|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
ja mialam ostatnio identyczna sytuacje, juz sie wytarlam po czym gin kaze mi drugi raz sie polozyc, spojrzalam na niego takim wzrokiem ze chyba zajarzyl i wyjasnil, ze zapomnial sprawdzic nerki ![]() Cytat:
My przy 1 dziecku kupowalismy caly pokoik, komoda z przewijakiem +szafa+polka+lozeczko i mi wszystko bylo potrzebne Teraz ten pokoj jest zajety przez Natalie, wiec lozeczko bedzie w naszej sypialni a reszte rzeczy to chyba sobie dam na sufit przeraza mnie porzadkownie jej szafy i robienie miejsca dla bobasa Cytat:
![]()
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Ela87- mała jest świetna! I jaka duża...toż to 300 gram przeszło więcej niż Piotruś! A mnie już termin przesuwa że piotrek duży...ale tak jak pisałam chodzi pewnie o to że długi nie ciężki. Zdjęcie z rączką w buzi Oleńki jest przesłodkie..rozumiem że żadnego siusiaka u niej nie stwierdzono?
|
|
|
|
#1263 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny - stęskniłam się za Wami
![]() side85 ogromne gratulacje za wizytę i 30 tydzień i słuchaj się lekarza i dużo wypoczywaj Ela87Ela! Jakie zdjęcia! Chyba sama się zakochałam w Twojej córce ![]() Ja dzisiaj wróciłam do domu. Przepraszam, ale nie będę nadrabiać - przeczytałam tylko dzisiejsze wiadomości Ogólne zalecenie: oszczędzać się, dużo leżeć, łykać mnóstwo magnezu i niedługo zgłosić się do lekarza prowadzącego. Ale ogólnie w sumie nie czuję się zaopiekowana, bo nikt mi przy wypisie już tej szyjki nie sprawdził. I jakoś bardziej ufam swojej lekarce, więc chcę się zapisać do niej jak najszybciej, sprawdzić czy się nie pogłębia, ale pewnie dopiero do nowym roku. Ogólnie dalej mam czasem twardnienia, zaraz jak się zmęczę albo siedzę lub stoję chwilę. Dziewczyny, w każdym razie, nie lekceważcie żadnych dziwnych oznak i mówcie o wszystkim lekażowi. Bo mnie te twardnienia w ogóle nie bolały - może trochę niekomfortowe to było. Jakbym nie powiedziała lekarce podczas USG, to pewnie by nawet nie sprawdziła szyjki w tej sposób i nie wiedziałybyśmy, bo ponoć z zewnątrz szyjka fajnie zamknięta. No a tu ten lejek... Bo to gorzej niż gdyby szyjka była zwyczajnie skrócona, ale zamknięta z obu stron. No nic, będę na siebie uważać i może się okażę, że jeszcze będą mi poród wywoływać Co do tematu libido - u nas celibat do końca ciązy zarządzony ![]() A wcześniej brałam po pół roku novynette i yasminelle, ale mnie strasznie po nich piersi bolały... Strasznie. I nie wiem dalej czy to była przyczyna, ale w ciągu tego pierwszego pół roku przytyłam 8 kg... A teraz juz pod koniec brałam 2 lata NuvaRing - super sprawa, bo ja zapominalska jestem Chyba chciałabym do niego wrócić po karmieniu. Gdyby ktoś chciał uzupełnić wagę swojego Maluszka z wizyt z tego tygodnia czy wcześniejszych, to proszę napisać jeszcze raz albo na PW
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-12-21 o 14:21 |
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
mmhym
super że jesteś Nie musisz nadrabiać, wypoczywaj. Mnie wczoraj właśnie gin kazał brać 3 zwykłe nospy dziennie i włączył luteinę dopochwową właśnie dlatego że twardniałam choć wydawało mi się to naturalne i nie martwiło mnie. Lekarz wie lepiej...i trzeba się słuchać. Tak samo oczy otworzyłam jak kazał jeść na te skurcze w łydkach 6 magnezów dziennie! |
|
|
|
#1265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale cuuudna
zjdęcie z paluszkami w buziolu rozczulaCytat:
Odpoczywaj i czasem zaglądaj na wizaż. No ja właśnie dzisiaj się nałaziłam po mieście, potem ostatnie braklujące składniki w tesco i padam |
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy
![]() Dzisiaj nie sprawdzałam płci, ale przez ostatnie kilka wizyt był hamburger, więc mam nadzieję, że się już nie zmieni. mmhym fajnie, że wróciłaś. Teraz już będzie lepiej, bo Ty i Twoja lekarka wiecie na co zwracać uwage
|
#1267 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja właśnie nie wiem do końca, jaka jest prawda. Bo w szpitalu, to troszkę zignorowali to, a moja lekarka kazała mi brać 4x2 magnezy nawet, gdyby twardniało i leżeć i wstawać tylko do sikania i że może te sterydy na rozwój płuc byłyby wskazane - co mnie najbardziej przeraziło no ale ona doktor nauk medycznych i na UJ nauczycielem jest, no nie wiem robi to na mnie wrażenie i jej ufam jakoś to wypośrodkuję. A jeszcze Twój lekarz też poniekąd potwierdza jej sposób widzenia problemu - będziemy trzymać za siebie nawzajem kciuki, żeby było mięciutko, tam gdzie powinno cały czas ![]() Cytat:
to idę się połozyć w takim razie ![]() Jutro mamy małe plany, bo musimy kogoś odwiedzić, bo straaasznie nalegał więc pewnie do usłyszenia w poniedziałek udanego weekendu |
||
|
|
|
#1268 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak możesz to dopisz do Majki 32t 5d waga 2101g ![]() Przepraszam dziewczyny ale dzisiaj cały dzień jesteśmy z mężem zalatani plus sprzątanie więc wieczorkiem Was nadrobię bardziej
|
||
|
|
|
#1269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zarąbiste! Po prostu cudo za wagę! Cytat:
Poza tym leż, odpoczywaj i uważaj na siebie! Mąż niech się wykaże, a Ty tylko dryguj z kanapy ![]() Ok idę sprzątnąć łazienkę- ale lenia mam meega
|
|
#1270 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ja z samego rana upiekłam schab, spakowałam prezenty a potem do pracy, właśnie wróciłam... Teraz zamierzam już tylko odpoczywać, zresztą wczoraj dostałam od Was niezłą burę . Miło, ze chociaż Wy o mnie dbacie Cytat:
Czuję się ok, tylko nogi od stania w kuchni bolą.Ja w ogóle lubię kucharzyć, przygotowywać Święta itd., podejrzewam że gdybym miała swoją własną rodzinę lubiłabym to nawet bardziej... To taka pieczeń z kurczaka z pieczarkami, jeśli chcesz mogę wrzucić przepis. Cytat:
Limonko, to chyba takie małe baby shower miałaś, prawda? Cytat:
dla dużego Piotrusia. Lekarza masz fantastycznego! 30 tc...już? ![]() Cytat:
Lepiej już nie będę się na ten temat wypowiadać, żeby nie psuć sobie i Wam nastroju przedświątecznego...Ela87, jaka duża ta Twoja dziewczynka! I jaka ładna! za wizytę!Zgodnie z obietnicą lecę odpoczywać ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Ps. Podałabym wagę na 1szą stronę, ale jaki tc wpisać skoro wg moich obliczeń i poprzednich USG to 27tc a wg ostatniego badania 24?
|
|
#1271 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie ze juz jestes No ale postawa szpitala ktory wypisuje bez sprawdzenia czy z szyjka wszystko ok - bez komentarza ![]() Odpoczywaj |
||
|
|
|
#1272 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() JEST!!!!!!!! Taką samą jak stosunek przerywany Cytat:
![]() Termin masz teraz taki jak ja początkowy ![]() I bardzo fajne te zdjecia Ci się trafiły ![]() Cytat:
Dopóki mamusia nie kupi dużo nowych ubrań w rozmiarze XS ![]() ![]() Cytat:
Ja też chyba zacznę brać więcej magnezu... kilka dni zapominałam,ale obudził mnie o 4 taki ból łydki że rano wzięłam 2 tabletki
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
cudna
gratuluje udanej wizyty![]() Cytat:
Proszę dopisz wagę mojego malucha baja_86 30tc 1500 g |
|
|
|
|
#1274 |
|
Zadomowienie
|
Dla gratuluje udanej wizyty :-*
Mmhym witaj kochana!! :-* Oszczędzaj sie!! Jak tak czytam wagi waszych maluszków to sie trochę o mojego Stasia martwie bo 26 tc i 709g to tak Malo w porównaniu do was... Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śnieg! Ale zazdroszczę ! Kuruj sie! Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
Kate dziękuje za pocieszenie :-* i to bardzo
![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to nie pocieszenie, a fakt
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Ela gratuluje soczysty. Zdjęcia śliczne.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Mmhym witaj i odpoczywaj! Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- beautifulife moje dziecko w 26 tc ważyło 725 g Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1281 |
|
Zadomowienie
|
Kate no ja myślę.
![]() Mariola :-* Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1282 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór wszystkim
![]() Gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków ![]() Ela cudna ta Twoja mała, nie dziwię się mężowi ze się zakochał. Ile kosztowało takie usg 4d? Cytat:
dziewczyny mam od kilku dni taką zgagę, ze już nie mogę wytrzymać |
|
|
|
|
#1283 |
|
Zadomowienie
|
ależ tu dziś spokojnie...
Pewnie pucujecie domki i kucharzycie ja wreszcie ogarnełam łazienkę-łącznie z myciem szafek i płytek uff... zmieniłam pościel, zamarynowałam mięso, do tego pranie. Nie tak wiele, a zmęczona jestem Chyba się już położe spać. Miłego wieczoru i nie przemęczać mi się
|
#1284 | |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję udanych wizyt
, Ela zdjęcie bosssskie Cytat:
![]() Troszkę posprzatałam i ledwo żyję. Ktoś wie, gdzie jest moja kondycja? |
|
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
side85
za wizyte i 30 tydzEla87 to miałaś super udany dzień! Zdjęcia śliczne mmhym odpoczywaj |
|
|
|
#1286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Poczułam się trochę lepiej i pojechaliśmy z tż do dużego tesco. Ludzi nawet nie było za wiele, ale nie kupiłam margaryny Kasi - bo wszystko puste, nie kupiłam przyprawy do pierników - bo pusto i nawet foremek nie było
Także pierniki chyba zrobię, ale po świętach Zobaczę u mnie jutro w sklepie, chociaż cudów sie nie spodziewam ![]() Śniegu troszeczkę jeszcze na placu mam Tata mój dzisiaj karpie zabijał, a jutro choinka ma stanąć w salonie. Ciekawe czy troszkę poczuję magię. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Jeszcze raz dziękujemy za komplementy Cytat:
|
|
#1287 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadlam sie tylko z Wami pozegnac. Odezwe sie juz z Pl mmhym fajnie, ze jestes juz w domu Odpoczywaj
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
asienka szerokiej drogi!
Mój mąż jechał 23 godziny
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się kąpać i spać. Dobranoc.
OMG
|
#1290 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam tylko nadzieje, ze wszyscy jechali wczoraj i dzisiaj ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

Wytarłam się już, a lekarz oglądał jeszcze raz zapis z USG i nagle się odwraca i mówi "prosze jeszcze raz się położyć" a mi już się słabo zrobiło, bo pomyślałam, że coś nie tak
ale na szczęście wszystko ok
Stwierdził, że młoda podobna do mnie 

i słuchaj się lekarza i dużo wypoczywaj 

i leżeć i wstawać tylko do sikania i że może te sterydy na rozwój płuc byłyby wskazane - co mnie najbardziej przeraziło 

Lepiej już nie będę się na ten temat wypowiadać, żeby nie psuć sobie i Wam nastroju przedświątecznego...