|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
No a mi się święta wręcz zaje...cie zaczęły....
Pokłóciłam się z TŻ, umówiliśmy się że pojedziemy do jego rodziny na wigilię a do mojej na pierwszy dzień świąt. Jutro mieliśmy posprzątać pokój, z rodzicami złożyć sobie życzenia, wymienić prezentami i jechać do niego no ale on stwierdził że jedzie dziś, spakował się (koszula itp) no i se pojechał... To ja oczywiście życzyłam mu w nerwach wesołych świąt i powiedziałam że nigdzie nie jadę i święta spędzimy oddzielnie
|
#1682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
smieszna historia, po powrocie z Uk stwierdzilismy, ze chcemy kota a ze sezon na rozrod akurat byl, to stwierdzilismy, ze idziemy w miacho, a jakis na pewno sie gdzies przypaleta obeszlismy cala miescinke i nic, az w pewnym miejscu taki maly szogun na nas wylecial znalazl nas sam i mamy wariata a druga kotka z w sumie tez nas znalazla. poszlismy ze znajommi na piwo, a mloda wleciala do pizzerii, widzielismy ja wczesniej, wiec ja odnieslismy w tamto miejsce, wrocilismy do baru, wyszlismy na fajurke. w tym miejscu u nas leci krajowa 10, wiec ruch spory i widzimy jak czarna mala kulka leci prosto pod kola tira. tir zatrzymal sie z 5cm od niej, ona w tyl zwrot, a ja za nia pod kurtke i juz z nami zostala w stanie byla strasznym: pchly wielkosci paznokci, chyba koci katar miala, robale. poczatkowo miala zostac oddana, porozpisywalismy ogloszenia. a sami w miedzyczasie walczylismy o nia, bo przestala jesc, przestala pic, ciagla sraka i rzyganie(sry za okreslenia, ale one oddaja stan rzeczywisty). weterynarz powiedziala, ze da jej antybiotyk, ale nie wiadomo czy nie bedziemy musieli jej uspic. uparlismy sie, latalismy za nia ze strzykawka z woda i dopajalismy, jedzenie na sile jej wpychalismy tez strzykawka. w pewnym momencie sama zaczela ze strzykawki ciagnac no i tym sposobem wyszla z tego po miesiacu pozniej ktos z ogloszenia zadzwonil, ze jest zainteresowany, my juz naszej Myni nie chcielismy oddac no i tak sobie nasze kociaki podrozuja z nami paszporty maja, na dluzsze urlopy zabieramy jej ze soba a co do zabobonow typu: dziecko i kot w jednym domu sie chowac nie moga to nigdy nie zakumam tego toku myslenia![]() Cytat:
a panokscie bardzo ladnie pomalowane jak mnie drazni nieraz jak ktos skorki dookola sobie wymarze![]() Cytat:
a jakby cos sie dzialo, to tez by mi badan nie odmowili
|
|||
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale od tak, bez uprzedzenia sobie pojechal? baty dla niego i to porzadne![]() dobra laski, biore sie za te sledzie no i musze sie pochwalic, ze wczorajsza galareta wyszla pyszna
|
|
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
witam się niedzielnie...
ja już po mszy, rosołku i na chwilkę wpadłam żeby do was zajrzeć... Ale widzę że na wątku bez szaleństw każda zapracowana ![]() Tylko pamiętajcie uważajcie na siebie żeby sie nie przeforsować... Paulka mężowi należą się baty... Co on tak bez uprzedzenia zmienia plany i zostawia cię samą? Skandaliczne zachowanie no! Ja zaraz pędzę piec naleśniki na krokiety ze szpinakiem i fetą, a potem zabieram się za rybkę. No a potem to może nam się uda na spacerek pójść... Wszystkim życzę udanej niedzieli... P.S brązowe paznokcie bardzo ładne z tym matem... Ja też planuje go dziś użyć
|
#1685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś po pracy zrobił sobie świąteczne śniadanie z kolegami no i jak wrócił stwierdził że jedzie bo nie zawsze musi być tak jak ja chce. Tak więc nie odzywamy się do Siebie i ja pewnie pojadę do niego ale we wtorek, ale na tę chwilę on myśli że nigdzie nie będę jechać i niech tak zostanie
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to pięknie.. Mam nadzieję, że jakoś się dogadacie i jednak święta spędzicie razem.. Toż to nie do pomyślenia takie zachowanie ! ![]() Santom - no to mieliście przygody z tymi kotkami I to przeznaczenie, że są u Was Ja też uwielbiam koty, ale stwierdziliśmy z Mężem, że dopóki mieszkamy w wynajętym mieszkaniu to nie będziemy mieć kota.. Jem właśnie ciasto makowe teściowej.. Pycha
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2013-12-22 o 14:20 |
|
|
|
|
#1687 | ||
|
Raczkowanie
|
Tak h&m mama
bluzki to normalne ceny, a spodnie z przeceny. Trochę było przecenionych ciuchów ale nie miałam zbyt dużo czasu, więc tak na szybko przeglądałam.U nas też żeberka na obiad [QUOTE=ilkas;44258693] Mala85 no to jak to w hm i tak tanio? to jakaś promocja była czy co? /QUOTE] Na te spodnie tak. Bluzki bez %. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek no ja mam troche roboty, bo niestety prawie wszystko sama, maz zrobil z rana wieksze zakupy, jutro tylko pare ☠☠☠☠☠☠☠ek, pozatym u nas w Wigile pracuje sie normalnie do 21szej, je sie taka pozno kolacje ok.22 giej, wiec wy obzartuszki juz dawno bedziecie po
![]() Cytat:
![]() kasian86 sama robilas pazurki? przesliczne
|
|
#1689 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dlatego ja aż za wysoko maluję żeby nie najechać czasem Cytat:
Cytat:
Sama, sama, dzięki ![]() U nas kolacje wigilijną się je o 16 |
||||
|
|
|
#1690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Nas też kolacje wigilijną się je o 16
|
|
#1691 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
Stwierdzam że u Misi w chorobie mamy przełom Tak czytam jak pracujecie to aż mi głupio, że się lenię. Mam do zrobienia tylko śledzie i ciasto, ale to jutro. My całe Święta w rozjazdach, połowa u moich Rodziców, połowa u Teściów. Jutro mam wizytę na 12.30 i odczuwam stres, mamy dalszy ciąg połówkowego. I mam nadzieję, że Dzidzi pokaże co ma między nóżkami ![]() Cytat:
My jedziemy na dwie Wigilie, jedna u moich Rodziców o 16.00, a druga u Teściów na 18.30. Chyba pęknę!!!!!! Tak w ogóle to tak Wam pozazdrościłam tych pięknych paznokci, że pojechałam dzisiaj i również się zaopatrzyłam w ten lakier matujący Wieczorem będę testować
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór
Melduję, że żyję Jak tam, czuć święta u Was? Mój TŻ w nocy znowu do pracy, ale jeszcze nie wie - czy wtorek ma wolny - czy pójdzie do południa.
|
|
|
|
#1693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Ktos stosował
![]() Johnson`s Baby, Oliwka w żelu `Kwiatowa świeżość` Bo mam zakupioną, bo moja bambino się właśnie skończyła. Polecacie
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja tylko na chwilę.
Jutro z synem ostatnia kontrola u lekarza po chorobie, ale raczej zdrowy już jest ![]() Generalnie już pichcimy troszkę z mamą na święta więc może mnie nie być przed świętami. Z tej racji: Zdrowych, wesołych Świąt, bez żadnych zmartwień i z radością z pięknych brzuszków
|
|
|
|
#1696 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dziewczyny podziwiam Was, jak Wy dajecie radę tyle pracować... ja robię 10 razy mniej i jestem wykończona ![]() No i nawet połowy swoich planów nie daję rady zrealizować ![]() Wczoraj np dałam radę tylko wymyć kuchenkę (przy czym prawie nie padłam) a potem tylko upiekłam placki do piernika... i leżałam, bo źle się czułam... Dziś skończyłam piernika (przełożyłam placki masą), kupiłam pudła na ciasta i papier do pakowania oraz zafarbowałam włosy... a teraz leżę i tak mi niedobrze, że już za nic więcej chyba się nie tknę... a miałam dziś upiec jeszcze 2 nowe ciasta umyć podłogi i trochę łazienkę ogarnąć Wogle to dostałam wzdęcia, niestrawności i jeszcze brzuszek mi stwardniał... za dużo tego na raz jak na jeden brzuszek Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a złożył chociaż Twoim rodzicom życzenia?
|
|
|
#1697 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o życzenia to tak, złożył przed wyjazdem.
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kasian tak właśnie planuje brązowe paznokietki do tej sukienki. Tylko zastanawiam się czy założę na nią sweterek czy raczej pod sukienkę jaką bluzkę z długim rękawem ? ![]() Ilkas dla Misi za przełom w chorobie. Gosius u nas już czuć świeta No a ja zrobiłam już krokiety, usmażyłam rybki na wigilię, zrobiłam rybę po japońsku a mama kończy placki i gołąbki. Pachnie też już barszczykiem czerwonym... A krokiety wyszły mi pyszne polecam jeśli lubicie fetę i szpinakja chwilowo odpoczywam... wyjątkowo bolą mnie pięty... Pierwszy raz w życiu ![]() vampirka przykro mi że się źle czujesz... Biedactwo Nie przemęczaj się może mąż by ci pomógł przy porządkach??? Idę załadować zmywarkę - już 4 raz dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Dark Lady Dla ciebie i twojej rodzinki również wesołych świąt
|
|
#1700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
justynka, a zarzuc przepisem na ta rybke po japonsku
![]() ja rybe bede smazyc jutro dopiero, chyba i tak zdarzy przejsc smakami, co? |
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Santom już piszę ci przepis
cierpliowści
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
ok
ja ostoja spokoju i cierpliwosci poczekam
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieladnie sie zachowal!a co to za lakier? akurat na swieta mi nie pasuje, bo kupilam sobie wczoraj taka sukienko tunike czarno bialo, pozniej Wam pokaze, bo nigdy nic nie nosilam we wzory i nie wiem czy mi dobrze w tym czyms![]() do tego chyba lakier taki czerwono bordowy![]() o to wczesniej zasiadacie do swiatecznego stolu, pamietam ze u mnie w rodzinie jadlo sie tak o 17.30-18, ale czasem jest tak ze idzie sie do rodzicow i do tesciow, wiec wlasnie zaczyna sie wczesnie swietowanie
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
kaorlak super ze Misia wraca do zdrowia
ilkas ja nie gotuje dwudaniowych obiadow, wiec mlody jada jedno danie, ale jakos po roczku, zaczal jadac drugie dania, z tym ze on bardzie zupowy i z drugich to jakies duszone miesa czy pulpeciki czesciej, smazone dopiero niedawno dostal. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- paulka no wiesz co, co on sobie mysli?? |
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba po grecku:
1 kg ryby typu dorsz 4 cebule 1 słoik ogórków konserwowych 1 słoik papryki marynowanej Rybę kroimy w kawałki wielkości 3cm x 3cm (tak na oko ) obtaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na oleju. Cebule, ogórki, papryke kroimi w kostkę. Układamy warstwami: ryba, cebula, ogórki, papryka. I polewamy to sosem przygotowanym w następujący sposób: 1 szklanka oleju 250 ml koncentratu pomidorowego 6 łyżek cukru 6 łyżek wody 6 łyżek octu słabszego procentowo 6 łyżek ketchupu wszystkie składniki zagotować razem, ciągle mieszając trzepaczką. Gorącym sosem zalać rybkę, poczekać aż wystygnie i włożyć do lodówki. Taka rybka jest idealnym zimnym daniem. My ją jemy przez kilka dni w święta, może długo w lodówce poleżeć. Smacznego ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- U nas wigilie są dwie, jedna u cioci - bo rodzice są u brata.., Tak około 16-17 a druga u teściów koło 19. No a w tym roku po wigilinyjm obżartswie czeka nas pyszny tort malinowo pożeczkowy bo teściowa ma 50 urodziny w wigilę, jak ja się ruszę na pasterkę?? ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Idę pomalować paznokcie jak mi wyjdą ładnie to się pochwalę... Postaram sie do was jeszcze dziś zajrzeć bo jutro kierunek kraków - więc pewnie nie uda mi się do was zajrzeć...
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
justyna dzieki!!! brzmi pysznie!!! moja mama kiedys ja robila i pamietam, ze nie moglam sie jej najesc, ale nie wzielam przpeisu
mam sporo dorsza, wiec moze zrobie jedna po grecku i jedna po japonsku
|
|
|
|
#1708 |
|
Raczkowanie
|
Kaorlak super, ze coreczka zdrowieje.
Paula moze maz pojdzie po rozum do glowy i pierwszy sie do ciebie odezwie, zeby Cie przeprosic za swoje badz co badz szczeniackie zachowanie. Dziewczyny, mozecie mi polecic cienie do oczu jakies dobrej firmy? Generalnie na moich powiekach slabo widac kolory, no chyba ze sa ciemne, ale tez nie maja takiego nasycenia jak bym chciala. Generalnie uzywam Inglota, mam tez cos z sephory, Isa Dory, max factora, ale zadne do mnie nie przemawiaja. A moze sa jakies triki, zeby cienie na oczach byly bardziej w nasyconcyh kolorach. W opakowaniu wygladaja super, a na powiekach sa takie blade.
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
są są
![]() Dobry wieczór - ja tylko na chwilkę ![]() Jestem wykończona ![]() Dzis od rana robota w kuchni, ja robiłam sos do ryby po grecku, a mąż śledziował, zrobił śledzie po kaszubsku i w sosie czosnkowym, ja piekłam jeszcze miodowca/orzechowca, cos a la snikers i dekorowałam pierniczki, całe 200 sztuk ![]() Jutro czeka mnie pieczenie Shreka i sernika oraz przygotowanie ryby po grecku, a we wigilię z rana wezmę się za sałatki - gyrosa i z selera konserwowego, bo to dopiero jeść będziemy w pierwszy dzień świąt, więc jeden dzień jak przeleżą, to będzie ok ![]() dobrej nocy życzę, do jutra ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() możesz użyć bazy pod cienie - cos jak baza pod makijaż Justynka - to masz bardziej wypasiony ten przepis na rybe o grecku ![]() mój sos składa się tylko z grubo startej marchewki, pietruszki i selera, do tego cebulka w kostkę, wszystko podsmażam na oleju, dodaję rozgniecione ziele angielskie i pieprz, liść laurowy, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, cukier i zalewam to rozrobionym z woda koncentratem i duszę 30 min. A rybkę smażę bez panierki, tylko skropioną cytrynką
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-12-22 o 19:43 |
|
|
|
|
#1710 |
|
Raczkowanie
|
Uzywam bazy pod cienie z Dax Cosmetics, ale jakos nie bardzo to dziala. Marzy mi sie taki fajny mocny makijaz, ale na moich powiekach to chyba nie ma szans
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Mój jeden kot jest lekkim kaleką i nikt go nie chciał poza nami
Ale też bym za nic w świecie ich nie oddała.
smieszna historia, po powrocie z Uk stwierdzilismy, ze chcemy kota
a ze sezon na rozrod akurat byl, to stwierdzilismy, ze idziemy w miacho, a jakis na pewno sie gdzies przypaleta
nigdy nie zakumam tego toku myslenia
i wszystkie przychodziły z jajami a wychodziły bez ode mnie
nie wiem czy coś widać 

ale od tak, bez uprzedzenia sobie pojechal?

polecam jeśli lubicie fetę i szpinak
do tego chyba lakier taki czerwono bordowy