Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-24, 23:02   #1531
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Ja przyznam szczerze, że spodziewałam się czegoś więcej.. Dadol niedobry dzisiaj. Przecież tu tak piździ że masakra! Gorzej jak wtedy, kiedy orkan był.
Poza tym atmosfery świątecznej w ogóle brak. Ot t. przygotowała wigilię zjedliśmy i tyle. teraz zdycham, bo mnie tak brzuch boli!!! masakra.
Poza tym pojechaliśmy po wigilii u t. na chwilę do mnie do domu.
Wiecie co... Jak ja tu narzekam, tak jednak mimo wszystko jest uprzejmie a u mnie:
-"prezenty macie tu" - wskazanie palcem, nikt nic nie podał ani nic.
-ja wnosiłam prezenty od nas, nie miałam jak butów zdjąć to ojciec zgryźliwie że buciki. A jak sam jest w gości to często nie ściąga, u mnie zaczął buty ściągać jak Młody zaczął raczkować i mu to powiedziałam
-mama do TZta: Chcesz kawę? Jak tak to sobie zrób.
-mam okulary. Połówki co prawda plusy, bardziej do kompa i czytania, ale noszę je też czasem bo mi się tak oczy nie meczą. To przyjezdni: po co mi one, po cholerę jak to słabe i że dla wyglądu je sobie kupiłam (tak, dałam 300 zł za okulary bo miałam kaprys)
-i na koniec mój ojciec patrząc na mnie: Pasowałoby sie za siebie wziać?
Chodziło rzecz jasna o mój brzuch...

Także długo nie posiedzieliśmy... Nie sądziłam że to powiem, ale lepiej mi u t. ....

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2013-12-24 o 23:04
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 23:29   #1532
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
O ☠☠☠☠a, tekst roku.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 23:53   #1533
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczynki ! Spoznione ale szczere zyczenia - wszystkiego dobrego dla Was, dzieciaczkow i Tztow!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 04:08   #1534
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
U nas Wigilia wypadla nietypowo, ale bylo rodzinnie i przemilo i o to chodzilo. Yae chyba spodobaly sie klocki i musze przyznac, ze wcale jej sie nie dziwie.
Jak bylo u Was?

---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:02 ----------

hope przykre, co Was w domu spotkalo
szaja trzymam sie :-D Dzieki kochana
I pytanie, czy Wasze dzieci tez tak szaleja, kiedy sadzacie je w wozku lub foteliku? W krzeselku problemow nie ma, ale jak mam posadzic w wozku a zwlaszcza w samochodzie, to napina sie i wygina tak, ze czasami zastanawiam sie, czy w ogole kregoslup ma. Do tego stopnia, ze ciezko mi jest samej wychodzic... Mam nadzieje, ze to tylko taki etap i minie.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 05:54   #1535
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Od 3 tugeza, wreszcie jak rzyg niestrawionym krupnikiem to pogszła lulać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 06:30   #1536
Lenova
Wtajemniczenie

Dziewczyny przepraszam że tak późno ale kompletnie nie miałam czasu nawet po tyłku się podrapać.
Chce Wam życzyć cudownych rodzinnych Świąt i by każda z Was poczuła tą atmosferę jak za czasów dzieciństwa! Dużo dużo miłości
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 08:34   #1537
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dziewczyny Wszystkiego dobrego dla was maluszkow i Tz zeby usmiechy nie znikaly z waszych buziek a dzieciaczki rosly zdrowo i zaskakiwaly nowymi umiejetnosciami
My dzis szykujemy zarelko na jutrzejsze urodziny ale mamy przygode napisze jak bedzie po oczywiscie moja wina

Sent from my GT-P3110 using Wizaz Forum mobile app
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 08:38   #1538
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
O ☠☠☠☠a, tekst roku.
Dokładnie..ciekawe jakim tekstem określił by mój brzuch..hope. Nie przejmuj się-niemile to, ale cóż, buziaczka Antosiowego Ci przesyłam...

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 10:01   #1539
meduzza
Zadomowienie

Hejo Gwiazdy
Świąteczna kawka i zabawy, Julianka ładnie spała do 8.45, jestem jak młody bóg gdyby nie to, że TŻ miał wczoraj urodziny i siedziało chłopa u niego do wpół do 3 Tera zdycha ale jakoś mi go nie szkoda

Wiadomo, że święta nie takie jak kiedyś ale dzięki Maluchowi wszyscy dostali świątecznego pie**olca i było uroczo

Życzę Wam cudownie spędzonych, rodzinnych chwil
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 10:26   #1540
litllesweetangel
Lurker ;)

Hope spoko, moja matka wyjechala z podobnym tekstem : nie jedz cukierkow bo jestes za gruba, zjedz ciasto

U nas w miare spoko wigilia( procz oplatkowania, no nie cierpie tego grr), obzarlam sie :P Ale postanowienie noworoczne- 4 miechy na -10 kg!

Oglaszam, iz podobno jestem zareczona, chociaz z tego co pamietam tak nie powiedzialam Najmniej romantyczne zareczyny swiata ale ehhh podobno nie mozna miec wszystkiego....

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 10:36   #1541
marsi11
Zakorzenienie

sweet-gratulacje

o kurcze to widzę,że nie u wszystkich kolorowo,Hope kurde przykre
Lady, u Was coś lepiej?

u mnie tłoczno ale było naprawdę bosko w wigilię, troszkę popłakałyśmy z mamą ale atmosfera była taka magiczna że czułyśmy,że ojciec jest z nami
mama dziś ze łzami w oczach mówiła,że nasz dom trzyma ją przy życiu, dzieci, hałasy, krzątaninę, miło mi się zrobiło

mimo sporego smutku i ogromnej tęsknoty za tatą to była bardzo niezwykła wigilia

dziewczyny, oby pozostałe dni świąt były miłe i spokojne
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 10:40   #1542
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44284617]Od 3 tugeza, wreszcie jak rzyg niestrawionym krupnikiem to pogszła lulać [/QUOTE]

Nie żartuj, że u Was tez rzyganie. U nas (też był krupnik na obiads ). Jak chlusnął mi kaszą w nocy to się znowu przeraziłam, lał się strumień, później jeszcze drugi raz to samo i tak osłabiony spał już ze mnądo rana a ja nie mogłam oka zmrużyć, bo się bałam. Na szczeście od rana już wesolutki

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Hope spoko, moja matka wyjechala z podobnym tekstem : nie jedz cukierkow bo jestes za gruba, zjedz ciasto

U nas w miare spoko wigilia( procz oplatkowania, no nie cierpie tego grr), obzarlam sie :P Ale postanowienie noworoczne- 4 miechy na -10 kg!

Oglaszam, iz podobno jestem zareczona, chociaz z tego co pamietam tak nie powiedzialam Najmniej romantyczne zareczyny swiata ale ehhh podobno nie mozna miec wszystkiego....

o, gratulację i co z tego, ze malo romantyczne sa
Stary 2013-12-25, 10:49   #1543
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
U nas Wigilia wypadla nietypowo, ale bylo rodzinnie i przemilo i o to chodzilo. Yae chyba spodobaly sie klocki i musze przyznac, ze wcale jej sie nie dziwie.
Jak bylo u Was?

---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:02 ----------

hope przykre, co Was w domu spotkalo
szaja trzymam sie :-D Dzieki kochana
I pytanie, czy Wasze dzieci tez tak szaleja, kiedy sadzacie je w wozku lub foteliku? W krzeselku problemow nie ma, ale jak mam posadzic w wozku a zwlaszcza w samochodzie, to napina sie i wygina tak, ze czasami zastanawiam sie, czy w ogole kregoslup ma. Do tego stopnia, ze ciezko mi jest samej wychodzic... Mam nadzieje, ze to tylko taki etap i minie.
Moja za to z krzesełka ucieka i go w ogóle nie używam szału dostaje jak w nim siada. W wózku też się pręży jak ją zapinam ale jak ruszamy to już jest git.

Cytat:

Little, ja Cię podziwiam zawsze kiedy spojrzę na Twój podpis,bo wiem że tak jak ja lubisz opierdzielić w środku nocy kebsa a tyle już zrzuciłas, więc olej takie teksty.
I powiedz jak to było

Laski ja tak w skrócie: WSZYSTKIEGO CZEGO TYLKO SOBIE WYMARZYCIE Wam życzę

Ja nie lubiłam Świat nigdy, jeszcze jak byłam dzieckiem to tolerowałam a potem to już masakra wręcz. A wczoraj było fajnie ale to zasługa dzieci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 11:12   #1544
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluje!!
Stary 2013-12-25, 11:17   #1545
Konto usunięte

Little, gratki

Marsi, dobrze takie rzeczy czytać

Blogerko, ano... przed chwilą znów :/ nastrój ma w miarę. Dałam chrupki kukurydziane, bo głodna, może chociaż to zostanie w brzuszku...

Dostałam wyczekiwaną książkę o Japonii http://www.empik.com/japonia-w-szesc...5714,ksiazka-p ciekawa jestem, Meneq, to przez ciebie!

prócz tego dwie inne z listy

Agu zachwycona duplowym domkiem, a Dorka właśnie gada ze swoimi
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 11:30   #1546
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. U nas nocka MASKARA!!
Daria urządziła UWAGA ! od 2.00 - 5.00 a potm spała do 7.00 .... A wieczorem zasnęła dopiero o 22.00. Ledwo żyję. A dziś do moich rodziców jedziemy.
Na Wigilii byliśmy u t. Był tam też brat męża z żoną... Było tak sobie. Wolę u moich rodziców być, wtedy rzeczywiście czuję urok świąt.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić moją Małą Gwiazdą
https://www.youtube.com/watch?v=t9fcCw9xeIA
Pięknie chodzi
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
To nasze drugie wizazowe wspólne Święta
Cieszę się że z Wami jestem

Wesołych Świąt

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ja przyznam szczerze, że spodziewałam się czegoś więcej.. Dadol niedobry dzisiaj. Przecież tu tak piździ że masakra! Gorzej jak wtedy, kiedy orkan był.
Poza tym atmosfery świątecznej w ogóle brak. Ot t. przygotowała wigilię zjedliśmy i tyle. teraz zdycham, bo mnie tak brzuch boli!!! masakra.
Poza tym pojechaliśmy po wigilii u t. na chwilę do mnie do domu.
Wiecie co... Jak ja tu narzekam, tak jednak mimo wszystko jest uprzejmie a u mnie:
-"prezenty macie tu" - wskazanie palcem, nikt nic nie podał ani nic.
-ja wnosiłam prezenty od nas, nie miałam jak butów zdjąć to ojciec zgryźliwie że buciki. A jak sam jest w gości to często nie ściąga, u mnie zaczął buty ściągać jak Młody zaczął raczkować i mu to powiedziałam
-mama do TZta: Chcesz kawę? Jak tak to sobie zrób.
-mam okulary. Połówki co prawda plusy, bardziej do kompa i czytania, ale noszę je też czasem bo mi się tak oczy nie meczą. To przyjezdni: po co mi one, po cholerę jak to słabe i że dla wyglądu je sobie kupiłam (tak, dałam 300 zł za okulary bo miałam kaprys)

Także długo nie posiedzieliśmy... Nie sądziłam że to powiem, ale lepiej mi u t. ....
O masakra
A text ojca Po co tak psuć święta takimi durnymi tekstami??!?!?!?! jak w ogóle można tak powiedzieć... Ku.wa!!!
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hejo Gwiazdy
Świąteczna kawka i zabawy, Julianka ładnie spała do 8.45, jestem jak młody bóg gdyby nie to, że TŻ miał wczoraj urodziny i siedziało chłopa u niego do wpół do 3 Tera zdycha ale jakoś mi go nie szkoda

Wiadomo, że święta nie takie jak kiedyś ale dzięki Maluchowi wszyscy dostali świątecznego pie**olca i było uroczo

Życzę Wam cudownie spędzonych, rodzinnych chwil

Cytat:
ego co pamietam tak nie powiedzialam Najmniej romantyczne zareczyny swiata ale ehhh podobno nie mozna miec wszystkiego....
WOW!!
Ciekawa jestem jak wyglądały zaręczyny. Napiszesz?? No chyba że nie chcesz to ok
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
u mnie tłoczno ale było naprawdę bosko w wigilię, troszkę popłakałyśmy z mamą ale atmosfera była taka magiczna że czułyśmy,że ojciec jest z nami
mama dziś ze łzami w oczach mówiła,że nasz dom trzyma ją przy życiu, dzieci, hałasy, krzątaninę, miło mi się zrobiło

mimo sporego smutku i ogromnej tęsknoty za tatą to była bardzo niezwykła wigilia :
wzruszyłam się
Stary 2013-12-25, 11:34   #1547
Konto usunięte

A moja mama walnęła hasło roku... dobrze, że teściowie mają poczucie humoru i brechnęli razem

Życzenia teść mojej mamie składa, a ona zamiast dziękuję, to "dziękuję, dziękuję, do widzenia..." i zreflektowała się, co mówi, i wali: o matko, co ja pieprzę...

Dziewczyny, moja mama na co dzień tak nie mówi! albo niestety pozostałość po udarze :/ albo się kobieta zestresowała.
Stary 2013-12-25, 11:42   #1548
szklanka19
Zadomowienie

Dziewczyny ja tak na szybko, bo ciągle jestem zagoniona, a Ewa raczkuje pełną parą i ciągle za nią biegam - zdrowych i spokojnych Świąt! Oby Wasze pierwsze Święta z dzieciaczkami były wyjątkowe, rodzinne i takie jak sobie wymarzycie
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 12:07   #1549
charlizz
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44285562]A moja mama walnęła hasło roku... dobrze, że teściowie mają poczucie humoru i brechnęli razem

Życzenia teść mojej mamie składa, a ona zamiast dziękuję, to "dziękuję, dziękuję, do widzenia..." i zreflektowała się, co mówi, i wali: o matko, co ja pieprzę...

Dziewczyny, moja mama na co dzień tak nie mówi! albo niestety pozostałość po udarze :/ albo się kobieta zestresowała.[/QUOTE]

Mimo wszystko śmiesznie wyszło oby to tylko stres jednak.

Stary 2013-12-25, 12:46   #1550
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44285562]A moja mama walnęła hasło roku... dobrze, że teściowie mają poczucie humoru i brechnęli razem

Dziewczyny, moja mama na co dzień tak nie mówi! albo niestety pozostałość po udarze :/ albo się kobieta zestresowała.[/QUOTE]

Stary 2013-12-25, 12:52   #1551
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej hej, jak tu pusto...
Ja właśnie odpoczywam po wyżerce i treningu, ufff, 40 minut.

Widzę, że piszecie o świętach (no cóż, o czym innym można dzisiaj pisać? ) - ja zawsze lubiłam. Wiadomo, że za dzieciaka się bardziej czuło klimat, ale teraz - jak jest mała - też było fajnie, wesoło. Oczywiście mój małż naburmuszony, a jakże... Dzień bez focha to dzień stracony dla niego, ehh...
Co on taki sie zrobił?

U nas bardzo fajnie prezenty sie podobały wigilia smaczna moja mama nas napchala jedzeniem.
Potem byliśmy u mojej przyjaciółki 11pieter wyżej. Hania szalala potem do 22! Ale za to spala ciągiem do 7 rana. A ja sie wcale nie wsypalam bo co chwilę sprawdzalam czy wszystko ok skoro sie nie budzi
teraz dalej u rodziców czekamy na obiadek, Mniam

Sweet gratulacje ! pokaz pierścionek
Stary 2013-12-25, 12:54   #1552
Konto usunięte

ZNalazłam foto mojej małej czarnej http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...th-lace-insert w sklepie po 60zł!
Stary 2013-12-25, 13:03   #1553
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44285427]Little, gratki

Marsi, dobrze takie rzeczy czytać

Blogerko, ano... przed chwilą znów :/ nastrój ma w miarę. Dałam chrupki kukurydziane, bo głodna, może chociaż to zostanie w brzuszku...

Dostałam wyczekiwaną książkę o Japonii http://www.empik.com/japonia-w-szesc...5714,ksiazka-p ciekawa jestem, Meneq, to przez ciebie!

prócz tego dwie inne z listy

Agu zachwycona duplowym domkiem, a Dorka właśnie gada ze swoimi [/QUOTE]

Jestem szalenie ciekawa Twoich odczuc po lekturze. Dziewczyna jest japonistka, to powinno byc in plus, ale czy na pewno...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-25, 13:10   #1554
Konto usunięte

A czytałaś?
Wiesz, ja nie mam oczekiwań po tej książce - nawet nie sprawdzam, kim jest autorka, bo w tym momencie liczą się dla mnie jej subiektywne odczucia - tak samo jak w każdej innej podróżniczej książce. W ogóle uwielbiam literaturę podróżniczą chociaż nie mam natury włóczęgi bardzo mi się np. Kreta "Moje Indie" podobały, a jednak przez wielu skrytykowane. Tak samo Pawlikowska - ogrom fanów, a ja z przyjemnością tylko jedną jej pozycję przeczytałam.
Stary 2013-12-25, 13:25   #1555
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44286368]A czytałaś?
Wiesz, ja nie mam oczekiwań po tej książce - nawet nie sprawdzam, kim jest autorka, bo w tym momencie liczą się dla mnie jej subiektywne odczucia - tak samo jak w każdej innej podróżniczej książce. W ogóle uwielbiam literaturę podróżniczą chociaż nie mam natury włóczęgi bardzo mi się np. Kreta "Moje Indie" podobały, a jednak przez wielu skrytykowane. Tak samo Pawlikowska - ogrom fanów, a ja z przyjemnością tylko jedną jej pozycję przeczytałam.[/QUOTE]

Nie, nie czytalam, ale chetnie rzucilabym okiem.
Tylko zeby mowic o subiektywnych odczuciach tez trzeba miec jakis punkt wyjscia. Inaczej powstaje tylko pozywka dla bezmyslnych "japonofilow".
Stary 2013-12-25, 13:31   #1556
marsi11
Zakorzenienie

Szaja- u mnie też książkowo
http://www.wydawnictwoliterackie.pl/...Tymon-Tymanski
http://www.wydawnictwoliterackie.pl/...Rafal--Ksiezyk
http://www.wydawnictwoliterackie.pl/...Rafal--Ksiezyk

i na koniec kucharska
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 14:06   #1557
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44286237]ZNalazłam foto mojej małej czarnej http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...th-lace-insert w sklepie po 60zł![/QUOTE]

wolałabym zobaczyć na Tobie ;P
Stary 2013-12-25, 14:48   #1558
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
wolałabym zobaczyć na Tobie ;P
Ja też:p

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 14:56   #1559
meduzza
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44286237]ZNalazłam foto mojej małej czarnej http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...th-lace-insert w sklepie po 60zł![/QUOTE]
No właśnie, na modelce Szajowej byśmy chciały zobaczyć
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 15:41   #1560
charlizz
Zadomowienie

Właśnie Szaja, pokaz się

Ja jadę w sobotę na wyprze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości