|
|
#1981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Scent Bar LI
Macham, doczytam potem, bo muszę jeszcze trochę w chałupie ogarnąć
![]() Mursz ![]() Ewusia :gratki: Udanej soboty (podobno w dużych sklepach taki ścisk, że się przejść między regałami nie da ).
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie fię i nie zamierzam fiędzieć ![]() chuopin wzion urlop więc dziś mamy prawdziwe święta - tylko mi wyjeżdża na kilka godzin do rodzinki ale potem święta
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-12-21 o 14:57 |
|
|
|
|
#1983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nosz szlag mnie trafi, czy wszędzie trzeba mieć znajomości![]() Nie martw się, i tak pieczesz na pewno najlepsze ciasta na świecie a już na pewno najpiękniej je dekorujesz we wszechświecie ![]() Cytat:
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
czujecie już święta?
jak nie, to czas na świąteczny szlagier ![]() http://www.youtube.com/watch?v=B0emg...&feature=share
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
święta bez Kevina to nie święta
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
ja była,m w Lidlu i luz był ![]() jutro ideu za to kupować ciuchy bo sobie przypomniałam ze nie mam siew co ubrać Cytat:
![]() Idziemy zaraz na jakąś imprezę przedświąteczną nie wiem co to za nowy zwyczaj, ale może będzie fajnie
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czarno to widzę, nei w sensie koloru kiecki, a armagedonu na sklepie ![]() w ejdżenem pono wyprze, mailem mi przysłali, ale dziękuję postoję - ciekawe czy coś jeszcze zostanie 2. mnie się podoba, każda okazja do spotkań towarzyskich, relaksu, się chwali Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-12-21 o 19:41 |
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
|
|
|
|
#1989 |
|
To ja :)
|
Ludzkość przepadła z Baru...
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Mursz, siemie lniane mielone dietowo czy nie, czy obojętne ? Bo tak sobie sypę od wczoraj cale ziarenka , ale zaczęłam się zastanawiać ![]() Szukalam w sieciuni, ale nic nie piszą ... |
|
|
|
#1991 | ||||
|
Panaroja
|
Snad kawusi dla odmiany
![]() nie da rady , zapomnę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pewnie musiała jak zwykle wygrać siostrzenica prezesa nie martw się Murszafku , Ty i tak jesteś lepsza piekarniczo od tych wszystkich miglanców co wygrali a w dekorowaniu nie masz sobie równych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) więc nabycie sukni wieczorowej z trenem nie wydaje mi sie tak koniecznie konieczne ![]() nie do końca ![]() aczkolwiek zaras idzie do kuchni czynić dalsze kulinaria , , chociaż jest pewien problem w postaci konfliktu interesów z kothami , które o tej porze sjestują się na kuchennym stole ![]() mam prawie 170 pierogów
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#1992 | ||
|
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
i dzięki za miłe słowa ![]() Tak mnie skutecznie zniechęciło to do dłubania, że w tym roku pierniki będą bez dekoracji... Tylko choinkę posklejam lukrem królewskim i to wszystko... Właśnie wylałam na siebie ze 3ml zielonego absyntu Kiliana... Tak sprytnie odlewkę robiłam...
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to z przywar ale i szysko naprawi i kran wymieni 2. 3. no niestety, ale nie wygrała Pani w konkursie, siostra Taty ma 230 poszła na całość, wujek się śmieje, że wystarczyło, że zniknął z kuchni na sekundę, to był moment ...
|
|
|
|
|
#1994 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ano ..... a my jak nie zapomnim to dziś wyciągniemy z piwnicy ale gwarancji na niezapomnienie ni ma... ![]() Cytat:
u mnie właśnie będzie dużo gości na wigilii wiec jakiś ciuch w miarę wyjściowy by się przydał ![]() No i na Sylwestra wychodzimy do knajpy i też coś trza założyć ![]() Cytat:
Znad ostatniego łyka kawy
|
||||
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie czarne połyskliwe właśnie sieciuniowo ejdżenem coś w ten deseń proponuje, tzn ja seciuniowo only oblukałam
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-12-22 o 13:05 |
|
|
|
|
#1996 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Baru
Czy ktoś zna przepis na sernik dobry? Mam: 1 kg sera w kubełku 4 jajka (no ewentualnie 6) cukier będzie chyba, bo chłop używa cukier waniliowy budyń śmietankowy sztuk 1, mąkę ziemniaczaną w papierku, masło, śmietany 30% w ramach buntu nie zakupiłam (250ml prawie 6 zł w osiedlowym )jakieś rodzynki, żurawinki i suszone morele się znajdą I teraz: jak to zrobić? oddzielać białka od żółtek? żółtka najpierw z cukrem potem z masłem czy najpierw z masłem żółtka a potem cukier? o ja ![]() a 20 lat temu piekłam wszystko z głowy
|
|
#1997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ha, wiedzialam,ze coś z tymi mielonymi może być nie tak
![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam 40 pare, zreobione ręka mamy ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Zaraz Ci wpiszę przepis na sernik mojej mamy, bo skladniki chyba te same. Prosty, dobry ( no taki zwykly, jak sernik) ale szybko się robi i zawsze wychodzi każdemu. |
||
|
|
|
#1998 | |
|
|
Cytat:
![]() Kąpiel wodna to u mnie naczynie z wodą obok blachy z ciastem -też działa.
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Sernik
Ciasto; 1/2 kostki margaryny ( maslo tez się nada)1 szkl cukru ( moze być troche mniej) 4 łyżki wody, 3 lyżki kakao, 1 cukier waniliowy - wszystkie skladniki zagotować na małym ogniu, do lekko przestudzonej masy dodać 1 i troszkę szklanki mąki, 2 całe jaja, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, wymieszać. Ser 1/2 kg sera wiaderkowego, 3 żółtka, 10 dkg margaryny ( moze być masło) 2 łyżki budyniu,cukier waniliowy, szklanka cukru ( może być mniej) Ser utrzeć z margaryną, cukrem waniliowym, żółtkami, budyniem. Białka ubić na sztywno z cukrem. Wymieszać delikatnie łyżką z masą serową. Ciaso wylać na blachę ( porcja na małą) , na to wylać mase serową, piec ok 60 min. W środek sera wrzucasz na co masz ochotę. Rodzynki, żurawiny, morele, czy co tam, wszystko osobno lub każdego po trochu , albo wcale ;-) Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2013-12-22 o 13:24 |
|
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
(Przyznam się, że serniol już w piecu, ale mam chyba fazę na serniki i będę próbować pewnie co się da. Dziękuję ślicznie ).Na 1 kg sera dałam 3/4 szkanki cukru, bo więcej w domu nie było ![]() Zobaczymy, co z tego wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Dla kociastych: http://demotywatory.pl/4258864/Zastapilem-twoja-tandetna-ozdobe-prawdziwa-gwiazda ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- No i nie wyświetla mi się obrazek
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważne żeby ciastka były dobrej jakości niesłodkie, firmę podam i przepis cały jak mi Mam przyśle - bo of kors ja ciast nie piekę a jedynie zjadam ![]() to jest tak bardziej wariacja na temat, taki deser serniczkowy ale ludzie na gwałt pieko, i on jest dobry dopiero po schłodzeniu, w sensie lepszy
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Tuńczyk z sokiem pomidorowym, czosnkiem i morszczynem jest wstrętny
![]() Pierwsza lyżka była nawet ok, ale dalej....jutro skonsumuję wszystko osobno chyba
|
|
|
|
#2003 |
|
|
Ostrzegałam... Ale już po wymianie tuńczyka na fetę, a morszczynu na nic, jest pycha :-D
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2005 | |
|
|
Cytat:
|
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To już parę barów temu ![]() Cytat:
Jesteśta nienormalne tzn Parabel i Ciocia Rejcz Na ile to Wigilii jest? Na przyszłoroczną też? ![]() Ja cały weekend nic świątecznego nie robiłam Jutro placki zwane ciastami, sałatki gdzieś tam kiedyś w międzyczasie, Tż mięsa, a w Wigilię karpia usmażymy i pierogi drożdżowe zrobimy i tyle z naszej strony Moja Mama przystroiła sobie wczoraj choinkę i jak już zakładała ostatni łańcuch, choinka wzięła i się złamała prawie na pół i j-budnęła Ze starości chyba No i trochę bombek się potłukło.
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#2007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie poznaję Cię ![]() To na wigilię dla bezdomnych na Rynku w Kraku? ![]() Ja tysz tyle ale kupne ale nie na Wigilie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() przykro
|
|
#2008 | |||||
|
Panaroja
|
Cytat:
2.wyobraziłam sobie , jak polewasz zielone gałązki lukrem i zlepiasz razem i myślę sobie WTF 3.ale za to pięknie pachniesz ![]() Cytat:
![]() 2. byłoby na pewno o 5 więcej , ale małż zeżarł nadzienia no i zamrażarkę mam za małą na tyle ![]() ![]() Cytat:
niii , żarłoczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
! jezdem normalna tylko żarłoczna jak i reszta rodziny , a to na całe święta i na potem tyż ![]() 2.muszę jeszcze dwa mięcha upiec , bezy zrobić i kompot , a Śnieżka sałatkę i rybę po grecku i we wigilię usmażyć rybę i szlus . 3.znaczy sztuczna ? Bo jakoś nie umię sobie wyobrazić naturalnej łamiącej się nagle wpół pod ciężarem ozdóbek nie będących z ołowiu ![]() 1.czasem tak dla zmyłki trzeba , ale ![]() 2.*fooooch* to tylko dla nasz ![]() Niech ktoś zrobi trochę zimna na dworze pliiiiis żarło mię się spsuje na balkonie w ten gorąc
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. my teeeeeż nie 3. sknery nie no czarny humor mięsie trzyma, współczuję
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Nindżopesz
|
Macham znad diety cud czyli grypy żołądkowej i od razu bezczelnie wyskakuję z pytaniem - jakie doradzicie łatwodostępne perfumy dla nietopsza w cenie do 200 zł? Ma 5th Avenue, flachę po Samsarze i któregoś pofalowanego Bossa ale nie mam pojęcia czy Orange, Orange Sunset czy w ogóle jakiegoś innego. Jak więc wydedukowałam w ciemno bo tych zapachów albo nie znam, albo nie pamiętam, lubi perfumy średnio słodkie, raczej ciężkie, kwiatowo-owocowe. Patrząc na promocje w Rossmannie
przyszło mi do głowy Secret Obsession albo 5th z balsamem czy tam innym lotionem... A może doradzicie jeszcze cuś innego?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

).

nosz szlag mnie trafi, czy wszędzie trzeba mieć znajomości

czarno to widzę, nei w sensie koloru kiecki, a armagedonu na sklepie 

nie martw się Murszafku , Ty i tak jesteś lepsza piekarniczo od tych wszystkich miglanców co wygrali a w dekorowaniu nie masz sobie równych 

Na przyszłoroczną też?