|
|
#511 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Ale gdybym miała się wybierać na oglądanie ot tak bezporodowo to pewnie poszłabym bezpośrednio na oddział do położnych ![]() lejdi aga, ja bym pojechała na ip bo bałabym się odwodnienia. Pij dużo! Co do ubranek, to dostaliśmy na święta dwie pary śpiochów, kaftanik i bodziak z krótkim - od mojej przyjaciółki. Od rodziny nic. "Ale po co to tak wcześnie kupować te ubranka po co..." - tak mi wszyscy wcześniej powtarzali a teraz oczywiście cisza. Noo teraz jak tż bez pracy a ja się męczę jak pół spożywczaka przejdę to przecież idealny czas na kupno ciuszków dla małego ![]()
|
|
#512 |
|
Rozeznanie
|
to jest UK tu troszke inaczej jest, zobacze jak bedzie w nocy, wzielam wegiel
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
My zawsze kupowaliśmy jakiś drobiazg brzuszkowi skarpetki albo grzechotkę....od tych osób którym kupiliśmy nic nie dostaliśmy dla naszego brzuszka....naprawdę nie liczyłam na cuda ale taki drobiazg miło byłoby dostać....no trudno....wyciągniemy wnioski na przyszłość
|
#514 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Od mamy dostałam dużo ciuszków, skarpetek i wszystkie są śliczne Odstawiłam żelazo na 3 dni bo miałam takie straszne zaparcia że aż nic nie mogłam jeść bo już nie miałam miejsca
|
|
|
|
|
#515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ciąży można dostać nadwrażliwości jelita grubego, czy coś takiego i wiem, że to jest powód do zgłoszenia się do lekarza. Może na wszelki wypadek wybierz się na IP, powiedz co dolega i niech doradzą/sprawdzą ? "W przypadku, gdy biegunka nasila się lub nie ustępuje, należy udać się do lekarza. Przeprowadzi on wywiad i zleci ewentualne badania, stwierdzające, co jest przyczyną dolegliwości. W przypadku niegroźnych infekcji prawdopodobnie przepisze leki, bezpieczne dla matki i dziecka, oraz zaleci odpoczynek i lekką dietę."
|
|
#516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#517 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam takie zakwasy i hmm wrażliwe dłonie (zewnętrzna strona), do tego bolą mnie żyły i hmmm czasami mam uczucie że parzą ![]() to chyba normalne... Cytat:
Dzwonił tylko kuzyn akurat w święta, że ma dla mnie wózek, fotelik, stelaż i coś tam jeszcze. Jutro chyba odbiorę.. Cytat:
może u Ciebie faktycznie organizm się oczyszcza, w tych zwiastunach porodu które wrzuciła senira tak pisało. tak w ogóle to zaczyna ogarniać mnie panika ![]() to jest mój ostatni czwartek w ciąży, dalej nie dochodzi do mojej głowy, że za 36 godzin będę miała dziecko i będę hmm mamą. |
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
juz niedlugo bedziesz miała malucha prz sobie ale Ci zazdroszcze
|
|
|
|
#519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta, dziękuję za wszystkie miłe życzenia!
![]() Posiedzieliśmy sobie trochę przy kawie/herbacie i torcie, który zrobiła dla mnie mama. Pogadaliśmy i było bardzo miło. Cieszę się, że tak mogłam spędzić swoje 36 urodziny ![]() U mnie nie było pod choinką prezentów dla Walerci (dla Małej), ale mnie to nie dziwi, bo jeszcze się nie urodziła Dostaliśmy od mojego taty m.in. książkę o pielęgnacji dziecka (widać, że mój tata bardzo się starał i sam wybierał ).Mój tata i rodzice TZta dołożą nam się trochę do wyprawki. To bardzo miłe, bo nie liczyłam na żadną pomoc finansową. Dzięki temu będziemy mogli kupić nowy fotelik samochodowy (no chyba, że uda mi się kupić jakiś używany w świetnym stanie przez tablice.pl )Cytat:
Cytat:
i w dorosłym życiu akurat ta data bardzo mi odpowiada.Ze względu na obowiązek szkolny w PL od 6 r.ż. to ja wolałabym urodzić dziecko w styczniu, gdybym miała wybór Mam tp na 4-8 lutego i chciałabym w tych dniach urodzić swoją córkę. Ja też miałam się urodzić na początku lutego, ale wybrałam wcześniactwo ![]() Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu poszła do lekarza lub do IP. |
|||
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
...
Ja w sumie też, ale ok, już nie roztrząsam tego dalej- tak jak pisałyście- dobra nauczka na przyszłość Co do karmienia, to też mam zamiar jeść wszystko
|
#521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do prezentow to my dostalismy zestaw ubranek i reczniczkow i to od mamy naszej kolezanki czego sie nie spodziewalismy, bo nawet od tej kolezanki nic nie dostalismy..
|
|
|
#522 |
|
Rozeznanie
|
Mezaga właśnie przeczytałam... Co za cudowny prezent na święta, gratuluję!!!
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
Hej padam od 14 do 21 godz przy stole. Bylibyśmy wcześniej w domu, ale nasz świadek przyleciał z Uk i byliśmy go przywitać po drodze.
I od 14 mój syn tak szaleje, ze wszyscy to widzieli nawet nie musieli dotykać brzucha. Nasz brzuszek prezentu nie dostał ale nie spodziewaliśmy się tego, nie ma takiego zwyczaju u nas. Mimo, ze jestem padnieta to żałuję że się święta skończyły, było bardzo miło, smacznie i rodzinnie. Na szczęście jeszcze jedzonka zostało i znajomi maja nas jutro odwiedzić ![]() Jedno wiem, dziś ostatni raz byłam za kółkiem...przed porodem...lekko nie było z brzuchem na kolanach... |
|
|
|
#525 | |||
|
Rozeznanie
|
znalazłam swój wpis z 6 grudnia, wtedy dowiedziałam się o terminie:
i stwierdziłam, że uzupełnię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-26 o 22:14 |
|||
|
|
|
#526 |
|
Gang Iren
|
Od początku wszystko. Już w szpitalu dostałam rybę z frytkami i groszkiem
A w domu na kolację mąż zrobił smażoną kiełbasę z cebulą Serio Erykowi nigdy nic nie było,nie miał wzdęcia,nie płakał,nie prężył się. Nigdy.Współczuję samopoczucia! Zdrówka życzę! Jeśli wybierzesz się do lekarza to prawdopodobnie powiedzą,że to wirus i nic nie zalecą oprócz tego by dużo pić. Przy wirusach na zatrzymanie też ponoć lepiej jest nie brać,tak jak ty smectę brałaś,bo właśnie organizm ma się oczyścić,wydalić tą chorobę. Ale dla spokoju może lepiej byłoby wybrać się,żeby zbadali...
|
#527 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie jeszcze świetecznie. Objedzona jestem a i niestety na antybiotyku bo przeziębienie zavczeło przechodzić w dstan zaplany górnych dróg oddechowych.
Moje dziecie szaleje strasznie przez te świeta Gratuluje wszystkim mamusiom i witam nowe dzieciaczki
|
|
|
|
#528 |
|
Zadomowienie
|
Co do problemów zoladkowych to jakiś wirus panuje, wśród znajomych chyba z 10 osób miało, takie jednodniowe przygody. Może zastosują coś na flore bakteryjna zapytaj w aptece co można w ciąży.
|
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
Marudo: Modlimy się za Waszego Krzysia. jesteśmy z mężem bardzo poruszeni.
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... Sto lat Gosiu Spełnienia marzeń - nawet tych najskrytszych Dużo, dużo zdrówka, szczęścia, miłości, pociechy z dzieciaczków i w ogóle wszystkiego ca naj![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... Czytam Wasze opisy porodów i wydaje mi się, że wszystkie jesteście bohaterkami...Taki respekt, że nie mogę....ech......bardzo jesteście dzielne......Ja nie wiem czy sobie poradzę.... A co do teściowych, to ja też mam swojej już dość....wiedziała, że jesteśmy chorzy (zaraziła nas grypą jelitową), a dziś przy obiedzie do mnie: jak nie chcesz kawy, to herbaty SAMA se musisz zrobic, haha.....albo" nie jedz nic, jasne, nie doceniasz mojej pracy"....a jak pojechalismy na chwilę do mojej cioci, to nam przegrzebała lodówkę i łaziła po naszym poddaszu...i za naszymi plecami opowiada przed rodziną niestworzone historie na nasz temat, wiem, bo mam wywiad swój...i okłamała mnie już kilkanaście razy, to są pierdoły, np. że dała mojemu psu jeść, a nie dała, ja nie wiem jak mozna tak perfidnie kłamać komuś, nawet w bardzo błahej sprawię???Nie mam odwagi jej tego wypomnieć, raz jak spróbowałam, to tak agresywnie się zachowała, że hej....a wczoraj jak byli goście , to schowała ciasto które ja upiekłam, i powiedziała gosciom, że sernik jest spalony, a pierniczki są za twarde, żeby je jeść i dała swoje ciasto....a teść dziś prosił mnie o sernik (bo taki dobry).....widzielibyście jej minę.... strasznie zakompleksiona kobieta...masakra....i fałszywa..nie znam drugiej takoej osoby...zważając, że nie mam swoich rodziców (mam nie żyje, tata wybrał inne dzieci i mnie olał) to jest mi bardzo przykro.....chciałam się z nią zaprzyjaźnić, ale już nie chcę....
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że niektóre dzieci szybko się rozwijają i są bardzo zdolne, i taka data im przeszkadzać nie będzie, ale jednak większość dzieci urodzona pod sam koniec grudnia może odczuwać różnicę. |
|
|
|
|
#531 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uff, dobrze, że nie tylko mnie męczy Chociaż jak tak się zastanawiam, wolę to niż zaparcia
|
|
|
#532 |
|
Raczkowanie
|
W takim razie STO LAT
I duuuuużo zdrówka )) I spełnienia marzeń![]()
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, Milka, wszystkiego najlepszego
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
Mamy, które urodziły jak u was z waga? Ile spadło z was i po jakim czasie?
|
|
|
|
#535 | ||||
|
Raczkowanie
|
Milka Sto Lat!!! I oczywiście lekkiego porodu
Cytat:
Cytat:
Ja byłam na 2 porodowkach i na obu na wycieczce ze szkol rodzenia. Hmm o tym samym pomyślałam... Cytat:
Słyszałam o domowym sposobie - lyzeczke cynamonu rozpuścić w niewielkiej ilości wody i takie coś wypić. Podobno pomaga na biegunkę. Cytat:
Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
||||
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie słabo. Przed ciaza 57 kg, na końcu ciazy 73, dzisiaj (5 dni po porodzie) 66,5.
|
#537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mieszczę się już w swoje jeansy 34/36. Brzucha już nie mam praktycznie wcale, rozstępy u mnie się nie pojawiły. Więc w sumie gdyby nie monstrualny biust to bym powiedziała, że w ciąży nie byłam w ogóle W zasadzie cała zgromadzona we mnie woda zeszła już praktycznie, bo dłonie, stopy i buzia nie są uż opuchnięte. Ale to chyba przez to, że mój syn jest głodomorem strasznym i wszystko ze mnie wysysa
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-12-26 o 23:26 |
|
|
|
|
#538 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja bym powiedziała,że to ładny spadek. To dopiero 5 dni,po miesiącu może czasem być niewiele już na +. I trzeba pamiętać,że dobrze jak przy karmieniu piersią zostanie +5 kg,bo to idzie na produkcję mleka
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
cynamon rozgrzewa więc raczej jeszcze bardziej przeczysci, chociaż działa bakteriobójczo.
Na biegunkę najlepszy sposób to 1:1:1 mąka ziemniaczana (skrobia), kakao naturalne (bez cukru) i woda. Zaczynać od małych ilości (łyżeczka do herbaty) i jak nie przejdzie to za godzinę znowu. Działa na wszystkich.koleżanka mamy nawet zwierzakom podaje. Dlatego stopniowo trzeba brać bo może zatykać i potem zatwardzenie może być ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Isia jutro Ci odp.na priv, ok? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

- Bezpośrednio na oddział połozniczy do pielęgniarek i mówić, że przyszło się zasięgnąć informacji i oblukać ogólnie?
Ale gdybym miała się wybierać na oglądanie ot tak bezporodowo to pewnie poszłabym bezpośrednio na oddział do położnych 

juz niedlugo bedziesz miała malucha prz sobie ale Ci zazdroszcze

chociaż co ja mam do niej pakować jak nic nie mam przygotowane

. ku przestrodze dla innych. jak człowieka dopadnie fizyczna niemoc to już nic nie zrobi. 

16.06.2012r.