|
|
#3991 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koty - część VII
Stepka uwielbia siedzieć przy otwartym oknie w kuchni (siatkę mamy cały rok). I teraz słyszę taki dialog z kuchni:
Stepka na parapecie: Miau. Mama: Nie otworzę ci bo jest zimno. Stepka: Miau. Mama: No dobra ale na chwilę. |
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44253994]Stepka uwielbia siedzieć przy otwartym oknie w kuchni (siatkę mamy cały rok). I teraz słyszę taki dialog z kuchni:
Stepka na parapecie: Miau. Mama: Nie otworzę ci bo jest zimno. Stepka: Miau. Mama: No dobra ale na chwilę. o, u nas tak jest co chwila,z tym że zamiast "miau" jest "gruu", a potem ktoś mówi "to ja ci otwieram, a ty uciekasz" ![]() leniuchujemy:
|
#3993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Przychodza patrzec co tam panca wywija wokol tej glowy, szczotka, suszarka, wlosy sie ruszaja, szal Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2013-12-21 o 20:43 |
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście jeszcze przeziębienie mu się nigdy nie przyplątało
|
|
#3995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mojej by sie latem takie ciecie przydalo, tyle futra i goraco, Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta pani jest także weterynarzem. Z Araszem jest tak, że on w domu nie da ze sobą zrobić nic, nawet pazurków poobcinać. Natomiast w obcym otoczeniu jest spokojny i bez problemu da się ogolić i wykonać inne czynności. TŻ zawsze go trzyma przy robieniu fryzury i jest OK A zdjęcia proszę bardzo 3 różne fryzury
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Lewek
![]() Spędziłam dziś w lóżku kilka minut dlużej - obserwowałam spiącego Feluta. Jedno oko zamknięte, drugie półotwarte, z nasuniętą trzecią powięką. Normalnie - wampir. Do tego sen jakiś taki intensywny był, bo wąsiki drgały, nosek się marszczył, a łapki "biegały" w powietrzu ![]() to jeszcze wrzucę budzenie kota i śmigam robić jakoweś ciacho
|
#3998 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jaki król
![]() Moje świrują - Niuńka wczoraj się pochorowała i zdychała cały wieczór, dziś Daniels to 100% cukru, ją liże, mnie liże, pańcia liże, do wszystkich się tuli. Nikt mnie nie budził w nocy, obudziłam się o 10, koty zaspane i wtulone w siebie. Co jeszcze wymyślą, żebym nie pakowała ich do tego cholernego pociągu?
|
|
#3999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idealna wymówka dla niedzielnego lenistwa (i tak mam urlop do 6 stycznia, więc mi się nigdzie nie spieszy ).Moja poprzednia Kicia miała podobnie, jak spała i się ją pogłaskało to od razu się przeciągała i przytulała do siebie głaskającą rękę.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2013-12-22 o 11:24 |
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Malla: O mamo, mamo, to Ty pociągiem jedziesz?
Logistyka level 10 Ja już na etapie myślenia o tym bym odpadła ![]() Daktylku: taki Grubcio to musi ładnie grzać, zazdroszczę ![]() Piona, w u mnie też leniuchowanie, do 8. nawet. Ciekawe kiedy zacznie mi się nudzić
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2013-12-22 o 11:19 |
|
|
|
#4001 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Oj, widzę, że dzisiaj wszyscy leniuchowali
Chamisko wlazło pod kołdrę, robimy sobie taki tunel, kot kładzie się na mojej ręce, powbija trochę pazury i patrząc mi w oczy zasypia Za to psy ledwo pozwoliły mi wstać Znowu jak usłyszały mój głos, wskoczyły na mnie, podeptały, próbowały lizać, a Majlo skakał po mnie jak dziecko na trampolinie ![]() Chyba zacznę psie ciastka trzymać w zasięgu ręki, zanim podniosę głowę rzucę pół opakowania i może uda mi się bezboleśnie podnieść
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Nimfo - dla Ciebie, uważaj na ten nowy drapak
|
#4003 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Pieluchy kupiłam, uspokajacz mam.
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
a, no to masz wsparcie
ja sobie wyobraziłam siebie w pociągu pełnym ludzi, z dwoma walizami i dwoma transporterami i odpadłam
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Macie w domu polki dla kotow? Mam zamiar cos moim zamontowac i rozgladam sie po necie. Te specjalnie dla kotow sa strasznie drogie i chyba kupie zwykle. Zastanawiam sie jaka wielkosc i jakie mocowanie. Podobaja mi sie z ikei z ukrytym mocowaniem. Mamy taka jedna, ale nie wiem czy na dluzsza mete wytrzymaja skoki i gonitwy? Mam tez zamiar przybic do kazdej kawalek wykladziny zeby sie kociaste nie slizgaly.
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ja tam nie widzę kota, tylko ferajnę z Misia Uszatka
|
|
#4008 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Za to wkurzające są babki, które chcą robić `puci, puci` kotu i się zachwycają nim całą podróż. Cytat:
|
||
|
|
|
#4009 |
|
Rozeznanie
|
ja też mam półkę dla Katyi.
Krótka historia. Robiłam ciasto, długo mnie nie było... Wchodzę do pokoju nr 1 szukam kota, nie ma. Wchodzę do pokoju n2 2 szukam kota, nie ma. Wracam do pokoju nr 1, szukam kota i naprawdę jej nie ma... Ale nagle słyszę miau, co zabrzmiało jak "tu jestem ślepa ty..." Nadal nie wiem gdzie ona jest, szukam wzrokiem i nagle znowu Katya robi miau. Zerkam na górę i się zdziwiłam. Może to przypadek, ale jak ją dostrzegłam, zeszła do mnie się pogłaskać. No skarb kotka jak nic ![]() Takich historyjek mam więcej, ale nie mam czasu pisać. Czytam Was regularnie ![]() Historyjka z oknem też fajna. Katya też w te mrozy chce wyjśc na parapet na zewnątrz, ale jest po chorobie i nie ryzykuję. ![]() Pytanie mam, czy kwiat na zdjęciu jej zaszkodzi jak zechce go zjeść? Nie dbam o kwiaty, same mi rosną... :/ ps. poza tym Katya nadal lekko dzika i ucieka, ale często przychodzi do mnie się miziać na "odległość"... ileż jeszcze potrwa ten jej strach ehhh. |
|
|
|
#4010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44260348]Za to wkurzające są babki, które chcą robić `puci, puci` kotu i się zachwycają nim całą podróż. [/QUOTE] Puci, puci, mówisz Cytat:
![]() Jak już Cię tak zaczepia, szuka kontaktu, to szybko pójdzie. Albo po prostu Katya będzie kotem, który trochę czasem trzyma ludzia na dystans ![]() na kwiatkach niestety się nie znam kompletnie ;/
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44260348]Za to wkurzające są babki, które chcą robić `puci, puci` kotu i się zachwycają nim całą podróż.
[/QUOTE] Ja tylko raz jechałam z kotem pociągiem. Mój kot strasznie nie lubi transportera, musi mieć kontakt ze mną bezpośredni, więc wyjęłam go na kolana (był oczywiście na smyczy) bo płakał to nie muszę mówić reakcji ludzi. Teraz kombinuje tylko transporty samochodem, które mój kotek przesypia
|
#4012 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4013 |
|
Nie depcze krokusów
|
Trzymam kota tylko w transporterze i zawsze się drze. Koleżanka miała grzecznego kota, wyjęła w pociągu na kolana i nasikał na nią, jakaś baba poleciała po konduktora i było nieprzyjemnie.
|
|
#4014 | |
|
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
|
|
|
#4015 |
|
Konto usunięte
|
Mój kot ostatnio stwierdził, że jego środowiskiem naturalnym jest pościel. Dowody na to przedstawiam na zdjęciach. Na pierwszym zdjęciu wygląda choćby ważyła 100kg, a na ostatnim ze swoją nową ulubioną myszką, z którą wczoraj cały czas spała, dzisiaj z resztą też.
![]() W nocy oczywiście znowu położyła mi się na środku kołdry tak, że pańcia nie mogła spać ani z nogami prostymi, ani ze zgiętymi.
|
|
|
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
|
|
#4017 | ||
|
|
Cytat:
Melman nie wejdzie , bo boi się wysokości ![]() Majlo nie dosięgnie ![]() Cytat:
![]() Chamisko co chwila spaceruje mi po biurku, siada na rogu, schodzi, wchodzi , siada- i tak w kółko
|
|
#4018 | |
|
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
![]() Za to sztuczna choinka jest numerem jeden. Obawiam się, że do świąt Kiciarz pozbawi ją igieł doszczętnie. Pańcia zawiesza bombki, a kotek zdejmuje igły. Równowaga musi być.
|
|
|
#4019 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44261264]Mój kot ostatnio stwierdził, że jego środowiskiem naturalnym jest pościel. Dowody na to przedstawiam na zdjęciach. Na pierwszym zdjęciu wygląda choćby ważyła 100kg, a na ostatnim ze swoją nową ulubioną myszką, z którą wczoraj cały czas spała, dzisiaj z resztą też.
![]() [/QUOTE] e, nie wygląda na 100, daj spokój szylkreta?![]() Cytat:
znak, że trzeba kolejnego psiaka sobie sprawić ![]() Cytat:
u nas też molestowanie choinki mode on cała noc kot przy niej majstrował, w dzień oczywiście spała jak zabita. Wybawiłam ją teraz, ale późną nocą zacznie jej się po prostu nudzić i znów będzie harcować. Normalnie bal jak z niemowlakiem
|
|
#4020 | |
|
|
Cytat:
Interesuje się nimi, ale np. jak mama przesadza czy przestawia, ale żeby podgryzać to nie. Jak był mały to bardzo lubił siedzieć pomiędzy kwiatami. Z kwitnących to mama ma storczyki, skrzydłokwiata , grudnika, ale przeważają niekwitnące. Może za gęsta ta choinka? Albo podoba mu się bez bombek i chce mieć namiastkę lasu, a Ty mu utrudniasz ![]() Moje choinki i ozdoby stoją
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.

. Przychodza patrzec co tam panca wywija wokol tej glowy, szczotka, suszarka, wlosy sie ruszaja, szal 

Logistyka level 10
Znowu jak usłyszały mój głos, wskoczyły na mnie, podeptały, próbowały lizać, a Majlo skakał po mnie jak dziecko na trampolinie 

cała noc kot przy niej majstrował, w dzień oczywiście spała jak zabita. Wybawiłam ją teraz, ale późną nocą zacznie jej się po prostu nudzić i znów będzie harcować. Normalnie bal jak z niemowlakiem