Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVIII - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-22, 16:26   #1411
Inkus97
Rozeznanie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVIII

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Prawda brutalnie-brutalna: z łatwowierności życie Cię wyleczy, tak samo jak być może nauczy, by nie ufać drugiej osobie do końca.

Mój pierwszy chłopak (kiedy to było ) zakończył związek z dnia na dzień i więcej się nie odezwał. Tak po prostu... bywa i nie warto tego rozpamiętywać. To tylko blokuje przed poznaniem kolejnego faceta

A Tobie radzę nie pisać więcej to M. Nie dawaj mu satysfakcji, że jest panem sytuacji.

Ja, stara krowa, idę dziś na osiemnastkę. Ale się nawalę z dzieciakami
Ja mam nadzieję, że nauczę się właśnie, że łatwowierność nie jest dobrą cechą. Łudzę się, że rok 2014 pozwoli mi zmieniać się pod tym względem właśnie

M. dokładnie tak samo zakończył to wszystko. Przestał się odzywać tak z dnia na dzień, a ja myślałam, że mnie szlak trafi. Pisałam do niego pierwsza, a On odpisywał mi tzw. półsłówkami. To denerwowało mnie jeszcze bardziej niż to gdy nie pisał.

Nie odzywam się do niego. Nie zrobię już tego na pewno. Jeśli napisze to z kultury oczywiście odpiszę, ale niech nie liczy na powrót do czegokolwiek ( chociaż jestem pewna, że gdyby chciał zacząć wszystko od nowa byłabym w stanie z dnia na dzień wymazać przeszłość z pamięci bo bądź co bądź, kocham go .

Jaka stara krowa ja się pytam?! Toż Ty młoda rura jesteś. Baw się póki możesz!

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość

Hoho, czyli nadal jesteście w przerwie... Nieźle... Wiesz co? Kaś dobrze prawi, żebyś do niego nie pisała, ale z drugiej strony ile można trwać w czymś takim - ja bym po prostu napisała do niego, że chyba po miesiącu milczenia nie ma to już większego sensu, c'est la vie i adieu.

Miałam jechać dzisiaj do muzeum z koleżanką, ale się rozchorowała. Kolejny dzień lenistwa.
Tak, jesteśmy wciąż na etapie przerwy i po tym co napisał, że "kiedyś się na pewno odezwie" stwierdzam, że ta przerwa to chyba jeszcze dość długo będzie trwać
Ja do niego pisać nie zamierzam. On też się na pewno nie odezwie. Po prostu musimy o sobie zapomnieć. Ekhem, tzn., ja muszę o nim zapomnieć bo On zrobił to już kilka tygodni temu.

Poszłabym sobie do muzeum, ale w moim mieście są tylko 2 muzea i w nich byłam kilkakrotnie. Wszystkie pomieszczenia znam na pamięć

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:

Chyba mi ożyła, jak to moja rodzicielka powiada I za tydzień idę na randkę
No proszę. Kaś Nam się rozhulała. Co chwilę randka. Proszę, proszę. Co Ty robisz, że tylu wielbicieli masz? Może zdradzisz mi jakieś sekret?

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Odkryłam, że w bolącym nadgarstku coś mi przeskakuje. Chyba bez wizyty u lekarza się nie obędzie

Wróciłam od babci. Tak się najadłam. Osz w mordę

Tak bardzo nie mam co z sobą zrobić. Chyba idę piec ciasteczka. Naszła mnie wena kulinarna. Trza to wykorzystać bo kiedy znów najdzie mnie taka chcica to ja nie mam pojęcia
Inkus97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 16:30   #1412
Kaveri
Spaceroholiczka

Nie umiem się ostatnio wbić w Wasze rozmowy
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 16:37   #1413
meeedzik
Zakorzenienie

Miranda piękne zdjęcie i super to serduszko przyjaciółka na pewno się ucieszy
A co do snu, to normalnie dość miałam, wszędzie były te pająki, grube włochate no obrzydliwe blehh...

Patka ja gorzej od tych z cienkimi nogami, boję się tych grubych i wielkich.
Stary 2013-12-22, 16:40   #1414
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Miranda piękne zdjęcie i super to serduszko przyjaciółka na pewno się ucieszy
A co do snu, to normalnie dość miałam, wszędzie były te pająki, grube włochate no obrzydliwe blehh...
Dziękuję Jeszcze nie wiem czy przyjaciółka to dostanie, bo takie rozwalone chyba nie wypada

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 17:05   #1415
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Nie umiem się ostatnio wbić w Wasze rozmowy
Pół dnia Cię nie było, to dlatego .

Choruję: http://www.mosquito-sklep.pl/pl/nowo...ca-z-kola.html# , http://www.mosquito-sklep.pl/pl/kole...-sukienka.html# ale wkurzę sie jak kupię teraz a będzie obniżka

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 17:25   #1416
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:

Choruję: http://www.mosquito-sklep.pl/pl/nowo...ca-z-kola.html# , http://www.mosquito-sklep.pl/pl/kole...-sukienka.html# ale wkurzę sie jak kupię teraz a będzie obniżka
Choruję z Tobą

Jutro Luby odwozi mnie do babci, dziś więc (znów) włosowe full option. Zaraz idę zmyć Biovaxa do suchych, potem odżywka d/s Gliss Kur Ultimate coś tam , odstawię na jakiś czas płukankę z nafty na rzecz lnianej i jako b/s Ziaja z rzepą (kurna jaki śmierdziel! )
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 18:11   #1417
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Coś Ty ? Za własne pieniądze dręczyć się ? Ja nawet w znieczuleniu odbywam kontrole zębów u dentysty.

Gotujesz ziarna ? Opowiadaj, bo też mam problemy z dłońmi.

Matko kochana ! Toż grzaniec, "galicyjskim" nazwany, to istna małmazja dla podniebienia i trzewi. Tego grzańca to bogowie na Olimpie popijali, wmawiając maluczkim, że to ambrozja.

Aaaa, to już lepiej i tak od serca. Lepsze to niż : "Nigdy nie będę w stanie wybaczyć tego mamie (w domyśle : że zostawiła mnie i brata)".

I znowu się wtrąci Ciotka Dobra Rada : życie to nie bajka; czas przestać w jednorożce wierzyć Nigdy i nikomu tak do końca nie ufaj ( Nemini crede - którą to mądrość retoryce Cycerona przypisują ). Wiesz, ja to nawet sobie zbytnio nie ufam Zasada ograniczonego zaufania !

A jak barszcz ?
Ja muszę przyznać się : sromotą wielką zakończyła się moja próba ugotowania barszczu. Po raz pierwszy gotowałam barszcz i ... upokorzenie.

Nieprawda ! Toż to mazurek, a więc rytm średni lub szybki . Od akcentu taktu zależy czy w stronę kujawiaka czy oberka pójdzie.
Ot, durnie aranżują. Gromy się po dziś dzień sypią na głowę mojej faworyty, Edyty Górniak, za wykonanie hymnu. A w tym przypadku to w dupsko głupio-mądry (subiektywna ocena) Adma Sztaba powinien dostawać, nie ona.

Co do filmów : oglądałam "Porachunki" z Robertem De Niro. Nie polecam, szkoda czasu.
Mnie się hymn w jej wykonaniu nie podobał. Po prostu uważam, że jest to za poważny utwór na takie przeróbki. Zresztą te przeróbki to tylko moda. Za jakiś czas będzie się czego innego oczekiwać od wykonawców.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 18:18   #1418
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:

Chcę chcę chcę

Blog

Stary 2013-12-22, 18:58   #1419
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:

Mam podobną spódnicę tylko czarną jest świetna

Właśnie skończyłam dwugodzinną walkę z pierniczkami nie mam siły na nic
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 19:06   #1420
201704240919
Konto usunięte

Witam się ponownie Nie wytrzymalam i wykupilam pakiet internetu, żeby mieć jakiś kontakt ze światem komputer leży zepsuty, i najszybciej bedzie naprawiony dopiero po Nowym Roku
U mnie już prawie wszystko skończone, dziś zrobilam risotto z grzybkami i wyszło pyszne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 19:30   #1421
miranda122
Zakorzenienie

Upiekłam z mamą sernik na korzennym spodzie

Blog

Stary 2013-12-22, 19:37   #1422
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Pół dnia Cię nie było, to dlatego
Nie, od jakiegoś czasu mam wrażenie, że piszę sama ze sobą

Odebrałam dziś zdjęcia z klasowej wigilii - wyglądam na nich jak zjawa. Nie miałam pojęcia, że jestem taka blada, zlewam się ze swoją białą koszulą
Stary 2013-12-22, 20:00   #1423
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inkus97 Pokaż wiadomość
Jaka stara krowa ja się pytam?! Toż Ty młoda rura jesteś. Baw się póki możesz!

No proszę. Kaś Nam się rozhulała. Co chwilę randka. Proszę, proszę. Co Ty robisz, że tylu wielbicieli masz? Może zdradzisz mi jakieś sekret?
Młoda jestem, ale nie aż tak młoda jak ludzie, z którymi dziś piję

Jestem dość egzotyczna, po prostu. I męska z charakteru

Tyle, że to przyciąganie działa na krótko na razie. Bardzo szybko się "odzauraczam" ostatnio, a i moi randkowicze czasem się nie odzywają. Bywa
Cytat:
Odebrałam dziś zdjęcia z klasowej wigilii - wyglądam na nich jak zjawa. Nie miałam pojęcia, że jestem taka blada, zlewam się ze swoją białą koszulą
Właśnie dziś zdiagnozowałam u siebie podobną bladość. Hm, ciekawe, skąd ona się bierze
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:09   #1424
meeedzik
Zakorzenienie

Kusi mnie pofarbowanie włosów na jakiś miodowy blond nie wiem w ogóle co mi do głowy przyszło
No i teraz pytanie : czy można pofarbować włosy na jakiś miodowy blond nie niszcząc ich farbą chemiczną? Istnieje jakaś henna albo coś takiego nie niszczącego ? A te farby nowe co o nich tak głośno Olia czy Oleo? Bardzo szkodzą włosom?
Stary 2013-12-22, 20:34   #1425
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Właśnie dziś zdiagnozowałam u siebie podobną bladość. Hm, ciekawe, skąd ona się bierze
Jak wpadniesz na pomysł, to daj znać, choć u mnie może to być anemia, niski poziom żelaza i ferrytyny.
Stary 2013-12-22, 20:41   #1426
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Kusi mnie pofarbowanie włosów na jakiś miodowy blond nie wiem w ogóle co mi do głowy przyszło
No i teraz pytanie : czy można pofarbować włosy na jakiś miodowy blond nie niszcząc ich farbą chemiczną? Istnieje jakaś henna albo coś takiego nie niszczącego ? A te farby nowe co o nich tak głośno Olia czy Oleo? Bardzo szkodzą włosom?
Jeśli na głowie masz blond to możesz spróbować go ocieplić "cyganioną henną" czyli Cassią. Nie istnieje jednak henna farbująca na blond Każda farba chemiczna niesie pewne ryzyko - ważne, by trafić na taką odpowiadającą naszym oczekiwaniom
Cytat:
Jak wpadniesz na pomysł, to daj znać, choć u mnie może to być anemia, niski poziom żelaza i ferrytyny.
Odebrałam swoje ostatnie wyniki i jak się spodziewałam - anemia (no ale straciwszy tyle krwi to czemu ja się dziwię ). A bladość może zależy też od światła?

W przerwach zabawy - Wizaż
Stary 2013-12-22, 20:51   #1427
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Odebrałam swoje ostatnie wyniki i jak się spodziewałam - anemia (no ale straciwszy tyle krwi to czemu ja się dziwię ). A bladość może zależy też od światła?
O, widzisz. U mnie bladość występuje zawsze, ale nie sądziłam, że aż tak
Stary 2013-12-22, 20:54   #1428
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Lakier mi się nawet podoba

Ja, stara krowa, idę dziś na osiemnastkę. Ale się nawalę z dzieciakami
Jakość jest okropna. Rano godzinę czekałam, aż raczy wyschnąć i do teraz się klei .

Cytat:
A mi się bardzo podoba! Byłam dwa razy w H&Mie, nakupiłam trzy lakiery z wyprzedaży, a tego nie widziałam .
W Katowicach był jeden taki. Wahałam się, ale padło na ten-właśnie z racji, że ostatni I mogłam wziąć tamten..

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Co do Lubego - lat 24, skończone studia magisterskie i dwustopniowa szkoła muzyczna
!
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;44259292]
zdjęcie włosów [/QUOTE]

Cytat:
Spódniczka jest rewelacyjna
Cytat:

I jak się bawisz ?
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:59   #1429
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
I jak się bawisz ?
Nieskromnie mówiąc to trochę nie moja liga picia

Ale poderwałam młodą
Stary 2013-12-22, 21:03   #1430
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli na głowie masz blond to możesz spróbować go ocieplić "cyganioną henną" czyli Cassią. Nie istnieje jednak henna farbująca na blond Każda farba chemiczna niesie pewne ryzyko - ważne, by trafić na taką odpowiadającą naszym oczekiwaniom
No własnie mam taki naturalny 'mysi blond' i zastanawiałam się nad tą Cassią, nie wiesz czy gdzieś stacjonarnie można ją dorwać?
Bo ja bym chciała już, natychmiast
Stary 2013-12-22, 21:35   #1431
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie mam taki naturalny 'mysi blond' i zastanawiałam się nad tą Cassią, nie wiesz czy gdzieś stacjonarnie można ją dorwać?
Bo ja bym chciała już, natychmiast
Trzeba szukać tam, gdzie henny stacjonarnie są - istnieją takie miejsca?

Cassia - moje niespełnione marzenie z mijającego roku

Dobra, idę dać się ponieść melanżowi
Stary 2013-12-22, 21:44   #1432
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
A ja zauważyłam, że Golden Fair AM wcale nie jest dla mnie za ciemny jednak
Cytat:
Olia i Oleo to się tylko płaci więcej za nazwę
Cytat:
Wypieprzaj się bawić, a nie!

Titanic zatonął, idę robić Skalpel

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 21:46   #1433
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Coś Ty ? Za własne pieniądze dręczyć się ? Ja nawet w znieczuleniu odbywam kontrole zębów u dentysty.
nie no , dentysta to się rządzi innymi prawami
Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
zaraz wychodzimy, jedziemy, zatem życzę Wam Wesołych świąt,aby wszelkie smutki, kłóotnie odeszły w kąt, a włosy blyszczały równie pięknie co choinka
wzajemnie

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Cześć!

Mam dzisiaj wolne! Pierwszy dzień wolny od poniedziałku. Jutro idę do pracy, w Wigilię również . Poza tym wczoraj posprzątaliśmy mieszkanie przed świętami. Ubraliśmy choinkę w łańcuchy, ale non stop się przewraca. Musimy dzisiaj kupić lepszy stojak. Poza tym jakoś nie odczuwam klimatu świąt. Święta kojarzą mi się ze śniegiem. A za oknem widzę jesień.

Dzwoniłam wczoraj do rodziców. Dzisiaj ich odwiedzę po raz pierwszy od mojej wyprowadzki. Pytali, o której będę. Powiedziałam, że nie wiem, ale w razie czego mam klucze. Ojciec odpowiedział, że tydzień po mojej wyprowadzce do TŻ sąsiad widział jakiś kolesi kręcących się po podwórku i zaglądających przez okna. Na szczęście ich spłoszył. Rodzice wymieni zamki w drzwiach. Wiecie, że od wakacji miałam dziwne przeczucie, że coś się wydarzy? Czasami jak siedziałam sama w domu to bałam się wyjść na podwórko. O zostawieniu otwartego okna w pomieszczeniu, w którym mnie nie było nawet nie było mowy.
A czemuż tak ??? mieszkałaś w jakiejś nieciekawej okolicy ? ;/

dobry wieczór

nadrabiam zaległości internetowe, w tym wizażowe, chrupkam niezdrowe rzeczy, i wklepuje faktury w program, bo jutro muszę zawitać do skarbówki-już się cieszę. uwielbiam wręcz

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 21:48   #1434
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba szukać tam, gdzie henny stacjonarnie są - istnieją takie miejsca?
Ja znam co najmniej dwa

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:02   #1435
Natalia093
Raczkowanie

Witam wszystkie włosomaniaczki.
Ja dopiero zaczynam i długa droga przede mną, ale chętnie do was dołączę
Natalia093 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:23   #1436
miracle93
Raczkowanie

Moja walka o piękne włosy trwa bardzo długo zaczęła się odkąd postanowiłam zmienić kolor swoich włosów. piję pokrzywę, owies, drożdży nie lubię. Zaczęłam stosować Regital. Itp.
miracle93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:25   #1437
pannaatopowa
Zakorzenienie

Do dziewczyn u góry: ja gdyby nie naczynka i przebarwienia do atopii, bym była bladziutka. Kiedyś chciałam z tym walczyć, ale jak odkryłam, ze moja skóra nie lubi się ze słońcem i czasem nawet filtr 50 wchodzi w grę to się pogodziłam i walczę z tymi przebawieniami
ale zanim atopia mnie nie zaatakowała to na każdym zdjęciu wychodziłam biała.

Dziewczynki jak działa kakako na włosy? chce zastąpić nim używany miód w maseczce olejowej. nie jest to dobra opcja dla alergika no i rozjaśnia włosy a ja chciałabym odwrotnie. coś o kakao czytałam, ale zdaje się, że nie jest popularny zbytnio.

@Natalio, czyli nie jestem jedynym żółtodziobem

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.

Edytowane przez pannaatopowa
Czas edycji: 2013-12-22 o 22:26
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 23:42   #1438
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Mam podobną spódnicę tylko czarną jest świetna
No to mnie przekonałaś chyba Kasia Tusk pokazała ją na blogu i wygląda przepięknie .

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Upiekłam z mamą sernik na korzennym spodzie
Ooo, brzmi świetnie .

Cytat:
Nie, od jakiegoś czasu mam wrażenie, że piszę sama ze sobą

Ja całe życie jestem blada i można z tego zrobić atut urody, tak to potraktuj .

Cytat:
Nieskromnie mówiąc to trochę nie moja liga picia

Ale poderwałam młodą
haha, wiedziałam

Edytowane przez deszczowypies
Czas edycji: 2013-12-22 o 23:44
Stary 2013-12-23, 00:11   #1439
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
No to mnie przekonałaś chyba Kasia Tusk pokazała ją na blogu i wygląda przepięknie .

Ooo, brzmi świetnie .

Ja całe życie jestem blada i można z tego zrobić atut urody, tak to potraktuj .

haha, wiedziałam
Ciemna wiśnia na ustach, jaskółki na oczach i blada twarz - o tak

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Do dziewczyn u góry: ja gdyby nie naczynka i przebarwienia do atopii, bym była bladziutka. Kiedyś chciałam z tym walczyć, ale jak odkryłam, ze moja skóra nie lubi się ze słońcem i czasem nawet filtr 50 wchodzi w grę to się pogodziłam i walczę z tymi przebawieniami
ale zanim atopia mnie nie zaatakowała to na każdym zdjęciu wychodziłam biała.

Dziewczynki jak działa kakako na włosy? chce zastąpić nim używany miód w maseczce olejowej. nie jest to dobra opcja dla alergika no i rozjaśnia włosy a ja chciałabym odwrotnie. coś o kakao czytałam, ale zdaje się, że nie jest popularny zbytnio.

@Natalio, czyli nie jestem jedynym żółtodziobem
Zz ciekawości sprawdziłam, czym jest atopia. Po chwili uświadomiłam sobie, że miałam toto w postaci zmiany na lewej powiece, trochę poniżej łuku brwiowego - i to przez dość długi czas
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 00:52   #1440
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Ciemna wiśnia na ustach, jaskółki na oczach i blada twarz - o tak
Jaskółki w sensie kreski?
Ja to dosyć spokojna jeśli chodzi o makijaż jestem, raczej brązy, beże, największe szaleństwo to błękit lub śliwka za to mam rude włosy

Odkryłam, że moja mama ma w łazience słynne "rybki" A+E

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości