|
|
#151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Iwantyou, piękny opis. Wzruszyłam sie
![]() Perfuzja, no to życzę byście wyszli dziś i żeby jednak żółtaczki nie było. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
cześć
witam po beznadziejnej nocy, kładąc się i żegnając na forum myślałam że już nic gorszego mnie nie czeka, ale myliłam się. Dostałam skrętu i biegunki, po prostu myślałam że skończę się w wc. albo urodzę ![]() najprawdopodobniej te rewelacje były skutkiem moich ostatnich dziwnych zachcianek no i zapomniałam dosypywać błonnika. Teraz już będę pilnowała. Przywrotnika też. w nocy myślałam o Krzysiu ![]() powoli nadrabiam jeszcze stary wątek i... perfuzja opis porodu boski! jesteś hardcorem czytając czułam się, że jestem tam obok iwantyou byłaś bardzo dzielna a opis piękny, wzruszający i naładowany emocjami!!! nawet nie chcę sobie wyobrażać co czułaś mezaga doczytałam, że najprawdopodobniej zostaniemy w tym samym dniu mamami superchociaż ja nie ukrywam, że wolałabym jeszcze poczekać z drugiej strony mam już dość tego uziemnienia i niemocy.Takie mam jeszcze wszystko nieogarnięte a to już ostatni wtorek we dwójkę, wczoraj był ostatn poniedziałek, przedwczoraj ostatnia niedziela no i sobota Dzisiaj wigilia i wcale jej nie czuję mało pomagałam w przygotowaniach a w pokoju nie mam nawet żywej choinki jak co roku wczoraj już nigdzie nie kupiłam, mąż ma dzisiaj jechać. Wszystko na ostatni moment szlag mnie trafia a tyle jeszcze do roboty Ostatecznie w ogrodzie zrobię wycinkę (już tak zrobiłam jednego roku hehe)Na wigilii będziemy my, mój starszy brat, moi rodzice i moja babcia z wujkiem. No i mój brzuch plus dwa koty. Pisałam ostatnio, że segregowałam zdjęcia w końcu dorwałam skaner i wstawiam zdjęcie z moim młodszym o 3 lata bratem to już tyle lat..podobno jak się urodził z zazdrości raz chciałam go wyrzucić z wózka ale później zdjęcie mnie urzekło zwróćcie uwagę na kącik do pielęgnacji i karmienia Ten fotel jest obrotowy, chciałam go odnowić (podstawa jest złamana), ale jak zwykle zabrakło czasu i chęci.
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wszędzie ostatnio czytam (pełno tu ulotek, poradników itp), żeby włożyć chociaż złożony kocyk pod materac, gdzie dziecko ma głowę, żeby się buzia zamykała i nie było problemów ze zgryzem
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-12-24 o 16:48 |
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
Ja chciałam Wam tylko życzyć wesołych świąt
Ja jestem w lesie jeśli chodzi o jakiekolwiek przygotowania ![]() Pozdrawiamy z Dorotką
|
#155 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Nie wiem czy to ciąża czy święta czy co, ale wczoraj miałam łzy w oczach jak czytałam posta marudy (kurcze, brakuje mi wieści co z Krzysiem), dziś jak czytałam opis porodu iwantyou, chociaż nie znoszę łez i na ile mogę zawsze hamuję. I wiecie, przyszło mi do głowy że o wielu osobach stąd wiem teraz więcej niż co tam u ludzi których uważałam za najbliższych przyjaciół. Dziwnie się z tym czuję. Cieszę się że jest to forum i że ja tu jestem, ale i smutno mi jakoś. Cytat:
A do porodu sn mam podobne podejście, chociaż pewnie przeklnę je nie raz za jakiś miesiąc Mam tylko nadzieję że nie wyjdzie mi Requiem dla snu tylko jakaś Seksmisja, coś do czego się czasem z chęcią wraca. Byle nie Kevin i powtórka co święta Cytat:
|
||
|
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
Potwierdzam. Też o tym słyszałam i czytałam.
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzimy!
Zoltaczka jest, ale bilirubina akceptowalna. Do 15h powinnismy dostać wypis.
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie wigilijnie Dziewczyny!
Całą noc myślałam o Krzysiu Marudy... Wierzę, że będzie dobrze, ale myślę o nich non stop. Ja jestem niesamowicie zaprawiona, zaraziłam się od Wiktorii i od wczoraj obie jedziemy na antybiotykach, bo zarypało nam zatoki i gardła do reszty. Na prawej połowie twarzy wyglądam jak bulterier po przegranej walce, spuchłam okropnie, bo mi jak zwykle zajęło zatoki szczękowe... Ból jak czort. Teraz się modlę, żeby jednak do piątku nie urodzić, bo wtedy kończę antybiotyk, a rodzinna mnie wczoraj uprzedziła, że jeśli urodzę taka chora, z gorączką i zasmarkana, to nawet mi dziecka nie pokażą i z cc będzie problem, bo drogi oddechowe nie działają jak trzeba. Wigilia jest dzisiaj u nas w domu, więc próbuję ostatecznie ogarnąć chałupę, ale stwierdziłam, że 3 tyg. do porodu stanowi doskonałą wymówkę na temat sprzątania, a moja pomylona szwagierka niech mówi co chce. W ogóle to powinnam leżeć, bo mi strasznie puchną stopy, ciśnienie niby w normie, ale górna granica, mam w razie czego leki, ale przede wszystkim odpoczynek. Łatwo się mówi. ![]() Kobiety Kochane, Korzystając z okazji chcę Wam podziękować-za to, że jesteście, że wspieracie, że rozumiecie, że nie oceniacie i że zawsze mogę na Was liczyć! Iwantyou-opis cudowny, jesteś niesamowicie dzielna, podziwiam Cię! Maruda-jestem z Wami myślami i całym sercem i modlę się za Krzysia! Nie wiem czy uda mi się w święta zajrzeć na wizaż, ale zaraz po świętach wracam, i oby jeszcze w dwupaku. Ostatnie USG wykazało, że Mały waży 3050, więc jest w normie, łożysko na razie w II stopniu, więc do szpitala 27 nie muszę iść, 30 mam jeszcze KTG i wizytę u mojej ginki, i wtedy zobaczymy. Ściskam Was mocno!
|
#159 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dopiero teraz bedziecie mieli okazję w pełni się sobą nacieszyć. No i Emil bedzie mial pewnie swój pierwszy rodzinny występ z kolędami w swojej wersji
|
|
#162 |
|
Rozeznanie
|
perfuzja super, że wychodzicie!!!
![]() ale nie chcieli trzymać Was trzy noce? serio o kurde a męczyłam mamę gdzie ten antyk jest i czemu go oddała ![]() apropo wózków dostałam kolejny tym razem od kuzyna, który ma dwie córki nie wiem jeszcze jaki coś na win... coś tam plus foteliki i stelaż na wanienkę i jeszcze parę innych rzeczy. kurde na koniec tyle prezentów... jak ja się odwdzięczę ![]() ja zaraz spadam piec muffinki z przepisu Nettki ![]() zobaczymy jak wyjdą, bo jak narazie każde ciasto w ciąży okazało się kulinarnymi porażkami, nawet takie które piekłam wcześniej po kilkanaście razy |
|
|
|
#163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a mówiłyśmy że będzie dobrze ![]() Cytat:
|
|
|
#164 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Fajne są takie stare zdjęcia. Uwielbiam oglądać! Fajny kącik ![]() A co to takiego żółtego w butelce maluch pił? Zaciekawiło mnie to. Cytat:
Super! Cytat:
Oj współczuję choroby! Zdrówka dla was!
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
u nas święta na leniwca czyli jedziemy do teściów
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Głęboko Perfuzja, cudowne będziesz mieć Święta zazdrościmy chyba Wam wszystkie ![]() Chyba jestem miętka, ale nie dałam rady przeczytać opisu Iwontyou (mam nadzieję, że się nie gniewasz ) łzy mi naszły do oczu przed połową, uznałam, że nie dam rady, przeczytałam koniec marudko, krolowonilu odezwijcie się!
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
pilotka byliśmy 3 noce
Wiecie co? Ja niby wiedziałam, ze noworodek robi duzo kup, ale nie sądziłam, ze az tyle! W kupach mamy po prostu wszystko A cała reszta jest w moim mleku
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednym słowem przesrane po całości a tak poważnie- da radę to odeprac?
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tetrowki całe w smolce wyrzucilismy, bo stwierdziliśmy, ze sprawa jest przegrana. Ale w mlecznej kupie mamy z 15 tetrowek, 5 flanelek i chyba wszystkie ubranka (niniejszym odwołuje stwierdzenie, ze wzięliśmy za duzo ubranek do szpitala ), wiec mam nadzieje, ze sie dopiorą.
|
|
#172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo to moje z jakimś sokiem Mama karmiła nas piersią. (tylko najstarszego brata bardzo krótko, miał skazę czy coś w tym stylu i musiał pić jakieś specjalne kupowane w pewexie i koszmarnie drogie mleko, stracili na to mnóstwo kasy z tego co mówiła. Nie wiem czy zauważyłyście czerwone plamki na prawie całej twarzy mojego brata . Miałam to samo jako niemowlę (tyle że mniej), starszy brat również, ale najmniej. Lekarze mówili, że to genetyczne, nie dało się wyleczyć. Po tych plamkach każdemu z nas zostały takie hmm dołki w twarzy. Najmłodszy brat ma najwięcej. Poza tym każde z nas ma na powiekach po kilka maleńkich czerwonych planek o średnicy może milimetra. Ja mam dwie:P dziewczyny korzystając z tego, że mam jeszcze podłączony skaner wrzucam taką rozpiskę do karmienia, fajny organizer, można wydrukować wiele razy i mieć wgląd. Koleżance mi dała a jej doradczyni laktacyjna. a teraz to już naprawdę spadam
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
PERFUZJA GRATULUJĘ WYJŚCIA !
Trzymam mocne kciuki za Krzysia mam nadzieję , ze jest wszystko dobrze .A mi dziś chcę się płakać mój mąż ma urodziny dziś i jak co roku zrobiłam tort nie wyszedł Jestem zła , że cały czas pracuje wczoraj tak się narobiłam a on wrócił z pracy o 19 ! a poszedł na 8. Do tego troch mi przykro , że nikt ze znajomych żadnych życzeń nie napisał . Z pracy milczą nawet na głupim facebooku nikt się nie wysilił ![]() A sama chyba nie będę sie przypominać skoro wszyscy o mnie zapomnieli . + młody daje mi dziś strasznie popalić ! Rozpycha się okromnie aż mnie wszytsko boli nie wiem czy się nie połozę a cały sajgon zostawie tak jak jest nie mam siły nawet posprzątać W ogóle nie czuję świąt . Na dworze +12 stopni , wiatr wieje słońce świeci . |
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Obawiam się, ze kupowy kryzys bedzie trwał dłużej niz do wyjścia stad
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Kochane,
życzę Wam Wszystkim pięknych Świąt, odpoczynku, radości, miłej atmosfery, bez trosk i napięć. I krzyżujemy teraz nóżki, bo w święta najmłodsi lekarze mają dyżury. ![]() Wszystkiego dobrego!
|
|
#177 |
|
Gang Iren
|
Eryk chyba z trzy miesiące robił po 8-10 kup dziennie,później koło 6,tak do roku,teraz robi po 2-4 dziennie,więc też w sumie dużo jak na tak duże dziecko.
|
#178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Normalnie muszę zacząć spisywać sobie porady na ciężkie początki, żeby potem nie szukać po wątku (Kochanie nie płacz, mama zaraz cię przebierze... Gdzie do cholery ta instrukcja, już 4 stronę przeglądam... Edytowane przez Inw Czas edycji: 2013-12-24 o 11:46 |
|
|
|
|
#179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słodkie mamy, jeśli (tfu, tfu) potrzebny Wam byłby antybiotyk, nie bierzcie Zinnatu!!! Lekarka mnie wczoraj uprzedziła, że po nim cukier się wścieka, ale... Wyrzucam na dziś glukometr i mam go w d....! Może wywalę i ciśnieniomierz?![]() Maruda, Królowa Nilu-czekamy na wieści. Perfuzja, super, że święta w domciu!
|
|
#180 |
|
Rozeznanie
|
Kochane życzę Wam wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i świąt pełnych miłości i rodzinnego ciepła!!!
![]() ![]() ![]() Iwantyu - Twój opis jest niesamowity, naprawdę trudno jest opanować łzy... Jak to czasem trzeba być czujnym ...Jezu, jaka jesteś dzielna! Maruda - myślę o Was ciągle, wierzę że wszystko skończy się dobrze! Pomodlę się dziś za Was ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-12-24 o 12:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

jesteś hardcorem
czytając czułam się, że jestem tam obok
mało pomagałam w przygotowaniach a w pokoju nie mam nawet żywej choinki jak co roku
Ostatecznie w ogrodzie zrobię wycinkę

A cała reszta jest w moim mleku