Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-22, 12:36   #1681
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

No a mi się święta wręcz zaje...cie zaczęły....

Pokłóciłam się z TŻ, umówiliśmy się że pojedziemy do jego rodziny na wigilię a do mojej na pierwszy dzień świąt.
Jutro mieliśmy posprzątać pokój, z rodzicami złożyć sobie życzenia, wymienić prezentami i jechać do niego no ale on stwierdził że jedzie dziś, spakował się (koszula itp) no i se pojechał...
To ja oczywiście życzyłam mu w nerwach wesołych świąt i powiedziałam że nigdzie nie jadę i święta spędzimy oddzielnie

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 12:59   #1682
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
hehe, ja to kiedyś nawet działałam w fundacji kociej i byłam domem tymczasowym Mój jeden kot jest lekkim kaleką i nikt go nie chciał poza nami I wkurzam się jak się tłuką i widzę to fruwające futro... Ale też bym za nic w świecie ich nie oddała.
Najlepiej jak nasze rodziny (z mojej i tż strony) jak byłam w ciąży z Milą to ustalali kto bierze którego kota..co z nimi, gdzie one pójdą itd. Przekonywali nas prośbą i groźbą, że po urodzeniu dziecka nie mogą być koty w domu bo uczulenie, bo zarazki, bo .... już nie pamiętam co jeszcze bo ich nie słuchałam Mieliśmy z tż niezły ubaw jak tego słuchaliśmy I tylko za każdym razem ze stoickim spokojem odpowiadaliśmy "nasze koty mają swój dom i nigdzie się nie wybierają.."
nas kot sam nas wybral smieszna historia, po powrocie z Uk stwierdzilismy, ze chcemy kota a ze sezon na rozrod akurat byl, to stwierdzilismy, ze idziemy w miacho, a jakis na pewno sie gdzies przypaleta obeszlismy cala miescinke i nic, az w pewnym miejscu taki maly szogun na nas wylecial znalazl nas sam i mamy wariata a druga kotka z w sumie tez nas znalazla. poszlismy ze znajommi na piwo, a mloda wleciala do pizzerii, widzielismy ja wczesniej, wiec ja odnieslismy w tamto miejsce, wrocilismy do baru, wyszlismy na fajurke. w tym miejscu u nas leci krajowa 10, wiec ruch spory i widzimy jak czarna mala kulka leci prosto pod kola tira. tir zatrzymal sie z 5cm od niej, ona w tyl zwrot, a ja za nia pod kurtke i juz z nami zostala w stanie byla strasznym: pchly wielkosci paznokci, chyba koci katar miala, robale. poczatkowo miala zostac oddana, porozpisywalismy ogloszenia. a sami w miedzyczasie walczylismy o nia, bo przestala jesc, przestala pic, ciagla sraka i rzyganie(sry za okreslenia, ale one oddaja stan rzeczywisty). weterynarz powiedziala, ze da jej antybiotyk, ale nie wiadomo czy nie bedziemy musieli jej uspic. uparlismy sie, latalismy za nia ze strzykawka z woda i dopajalismy, jedzenie na sile jej wpychalismy tez strzykawka. w pewnym momencie sama zaczela ze strzykawki ciagnac no i tym sposobem wyszla z tego po miesiacu pozniej ktos z ogloszenia zadzwonil, ze jest zainteresowany, my juz naszej Myni nie chcielismy oddac no i tak sobie nasze kociaki podrozuja z nami paszporty maja, na dluzsze urlopy zabieramy jej ze soba

a co do zabobonow typu: dziecko i kot w jednym domu sie chowac nie moga to nigdy nie zakumam tego toku myslenia
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Też byłam domem tymczasowym Boże ile tych królików się przewinęło u mnie i wszystkie przychodziły z jajami a wychodziły bez ode mnie ale żeby nie było to nie ja osobiście je kastrowałam

I oczywiscie u nas też były i są nadal pytania co bedzie z królikami

Wrzucam to foto jakieś zrobiłam tej ręki w miarę dobrej nie wiem czy coś widać

a panokscie bardzo ladnie pomalowane jak mnie drazni nieraz jak ktos skorki dookola sobie wymarze

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
santom skoro tam wszystkie dzieci są zdrowe to nie ma powodów do zmartwień poza tym lekarz wie co robi chyba

Przeczytałam tak samo

u nas się jednak plany zmieniły, zakupy robimy jutro
czy wszystkie sa zdrowe to nie wiem, bo nawet w Pl rodza sie chore pomimo takiej ilosci badan. ale mysle, ze poniekad chyba unikam niepotrzebnych stresow a jakby cos sie dzialo, to tez by mi badan nie odmowili

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 13:00   #1683
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

Pokłóciłam się z TŻ, umówiliśmy się że pojedziemy do jego rodziny na wigilię a do mojej na pierwszy dzień świąt.
Jutro mieliśmy posprzątać pokój, z rodzicami złożyć sobie życzenia, wymienić prezentami i jechać do niego no ale on stwierdził że jedzie dziś, spakował się (koszula itp) no i se pojechał...
To ja oczywiście życzyłam mu w nerwach wesołych świąt i powiedziałam że nigdzie nie jadę i święta spędzimy oddzielnie
ojej, wspolczuje... ale od tak, bez uprzedzenia sobie pojechal? baty dla niego i to porzadne

dobra laski, biore sie za te sledzie no i musze sie pochwalic, ze wczorajsza galareta wyszla pyszna

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-12-22, 13:11   #1684
JJJustynAAA
Zakorzenienie

witam się niedzielnie...

ja już po mszy, rosołku i na chwilkę wpadłam żeby do was zajrzeć...

Ale widzę że na wątku bez szaleństw każda zapracowana

Tylko pamiętajcie uważajcie na siebie żeby sie nie przeforsować...

Paulka mężowi należą się baty... Co on tak bez uprzedzenia zmienia plany i zostawia cię samą? Skandaliczne zachowanie no!

Ja zaraz pędzę piec naleśniki na krokiety ze szpinakiem i fetą, a potem zabieram się za rybkę. No a potem to może nam się uda na spacerek pójść...

Wszystkim życzę udanej niedzieli...

P.S brązowe paznokcie bardzo ładne z tym matem... Ja też planuje go dziś użyć

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 13:51   #1685
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
ojej, wspolczuje... ale od tak, bez uprzedzenia sobie pojechal? baty dla niego i to porzadne
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Paulka mężowi należą się baty... Co on tak bez uprzedzenia zmienia plany i zostawia cię samą? Skandaliczne zachowanie no!
Wspominał wcześniej że może byśmy pojechali w niedzielę ale ja od początku mówiłam że nie....
Dziś po pracy zrobił sobie świąteczne śniadanie z kolegami no i jak wrócił stwierdził że jedzie bo nie zawsze musi być tak jak ja chce.
Tak więc nie odzywamy się do Siebie i ja pewnie pojadę do niego ale we wtorek, ale na tę chwilę on myśli że nigdzie nie będę jechać i niech tak zostanie

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-22, 14:13   #1686
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:

No to pięknie.. Mam nadzieję, że jakoś się dogadacie i jednak święta spędzicie razem.. Toż to nie do pomyślenia takie zachowanie !

Santom - no to mieliście przygody z tymi kotkami I to przeznaczenie, że są u Was Ja też uwielbiam koty, ale stwierdziliśmy z Mężem, że dopóki mieszkamy w wynajętym mieszkaniu to nie będziemy mieć kota..

Jem właśnie ciasto makowe teściowej.. Pycha

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2013-12-22 o 14:20
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 14:32   #1687
mala85
Raczkowanie

Cytat:
Ale to wszystko na dziale dla mam? Takie przeceny?
Tak h&m mama bluzki to normalne ceny, a spodnie z przeceny. Trochę było przecenionych ciuchów ale nie miałam zbyt dużo czasu, więc tak na szybko przeglądałam.

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Na obiad dziś żeberka i paćkraut
U nas też żeberka na obiad

[QUOTE=ilkas;44258693]

Mala85 no to jak to w hm i tak tanio? to jakaś promocja była czy co?
/QUOTE]

Na te spodnie tak. Bluzki bez %.

Cytat:

No to nie fajnie, trochę niepoważny ten Twój TŻ. Ciekawe czym się kierował podejmując decyzję zmiany planów na ostatnią chwilę.

Cytat:
a co do zabobonow typu: dziecko i kot w jednym domu sie chowac nie moga to nigdy nie zakumam tego toku myslenia
Też się nie zgadzam z takim gadaniem, jakoś mojej Lenie kotka nie przeszkodziła w rozwoju, a nawet pewnie na plus bo uczy się relacji człowiek - zwierzę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 15:13   #1688
principessina
Zakorzenienie

Dzien doberek no ja mam troche roboty, bo niestety prawie wszystko sama, maz zrobil z rana wieksze zakupy, jutro tylko pare ☠☠☠☠☠☠☠ek, pozatym u nas w Wigile pracuje sie normalnie do 21szej, je sie taka pozno kolacje ok.22 giej, wiec wy obzartuszki juz dawno bedziecie po

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Principessina czasem mam złe mysli , ale zaraz się opierniczam w myśli w sumie to są dni że zapominam że w ciąży jestem. Najgorsze to właśnie nakręcanie się i nie potrzebne dołowanie. A takich programów kochana nie oglądaj.
Nie , nie mam willi Po prostu sprzątam po jednym pomieszczeniu. Ale mimo że ścierałam kurze wszędzie to trzeba było jeszcze raz bo się jeszcze mimo to skurzy zawsze. A tym bardziej przy małym bałaganiarzu :P
/
e tam ja tez takie kiedys latalam i sprzatalam teraz wrzucilam na luz

kasian86 sama robilas pazurki? przesliczne
Stary 2013-12-22, 15:44   #1689
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Paulka a może TŻ chciał dzisiaj jechać do rodziców, żeby to "odbębnić" a święta w całości spędzić z Twoimi??

Cytat:

a panokscie bardzo ladnie pomalowane jak mnie drazni nieraz jak ktos skorki dookola sobie wymarze
i
Mnie też to drażni dlatego ja aż za wysoko maluję żeby nie najechać czasem

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

P.S brązowe paznokcie bardzo ładne z tym matem... Ja też planuje go dziś użyć
No Tobie taki brązik by pasował do tej allegrowej sukienki

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Tak h&m mama bluzki to normalne ceny, a spodnie z przeceny. Trochę było przecenionych ciuchów ale nie miałam zbyt dużo czasu, więc tak na szybko przeglądałam.
.
Kurcze wypadałoby się wybrać do tego h&m, bo też muszę spodnie kupić, ale jakoś nie mam weny do tego żeby sobie coś kupować

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

kasian86 sama robilas pazurki? przesliczne
Sama, sama, dzięki

U nas kolacje wigilijną się je o 16
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 16:09   #1690
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulka a może TŻ chciał dzisiaj jechać do rodziców, żeby to "odbębnić" a święta w całości spędzić z Twoimi??

Niestety nie....
U Nas też kolacje wigilijną się je o 16

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-22, 16:21   #1691
kaorlak
Zadomowienie

Cześć Kochane!
Stwierdzam że u Misi w chorobie mamy przełom Widzę że wraca do zdrowia Ale się cieszę, bo dwa tygodnie chorowała.

Tak czytam jak pracujecie to aż mi głupio, że się lenię. Mam do zrobienia tylko śledzie i ciasto, ale to jutro. My całe Święta w rozjazdach, połowa u moich Rodziców, połowa u Teściów.

Jutro mam wizytę na 12.30 i odczuwam stres, mamy dalszy ciąg połówkowego. I mam nadzieję, że Dzidzi pokaże co ma między nóżkami

Cytat:

Ehhhh z tymi chłopami. W ogóle żadnego wyczucia przed Świętami. Lanie mu się należy

Cytat:

My jedziemy na dwie Wigilie, jedna u moich Rodziców o 16.00, a druga u Teściów na 18.30. Chyba pęknę!!!!!!

Tak w ogóle to tak Wam pozazdrościłam tych pięknych paznokci, że pojechałam dzisiaj i również się zaopatrzyłam w ten lakier matujący Wieczorem będę testować
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 17:36   #1692
gosius91
Zakorzenienie

Dobry Wieczór

Melduję, że żyję Jak tam, czuć święta u Was? Mój TŻ w nocy znowu do pracy, ale jeszcze nie wie - czy wtorek ma wolny - czy pójdzie do południa.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 17:37   #1693
mala85
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze wypadałoby się wybrać do tego h&m, bo też muszę spodnie kupić, ale jakoś nie mam weny do tego żeby sobie coś kupować
Ja weszłam,ale zupełnie nie planowałam tego. Wyprzedaże takie porządne pewnie dopiero się jeszcze zaczną.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 17:46   #1694
gosius91
Zakorzenienie

Ktos stosował
Johnson`s Baby, Oliwka w żelu `Kwiatowa świeżość`

Bo mam zakupioną, bo moja bambino się właśnie skończyła. Polecacie

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 17:49   #1695
Dark lady
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja tylko na chwilę.

Jutro z synem ostatnia kontrola u lekarza po chorobie, ale raczej zdrowy już jest

Generalnie już pichcimy troszkę z mamą na święta więc może mnie nie być przed świętami. Z tej racji:
Zdrowych, wesołych Świąt, bez żadnych zmartwień i z radością z pięknych brzuszków

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 17:58   #1696
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
Dziewczyny podziwiam Was, jak Wy dajecie radę tyle pracować... ja robię 10 razy mniej i jestem wykończona
No i nawet połowy swoich planów nie daję rady zrealizować
Wczoraj np dałam radę tylko wymyć kuchenkę (przy czym prawie nie padłam) a potem tylko upiekłam placki do piernika... i leżałam, bo źle się czułam...
Dziś skończyłam piernika (przełożyłam placki masą), kupiłam pudła na ciasta i papier do pakowania oraz zafarbowałam włosy... a teraz leżę i tak mi niedobrze, że już za nic więcej chyba się nie tknę... a miałam dziś upiec jeszcze 2 nowe ciasta umyć podłogi i trochę łazienkę ogarnąć
Wogle to dostałam wzdęcia, niestrawności i jeszcze brzuszek mi stwardniał... za dużo tego na raz jak na jeden brzuszek

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
TŻ nie dawno dopiero przejechał granicę...
11 godzin czekał aż cos załatwimy,udało mi sie pozyczyć duże auto i teśc pojechał po niego i reszte osób..teraz odwozi wszystkich po domach...
Mąż po woli jedzie swoim,coś mu się udało na parkingu podciągnąc ale musi jechać 40 km/h bo może mu silnik wypaść... więc do rana mu pewnie zejdzie echh....
cały dzień w nerwach,mam nadzieje że fasolinka nie odczuła tego

Z tego wszystkiego nie wiem nawet gdzie mam ozdoby świateczne...
po choinke pojedziemy pewnie dopiero w poniedziałek n spokojnie bo jutro to TŻ bedzie odsypiał tą trasę.

Wiecie co teraz robie gotuje rosół na 22.00 może bedzie gotowy
A tak czułam, że TŻ da radę wrócić

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
ja byłam w carrefourze i mimo że było dużo kas to w kolejkach trzeba było się uzbroić w cierpliowość, a ja z jednym zegarem (prezentem dla may) stałam... niby jest kasa pierwszeństwa dla ciężarnych, no ale nie potrafiłam się przemóc żeby ludzi przepraszać - a wy korzystacie z takich kas
Myślę, że więcej przy nich byłoby nerwów niż to warte... wiesz jacy są ludzie... wyzwali by Cię od najgorszych i tylko byś się nastresowała...

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Wiecie że wczoraj Olafo z tatą ciężarkami ćwiczył Dostał dwa po 1kg i machał jak szalony tylko patrzałam zeby sobie nic nie zrobił, jeszcze tatę gonił, jak temu się znudziło ćwiczyć W sumie dobrze, będziemy mieli wysportowane dziecko

Ech ja już chce gotować Czekam na jutro :p
Taki mały szkrab i dawał radę

Cytat:

Przykro mi. TŻ wyjątkowo niepoważnie się zachował :pała: Widać koledzy go na tej imprezie podpuścili a złożył chociaż Twoim rodzicom życzenia?

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 18:08   #1697
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
Stwierdzam że u Misi w chorobie mamy przełom Widzę że wraca do zdrowia Ale się cieszę, bo dwa tygodnie chorowała.
Super, że z misią już dobrze

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tylko na chwilę.

Jutro z synem ostatnia kontrola u lekarza po chorobie, ale raczej zdrowy już jest

Generalnie już pichcimy troszkę z mamą na święta więc może mnie nie być przed świętami. Z tej racji:
Zdrowych, wesołych Świąt, bez żadnych zmartwień i z radością z pięknych brzuszków
Wesołych

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Przykro mi. TŻ wyjątkowo niepoważnie się zachował :pała: Widać koledzy go na tej imprezie podpuścili a złożył chociaż Twoim rodzicom życzenia?
Też mi się wydaje że mogli go podpuścić, a pewnie wypił kilka kieliszków i to go ośmieliło.
Jeżeli chodzi o życzenia to tak, złożył przed wyjazdem.

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-22, 18:13   #1698
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Powinnas sie chyba cieszyc bo wzrost wagi swiadczy o tym ze jest dobrze. Tak mi sie wydaje. Juz sama nie wiem. Moze nie potrzebnie sie martwie
kochana wiem, ze wzrost jest normalny, ale ja waze 3 kilo mniej niz przed ciaza, dlatego mowie: smiac sie czy plakac, a nie wymiotuje juz dosc dlugo i jem normalnie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 18:20   #1699
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Wspominał wcześniej że może byśmy pojechali w niedzielę ale ja od początku mówiłam że nie....
Dziś po pracy zrobił sobie świąteczne śniadanie z kolegami no i jak wrócił stwierdził że jedzie bo nie zawsze musi być tak jak ja chce.
Tak więc nie odzywamy się do Siebie i ja pewnie pojadę do niego ale we wtorek, ale na tę chwilę on myśli że nigdzie nie będę jechać i niech tak zostanie
Bardzo dziwne podejście męża... Podoba mi się twoje... Niech żyje w niewiedzy dobrze mu to zrobi... I tak liczę na to że się opamięta.

kasian tak właśnie planuje brązowe paznokietki do tej sukienki. Tylko zastanawiam się czy założę na nią sweterek czy raczej pod sukienkę jaką bluzkę z długim rękawem ?

Ilkas dla Misi za przełom w chorobie.

Gosius u nas już czuć świeta choinka pachnie, świeci się ślicznie... Mąż z tatą i kuzynek który przyjechal z zagranicy na święta już świętują po męsku...
No a ja zrobiłam już krokiety, usmażyłam rybki na wigilię, zrobiłam rybę po japońsku a mama kończy placki i gołąbki. Pachnie też już barszczykiem czerwonym...

A krokiety wyszły mi pyszne polecam jeśli lubicie fetę i szpinak

ja chwilowo odpoczywam... wyjątkowo bolą mnie pięty... Pierwszy raz w życiu

vampirka przykro mi że się źle czujesz... Biedactwo
Nie przemęczaj się może mąż by ci pomógł przy porządkach???

Idę załadować zmywarkę - już 4 raz dzisiaj

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Dark Lady Dla ciebie i twojej rodzinki również wesołych świąt

Mama Franka

Stary 2013-12-22, 18:24   #1700
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
w takim razie wypoczywaj jak najwięcej Ja się nie znam, ale jeśli dziewczyny mówią, że może się przemieszczać to pewnie tak jest na razie nie martw się na zapas tylko dbaj o siebie.

gratuluję dziewczynki

nareszcie chłopaki atakują gratuluję synka

no on jest właśnie taki skryty, że widać po nim, że nie lubi lawiny pytań następną wizytę kontrolną mam 3stycznia to poproszę o zmierzenie, chyba, że mi powie "20tego ma pani połówkowe" a wtedy zobaczy mnie ostatni raz w sumie możliwe, że i tak właśnie będzie

od początku 3kilo na plus jestem w 18tygodniu. Ale dodam, że dopiero teraz u mnie ruszyło, a jestem chuda jak patyk, brzucha też nie mam jeśli lekarz nic nie mówi to pewnie jest okej wszystko zależy ile ważysz

a ile ważysz?

no u mnie gdzie teraz idę jest 220 + 50 za płytkę ale płytki nie chcę Mam po Igusiu i leży gdzieś i się kurzy od lat

a gdzie Twój pracuje ?
a musze sie przyznawac? 57kg

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
gratuluję córeczki

Cześć za chłopaka

Kochana, jak tylko Wasze drugie dziecko podrośnie to zostawisz męża z dwójką, a Ty pójdziesz na balet

A co lekarz na to? paulka do Ciebie to samo pytanie

Mina kotka zawsze działa

Też na to liczę

oho, ja też nie wiem w co się ubiorę ja już powoli mała kulka jestem

dziwne, że nie miałaś badań... a toxo, różyczka? Nic z tych rzeczy? Jakiś dziwny ten lekarz...

Dzień dobry dziewczynki

tak jak Nikii proszę i ja, żebyście dziś mniej pisały ;P ja dopiero zajrzę wieczorem, albo i jutro dopiero dziś jedziemy do kuzynki pierniki piec i na grzane wino ten kto może

miłego weekendu mamusie
nie skomentowal tego, wiec chyba bede zyc

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-12-22, 18:29   #1701
santom
Zakorzenienie

justynka, a zarzuc przepisem na ta rybke po japonsku

ja rybe bede smazyc jutro dopiero, chyba i tak zdarzy przejsc smakami, co?

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-12-22, 18:36   #1702
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Santom już piszę ci przepis cierpliowści

Mama Franka

Stary 2013-12-22, 18:39   #1703
santom
Zakorzenienie

ok ja ostoja spokoju i cierpliwosci poczekam

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-12-22, 18:41   #1704
principessina
Zakorzenienie

Cytat:

nieladnie sie zachowal!

Cytat:

Sama, sama, dzięki

a co to za lakier? akurat na swieta mi nie pasuje, bo kupilam sobie wczoraj taka sukienko tunike czarno bialo, pozniej Wam pokaze, bo nigdy nic nie nosilam we wzory i nie wiem czy mi dobrze w tym czyms do tego chyba lakier taki czerwono bordowy

o to wczesniej zasiadacie do swiatecznego stolu, pamietam ze u mnie w rodzinie jadlo sie tak o 17.30-18, ale czasem jest tak ze idzie sie do rodzicow i do tesciow, wiec wlasnie zaczyna sie wczesnie swietowanie
Stary 2013-12-22, 18:44   #1705
muffinka90
Zakorzenienie

kaorlak super ze Misia wraca do zdrowia

ilkas ja nie gotuje dwudaniowych obiadow, wiec mlody jada jedno danie, ale jakos po roczku, zaczal jadac drugie dania, z tym ze on bardzie zupowy i z drugich to jakies duszone miesa czy pulpeciki czesciej, smazone dopiero niedawno dostal.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

paulka no wiesz co, co on sobie mysli??

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-12-22, 19:00   #1706
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Ryba po grecku:

1 kg ryby typu dorsz
4 cebule
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki marynowanej

Rybę kroimy w kawałki wielkości 3cm x 3cm (tak na oko) obtaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na oleju.
Cebule, ogórki, papryke kroimi w kostkę.
Układamy warstwami: ryba, cebula, ogórki, papryka.

I polewamy to sosem przygotowanym w następujący sposób:
1 szklanka oleju
250 ml koncentratu pomidorowego
6 łyżek cukru
6 łyżek wody
6 łyżek octu słabszego procentowo
6 łyżek ketchupu

wszystkie składniki zagotować razem, ciągle mieszając trzepaczką.
Gorącym sosem zalać rybkę, poczekać aż wystygnie i włożyć do lodówki.

Taka rybka jest idealnym zimnym daniem. My ją jemy przez kilka dni w święta, może długo w lodówce poleżeć.

Smacznego

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

U nas wigilie są dwie, jedna u cioci - bo rodzice są u brata.., Tak około 16-17
a druga u teściów koło 19.
No a w tym roku po wigilinyjm obżartswie czeka nas pyszny tort malinowo pożeczkowy bo teściowa ma 50 urodziny w wigilę, jak ja się ruszę na pasterkę??

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Idę pomalować paznokcie jak mi wyjdą ładnie to się pochwalę...

Postaram sie do was jeszcze dziś zajrzeć bo jutro kierunek kraków - więc pewnie nie uda mi się do was zajrzeć...

Mama Franka

Stary 2013-12-22, 19:01   #1707
santom
Zakorzenienie

justyna dzieki!!! brzmi pysznie!!! moja mama kiedys ja robila i pamietam, ze nie moglam sie jej najesc, ale nie wzielam przpeisu mam sporo dorsza, wiec moze zrobie jedna po grecku i jedna po japonsku

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-12-22, 19:23   #1708
agus7ia
Raczkowanie

Kaorlak super, ze coreczka zdrowieje.

Paula moze maz pojdzie po rozum do glowy i pierwszy sie do ciebie odezwie, zeby Cie przeprosic za swoje badz co badz szczeniackie zachowanie.

Dziewczyny, mozecie mi polecic cienie do oczu jakies dobrej firmy? Generalnie na moich powiekach slabo widac kolory, no chyba ze sa ciemne, ale tez nie maja takiego nasycenia jak bym chciala. Generalnie uzywam Inglota, mam tez cos z sephory, Isa Dory, max factora, ale zadne do mnie nie przemawiaja. A moze sa jakies triki, zeby cienie na oczach byly bardziej w nasyconcyh kolorach. W opakowaniu wygladaja super, a na powiekach sa takie blade.
Stary 2013-12-22, 19:38   #1709
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

A nawet nie wiedziałam, że takie są w biedronce, muszę przetestować
są są Party Pop czy jakoś tak i tanio, po 5zł bodajże, więc tańsze niz te piccolo czy z Intermarche

Dobry wieczór - ja tylko na chwilkę
Jestem wykończona
Dzis od rana robota w kuchni, ja robiłam sos do ryby po grecku, a mąż śledziował, zrobił śledzie po kaszubsku i w sosie czosnkowym, ja piekłam jeszcze miodowca/orzechowca, cos a la snikers i dekorowałam pierniczki, całe 200 sztuk

Jutro czeka mnie pieczenie Shreka i sernika oraz przygotowanie ryby po grecku, a we wigilię z rana wezmę się za sałatki - gyrosa i z selera konserwowego, bo to dopiero jeść będziemy w pierwszy dzień świąt, więc jeden dzień jak przeleżą, to będzie ok

dobrej nocy życzę, do jutra

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mozecie mi polecic cienie do oczu jakies dobrej firmy? Generalnie na moich powiekach slabo widac kolory, no chyba ze sa ciemne, ale tez nie maja takiego nasycenia jak bym chciala. Generalnie uzywam Inglota, mam tez cos z sephory, Isa Dory, max factora, ale zadne do mnie nie przemawiaja. A moze sa jakies triki, zeby cienie na oczach byly bardziej w nasyconcyh kolorach. W opakowaniu wygladaja super, a na powiekach sa takie blade.
Ja tez używam Inglota i innych nie jestem w stanie polecić, żadne na moich powiekach nie sa tak trwałe, nawet te Astory, Rimmele czy Maybelline. Z tańszych to kupuję Essence albo Pierre Rene, ale one średnio trwałe
możesz użyć bazy pod cienie - cos jak baza pod makijaż

Justynka
- to masz bardziej wypasiony ten przepis na rybe o grecku
mój sos składa się tylko z grubo startej marchewki, pietruszki i selera, do tego cebulka w kostkę, wszystko podsmażam na oleju, dodaję rozgniecione ziele angielskie i pieprz, liść laurowy, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, cukier i zalewam to rozrobionym z woda koncentratem i duszę 30 min.
A rybkę smażę bez panierki, tylko skropioną cytrynką

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-12-22 o 19:43
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 19:45   #1710
agus7ia
Raczkowanie

Uzywam bazy pod cienie z Dax Cosmetics, ale jakos nie bardzo to dziala. Marzy mi sie taki fajny mocny makijaz, ale na moich powiekach to chyba nie ma szans

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości