|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki nosisz aparat do zębów? | |||
aparat stały metalowy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
49 | 44,14% |
aparat stały porcelanowy (kosmetyczny) |
12 | 10,81% |
aparat ruchomy |
6 | 5,41% |
nie noszę |
44 | 39,64% |
Głosujący: 111. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ortodonta, stomatolog, chirurg szczękowy - ceny usług , kogo polecamy itd.
Cytat:
A na tej stronie napisałam co i jak: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=475035&page=16 Aparat stały to już nie jest jedyne rozwiązanie na szczęście w dzisiejszych czasach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ortodonta, stomatolog, chirurg szczękowy - ceny usług , kogo polecamy itd.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Białystok: stomatolog/ chirurg stomatolog
Przychodnia Dr. Knasia na Jaroszówce. Przyjmują na NFZ i prywatnie (niestety nie znam cen). Terminy na NFZ są dość krótkie mając na uwadze terminy w innych przychodniach. Polecam całą przychodnię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
BAN stały
|
Ja od jakiegoś czasu leczę się u pana doktora Popko i moim zdaniem to dobry specjalista. Ostatnio ułamał mi się ząb i pan doktor wyleczył go i wygląda jak nowy. W Białymstoku leczyłam zęby też na kasę chorych, ale doszłam do wniosku, że to nie ma sensu, plomba wypadła mi po dwóch tygodniach i poszłam prywatnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
Plomba może i faktycznie na NFZ nie najlepsza, ale usunięcie np. ósemek możemy zaplanować na NFZ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Raczkowanie
|
Hej! Poszukuję dobrego ortodonty w Warszawie, możecie mi kogoś polecić ? Gdzieś gdzie nie czeka się długo na wizyty i ceny są normalne a nie z kosmosu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Serdecznie polecam gabinet ortodontyczny na Kwiskiej 5/7. Mi zawsze zależało na miłej atmosferze, która tam na szczęście jest ![]() Zaczynałam mając tyłozgryz i wyglądając jak królik. Pamiętam, że dzieci w szkole mi strasznie dokuczały z tego powodu. Najpierw więc zaczęłam leczenie od aparatu ruchomego, a potem stałego i teraz jestem zupełnie inną osobą. Na prawdę polecam ! Znalazłam stronę na facebooku gabinetu: tu i prywatną internetową TU |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Przyczajenie
|
Witam, ja z całego serca polecam Ci doktor Anne Widmańską. Przyjmuje na placu Dąbrowskiego w Warszawie. Nie wiem jak z terminami bo odkąd założyłam aparat to umawiam się z wizyty na wizytę. Jak zaczynałam leczenie (to znaczy 2 miesiące temu) to za pierwszą wizytę konsultacyjną z planem leczenia zapłaciłam 200 zł minus 10% bo zapisywałam się z ich strony (dają takie prawo, jeśli zapisujesz się on line). Doktor Widmańska to nie tylko zwykły dentysta ale ma stopień naukowy z ortodoncji co dla mnie było bardzo ważne. Nie chciałam, żeby moimi zębami zajmował się dentysta bez pojęcia i odpowiedniej praktyki. Postawiłam na nią. Wiem, że aparaty zakładają dentyści bez specjalizacji, to mi nie odpowiadało bo się bałam. Takie same koszty a jednak większa pewnośc, że wyniki leczenia będą jak najlepsze. To tak jak z implantami, niby zwykły dentysta może je montowac, ale ja wolałabym żeby zabieg wszczepiania implantów przeprowadzał u mnie chirurg. Taka dygresja dla porównania...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za polecenie Pani doktor
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
Przyczajenie
|
Nie wiem, czy dobrze trafiłam, ale szukam kogoś, kto ma już wszczepione implanty lub wie cokolwiek o nich. W Białymstoku jeden z gabinetów stomatologicznych ogłosił promocję na implanty Biomet 3i. Nie wiem, czy to dobra marka i czy warto kusić się 500 złotowym upustem. Czy mogłybyście mi pomóc? Mam słabe zęby od urodzenia i chciałabym coś z nimi w końcu zrobić. :-( Dziękuję Wam z góry za wszelkie sugestie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
|
To i ja się podłączę. Aparat miałam ściągany na wakacjach. Leczyłam się u dr Anny Zalewskiej(Kraków) i polecam ją bardzo!! Jest to doświadczona pani dr i niesamowicie serdeczna osoba. Nie znam drugiego tak ciepłego i przyjaznego dentysty/ortodonty
![]() A odnośnie samego leczenia - miałam krzywy zgryz i ząbki tez nie do końca idealnie proste ![]() Niestety terminy do pani dr są baaardzo odlegle ale myślę ze warto czekać bo jest to inwestycja w piękny uśmiech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z Ortodontą
Ten wątek od dość dawna nie aktywny, ale zaryzykuję
![]() joannap00 i Asia_1709, też leczę sie u dr S.N. w dentica. Opowiedzcie proszę jak wasze leczenie. Jestem dopiero na początku leczenia i chciałabym wiedzieć jak to u was wyglądało ![]()
Wiem jak trudno jest znalezc milosc. Kiedy znajdziesz kogos, trzeba korzystac z okazji. Nie mozesz tylko siedziec i liczyc na to, ze jutro tu bedzie, bo czasami – bum! Nie ma go. I nie masz nikogo. Hilda, Ugly Betty góra - 23.09.2013 dół i wyciągi - 03.01.2014 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Przyczajenie
|
Mam pierwsze dwa implanty!!! Nawet sobie nie wyobrażacie, jakie to piękne uczucie...są jak prawdziwe...tylko nie bolą. Może to zabrzmi jak banał, może jest banałem, ale w końcu mogę się uśmiechać. Gdy byłam w gabinecie, zostały mi zrobione zdjęcia i nakręcony film....powiedziano mi, że posłuży on do zrobienia prac....odtworzono mi film po wkręceniu implantów i zakończeniu wszystkich prac z nimi związanych. Nie mogłam uwierzyć w to, co zobaczyłam na filmie. Podczas kręcenia filmu przed rozpoczęciem leczenia rozmawiał ze mną bardzo miły gość...ale nie stomatolog...i próbował, bym w końcu zlekceważyła kamerę i zaczęła się normalnie zachowywać...wiecie, że podświadomie krzywo się uśmiechałam...tak, by zakryć tą brzydszą stronę twarzy? Jak mi odtworzono film jak już wszystko było na miejscu - nie mogłam uwierzyć....oczywiście uśmiech krzywy nie zniknie szybko...ale jest nie sądziłam, że tak daleko to zaszło. oh - taka refleksja!!! Jestem wdzięczna gabinetowi, i mojej doktor prowadzącej za całą cierpliwość, za jej wiedzę, umiejętności...za wszystko...no i oczywiście lub przede wszystkim - za mój uśmiech. Dziękuję.
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Aha, i dziękuję IloSia!!!! to dzięki Tobie. Pozdrawiam Iza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Zadomowienie
|
podbijam wątek
Wiem jak trudno jest znalezc milosc. Kiedy znajdziesz kogos, trzeba korzystac z okazji. Nie mozesz tylko siedziec i liczyc na to, ze jutro tu bedzie, bo czasami – bum! Nie ma go. I nie masz nikogo. Hilda, Ugly Betty góra - 23.09.2013 dół i wyciągi - 03.01.2014 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Przyczajenie
|
jestem po pierwszych wizytach u ortodonty i niestety mam do wyrwania wszystkie ósemki i sama perspektywa już mnie boli
![]() mam pytanie, czy któraś z Was nosiła hyrax i maskę twarzową? strasznie mnie to przeraża, dodatkowe koszty i czas leczenia się wydłuża...proszę o opinię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
Nie przychodziłaś przez pół roku i masz pretensje do ortodontki? Sama sobie zrobiłaś krzywdę na własne życzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
zielony stworek
|
GDAŃSK chirurgia szczękowa
Polecam z całego serca wszystkim, którzy się boją usuwania zębów,a zwłaszcza ósemek (a kto się nie boi ![]() Szybko, sprawnie i bezboleśnie. Duże poczucie humoru nawet w tak trudnej chwili dla pacjenta. Przyjmuje w Miladent http://www.znanylekarz.pl/dominik-los/stomatolog/gdansk na Rajskiej, Matemblewskiej i chyba Garncarskiej. Prywatnie i na NFZ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Stomatolog w BYdgoszczy
dziewczyny potrzebuję namiar na ortodontę z Warszawy, który przejmie leczenie po innym ortodoncie... ew. Lublin też może być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
Dot.: dobry dentysta Katowice
Witam!
![]() ![]()
![]() |
#1432 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, serdecznie polecam w KIELCACH, ARS Medica. Usuwałam trudną ósemkę u dr Sielskiego. Lekarze z tej przychodni przyjmują w szpitalu na Ogrodowej, na chirugii szczekowo-twarzowej. Zabieg przebiegł byłskawicznie, żadnych powikłań, wszystko pięknie się zagoiło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Przyczajenie
|
Też słyszałam dużo dobrego o ARS Medica. Możesz powiedzieć ile zapłaciłaś za ten zabieg??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Przyczajenie
|
trudno wybrać dobrego stomatologa wśród ludzi którzy oszukują naciągają na kasę, bo to dobry biznes, nie leczą, nie mam szczęścia do tej kategorii ludzi, leczenie aparatami orto. 6 lat bezskutecznie(zęby cofnęły się do stanu pierwotnego, mało tego w wyniku tego leczenia wyleciały mi dwójki, z trójek zrobiono mi dwójki z czwórek trójki:-((( już nie wspomnę o leczeniu próchnicy... i straconych pieniędzy. I do kogo się udać?????potrzebuję fachowej konkretnej pomocy bez ściemniania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Zadomowienie
|
Ja moge polecić orto w częstochowie
![]()
![]() |
#1436 |
Przyczajenie
|
Napisane przez Innez https://static.wizaz.pl/forum/images...s/viewpost.gif
trudno wybrać dobrego stomatologa wśród ludzi którzy oszukują naciągają na kasę, bo to dobry biznes, nie leczą, nie mam szczęścia do tej kategorii ludzi, leczenie aparatami orto. 6 lat bezskutecznie(zęby cofnęły się do stanu pierwotnego, mało tego w wyniku tego leczenia wyleciały mi dwójki, z trójek zrobiono mi dwójki z czwórek trójki:-((( już nie wspomnę o leczeniu próchnicy... i straconych pieniędzy. I do kogo się udać?????potrzebuję fachowej konkretnej pomocy bez ściemniania. Potrzebuję fachowej pomocy w Poznaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Przyczajenie
|
Potrzebuję pomocy. Szukam dobrego protetyka oraz periodontologa (sprawy z dziąsłami) w Białymstoku. Najlepiej na fundusz, ale niekoniecznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny dobry stomatolog w Gorzowie Wlkp?
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Rozeznanie
|
Poznanianki! Czy któraś z was słyszała o Dental Comfort? Macie z tym gabinetem jakieś doświadczenia? Chodzi mi głównie o aparaty ortodontyczne
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
Podłączam się
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.