Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-25, 15:43   #1561
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Charliz ja też już czekam na wyprzedaże!

Dzisiaj moja Gwiazda skończyła 10 miesięcy. Cudowny czas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 15:46   #1562
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Co on taki sie zrobił?
Bokeh, on się nie zrobił - on taki zawsze był. Ma taki typ charakteru, że często mu coś nie pasuje i widać to po nim od razu, no i maruda z niego, ale poza tym jest fantastycznym mężem i ojcem, więc przymykam na to oko (od 5,5 lat ).
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 15:54   #1563
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hope, przykro mi strasznie!!!

Little, gratulacje mam nadzieje, ze chociaz troszeczke romantycznie bylo

Marsi, cudownie, ze u was tak pieknie wyszlo

U nas cale szczescie sie wyjasnilo wszystko, chociaz jakis tam niesmak zostal, ale swieta cudownie, chociaz przy dzieleniu oplatkiem dziadek nie byl w stanie wydusic z siebie slowa poza "zycze wam wszystkim...." I w ryk, wszyscy w ryk za nim, przy pierwszych daniach polowa miejsc pustych bo wszyscy gdzies tam plakali, pod koniec dopiero udalo sie wszystkim usiasc razem, mimo to atmosfera piekna, zarlo na maksa, ja jestem gruba :P

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 18:17   #1564
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
jestem tak padnieta ze szok! swieta super, jednak taki maluszek wprowadza wyjatkowy klimat na swieta
mlody dostal tyle prezentow ze szok ale generalne najbardziej zadowolony z opakowan - standard!
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ja przyznam szczerze, że spodziewałam się czegoś więcej..
ja pierdziu!
olej to

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Oglaszam, iz podobno jestem zareczona, chociaz z tego co pamietam tak nie powiedzialam Najmniej romantyczne zareczyny swiata ale ehhh podobno nie mozna miec wszystkiego....

GRATYLACJE!!!!!!!!!!!
Pokaz pierscien!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
.
jejku, dopiero 10 miesiecy...
jaka kruszynka!
Buziaczki!!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 18:51   #1565
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przyznam szczerze, że spodziewałam się czegoś więcej.. Dadol niedobry dzisiaj. Przecież tu tak piździ że masakra! Gorzej jak wtedy, kiedy orkan był.
Poza tym atmosfery świątecznej w ogóle brak. Ot t. przygotowała wigilię zjedliśmy i tyle. teraz zdycham, bo mnie tak brzuch boli!!! masakra.
Poza tym pojechaliśmy po wigilii u t. na chwilę do mnie do domu.
Wiecie co... Jak ja tu narzekam, tak jednak mimo wszystko jest uprzejmie a u mnie:
-"prezenty macie tu" - wskazanie palcem, nikt nic nie podał ani nic.
-ja wnosiłam prezenty od nas, nie miałam jak butów zdjąć to ojciec zgryźliwie że buciki. A jak sam jest w gości to często nie ściąga, u mnie zaczął buty ściągać jak Młody zaczął raczkować i mu to powiedziałam
-mama do TZta: Chcesz kawę? Jak tak to sobie zrób.
-mam okulary. Połówki co prawda plusy, bardziej do kompa i czytania, ale noszę je też czasem bo mi się tak oczy nie meczą. To przyjezdni: po co mi one, po cholerę jak to słabe i że dla wyglądu je sobie kupiłam (tak, dałam 300 zł za okulary bo miałam kaprys)
-i na koniec mój ojciec patrząc na mnie: Pasowałoby sie za siebie wziać?
Chodziło rzecz jasna o mój brzuch...

Także długo nie posiedzieliśmy... Nie sądziłam że to powiem, ale lepiej mi u t. ....
Tulam.
Cytat:
Hope spoko, moja matka wyjechala z podobnym tekstem : nie jedz cukierkow bo jestes za gruba, zjedz ciasto

U nas w miare spoko wigilia( procz oplatkowania, no nie cierpie tego grr), obzarlam sie :P Ale postanowienie noworoczne- 4 miechy na -10 kg!

Oglaszam, iz podobno jestem zareczona, chociaz z tego co pamietam tak nie powiedzialam Najmniej romantyczne zareczyny swiata ale ehhh podobno nie mozna miec wszystkiego....
Gratuluje
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja też:p

I ja i ja
Cytat:

buziaki dla słoneczka

U nas święta bardzo spokojne,tylko rodzice i my
Jutro pewnie brachol z rodzinką zawita i będzie po świętach
Mąż z prezentu bardzo zadowolony,cały wieczór przeżywał że przypomniałam mu stare dobre czasy i był ogólnie w pozytywnym szoku,dziękował że tak sie pofatygowałam . No a ja się bardzo ciesze że tak wyszło

Ja dostałam zestaw kosmetyków, a jakże I też jestem zadowolona
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 19:22   #1566
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przyznam szczerze, że spodziewałam się czegoś więcej.. Dadol niedobry dzisiaj. Przecież tu tak piździ że masakra! Gorzej jak wtedy, kiedy orkan był.
Poza tym atmosfery świątecznej w ogóle brak. Ot t. przygotowała wigilię zjedliśmy i tyle. teraz zdycham, bo mnie tak brzuch boli!!! masakra.
Poza tym pojechaliśmy po wigilii u t. na chwilę do mnie do domu.
Wiecie co... Jak ja tu narzekam, tak jednak mimo wszystko jest uprzejmie a u mnie:
-"prezenty macie tu" - wskazanie palcem, nikt nic nie podał ani nic.
-ja wnosiłam prezenty od nas, nie miałam jak butów zdjąć to ojciec zgryźliwie że buciki. A jak sam jest w gości to często nie ściąga, u mnie zaczął buty ściągać jak Młody zaczął raczkować i mu to powiedziałam
-mama do TZta: Chcesz kawę? Jak tak to sobie zrób.
-mam okulary. Połówki co prawda plusy, bardziej do kompa i czytania, ale noszę je też czasem bo mi się tak oczy nie meczą. To przyjezdni: po co mi one, po cholerę jak to słabe i że dla wyglądu je sobie kupiłam (tak, dałam 300 zł za okulary bo miałam kaprys)
-i na koniec mój ojciec patrząc na mnie: Pasowałoby sie za siebie wziać?
Chodziło rzecz jasna o mój brzuch...

Także długo nie posiedzieliśmy... Nie sądziłam że to powiem, ale lepiej mi u t. ....
Ehh szkoda gadać, jakie niektórzy mają wyczucie

Cytat:
Hope spoko, moja matka wyjechala z podobnym tekstem : nie jedz cukierkow bo jestes za gruba, zjedz ciasto

U nas w miare spoko wigilia( procz oplatkowania, no nie cierpie tego grr), obzarlam sie :P Ale postanowienie noworoczne- 4 miechy na -10 kg!

Gratuluję! Pokaż pierścień

Cytat:

Całuski dla Blanusi od Misia

My fajnie rodzinnie spędzamy te Święta, przyjechała siostra z mężem synkami. Miś zachwycony towarzystwem kuzynów. Jutro do teściowej Nie widziałam ich pół roku...

Tu macie nas i Miśka na prezenie. Młody zachwycony, popitala na jeździku, w końcu może na dwóch nogach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0659.jpg (49,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0662.jpg (67,6 KB, 42 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 20:04   #1567
hje
Zakorzenienie

Hej piękne!!! Dopiero teraz dorwałąm lapka, bo w wigilię mamy zwyczaj, że nie korzystamy w ogóle z komputerów, a dziś cały dzień byliśmy u t.

MAŁA, słodki sposób pogodzenia się
I przykro mi z powodu dziadka
Wczoraj zmarł wujek mamy Pojechali całą rodziną na cmentarz, wysiadł z samochodu, zasłabł i już go nie uratowali

HOPE, ja też nigdy bym nie pomyślała, ale chyba mogę to samo powiedzieć - choć wczoraj byliśmy u t. może godzinę, to było fajniej niż w moim domu. Oczywiście mama musiała mi z...epsuć całą wigilię. A co do brzucha tak samo - w ciągu tego tygodnia chyba z 3 osoby pytały, czy jestem w ciąży Tyle, że u mnie naprawdę widać, a Ty przecież taki lachon na zdjęciach

SYLWIETTA, Niestety, taki czas, że budzą się w nas takie emocje...

Spóźnione życzenia dla Ewek i dla Ewelinek

I ja też się muszę pochwalić - Pola wreszcie raczkuje Trochę to od strony, bo przy meblach staje już od ponad miesiąca i drepta przy nich czasem, a raczki dopiero teraz, ale grunt, że są Taki nam zrobiła prezent na święta Dziś zaczęła u t. nieśmiało, a w domu już full - tylko widać, że ewidentnie jej ślisko, więc jak się wkurzy, to śmiga na brzuszku

https://www.youtube.com/watch?v=ujFmtOROH_E

(Nie zwracajcie uwagi na moje gadanie, ja ZAWSZE muszę coś do Poli pierdzielić I przepraszam za ten syf w łazience, ale ciuchy do prania sortowałam )

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-12-25 o 20:20
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 20:09   #1568
Debrah
Zakorzenienie

Cześć

Hope : przykro, tulę!

Odkryłam smakowe kawy DE - ale one są pyszne! tylko drogie jak szlag, tata mi kupił na promo.
Amelcia śpi od 30 minut, dobrze bo w dzień spała malutko, wczoraj zasnęła po 22, nie mogła się uspokoić jakoś.

Odkryłam dziś, że lubi różowe winogrono, zassała się!

Brawa dla Polci i Dorki za umiejętności nowe
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 20:19   #1569
e_vel
Wtajemniczenie

Hej Kochane
hurtem dziękuję za świąteczne życzenia

Lady, Hope tak mi przykro

Szaja, cudowna kiecka ale dawaj fotkę w niej

Black, mój tż też wczoraj miał focha ale się pogodziliśmy szybciutko

Sywietta

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Spóźnione życzenia dla Ewek i dla Ewelinek

I ja też się muszę pochwalić - Pola wreszcie raczkuje Trochę to od strony, bo przy meblach staje już od ponad miesiąca i drepta przy nich czasem, a raczki dopiero teraz, ale grunt, że są Taki nam zrobiła prezent na święta Dziś zaczęła u t. nieśmiało, a w domu już full - tylko widać, że ewidentnie jej ślisko, więc jak się wkurzy, to śmiga na brzuszku
(Nie zwracajcie uwagi na moje gadanie, ja ZAWSZE muszę coś do Poli pierdzielić I przepraszam za ten syf w łazience, ale ciuchy do prania sortowałam )
dziękuję

brawa dla Poli
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 20:48   #1570
sylwietta1988
Zakorzenienie

Hej dziewczynki, moje małe juz spi od godziny, ja jeszcze serniczkiem sie zapycham coby w nocy do lodowki nie leciec
Bardzo dziekuje Wam za kazde słowo wsparcia, wszystkim razem i kazdej z osobna Mowiłam Wam, ze jestescie przekochane, wpsaniałe i jedyne takie?

Wczoraj rzeczywiscie smutasno mi było, przez cały wieczór zastanawiałam sie, a moze spróbowac jeszcze raz, moze warto, a dzis doszłam do wniosku , że absolutnie nie warto. Sentymenty mi przeszły, jak jeszcze raz zaczne tak pierdzielic bez ładu i składu o prosze o kopniaka, solidnego, w sam srodek pupulecji Otóz, sytuacja z dzis: tatus zapowiedział sie na 15. Spozniony 35 min , na moje stwierdzenie, ze skoro sam powiedział, ze przyjedzie o tej 15 to chyba by wypadało byc, na co odpowiedział, ze przeciez mały i tak sie na zegarku nie zna. "Bawil sie" z małym tak jakby od niechcenia, bez zadnej takiej serdecznosci, miłosci, czułosci, jakby przyjechał z obowiązku, dla zachowania pozorow. Autentycznie było mi mega przykro jak patrzyłam na mojego malucha, ktory sie do niego chciał tulic, przymilał sie, a on tak bezosobowo...... I wiecie co, szale przewazyło stwierdzenie szanownego: W sumie to moglibysmy byc razem, ale jeszcze nie teraz, na razie mi tak pasuje jak jest. Jak w ogole chcesz, zebym myslał o nas to na moich warunkach, niech twoi (rodzice znaczy sie) dadza ze 60 tys to sobie wyremontujemy reszte, ty pojdziesz do roboty, bo ja nie mam zamiaru dawac wiecznie na wszystko. I wtedy mna siekło na amen. Łaskawca. Żadnej pokory, zadnej skruchy, zadnego "zle zrobiłem, przepraszam, zalezy mi na Was, sprobujmy, postarajmy sie", ani słowa w tym stylu. Na moją odpowiedz poderwał sie z krzesła, bez jednego słowa w kierunku małego, z nerwami wyleciał sie ubierac i wyszedł oznajmiając mi, ze nie wie kiedy przyjedzie i czy w ogole jeszcze przyjedzie. A krzyz na droge. Amen. To sie wygadałam.

Bardzo sie dziewuszki ciesze z Waszej swiątecznej radosci, ja jutro jade z rodzicami i malym do moich dziadków i mam zamiar wreszcie poczuc atmosfere tych dni, ani jednej mysli o tym ......(mozna wstawic sobie dowoln a inwektywe, radosna twórczosc wlasna wskazana jak najbardziej)

to teraz nadrabiam

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
U nas Wigilia wypadla nietypowo, ale bylo rodzinnie i przemilo i o to chodzilo. Yae chyba spodobaly sie klocki i musze przyznac, ze wcale jej sie nie dziwie.
Jak bylo u Was?

---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:02 ----------

hope przykre, co Was w domu spotkalo
szaja trzymam sie :-D Dzieki kochana
I pytanie, czy Wasze dzieci tez tak szaleja, kiedy sadzacie je w wozku lub foteliku? W krzeselku problemow nie ma, ale jak mam posadzic w wozku a zwlaszcza w samochodzie, to napina sie i wygina tak, ze czasami zastanawiam sie, czy w ogole kregoslup ma. Do tego stopnia, ze ciezko mi jest samej wychodzic... Mam nadzieje, ze to tylko taki etap i minie.
oj. to faktycznie nie za ciekawie, Bartolini nie usiedzi w wózku nawet minuty jak nie jest w ruchu- od razu sie prezy, chce wychodzic, wstaje, no musi jezdzic tym wozkiem po prostu, a w foteliku uwielbia

cos mi nie pocytowało wszystkiego- super, ze ustaliliscie termin ceremonii a panna młoda bedzie z Meneq pierwsza klasa, no nie?

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hejo Gwiazdy
Świąteczna kawka i zabawy, Julianka ładnie spała do 8.45, jestem jak młody bóg gdyby nie to, że TŻ miał wczoraj urodziny i siedziało chłopa u niego do wpół do 3 Tera zdycha ale jakoś mi go nie szkoda

Wiadomo, że święta nie takie jak kiedyś ale dzięki Maluchowi wszyscy dostali świątecznego pie**olca i było uroczo

Życzę Wam cudownie spędzonych, rodzinnych chwil
ma co chciał

Cytat:

gratulacje moze jednak było troche tej romantycznosci, ale zaskoczona () i zauroczona nie zauwazyłas?
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

u mnie tłoczno ale było naprawdę bosko w wigilię, troszkę popłakałyśmy z mamą ale atmosfera była taka magiczna że czułyśmy,że ojciec jest z nami
mama dziś ze łzami w oczach mówiła,że nasz dom trzyma ją przy życiu, dzieci, hałasy, krzątaninę, miło mi się zrobiło

mimo sporego smutku i ogromnej tęsknoty za tatą to była bardzo niezwykła wigilia

dziewczyny, oby pozostałe dni świąt były miłe i spokojne
bardzo sie ciesze, ze mimo takiej sytuacji rodzinnej tak wspaniale spedziliscie wczorajszy wieczór
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44285562]A moja mama walnęła hasło roku... dobrze, że teściowie mają poczucie humoru i brechnęli razem

Życzenia teść mojej mamie składa, a ona zamiast dziękuję, to "dziękuję, dziękuję, do widzenia..." i zreflektowała się, co mówi, i wali: o matko, co ja pieprzę...

Dziewczyny, moja mama na co dzień tak nie mówi! albo niestety pozostałość po udarze :/ albo się kobieta zestresowała.[/QUOTE]to mamusia zaszalała

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44286237]ZNalazłam foto mojej małej czarnej http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...th-lace-insert w sklepie po 60zł![/QUOTE]na sobie pokaz a nie fotę podrzucasz
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 21:00   #1571
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

przecudnie!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Wczoraj rzeczywiscie smutasno mi było, przez cały wieczór zastanawiałam sie, a moze spróbowac jeszcze raz, moze warto, a dzis doszłam do wniosku , że absolutnie nie warto. Sentymenty mi przeszły, jak jeszcze raz zaczne tak pierdzielic bez ładu i składu o prosze o kopniaka, solidnego, w sam srodek pupulecji Otóz, sytuacja z dzis: tatus zapowiedział sie na 15. Spozniony 35 min , na moje stwierdzenie, ze skoro sam powiedział, ze przyjedzie o tej 15 to chyba by wypadało byc, na co odpowiedział, ze przeciez mały i tak sie na zegarku nie zna. "Bawil sie" z małym tak jakby od niechcenia, bez zadnej takiej serdecznosci, miłosci, czułosci, jakby przyjechał z obowiązku, dla zachowania pozorow. Autentycznie było mi mega przykro jak patrzyłam na mojego malucha, ktory sie do niego chciał tulic, przymilał sie, a on tak bezosobowo...... I wiecie co, szale przewazyło stwierdzenie szanownego: W sumie to moglibysmy byc razem, ale jeszcze nie teraz, na razie mi tak pasuje jak jest. Jak w ogole chcesz, zebym myslał o nas to na moich warunkach, niech twoi (rodzice znaczy sie) dadza ze 60 tys to sobie wyremontujemy reszte, ty pojdziesz do roboty, bo ja nie mam zamiaru dawac wiecznie na wszystko. I wtedy mna siekło na amen. Łaskawca. Żadnej pokory, zadnej skruchy, zadnego "zle zrobiłem, przepraszam, zalezy mi na Was, sprobujmy, postarajmy sie", ani słowa w tym stylu. Na moją odpowiedz poderwał sie z krzesła, bez jednego słowa w kierunku małego, z nerwami wyleciał sie ubierac i wyszedł oznajmiając mi, ze nie wie kiedy przyjedzie i czy w ogole jeszcze przyjedzie. A krzyz na droge. Amen. To sie wygadałam.

oj tam, po co ci nasz kopniak, wystarczy, że przypomnisz sobie te słowa tego gada zafajdanego i od razu ci przejdzie. Wyszło szydło z wora-potwora, dupek.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 21:05   #1572
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
lady
yellow
Mam nadzieje, ze swieta jakos Wam sie uloza!!
sylwietto trzymaj sie dziewczyno!! Wyobrazam sobie jak Ci ciezko! Bede dzis o Tobie myslec cieplo!
Ja tez tesknie za rodzinnymi swietami, ale w koncu swieta to nie wszystko a przeciez to tu mam tz i Yae.
No, ale wiem, ze z rodzicami i bracikiem spotkam sie juz w... listopadzie!! Wybralismy date 8. listopada urzadzamy ceremonie slubna. W przyszlym tygodniu jedziemy zalatwiac szczegoly uroczystosci. Nie chcialam robic tej calej szopki, ale jak juz mnie tz z t. przekonali, to teraz sie doczekac nie moge!!
Spedzcie jak najlepiej, najradosniej i najrodzinniej Swieta BN!! Wesolych wesolych!!
Dziekuje Ci Meneq
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

U nas dziś nocka jak zwykle. Pobudka o 2 i o 6 koniec spania Czyli wczorajsza piękna nocka była tylko jednorazowym wyskokiem
za duzo chciałabys dobrego na raz ale na pocieszenie- na pewno beda nastepne wyskoki

Cytat:
mówią że jak w Wigilie tak cały rok

Dawid jojczył w nocy - chyba przez wiatr bo piździ że masakra.
A mnie zarazili chłopaki i żem zakatarzona
kuruj sie

Cytat:

Sylwietta Kochanie trzymaj się! Mam nadzieję, że Bartuś wynagrodzi Ci wszystko. Ściskam Cię mocno

Jak ja bym chciała takie noce U nas milion pobudek ze strasznym płaczem. Ale już się nawet tu nie żalę, bo co to da

iałam się pochwalić moją Małą Gwiazdą
https://www.youtube.com/watch?v=t9fcCw9xeIA

kochana, wynagradza kazda minutą swojej obecnosci Mój Mały Kochany Rozrabiaka
Gwaizdeczka Twoja jest cudowna nie potrafie ogarnac tych Waszych nocek.... skad to sie bierze.....
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

porobilam troche i Kubie sie znudzilo towarzyszenie mamie w kuchni
toz to menszczyzna przeciez
Stary 2013-12-25, 21:30   #1573
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

To już kolejne nasze wspólne Święta. Dziękuje że jesteście

Sylwietta-wiedz kochana że nasze wizażowe serca podczas łamania się opłatkiem będą dziś z Tobą. Dużo siły kochanie Trzymaj się.
ano wlasnie, juz drugie swieta tu razem spedzamy oby było ich jak najwiecej
Dziekuje Mała nie wyobrazasz sobie, ile dla mnie znaczy kazde słowo od Was

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
My obydwoje ciemni więc dziwne było, że miał takie jasniutkie wcześniej

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Dziewczyny Wesołych rodzinnych świąt. Powiem Wam (pewnie nie będę odkrywcza), że od kiedy przestałam być dzieckiem święta mi wiekszej radości nie sprawiały, bo z rodziną widuję się bardzo często. Natomiast teraz przy dziecku zupełnie inna bajka To, ze on się tak strasznie wszytskim cieszy i że rodzice zachwyceni wnukiem a babcie prawniukiem. Zupełnie inna jakość. Jeszcze gdyby był śnieg i mógł na sankach pojeżdzić, no ale przyjdzie na to czas
ja dzis stwierdziłam, ze w sumie dobrze, z e nie kupowałam sanek bo by zardzewiały

Cytat:
Ja nigdy nie lubiłam Świąt. Jak poznałam TZ to zaczęłam je "tolerować". Ale poprzednie z Blanka w brzuszku i te obecne z Niunia u boku są cudowne!! Chce mi się coś robić,przygotowywać... Wspaniale jest patrzec na radość Blanki.,..

bardzo sie ciesze Waszym szczesciem

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej hej, jak tu pusto...
Ja właśnie odpoczywam po wyżerce i treningu, ufff, 40 minut.

Widzę, że piszecie o świętach (no cóż, o czym innym można dzisiaj pisać? ) - ja zawsze lubiłam. Wiadomo, że za dzieciaka się bardziej czuło klimat, ale teraz - jak jest mała - też było fajnie, wesoło. Oczywiście mój małż naburmuszony, a jakże... Dzień bez focha to dzień stracony dla niego, ehh...
po czym???? o matulu, podziwiam za zadne skarby swiata bym sie nie ruszyła wczoraj z kanapy
Kazdy Tz ma jakies wady niestety, ale Twój to przeciez fajny gosc, wiec drobnego foszka darowac mozna

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Moja za to z krzesełka ucieka i go w ogóle nie używam szału dostaje jak w nim siada. W wózku też się pręży jak ją zapinam ale jak ruszamy to już jest git.

ja z krzesełka zrezygnowałam jakies 3 mies temu, kiedy prawie wyleciał z niego na głowke ......

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44286368]A czytałaś?
Wiesz, ja nie mam oczekiwań po tej książce - nawet nie sprawdzam, kim jest autorka, bo w tym momencie liczą się dla mnie jej subiektywne odczucia - tak samo jak w każdej innej podróżniczej książce. W ogóle uwielbiam literaturę podróżniczą chociaż nie mam natury włóczęgi bardzo mi się np. Kreta "Moje Indie" podobały, a jednak przez wielu skrytykowane. Tak samo Pawlikowska - ogrom fanów, a ja z przyjemnością tylko jedną jej pozycję przeczytałam.[/QUOTE]ja tez Cejrowskiego lubie i Wojciechowską

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Ja jadę w sobotę na wyprze

bedzie sie działo, sa sa sa sa

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

U nas cale szczescie sie wyjasnilo wszystko, chociaz jakis tam niesmak zostal, ale swieta cudownie, chociaz przy dzieleniu oplatkiem dziadek nie byl w stanie wydusic z siebie slowa poza "zycze wam wszystkim...." I w ryk, wszyscy w ryk za nim, przy pierwszych daniach polowa miejsc pustych bo wszyscy gdzies tam plakali, pod koniec dopiero udalo sie wszystkim usiasc razem, mimo to atmosfera piekna, zarlo na maksa, ja jestem gruba :P

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
eeeeee tam, w drodze powrotnej pobiegniesz za pociagiem i bedzie git dobrze, że atmosfera sie oczysciła i przezyliscie wspaniałą Wigilię

aaaaaaa, ale jestem gapa pierwszej wody zapomniałabym pochwalic Bartula- nauczył sie wreszcie schodzenia z kanapy bo do tej pory jak kamikadze na główkę leciał

Szajusiu dobre toto?: http://allegro.pl/kula-labirynt-prze...788825684.html
Stary 2013-12-25, 21:39   #1574
meduzza
Zadomowienie

Little-gratulacje!! Opisz w takim razie jak bylo?
Sylwia-zbieram szczeke z podlogi jaki cham! Nie jest wart nawet tego zebyscie z Bartulem sie z nim widywali!

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 21:57   #1575
nafiyqa
Zakorzenienie

Sylwia, co za gamon
Nie wierze normalnie, zero skruchy.

Little, ooo to TZ poszalal, opowiadaj!! Gratulacje oczywiscie
Tekst mamy -

Hope, przykro mi, ze tak to wyglada...

Nasze swieta tez bez zadnego wow.
Latamy jak z pieprzem od jednych do drugich. Kuba na szczescie grzeczny (dwa razy mu sie zdarzyly nocki ze spaniem od polnocy do 7:30 bez przerw!), wszystkie rece w rodzinie zwiedzil. Podlog mu nie daja macac :/

Jak co roku niezbyt sobie pojadlam (nie przepadam za swiatecznym zarciem) ale za to nadrobilam przy ciastach

TZ jutro wyjezdza, a ja nie wiem co robic...
Zostac... Wracac....

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 21:59   #1576
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Black, mój tż też wczoraj miał focha ale się pogodziliśmy szybciutko
My tak samo, zazwyczaj mija nam po godzinie maks... Także jest okeeeeej. A rano mi to wynagrodził (jak rodzice zabrali małą na dół) - .

Cytat:
po czym???? o matulu, podziwiam za zadne skarby swiata bym sie nie ruszyła wczoraj z kanapy
Kazdy Tz ma jakies wady niestety, ale Twój to przeciez fajny gosc, wiec drobnego foszka darowac mozna
No ja sobie postanowiłam, że wrócę do formy sprzed ciąży i do tego dążę - mimo obżarstwa ruszyłam więc dupę wczoraj, dzisiaj tak samo - właśnie odpoczywam po ćwiczeniach i zaraz lecę pod szałer.

A co do TŻ, to fakt. Przymykam na to oko. Czasem ma takie momenty, że mnie wkurza, ale to tylko czasem. Nikt nie jest przecież idealny.

Wracając jeszcze do szanownego Twojego "małża" - żal dupę ściska po prostu. Palant do potęgi trzeciej. Takiego kopa w dupsko załadować, żeby spadł z deszczem za rok.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 22:05   #1577
pstryczek84
Zakorzenienie

laurka - cudnie! mamy taki sam, musze sprobowac mlodego na niego wsadzic
hje - brawa!!!!!!!!!! no to macie prezent jak nic!
sylwietta - szczerze mowiac to bardzo dobrze ze to powiedzial bo tak to bys wlasnie moze jeszcze miala jakies watpliwosci/ nadzieje i takie pierdu pierdu a tak przynajmniej wiesz na czym stoisz co za gadzina, ja pierdziele, normalnie w szoku jestem! tatulek za dyche!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 22:13   #1578
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Sylwia, to chyba już za dziecinne dla naszych
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 22:22   #1579
nafiyqa
Zakorzenienie

Hje, gratulacje dla Polusi

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 22:28   #1580
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Nasze swieta tez bez zadnego wow.
Latamy jak z pieprzem od jednych do drugich. Kuba na szczescie grzeczny (dwa razy mu sie zdarzyly nocki ze spaniem od polnocy do 7:30 bez przerw!), wszystkie rece w rodzinie zwiedzil. Podlog mu nie daja macac :/

Jak co roku niezbyt sobie pojadlam (nie przepadam za swiatecznym zarciem) ale za to nadrobilam przy ciastach

TZ jutro wyjezdza, a ja nie wiem co robic...
Zostac... Wracac....

moze nie umyte mają
a ile bys bez tzta była? moze jak nie bardzo długo to zostan? troche za sobą zatęsknicie wez pod uwagę tez podróż powrotna ( omatko, radze pociągowiczce z wieloletnim doswiadczeniem.... ) a w zasadzie to czy z manelami sobie dasz rade

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
My tak samo, zazwyczaj mija nam po godzinie maks... Także jest okeeeeej. A rano mi to wynagrodził (jak rodzice zabrali małą na dół) - .

No ja sobie postanowiłam, że wrócę do formy sprzed ciąży i do tego dążę - mimo obżarstwa ruszyłam więc dupę wczoraj, dzisiaj tak samo - właśnie odpoczywam po ćwiczeniach i zaraz lecę pod szałer.

A co do TŻ, to fakt. Przymykam na to oko. Czasem ma takie momenty, że mnie wkurza, ale to tylko czasem. Nikt nie jest przecież idealny.

Wracając jeszcze do szanownego Twojego "małża" - żal dupę ściska po prostu. Palant do potęgi trzeciej. Takiego kopa w dupsko załadować, żeby spadł z deszczem za rok.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
sylwietta - szczerze mowiac to bardzo dobrze ze to powiedzial bo tak to bys wlasnie moze jeszcze miala jakies watpliwosci/ nadzieje i takie pierdu pierdu a tak przynajmniej wiesz na czym stoisz co za gadzina, ja pierdziele, normalnie w szoku jestem! tatulek za dyche!
chyba dobrze sie stało, bo mi całkiem z głowy wywiało jakiekolwiek mysli na jego/nasz temat....
a jeszcze co do niego- widzi sie z małym przwaznie raz w tygodniu 2-3 godz, co mu dzis sie uwidziało zeby pzryjechac to nie wiem, ale do czego zmierzam- nie tuli go, nie ukochuje, nie całuje, nawet na rekach nie ponosi, nie pohusta, ot- przychodzi, mówi czesc Bartus czy tam co i sie bawi na dywanie, tak jakby bezosobowo.... wrzuc, daj, podaj..... nurtuje mnie czy robi tak celowo zeby sie nie przywiazywac/nie tesknic czy po prostu ma taki stosunek do swojego syna..... dla mnie to jest megaprzykre.... ok, juz nie smece
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44289823]Sylwia, to chyba już za dziecinne dla naszych [/QUOTE]to w jakim kierunku isc? bo autek do jezdzenia ma od groma, zabawki szeleszczaco-grające tez sie znajdzie, ksiazeczki twarde są, sorter jest, a chciałam go czyms zainteresowac nowym
Stary 2013-12-25, 22:38   #1581
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44289823]Sylwia, to chyba już za dziecinne dla naszych [/QUOTE]
Tez mi sie tak wydawalo. Moja by tym pierdutnela w kat

Amelka dostala od mojej mamy klocki typu "wafle" - na razie kupe zabawy to mamy my z Tz-tem (Tz skonstruowal dzis ze wszystkich klockow... ludzika, niczym robot ze stojacym przyrodzeniem....:brzydal :), aczkolwiek jest na nich 1+ - Szajus jak myslisz, kiedy mloda bedzie umiala takie klocki skladac? Wymagaja uzycia wiecej sily niz Clemmy i postawienie jednego na drugim

Tz twierdzi, ze pasowaloby dokupic jeszcze zestaw takich klockow, zeby bylo wiecej ;p - ale nie wiem czy on chcialby wiecej czesci dla Amelki czy tez dla siebie samego... , ja uwazam ze na razie wystarczy. Mloda ma sporo zabawek tak czy siak - a tak sie zarzekalam ze nie bedzie miala duzo - no ale wiekszosc dostala - zaczyna sie juz tloczno w mieszkaniu robic.

Amelcia dzis pocalowala pluszowa lale , czasem tez juz przytula misie, tak fajnie sie rzuca na nie z podniesionymi rozpostartymi raczkami...

Pytanie jedzeniowe: kiedy dziecko moze zolty ser? Dalam mojej sprobowac, i...smakuje jej chyba O_O - no ale czy ja moge takie cos dac czasem?
Ona w ogole ladowala dzis do buzi jedzenie, duzo wypluwa, jakby miala z gryzieniem klopoty, ale probuje chetnie..
Rozkrecila sie troszke z piciem wody - ale mnie wkurza kubek Avent bo trzeba go przechylic, zeby lecialo, jesli nie jest pelny - i ona jakby nie moze tego zakumac, i czesto "ssie powietrze" bo nieprzechylony.. Jest jakies rozwiazanie na to?

Co do nocek: hmmm, troszke drzemki wrocily na wlasciwy tor (nadal to sa 2 po 30 minut, ale juz w naszych stalych godzinach - mam wrazenie, ze moja corka nigdy juz nie bedzie spala wiecej niz 30 minut na drzemce w dzien..), ale w nocy od 00;00 nadal mnostwo pobudek, bardzo niespokojny, plytki sen. Nie mam pojecia dlaczego. Taki etap)

Sylwia: co za patafian....ale wiesz co? dobrze ze to wszystko powiedzial, bo po raz kolejny otworzyl ci oczy, i po raz kolejny wiesz, ze zmiana jest...poza jego mozliwosciami. Nie ta wrazliwosc, nie ta osobowosc, zero wgladu w siebie.. A ty zaslugujesz na wrazliwego cieplego mezczyzne, ktory bedzie cie na rekach nosil , a zeby takowy sie znalazl patafian musi sobie pojsc w cholere. Sily duzo dla Ciebie przesylam;*
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 06:37   #1582
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Tez mi sie tak wydawalo. Moja by tym pierdutnela w kat

Amelka dostala od mojej mamy klocki typu "wafle" - na razie kupe zabawy to mamy my z Tz-tem (Tz skonstruowal dzis ze wszystkich klockow... ludzika, niczym robot ze stojacym przyrodzeniem....:brzydal :), aczkolwiek jest na nich 1+ - Szajus jak myslisz, kiedy mloda bedzie umiala takie klocki skladac? Wymagaja uzycia wiecej sily niz Clemmy i postawienie jednego na drugim

Tz twierdzi, ze pasowaloby dokupic jeszcze zestaw takich klockow, zeby bylo wiecej ;p - ale nie wiem czy on chcialby wiecej czesci dla Amelki czy tez dla siebie samego... , ja uwazam ze na razie wystarczy. Mloda ma sporo zabawek tak czy siak - a tak sie zarzekalam ze nie bedzie miala duzo - no ale wiekszosc dostala - zaczyna sie juz tloczno w mieszkaniu robic.

Amelcia dzis pocalowala pluszowa lale , czasem tez juz przytula misie, tak fajnie sie rzuca na nie z podniesionymi rozpostartymi raczkami...

Pytanie jedzeniowe: kiedy dziecko moze zolty ser? Dalam mojej sprobowac, i...smakuje jej chyba O_O - no ale czy ja moge takie cos dac czasem?
Ona w ogole ladowala dzis do buzi jedzenie, duzo wypluwa, jakby miala z gryzieniem klopoty, ale probuje chetnie..
Rozkrecila sie troszke z piciem wody - ale mnie wkurza kubek Avent bo trzeba go przechylic, zeby lecialo, jesli nie jest pelny - i ona jakby nie moze tego zakumac, i czesto "ssie powietrze" bo nieprzechylony.. Jest jakies rozwiazanie na to?

Co do nocek: hmmm, troszke drzemki wrocily na wlasciwy tor (nadal to sa 2 po 30 minut, ale juz w naszych stalych godzinach - mam wrazenie, ze moja corka nigdy juz nie bedzie spala wiecej niz 30 minut na drzemce w dzien..), ale w nocy od 00;00 nadal mnostwo pobudek, bardzo niespokojny, plytki sen. Nie mam pojecia dlaczego. Taki etap)

Sylwia: co za patafian....ale wiesz co? dobrze ze to wszystko powiedzial, bo po raz kolejny otworzyl ci oczy, i po raz kolejny wiesz, ze zmiana jest...poza jego mozliwosciami. Nie ta wrazliwosc, nie ta osobowosc, zero wgladu w siebie.. A ty zaslugujesz na wrazliwego cieplego mezczyzne, ktory bedzie cie na rekach nosil , a zeby takowy sie znalazl patafian musi sobie pojsc w cholere. Sily duzo dla Ciebie przesylam;*
Sadze, ze powoli mozesz wprowadzac zolty ser.
Zwlaszcza w Waszym przypadku.
Ciesze sie, ze cos ruszylo. Sprobuj mniejsze kawalki, moze wypluwa dlatego, ze sa za duze.
Z kubkiem zalapie, mialam podobny problem: kilka razy pomoglam Yae i zrozumiala.
Mysle, ze taki etap. U nas spi dokladnie tak samo. Ostatnio ogladalam program dokumentalny, w ktorym byla mowa o rozwoju mozgu - miedzy 8 a 12 miesiacem przypada najintensywniejszy okres rozwoju i ja tu doszukiwalabym sie przyczyny. Nic na to nie poradze, ale wiem, ze minie jak wszystko.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 07:15   #1583
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Sylwietta co za kretyn! Ja sądzę że On ma takie podejście do Bartusia. Kiedyś pisałaś,jak jeszcze z Nim mieszkałas,że wchodząc do domu po pracy,tylko wita się z Małym i koniec. Nic. Więc taki typ. Niech się buja! Bartuś mu kiedyś podziękuje pięścią w środek twarzy.
Poza tym to on jest jakiś chory na głowę! Tyle złego Ci wyrządził i teraz to Ty masz się starać? Dawać mu czas? Chyba spadł z łóżka! Nie może biedak znieść że sobie rodzisz,że go nie potrzebujesz,że nie błagasz o powrót. Zazdrość go zżera bo, w cudowny dla Ciebie,a tragiczny dla niego sposób okazało się,że nie jest niezbędny w Waszym życiu,że potrafisz ułożyć sobie życie bez niego. Trochę śmiać mi się chce z niego bo zachowuje się jak prostak, który myśli że jest pępkiem świata.

Zaimki osobowe skierowane do dawcy nasienia celowo były pisane mała literą. Dziękuje za uwagę.

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Meneq tym co napisałaś o rozwoju mózgu będę tłumaczć od dziś nasze noce I czekam niecierpliwie do roku

Nawijko biedna jesteś z tymi noszaczami Może,jeśli dasz sobie radę z powrotem do domu to zostań parę dni?

Stary 2013-12-26, 07:23   #1584
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwietta co za kretyn! Ja sądzę że On ma takie podejście do Bartusia. Kiedyś pisałaś,jak jeszcze z Nim mieszkałas,że wchodząc do domu po pracy,tylko wita się z Małym i koniec. Nic. Więc taki typ. Niech się buja! Bartuś mu kiedyś podziękuje pięścią w środek twarzy.
Poza tym to on jest jakiś chory na głowę! Tyle złego Ci wyrządził i teraz to Ty masz się starać? Dawać mu czas? Chyba spadł z łóżka! Nie może biedak znieść że sobie rodzisz,że go nie potrzebujesz,że nie błagasz o powrót. Zazdrość go zżera bo, w cudowny dla Ciebie,a tragiczny dla niego sposób okazało się,że nie jest niezbędny w Waszym życiu,że potrafisz ułożyć sobie życie bez niego. Trochę śmiać mi się chce z niego bo zachowuje się jak prostak, który myśli że jest pępkiem świata.

Zaimki osobowe skierowane do dawcy nasienia celowo były pisane mała literą. Dziękuje za uwagę.

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Meneq tym co napisałaś o rozwoju mózgu będę tłumaczć od dziś nasze noce I czekam niecierpliwie do roku

Nawijko biedna jesteś z tymi noszaczami Może,jeśli dasz sobie radę z powrotem do domu to zostań parę dni?

Rozwoj mozgu + ruchowy.
Yae coraz lepiej chodzi, nawet probuje nosic rozne rzeczy.
Dzis w ogole przechodzi sama siebie: weszla juz na regal, schodzi glowa w dol z kanapy i idzie jej to rewelacyjnie (opiera dlonie o podloge i nozki tylko podciaga pod siebie i juz jest na ziemi) a na koniec wymyslila nowa zabawe przy stoliczku edukacyjnym - wchodzi na niego, kladzie sie na blacie i oblizuje poszczegolne czesci zabawki.
Stary 2013-12-26, 08:05   #1585
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Właśnie Blanka też coraz lepiej chodzi i nosi różne przedmioty,nawet jakieś " ba ba " jej się wymknęło,może w końcu zacznie gaworzyc troszkę.

Stary 2013-12-26, 08:20   #1586
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie Blanka też coraz lepiej chodzi i nosi różne przedmioty,nawet jakieś " ba ba " jej się wymknęło,może w końcu zacznie gaworzyc troszkę.

Super! Brawa dla Blanki
Stary 2013-12-26, 08:22   #1587
marsi11
Zakorzenienie

hello
nie spimy od 6 a goście siedzieli do 1

BLogerko-wzruszyło mnie co napisałaś o świętach
Sylwietta- jeeezu,że taki dziad wychodzi z niego
Hje- o rany, pięęęęknie
Debrah- ser można ok 10 miesiąca tylko sprawdzaj skład bo ostatnio sery to niezła mieszaniny świństw
z tego co wiem najzdrosze sery to permezan i grana (grana padano kupisz w lidlu)- zawieraja 10 razy wiecej wapnia niz zwykly zolty ser
Fewcia co zrobiłam źle że mięso z solanki wyszło mi słone jak 100 diablów mimo,że płukałałam?

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:

no widzisz, super, bardzo się cieszę
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 08:39   #1588
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Marsi my codziennie od 6 nie śpimy
Nie mam pojęcia,nigdy nie wyszło mi słone. Może to zależy od soli? Ja używam takiej bardzo drobnej. Nie wiem Marsi

Stary 2013-12-26, 09:34   #1589
gochaa_p
Zakorzenienie

hej, jak tam u Was Święta ?
u nas chorobowo - ospa :/ tzn na razie Wojtek, czekamy na Ewcie.
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 09:52   #1590
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

ale już duża z niej Panna doczytałam, że wyrwało jej się jakieś ba ba, na pewno ruszy z mówieniem
Co do zakupów-
Ja jak zwykle pewnie nic nie kupie,bo jestem mega niezdecydowana, gruba i takie tam ale jadę z mamą to może coś doradzi

Cytat:
moze nie umyte mają
a ile bys bez tzta była? moze jak nie bardzo długo to zostan? troche za sobą zatęsknicie wez pod uwagę tez podróż powrotna ( omatko, radze pociągowiczce z wieloletnim doswiadczeniem.... ) a w zasadzie to czy z manelami sobie dasz rade

chyba dobrze sie stało, bo mi całkiem z głowy wywiało jakiekolwiek mysli na jego/nasz temat....
a jeszcze co do niego- widzi sie z małym przwaznie raz w tygodniu 2-3 godz, co mu dzis sie uwidziało zeby pzryjechac to nie wiem, ale do czego zmierzam- nie tuli go, nie ukochuje, nie całuje, nawet na rekach nie ponosi, nie pohusta, ot- przychodzi, mówi czesc Bartus czy tam co i sie bawi na dywanie, tak jakby bezosobowo.... wrzuc, daj, podaj..... nurtuje mnie czy robi tak celowo zeby sie nie przywiazywac/nie tesknic czy po prostu ma taki stosunek do swojego syna..... dla mnie to jest megaprzykre.... ok, juz nie smece
to w jakim kierunku isc? bo autek do jezdzenia ma od groma, zabawki szeleszczaco-grające tez sie znajdzie, ksiazeczki twarde są, sorter jest, a chciałam go czyms zainteresowac nowym
Kochana, nie wierzę w to co czytam moim zdaniem on taki jest, nie sądze,by był na tyle mądry, by wykombinować nieprzyzwyczajenie się. Ale mimo wszystko-Twój przynajmniej dziecko odwiedza!
I chyba naszedł go taki etap, że próbuje Cię wziąć "groźba". wiesz, prośby,ładne słówka nic nie dały, to próbuje Ci postawić takie ultimatum, że masz wrócić do niego teraz, bo jak nie to już potem on nie będzie chciał. a przy okazji chce ugrać dla siebie jak najwięcej. Tylko kurka to nie jest kontrakt jakiś, który można negocjować... a pomysł z pieniędzmi... chyba mamusia z bratem na to wpadli, że też tak nie doceniają Ciebie, jesteś inteligentną kobietą, a te prostaki śmieli w ogóle z taka propozycją przyjść i jeszcze liczyć na to, że Ty się zgodzisz i "dobijecie targu"? No szok szok szok na kopach bym wywaliła za drzwi!

Gocha, u nas też trochę niezdrowo, Ola na antybiotyku, ale ogólnie jest ok dużo zdrówka dla Was

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości