|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Spedzamy Święta w domu w trojke.Nie damy rady na Śląsk jechać a do nas tez nikt raczej nie przyjedzie.A nawet jesli tescie przyjadą na zamojszczyzne to z nimi za bardzo nie gadamy i nie wiadomo czy nas odwiedzą.
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
ROCKY to tak mega rodzinnie
tylko w trójkę...![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
w koncu rodzina w pelni ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda ze związek jest związkiem, a rodzina się staje,kiedy pojawia się dziecko
![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie.Kiedys tak nie sadzilam.Ale teraz juz wiem
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Wieczorowa pora ja jak zwykle glodna...
Muszę pochwalić męża zrobił pyszna zupę rybne..generalnie nie przepadam,ale znalazł jakiś fajny przepis i super Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie. Nigdy nie jadlam zupy rybnej
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonke chyba zakupy wciągnęły..tz był o 8 w Auchan i dziki tłum. Mówił ze plus taki ze do szybkiej kasy pusto bo wszyscy z wózkami
![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Rocky to polecam..jak ktoś umie robić to może wyjść naprawdę smaczna... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
W Caerfourze mega tlum.Laurze sie podobalo ale juz pod koniec miala dość
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam i padam.
Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja tez padam. Prasowałam chyba 4h
Nogi mi w d** wchodzą. Masakra. A jutro zakupy przedświąteczne, o 15:30 fryzjer, bo wygrałam konkurs na facebooku i będę miała zabieg kerastase (czy jak to tam). No :P Właśnie maluję paznokcie, żeby jakoś wyglądać :p Zapalenie powieki ok, już nie boli Dobranoc
|
|
|
|
#3553 |
|
Wtajemniczenie
|
Kejt masz moc z tym żelazkiem, podziwiam
Elaine zjadlabym smaczną zupę rybną Fiazo gratuluje świetnych ocen ![]() Perse wspaniale się Artuś rozwija a do tego jest mega przystojniakiem Rocky szkoda że z teściami taka kicha. Ale we trójeczkę też wam będzie cudnie Wpadam tylko powiedzieć że Majeczka świetnie się bawiła z babcia a tak się bałamJak wróciłam to oboje z TZ wprost rzucilismy się na Majeczkę i całowalismy, tulilismy. Każde chciało mieć ją tylko dla siebie. Majeczka w niebowzieta Oczywiście moja mama ciagle ja nosiła na rękach i jak zapytałam czy wie dlaczego uważam że źle robiła to powiedziała że cytuje jak ja pojadę to róbcie sobie jak się wam podoba ![]() Dobranoc
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
jestem na maksa pochłonięta przygotowaniami do świat, do tego mam podły nastrój, bo ... już za 4 dni minie równo rok od śmierci brata ... Raczej do świąt juz nie będę tu zaglądała, więc zyczę Wam i Waszym rodzinom spokojnych, wesołych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia. Ucałujcie swoje pociechy od cioci wizazowej |
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych Świąt Idziu
![]() Kejt-fajnie ze wygralas fryzjera a co musialas w konkursie zrobic?Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3556 |
|
Konto usunięte
|
Idziu mimo wszystko spokojnych świat Ci życzę...
Kejt ale fajnie, ze wygrałas. Misia moja mama też ciągle nosi Arturka, ale lepsze to niż zeby miał płakać, dzieci inaczej sie jednak zachowują, jak nas nie ma. Fajnie, ze Wam sie udały zakupy. Pierwsze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia - WESOLYCH SWIAT
Kejt - grtaki wygranej ![]() Misiaczka - mi tesciowa jak pilnuje tez nosi małego,ale ja zawsze przed wyjściem mowie jej, zeby nie krepowala mu ruchów noszeniem bo on musi na macie leżeć i ruszać sie cały i robić brzuszek,a nie tylko na raczkach głowa obracać i to działa ![]() Pozdrawiam Was
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-12-22 o 03:20 |
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
IDZIA wesoluch Swiat!
ROCKYYY w sumie to ja Ci zazdroszcze ze bedziecie sami w Swieta. Mnie sie tak marzylo by te pierwsze Boze Narodzenie bylo tylko naszej Trojki no ale co poczac. FIAZO gratulacje ![]() LEMURKU oj wspolczuje grypy :przytulam: zeby Jasiu nie podlapal ![]() PERSE i ja jak wlaczam dojarke to mysle o Tobie Krolowo KP MARGOSIA i PERSE lezka mi poplynela jak przeczytalam polroczkowe Wasze posty. Kiedys mi sie wydawalo ze to gadanie o cudnym macierzynstwie to takie ...przereklamowane. Teraz kazda monuta z Synkiem to dla mnie cud nad cudami i jeszcze niewierze ze On moj. Wczoraj ubralismyw choinke. Bajzel w chalupie, miesa nie przyprawoone, prezent niepopakowane ale choina jest. Wlaczylam wesole stare swiateczne przeboje, siegnelam ze strychu bombki i bylo wesolo ![]() Maly po kapieli padl bez kwekania. Jeszcze przed kapiela walnal drugie kupsko i zapach choinki mieszal sie ze smrodkiem... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3559 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na chwilę. Dużo roboty dzisiaj. Będę Was czytać
Miłego dnia. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie wkurza ta apka. Wyłączyła mi nie na cytowaniu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Idzia wszystkiego co najlepsze ze świetami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3561 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Dzis w końcu tz w domu to zajmie sie dzieciakiem a ja cos poogarniam ![]() Oliath, Margos- ale pieknie napisalyscie Zauważyłam, ze mamy coraz więcej zabkow na forum ![]() Yevele- U nas ze spaniem roznie. Nie mamy juz woombie, juz sie tak nie rzuca. Byla nocka kiedy mialam 2 karmienia i Hanka spokojnie spala. Ostatnio znów sie co chwile budzi a dodatkowo mamy problem z jedzeniem. No i karmienie jej przyprawia mnie o zawrot glowy. Podaje mm i jak zje mi co 4h 90ml to jest sukces..Jedynie w nocy jest w stanie zjesc 150ml Mieliśmy nie miec choinki ale tz jednak kupil wczoraj żywą i nie mam jej w co ubrac ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
my wpadamy na chwilke pochwalic sie ze dzis konczymy 4miesiace.
![]() pozdrawiamy wszystkich Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3563 | ||||
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44251163]Właśnie zjadłam krem z kalafiora, mam nadzieję, że Artusiowi nie rozerwie brzuszka. Nie jadłam jeszcze kalafiora podczas kp, ale mam dla Małego słoiczek z tym warzywem i chciałam najpierw sama je zjeść, by go "przygotować"... Za długo się ociągałam z niektórymi warzywami, to samo miałam z groszkiem :/[/QUOTE]
Perse ja już kilka razy jadłam kalafior i Mikołajowi nic nie było. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3564 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i budzi się co 15 min w nocy też wcina a za dnia średnio. Nie wiem czemu tak dziewczyny szaleją....Ja chyba zrobię podstawowe badania czy wszystko ok aby mieć sumienie czyste i najwyżej będzie spać z nami, do 18 chyba się odzwyczai elaine, dzięki za info to Sara też trenuje mamę ![]() gratuluję ząbków, a czy jakaś dziewuszka już ma ząbki? Bo jak tam czytam to chłopaki dominują w tej kwestii ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44247418]Przyszedł czas i na nasze pół roku... 21.06.2013 zdarzył się Cud, Artuś przyszedł na świat. Za wcześnie, za mały. 47 cm, 1990 gramów. Ale silny, sam oddychał, sam jadł. Pięć dni później byliśmy w domu. I odtąd codziennie wciąż na nowo doświadczamy tego Cudu. 21.12.2013 waży już ok. 6500 gramów. Kończy pół roczku, a zakochana w nim mama wciąż nie umie uwierzyć w ten Cud. I codziennie za niego dziękuje..[/QUOTE]
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
magolina Jak mu wyszedł pierwszy ząbek miał 20 tygodni
za udane chrzcinymalaczarnakejt ładna choinka i Filip jaki w nią wpatrzony. Perse dla Artusia. Kolejny starszaczek.baloniku dzięki za info. Szkoda tylko, że Franek nie chce trzymać się tych schematów ![]() ita za 4 miesiąceczarownico chwal się choinką i podziwiam, że chce Ci się gościć gości ![]() idzia Wesołych i spokojnych Świąt fiazo za udane egzaminytysia za wagę Mikołaja ![]() Witam Wczoraj zakupiliśmy pierwszą rzecz do mieszkania.... kibelek to co, że jeszcze prąd nie podciągnięty, wody nie ma ale kibelek jest ![]() Franek został u teściów i po raz kolejny jak wróciliśmy do domu, nie mogliśmy go opanować. Spać poszedł dopiero po 22. Płakał, jęczał, niby śpiący a nie chce. Ostatnio też tak było. Chyba już więcej tam nie zostanie. Choinka u nas już stoi. Jest baardzo.... kolorowa. Nie wiem gdzie ja miałam głowę w ciąży
|
|
|
|
#3566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj Lila wieczorem strasznie płakała i już sami nie wiedzieliśmy o co jej chodzi. TŻ położył ją w łóżeczku na brzuszku i w mig zasnęła, spała tak do 3 A i jeszcze wieczorem robiłam jej mleczko i słyszę nagły przeraźliwy ryk, lecę z prędkością światła do pokoju, a moja biedna Lilunia obróciła się na brzuszek, nóżki weszły jej między szczebelki, a rączka pod brzuszkiem. Biedna się zaklinowała i nie mogła ani w jedną ani drugą stronę się obrócić. Mam wrażenie, jakby łóżeczko było za wąskie
|
|||
|
|
|
#3567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Jakby któraś borykała się z jakimiś plamami to polecam krem Alantan Plus. Naszych plamek już praktycznie nie widać i buźka zrobiła się taka milutka
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-12-22 o 10:18 |
||
|
|
|
#3568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wczoraj też ubieraliśmy choinkę i już podczas sprzątania stojak pękł i cała choinka się wywaliła. O dziwo, żadna bombka się nie zbiła. Choinkę udało się naprawić, ale po świętach trzeba będzie kupić jakąś nową choinkę na wyprzedaży ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Bałagan mam mimo sprzątania. Aż wstyd.
Alantan też używamy. |
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Małgosia szczęśliwa. Obudziła się w nocy na picie, a tu Basia koło niej śpi! Alicja też zdziwiona, że widzi ciocię na żywo, a nie w komputerze. Bo codziennie do komp się śmiała, a teraz szok! Aż buzię otwierała ze zdziwienia. Moja siostra przywiozła Małgosi takie pisaki do malowania po skórze, z szablonami, i teraz robi sobie i nam wszędzie tatuaże. Ech... Mam nadzieję, że łatwo się zmywa.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

tylko w trójkę...
w koncu rodzina w pelni 

a tak się bałam

a co musialas w konkursie zrobic?

za udane chrzciny