|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
![]()
witam w kolejna ciekawa noc...
mala mecza baki od 12,ale dalam jej czopka pol. 27 ide do lekarza z nia... sorki,ze nie odp. Wam,ale pisze ekranowa klawiatura... |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
u nas na tapecie baście ZSRR podobno bardzo fajne są i jeszcze "Moje ulubione bajki" pożyczone od teściowej, a już uoatrzyłam książkę dla Nelki z bajkami
![]() Cytat:
![]() coś Wam chciałam napisać i nie pamiętam co ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Wigilię jedliśmy na raty, bo mała miała zly dzień i marudziła a wieczorem nie wiadomo czemu dała taki koncert, że mieliśmy oboje dość....na szczęście dziś nam to wynagrodziła i była bardzo grzeczna, śpi też ładnie po kąpanku ![]() Mikołaj jej przyniósł bujawkę od nas, ciuszki od babci, grzechotki i zabawkę taką do pchania, grającą z różnymi przyciskami od znajomych..trochę musi do niej podrosnąć ![]() ![]() ![]() Jutro chcemy rano podskoczyć do Nexta na wyprze ![]() Sylwia - ![]() Sorento - super, że w dociu jesteście i wszystko dobrze u Was ![]() Sanrio - jak tam?? Rozpakowana już?? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wszyscy śpią to i ja zmykam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
|
Lineczka Ulka próbuje mnie wykończyć, ale ja się nie daję! Jestem tak pozytywnie nastawiona do tego wszystkiego, że aż mnie to dziwi!! I muszę powiedzieć, że to w dużej mierze dzięki tż, który mi mega pomaga odkąd dostał ochrzan i ustawił sobie grafik tak, że w nocy może wstawać do małej, a potem odespać. Mimo, że on nie siedzi z nią tak jak ja to baaardzo dużo daje mi to, że wstanie i ją pokołysze, a ja skoczę pod głupi prysznic, aby nie słyszeć jej płaczu i odsapnąć te kilka chwil. Mimo, że nie sypiam zbyt wiele(dzisiaj rano 1h, potem od 14-18.30, noce zawalone) to jakoś mnie to wszystko ładuje.
I swoją drogą będziemy mięli stażystkę w Dziwnowie ![]() ![]() Wracając do kup to ja się nie dziwię, że ona tak wyje jak robi kiedy ona tyyyle tej kupy tam gromadzi. Muszę więcej ją dopajać, bo mam wrażenie, że za mało pije. I podejrzewam, że to słuszne wrażenie. Chyba sobie budzik nastawię z przypomnieniem o dopojeniu... Domi jak tam świętowanie teściówki ![]() Mao, ja to Ci powiem, że no czytałam tę instrukcję ale za chiny nie mogę tego przesunąć:mdleję: będę kombinować. Swoją drogą jak zobaczyłam to nosidełko to myślałam, że padnę. Zwłaszcza ten pajączek dla mnie ![]() ![]() Dzidziu pojutrze - 27.12 - idziemy do lekarza z tymi kupami i bąkami, bo ewidentnie płacze gdy puszcza bąki i totalnie nie może zrobić kupy. Miki współczuję grypy ![]() Beatka ![]() Nasturcja, no cóż by tu powiedzieć o twoim wierszu? Ileż można się zachwycać:PP A my po Wigilii, dzisiaj leżałam cały dzień, rano zamiast pójść spać(teraz też...) to ogarnęłam chałupę.Ostatnio mam fisia ze sprzątaniem... Ulka dostała od Mikołaja nosidełko, książeczkę kontrastową, laleczkę, pampersy, ramkę, zawieszkę na ścianę z imieniem, misia szeleszczącego, obrazek. No i kasę. Jezu ile kasy wydalismy na te święta, nie moglam się ogarnąć w ogóle z wydawaniem... |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
nasza tez dzis slano spi,pewnie w dien sie wyspala.
meczyla,kupe,ale juz zrobila. moze przysniemy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia Mya. Będę trzymać kciuki. Ale tak na moje to nie kolka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z ta wit. d nie wiem... boje sie odstawic... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
my odstawilismy,bo w mm tez jest. ale znow podajemy,bo nic to nie zmienilo.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
Dzidziu- mi pediatra mimo mm kazała dawać witaminę d3. Ztym ze ja zauważyłam że po nim idzie taka twarda kupa. Mam te w kropelkach, po prostu nie daje 2 "klkniec" tylko jedno i kupy są ok, a witamine Jakąś tam dostarczam. W piątek ide z tym moim chorowitkiem to sie podpytam, czy mam podawac czy tylko "poł dawki"... no ale ogólnie to kazała podawac.
Mya- ![]() ![]() Beatka- dlaczego Cały czas mam wrazenie ze masz na imię Sylwia?? śniłaś mi sie jako sylwia... ![]() Wg ja to mam pecha...zaplanowalam chrzest na styczen 19tego...mama i siostra [ zagranica] wziely urlopy[siostra tylko od 10tego do 26 dostala], siostra z mezem tez wzieli wolne... my chcielismy chrzest w innym kosciele niz nasz[ bo w sumie w naszym tylko w jedna niedziele chrzczą], wiec poszlismy 24tego do ksiedza po zgode a on mi poiedzial ze musze przejsc cykl spotkan [5] ale spotkania sa dopiero od 16tego stycznia, wiec on nam nie da przed 19ym zgody... wiec chrzciny najwczesniej moglyby odbyc sie w lutym, bez chrzestnej[ na sile sama by przyjechala, ale na jeden dzien to im sie to nie oplaca bo paliwo ...] bez babci, cioci... myslalam o kwietniu, na wielkanoc, ale do siostry zjezdza sie rodzina meza bo juz sie zapowiedzieli, mojej mamy by nie bylo i siostry również... a potem tylko i wylacznie wakacje bo i moja mama i moje siostry na pewno mogłyby przyjechac, ale dla mnie to za późno.. wic poszlam znow do tego ksiedza i pytam czy oni robia wyjatki, ze w inna niedziele robią cgrzciny- tak nie ma problemu. Wiec ja ucieszona jak głupia, a ten o mnie- ale 5 spotkan i tak obowiazuje.... normalnie ktos nie chce bym malego ochrzcila bo najpierw problem z chrzestnym, terazz osciolem ![]() lineczko- ja wiem ze nie wazne czy skromnie. ![]() ![]() ![]() a tak w ogóle to mam swietny filmik jak Kacper gada z babcią i mówi cośa'la :haj , bardziej aj ale czasem tak gardłowo ![]() jutro do lekarza , mam nadzieje ze wszystko ok, katar znikł..
#2560 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Mya biedna Ulka i biedna Ty bo obydwie sie meczycie ![]() Pytalas o imieniny tesciowej... Bylo 18 osob w sumie. Dostala mase prezentow typu patelnia, patera, slodycze itd i zadnej kasy tak jak sie spodziewala ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-12-26 o 07:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater czemu ja wczensiej nie widziałam tego... życie staloby sie prostsze
![]()
#2562 | |
Zakorzenienie
|
A ja jak zwykle wparowalam i sie nie przywitalam
![]() Dzien doberek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Mialam Wam pisac ze Jas pierwsza noc od czasow "noworodkowych" spal w lozeczku ![]() ![]() Aaa i coraz bardziej zadziwia mnie moja szwagierka. Wczoraj zagadywala do Jaska, lapala go za rece, przychodzila do nas do pokoju, siadala na lozku i patrzyla w Jaska jak w obrazek, w ogole przez caly wieczor tak na niego patrzyla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Zadomowienie
|
Rybko, dobrze że Kacperek wyzdrowiał
![]() Mya, dobrze że się pozytywnie nastawiłaś aczkolwiek też bym to konsultowała z pediatrą bo to chyba nie kolki. U nas leniwie. Wczoraj cały dzień u teściów. Dzisiaj sie przemieszczamy do moich rodziców. Igusia grzeczniutka tylko dzisiaj 2 godz jej zajęło zasnięcie po karmieniu o 4 bo oczy jak 5 zł miała. Dostała głównie kasę bo chcę za to kupić pieluszki wielorazowe i nawilżacz powietrza. Aaaaa! Zapomniałabym! Beatka, wybacz ale masz pogiętą zdrowo teściową. Nie ogarniam jak mogła na chrzciny nie przyjść z powodu swojego focha! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2565 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wy tez na mm? I też tak pręży się, płacze i w ogóle Marysia jak puszcza bąki? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sprawdzę Ulce jeszcze inne mleko, mam jeszcze Nan, może pomoże troszkę ![]() Cytat:
![]() ![]() A teściowa - biedulka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() "zombie zombie zombie" ze zdania "Czlowiek człowiekowi wilkiem, a zombie zombie zombie" ![]() Ogólnie mam zakaz odzywania się, bo Ulka płacze jak mnie słyszy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
ooo już doczytalam o tych 5 spotkaniach- bo nie mamy koscielnego ślubu......... ;/ ja pinkole.. no wiec kuźwa szybciej wezme koscielny ślub niż ochrzczę własne dziecko! :/
#2567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Kochane zyczymy wesołych swiat ![]() Wigilie spędziliśmy u tesciowej, wczoraj u moich rodzicow dzisiaj znowu do tesciowej dziadkom daliśmy w prezencie zdjecie wnuczek w mikołajkowych czapkach - wspólne zdjecie siostre z sesji Hani |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
Mya czy myślisz, źe na przestrzeni kilku lat życia, gdzie oficjalnie należy podawać wit d3 kilka dni, w których sprawdziłabyś czy małej jest lepiej cokolwiek w jej kośćcu zmieni
![]() Może właśnie postac witamin. Może popros o tabletki u lekarza? A te kupy jak wyjda to sa twarde? Rybko my Alise chrzcilismy na roczek. I to była super impreza. Witka też tak zamierzamy ![]() Rybko nie chodzi mi o to by odstawic na amen ale sprawdzić reakcje. Niektore dzieci(o dziwo wczesniaki też) mają ta witamine we krwi w dużej ilości. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2570 |
Zakorzenienie
|
są święta, a wiecie co ja mam w lodówce? kąsek ogóra
![]() na śniadanie zjadłam właśnie 10 pierniczków ![]() ![]() ![]() Mya- tak, sprzatam pokolei pokoje- Kacpra, nasz, "kotów", łazienke i kuchnie.. wracam do pokoju a tam już bałagan.... ![]() ![]()
#2571 |
Zakorzenienie
|
Współczuję teściowych.:/
Na nie mogę narzekać. Edit:ryba co za jazda z tym chrztem. My poszlismy do parafii z fajnym ksiedzem i on tylko powiedział, że nie chce nic wiedzieć. Skoro wolą rodziców jest chrzest dziecka to go otrzyma. Uwaga! To było na wsi! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Witek od gwiazdora dostał duże gabaryty.matę edu, łuk lesni przyjaciele i pałąk edu z tiny love. Do tego 2 grzechotki. U nas jest tak, że dziadki dają budżet a my mamy dzieciom kupować, bo wiedzą, że mamy konkretne oczekiwania. Cała rodzina już tak robi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-12-26 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Natalia wczoraj jak zwykle w gościach była aniołem, przespała większość wizyty u mojej babci, w zamian dała swoim rodzicom popalić w nocy, do 2 wojowała i zasnęła dopiero ze mną w łóżku w czasie karmienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2575 |
Zadomowienie
|
Rybko w Krakowie załatwię Ci od ręki chrzest. Co do zgody na chrzest w innej parafii - żadne wydawanie zgody nie obowiązuje. Możesz nawet w Chicago ochrzcić. Idziesz gdziekolwiek chcesz. Zgoda tylko przy ślubach - bo to jest do lokalnej parafii zamieszkania przypisane. W Prawie Kanonicznym nic o odgórnie ustalonym miejscu chrztu nie ma. Uwierz mi - adyć doktorat z tego robię
![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz w ogole nie pytal ile dajemy mm,tylko kazal dawac D3.sami zmniejszylismy dawke. mala sie prezy i poplakuje jak chce zrobic kupe czy baka.co ciekawe tylko w nocy sie tak prezy.czasem zaplacze bardziej wtedy daje cyca- ssie chetnie i przestaje sie prezyc. zarowno lekarz jak i srodowiskowa mowia,ze to wlasnie niewyksztalcone jelita i to minie. podajemy espiticon. kupy sa normalne,nie.twarde.tylko meczy sie,zeby je zrobic. mam nadzieje,ze pediatra Wam pomoze,bo chyba Ula jednak bardziej sie meczy... Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki zapis jest na stronie internetowej... http://www.bytom.kapucyni.pl/item-10015.html wiec ja nic juz nie wiem. musze znaleźć gdzies ten przypis o chrzcie, mozesz cos podeslac? jakies źródło krore o tym mowi konkretnie? bo samym słowem to sobie moge.. ![]() EDIT- znalazlam cos takiego : § 2. Należy uważać za regułę, że dorosły ma przyjmować chrzest we własnym kościele parafialnym, dziecko zaś w kościele parafialnym jego rodziców, chyba że co innego doradza słuszna przyczyna.wiec z tego rozumiem ze musi byc chrzczony w naszym kosciele..
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-12-26 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
Lusesita w 100ml jest 1, 2 mikrogram a nie mg. To by oznaczało ze wszystkie dzieci na mm maja hiperwitaminoze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.