|
|
#181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak odmówić przyjęcia zbyt drogiego prezentu?
Cytat:
Sent from my ST26i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Abstrahując od absurdu całej tej sytuacji to chyba trochę niekulturalnie jest odmawiać przyjęcia prezentu...
|
|
|
|
#184 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
, tam się pokazuje twarze.
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-12-24 o 10:11 |
||
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Zostajesz moją Mistrzynią Celnych Spostrzeżeń
|
#186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wg mnie coś jej się pomyliło i się zamotała z tymi baletami , tam przy balecie klasycznym (nie tańcu, balecie :P) jest napisane tak : Zajęcia pogłębiające możliwości taneczne ciała w każdym stylu. Kurs 6 miesięczny.Ale z tego co wcześniej widziałam (tak na szybki, jak coś to wyprowadzcie mnie z błędu), Mirranda pisała, że te zajęcia to jakby wstęp do innych tańców. Ale ja to widzę po opisie tak, że to tylko poprawia sprawność fizyczną i rozciąga ciało, dzięki temu łatwiej się potem uczyć innych tańców. |
||
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#188 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ślub kościelny bym chciała, ale dla uroczystości, a nie dla wyimaginowanego pana na górze. pracujemy osobno, ale w jednej firmie. jednak nie można powiedzieć, że codziennie razem pracujemy. I co z tego że koleżanka była modelka playboya? to ja mam się tym chwalić? I że 48 kilo? ktoś zapytał o wagę, to odpisałam. Edytowane przez Mirrranda Czas edycji: 2013-12-24 o 13:50 |
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie wiem co ci sie marzy skoro nie wierzyszWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd u Ciebie taka potrzeba ekshibicjonizmu? Czemu tak Ci zależy, żebyśmy Ci wierzyły? Nie masz się komu pochwalić?![]() Spoko, jutro wyjedziesz żuliettą, a my tu możemy tylko zazdrościć
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o trzymanie się głównego tematu wątku, będę usuwać posty z OffTopem.
Dziękuję |
|
|
|
#192 |
|
BAN stały
|
ja mam 163/164 (zalezy gdzie mierzona
, 50 kilo (skoro juz podajemy wage..) a ujechałam naprawde duuużym autem Tż. Pierwsze 5 minut był stres, ale potem luz. Jakoś dałam rade. Fotele są podwyższane wszędzie. Aha, też się uczyłam na Renaut Clio, a prawko zdałam miesiąc temu, dopiero co je odebrałam. Śmieszą mnie te bajeczki autorki, kurcze, wątek roku po prostu ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- mega niekulturalnie. jeśli ta historia jest prawdziwa (pomijam że na 90% autorka to troll..) to mnie na miejscu faceta było by cholernie przykro. stać go, to kupił, a odmowa może zaboleć zwyczajnie. |
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Juz po? Byla jazda probna? Jak sie jezdzi nowym autkiem?
|
#194 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Droga autorko, to co tu napisałaś wystawia o tobie najdoskonalsze świadectwo - po tym jednym zdaniu już chyba wiem, z kim mam do czynienia ![]() Na wątek trafiłam przypadkiem (ktoś tu napisał, że będzie śmiesznie - popieram w całej rozciągłości ); skoro już jestem, to się wypowiem:założyłaś ten wątek tylko i wyłącznie po to, żeby się pochwalić swoim super-cool-full-wypas-wyrąbanym-w-kosmos prezentem (którego nawiasem mówiąc, gratuluję - SZCZERZE- nie dlatego, że mnie nie stać na samochód, a dlatego, że nawet nie mam czasu zrobić prawa jazdy, toteż zazdroszczę po cichutku wszystkim, którzy mogą sobie pojeździć); nie musisz się wymawiać, że jest inaczej, to najzwyczajniej bije z twojej wypowiedzi, jak i z pozostałych postów. Jeśli wszystko to, co tu natworzyłaś jest prawdą - najzwyczajniej w świecie przyjmij ten prezent jako niezbity dowód miłości TŻ i jeździj na zdrowie! Jeśli jesteś trollem (wybacz podejrzliwość) -to gratuluję, bo to już jest trolling wyższych lotów, nie jakieśtam pisanie "gupi wizarz hehe" i dostawanie bana po półgodziny. Jeżeli natomiast jesteś prawdziwa - to (wybacz szczerość!) - decyzja o nieposiadaniu dzieci może być najlepszą z twoich życiowych decyzji (zaraz po decyzji o przyjęciu prezentu za 20 średnich krajowych). Wesołych Świąt!
|
|
|
|
|
#195 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak tak koniecznie chcesz brać z kogoś przykład to może znajdź sobie za wzór te kobiety, które stać na to, by po latach własnej pracy np., mogły sobie samodzielnie kupić ładny nowy samochód a nie takie, które są w stanie urobić na kosmetyk, taksi czy sweterek a tak naprawdę bez faceta są niezaradnymi życiowo ślamazarami. Przepraszam za szczerość, ale jak się ma młodość i urodę to nie jest wybitną sztuką znaleźć faceta, który bez większej refleksji będzie dziewczynie fundował prezenty. Oczywiście do czasu gdy nie zmieni jej na inny model. A wracając ściśle do tematu - nie ma żadnego powodu, dla którego nie miałabys przyjąć takiego prezentu, to Twój narzeczony, chcesz z nim dzielić życie, więc wymyślasz problemy na siłę, chyba rzeczywiście po to, żeby się popisać, jaka to jesteś niematerialistyczna. Jakbyś taka nie była to byś się słowem nie odezwała, że chętnie weźmiesz jego drugi samochód. Mało tego, zamiast składać mu na drogie zegarki, pożyczać na nie od matki i wydawać na taksówki, nie mając na głowie żadnych kosztów utrzymania, sama kupiłabyś sobie jakieś jeździdełko za kilka tysięcy i nie trzepotalabyś rzęskami w udawanym zaskoczeniu, że Ci facet auto podarowal, och.
|
|
|
|
|
#196 |
|
BAN stały
|
a poza tym, to jak zrozumiałam, facet żadnego samochodu Ci nie kupił tylko kupił go na siebie. I tak jest jego i tak.
I nie wiem w ogóle po co Ty mu wyjeżdżałaś z propozycją, że pojeździsz jego drugim autkiem (skoro takie podarki to ponoć dla Ciebie nie bardzo teges) i jak to możliwe, że skoro pracujesz od kilku lat i zarabiasz pieniądze wyłącznie na Twoje osobiste fanaberie nie zdążyłaś zarobić na samochód.
|
|
|
|
#197 | |
|
Konto usunięte
|
Droga Autorko, no i jak udało Ci się odmówić przyjęcia zbyt drogiego prezentu?
Może komuś się to kiedyś przyda, wątek powinien mieć ładne zakończenie. ![]() Nie pytam, czy w ogóle to zrobiłaś, bo przecież w tytule w temacie nie widnieje "CZY" a "JAK", więc pewnie i tak byłaś zdecydowana. Nie powinnaś mieć z tym chyba problemu, skoro Wigilię spędzaliście bez rodziny, tylko we dwoje. Gdybyś dostała kluczyki przy wszystkich ciociach i wujkach, wszyscy wyszliby oglądać czerwoną alfę to pewnie byłoby Ci głupio odmówić, ale tak.. Tylko czym Ty teraz będziesz jeździć? Bo skoro nie czerwona, wymarzona alfa romeo giulietta, nie drugi, za duży samochód faceta to chyba musi Ci kupić coś innego? ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
), po nim możecie mieć też przyjęcie za 200 000 zł i polecieć na miesiąc miodowy do Paryża czy na Majorkę.Bo ślub kościelny bierze się właśnie dla tego wyimaginowanego pana na górze, nie dla białych piórek. Nie rozumiem, po co ludzie niewierzący chcą paradować za rączkę przez środek kościoła, do czego im to potrzebne. Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2013-12-25 o 13:47 |
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamiast gadać takie rzeczy lepiej realnie przyznać trzeba przed sobą ile ludzi sterczących co niedziele w kościele żyje SERIO SERIO po katolicku. I wtedy też jest pytanie "po co im to chodzenie do kościoła". Bo chcą.
|
|
|
|
|
#199 |
|
zuy mod
|
chwat - bo sa hipokrytami
![]() Wysłane z mojego XT615
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I nie chcę naprawdę wnikać głębiej w kwestię wiary Polaków i ciągnąć dyskusję, że "wierzący niepraktykujący" to tak samo jak "niewierzący", że ludzie niby określają się mianem katolików, a nie przestrzegają podstawowych zasad. Chodzi o to, że skoro ktoś nie wierzy w "wyimaginowanego jakiegośtam pana na górze" to nie widzę sensu składania "przed Nim" ślubów miłości i wierności.
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o trzymanie się głównego tematu wątku.
Dziękuję |
|
|
|
#203 |
|
BAN stały
|
Przyjelam prezent - z tym zastrzezeniem, ze bede sama placic za paliwo (po dlugich sprzeciwach sie zgodzil) i ze przez nastepne pol roku nie chce slyszec o prezentach innych niz drobiazgi (ksiazki, plyty itp.).
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i całe szczęście, że zgodził się na pół roku bez droższych prezentów, dasz mu poszaleć w przyszłe święta! ![]() OLABOGA, co za wątek. |
|
|
|
|
#205 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#206 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
i pewnie kiedy stwierdzi "mirrrandziu, kupiłem nam wycieczkę na Honolulu" powiesz "nie, bo auto"
|
|
|
|
#207 |
|
Konto usunięte
|
Zakończenie takie szczęśliwe...
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#209 |
|
BAN stały
|
uszanowanko dla krypto - materialistów
wow.nie mogłam się powstrzymać |
|
|
|
#210 |
|
BAN stały
|
łapcie, dziewczynki
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

, tam przy balecie klasycznym (nie tańcu, balecie :P) jest napisane tak : Zajęcia pogłębiające możliwości taneczne ciała w każdym stylu. Kurs 6 miesięczny.

), po nim możecie mieć też przyjęcie za 200 000 zł i polecieć na miesiąc miodowy do Paryża czy na Majorkę.