nie jest katolicka, spotykają się bo mają wolne w pracy, nie świętują, jedzą, piją, kupują prezenty - no i co z tego? to już prezentów dać nie można. Z jakiej okazji dawanie prezentów jest tradycją katolicką? Nie obchodzisz, ale możesz obchodzić nie nazywając go ramadan i nic omu do tego

Sory, że tak chaotycznie.
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 15:25   #2137
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Bo prawda jest taka, że wszystkie partie w Polsce są... no wiadomo... i cokolwiek nie wybierzemy, najprawdopodobniej będzie do dupy.

Tylko, że to nie znaczy tak naprawdę nic. Możmna być z tego dumnym, ale serio, jaki to jest powód do dumy? Taka się urodziłaś i nie miałaś na to wpływu, to tak jakbym była dumna z tego, że jestem brunetką No jestem, nie wstydzę się, ale nie widze powodów do dumy.

Pierogi pochodzą z Dalekiego Wschodu, to nie jest polska potrawa.
Stoję podczas Mazurka, to tak się po prostu przyjęło. Nie widzę w tym nic ani złego, ani dobrego, tak po prostu jest.
Historia moich przodków jest taka, a nie inna, bo... tak się po prostu złożyło Historia to historia, przeminęła i na co dzień nie znaczy nic praktycznie.

Łąki pola lasy Tuwim, piknie piknie, ale w obliczu tego, że traktuje się mnie jak obywatela drugiej czy trzeciej kategorii - sorry, ale nie. Nie mam powodu do przywiązywania się, powiem więcej - nie chcę mieć, wolę wyjechać bez sentymentu i móc żyć jak człowiek.
Dlatego dziwi mnie, że ciebie dziwi, że jest tak mało patriotów.

No to jest właśnie młodzeńcza naiwność

Odyseuszem.

JP II był mocno przeciętnym papieżem, dużo mówił, robił średnio, za to trzeba uchylić czoła, że tak przyciągnął do siebie (bo nie do Kościoła) ludzi i zamienił się w złotego cielca.

Ale publicznie to się możesz kreować na kogo chcesz, naprawdę. Między tym jak jesteś odbierany, a tym kim wiesz, że jesteś może być ogromna przepaść.

Bo Gwiazdka spędzana z rodziną to jest przez wielu uważane za tradycję, niekoniecznie religijną.

Boże Narodzenie to nie jest to samo co taka Chanuka choćby, one są obchodzone na masową skalę we wszystkich domach od dawien dawna (bo chrześcijaństwo kiedyś było religią dość agresywną i dzięki temu przekonującą), trzeba się naprawdę postarać żeby od tego uciec.

No błagam. Tam nie ma 15 dna, bo Kościół się o to postarał (a i tak istnieją historie dwuznaczne, no ale...) - ale to jest odbicie kontekstu kulturowego tamtych czasów. Biblia to nie jest czyste Słowo Boże, to Słowo Boże przemielone przez społeczeństwo, kulturę i historię - i z tym trzeba się liczyć.
(tym bardziej, że Biblia wiele straciła na tłumaczeniu i w oryginale wygląda zupełnie inaczej)

Można na PW tytuł?

Ja się zgadzam, że patriotyzm został pogrzebany z II wojną Bo oceniam to jako czyny, nie słowa, a siedząc na tyłku przed laptopem, to sobie można pisać wzniośle o umieraniu za Ojczyznę.
wiem, że choinka wywodzi się z pogaństwa, katolicki kościół tą tradycje przeją. wiem, że Pismo nie ma 15 dna, dlatego nie rozumiem, dlaczego niektorzy tutaj sie go doszukują. tak, mam młodzieńczą naiwność, co nie musi od razu znaczyć, że nie mogę mieć w pewnych momentach racji. dajcie żyć
tak tylko z grubsza Ci odpowiadam, bo latam pomiędzy laptopem a odkurzaczem a poza tym, na każde moje A, będzie wasze B. nie wiem, czy jest sens kontynuować temat patriotyzmu i wiary i... może pogadajmy o kosmetykach. to chyba neutralny temat?
Stary 2013-12-21, 15:26   #2138
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
może pogadajmy o kosmetykach. to chyba neutralny temat?
Witamy na wizażu. Jak chcesz mieć jakiekolwiek neutralne tematy, to poszukaj innego miejsca
Stary 2013-12-21, 15:28   #2139
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
No właśnie nie. Mam znajomych protestantów i ubierają choinkę, bo to jest tradycja niekatolicka.
Ateiści kontynuują radycję bo właśnie nie jest katolicka, spotykają się bo mają wolne w pracy, nie świętują, jedzą, piją, kupują prezenty - no i co z tego? to już prezentów dać nie można. Z jakiej okazji dawanie prezentów jest tradycją katolicką? Nie obchodzisz, ale możesz obchodzić nie nazywając go ramadan i nic omu do tego

Sory, że tak chaotycznie.
no ile jeszcze razy mam napisac, że katolicy tą tradycję przejęli i o tym wiem? od protestantów właśnie. a ci pewnie już skads dalej. a nie uważasz, że skoro ateiści się cieszą, że maja wolne w pracy i generalnie haj lajf to nie powinni psioczyć na kościół, któremu te kilka dni wolnego zawdzięczają? tak tylko pytam.
Stary 2013-12-21, 15:28   #2140
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
a czym dla Ciebie jest patriotyzm?
Skoro ma Cię w ignorach to raczej nie przeczyta

Cytat:

Wszyscy wierzący i wielce wierzący.

A tęcza jest symbolem starotestamentowym i wszyscy wielcy zwolennicy środowiska LGTB chętnie ją przygarnęli jako swój symbol (tak, wiem, że jest sześciokolorowa, ale nadal jest nazywana tęczą).

Czyli patriotyzm jest tylko umieraniem za ojczyznę, bo od II WŚ wojny nie było?
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 15:30   #2141
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
Witamy na wizażu. Jak chcesz mieć jakiekolwiek neutralne tematy, to poszukaj innego miejsca
zaczynam to rozumiec. nawet jak ostatnio wrzuciłam żart ze śląską gwarą, to zostałam zjechana serio, nigdy się bardziej nie zdziwiłam niż wtedy. to tak jakbym dostała maczugą w łeb, za to że kogoś piórkiem pomiziałam

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Skoro ma Cię w ignorach to raczej nie przeczyta

wiem, chciałam tylko podkreślić, że należy do grupy hejterów

właśnie. czym jest patriotyzm dzisiaj.

Edytowane przez _PeggyBrown_
Czas edycji: 2013-12-21 o 15:32
_PeggyBrown_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 15:32   #2142
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
no ile jeszcze razy mam napisac, że katolicy tą tradycję przejęli i o tym wiem? od protestantów właśnie. a ci pewnie już skads dalej. a nie uważasz, że skoro ateiści się cieszą, że maja wolne w pracy i generalnie haj lajf to nie powinni psioczyć na kościół, któremu te kilka dni wolnego zawdzięczają? tak tylko pytam.
Nie przejęli, po prostu biorą w tym udział i mają do tego prawo tak samo jak ateiści dlatego nie wiem dlaczego nie rozumiesz tego, ze ateiści siedzą przy choince. Aha, czyli gdybym była ateistką to nie powinnam wypowiadać złego słowa na kościół bo dali mi 2 dni wolnego?
Jakby z okazji świąt Jehowych było 2 dni wolnego to cieszyłabym się i korzystała z tego, ale niech się ode mnie trzymają z daleka bo ja na swoją wiarę nikogo nawracać nie będę i niech oni się ode mnie też odczepią.
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 15:33   #2143
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
A tęcza jest symbolem starotestamentowym i wszyscy wielcy zwolennicy środowiska LGTB chętnie ją przygarnęli jako swój symbol (tak, wiem, że jest sześciokolorowa, ale nadal jest nazywana tęczą).

Nie przejęli tęczy jako tęczy symbolu przymierza - przejęli kolory tęczy zjawiska optycznego. Tak samo jak choinka drzewko iglaste nie jest tym samym co choinka tradycja świąteczna :P

Zalezy od tego jak patrzysz na patriotyzm, czy to tylko zbiór jakichś ideałów, czy wcielanie ich w życie.
Stary 2013-12-21, 15:36   #2144
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
bo ja na swoją wiarę nikogo nawracać nie będę i niech oni się ode mnie też odczepią.
i tylko o to mi chodzi

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:

Zalezy od tego jak patrzysz na patriotyzm, czy to tylko zbiór jakichś ideałów, czy wcielanie ich w życie.
Twoje słowa: "Bo oceniam to jako czyny, nie słowa, a siedząc na tyłku przed laptopem, to sobie można pisać wzniośle o umieraniu za Ojczyznę."

to jak jest?
Stary 2013-12-21, 15:36   #2145
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
[...] nie powinni psioczyć na kościół, któremu te kilka dni wolnego zawdzięczają? tak tylko pytam.
Kilka dni wolnego vs. wpychanie mnie w swoje ramy światopoglądowe - no wybór jest strasznie trudny, w końcu te 5 dni w tygodni robi mi taką rożnicę w życiu.
Stary 2013-12-21, 15:37   #2146
coffee
and cigarettes

Cytat:
Ojezusku, to teraz ateiści przejęli tradycję robienia bibki od katolików, dlatego jedzą z rodziną w Wigilię i ubierają choinkę. Katolicy mogli "przejąć" zwyczaje i tradycje od innych, ale ateiści to mają siedzieć przed telewizorem, bo im się nic nie należy, nie?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 15:38   #2147
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Twoje słowa: "Bo oceniam to jako czyny, nie słowa, a siedząc na tyłku przed laptopem, to sobie można pisać wzniośle o umieraniu za Ojczyznę."

to jak jest?
Nie widzę nigdzie zaprzeczenia Jeśli dla ciebie patriotyzm, to samo pianie jak to bardzo się jest gotowym umrzeć za Ojczyznę, to proszę bardzo. Dla mnie to będzie czyn, faktycznie o tym świadczący.
Stary 2013-12-21, 15:51   #2148
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Ojezusku, to teraz ateiści przejęli tradycję robienia bibki od katolików, dlatego jedzą z rodziną w Wigilię i ubierają choinkę. Katolicy mogli "przejąć" zwyczaje i tradycje od innych, ale ateiści to mają siedzieć przed telewizorem, bo im się nic nie należy, nie?
a niech sobie przejmuja co chcą, tak jak katolicy. tylko niech się ze mnie nie nabijają, że wierzę w nieistniejącą Bozię, bo ja się z nich nie nabijam, że w nią nie wierzą.
mam wrażenie, że nie czytacie wszystkich postów, tylko widzicie jeden i od razu odpowiadacie i po raz piąty musze pisac to samo

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Nie widzę nigdzie zaprzeczenia Jeśli dla ciebie patriotyzm, to samo pianie jak to bardzo się jest gotowym umrzeć za Ojczyznę, to proszę bardzo. Dla mnie to będzie czyn, faktycznie o tym świadczący.
nie nie nie. nie o zaprzeczenie mi chodziło napisałaś, że dla Ciebie to czyny, a potem jak zapytałam, czym dla ciebie jest patriotyzm, napisałaś, że zalezy, jak się na to patrzy (czyn, czy idee). więc tak tylko gwoli ścisłości i dla mnie to czyny. czynem jest także mówienie o tym, że się jest dumnym i że się kocha. jak widać za to też można zostać zjechanym, że się jest naiwnym

Edytowane przez _PeggyBrown_
Czas edycji: 2013-12-21 o 15:53
_PeggyBrown_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 15:53   #2149
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
a niech sobie przejmuja co chcą, tak jak katolicy. tylko niech się ze mnie nie nabijają, że wierzę w nieistniejącą Bozię, bo ja się z nich nie nabijam, że w nią nie wierzą.
mam wrażenie, że nie czytacie wszystkich postów, tylko widzicie jeden i od razu odpowiadacie i po raz piąty musze pisac to samo
to po co piszesz po raz piąty? chce ci się? nie umiesz odpuścić?
to tylko internet, obcy ludzie.
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 15:54   #2150
201607231707
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

nie nie nie. nie o zaprzeczenie mi chodziło napisałaś, że dla Ciebie to czyny, a potem jak zapytałam, czym dla ciebie jest patriotyzm, napisałaś, że zalezy, jak się na to patrzy (czyn, czy idee). więc tak tylko gwoli ścisłości i dla mnie to czyny. czynem jest także mówienie o tym, że się jest dumnym i że się kocha.
A ja mam wrażenie, że sama nie wiesz na co narzekasz Ateiści be, bo mają choinkę, ale w sumie to nie o tych co mają choinkę chodzi, tylko o tych, co się z ciebie nabijają, zaraz się okaże, ze tak naprawdę chodzi jeszcze o coś innego.

Odpowiedziałam nie na twoje pytanie w drugim poście tylko na:
"Czyli patriotyzm jest tylko umieraniem za ojczyznę, bo od II WŚ wojny nie było?"
Nie, to są zwerbalizowane emocje, które nie muszą mieć odniesienia do czynów i nie muszą znaczyć nic. Mówić jest fajnie i łatwo, ale robić już niekoniecznie.
Stary 2013-12-21, 15:56   #2151
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
to po co piszesz po raz piąty? chce ci się? nie umiesz odpuścić?
to tylko internet, obcy ludzie.
bo alternatywą jest gonienie ze szmatą po domu

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
A ja mam wrażenie, że sama nie wiesz na co narzekasz
jednak lecę po ta szmatę
Stary 2013-12-21, 15:59   #2152
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
bo alternatywą jest gonienie ze szmatą po domu

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

jednak lecę po ta szmatę
dobrze Ci to zrobi
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 16:03   #2153
coffee
and cigarettes

Ze stwierdzenia "ja to w ogóle nie kumam po co ateiści obchodzą święta i ubierają choinkę" zrobiło się "niech się nie nabijają ze mnie, że wierzę".
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 16:09   #2154
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
wiemy o sobie tyle, na ile nas sprawdzono.
dla mnie patriota jest osobą, która dobro ojczyzny stawia wyżej niż własne dobro, życie, dlatego przywołałam przykład II wś.
Stary 2013-12-21, 16:51   #2155
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Ze stwierdzenia "ja to w ogóle nie kumam po co ateiści obchodzą święta i ubierają choinkę" zrobiło się "niech się nie nabijają ze mnie, że wierzę".
Jak zawsze

Cytat:
Mogłabym ci podać tytuł, ale boję się, że nie zrozumiesz bo nie będziesz czytac jako książki tylko jako bluźnierstwa - jak każdy tępo wierzący "katolik"
Mogę prosić na pw? Ja raczej nadaję się na jej czytelnika.

Dziwi mnie, że choinka w donicy z ziemią jest tak ciężka, że ledwo mogłam ją podnieść o_O Czyli musi ważyć ~30kg
Mam prawdziwą choinkę pierwszy raz od ponad 10 lat i o dziwo cieszę się jak głupia Też mnie to dziwi

ps. jestem ateistką, czekam na kamienie ^^
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 16:56   #2156
201604181004
Konto usunięte

kto to co to, to oficjalny profil? https://wizaz.pl/forum/member.php?u=1158466

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

jestę ateistą
nie miałam choinki
nie ubieram
ale w tym roku poszłam do home and you i zobaczyłam przepiękne przepiękne przecudowne bombki
i chyba je kupie i odwalę sobie hiper choinke

ps najbardziej mnie bawią katole którzy rzucają kupą w ateistów ubierających choinki a sami np uprawiają seks przed ślubem czy inne przykazania łamią. nu nu nu, bo Jezus mówił coś o drzazgach i belkach w oczach a okulistą nie był.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 16:59   #2157
201604191001
Konto usunięte

Ale byl ciesla wiec na drzazgach i belkach to on sie znal
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 16:59   #2158
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
kto to co to, to oficjalny profil? https://wizaz.pl/forum/member.php?u=1158466

Chyba nie, wczoraj zgaszałam jakąś wyjątkowo żałosną reklamę filipsa
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 17:03   #2159
WhiteCherry
Zakorzenienie

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/katar...ac-ciaze/8yepg

komu ona chce zrobić na złość?
Stary 2013-12-21, 17:04   #2160
201604181004
Konto usunięte

no właśnie do mnie też się odezwali, z reklamą
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości