|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14
te z piosenki myslovitz, ktora sie tu ostatnio mocno udziela
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;44250556]Mnie dziwi, że bujasz się na forum od tylu lat i masz dopiero 500postów. Ja tu jestem dopiero od roku i mam... łoj, czas znaleźć sobie życie.[/QUOTE]Mam czas na forum raz czy dwa w tygodniu, czasem nawet chcialabym sie wtracic do dyskusji w jakims ciekawym watku, ale okazuje sie ze jest sprzed 3 dni i wszystko zostalo juz powiedziane. Ba, nawet pojawil sie ktos, kto stwierdzil ze to i tak troll i szkoda sie odzywac ![]() A te zasubskrybowane zanim nadrobie, to sie juz zrobi nowe 5 stron
|
#2132 |
|
I'm your Wonderwall.
|
|
#2133 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
No jestem, nie wstydzę się, ale nie widze powodów do dumy.Pierogi pochodzą z Dalekiego Wschodu, to nie jest polska potrawa. Stoję podczas Mazurka, to tak się po prostu przyjęło. Nie widzę w tym nic ani złego, ani dobrego, tak po prostu jest. Historia moich przodków jest taka, a nie inna, bo... tak się po prostu złożyło Historia to historia, przeminęła i na co dzień nie znaczy nic praktycznie.Łąki pola lasy Tuwim, piknie piknie, ale w obliczu tego, że traktuje się mnie jak obywatela drugiej czy trzeciej kategorii - sorry, ale nie. Nie mam powodu do przywiązywania się, powiem więcej - nie chcę mieć, wolę wyjechać bez sentymentu i móc żyć jak człowiek. Dlatego dziwi mnie, że ciebie dziwi, że jest tak mało patriotów. Cytat:
![]() Odyseuszem. Cytat:
Ale publicznie to się możesz kreować na kogo chcesz, naprawdę. Między tym jak jesteś odbierany, a tym kim wiesz, że jesteś może być ogromna przepaść. Cytat:
A choinka wywodzi się z pogaństwa, a wszyscy wielcy wierzący mają ją w domach ![]() ![]() Cytat:
Boże Narodzenie to nie jest to samo co taka Chanuka choćby, one są obchodzone na masową skalę we wszystkich domach od dawien dawna (bo chrześcijaństwo kiedyś było religią dość agresywną i dzięki temu przekonującą), trzeba się naprawdę postarać żeby od tego uciec. Cytat:
(tym bardziej, że Biblia wiele straciła na tłumaczeniu i w oryginale wygląda zupełnie inaczej) Cytat:
![]() Cytat:
Bo oceniam to jako czyny, nie słowa, a siedząc na tyłku przed laptopem, to sobie można pisać wzniośle o umieraniu za Ojczyznę.
|
|||||||||
|
|
|
#2134 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
|
|
#2135 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ateiści kontynuują radycję bo właśnie nie jest katolicka, spotykają się bo mają wolne w pracy, nie świętują, jedzą, piją, kupują prezenty - no i co z tego? to już prezentów dać nie można. Z jakiej okazji dawanie prezentów jest tradycją katolicką? Nie obchodzisz, ale możesz obchodzić nie nazywając go ramadan i nic omu do tego ![]() Sory, że tak chaotycznie. |
|
|
|
|
#2137 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
tak tylko z grubsza Ci odpowiadam, bo latam pomiędzy laptopem a odkurzaczem a poza tym, na każde moje A, będzie wasze B. nie wiem, czy jest sens kontynuować temat patriotyzmu i wiary i... może pogadajmy o kosmetykach. to chyba neutralny temat?
|
|
#2138 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2139 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
tak tylko pytam.
|
|
#2140 | |
|
Konto usunięte
|
Skoro ma Cię w ignorach to raczej nie przeczyta
Cytat:
A tęcza jest symbolem starotestamentowym i wszyscy wielcy zwolennicy środowiska LGTB chętnie ją przygarnęli jako swój symbol (tak, wiem, że jest sześciokolorowa, ale nadal jest nazywana tęczą). Czyli patriotyzm jest tylko umieraniem za ojczyznę, bo od II WŚ wojny nie było? |
|
|
|
|
#2141 | ||
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
serio, nigdy się bardziej nie zdziwiłam niż wtedy. to tak jakbym dostała maczugą w łeb, za to że kogoś piórkiem pomiziałam ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() właśnie. czym jest patriotyzm dzisiaj.
...jej suknia z miękkiej tafty - dziś skromnie opuszczona... Edytowane przez _PeggyBrown_ Czas edycji: 2013-12-21 o 15:32 |
||
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby z okazji świąt Jehowych było 2 dni wolnego to cieszyłabym się i korzystała z tego, ale niech się ode mnie trzymają z daleka bo ja na swoją wiarę nikogo nawracać nie będę i niech oni się ode mnie też odczepią. |
|
|
|
|
#2143 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zalezy od tego jak patrzysz na patriotyzm, czy to tylko zbiór jakichś ideałów, czy wcielanie ich w życie. |
|
|
|
|
#2144 | ||
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
to jak jest?
|
|
#2145 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2146 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli dla ciebie patriotyzm, to samo pianie jak to bardzo się jest gotowym umrzeć za Ojczyznę, to proszę bardzo. Dla mnie to będzie czyn, faktycznie o tym świadczący.
|
|
|
|
|
#2148 | ||
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
mam wrażenie, że nie czytacie wszystkich postów, tylko widzicie jeden i od razu odpowiadacie i po raz piąty musze pisac to samo ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
napisałaś, że dla Ciebie to czyny, a potem jak zapytałam, czym dla ciebie jest patriotyzm, napisałaś, że zalezy, jak się na to patrzy (czyn, czy idee). więc tak tylko gwoli ścisłości i dla mnie to czyny. czynem jest także mówienie o tym, że się jest dumnym i że się kocha. jak widać za to też można zostać zjechanym, że się jest naiwnym
...jej suknia z miękkiej tafty - dziś skromnie opuszczona... Edytowane przez _PeggyBrown_ Czas edycji: 2013-12-21 o 15:53 |
||
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tylko internet, obcy ludzie.
|
|
|
#2150 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ateiści be, bo mają choinkę, ale w sumie to nie o tych co mają choinkę chodzi, tylko o tych, co się z ciebie nabijają, zaraz się okaże, ze tak naprawdę chodzi jeszcze o coś innego. Odpowiedziałam nie na twoje pytanie w drugim poście tylko na: "Czyli patriotyzm jest tylko umieraniem za ojczyznę, bo od II WŚ wojny nie było?" Nie, to są zwerbalizowane emocje, które nie muszą mieć odniesienia do czynów i nie muszą znaczyć nic. Mówić jest fajnie i łatwo, ale robić już niekoniecznie. |
|
|
|
|
#2151 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- jednak lecę po ta szmatę
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2153 |
|
and cigarettes
|
Ze stwierdzenia "ja to w ogóle nie kumam po co ateiści obchodzą święta i ubierają choinkę" zrobiło się "niech się nie nabijają ze mnie, że wierzę".
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie patriota jest osobą, która dobro ojczyzny stawia wyżej niż własne dobro, życie, dlatego przywołałam przykład II wś.
|
|
#2155 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dziwi mnie, że choinka w donicy z ziemią jest tak ciężka, że ledwo mogłam ją podnieść o_O Czyli musi ważyć ~30kg Mam prawdziwą choinkę pierwszy raz od ponad 10 lat i o dziwo cieszę się jak głupia Też mnie to dziwi ps. jestem ateistką, czekam na kamienie ^^ |
||
|
|
|
#2156 |
|
Konto usunięte
|
kto to co to, to oficjalny profil? https://wizaz.pl/forum/member.php?u=1158466
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- jestę ateistą nie miałam choinki nie ubieram ale w tym roku poszłam do home and you i zobaczyłam przepiękne przepiękne przecudowne bombki i chyba je kupie i odwalę sobie hiper choinke ps najbardziej mnie bawią katole którzy rzucają kupą w ateistów ubierających choinki a sami np uprawiają seks przed ślubem czy inne przykazania łamią. nu nu nu, bo Jezus mówił coś o drzazgach i belkach w oczach a okulistą nie był.
|
|
|
|
#2157 |
|
Konto usunięte
|
Ale byl ciesla wiec na drzazgach i belkach to on sie znal
|
|
|
|
#2158 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/katar...ac-ciaze/8yepg
komu ona chce zrobić na złość?
|
#2160 |
|
Konto usunięte
|
no właśnie do mnie też się odezwali, z reklamą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

łoj, czas znaleźć sobie życie.[/QUOTE]

Dla mnie to nie naiwność, tylko mam sobie swoje 19 wiosen i jeszcze ideały na świeżo w głowie, no mam prawo przecież.

jednak lecę po ta szmatę