Jak odmówić przyjęcia zbyt drogiego prezentu? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-24, 09:02   #181
guapapreciosa
Raczkowanie

Dot.: Jak odmówić przyjęcia zbyt drogiego prezentu?

Cytat:
Napisane przez Lilth Pokaż wiadomość
W pierwszym poscie piszesz jak odmowic przyjecia auta, a w dalszej rozmowiw dajesz nam argumenty dlaczego musisz miec tan samochod i ze nic innego nie wchodzi w gre. I tak wezniesz te autko, dla pozorow powiesz oj kotek za drogi prezent i tyle. Parodia
Bo to taka już z niej gwiazda wizażowa. Tu pochwali się autem przy okazji dowiemy się, że chodzi na balet klasyczny, waży 48 kilo i jej koleżanka to była modelka playboya. Na innym wątku twierdzi, że większość ludzi ją linczuje za jej związek, ze starszym facetem. Po za tym hipokrytka jakich mało, zakłada wątek o tym jaka to ona biedna bo TŻ nie może wziąć ślubu kościelnego a za chwilę pisze, że są niewierzący. Raz pracuje z TŻ raz osobno. Jednego dnia dzieli ich 16 lat różnicy innego 17. Paranoja jak dla mnie.

Sent from my ST26i using Wizaz Forum mobile app
guapapreciosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 09:45   #182
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirrranda Pokaż wiadomość
Tak, tutaj: http://flamencoarte.com/planrelaks.htm
Lepiej poszukac, a pozniej sie czepiac. Ale widze, ze czepianie sie to Twoje hobby.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ----------

No wiem, ze jest ustawienie fotela. 162 cm wzrostu, 47-48 kilo wagi. Ale za duze to dla mnie. Nawet w clio mi bylo za nisko, tym bardziej ze mam tendencje do "zwijania sie" jak siedze.

Giulietta pewnie dlatego, ze wzdychalam do reklam tego auta i bardzo mi sie podobalo. A 70-100 tys na prezent to zdecydowanie za duzo :P

No patrz. Ja mam 160 i jakos toyotą avensis i cariną jezdzilam.

PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 10:03   #183
zabiegana_
Raczkowanie

Abstrahując od absurdu całej tej sytuacji to chyba trochę niekulturalnie jest odmawiać przyjęcia prezentu...
zabiegana_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 10:12   #184
rousse
BAN stały

Cytat:
Tak, tutaj: http://flamencoarte.com/planrelaks.htm
Lepiej poszukac, a pozniej sie czepiac. Ale widze, ze czepianie sie to Twoje hobby.
To, że we Wrocławiu ktoś uczy czegoś, nie czyni z baletu czegoś przydatnego do tańczenia na bankietach pisałaś, że 'taniec klasyczny' przyda ci się na bankietach, oraz że facet cię zmusza do tego, nie wymiguj się teraz. A może on tancerzem baletowym jest, że tak dba o twoje gruntowne przygotowanie do tych bankietów (szczególnie pewnie rozciągnięcie i ćwiczenia na drążku sie przydadzą)? :P

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez guapapreciosa Pokaż wiadomość
Bo to taka już z niej gwiazda wizażowa. Tu pochwali się autem przy okazji dowiemy się, że chodzi na balet klasyczny, waży 48 kilo i jej koleżanka to była modelka playboya. Na innym wątku twierdzi, że większość ludzi ją linczuje za jej związek, ze starszym facetem. Po za tym hipokrytka jakich mało, zakłada wątek o tym jaka to ona biedna bo TŻ nie może wziąć ślubu kościelnego a za chwilę pisze, że są niewierzący. Raz pracuje z TŻ raz osobno. Jednego dnia dzieli ich 16 lat różnicy innego 17. Paranoja jak dla mnie.

twarz playboya, nie zapominaj , tam się pokazuje twarze.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2013-12-24 o 10:11
rousse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 10:40   #185
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
[...]twarz playboya, nie zapominaj , tam się pokazuje twarze.
Zostajesz moją Mistrzynią Celnych Spostrzeżeń
Stary 2013-12-24, 12:19   #186
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
No patrz. Ja mam 160 i jakos toyotą avensis i cariną jezdzilam.

