|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ - pytania, porady, wskazówki - wątek zbiorczy!
Cytat:
Po drugie nie mamy pojecia ile jesz białka/tluszczu/wegli codziennie wiec ciezko powiedziec gdzie masz blad. Po trzecie jeśli przez dluzszy czas cwiczylas w domu to organizm sie juz przyzwyczail do cwiczen i nawet wylewajac hetolitry potu nie sprawi to ze bedziesz dalej dobrze chudnac - wiec przejdz na cieższy program,dodaj obciazenie chocby w postaci wody mineralnej. Ale jeśli zależy Ci naprawde na dobrym i zdrowym schudnięciu to najlepiej i najszybsze wyniki osiagniesz chodząc na silownie 3x w tygodniu. Nie martw sie - zeby miec DUŻE miesnie po silce trzeba jesc o wiele wiecej niz Ty będziesz. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- edit: Madziunia_85 - nie wiem czy wiesz ale morwe białą pija się przy podwyzszonym cisnieniu bo je obniza
|
|
|
#2762 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#2763 |
|
Przyczajenie
|
Co sadzicie o suplementah tj. Slimcea? Ultra Slim ?
Mam nadwagę z 8 kilo...
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Przyczajenie
|
Nie znam w ogóle tych suplementów, teraz na topie jest zielona kawa, warto poszukać, ja kupiłam we Wrocławiu w galerii handlowej Sky Tower, jestem zadowolona z efektów. Oczywiście dieta, wysiłek fizyczny jest na wysokim poziomie
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe
|
|
|
|
|
|
#2766 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio pilam u ciotki zielona kawe - wygladem i zapachem zdecydowanie nie zacheca
Ale da sie wypic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2767 |
|
Przyczajenie
|
ja nie wieżę w diety w których liczy się kalorie. Po pierwsze każdy z nas spala inaczej, po drugie każdego dnia ma się inny wysiłek i potrzebuje się innej dawki energii po trzecie kalorie kaloriom nie równe i zupełnie inaczej się trawią i mają inne ilości witamin.
Jedzenie zdrowych produktów ale z umiarem i ćwiczenia fizyczne to jest droga do zdrowej i ładniej sylwetki. I nie w 3 tygodnie a w 8 miesięcy i bez jojo. Nie każda z nas będzie wyglądać aniołki Victoria Secret i chyba od akceptacji tego powinnyśmy zacząć. trzymajcie się piękne
|
|
#2768 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2769 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny 800 czy 1000 kcal to prosta droga do jojo.
Odchudzanie to proces, nie da się go przyspieszyć bo to prowadzi do ogromnych szkód w organizmie. Ja schudłam 13 kilo w 6 miesięcy. Chudłam średnio 1-2 kg. miesięcznie i to jest zdrowa ilość. Większa ilość jest zawsze kosztem zdrowia i nie dajcie sobie wmówić że jakaś tam dieta cud odchudzi Was w 3 miesiące bo co potem ? Będziecie całe życie jadły według schematu diety ? Założę się że nie. Więc co Was czeka ? Jojo jak z bicza strzelił. [edit-link do własnej strony] Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2013-11-21 o 13:40 |
|
|
|
|
#2770 |
|
Przyczajenie
|
kurcze na mnie tez nic nie dziala, probuje jesc mniej, ale nie moge zniesc uczucia głodu, kupilam w lecie ksiazke chodakowskiej te 30 dni treningu i nic, tylko mnie po tych cwiczeniach kregoslup boli, chyba robię cos nie tak, stosowalam przepisy i efektu prawie nie widać. A tyle czytalam super opinii ze to tak swietnie dziala. Mieszkam na wsi do dietetyka nie mam szans sie wybrac, zostaje interrnet i ksiazki lub plyty do cwiczen. A stosowalyscie metode Gacy? ogladalam jego program, ludzie tam zrzucili tyle kilogramow, az niewiarygodne, szukalam dzis prezentow n mikolajki i widzialam w empiku jego ksiazke, moze tego jeszcze sprobowac?
|
|
|
|
|
#2771 |
|
Konto usunięte
|
Jak wrócić do starego trybu zdrowego jedzenia? Przez ostatni rok nie miałam stresów i ładnie schudłam, teraz jestem na plusie 3 kg (na szczęście jo-jo mnie nie dopadło, a 3kg to tylko moje obżarstwo). Od września mam stres i jem i jem, problemy się mnożą... Co leci - czipsy, ciastka, cukierki, batony... A kiedyś ćwiczyłam, pięknie jadłam.... wiem, że to przez stres, a nie moje obżarstwo, nie mam jak wyeliminować stresu, już nie wiem co robić
![]() Nie kg mnie martwią, bo to nie o to chodzi, boję się, że ciągle jakiś stres mnie zdołuję i będę jeść miesiącami słodkości... a ja chcę ZDROWO jeść bo lubię, ale stres wygrywa
|
|
|
|
|
#2772 |
|
Raczkowanie
|
Chyba najlepiej wrócić do treningów
![]() Po wysiłku fizycznym po pierwsze spada łaknienie, a po drugie człowiek jak poćwiczy to szkoda mu później tak od razu wypełnić spalone kalorie ciastkiem ;-) |
|
|
|
|
#2773 | |||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Ale o prawidłowym tworzeniu jadlospisow mozna poczytac i porownać ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Zebys miala spory przyrost masy mięśniowej musialabys mieć dobrze zbilansowaną dietę z nadwyżką kcal i ćwiczyć siłowo, ze sporym obciązeniem nie 1-3-5 kg, kobiety nie mają zbyt duzych predyspozycji do przybierania w masę mięsniową. Jeśli już to zajmuje to spory kawał czasu, jak na miesiąc przybrałabys z 0,5 kg to bylby spory sukces ( mięśni oczywiscie). Więc sorry, ale to nie możliwe.
|||
|
|
|
|
#2774 |
|
Zadomowienie
|
Ech, mnie już wściekłość ogarnia. Ćwiczę całkiem ostro aeroby i trening siłowy na siłowni po 4-5 razy w tygodniu. Do tego jem niedużo i zdrowo, a schudnąć nie mogę. To możliwe, żeby nie móc schudnąć
Chyba będę na samej wodzie jechać, to moze schudnę w końcu
|
|
#2775 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Skoro masz dużo ruchu, to może jesz za mało i organizm przeszedł w tryb oszczędzania ?
|
|
|
|
|
#2776 |
|
Zadomowienie
|
Nie głodze się, po prostu jem mądrze i nie dostarczam zbędnych kalorii w postaci słodyczy. Chyba będę grubasem, skoro schudnąć nie mogę;(1
|
|
#2777 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
||
|
|
|
|
#2778 |
|
Przyczajenie
|
moje nogi
Cześć dziewczyny
proszę o radę. co sądzicie o moich nogach? czy są ok? czy możecie doradzić jakie ćwiczenia wykonywać aby stały się smuklejesze? przysiady,brzuszki? kompletnie się na tym nie znam..pomocy ![]() 12312131.jpg Edytowane przez mrocznana Czas edycji: 2013-12-20 o 17:29 |
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: moje nogi
smuklejsze czyli chudsze? Ty masz nogi troche za chude
|
|
|
|
|
#2780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Boże, jakie anorektyczne patyki.
Musisz porządnie przytyć...
|
|
|
|
#2781 |
|
BAN stały
|
ja mam dokladnie taki sam problem
|
|
|
|
|
#2782 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
Kolejne załamanie, miesiąc harówy na siłowni, miesiąc bez słodyczy, żadnych pezyejemności i co? Waga w miejscu:'( ja mam już dość, zaczynam się wściekać na to wszystko:'( nie jem za mało, to na pewno niee
|
|
#2784 |
|
Raczkowanie
|
nie daj sobie wmówić, że masz coś nie tak z nogami!!!
|
|
#2785 |
|
Rzabbocop
|
skąd jesteś tego pewna?
|
|
|
|
|
#2786 | |
|
bez kija nie podchodz
|
No a wyliczałaś zapotrzebowanie, liczyłaś ile dziennie jesz kcal jaki rozklad btw, ze jestes o tym przekonana ze jesz wlasciwie, że nie jesz za malo?
|
|
|
|
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Unex;44270440]No a wyliczałaś zapotrzebowanie, liczyłaś ile dziennie jesz kcal jaki rozklad btw, ze jestes o tym przekonana ze jesz wlasciwie, że nie jesz za malo?[/QUOTE
To mój przykładowy jadłospis Śniadanie : Owsianka na mleku, troszkę rodzynek, jakiś owoc do tego II Śniadanie: Jabłko, dwa wafle ryżowe Obiad: Jem taki jak domownicy, ale porcje są nieduże. Zazwyczaj są to dwie łyżki kaszy, mały kotlet i surówka warzywna Podiweczorek: np, szklanka maślanki, 2 wafle ryżowe, banan Kolacja: np. makaron brązowy z odrobiną sera fety i sera żółtego, trochę ketchupu To taki przykładowy jadlospis mojego żywienia. Mi wydaje się, że to niewiele i całkiem jakościowo nie najgorzej. Ale być może tkwię w błędzie? Do tego ćwiczenia 4 razy w tygodniu po półtora godziny-40 minut aeroby i reszta siłowe. I nie chudnę ani grama. To z pewnością nie jest z amalo.
|
|
#2788 | |
|
Rzabbocop
|
[QUOTE=Unperfect;44277626]
Cytat:
To z pewnością jest mało wszystkiego oprócz cukrów (węglowodanów prostych jak ktoś woli) |
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Rzabba;44277829]O widzisz, może tutaj pies pogrzebany...Czyli pewnie za dużo owoców, co? A co byś poleciła jako białko i zdrowe tłuszcze?
|
|
#2790 | |
|
Rzabbocop
|
[QUOTE=Unperfect;44277847]
Cytat:
Białko: mięso, ryby, jaja Zdrowe tłuszcze: tłuste ryby morskie, omega3, oliwa z oliwek, orzechy włoskie, migdały, olej kokosowy |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

Ale da sie wypic