Ortodonta, stomatolog, chirurg szczękowy - ceny usług , kogo polecamy itd. - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Pokaż wyniki sondy: Jaki nosisz aparat do zębów?
aparat stały metalowy 49 44,14%
aparat stały porcelanowy (kosmetyczny) 12 10,81%
aparat ruchomy 6 5,41%
nie noszę 44 39,64%
Głosujący: 111. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 07:57   #1411
marita_g
Raczkowanie

Dot.: Ortodonta, stomatolog, chirurg szczękowy - ceny usług , kogo polecamy itd.

Cytat:
Napisane przez candy111 Pokaż wiadomość
zapomniałam dodać, że jest to Warszawa

a cana 2600zł za obydwa łuki czyli jedne 1300?aparat metalowy
No to strasznie drogo za te kontrole nawet ja na Warszawę. Ja leczyłam się (też w Warszawie) systemem Clear Fusin i Clear Aligner i całe leczenie wyniosło mnie 2290 zł.
A na tej stronie napisałam co i jak:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=475035&page=16
Aparat stały to już nie jest jedyne rozwiązanie na szczęście w dzisiejszych czasach
marita_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-23, 08:07   #1412
martamak
Raczkowanie

Dot.: Ortodonta, stomatolog, chirurg szczękowy - ceny usług , kogo polecamy itd.

Cytat:
Napisane przez majkabajka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że na dół jak najbardziej a że góra bardziej skomplikowana to będziesz musiała się poradzić ortodonty. Idź na konsultacje i zobaczysz co powie, jak nie przekona Cie wizyta u jednego to idź gdzieś indziej
Ja robiłam tylko na górze, bo dół miałam w porządku i zęby nie zmieniły swojego położenia, ale lepiej idź na konsultacje, bo to bardzo indywidualna sprawa i wszystko zależy od układu zębów
martamak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-23, 21:00   #1413
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Białystok: stomatolog/ chirurg stomatolog
Przychodnia Dr. Knasia na Jaroszówce. Przyjmują na NFZ i prywatnie (niestety nie znam cen). Terminy na NFZ są dość krótkie mając na uwadze terminy w innych przychodniach. Polecam całą przychodnię.

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-24, 09:34   #1414
kamila_konarek
BAN stały

Ja od jakiegoś czasu leczę się u pana doktora Popko i moim zdaniem to dobry specjalista. Ostatnio ułamał mi się ząb i pan doktor wyleczył go i wygląda jak nowy. W Białymstoku leczyłam zęby też na kasę chorych, ale doszłam do wniosku, że to nie ma sensu, plomba wypadła mi po dwóch tygodniach i poszłam prywatnie.
kamila_konarek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-24, 18:53   #1415
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Plomba może i faktycznie na NFZ nie najlepsza, ale usunięcie np. ósemek możemy zaplanować na NFZ.

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-25, 12:09   #1416
IwonqA
Raczkowanie

Hej! Poszukuję dobrego ortodonty w Warszawie, możecie mi kogoś polecić ? Gdzieś gdzie nie czeka się długo na wizyty i ceny są normalne a nie z kosmosu
IwonqA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-27, 12:22   #1417
metoda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez violcia88 Pokaż wiadomość
Jakiego ortodontę polecacie we Wrocławiu? Czy słyszał ktoś coś o Limed? I jakie mniej więcej są ceny.
hej
Serdecznie polecam gabinet ortodontyczny na Kwiskiej 5/7. Mi zawsze zależało na miłej atmosferze, która tam na szczęście jest
Zaczynałam mając tyłozgryz i wyglądając jak królik. Pamiętam, że dzieci w szkole mi strasznie dokuczały z tego powodu. Najpierw więc zaczęłam leczenie od aparatu ruchomego, a potem stałego i teraz jestem zupełnie inną osobą. Na prawdę polecam !
Znalazłam stronę na facebooku gabinetu: tu i prywatną internetową TU
metoda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-27, 17:09   #1418
KingaR84
Przyczajenie

Witam, ja z całego serca polecam Ci doktor Anne Widmańską. Przyjmuje na placu Dąbrowskiego w Warszawie. Nie wiem jak z terminami bo odkąd założyłam aparat to umawiam się z wizyty na wizytę. Jak zaczynałam leczenie (to znaczy 2 miesiące temu) to za pierwszą wizytę konsultacyjną z planem leczenia zapłaciłam 200 zł minus 10% bo zapisywałam się z ich strony (dają takie prawo, jeśli zapisujesz się on line). Doktor Widmańska to nie tylko zwykły dentysta ale ma stopień naukowy z ortodoncji co dla mnie było bardzo ważne. Nie chciałam, żeby moimi zębami zajmował się dentysta bez pojęcia i odpowiedniej praktyki. Postawiłam na nią. Wiem, że aparaty zakładają dentyści bez specjalizacji, to mi nie odpowiadało bo się bałam. Takie same koszty a jednak większa pewnośc, że wyniki leczenia będą jak najlepsze. To tak jak z implantami, niby zwykły dentysta może je montowac, ale ja wolałabym żeby zabieg wszczepiania implantów przeprowadzał u mnie chirurg. Taka dygresja dla porównania...
KingaR84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 10:42   #1419
IwonqA
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za polecenie Pani doktor Jeszcze dziś pojadę do tej przychodni i wszystkiego się dowiem
IwonqA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-29, 15:30   #1420
Misiaczek81
Przyczajenie

Nie wiem, czy dobrze trafiłam, ale szukam kogoś, kto ma już wszczepione implanty lub wie cokolwiek o nich. W Białymstoku jeden z gabinetów stomatologicznych ogłosił promocję na implanty Biomet 3i. Nie wiem, czy to dobra marka i czy warto kusić się 500 złotowym upustem. Czy mogłybyście mi pomóc? Mam słabe zęby od urodzenia i chciałabym coś z nimi w końcu zrobić. :-( Dziękuję Wam z góry za wszelkie sugestie!
Misiaczek81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 14:19   #1421
Wiild Girl
Raczkowanie

GG do Wiild Girl

To i ja się podłączę. Aparat miałam ściągany na wakacjach. Leczyłam się u dr Anny Zalewskiej(Kraków) i polecam ją bardzo!! Jest to doświadczona pani dr i niesamowicie serdeczna osoba. Nie znam drugiego tak ciepłego i przyjaznego dentysty/ortodonty
A odnośnie samego leczenia - miałam krzywy zgryz i ząbki tez nie do końca idealnie proste Aparat nosiłam 2 lata. Ząbki są piękne, proste i co najważniejsze udało sie skorygować zgryz.
Niestety terminy do pani dr są baaardzo odlegle ale myślę ze warto czekać bo jest to inwestycja w piękny uśmiech
Wiild Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 14:58   #1422
gosita213
Zadomowienie

Dot.: Problem z Ortodontą

Ten wątek od dość dawna nie aktywny, ale zaryzykuję
joannap00 i Asia_1709, też leczę sie u dr S.N. w dentica. Opowiedzcie proszę jak wasze leczenie. Jestem dopiero na początku leczenia i chciałabym wiedzieć jak to u was wyglądało
Wiem jak trudno jest znalezc milosc. Kiedy znajdziesz kogos, trzeba korzystac z okazji. Nie mozesz tylko siedziec i liczyc na to, ze jutro tu bedzie, bo czasami – bum! Nie ma go. I nie masz nikogo. Hilda, Ugly Betty

góra - 23.09.2013
dół i wyciągi - 03.01.2014
gosita213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 13:43   #1423
Iza Dunda
Przyczajenie

Mam pierwsze dwa implanty!!! Nawet sobie nie wyobrażacie, jakie to piękne uczucie...są jak prawdziwe...tylko nie bolą. Może to zabrzmi jak banał, może jest banałem, ale w końcu mogę się uśmiechać. Gdy byłam w gabinecie, zostały mi zrobione zdjęcia i nakręcony film....powiedziano mi, że posłuży on do zrobienia prac....odtworzono mi film po wkręceniu implantów i zakończeniu wszystkich prac z nimi związanych. Nie mogłam uwierzyć w to, co zobaczyłam na filmie. Podczas kręcenia filmu przed rozpoczęciem leczenia rozmawiał ze mną bardzo miły gość...ale nie stomatolog...i próbował, bym w końcu zlekceważyła kamerę i zaczęła się normalnie zachowywać...wiecie, że podświadomie krzywo się uśmiechałam...tak, by zakryć tą brzydszą stronę twarzy? Jak mi odtworzono film jak już wszystko było na miejscu - nie mogłam uwierzyć....oczywiście uśmiech krzywy nie zniknie szybko...ale jest nie sądziłam, że tak daleko to zaszło. oh - taka refleksja!!! Jestem wdzięczna gabinetowi, i mojej doktor prowadzącej za całą cierpliwość, za jej wiedzę, umiejętności...za wszystko...no i oczywiście lub przede wszystkim - za mój uśmiech. Dziękuję.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Aha, i dziękuję IloSia!!!! to dzięki Tobie.

Pozdrawiam
Iza
Iza Dunda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 20:32   #1424
gosita213
Zadomowienie

podbijam wątek
Wiem jak trudno jest znalezc milosc. Kiedy znajdziesz kogos, trzeba korzystac z okazji. Nie mozesz tylko siedziec i liczyc na to, ze jutro tu bedzie, bo czasami – bum! Nie ma go. I nie masz nikogo. Hilda, Ugly Betty

góra - 23.09.2013
dół i wyciągi - 03.01.2014
gosita213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 10:42   #1425
majkabajka
Przyczajenie

jestem po pierwszych wizytach u ortodonty i niestety mam do wyrwania wszystkie ósemki i sama perspektywa już mnie boli

mam pytanie, czy któraś z Was nosiła hyrax i maskę twarzową? strasznie mnie to przeraża, dodatkowe koszty i czas leczenia się wydłuża...proszę o opinię
majkabajka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 16:43   #1426
Sikorka69
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez majkabajka Pokaż wiadomość
jestem po pierwszych wizytach u ortodonty i niestety mam do wyrwania wszystkie ósemki i sama perspektywa już mnie boli

mam pytanie, czy któraś z Was nosiła hyrax i maskę twarzową? strasznie mnie to przeraża, dodatkowe koszty i czas leczenia się wydłuża...proszę o opinię
Mojej koleżanka też miała wizję z tym czymś, co nazywa się hyrax. Poszła do gabinetu na świętokrzyskiej w białym i tam po konsultacjach okazało się, że te elementy dziwnie brzmiące są zbędne. Zaproponowano jej leczenie ortodontyczne i pomoc chirurga szczękowo-twarzowego. Efekt? -wygląda świetnie!!! tyle mogę powiedzieć. Jak chcesz, mogę jej podpytać, z czym to się je i jak w ogóle smakuje.
Sikorka69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 13:15   #1427
Katarzyncia23
Raczkowanie

Nie przychodziłaś przez pół roku i masz pretensje do ortodontki? Sama sobie zrobiłaś krzywdę na własne życzenie.
Katarzyncia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-30, 17:55   #1428
kaledonia
zielony stworek

GDAŃSK chirurgia szczękowa

Polecam z całego serca wszystkim, którzy się boją usuwania zębów,a zwłaszcza ósemek (a kto się nie boi ) lek. dent. Dominik Łoś

Szybko, sprawnie i bezboleśnie. Duże poczucie humoru nawet w tak trudnej chwili dla pacjenta.
Przyjmuje w Miladent
http://www.znanylekarz.pl/dominik-los/stomatolog/gdansk
na Rajskiej, Matemblewskiej i chyba Garncarskiej.

Prywatnie i na NFZ.
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-30, 20:02   #1429
tamtaglista
Zakorzenienie

Dot.: Stomatolog w BYdgoszczy

Odświeżam, może ktoś tu zajrzy i dopowie coś, bo jestem w potrzebie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 10:55   #1430
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Dot.: Stomatolog w BYdgoszczy

dziewczyny potrzebuję namiar na ortodontę z Warszawy, który przejmie leczenie po innym ortodoncie... ew. Lublin też może być
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 09:55   #1431
lewandaa
Raczkowanie

Dot.: dobry dentysta Katowice

Witam! podpinam się pod wątek z tym, że umówiłam się już na wizytę do stomatologów Klocek & Świder i chciałabym poznać wasze opinie na ich temat. Nie boje się dentysty, wręcz przeciwnie. :P Interesują mnie ceny np. za naprawę ukruszonego zęba. Oczywiście orientacyjne, bo wiadomo, że nikt dokładnie mi nie powie. Z góry dzięki
Stary 2013-12-03, 20:02   #1432
susanne_v
Przyczajenie

Dziewczyny, serdecznie polecam w KIELCACH, ARS Medica. Usuwałam trudną ósemkę u dr Sielskiego. Lekarze z tej przychodni przyjmują w szpitalu na Ogrodowej, na chirugii szczekowo-twarzowej. Zabieg przebiegł byłskawicznie, żadnych powikłań, wszystko pięknie się zagoiło.
susanne_v jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 10:42   #1433
Aleksandraaa25
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez susanne_v Pokaż wiadomość
Dziewczyny, serdecznie polecam w KIELCACH, ARS Medica. Usuwałam trudną ósemkę u dr Sielskiego. Lekarze z tej przychodni przyjmują w szpitalu na Ogrodowej, na chirugii szczekowo-twarzowej. Zabieg przebiegł byłskawicznie, żadnych powikłań, wszystko pięknie się zagoiło.
Też słyszałam dużo dobrego o ARS Medica. Możesz powiedzieć ile zapłaciłaś za ten zabieg??
Aleksandraaa25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 15:04   #1434
Innez
Przyczajenie

trudno wybrać dobrego stomatologa wśród ludzi którzy oszukują naciągają na kasę, bo to dobry biznes, nie leczą, nie mam szczęścia do tej kategorii ludzi, leczenie aparatami orto. 6 lat bezskutecznie(zęby cofnęły się do stanu pierwotnego, mało tego w wyniku tego leczenia wyleciały mi dwójki, z trójek zrobiono mi dwójki z czwórek trójki:-((( już nie wspomnę o leczeniu próchnicy... i straconych pieniędzy. I do kogo się udać?????potrzebuję fachowej konkretnej pomocy bez ściemniania.
Innez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 18:59   #1435
kandao
Zadomowienie

Ja moge polecić orto w częstochowie
kandao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 08:20   #1436
Innez
Przyczajenie

Napisane przez Innez https://static.wizaz.pl/forum/images...s/viewpost.gif
trudno wybrać dobrego stomatologa wśród ludzi którzy oszukują naciągają na kasę, bo to dobry biznes, nie leczą, nie mam szczęścia do tej kategorii ludzi, leczenie aparatami orto. 6 lat bezskutecznie(zęby cofnęły się do stanu pierwotnego, mało tego w wyniku tego leczenia wyleciały mi dwójki, z trójek zrobiono mi dwójki z czwórek trójki:-((( już nie wspomnę o leczeniu próchnicy... i straconych pieniędzy. I do kogo się udać?????potrzebuję fachowej konkretnej pomocy bez ściemniania.
Potrzebuję fachowej pomocy w Poznaniu.
Innez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 14:28   #1437
thezuuula
Przyczajenie

Potrzebuję pomocy. Szukam dobrego protetyka oraz periodontologa (sprawy z dziąsłami) w Białymstoku. Najlepiej na fundusz, ale niekoniecznie.
thezuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 11:12   #1438
marcin21ab
Przyczajenie

Dziewczyny dobry stomatolog w Gorzowie Wlkp?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk
marcin21ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-23, 22:53   #1439
IvieDalia
Rozeznanie

Poznanianki! Czy któraś z was słyszała o Dental Comfort? Macie z tym gabinetem jakieś doświadczenia? Chodzi mi głównie o aparaty ortodontyczne

Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.

IvieDalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 11:55   #1440
kreciorek85
Zakorzenienie

Podłączam się Może ktoś polecić dobrego orto z Tarnowa bądź okolic? Najlepiej, żeby aparat można było na raty rozłożyć, bo lingwalny chce założyć (na górę przynajmniej) Pomoże ktoś
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości