|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Ja też spadam spać, popatrzę na titanica i pewnie usnę obok męza
|
#1292 |
|
Zadomowienie
|
Asienka czekamy!! Uważaj na siebie
![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1293 |
|
Raczkowanie
|
Witam się wieczorową porą. Natłok obowiązków pozwolił mi tylko Was podczytywać.
Ela piękne zdjęcie!! Zazdroszcze :P Chyba przegiełam ze sprzątaniem, plecy mnie tak bolą, że miejsca nie mogę znaleźć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1294 |
|
Moderator
|
Ela u mnie w Tesco tez nie bylo przyprawy do piernikow
![]() Ale kupilam w osiedlowym sklepiku ![]() My dzisiaj zrobilismy czesc zakupow i porzadkow - jutro lub w poniedzialek druga czesc... Nie mam sily... A kasa idzie jak woda - jestem przerazona. |
|
|
|
#1295 |
|
Zadomowienie
|
Ela - świetne zdjęcia!
Gratuluję też pozostałych udanych wizyt i powrotów ze szpitali. Powiedzcie mi proszę czym się różni usg 3d od 4d? Ja sobie darowałam już sprzątanie i gotowanie, nie mam siły, jak tylko coś zrobię to mi brzuch twardnieje. Niby jak dotknę to nie jest jakoś bardzo twardy, ale jest to duży dyskomfort.
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elunka dokladni. Kp to 100%antykoncepcja jak stosunek przerywany ![]() Mhymm cieszę sie ze juz jestes w domu. Uwazaj na siebie. Ja coraz bardziej sie boje o Kornele. Szyjka tez lejkowata i mam okropny ucisk na dol brzucha. Byle do ponedzialkowej wizyty. Ale stach mnie bieeze na mysl ze gin doszpitala moze mnie na swieta wyslax. No i wcześniejszy porod. Jutro dopiero 29t sie zacznie. Kurcze a ua sama w 32sie urodzilam...
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czytam ale pisac juz sie nie da zasypiam nad lapkiem , mam mase roboty a w pon maja mi przywesc 2 szafy
![]() jakby co to Wesołych Świąt wam życze spokojnych i bez niespodzianek
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Maggie123- Kornelii na pewno nigdzie się jeszcze nie spieszy. Nie denerwuj się i nie zamartwiaj, bo to Wam tylko zaszkodzi. Spokojnie poczekaj co powie lekarz w poniedziałek. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze Ela- zdjęcia rewelacja!!! Mała przeurocza! Będziecie mieli śliczną pamiątkę. Virgo- jeszcze nie baby shower Co roku spotykamy się z przyjaciółkami na babski wieczór i dajemy sobie drobne upominki. Ponieważ w tym roku dołączyła do nas nowa kobietka- na razie w moim brzuchu- dziewczyny najwyraźniej uznały za niegrzeczne zignorowanie jej ![]() Widzę, że wszystkie jesteście zalatane przed Świętami. Mam nadzieję, że nie przesadzacie, nie przemęczacie się i w razie czego gonicie bliskich do pomocy. U nas na szczęście sytuacja już opanowana. Od wczoraj w salonie stoi nawet choinka, tak więc coraz bardziej czuć klimat świąt ![]() Dziś bierzemy z TŻ moich bratanków na całodniową wycieczkę do Farmy Iluzji. Planowane atrakcje to m.in. gabinet Świętego Mikołaja, Fabryka Elfów, Zamek Królowej Śniegu czy zjeżdżanie po sztucznym śniegu. Miłego dnia, dziewczyny
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam się z rana i oczywiście wyruszam niedługo z mężem na zakupy Wczoraj prawie nic nie zrobiliśmy bo w kółko ktoś coś od Nas potrzebował więc dzisiaj mamy mnóstwo roboty dodatkowo pod wieczór złapał mnie taki zły humor, że chciało mi się wyć ![]() maggie dużo odpoczywaj i oszczędzaj się to jeszcze nie czas ![]() asienko czekamy na Ciebie szerokiej i bezpiecznej drogi. Które z naszych miast odwiedzisz
|
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie krotko z Pl. W piatek nie jechalo sie zle, ale wczoraj- tragedia. Od siostry z Kamiennej Gory do Opola prawie 4 h i to tylko dlatego, ze ucieklismy z autostrady.
Gratuluje wizyt ![]() Elunka- zdjecia super ![]() Mmhym- dobrze, ze juz w domku ![]() Ag9, maggie- odpoczywac mi tam prosze Virginia- przystopuj proste Limonka- przepis na pierogi byl ode mnie- tez je ubostwiam, mniam ![]() Mariola- podroz samolotem bylaby pewnie w moim 31. tygodniu lepsza, ale jak tu odwiedzic potem wszystkich... Nadrobicie, jak sie Maly szczesliwie urodzi Trzymam kciuki za przeplywy ![]() Emika szaleje- nawet tesciowej pojazala wczoraj ba brzuchu fale meksykanska i stopke Mnie dalej meczy katar i przeziebienie- podroz w tych warunkach to sredni pomysl, no ale juz sie wybralismy. Teraz tylko ciepla herbata i czosnek na noc. Jakbym juz nie pisala- wesolych Swiat wszystkim
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
Część Dziewczyny, witam się z łóżka, bo kręgosłup mi pęka. Wczoraj rzuciłam się w wir przygotowań świątecznych, ale mocno przegielam. I widzę, że to, co dla mnie jest tradycja, czymś niepowtarzalnym, dla moich domowników jest przymusem i katorga, bo owszem, przeżyć to może i miło, ale ktoś to musi przygotować. Chyba mocno się zdziwiło, zwlaszcza mój mąż, ile to jesz pracy...
Zresztą ja wczoraj średni miałam humor, 21.12, dokładnie rok temu, odszedł mój tatuś, walczyliśmy, ale się nie udało....także wcale 21. to dla mnie w ogóle wyjety z życiorysu... Na poprawę humoru, oprócz pekajacego kręgosłupa i wnerwu na domownikow,mam 91 pierogów ruskich w zamrażarce (miało być ok 60 ), jak wypije w łóżku kawę to machne szybko piernika i biorę się za pierogi z kapuchy i grzybami, farsz już mam, tych było zaplanowanych ok 100, ale dziś już mąż ciasto wyrabia i walkuje, bo ja wymiekam.. w planie na dziś jeszcze szuba, śledzie w pomidorach, ponacierac mięsa i bigos jak dam radę. Może się doczekam zawieszenia firanek i umycia szafek w kuchni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
3D to usg na którym widzisz model dziecka zatrzymany w kadrze, a na 4D widzisz jeszcze nie tylko ten trójwymiarowy kadr ale ruchy dziecka w tym trójwymiarze.
|
|
|
|
#1303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Któraś kiedys tutaj pisała o ekspresie do kawy na kapsułki czy mi się wydawało, że to takie pyszne.
Bo własnie się zastanawiam nad takim dolce gusto, bo można i kakao zrobić i czekoladę na gorąco i właśnie zastanawiam się nad takim wynalazkiem ![]() Pojechałam dzisiaj do małego tesco i kupiłam wszystko co mi brakowało ![]() Na dworze ciepluteńko. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tchibo nie daje ci możliwości robienia czekolady na gorąco czy wymyślnego latte itd. Jest ekspresem nastawionym jedynie na różne rodzaje kawy: filtrowaną, przelewową i espresso (oczywiscie ich odmiany tzn intensywność smaku i inne aromaty). jeśli lubisz kawę to wg mnie jest najlepszy w tej kategorii poza nespresso ale tam kapsułki to już gruba przesada cenowa. Tutaj w zasadzie 1 kawa to koszt 1,20 w tej chwili. Z Dolce Gusto nie wiem jak wychodzi cenowo więc sobie przemyśl, ale on właśnie robi różne bajery idzie bardziej w pochodne jak caffee lattee, herbata, cappuccino, czekolada na gorąco. tylko z tego co wiem nieraz trzeba osobne kapsułki np kawa i mleko co ponosi ceny. W tchibo masz tak że jest spieniacz do mleka i możesz sobie normalne mleczko spienić na piankę. Oczywiscie ostatnio wypuścili wersje ekonomiczne albo turystyczne małe które są wg mnie obłędne w kolorach i kształtach i kosztują już od 150zł. tak więc radzę przy ekspresach kapsułkowych rozważyć dwei rzeczy; 1. czy piję głównie kawę i głównie kawę serwuję gościom? 2. ile wychodzi mnie koszt jednej kawy z ekspresu Nam starcza np 3/4 opakowania w miesiącu a jedno opaskowanie to 12-15zł więc rachunek miesięczny jest prosty... Ela...na 5D Olunia mówiłaby jeszcze do Ciebie : mamusiu! Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-22 o 11:26 |
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Side, jak to wystarcza wam 3/4 opakowania...czego? Tej sztangi z 10 kapsulkami??? Nam sztanga wystarcza na 5 dni...Ale to maks to opcja, kiedy każde z nas wypije jedynie jedna kawę dziennie u nas sztanga 10 szt kosztuje 2,4 ojro.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy zdecydujemy się na kapsułki. Bo w kapsułkach nie ma możliwości regulacji tego jak kawa jest mocna?
Mój tata ma bardzo fajny ekspres (ale to jest ogromny kolos) i tam wsypuje się całe ziarna kawy i on mieli na bierząco, można ustawić sobie ilość kawy i intensywność i oczywiście ze spienionym mlekiem była dla mnie przepyszna. Mamy też mniejszy ekspres, do którego trzeba dać już zmieloną kawę i tam ile wleje, tyle jest, nie da się ustawić ilości tej kawy, a poza tym jak się chce świeżo zmieloną, to trzeba najpierw ją zmielić i jest ogółem kupa roboty i smak juz nie ten
|
#1307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie mogłyby istnieć tylko pomarańczowe kapsułki kawy filtrowanej Caffe Crema. Fajne mają też odkryłam dopiero w ciązy te kawy bezkofeinowe bo smakują tak samo jak zwyczajne i mawet działają na pscyhikę tak że wydaje mi się że piję normalne To cena wychodzi na waszą koszyśc bo dziś euro stoi 4,15 czyli wychodzi ok 10zł za wasze opakowanie a u nas 12 do 15. Pewnie też macie system 8 pieczątek na wizytówce i dostaje sie opakowanie gratis? Na prawdę tak obiektywnie dla kogoś kto pije wyłącznie kawę uważam że to jest bardzo dobry ekspres, ma ładny design, wszyscy moi znajomi je właściwie mają i nawet jak się komuś zepsuł to serwis działa wspaniale, nawet dają ekspresu zastępcze. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
https://www.tchibo.pl/-c400005820.html# gdybym jednak miała na zbyciu ok 3-4 tysiaków tez chętnie kupiłabym taki do kawy w ziarnach
|
||
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam ostatnio taki z młynkiem za 800zł więc jest różnica
![]() Pomyślę jeszcze, tylko ja muszę mieć mały ekspres, bo to będzie w moim pokoiku stało.
|
#1309 |
|
Zadomowienie
|
Cayenne wspolczuje ci bardzo :-* odpoczywaj caly dzien!
Ja mam straszny dzien znowu zab boli, trucizna nie pomogla jeszcze mam na pieńku z tz wiec pójdę sobie do mamy się odstresować ![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
wstałąm po 10 kawa się posiłkuję, ale jakas niedoyebana jestem... Czuję się jakbym wczoraj popiła okropelnie Side gratuluję wizyty..Ale duże już te nasze dzieciaczki. Niedawno punkciki kilkumilimetrowe a teraz już na kilogramy mierzymy.. A lekarz faktycznie miał gest )Ela ogromne gratulacje:brawo: ale duża dziewczynka już .. Ale słodka jest Baja dzięki a koszule zamówila te: http://allegro.pl/show_item.php?item=3776038494 i http://allegro.pl/show_item.php?item=3776293019 stwierdzilam ze i tak pozniej nie będę w nich „chodzic” i najtanszych szukałam. Wziełam tez: pieluchy: http://allegro.pl/show_item.php?item=3729714752 i http://allegro.pl/show_item.php?item=3752835833 kocyk: http://allegro.pl/show_item.php?item=3767437289 i butelkę: http://allegro.pl/show_item.php?item=3769371769 a dla siebie rajstopy: http://allegro.pl/show_item.php?item=3804822378 na swieta się wystroję w pon paczka będzie to coś na tamat jakości mogę rzec jak zainteresowane ![]() (t)Asia ja z mebelków tylko łóżecko zamierzam kupić. I przewijak taki na łóżeczko nakładany.. Ale my urządzamy pokoik dla małej i tak planujemy szafę pod zabudowę i zamierzam jej rzeczy tam trzymać )Mmhym oszczędzaj się i dbaj o siebie.. Super ze jesteś, Maggie… przystopuj i dużo wypoczywaj.. Musi być dobrze ![]() My dziś będziemy choinkę ubierać a jutro ciasta zamierzam zrobić a w wigilię sałatkę, w tym roku będzie oszczędnie.. Śledzie pod pierzynką zrobie i tylee.. Zaczęłąm dziś 30tc No i jak tak rozmawiamy o pukaniu dziecka po głowie To na poprawę humoru: w brzuchu rozmawiają dwa bliźniaki: Wierzysz w życie po urodzeniu? Nie wiem. Bo ja jestem niewierzący. A ty widziałeś mamę? No nie, ale wczoraj tu stwórca zaglądał. Miłego popołudnia )
|
|
|
|
#1311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zakochałam się w twoim maleństwie
Aż tż podziwiał Cytat:
Cytat:
![]() Ubrałam choinkę i się zrobiło super świątecznie
|
||
|
|
|
#1313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pewnie jeszcze wystrzelą jak z procy ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- a ja się zorientowałam, że zaczynam dzisiaj studniówkę ;D
|
|
|
|
|
#1314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się upiec pierniki
Tylko mój piekarnik pozostawia wiele do życzenia No i nie miałam foremek, więc co mi wyszło, to wyszło, można by pomyśleć, że wycinałam po wypiciu pół litra wódki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za trójeczkę z przodu ![]() teraz już z górki. Dwucyfrowa liczba
|
|
#1316 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Kurna, znowu coś nacisnelam Dokończę: jak się coś kupuje, to daje się karty jak na stacji benzynowej do nabicia punktów, często wtedy za punkty kawa jest za free, albo dla posiadaczy kart kawa np za 2 eurasy. Usmiejesz się, ale moja ulubiona to przelewowa, jasnoniebieska, mama i teściowa zapijaja się kremowymi właśnie (żółta i pomarańczowa). Syn standardowo musi sobie walnąć parę espresso w ciągu dnia a raczej nocy ![]() Ela, intensywności nie można ustawić, ale można ją kupić, właściwie z każdego rodzaju są dwie intensywności... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Muszę jeszcze pochwalić dziś mojego malza, od rana gotuję że mną wszystko, kroi jak najlepsza maszynka do krojenia, a za chwilę robimy razem bigos i pierogi, znaczy on kroi mięsa, cebulę itp, ja zaleje kapuche woda, a pierogi on wyrobi ciasto, walkuje, ja wykrawam i kleje (lubie, uspokaja mnie to )Aaaa, i taka ładna mi szuba wyszła, że hej, a prawie wszystko malz pokroil ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nauczyłam się z tym żyć. Trzymam kciuki za wyniki :glukoza:Cytat:
Znowu do zwykłej kawy z ekspresu mogę dokupić soki smakowe... ![]() Nasze myślenie pewnie skończy się na tym, że nie kupimy nic przez rok
|
|
#1318 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Gratuluje rozpoczetych tygodni i studniowki ![]() Madrowalam sie zebyscie sie nie przemeczaly a sama dzisiaj sie styralam i padam na pyszczek ![]() Jakos jak sprzatam sama to i przerwy robie i nie za duzo, a jak z TZ to nie wiadomo kiedy a caly dzien na sprzataniu zlecial ![]() Teraz juz sie nie mam zamiaru podniesc z lozka az do jutra - no chyba ze na siku
|
|
|
|
|
#1319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też miałam plan ubrać... tylko zapomniałam, gdzie schowałam lampki ![]() Dobry wieczór! Byliśmy dzisiaj na spowiedzi i w galerii. Wszyscy mają kocyk z pepco mam i ja
|
|
#1320 |
|
Rozeznanie
|
Witam się leniwie- niedzielnie
Widzę, że u Was porządki pełną parą. My wczoraj wygraliśmy choinkę (prawdziwą)Dziś byłam na wizycie u ginki i miałam ważenie- przez miesiąc schudłam 1,5 kg Nie chcę już chudnąć tylko utrzymać jak najdłużej moją wagę. Moja gin jest jakaś nienormalna za przykład idelanego przybierania na wadze wskazała mi jedną z położnych z przychodni, która w ciąży przytyła 6 kg i urodziła dziecko 3,9 kg. Dodam, ze położna ma 40 lat i sporą nadwagę Poza tym mówi, ze np we Francji zaleca sie przytyć do 8 kg max. Nie wiem czy to prawda, może Pola (jeśli dobrze pamiętam, mieszkająca we Francji) się wypowie. Kobitki z Niemiec niech tez się wypowiedzą bo mnie to ciekawi ![]() Robiłam wywiad wśród moich znajomych, które rodziły i każda przytyła od 12 do 16 kg. Moja lekarz tego nie akceptuje. Na następną wizytę jeśli przytyję to po prostu powiem, ze się ważyłam w domu i podam inną wagę, nie wchodząc na tę w gabinecie. Nie mam zamiaru się ciągle tą moja wagą stresować Mój drugi lekarz do którego chodzę na NFZ nie ma żadnych zastrzeżeń. Mówi, że każda kobieta tyje inaczej ale fakt faktem niektóre kobiety naprawdę przesadzają np tyją po 25-30 kg tylko i wyłącznie ze względu na to, że uważają, ze powinny jeść za dwoje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

Wczoraj prawie nic nie zrobiliśmy bo w kółko ktoś coś od Nas potrzebował więc dzisiaj mamy mnóstwo roboty 

jeszcze mam na pieńku z tz wiec pójdę sobie do mamy się odstresować 

żonka swojego męża