Bo ty się nie zwijasz, jak jeździsz

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
To, że we Wrocławiu ktoś uczy czegoś, nie czyni z baletu czegoś przydatnego do tańczenia na bankietach pisałaś, że 'taniec klasyczny' przyda ci się na bankietach, oraz że facet cię zmusza do tego, nie wymiguj się teraz. A może on tancerzem baletowym jest, że tak dba o twoje gruntowne przygotowanie do tych bankietów (szczególnie pewnie rozciągnięcie i ćwiczenia na drążku sie przydadzą)? :P

twarz playboya, nie zapominaj , tam się pokazuje twarze.

Wg mnie coś jej się pomyliło i się zamotała z tymi baletami , tam przy balecie klasycznym (nie tańcu, balecie :P) jest napisane tak : Zajęcia pogłębiające możliwości taneczne ciała w każdym stylu. Kurs 6 miesięczny.
Ale z tego co wcześniej widziałam (tak na szybki, jak coś to wyprowadzcie mnie z błędu), Mirranda pisała, że te zajęcia to jakby wstęp do innych tańców. Ale ja to widzę po opisie tak, że to tylko poprawia sprawność fizyczną i rozciąga ciało, dzięki temu łatwiej się potem uczyć innych tańców.
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 12:52   #187
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
[...]Ale ja to widzę po opisie tak, że to tylko poprawia sprawność fizyczną i rozciąga ciało, dzięki temu łatwiej się potem uczyć innych tańców.
Dzięki temu lepiej wywijasz w stylach, które już znasz - wyżej zadzierasz nogę, jesteś bardziej giętka itp. Autorka płynie w swojej bajce, a brzegu już nawet nie widać
Stary 2013-12-24, 13:45   #188
Mirrranda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez guapapreciosa Pokaż wiadomość

napisałam prawie 17. rocznikowo 16. ja jestem z listopada, on ze stycznia. ja rocznik 92, on rocznik 76.
ślub kościelny bym chciała, ale dla uroczystości, a nie dla wyimaginowanego pana na górze.
pracujemy osobno, ale w jednej firmie. jednak nie można powiedzieć, że codziennie razem pracujemy.
I co z tego że koleżanka była modelka playboya? to ja mam się tym chwalić? I że 48 kilo? ktoś zapytał o wagę, to odpisałam.

Edytowane przez Mirrranda
Czas edycji: 2013-12-24 o 13:50
Mirrranda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 14:02   #189
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
napisałam prawie 17. rocznikowo 16. ja jestem z listopada, on ze stycznia. ja rocznik 92, on rocznik 76.
ślub kościelny bym chciała, ale dla uroczystości, a nie dla wyimaginowanego pana na górze.
pracujemy osobno, ale w jednej firmie. jednak nie można powiedzieć, że codziennie razem pracujemy.
I co z tego że koleżanka była modelka playboya? to ja mam się tym chwalić? I że 48 kilo? ktoś zapytał o wagę, to odpisałam.
Ale ta uroczystosc jest nieodlacznie zwiazana z Bogiem moja droga wiec nie wiem co ci sie marzy skoro nie wierzysz

PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 14:03   #190
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt Cię o wagę nie pytał Skąd u Ciebie taka potrzeba ekshibicjonizmu? Czemu tak Ci zależy, żebyśmy Ci wierzyły? Nie masz się komu pochwalić?
Spoko, jutro wyjedziesz żuliettą, a my tu możemy tylko zazdrościć
Stary 2013-12-24, 14:06   #191
jola2243
Zakorzenienie

Proszę o trzymanie się głównego tematu wątku, będę usuwać posty z OffTopem.
Dziękuję

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 17:42   #192
Hayley__
BAN stały

ja mam 163/164 (zalezy gdzie mierzona, 50 kilo (skoro juz podajemy wage..) a ujechałam naprawde duuużym autem Tż. Pierwsze 5 minut był stres, ale potem luz. Jakoś dałam rade. Fotele są podwyższane wszędzie. Aha, też się uczyłam na Renaut Clio, a prawko zdałam miesiąc temu, dopiero co je odebrałam.

Śmieszą mnie te bajeczki autorki, kurcze, wątek roku po prostu

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez zabiegana_ Pokaż wiadomość
Abstrahując od absurdu całej tej sytuacji to chyba trochę niekulturalnie jest odmawiać przyjęcia prezentu...
mega niekulturalnie. jeśli ta historia jest prawdziwa (pomijam że na 90% autorka to troll..) to mnie na miejscu faceta było by cholernie przykro. stać go, to kupił, a odmowa może zaboleć zwyczajnie.
Hayley__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 18:11   #193
Lilth
Raczkowanie

Juz po? Byla jazda probna? Jak sie jezdzi nowym autkiem?
Stary 2013-12-24, 18:21   #194
201604220918
Konto usunięte

Cytat:

Droga autorko, to co tu napisałaś wystawia o tobie najdoskonalsze świadectwo - po tym jednym zdaniu już chyba wiem, z kim mam do czynienia

Na wątek trafiłam przypadkiem (ktoś tu napisał, że będzie śmiesznie - popieram w całej rozciągłości ); skoro już jestem, to się wypowiem:

założyłaś ten wątek tylko i wyłącznie po to, żeby się pochwalić swoim super-cool-full-wypas-wyrąbanym-w-kosmos prezentem (którego nawiasem mówiąc, gratuluję - SZCZERZE- nie dlatego, że mnie nie stać na samochód, a dlatego, że nawet nie mam czasu zrobić prawa jazdy, toteż zazdroszczę po cichutku wszystkim, którzy mogą sobie pojeździć); nie musisz się wymawiać, że jest inaczej, to najzwyczajniej bije z twojej wypowiedzi, jak i z pozostałych postów. Jeśli wszystko to, co tu natworzyłaś jest prawdą - najzwyczajniej w świecie przyjmij ten prezent jako niezbity dowód miłości TŻ i jeździj na zdrowie!

Jeśli jesteś trollem (wybacz podejrzliwość) -to gratuluję, bo to już jest trolling wyższych lotów, nie jakieśtam pisanie "gupi wizarz hehe" i dostawanie bana po półgodziny.

Jeżeli natomiast jesteś prawdziwa - to (wybacz szczerość!) - decyzja o nieposiadaniu dzieci może być najlepszą z twoich życiowych decyzji (zaraz po decyzji o przyjęciu prezentu za 20 średnich krajowych).

Wesołych Świąt!
201604220918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 00:09   #195
Hultaj
BAN stały

Cytat:
A czy to nie norma, że mężczyzna zazwyczaj zarabia więcej?
nie, to nie jest norma, nie powinna nią być i takie opinie są wręcz bardzo szkodliwe dla kobiet.
Jak tak koniecznie chcesz brać z kogoś przykład to może znajdź sobie za wzór te kobiety, które stać na to, by po latach własnej pracy np., mogły sobie samodzielnie kupić ładny nowy samochód a nie takie, które są w stanie urobić na kosmetyk, taksi czy sweterek a tak naprawdę bez faceta są niezaradnymi życiowo ślamazarami. Przepraszam za szczerość, ale jak się ma młodość i urodę to nie jest wybitną sztuką znaleźć faceta, który bez większej refleksji będzie dziewczynie fundował prezenty. Oczywiście do czasu gdy nie zmieni jej na inny model.

A wracając ściśle do tematu - nie ma żadnego powodu, dla którego nie miałabys przyjąć takiego prezentu, to Twój narzeczony, chcesz z nim dzielić życie, więc wymyślasz problemy na siłę, chyba rzeczywiście po to, żeby się popisać, jaka to jesteś niematerialistyczna. Jakbyś taka nie była to byś się słowem nie odezwała, że chętnie weźmiesz jego drugi samochód.
Mało tego, zamiast składać mu na drogie zegarki, pożyczać na nie od matki i wydawać na taksówki, nie mając na głowie żadnych kosztów utrzymania, sama kupiłabyś sobie jakieś jeździdełko za kilka tysięcy i nie trzepotalabyś rzęskami w udawanym zaskoczeniu, że Ci facet auto podarowal, och.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 13:13   #196
Hultaj
BAN stały

a poza tym, to jak zrozumiałam, facet żadnego samochodu Ci nie kupił tylko kupił go na siebie. I tak jest jego i tak.
I nie wiem w ogóle po co Ty mu wyjeżdżałaś z propozycją, że pojeździsz jego drugim autkiem (skoro takie podarki to ponoć dla Ciebie nie bardzo teges) i jak to możliwe, że skoro pracujesz od kilku lat i zarabiasz pieniądze wyłącznie na Twoje osobiste fanaberie nie zdążyłaś zarobić na samochód.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 13:46   #197
201607131106
Konto usunięte

Droga Autorko, no i jak udało Ci się odmówić przyjęcia zbyt drogiego prezentu?
Może komuś się to kiedyś przyda, wątek powinien mieć ładne zakończenie.
Nie pytam, czy w ogóle to zrobiłaś, bo przecież w tytule w temacie nie widnieje "CZY" a "JAK", więc pewnie i tak byłaś zdecydowana. Nie powinnaś mieć z tym chyba problemu, skoro Wigilię spędzaliście bez rodziny, tylko we dwoje. Gdybyś dostała kluczyki przy wszystkich ciociach i wujkach, wszyscy wyszliby oglądać czerwoną alfę to pewnie byłoby Ci głupio odmówić, ale tak.. Tylko czym Ty teraz będziesz jeździć? Bo skoro nie czerwona, wymarzona alfa romeo giulietta, nie drugi, za duży samochód faceta to chyba musi Ci kupić coś innego?

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Na ślubie cywilnym też możesz mieć białą suknię z trenem, welon i wszystko, o czym marzysz i co dla Ciebie tworzy istotę tego wydarzenia (), po nim możecie mieć też przyjęcie za 200 000 zł i polecieć na miesiąc miodowy do Paryża czy na Majorkę.
Bo ślub kościelny bierze się właśnie dla tego wyimaginowanego pana na górze, nie dla białych piórek. Nie rozumiem, po co ludzie niewierzący chcą paradować za rączkę przez środek kościoła, do czego im to potrzebne.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2013-12-25 o 13:47
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 01:07   #198
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Droga Autorko, no i jak udało Ci się odmówić przyjęcia zbyt drogiego prezentu?
Może komuś się to kiedyś przyda, wątek powinien mieć ładne zakończenie.
Nie pytam, czy w ogóle to zrobiłaś, bo przecież w tytule w temacie nie widnieje "CZY" a "JAK", więc pewnie i tak byłaś zdecydowana. Nie powinnaś mieć z tym chyba problemu, skoro Wigilię spędzaliście bez rodziny, tylko we dwoje. Gdybyś dostała kluczyki przy wszystkich ciociach i wujkach, wszyscy wyszliby oglądać czerwoną alfę to pewnie byłoby Ci głupio odmówić, ale tak.. Tylko czym Ty teraz będziesz jeździć? Bo skoro nie czerwona, wymarzona alfa romeo giulietta, nie drugi, za duży samochód faceta to chyba musi Ci kupić coś innego?

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Na ślubie cywilnym też możesz mieć białą suknię z trenem, welon i wszystko, o czym marzysz i co dla Ciebie tworzy istotę tego wydarzenia (), po nim możecie mieć też przyjęcie za 200 000 zł i polecieć na miesiąc miodowy do Paryża czy na Majorkę.
Bo ślub kościelny bierze się właśnie dla tego wyimaginowanego pana na górze, nie dla białych piórek. Nie rozumiem, po co ludzie niewierzący chcą paradować za rączkę przez środek kościoła, do czego im to potrzebne.
no bo chcą i tyle.
Zamiast gadać takie rzeczy lepiej realnie przyznać trzeba przed sobą ile ludzi sterczących co niedziele w kościele żyje SERIO SERIO po katolicku. I wtedy też jest pytanie "po co im to chodzenie do kościoła".
Bo chcą.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 02:52   #199
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

chwat - bo sa hipokrytami

Wysłane z mojego XT615

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 14:14   #200
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
chwat - bo sa hipokrytami

Wysłane z mojego XT615
ale kto?
katolicyzm niestety składa się z 'hipokrytyzmu' i to nie są wymyślone rzeczy lecz fakty jak to, że ziemia jest okrągła a trawa zielone. Więc zawsze dziwi mnie zarzucanie tego samego ludziom niewierzącym
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 14:21   #201
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
ale kto?
katolicyzm niestety składa się z 'hipokrytyzmu' i to nie są wymyślone rzeczy lecz fakty jak to, że ziemia jest okrągła a trawa zielone. Więc zawsze dziwi mnie zarzucanie tego samego ludziom niewierzącym
No ale wiesz, nie jestem muzułmanką, więc nie chodzę w burce, dlaczego więc skoro nie jestem katoliczką mam brać ślub w katolickim kościele, iść do spowiedzi, przyjmować komunię? Przecież to głupie, po co to robić.
I nie chcę naprawdę wnikać głębiej w kwestię wiary Polaków i ciągnąć dyskusję, że "wierzący niepraktykujący" to tak samo jak "niewierzący", że ludzie niby określają się mianem katolików, a nie przestrzegają podstawowych zasad. Chodzi o to, że skoro ktoś nie wierzy w "wyimaginowanego jakiegośtam pana na górze" to nie widzę sensu składania "przed Nim" ślubów miłości i wierności.
Stary 2013-12-27, 15:32   #202
jola2243
Zakorzenienie

Proszę o trzymanie się głównego tematu wątku.
Dziękuję

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 01:20   #203
Mirrranda
BAN stały

Przyjelam prezent - z tym zastrzezeniem, ze bede sama placic za paliwo (po dlugich sprzeciwach sie zgodzil) i ze przez nastepne pol roku nie chce slyszec o prezentach innych niz drobiazgi (ksiazki, plyty itp.).

Stary 2013-12-28, 01:25   #204
ahoooj
Raczkowanie

Cytat:
Przyjelam prezent - z tym zastrzezeniem, ze bede sama placic za paliwo (po dlugich sprzeciwach sie zgodzil) i ze przez nastepne pol roku nie chce slyszec o prezentach innych niz drobiazgi (ksiazki, plyty itp.).

Twarda z Ciebie babka skoro będziesz sama płacić za paliwo
No i całe szczęście, że zgodził się na pół roku bez droższych prezentów, dasz mu poszaleć w przyszłe święta!

OLABOGA, co za wątek.
ahoooj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 01:28   #205
Mirrranda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ahoooj Pokaż wiadomość
Twarda z Ciebie babka skoro będziesz sama płacić za paliwo
No i całe szczęście, że zgodził się na pół roku bez droższych prezentów, dasz mu poszaleć w przyszłe święta!

OLABOGA, co za wątek.
Bez drozszych prezentow - czyli ma spadac z wycieczkami i bizuteria. To mialam na mysli.

Stary 2013-12-28, 01:30   #206
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

i pewnie kiedy stwierdzi "mirrrandziu, kupiłem nam wycieczkę na Honolulu" powiesz "nie, bo auto"
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 01:33   #207
201607131106
Konto usunięte

Zakończenie takie szczęśliwe...
Stary 2013-12-28, 01:42   #208
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Zakończenie takie szczęśliwe...
Życie takie piękne. wow. (nie mogłam się powstrzymać )

Czyli w sumie z wątku dowiedzieliśmy się jak przyjąć drogi prezent, ale udawać, że go nie chcieliśmy i stworzyć aluzję, że same będziemy go utrzymywać
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 01:58   #209
Hayley__
BAN stały

uszanowanko dla krypto - materialistów wow.

nie mogłam się powstrzymać
Hayley__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 08:51   #210
ChocolateAngel
BAN stały

łapcie, dziewczynki

ChocolateAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości