|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
na mnie nie ma mocnych! oby tylko to kiedyś przyszło ![]() ![]() a na all są za tyle samo?
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
|
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
uznaję porządki świąteczne za zakończone
Plecki zaczęły boleć więc już nic nie robię. a za godzinę będą teściowe z babcią. Także nie wiem czy dzisiaj jeszcze zajrzę ale widzę że wy też ostro zapracowane.
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
Jestem padnięta. Chatę sama musiałam wysprzątać bo małż się nagle ulotnił a teściowa tylko pranie rozwiesiła i więcej nic nie zrobiła "bo ona taaaka strasznie zmęczona" ![]() Choinka ubrana. teraz ja wściekła siedzę przy lapku a małż gania po pokoju z chrześniakiem i teściówka z nimi i na dodatek miele i miele tym jęzorem Ludzie ta kobieta doprowadza mnie do szału. Nalała zupy do talerza i mówi że nalane. Ale żeby się zapytać czy ja może chcę, to nie bo po co, a później pretensje że nie chce jeść. Jeszcze jakiś czas w tym domu i jej powiem parę słów. A małż się czepia że mogłabym być milsza i się inaczej odnosić A w ogóle to na dodatek pół nocy nie spałam. Jakiś niewiem, skurcz mnie ciągle w nodze łapał. Nie taki typowy, ale takie to dziwne uczucie było. Czasem tak mam jak długo na miejscu pasażera jadę. No myślałam że wyjdę z siebie. Nie wiem może dzidzia coś tam uciska że tak się dzieje bo łapało mnie tak tylko w jedną nogę
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Beata współczuję mieszkania z teściową, to niestety zawsze się źle kończy
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
fantastka, rozglądamy się za czymś swoim ale wiadomo, to nie prosta sprawa jest. bo jak jest coś fajnego to wołają jak bym we wrocławiu mieszkała a jak jest coś w fajnych pieniądzach to strasznie malusi metraż. Ehhhh ciężko zdobyć własne lokum a jeszcze jak pomyślę o tym że trzeba będzie brać kredyt to mi słabo
Jutro na szczęście ewakuuję się do rodziców a w poniedziałek to już o 6 rano mnie tutaj nie będzie i zamierzam późnym wieczorem dopiero wrócić. Wigilia to tutaj tak chwile tylko, a później do moich rodziców i tam będziemy siedzieć i siedzieć to może oddychnę trochę. Aż się boję co to będzie jak się bejbik pojawi. Ta kobieta będzie mi się we wszystko wtrącać wojna jak nic wisi w powietrzu
|
|
|
|
#1987 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
![]() Mam posprzątana kuchnie i w łazience tylko płytki zostały, ale nie wiem czy mi się chce dziś. Czekam aż mąż umyje okna, bo taki rozpiździaj jest. W pokoju tylko kurze przetrzeć i podłogi wszędzie pomyc i będzie cacy już. |
|
|
|
#1988 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mężuś mój chory - ma gorączkę i grypsko go złapało.
Dziś czeka mnie samotna noc. Dziewczynki moja rodzinka pozjeżdżała się z różnych stron świata więc będzie mnie tu mniej przez okres świąteczny. Mam nadzieję, ze mi wybaczycie Cytat:
Super, że wszystko w porządku. Szkoda, że nie możemy filmiku oglądnąć ![]() Cytat:
Cytat:
20 tydzień - ależ ten czas leci Cytat:
![]() No ale u Ciebie jest inaczej, masakra, że tak we wszystko się wtrąca
|
||||
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś tylko podczytałam Was niestety nie mam siły odpisywać sprzątnęliśmy całe mieszkanie zrobiliśmy ostatnie zakupy tylko dokupić pieczywa o wsio a teraz usypiam mam tak masakryczne zaparcie od 3 dni i nie działa nic ani kiwi ani jabłka buuuu i jak tu żyć w święta ?? no jak? a i dziwnie smakują mi pomidory. Lubiłam czasami wziąć sobie pomidora o tako samego i go zjeść teraz mi nie smakują. Już pomijam że te pomidory co są teraz to są szklarniowe pędzone itp ale nigdy tak nie miałam. Jedynie co to z jogurtem mogę zjeść ale też nie jest to tak dobre jak kiedyś. A ja tak kocham pomidory
|
#1990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1991 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale się cały czas pocieszam, że jeszcze kilka tygodni i powinno być znów lepiej ![]() Kochane chciałam Wam życzyć Wesołych i spokojnych Świąt. My dziś ruszamy do rodziców na święta i wracamy dopiero za tydzień, więc pewnie nie będę do tego czasu pisać.
|
||
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w niedzielny poranek
aż dziw, że w weekend się odzywam no ale wiecie wszyscy ogarniają przyszłe święta, robią zakupy i nie ma co po ludziach chodzić ![]() beata współczuję teściowej. no ale to tak jest potem jak młodzi ze "starymi" mieszkają. Na Waszym miejscu póki dziecka jeszcze nie ma ja bym szukała byle czego BYLE BY BYŁO, bo potem z takim maluchem dopiero będzie Wam ciężko. My też z mężem pierwszą 30m kawalerkę zaliczyliśmy i zimną i z grzybem i w okropnej dzielnicy- ALE TO BYŁO NASZE MIESZKANIE I MOGLIŚMY SOBIE TAM ROBIĆ CO CHCIELIŚMY. Nikt nam się nie wpierdzielał, nie musiałam nic robić pod czyjeś dyktando, sprzątałam i jadłam kiedy mi się żywnie podobało. Do dzisiaj. Wiadomo też mamy spięcia w rodzinie, no ale jak to w rodzinie
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-12-22 o 09:32 |
|
|
|
#1993 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() Strasznie intensywny weekend za mną, ale teraz tak przyjemnie siedzę sobie w salonie, wszystko wypucowane, stroiki porobione, choinka wystrojona, a ja odpoczywam W końcu poczułam tą świąteczną atmosferę Jeszcze dziś jak córcia zaśnie popakuję prezenty, a jutro po pracy zrobię sałatkę i rybę po grecku i gotowe ![]() Cytat:
Mój miał 6,6 cm 10 dni temu i też strasznie się kręcił ![]() Cytat:
A w żyrafce to się normalnie zakochałam i jak tylko poznam płeć to będzie to mój pierwszy zakup ![]() Cytat:
) i za nic w świecie nie wprowadziłabym się do żadnych rodziców.
|
|
#1994 |
|
Konto usunięte
|
Cześć.
![]() Właśnie sobie leże i odpoczywam, jeszcze pol godziny do wyrośniecia ciasta, a mąz prasuje i wiesza zasłony. Ubraliśmy choinke, mieszkanie wysprzątane, tylko czekać na święta. |
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana nie przejmuj się mnie też nie będzie. Bo połowa rodzinki u mnie będzie nocować przez dwa dni. Więc też mnie nie będzie.
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że większość z nas wymęczona przedświątecznym rozgardiaszem, szukaniem prezentów, porządkami, wypiekami.... Ja też ledwo na oczy patrzę, jeszcze jakby mnie brało jakieś przeziębienie, ech
Co do mieszkania samemu, to jestem za swoim, ciasne ale własne jak to mówią
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem brak funduszy, ale zauważyłam, że w większości to wygoda ludzi. Mój mąż też zarabiał grosze jak się synuś urodził, musiałam liczyć się z każdą złotówką, ale byliśmy na swoim, fakt faktem zimnym lekko zagrzybiałym mieszkaniu, ale nikt się nie wtranżalał.Szkoda tylko, że ty na tym cierpiałaś, że mąż przez 3 lata nie potrafił nic odpowiedniego znaleźć
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-12-23 o 11:54 |
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy jeszcze będę mieć czas, żeby coś z wami popisać dlatego:
Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru
Przyniesie Ludziom spokój i przyjemność. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia Żyje własnym pięknem, A Nowy Rok obdaruje Was Pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia Niech spełniają się wszelkie Wasze marzenia. |
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
ja tylko na chwilę... wróciłam od lekarza, i póki co nie idę do szpitala. Gin dała mi nadzieję... od czwartku dzidzia urosła, serduszka jeszcze nie ma ( ale pokazywała mi coś co według niej jest serduszkiem) , ale powiedziała, że czekamy jeszcze tydzień, powiedziała, że mają liche usg, ale za tydzień wszystko powinno być jasne... także pełna nadziei czekam.. proszę o kciuki.. |
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jezu!!!! to jeszcze jest nadzieja!!!!!!!!!! kochana trzymam kciuki nawet w stopach, wierzę, że urośnie!!!!
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz trzeba mieć nadzieję trzymam kciuki ![]() u mnie serduszko to były dwie kreseczki ja tamtego nie widziałam no ale skoro lekarz mówi że to to :P
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego dziewczyny, jeżeli macie jeszcze czas to szukajcie swojego! Choćby rodzice byli najukochańsi, to lubią się wtrącać do opieki nad dzieckiem a to dopiero będzie irytować ![]() Cytat:
|
|
#2003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i trzymam mocne kciuki! A nie chcesz pójść na jakieś lepsze usg, żeby dokładnie przyjrzeć się co u dzidzi słychać?
|
|
#2004 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fantastka gratuluje połowinek szybko zleciałoCytat:
Co do skurczy to ja też mam i moja szwagierka ktora jest na tym samym etapie tez. Podejrzewam ze to z niedoboru magnezu i potasu, bede dzis gadala z ginką o tym Ja biore Aspargin poki co a dzis w nocy tez myslalam ze odjade.Cytat:
Cytat:
zazdroszcze że juz masz wszystko gotowe ach ![]() maciejka widziałam na staraczkach i oczywiscie mocno trzymam kciuki
http://s10.suwaczek.com/20120713030123.png http://www.suwaczki.com/tickers/rolol6d8oc2wjmfi.png Edytowane przez skubana Czas edycji: 2013-12-23 o 13:54 |
|||||
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny...kolejny ciężki tydzien przede mną, ale jestem spokojniejsza... najbliższa rodzina wie o wszystkim. i caly tydzień odpoczywam ( nie muszę chyba mówić, że byłam już spakowana do szpitala)
poszłabym gdzieś indziej, ale nie bardzo wiem gdzie, bo nie mieszkam w dużym mieście... |
|
|
|
#2006 |
|
Konto usunięte
|
Ponieważ jutro nie będe już miała okazji, to chciałam dzisiaj życzyć Wam wszystkiego co najlepsze na te Święta. Odpocznijcie, nacieszcie się rodzinami i jedzcie na co macie ochotę.
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi brzuch wywaliło nie wiem czy to gazy czy to to zaparcie ale zamiast jak na 3-4 dni przed początkiem 3go miesiąca wyglądam jak w 5
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech się zdarzy świąteczny cud ![]() Dziewczyny życzę Wam wszystkim wesołych Świąt spędzonych w gronie najbliższych, dużo pysznego jedzonka i wymarzonych prezentów Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-12-23 o 20:00 |
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia mamuśki!!!
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
No to i ja na szybko życzę Wam wszystkich ciepłych, smacznych i wyjątkowych Świąt Bożego Narodzenia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

chyba z rok
na mnie nie ma mocnych!
oby tylko to kiedyś przyszło 

18.08.2010 - zaręczyny

mnie ciągle w nodze łapał. Nie taki typowy, ale takie to dziwne uczucie było. Czasem tak mam jak długo na miejscu pasażera jadę. No myślałam że wyjdę z siebie. Nie wiem
może dzidzia coś tam uciska że tak się dzieje bo łapało mnie tak tylko w jedną nogę

Super, że wszystko w porządku. Szkoda, że nie możemy filmiku oglądnąć
) i do tego cytrynkę, tak jak radzi Juli
Ale się cały czas pocieszam, że jeszcze kilka tygodni i powinno być znów lepiej 

no ale wiecie wszyscy ogarniają przyszłe święta, robią zakupy i nie ma co po ludziach chodzić
gdzie to kupiłaś???? muszę to mieć
no chyba, że było drogie