|
|
#1591 | ||||
|
Lurker ;)
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
My tez i tak sobie mysle, ze moze jej niewygodnie?A co do wagi to wiesz niby sporo zeszlo ;p tylko, ze ja sobie zalozylam , ze teraz bede wazyc 10 kilo mniej niz waze.. i nie wyszlo wlasnie przez te nocne kebsy, kubelki kfc i Tza ktory po to wszystko lata ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44285562]A moja mama walnęła hasło roku... dobrze, że teściowie mają poczucie humoru i brechnęli razem ![]() Życzenia teść mojej mamie składa, a ona zamiast dziękuję, to "dziękuję, dziękuję, do widzenia..." i zreflektowała się, co mówi, i wali: o matko, co ja pieprzę... Dziewczyny, moja mama na co dzień tak nie mówi! albo niestety pozostałość po udarze :/ albo się kobieta zestresowała.[/QUOTE] Ja tak zrobilam w poniedzialek w sklepie Kupilam zabawke malej, babka pakuje rachunek i mowi dziekuje a ja : dzien dobry ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziekowac bardzo A romantycznie nie bylo, bo poszedl z mala do pokoju " po prezent dla mamusi", wszedl- odlozyl krasnala -ukleknal- wyjal pudeleczko tlumaczac sie, ze nie mial jak inaczej tego zorganizowac, bo mala i w sumie wyszlo tak, ze ja wiecej mowilam niz on :P Ofkors nawiazalam do akcji z zeszlego tygodnia troszke ponarzekalam, zapytalam czemu wybral taki pierscionek, a nie podobny do tych co ogladalismy to powiedzial, bo on taki wybral i nie bedzie zawsze tak jak ja chce no coz, nie mialo byc latwo :P Teraz tylko odlozyc pare tysi na slub....
|
|
#1592 |
|
Zadomowienie
|
No a ja wypilam kawę, wstałyśmy o 8.30.
Debrah, a tak mnie zastanawia - powiedz, nie martwisz się, że Amelka będzie miała problemy z aparatem mowy przez to niejedzenie? Bo Ola też niejedek okrutny,jeśli coś uda mi się wcisnąć, to gładką papkę, jak grudki to ewentualnie jakieś ciastko, wafelek, wtedy coś pomiele i połknie. Bo jak dam np paluszka, jabłko, czy chleb, szynkę-pomiele, wycmoka smak i wypluwa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Charliz a co Oli? Blanka miała w Wigilię 38,5st przez cały dzień. Dopiero w nocy gorączka przeszła. A gruba jesteś jak szafa trzydrzwiowa
Gocha trzymam kciuki żeby ospa przeszła jak najbardziej spokojnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eee no i to jest zrównoważona dieta są i kebsy, ale i spadek jest Zaręczyny-ja i z takich bym się cieszyła I jedź na wyprze, a podłogę zamiataj szczotka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Little Charliz dobrze gada! Po co Ci odkurzacz?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane !!! my wczoraj wrócilismy od rodziców. Hania juz dziś spała normalnie czyli 2 pobudki w nocy więc to że u dziadków w ogóle sie nie obuziła to chyba jakiś cud jednorazowy
![]() dziś do nas przychodzą moi dziadkowie i rodzice, a jutro siostra tż z chłopakiem. No i jedziemy w niedzielę do TŻ Sylwia przeczytałam o szanownym, aż mi szczęka opadła! co za chamówa !!! masakra jego zachowanie, musisz być silna, jesteś super babka, wierze że znajdziesz odpowiednią osobę która będzie Cię traktować tak jak na to zasługujesz. A on zostanie z jakąś lafiryndą co go będzie zdardzac na lewo i prawo ! o ! Cytat:
Blanka super chodzi ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
lecę piec ciasto
|
|
#1597 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://allegro.pl/klocki-wafle-zwier...803386044.html Debrah, też patrz bo te zwierzaki fajnie się wciska Ale Sylwia, do tego bym jakiś zestaw normalnie brała: http://allegro.pl/wafle-klocki-konst...818987669.html one fajne, bo niedrogie a dzieciaki kochają - w przedszkolu w każdej sali są, tam oszklone sale więc nieraz widzę jaki szał Duplo - te, które moja mama Dorce kupiła - rewelacja! stanęło w końcu na tych: http://allegro.pl/lego-duplo-10561-z...807096499.html świetne, 37 części więc całkiem sporo, są mega kolorowe, kształty różne, da się budować jakieś ludziki dziwne, zwierzaki, młoda zafascynowana Kręgle - wader ma taniutkie a jakość ok, jakieś kilkanaście zł, różne wielkości. Instrumenty muzyczne! ale nie wszystkie, na ten etap: http://allegro.pl/playme-drewniane-k...758532948.html bębenek, tamburyno http://allegro.pl/marakasy-marakas-m...820730052.html marakasy http://allegro.pl/meinl-egg-shaker-j...3799393017.htm eggs shaker fajne, dzieciaki lubiąBardzo fajna jest kura z jajami: http://allegro.pl/tomy-kurka-znoszac...823394469.html te jajka to właśnie taki eggs shaker ![]() http://allegro.pl/hit-kredki-do-ryso...766069606.html kredki lub piski kąpielowe, zmywają się, posiadamy http://allegro.pl/little-tikes-150r-...818474161.html koszykówka, miała Agatka, bardzo fajna niekoniecznie do wodyhttp://allegro.pl/alex-toys-puzzle-d...812225970.html puzzle (ta firma, ALEX, ma przeróne - piraci, wiejska zagroda, miasto, auta, ubrania - fajne i porządne!) mój osobisty hit - Dorka zafascynowana http://allegro.pl/wbijanka-przebijan...816510641.html inną mamy, ale na takiej zasadzie, że te piłeczki wypadają dołem, rewelacjahttp://allegro.pl/crayola-pierwsze-f...757844656.html mazaki pierwsze - one są charakterystyczne, płaskie, bo dziecko tak właśnie będzie trzymało, mialyśmy z biedronki takie, cudo Garaż macie? też fajna rzecz, garaż + trasa, wader ma takie dla maluchów: http://www.mazakzabawki.pl/product-p...DER-54020.html tu ceny różne, warto szukać i używki - koszt nowych to jakaś pomyłka w ogóle :/ sama Agatce to na roczek używane brałam: http://allegro.pl/fisher-price-pocia...822540455.html naprawdę fajny, jeździ sam i duże tohttp://tylkoklocki.pl/p/1570/660/cle...-inaczej-.html clemmy fajne uzupełnienie http://allegro.pl/zwierzatka-farma-p...803377267.html to mi się podoba też, kiedyś na żywo macałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1598 |
|
Lurker ;)
|
☠☠☠☠a mac, koniec roku a dopiero sie dowiedzialam, ze Bebilon Pepti nie bedzie refundowany, bodajze nawet produkowany bo robia nowy Bebilon Pepti dha ;;/;/;/ 5 dni do konca roku i nie wiem co zrobic, bo za 5 dni nie bedzie mleka dla dziecka ;/;/;/
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwia - brak mi słów na tego prostaka....zasługujesz na dużo więcej, cieszę się że pomógł Ci to sobie uświadomić
![]() Little - gratulacje! A jaki sposób zaręczyn i jaki pierścionek to już sprawy drugorzędne tak myślę Mama mistrzyni taktu ![]() Hope - a Twój tata to chyba taki jest że co w głowie to na języku bez względu na to czy przykrość komuś robi....jemu to chyba ciężko dogodzić bo ty przecież szczupła jesteś!hje - za raczkowanie! Pięknie!laurko - cudny Misio, taki malutki się tu wydaje Może dlatego że w pajacyku ![]() U nas Święta spi.erd.oliła teściowa. Mogła chociaż wczoraj nie przyjeżdżać do moich rodziców skoro Wigilię nam uprzykrzyła. Siedziałam i nie odzywałam się cały dzień a ona oczywiście musiała rzucić przy stole takie komentarze że miałam ochotę wyjść ale nie chciałam robić przykrości moim rodzicom. Mocno zastanawiamy się z TŻtem czy nie dać Igiego do żłobka. Mamy urlop do 12 stycznia więc jest trochę czasu. Ciężko będzie finansowo bo około 800 zł miesięcznie wyjdzie ale niech ta lampucera nie myśli że jesteśmy na jej łasce i umrzemy z głodu bez niej. Prosić jej nie zamierzam, niech się liczy ze słowami a jak nie umie panować nad emocjami to niech leki bierze na głowę.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-12-26 o 12:31 |
|
|
|
#1600 |
|
Lurker ;)
|
Ring, ale musze nosic na fakerze, bo za duzy troche ;p
|
#1601 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hje
Brawa dla Polci! Sylwitta spod jakiej skały to to wypełzło!? Co za buc. On chce jakieś warunki stawiać, dobre Cytat:
Nagrałam filmik wieczorem jak się uda to wrzucę ![]() Cytat:
Z przechylaniem kubka pokazuj małej, załapie. Ze spaniem u nas też masakra. Dziś tak mnie uu bolą że aż mi się płakać chce, młody zaczął tak mocno w nocy ciągnąć że aż gwiazdki widzę Pobudek dziś milion dwieście.Cytat:
![]() Cytat:
Michał dziś wstał o 6.30 po koszmarnej nocy, położyłam się z nim na drzemkę i 1,5h pospaliśmy jeszcze. Teraz ma drugą drzemkę, ja piekę chleb, uzmazyłam karpia, zrobiłam kwaśną zalewę, chcę jeszcze chałkę zrobić. Potem jedziemy na chwilę do teściów, trzymajcie kciuki żebym grzeczna była. Czaję się na mięso w solance od Fewci, dla Michała i męża, ale boję się że za słone dla niego będzie? Fewciu, dajesz Blanusi? ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
No no, z serduszkami Jeszcze raz gratuluję zarenczyn
|
|
#1602 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
widze ze zabawki na tapecie ![]() mlody dostal m.in garaz policyjny z Wadera ale schowalam narazie bo wydaje mi sie jeszcze za maly na niego, porozrzucalby go w katy tak cos czuje od nas dostal te klocki-jajka dopasosywanki i nawet fajnie sie nimi bawi. Cytat:
bedzie dziad zalowal za kilka lat jak Bartus bedzie bardziej "kumaty"! u nas z zainteresowaniem czym kolwiek generalnie tez jest mega trudno ostatnio na tapecie czapka meza Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa nie pochwalilam się, że chałwowiec pyszny, mimo że spierdzieliłam, chciałam sobie robotę ułatwić heh, głupia ja. Ale siostra przepis bierze a mąż każe piec jeszcze jeden
|
#1604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co jej sie juz nie spodobalo? super ring! ![]() Cytat:
hmmm, sprobuje ale obawiam sie ze moj bedzie wolal jednak popitalac na swoich noziach
|
||
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion co się stało?
Laurko ja nie Dawałam tego mięska,bo ja Małej w ogóle nie daje soli (na razie wszystko je )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za spotkanie z t. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- black pamietam, ze Oliwka nie chciala jesc zoltka/jajka, macie jeszcze ten problem? Bo chyba znalazlam rozwiazanie - zrobic jajecznice z mm. Do tej pory musialam kombinowac z podaniem jajka a zrobiona z mm zjada bardzo chetnie. Jak bedziesz zainteresowana, to napisze, jak przygotowuje |
|
|
|
|
#1607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo robi z wypluwaniem..a daje malutenkie kawałki. Cytat:
Szaja: skąd bierzesz miejsce na zabawki?:p Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#1608 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, przecież ja nie mam tego wszystkiego
Meneq, książka fajna tzn. dobrze się czyta, nie gniot, merytorycznie - czuję się rozbawiona niektórymi opisami, jak np. Japończyk, jej szef, ledwo ktoś przy nim kichnął zaczął schizować, że na bank ma już temperaturę no wypisz, wymaluj polscy faceci |
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Siedzimy właśnie z mężem i popijamy winko pomarańczowe Przyszedł brat z tą ... Torbą bratową Szkoda mi małego chociaż i tak nie będzie pamiętał ale dla mnie to ogromna przykrość jak potraktowała moje dziecko. Kupiła coś na odczepnego żeby tylko było. A sama wymaga prezentów bardzo drogich... Jak ja bym taki "prezent" dała to by mnie wyśmiała i kolejny rok obgadywała. Sucz bura!!! Moje dziecko jest po prostu dla niej gorszej kategorii. Jemu odmówiła parę groszy więcej na rzecz tabletów/telefonów/laptopów dla swoich dzieci.
|
#1610 |
|
Konto usunięte
|
Mała, no to masz teraz nauczkę, by nie ulegać jej oczekiwaniom
|
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44293911]Mała, no to masz teraz nauczkę, by nie ulegać jej oczekiwaniom
[/QUOTE]Drętwa pała z niej, jak widać. Zgadzam się z Szajką - następnym razem olej wycieruchę i kup jej jakieś gówno za zeta. Co się będziesz przejmować.
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44293851]Debrah, przecież ja nie mam tego wszystkiego
Meneq, książka fajna tzn. dobrze się czyta, nie gniot, merytorycznie - czuję się rozbawiona niektórymi opisami, jak np. Japończyk, jej szef, ledwo ktoś przy nim kichnął zaczął schizować, że na bank ma już temperaturę no wypisz, wymaluj polscy faceci Mozesz mi powiedziec, gdzie ta dziewczyna mieszkala? Z takim hipochondrykiem jeszcze nigdy sie nie spotkalam... Dobre |
|
|
|
#1613 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, napiszę jak doczytam
a co do hipochondryka - wiesz, ja myślę, że po pierwsze - część rzeczy pewnie w książce przerysowana, coby bardziej chwytliwa była a po drugie - tacy ludzie wszędzie się zdarzają.
|
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44293851]Debrah, przecież ja nie mam tego wszystkiego
Meneq, książka fajna tzn. dobrze się czyta, nie gniot, merytorycznie - czuję się rozbawiona niektórymi opisami, jak np. Japończyk, jej szef, ledwo ktoś przy nim kichnął zaczął schizować, że na bank ma już temperaturę no wypisz, wymaluj polscy faceci Niczym jak,moja szefowa. Tylko ona to przez telefon się już zaraza, więc stopień wyżej jest Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale spójrz na to z innej strony. Jakby kupiła coś droższego i fajnego, to cały rok by gadała jak to ona się nie wykosztowała.
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja: wiem że nie masz.
Ale tyle fajowych ciekawostek pokazujesz że trudno sie nie skusić. A, Zappmnialam. W nocy była tugeza od 2 - 6 rano. A przed 8 wstalysmy na dobre... Do tej pory były 2 drzemki, 25 i 30 minut. Czuję sie jakby mnie coś rozjechalo. Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko wiecie dziewczyny,po co mieszać zatargi dorosłych i wiązać to z niewinnymi dziećmi?
Ja kupiłam taki prezent a nie inny nie dlatego żeby spełnić oczekiwania matki a sprawić radość dziecku. Chciałam żeby się cieszyła z tego co dostanie dlatego poświęciłam się temu całkowicie. I boli mnie to że moje dziecko dostało prezent na odczepnego,wiecie o co chodzi. No cóż,czego w sumie się spodziewałam po niej ![]() Dodam jeszcze że mój brat jest chrzestnym małego a ja ich małej,więc tak sobie myślę że to powinno zobowiązywać. Ja ich córkę zawsze traktowałam jak swoje dziecko,kupowałam małemu kupowałam też jej-no i spotkałam się teraz z wdzięcznością![]() Od nas Oskar dostał stolik edukacyjny ale jakoś mało go ciekawi Moje dziecko najbardziej lubi się jednak bawić papierami i kartonami po zabawkach
|
#1618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My kupiliśmy małej na mikołaja Siostrzyczkę Uczniaczka ale po 3 dniach schowałam ją żeby się nie kurzyła-spróbuję za 2 miesiące ![]() Wybaczcie, że to mówię ale: nuuuudy Masakra, nic w tv, za oknem szaroburo, człowiek tylko ten sernik wpie**la
|
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Debrah, tez się martwię,dobrze wiedzieć że nie jestem sama. Szaja, tyle fajnych rzeczy pokazujesz, pobuszuje na all chyba i coś zakupie, w końcu urodziny niedługo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Mała, a brat co na to wszystko? Nie ma nic do powiedzenia? Hope, co do uwag Twojego taty, Przyjechała wczoraj do nas na sekundę mojej mamy siostra-to nic, że ma 5km do nas, a Oli jeszcze nie widziała. Wpadła na moment i mówi do mnie NO POKAZ SIĘ, SCHUDŁAŚ? Dziękuję, dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

szału dostaje jak w nim siada. W wózku też się pręży jak ją zapinam ale jak ruszamy to już jest git.
a tyle już zrzuciłas, więc olej takie teksty. 
ale to zasługa dzieci
My tez i tak sobie mysle, ze moze jej niewygodnie?

I przepraszam za ten syf w łazience, ale ciuchy do prania sortowałam 

za raczkowanie! Pięknie!
od nas dostal te klocki-jajka dopasosywanki i nawet fajnie sie nimi bawi.

6 5 4 3 2 1
Masakra, nic w tv, za oknem szaroburo, człowiek tylko ten sernik wpie**la