Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-21, 21:35   #1291
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Ja też spadam spać, popatrzę na titanica i pewnie usnę obok męza

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 21:36   #1292
BeautifulLie
Zadomowienie

Asienka czekamy!! Uważaj na siebie

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 21:39   #1293
mara86
Raczkowanie

Witam się wieczorową porą. Natłok obowiązków pozwolił mi tylko Was podczytywać.

Ela piękne zdjęcie!! Zazdroszcze :P

Chyba przegiełam ze sprzątaniem, plecy mnie tak bolą, że miejsca nie mogę znaleźć.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-21, 21:45   #1294
teQiba
Moderator

Ela u mnie w Tesco tez nie bylo przyprawy do piernikow
Ale kupilam w osiedlowym sklepiku
My dzisiaj zrobilismy czesc zakupow i porzadkow - jutro lub w poniedzialek druga czesc... Nie mam sily...
A kasa idzie jak woda - jestem przerazona.
Stary 2013-12-21, 22:12   #1295
ag9
Zadomowienie

Ela - świetne zdjęcia!
Gratuluję też pozostałych udanych wizyt i powrotów ze szpitali.

Powiedzcie mi proszę czym się różni usg 3d od 4d?

Ja sobie darowałam już sprzątanie i gotowanie, nie mam siły, jak tylko coś zrobię to mi brzuch twardnieje. Niby jak dotknę to nie jest jakoś bardzo twardy, ale jest to duży dyskomfort.
Stary 2013-12-21, 23:06   #1296
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ela - świetne zdjęcia!
Gratuluję też pozostałych udanych wizyt i powrotów ze szpitali.

Ja sobie darowałam już sprzątanie i gotowanie, nie mam siły, jak tylko coś zrobię to mi brzuch twardnieje. Niby jak dotknę to nie jest jakoś bardzo twardy, ale jest to duży dyskomfort.
oo jakie cudowne malenstwo! Ela rozczulilam !piękna jest!
Elunka dokladni. Kp to 100%antykoncepcja jak stosunek przerywany
Mhymm cieszę sie ze juz jestes w domu. Uwazaj na siebie. Ja coraz bardziej sie boje o Kornele. Szyjka tez lejkowata i mam okropny ucisk na dol brzucha. Byle do ponedzialkowej wizyty. Ale stach mnie bieeze na mysl ze gin doszpitala moze mnie na swieta wyslax. No i wcześniejszy porod. Jutro dopiero 29t sie zacznie. Kurcze a ua sama w 32sie urodzilam...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 01:52   #1297
Edzia400
Zakorzenienie

dziewczyny czytam ale pisac juz sie nie da zasypiam nad lapkiem , mam mase roboty a w pon maja mi przywesc 2 szafy

jakby co to Wesołych Świąt wam życze spokojnych i bez niespodzianek

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 07:04   #1298
Limonka1987
Zakorzenienie

Dzień dobry

Maggie123- Kornelii na pewno nigdzie się jeszcze nie spieszy. Nie denerwuj się i nie zamartwiaj, bo to Wam tylko zaszkodzi. Spokojnie poczekaj co powie lekarz w poniedziałek.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Ela
- zdjęcia rewelacja!!! Mała przeurocza!
Będziecie mieli śliczną pamiątkę.

Virgo- jeszcze nie baby shower Co roku spotykamy się z przyjaciółkami na babski wieczór i dajemy sobie drobne upominki. Ponieważ w tym roku dołączyła do nas nowa kobietka- na razie w moim brzuchu- dziewczyny najwyraźniej uznały za niegrzeczne zignorowanie jej

Widzę, że wszystkie jesteście zalatane przed Świętami. Mam nadzieję, że nie przesadzacie, nie przemęczacie się i w razie czego gonicie bliskich do pomocy.

U nas na szczęście sytuacja już opanowana. Od wczoraj w salonie stoi nawet choinka, tak więc coraz bardziej czuć klimat świąt

Dziś bierzemy z TŻ moich bratanków na całodniową wycieczkę do Farmy Iluzji. Planowane atrakcje to m.in. gabinet Świętego Mikołaja, Fabryka Elfów, Zamek Królowej Śniegu czy zjeżdżanie po sztucznym śniegu.

Miłego dnia, dziewczyny
Stary 2013-12-22, 08:37   #1299
kate1623
Zadomowienie

Hej
Witam się z rana i oczywiście wyruszam niedługo z mężem na zakupy Wczoraj prawie nic nie zrobiliśmy bo w kółko ktoś coś od Nas potrzebował więc dzisiaj mamy mnóstwo roboty dodatkowo pod wieczór złapał mnie taki zły humor, że chciało mi się wyć . Trochę utrzymuje się dzisiaj taki nastrój

maggie dużo odpoczywaj i oszczędzaj się to jeszcze nie czas

asienko czekamy na Ciebie szerokiej i bezpiecznej drogi. Które z naszych miast odwiedzisz

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 09:03   #1300
Trisdom
Zadomowienie

Witam sie krotko z Pl. W piatek nie jechalo sie zle, ale wczoraj- tragedia. Od siostry z Kamiennej Gory do Opola prawie 4 h i to tylko dlatego, ze ucieklismy z autostrady.
Gratuluje wizyt
Elunka- zdjecia super
Mmhym- dobrze, ze juz w domku
Ag9, maggie- odpoczywac mi tam prosze
Virginia- przystopuj proste
Limonka- przepis na pierogi byl ode mnie- tez je ubostwiam, mniam
Mariola- podroz samolotem bylaby pewnie w moim 31. tygodniu lepsza, ale jak tu odwiedzic potem wszystkich... Nadrobicie, jak sie Maly szczesliwie urodzi Trzymam kciuki za przeplywy

Emika szaleje- nawet tesciowej pojazala wczoraj ba brzuchu fale meksykanska i stopke
Mnie dalej meczy katar i przeziebienie- podroz w tych warunkach to sredni pomysl, no ale juz sie wybralismy. Teraz tylko ciepla herbata i czosnek na noc.
Jakbym juz nie pisala- wesolych Swiat wszystkim
Stary 2013-12-22, 09:34   #1301
cayenneOna
Zadomowienie

Część Dziewczyny, witam się z łóżka, bo kręgosłup mi pęka. Wczoraj rzuciłam się w wir przygotowań świątecznych, ale mocno przegielam. I widzę, że to, co dla mnie jest tradycja, czymś niepowtarzalnym, dla moich domowników jest przymusem i katorga, bo owszem, przeżyć to może i miło, ale ktoś to musi przygotować. Chyba mocno się zdziwiło, zwlaszcza mój mąż, ile to jesz pracy...
Zresztą ja wczoraj średni miałam humor, 21.12, dokładnie rok temu, odszedł mój tatuś, walczyliśmy, ale się nie udało....także wcale 21. to dla mnie w ogóle wyjety z życiorysu...

Na poprawę humoru, oprócz pekajacego kręgosłupa i wnerwu na domownikow,mam 91 pierogów ruskich w zamrażarce (miało być ok 60 ), jak wypije w łóżku kawę to machne szybko piernika i biorę się za pierogi z kapuchy i grzybami, farsz już mam, tych było zaplanowanych ok 100, ale dziś już mąż ciasto wyrabia i walkuje, bo ja wymiekam.. w planie na dziś jeszcze szuba, śledzie w pomidorach, ponacierac mięsa i bigos jak dam radę. Może się doczekam zawieszenia firanek i umycia szafek w kuchni

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 10:44   #1302
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
3D to usg na którym widzisz model dziecka zatrzymany w kadrze, a na 4D widzisz jeszcze nie tylko ten trójwymiarowy kadr ale ruchy dziecka w tym trójwymiarze.
Stary 2013-12-22, 11:06   #1303
Ela87
Zakorzenienie

Któraś kiedys tutaj pisała o ekspresie do kawy na kapsułki czy mi się wydawało, że to takie pyszne.
Bo własnie się zastanawiam nad takim dolce gusto, bo można i kakao zrobić i czekoladę na gorąco i właśnie zastanawiam się nad takim wynalazkiem

Pojechałam dzisiaj do małego tesco i kupiłam wszystko co mi brakowało Nie mam tylko foremek do wycinania, więc będę jechała szklanką
Na dworze ciepluteńko.

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
3D to usg na którym widzisz model dziecka zatrzymany w kadrze, a na 4D widzisz jeszcze nie tylko ten trójwymiarowy kadr ale ruchy dziecka w tym trójwymiarze.
No właśnie ja też się zastanawiałam

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Część Dziewczyny, witam się z łóżka, bo kręgosłup mi pęka. Wczoraj rzuciłam się w wir przygotowań świątecznych, ale mocno przegielam. I widzę, że to, co dla mnie jest tradycja, czymś niepowtarzalnym, dla moich domowników jest przymusem i katorga, bo owszem, przeżyć to może i miło, ale ktoś to musi przygotować. Chyba mocno się zdziwiło, zwlaszcza mój mąż, ile to jesz pracy...
Zresztą ja wczoraj średni miałam humor, 21.12, dokładnie rok temu, odszedł mój tatuś, walczyliśmy, ale się nie udało....także wcale 21. to dla mnie w ogóle wyjety z życiorysu...

Na poprawę humoru, oprócz pekajacego kręgosłupa i wnerwu na domownikow,mam 91 pierogów ruskich w zamrażarce (miało być ok 60 ), jak wypije w łóżku kawę to machne szybko piernika i biorę się za pierogi z kapuchy i grzybami, farsz już mam, tych było zaplanowanych ok 100, ale dziś już mąż ciasto wyrabia i walkuje, bo ja wymiekam.. w planie na dziś jeszcze szuba, śledzie w pomidorach, ponacierac mięsa i bigos jak dam radę. Może się doczekam zawieszenia firanek i umycia szafek w kuchni
Niech chłopy się w końcu ruszą, a ty poczywaj

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 11:24   #1304
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Któraś kiedys tutaj pisała o ekspresie do kawy na kapsułki czy mi się wydawało, że to takie pyszne.
Bo własnie się zastanawiam nad takim dolce gusto, bo można i kakao zrobić i czekoladę na gorąco i właśnie zastanawiam się nad takim wynalazkiem
odzywały się fanki ale Tchibo
Tchibo nie daje ci możliwości robienia czekolady na gorąco czy wymyślnego latte itd. Jest ekspresem nastawionym jedynie na różne rodzaje kawy: filtrowaną, przelewową i espresso (oczywiscie ich odmiany tzn intensywność smaku i inne aromaty). jeśli lubisz kawę to wg mnie jest najlepszy w tej kategorii poza nespresso ale tam kapsułki to już gruba przesada cenowa. Tutaj w zasadzie 1 kawa to koszt 1,20 w tej chwili.
Z Dolce Gusto nie wiem jak wychodzi cenowo więc sobie przemyśl, ale on właśnie robi różne bajery idzie bardziej w pochodne jak caffee lattee, herbata, cappuccino, czekolada na gorąco. tylko z tego co wiem nieraz trzeba osobne kapsułki np kawa i mleko co ponosi ceny. W tchibo masz tak że jest spieniacz do mleka i możesz sobie normalne mleczko spienić na piankę. Oczywiscie ostatnio wypuścili wersje ekonomiczne albo turystyczne małe które są wg mnie obłędne w kolorach i kształtach i kosztują już od 150zł. tak więc radzę przy ekspresach kapsułkowych rozważyć dwei rzeczy;
1. czy piję głównie kawę i głównie kawę serwuję gościom?
2. ile wychodzi mnie koszt jednej kawy z ekspresu
Nam starcza np 3/4 opakowania w miesiącu a jedno opaskowanie to 12-15zł więc rachunek miesięczny jest prosty...

Ela...na 5D Olunia mówiłaby jeszcze do Ciebie : mamusiu!

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-12-22 o 11:26
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 11:34   #1305
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
odzywały się fanki ale Tchibo
Tchibo nie daje ci możliwości robienia czekolady na gorąco czy wymyślnego latte itd. Jest ekspresem nastawionym jedynie na różne rodzaje kawy: filtrowaną, przelewową i espresso (oczywiscie ich odmiany tzn intensywność smaku i inne aromaty). jeśli lubisz kawę to wg mnie jest najlepszy w tej kategorii poza nespresso ale tam kapsułki to już gruba przesada cenowa. Tutaj w zasadzie 1 kawa to koszt 1,20 w tej chwili.
Z Dolce Gusto nie wiem jak wychodzi cenowo więc sobie przemyśl, ale on właśnie robi różne bajery idzie bardziej w pochodne jak caffee lattee, herbata, cappuccino, czekolada na gorąco. tylko z tego co wiem nieraz trzeba osobne kapsułki np kawa i mleko co ponosi ceny. W tchibo masz tak że jest spieniacz do mleka i możesz sobie normalne mleczko spienić na piankę. Oczywiscie ostatnio wypuścili wersje ekonomiczne albo turystyczne małe które są wg mnie obłędne w kolorach i kształtach i kosztują już od 150zł. tak więc radzę przy ekspresach kapsułkowych rozważyć dwei rzeczy;
1. czy piję głównie kawę i głównie kawę serwuję gościom?
2. ile wychodzi mnie koszt jednej kawy z ekspresu
Nam starcza np 3/4 opakowania w miesiącu a jedno opaskowanie to 12-15zł więc rachunek miesięczny jest prosty...

Ela...na 5D Olunia mówiłaby jeszcze do Ciebie : mamusiu!
Ja też posiadam Tchibo i jestem zadowolona, że o synu, który uczy się jak student zrywami i wspomaga espresso nie wspomne
Side, jak to wystarcza wam 3/4 opakowania...czego? Tej sztangi z 10 kapsulkami??? Nam sztanga wystarcza na 5 dni...Ale to maks to opcja, kiedy każde z nas wypije jedynie jedna kawę dziennie u nas sztanga 10 szt kosztuje 2,4 ojro.

Stary 2013-12-22, 11:40   #1306
Ela87
Zakorzenienie

Nie wiem czy zdecydujemy się na kapsułki. Bo w kapsułkach nie ma możliwości regulacji tego jak kawa jest mocna?

Mój tata ma bardzo fajny ekspres (ale to jest ogromny kolos) i tam wsypuje się całe ziarna kawy i on mieli na bierząco, można ustawić sobie ilość kawy i intensywność i oczywiście ze spienionym mlekiem była dla mnie przepyszna.

Mamy też mniejszy ekspres, do którego trzeba dać już zmieloną kawę i tam ile wleje, tyle jest, nie da się ustawić ilości tej kawy, a poza tym jak się chce świeżo zmieloną, to trzeba najpierw ją zmielić i jest ogółem kupa roboty i smak juz nie ten

Stary 2013-12-22, 11:52   #1307
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też posiadam Tchibo i jestem zadowolona, że o synu, który uczy się jak student zrywami i wspomaga espresso nie wspomne
Side, jak to wystarcza wam 3/4 opakowania...czego? Tej sztangi z 10 kapsulkami??? Nam sztanga wystarcza na 5 dni...Ale to maks to opcja, kiedy każde z nas wypije jedynie jedna kawę dziennie u nas sztanga 10 szt kosztuje 2,4 ojro.
Nas jest tylko dwoje z czego mąż większość dnia w pracy więc tam kawę pije, więc właściwie kawkę piję tylko ja i jak ktoś wpadnie, a maż od czasu do czasu i wtedy wybiera te smakowe limitowane Dla mnie mogłyby istnieć tylko pomarańczowe kapsułki kawy filtrowanej Caffe Crema. Fajne mają też odkryłam dopiero w ciązy te kawy bezkofeinowe bo smakują tak samo jak zwyczajne i mawet działają na pscyhikę tak że wydaje mi się że piję normalne
To cena wychodzi na waszą koszyśc bo dziś euro stoi 4,15 czyli wychodzi ok 10zł za wasze opakowanie a u nas 12 do 15. Pewnie też macie system 8 pieczątek na wizytówce i dostaje sie opakowanie gratis?
Na prawdę tak obiektywnie dla kogoś kto pije wyłącznie kawę uważam że to jest bardzo dobry ekspres, ma ładny design, wszyscy moi znajomi je właściwie mają i nawet jak się komuś zepsuł to serwis działa wspaniale, nawet dają ekspresu zastępcze.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Nie wiem czy zdecydujemy się na kapsułki. Bo w kapsułkach nie ma możliwości regulacji tego jak kawa jest mocna?

Mój tata ma bardzo fajny ekspres (ale to jest ogromny kolos) i tam wsypuje się całe ziarna kawy i on mieli na bierząco, można ustawić sobie ilość kawy i intensywność i oczywiście ze spienionym mlekiem była dla mnie przepyszna.

Mamy też mniejszy ekspres, do którego trzeba dać już zmieloną kawę i tam ile wleje, tyle jest, nie da się ustawić ilości tej kawy, a poza tym jak się chce świeżo zmieloną, to trzeba najpierw ją zmielić i jest ogółem kupa roboty i smak juz nie ten
Kapsułki mają różną intensywność. Jest kilka skal intensywności smaku. Tu masz np z prawej strony podział jak to wygląda:
https://www.tchibo.pl/-c400005820.html#

gdybym jednak miała na zbyciu ok 3-4 tysiaków tez chętnie kupiłabym taki do kawy w ziarnach
Stary 2013-12-22, 12:03   #1308
Ela87
Zakorzenienie

Widziałam ostatnio taki z młynkiem za 800zł więc jest różnica
Pomyślę jeszcze, tylko ja muszę mieć mały ekspres, bo to będzie w moim pokoiku stało.

Stary 2013-12-22, 12:16   #1309
BeautifulLie
Zadomowienie

Cayenne wspolczuje ci bardzo :-* odpoczywaj caly dzien!

Ja mam straszny dzien znowu zab boli, trucizna nie pomogla jeszcze mam na pieńku z tz wiec pójdę sobie do mamy się odstresować

Stary 2013-12-22, 14:02   #1310
czbasia
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim Alem zmeczona.. Wróciliśmy od znajmych wczoraj opółnocy i wziełam sie za książkę.. Do 3 czytałam wstałąm po 10 kawa się posiłkuję, ale jakas niedoyebana jestem... Czuję się jakbym wczoraj popiła okropelnie

Side gratuluję wizyty..Ale duże już te nasze dzieciaczki. Niedawno punkciki kilkumilimetrowe a teraz już na kilogramy mierzymy.. A lekarz faktycznie miał gest )

Ela ogromne gratulacje:brawo: ale duża dziewczynka już .. Ale słodka jest Rozczuliłąm się
Baja dzięki a koszule zamówila te:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3776038494
i http://allegro.pl/show_item.php?item=3776293019
stwierdzilam ze i tak pozniej nie będę w nich „chodzic” i najtanszych szukałam. Wziełam tez:
pieluchy: http://allegro.pl/show_item.php?item=3729714752 i http://allegro.pl/show_item.php?item=3752835833
kocyk: http://allegro.pl/show_item.php?item=3767437289 i butelkę: http://allegro.pl/show_item.php?item=3769371769
a dla siebie rajstopy: http://allegro.pl/show_item.php?item=3804822378 na swieta się wystroję
w pon paczka będzie to coś na tamat jakości mogę rzec jak zainteresowane

(t)Asia ja z mebelków tylko łóżecko zamierzam kupić. I przewijak taki na łóżeczko nakładany.. Ale my urządzamy pokoik dla małej i tak planujemy szafę pod zabudowę i zamierzam jej rzeczy tam trzymać)

Mmhym oszczędzaj się i dbaj o siebie.. Super ze jesteś,
Maggie… przystopuj i dużo wypoczywaj.. Musi być dobrze

My dziś będziemy choinkę ubierać a jutro ciasta zamierzam zrobić a w wigilię sałatkę, w tym roku będzie oszczędnie.. Śledzie pod pierzynką zrobie i tylee..

Zaczęłąm dziś 30tc
No i jak tak rozmawiamy o pukaniu dziecka po głowie To na poprawę humoru:
w brzuchu rozmawiają dwa bliźniaki:
Wierzysz w życie po urodzeniu?
Nie wiem.
Bo ja jestem niewierzący. A ty widziałeś mamę?
No nie, ale wczoraj tu stwórca zaglądał.

Miłego popołudnia)
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 14:27   #1311
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam od kilku dni taką zgagę, ze już nie mogę wytrzymać czy to potrwa do końca ciąży????
obawiam się, że tak

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

wpadlam sie tylko z Wami pozegnac. Odezwe sie juz z Pl

mmhym fajnie, ze jestes juz w domu Odpoczywaj
mam nadzieję, że dojechaliście szczęśliwie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim Alem zmeczona.. Wróciliśmy od znajmych wczoraj opółnocy i wziełam sie za książkę.. Do 3 czytałam wstałąm po 10 kawa się posiłkuję, ale jakas niedoyebana jestem... Czuję się jakbym wczoraj popiła okropelnie

Side gratuluję wizyty..Ale duże już te nasze dzieciaczki. Niedawno punkciki kilkumilimetrowe a teraz już na kilogramy mierzymy.. A lekarz faktycznie miał gest )

Ela ogromne gratulacje:brawo: ale duża dziewczynka już .. Ale słodka jest Rozczuliłąm się
Baja dzięki a koszule zamówila te:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3776038494
i http://allegro.pl/show_item.php?item=3776293019
stwierdzilam ze i tak pozniej nie będę w nich „chodzic” i najtanszych szukałam. Wziełam tez:
pieluchy: http://allegro.pl/show_item.php?item=3729714752 i http://allegro.pl/show_item.php?item=3752835833
kocyk: http://allegro.pl/show_item.php?item=3767437289 i butelkę: http://allegro.pl/show_item.php?item=3769371769
a dla siebie rajstopy: http://allegro.pl/show_item.php?item=3804822378 na swieta się wystroję
w pon paczka będzie to coś na tamat jakości mogę rzec jak zainteresowane

(t)Asia ja z mebelków tylko łóżecko zamierzam kupić. I przewijak taki na łóżeczko nakładany.. Ale my urządzamy pokoik dla małej i tak planujemy szafę pod zabudowę i zamierzam jej rzeczy tam trzymać)

Mmhym oszczędzaj się i dbaj o siebie.. Super ze jesteś,
Maggie… przystopuj i dużo wypoczywaj.. Musi być dobrze

My dziś będziemy choinkę ubierać a jutro ciasta zamierzam zrobić a w wigilię sałatkę, w tym roku będzie oszczędnie.. Śledzie pod pierzynką zrobie i tylee..

Zaczęłąm dziś 30tc
Nie wiem.

Miłego popołudnia)
Oglądałam rzeczy u tego sprzedawcy, jak koszule dojdą dać znać jak z jakością
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 14:38   #1312
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Wrzucam dwa tylko.
Reszta oczywiście też ładna, ale te dwa najlepsze...
Zakochałam się w twoim maleństwie Aż tż podziwiał

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny - stęskniłam się za Wami

side85 ogromne gratulacje za wizytę i 30 tydzień i słuchaj się lekarza i dużo wypoczywaj

Ela87Ela! Jakie zdjęcia! Chyba sama się zakochałam w Twojej córce Ogromne brawka dla Małej za półtora kilograma!

Ja dzisiaj wróciłam do domu. Przepraszam, ale nie będę nadrabiać - przeczytałam tylko dzisiejsze wiadomości Ogólne zalecenie: oszczędzać się, dużo leżeć, łykać mnóstwo magnezu i niedługo zgłosić się do lekarza prowadzącego. Ale ogólnie w sumie nie czuję się zaopiekowana, bo nikt mi przy wypisie już tej szyjki nie sprawdził. I jakoś bardziej ufam swojej lekarce, więc chcę się zapisać do niej jak najszybciej, sprawdzić czy się nie pogłębia, ale pewnie dopiero do nowym roku. Ogólnie dalej mam czasem twardnienia, zaraz jak się zmęczę albo siedzę lub stoję chwilę.
Dziewczyny, w każdym razie, nie lekceważcie żadnych dziwnych oznak i mówcie o wszystkim lekażowi. Bo mnie te twardnienia w ogóle nie bolały - może trochę niekomfortowe to było. Jakbym nie powiedziała lekarce podczas USG, to pewnie by nawet nie sprawdziła szyjki w tej sposób i nie wiedziałybyśmy, bo ponoć z zewnątrz szyjka fajnie zamknięta. No a tu ten lejek... Bo to gorzej niż gdyby szyjka była zwyczajnie skrócona, ale zamknięta z obu stron.
No nic, będę na siebie uważać i może się okażę, że jeszcze będą mi poród wywoływać

Co do tematu libido - u nas celibat do końca ciązy zarządzony
A wcześniej brałam po pół roku novynette i yasminelle, ale mnie strasznie po nich piersi bolały... Strasznie. I nie wiem dalej czy to była przyczyna, ale w ciągu tego pierwszego pół roku przytyłam 8 kg... A teraz juz pod koniec brałam 2 lata NuvaRing - super sprawa, bo ja zapominalska jestem Chyba chciałabym do niego wrócić po karmieniu.

Gdyby ktoś chciał uzupełnić wagę swojego Maluszka z wizyt z tego tygodnia czy wcześniejszych, to proszę napisać jeszcze raz albo na PW
Dobrze, że cię wypuścili przed świętami

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Dla gratuluje udanej wizyty :-*

Mmhym witaj kochana!! :-* Oszczędzaj sie!!

Jak tak czytam wagi waszych maluszków to sie trochę o mojego Stasia martwie bo 26 tc i 709g to tak Malo w porównaniu do was...

Moje też mi się wydaje małe w porównaniu z innymi

Ubrałam choinkę i się zrobiło super świątecznie
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 15:16   #1313
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czbasia;44260048

[B
Zaczęłąm dziś 30tc [/B]
Nie wiem.

Miłego popołudnia)
Gratki za 30tc!!!

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Moje też mi się wydaje małe w porównaniu z innymi
Pewnie jeszcze wystrzelą jak z procy

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

a ja się zorientowałam, że zaczynam dzisiaj studniówkę ;D
Stary 2013-12-22, 16:49   #1314
Ela87
Zakorzenienie

Udało mi się upiec pierniki
Tylko mój piekarnik pozostawia wiele do życzenia No i nie miałam foremek, więc co mi wyszło, to wyszło, można by pomyśleć, że wycinałam po wypiciu pół litra wódki

Cytat:
Ja mam straszny dzien znowu zab boli, trucizna nie pomogla jeszcze mam na pieńku z tz wiec pójdę sobie do mamy się odstresować
Współczuję Ci tych męczarni Ja wyrywałam zęba u chirurga w ciązy, ale na szczęście nie 8...

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość

Zaczęłąm dziś 30tc
Nie wiem.

Miłego popołudnia)
Też czasami jak mnie weźmie na książkę, to czytam do późna

za trójeczkę z przodu

Cytat:
teraz już z górki. Dwucyfrowa liczba

Stary 2013-12-22, 17:54   #1315
mara86
Raczkowanie

Dziewczyny jak piszecie o wypiekach to aż ślina mi cieknie w jutro mam glukoze :banghead:

Stary 2013-12-22, 18:08   #1316
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Nas jest tylko dwoje z czego mąż większość dnia w pracy więc tam kawę pije, więc właściwie kawkę piję tylko ja i jak ktoś wpadnie, a maż od czasu do czasu i wtedy wybiera te smakowe limitowane Dla mnie mogłyby istnieć tylko pomarańczowe kapsułki kawy filtrowanej Caffe Crema. Fajne mają też odkryłam dopiero w ciązy te kawy bezkofeinowe bo smakują tak samo jak zwyczajne i mawet działają na pscyhikę tak że wydaje mi się że piję normalne
To cena wychodzi na waszą koszyśc bo dziś euro stoi 4,15 czyli wychodzi ok 10zł za wasze opakowanie a u nas 12 do 15. Pewnie też macie system 8 pieczątek na wizytówce i dostaje sie opakowanie gratis?
Na prawdę tak obiektywnie dla kogoś kto pije wyłącznie kawę uważam że to jest bardzo dobry ekspres, ma ładny design, wszyscy moi znajomi je właściwie mają i nawet jak się komuś zepsuł to serwis działa wspaniale, nawet dają ekspresu zastępcze.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Kapsułki mają różną intensywność. Jest kilka skal intensywności smaku. Tu masz np z prawej strony podział jak to wygląda:
https://www.tchibo.pl/-c400005820.html#

gdybym jednak miała na zbyciu ok 3-4 tysiaków tez chętnie kupiłabym taki do kawy w ziarnach
Wychodzi w sumie drogo, bo euro dobrze się trzyma, w sumie jak kształtuje się na poziomie 3,8-3,9 to już tanizna. Poza tym tu wiele osób ma kartę Tchibo, jak się coś kupuje

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Kurna, znowu coś nacisnelam
Dokończę: jak się coś kupuje, to daje się karty jak na stacji benzynowej do nabicia punktów, często wtedy za punkty kawa jest za free, albo dla posiadaczy kart kawa np za 2 eurasy.
Usmiejesz się, ale moja ulubiona to przelewowa, jasnoniebieska, mama i teściowa zapijaja się kremowymi właśnie (żółta i pomarańczowa). Syn standardowo musi sobie walnąć parę espresso w ciągu dnia a raczej nocy
Ela, intensywności nie można ustawić, ale można ją kupić, właściwie z każdego rodzaju są dwie intensywności...

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Gratki za 30tc!!!

Pewnie jeszcze wystrzelą jak z procy

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Gratulacje!!!

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Muszę jeszcze pochwalić dziś mojego malza, od rana gotuję że mną wszystko, kroi jak najlepsza maszynka do krojenia, a za chwilę robimy razem bigos i pierogi, znaczy on kroi mięsa, cebulę itp, ja zaleje kapuche woda, a pierogi on wyrobi ciasto, walkuje, ja wykrawam i kleje (lubie, uspokaja mnie to )

Aaaa, i taka ładna mi szuba wyszła, że hej, a prawie wszystko malz pokroil

Stary 2013-12-22, 18:37   #1317
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak piszecie o wypiekach to aż ślina mi cieknie w jutro mam glukoze :banghead:

A ja mam cukrzycę to dopiero hardcore no ale nauczyłam się z tym żyć. Trzymam kciuki za wyniki :glukoza:

Cytat:
Wychodzi w sumie drogo, bo euro dobrze się trzyma, w sumie jak kształtuje się na poziomie 3,8-3,9 to już tanizna. Poza tym tu wiele osób ma kartę Tchibo, jak się coś kupuje

Kurna, znowu coś nacisnelam
Dokończę: jak się coś kupuje, to daje się karty jak na stacji benzynowej do nabicia punktów, często wtedy za punkty kawa jest za free, albo dla posiadaczy kart kawa np za 2 eurasy.
Usmiejesz się, ale moja ulubiona to przelewowa, jasnoniebieska, mama i teściowa zapijaja się kremowymi właśnie (żółta i pomarańczowa). Syn standardowo musi sobie walnąć parę espresso w ciągu dnia a raczej nocy
Ela, intensywności nie można ustawić, ale można ją kupić, właściwie z każdego rodzaju są dwie intensywności...
Właśnie myślimy z tż. Dla niego lepszy zwykły ekspres bo codziennie pije kawę, dla mnie lepsze te kapsułki, bo lubie różne smaki i nie piję codziennie.
Znowu do zwykłej kawy z ekspresu mogę dokupić soki smakowe...
Nasze myślenie pewnie skończy się na tym, że nie kupimy nic przez rok

Stary 2013-12-22, 19:08   #1318
teQiba
Moderator

Cytat:
Udało mi się upiec pierniki
Tylko mój piekarnik pozostawia wiele do życzenia No i nie miałam foremek, więc co mi wyszło, to wyszło, można by pomyśleć, że wycinałam po wypiciu pół litra wódki
He, he - daj znac jak w smaku bo to chyba wazniejsze niz ksztalt

Gratuluje rozpoczetych tygodni i studniowki

Madrowalam sie zebyscie sie nie przemeczaly a sama dzisiaj sie styralam i padam na pyszczek
Jakos jak sprzatam sama to i przerwy robie i nie za duzo, a jak z TZ to nie wiadomo kiedy a caly dzien na sprzataniu zlecial
Teraz juz sie nie mam zamiaru podniesc z lozka az do jutra - no chyba ze na siku
Stary 2013-12-22, 19:18   #1319
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

Dziś bierzemy z TŻ moich bratanków na całodniową wycieczkę do Farmy Iluzji. Planowane atrakcje to m.in. gabinet Świętego Mikołaja, Fabryka Elfów, Zamek Królowej Śniegu czy zjeżdżanie po sztucznym śniegu.
Ja teżchcę
Cytat:

To ja życzę oby ten dzień szybko się skończył i jutrzejszy był lepszy
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Ubrałam choinkę i się zrobiło super świątecznie
Też miałam plan ubrać... tylko zapomniałam, gdzie schowałam lampki szukaliśmy godzinę, ale wydaje mi się ich w tym roku za mało i TŻ ma jutro dokupić, więc stoi choinka z lampkami, a bombki i łańcuchy obok w pudle czekają na jutro

Dobry wieczór! Byliśmy dzisiaj na spowiedzi i w galerii. Wszyscy mają kocyk z pepco mam i ja

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 19:26   #1320
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Witam się leniwie- niedzielnie Widzę, że u Was porządki pełną parą. My wczoraj wygraliśmy choinkę (prawdziwą) więc jutro będziemy ją ubierać- tylko bombek muszę dokupić

Dziś byłam na wizycie u ginki i miałam ważenie- przez miesiąc schudłam 1,5 kg
Nie chcę już chudnąć tylko utrzymać jak najdłużej moją wagę. Moja gin jest jakaś nienormalna za przykład idelanego przybierania na wadze wskazała mi jedną z położnych z przychodni, która w ciąży przytyła 6 kg i urodziła dziecko 3,9 kg. Dodam, ze położna ma 40 lat i sporą nadwagę

Poza tym mówi, ze np we Francji zaleca sie przytyć do 8 kg max. Nie wiem czy to prawda, może Pola (jeśli dobrze pamiętam, mieszkająca we Francji) się wypowie.
Kobitki z Niemiec niech tez się wypowiedzą bo mnie to ciekawi

Robiłam wywiad wśród moich znajomych, które rodziły i każda przytyła od 12 do 16 kg. Moja lekarz tego nie akceptuje. Na następną wizytę jeśli przytyję to po prostu powiem, ze się ważyłam w domu i podam inną wagę, nie wchodząc na tę w gabinecie. Nie mam zamiaru się ciągle tą moja wagą stresować Mój drugi lekarz do którego chodzę na NFZ nie ma żadnych zastrzeżeń. Mówi, że każda kobieta tyje inaczej ale fakt faktem niektóre kobiety naprawdę przesadzają np tyją po 25-30 kg tylko i wyłącznie ze względu na to, że uważają, ze powinny jeść za dwoje

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości