Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-26, 21:20   #511
sadlaczyca
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was była obejrzeć swoją porodówkę/oddział połozniczy w szpitalu?
Gdzie to się idzie? - Bezpośrednio na oddział połozniczy do pielęgniarek i mówić, że przyszło się zasięgnąć informacji i oblukać ogólnie?
Ja widziałam porodówkę z racji mojego fałszywego porodu Ale gdybym miała się wybierać na oglądanie ot tak bezporodowo to pewnie poszłabym bezpośrednio na oddział do położnych

lejdi aga, ja bym pojechała na ip bo bałabym się odwodnienia.
Pij dużo!

Co do ubranek, to dostaliśmy na święta dwie pary śpiochów, kaftanik i bodziak z krótkim - od mojej przyjaciółki. Od rodziny nic. "Ale po co to tak wcześnie kupować te ubranka po co..." - tak mi wszyscy wcześniej powtarzali a teraz oczywiście cisza. Noo teraz jak tż bez pracy a ja się męczę jak pół spożywczaka przejdę to przecież idealny czas na kupno ciuszków dla małego Dobrze, że miałam swój rozum wcześniej i ich nie słuchałam.
Stary 2013-12-26, 21:26   #512
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość

lejdi aga, ja bym pojechała na ip bo bałabym się odwodnienia.
Pij dużo!
to jest UK tu troszke inaczej jest, zobacze jak bedzie w nocy, wzielam wegiel
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 21:27   #513
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

My zawsze kupowaliśmy jakiś drobiazg brzuszkowi skarpetki albo grzechotkę....od tych osób którym kupiliśmy nic nie dostaliśmy dla naszego brzuszka....naprawdę nie liczyłam na cuda ale taki drobiazg miło byłoby dostać....no trudno....wyciągniemy wnioski na przyszłość
Stary 2013-12-26, 21:28   #514
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Kompletując wyprawkę kilka razy usłyszałam, żeby nie kupować wszystkiego, bo na pewno coś dostaniemy, więc szkoda wydawać kasy. Święta minęły i co? Nie dostaliśmy nic oprócz książki Jak wychować gentlemana.

Chyba dokupię kilka rzeczy, bo nie chcę liczyć na to, że "może" coś od kogoś dostanę. "Może" miało być na święta i nie było. A specjalne nie kupowałam drugiego ręczniczka kąpielowego, kocyka, skarpetek, no i ciuszków też nie mam przesadnie dużo....
Ja w podobnej sytuacji Od mamy dostałam dużo ciuszków, skarpetek i wszystkie są śliczne Myślałam że od rodziny męża też coś dostaniemy ale nie dostaliśmy nic, nawet pajacyka.

Odstawiłam żelazo na 3 dni bo miałam takie straszne zaparcia że aż nic nie mogłam jeść bo już nie miałam miejsca
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 21:33   #515
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
witam blizniaki na swiecie

kochane nie wiem juz co mam robic. Nie jadłam na wigilie prawie nic , jakos nie mialam apetytu. 1 dnia tez nie wiele ,spalam w dzien nawet. W nocy z wczoraj na dzis ok 1 dostałam mega mega biegunki, mocnych boli brzucha .wymiotowałam. Do 12 po polduniu spałam-wstawalam WC i znow spałam. W dzien troche sie uspokoiło,w sumie 3 saszetki smekty wziełam. Niestety wlasnie od pol godziny znow boli mnie brzuch dosc mocno, zaczyna sie biegunka i nie wiem co mam robic juz. Nie chce znow spedzic całej nocy na bolach brzucha i biegunce.
O kurczę, ciekawe co Cię dopadło... :/
W ciąży można dostać nadwrażliwości jelita grubego, czy coś takiego i wiem, że to jest powód do zgłoszenia się do lekarza.
Może na wszelki wypadek wybierz się na IP, powiedz co dolega i niech doradzą/sprawdzą ?

"W przypadku, gdy biegunka nasila się lub nie ustępuje, należy udać się do lekarza. Przeprowadzi on wywiad i zleci ewentualne badania, stwierdzające, co jest przyczyną dolegliwości. W przypadku niegroźnych infekcji prawdopodobnie przepisze leki, bezpieczne dla matki i dziecka, oraz zaleci odpoczynek i lekką dietę."
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 21:35   #516
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
O kurczę, ciekawe co Cię dopadło... :/
W ciąży można dostać nadwrażliwości jelita grubego, czy coś takiego i wiem, że to jest powód do zgłoszenia się do lekarza.
Może na wszelki wypadek wybierz się na IP, powiedz co dolega i niech doradzą/sprawdzą ?

"W przypadku, gdy biegunka nasila się lub nie ustępuje, należy udać się do lekarza. Przeprowadzi on wywiad i zleci ewentualne badania, stwierdzające, co jest przyczyną dolegliwości. W przypadku niegroźnych infekcji prawdopodobnie przepisze leki, bezpieczne dla matki i dziecka, oraz zaleci odpoczynek i lekką dietę."
nie wiem jak w UK jet... moze gosia mi cos podpowie... na razie uspokoiło sie ale bol brzucha został. Moze wegiel pomoze

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-12-26, 21:40   #517
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
bola mnie ostatnio dłonie... mam taką jakby niemoc w nich, nie mogę zacisnąć pięści ani zacisnąć palców bo mam jakby zakwasy.
Nie są ani spuchnięte ani nic tylko takie dziwne uczucie.. też tak macie?
mam tak od dłuższego czasu, nawet myślałam że przesiliłam dłoń od myszki, ale z lewą jest to samo.
Mam takie zakwasy i hmm wrażliwe dłonie (zewnętrzna strona), do tego bolą mnie żyły i hmmm czasami mam uczucie że parzą
to chyba normalne...

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie - dostawalyscie od rodziny w swieta jakieś prezenty dla dziecka?
w mojej rodzinie nie ma tradycji dawania prezentów na święta.
Dzwonił tylko kuzyn akurat w święta, że ma dla mnie wózek, fotelik, stelaż i coś tam jeszcze. Jutro chyba odbiorę..

Cytat:
witam blizniaki na swiecie
kochane nie wiem juz co mam robic. Nie jadłam na wigilie prawie nic , jakos nie mialam apetytu. 1 dnia tez nie wiele ,spalam w dzien nawet. W nocy z wczoraj na dzis ok 1 dostałam mega mega biegunki, mocnych boli brzucha .wymiotowałam. Do 12 po polduniu spałam-wstawalam WC i znow spałam. W dzien troche sie uspokoiło,w sumie 3 saszetki smekty wziełam. Niestety wlasnie od pol godziny znow boli mnie brzuch dosc mocno, zaczyna sie biegunka i nie wiem co mam robic juz. Nie chce znow spedzic całej nocy na bolach brzucha i biegunce.
miałam taki skręt kiszek i biegunkę chyba z 3 dni temu, ale to z pomieszania smaków.
może u Ciebie faktycznie organizm się oczyszcza, w tych zwiastunach porodu które wrzuciła senira tak pisało.

tak w ogóle to zaczyna ogarniać mnie panika
to jest mój ostatni czwartek w ciąży, dalej nie dochodzi do mojej głowy, że za 36 godzin będę miała dziecko i będę hmm mamą.
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 21:46   #518
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
to jest mój ostatni czwartek w ciąży, dalej nie dochodzi do mojej głowy, że za 36 godzin będę miała dziecko i będę hmm mamą.
masz wzyanczona cc? wybacz nei jestem na codzien na forum juz niedlugo bedziesz miała malucha prz sobie ale Ci zazdroszcze

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-12-26, 21:50   #519
milka-pilka
Zakorzenienie

Dziewczęta, dziękuję za wszystkie miłe życzenia!
Posiedzieliśmy sobie trochę przy kawie/herbacie i torcie, który zrobiła dla mnie mama. Pogadaliśmy i było bardzo miło. Cieszę się, że tak mogłam spędzić swoje 36 urodziny

U mnie nie było pod choinką prezentów dla Walerci (dla Małej), ale mnie to nie dziwi, bo jeszcze się nie urodziła Dostaliśmy od mojego taty m.in. książkę o pielęgnacji dziecka (widać, że mój tata bardzo się starał i sam wybierał ).
Mój tata i rodzice TZta dołożą nam się trochę do wyprawki. To bardzo miłe, bo nie liczyłam na żadną pomoc finansową. Dzięki temu będziemy mogli kupić nowy fotelik samochodowy (no chyba, że uda mi się kupić jakiś używany w świetnym stanie przez tablice.pl )

Cytat:
Kids widziałam, ale był dla mnie taki trochę przekombinowany..
Spring Breakers nie widziałam, zapiszę sobie.
Jest bardzo fajny i wcale nie jest filmem dla nastolatków jak to jakiś czas temu sugerowali krytycy.

Cytat:
Gosia, Milka może Wy powiecie jak to jest być z końca roku? bo praktycznie każdy kto dowiaduje się, że jednak w tym roku mam rozwiązanie ze współczuciem mówi "a to szkoda że w grudniu takie te grudniowe dzieci pokrzywdzone"
jedna znajoma nawet dała mi genialną radę abym olała termin cc, spróbowała przetrzymać i poszła po nowym roku
Jako dziecko było trochę gorzej - bo w klasie byłam najmłodsza, miałam urodziny w takim terminie, że nigdy nie mogłam zaprosić koleżanek i kolegów z powodu Świąt. Za to każdy pamięta datę moich urodzin i w dorosłym życiu akurat ta data bardzo mi odpowiada.
Ze względu na obowiązek szkolny w PL od 6 r.ż. to ja wolałabym urodzić dziecko w styczniu, gdybym miała wybór
Mam tp na 4-8 lutego i chciałabym w tych dniach urodzić swoją córkę.
Ja też miałam się urodzić na początku lutego, ale wybrałam wcześniactwo

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Czy smarowac pupcie orzy kazdej zmianie pieluchy??? Bo na razie nie smaruje i nic sie nie dzieje, to chyba nie ma sensu, nie
Chyba jak nic się nie dzieje to nie ma sensu smarować

Cytat:
troche za wczesnie, mam termin an 6lutego. Wezme wegiel bo juz nie mam smekty ale boli i boje sie kolejnej nocy. Mała tez srednio ruchliwa jest dzis.
Ja bym na Twoim miejscu poszła do lekarza lub do IP.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 21:52   #520
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie ja sie nie spodziewałam niewiadomo czego
...

Ja w sumie też, ale ok, już nie roztrząsam tego dalej- tak jak pisałyście- dobra nauczka na przyszłość

Co do karmienia, to też mam zamiar jeść wszystko
Stary 2013-12-26, 21:55   #521
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Gdzie to się idzie? - Bezpośrednio na oddział połozniczy do pielęgniarek i mówić, że przyszło się zasięgnąć informacji i oblukać ogólnie?
Ja bylam i jestem spokojna, wiem czego sie spodziewac.

Co do prezentow to my dostalismy zestaw ubranek i reczniczkow i to od mamy naszej kolezanki czego sie nie spodziewalismy, bo nawet od tej kolezanki nic nie dostalismy..
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 21:56   #522
vacuity
Rozeznanie

Mezaga właśnie przeczytałam... Co za cudowny prezent na święta, gratuluję!!!
Stary 2013-12-26, 21:57   #523
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Mezaga gratulacje!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-26, 22:03   #524
isia4891
Zadomowienie

Hej padam od 14 do 21 godz przy stole. Bylibyśmy wcześniej w domu, ale nasz świadek przyleciał z Uk i byliśmy go przywitać po drodze.
I od 14 mój syn tak szaleje, ze wszyscy to widzieli nawet nie musieli dotykać brzucha.
Nasz brzuszek prezentu nie dostał ale nie spodziewaliśmy się tego, nie ma takiego zwyczaju u nas.
Mimo, ze jestem padnieta to żałuję że się święta skończyły, było bardzo miło, smacznie i rodzinnie.
Na szczęście jeszcze jedzonka zostało i znajomi maja nas jutro odwiedzić
Jedno wiem, dziś ostatni raz byłam za kółkiem...przed porodem...lekko nie było z brzuchem na kolanach...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 22:03   #525
pilotka86
Rozeznanie

znalazłam swój wpis z 6 grudnia, wtedy dowiedziałam się o terminie:
i stwierdziłam, że uzupełnię

Cytat:
cześć
już po wizycie tylko musiałam ją z wrażenia odleżeć
to już pewne. dziecko "urodzi" się w tym roku
a więc...28 grudnia o godz. 8.00 przybywam do szpitala w celu wyjęcia córki z mojego brzucha
no mam nadzieję, że dotrzymam

termin 03.01 nieaktualny zresztą lekarz stwierdził, że raczej nie ma szans żebym donosiła
chyba dalej w to nie wierzę że za 22 dni (jak Bóg da) skończy się moja ciąża.
zostało niecałe 1,5 dnia a ja dalej nie wierzę

-nie mam wózka.i nie wiem kiedy kupię bo mam absolutny zakaz chodzenia
jeden wózek dostałam, ale bez osłonki na gondolę, miałam dokupić śpiworek, ale narazie wstrzymam - okazało się, że dostanę drugi wózek. jednak wózek i tak planuję kupić, ale spacerówkę (chociaż też dostałam taką lekką, także w sumie dostałam 3 wózki)

-nie mam spakowanej torby. zresztą, nie mam nawet torby wezmę reklamówkę z biedronki za to ciągle MAM czas ją spakować chociaż co ja mam do niej pakować jak nic nie mam przygotowane
torba pożyczona i praktycznie spakowana. przybory kosmetyczne dołożę jutro wieczorem. w sumie to jeszcze muszę jutro wysterylizować smoczek i kapturki. brakuje mi tylko jakiejś fajnej mniejszej kosmetyczki i chyba muszę pożyczyć. chociaż ta torba jest dla mnie o wiele za duża.

-nie mam wanienki. ani stelaża. skończy się tak, że dziecko będę kopała w umywalce
wanienkę i stelaż dostałam w ostatnią niedzielę od znajomej, dzień po tym jak chciałam kupić zadzwoniła jak się czuję i jakoś tak zgadałyśmy co mam a czego nie i zaproponowała że da także dobrze, że nie kupiłam w sobotę a byłam taka wściekła... okazało się, że ma też leżaczek bujaczek.

-nie mam przewijaka z ceratki. hmm ale zaraz, zaraz nie mam tego
drewnianego przewijaka
kupiłam w ostatnią sobotę, po atrakcyjnej cenie i już z ceratką. miał służyć na wanienkę, ale okazało się, że dotaniemy stelaż
po nowym roku kupię sztywny, bo wtedy jest możliwość.

-nie mam laktatora. to muszę kupić choćby nie wiem co.
kupiłam prawie od razu po wizycie. to był mój absolutnny priorytet.

-nie mam termometru.
zamówiłam w tym samym dniu co laktator. niestety przysłali bez paragonu, pisałam do nich ale jakoś niechętnie chcą wydać drugi

-acha nie mam nosidełka i nie wiem jak wydadzą mi w ogóle dziecko ze szpitala
dostałam razem z wózkiem

i.... nie mam nawet imienia!!!
tak jest dalej
mam te dwa typy, ale dalej nie jestem pewna, ale pocieszam się, że zrobię jak perfuzja - zobaczę córkę i stwierdzę które pasuje...

za to jak zwykle MAM czas żeby pomyśleć o tym później
tak oto kończy się odkładanie. ku przestrodze dla innych. jak człowieka dopadnie fizyczna niemoc to już nic nie zrobi.
podsumowując ja
to prawda, więc nie polecam odkładania, to wszytsko ogarnęłam w ciągu niecałych dwóch tygodni, ale nie polecam bo szkoda nerwów i zdrowia na końcówce.
Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13
masz wzyanczona cc? wybacz nei jestem na codzien na forum juz niedlugo bedziesz miała malucha prz sobie ale Ci zazdroszcze
tak pojutrze

Cytat:
Napisane przez milka-pilka
Ze względu na obowiązek szkolny w PL od 6 r.ż. to ja wolałabym urodzić dziecko w styczniu, gdybym miała wybór
Mam tp na 4-8 lutego i chciałabym w tych dniach urodzić swoją córkę.
no właśnie chyba jak większość, właśnie ostatnio jedna kobitka z mojej rodizny mająca dziecko z 28 grudnia tłumaczyła mi jakie są różnice międyz tak małymi dziećmi. ona nie posłała wcześniej do szkoły, ale miała jeszcze wybór, my (tzn ja) już nie będziemy miały.

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-12-26 o 22:14
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 22:03   #526
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Gosiu, ale wszystko już od początku czy wprowadzane stopniowo?
Od początku wszystko. Już w szpitalu dostałam rybę z frytkami i groszkiem A w domu na kolację mąż zrobił smażoną kiełbasę z cebulą Serio Erykowi nigdy nic nie było,nie miał wzdęcia,nie płakał,nie prężył się. Nigdy.

Cytat:
Nie chce znow spedzic całej nocy na bolach brzucha i biegunce.
Współczuję samopoczucia! Zdrówka życzę!
Jeśli wybierzesz się do lekarza to prawdopodobnie powiedzą,że to wirus i nic nie zalecą oprócz tego by dużo pić. Przy wirusach na zatrzymanie też ponoć lepiej jest nie brać,tak jak ty smectę brałaś,bo właśnie organizm ma się oczyścić,wydalić tą chorobę.
Ale dla spokoju może lepiej byłoby wybrać się,żeby zbadali...
Stary 2013-12-26, 22:06   #527
kefii
Wtajemniczenie

Witam sie jeszcze świetecznie. Objedzona jestem a i niestety na antybiotyku bo przeziębienie zavczeło przechodzić w dstan zaplany górnych dróg oddechowych.
Moje dziecie szaleje strasznie przez te świeta
Gratuluje wszystkim mamusiom i witam nowe dzieciaczki

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 22:07   #528
isia4891
Zadomowienie

Co do problemów zoladkowych to jakiś wirus panuje, wśród znajomych chyba z 10 osób miało, takie jednodniowe przygody. Może zastosują coś na flore bakteryjna zapytaj w aptece co można w ciąży.
Stary 2013-12-26, 22:12   #529
agoola83
Raczkowanie

Marudo: Modlimy się za Waszego Krzysia. jesteśmy z mężem bardzo poruszeni.

......................... ......................... ......................... ......................... .........................
Sto lat Gosiu Spełnienia marzeń - nawet tych najskrytszych Dużo, dużo zdrówka, szczęścia, miłości, pociechy z dzieciaczków i w ogóle wszystkiego ca naj
: roza::r oza:
......................... ......................... ......................... ......................... .........................
Czytam Wasze opisy porodów i wydaje mi się, że wszystkie jesteście bohaterkami...Taki respekt, że nie mogę....ech......bardzo jesteście dzielne......Ja nie wiem czy sobie poradzę....

A co do teściowych, to ja też mam swojej już dość....wiedziała, że jesteśmy chorzy (zaraziła nas grypą jelitową), a dziś przy obiedzie do mnie: jak nie chcesz kawy, to herbaty SAMA se musisz zrobic, haha.....albo" nie jedz nic, jasne, nie doceniasz mojej pracy"....a jak pojechalismy na chwilę do mojej cioci, to nam przegrzebała lodówkę i łaziła po naszym poddaszu...i za naszymi plecami opowiada przed rodziną niestworzone historie na nasz temat, wiem, bo mam wywiad swój...i okłamała mnie już kilkanaście razy, to są pierdoły, np. że dała mojemu psu jeść, a nie dała, ja nie wiem jak mozna tak perfidnie kłamać komuś, nawet w bardzo błahej sprawię???Nie mam odwagi jej tego wypomnieć, raz jak spróbowałam, to tak agresywnie się zachowała, że hej....a wczoraj jak byli goście , to schowała ciasto które ja upiekłam, i powiedziała gosciom, że sernik jest spalony, a pierniczki są za twarde, żeby je jeść i dała swoje ciasto....a teść dziś prosił mnie o sernik (bo taki dobry).....widzielibyście jej minę....
strasznie zakompleksiona kobieta...masakra....i fałszywa..nie znam drugiej takoej osoby...zważając, że nie mam swoich rodziców (mam nie żyje, tata wybrał inne dzieci i mnie olał) to jest mi bardzo przykro.....chciałam się z nią zaprzyjaźnić, ale już nie chcę....

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 22:30   #530
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie chyba jak większość, właśnie ostatnio jedna kobitka z mojej rodizny mająca dziecko z 28 grudnia tłumaczyła mi jakie są różnice międyz tak małymi dziećmi. ona nie posłała wcześniej do szkoły, ale miała jeszcze wybór, my (tzn ja) już nie będziemy miały.
Dokładnie
Wiem, że niektóre dzieci szybko się rozwijają i są bardzo zdolne, i taka data im przeszkadzać nie będzie, ale jednak większość dzieci urodzona pod sam koniec grudnia może odczuwać różnicę.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 22:34   #531
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Co do problemów zoladkowych to jakiś wirus panuje, wśród znajomych chyba z 10 osób miało, takie jednodniowe przygody. Może zastosują coś na flore bakteryjna zapytaj w aptece co można w ciąży.
No właśnie, probiotykiem można się ratować!

Uff, dobrze, że nie tylko mnie męczy Właśnie dzisiaj, już 3 albo 4 raz w tym tygodniu mnie przeczyściło...
Chociaż jak tak się zastanawiam, wolę to niż zaparcia
Stary 2013-12-26, 22:41   #532
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Tak ja też z 26.12
W takim razie STO LAT I duuuuużo zdrówka)) I spełnienia marzeń:roza : : roza::r oza::ro za:

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 22:41   #533
_Kluska_
Zakorzenienie

Gosiu, Milka, wszystkiego najlepszego nie jestem orginalna, ale życzę Wam lekkich porodów i grzecznych dzieci

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 23:14   #534
isia4891
Zadomowienie

Mamy, które urodziły jak u was z waga? Ile spadło z was i po jakim czasie?
Stary 2013-12-26, 23:16   #535
Olcia_1983
Raczkowanie

Milka Sto Lat!!! I oczywiście lekkiego porodu

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Kompletując wyprawkę kilka razy usłyszałam, żeby nie kupować wszystkiego, bo na pewno coś dostaniemy, więc szkoda wydawać kasy. Święta minęły i co? Nie dostaliśmy nic oprócz książki Jak wychować gentlemana.

Chyba dokupię kilka rzeczy, bo nie chcę liczyć na to, że "może" coś od kogoś dostanę. "Może" miało być na święta i nie było. A specjalne nie kupowałam drugiego ręczniczka kąpielowego, kocyka, skarpetek, no i ciuszków też nie mam przesadnie dużo....
Hi hi ale teraz przynajmiej będziesz wiedziała jak wychować gentlemana. U nas moja mama strasznie duzo nakupila ubranek i ☠☠☠☠☠☠☠ek dla dzidzi. Nawet na swieta mały prezent jej przywiozła choć naprawdę sie tego nie spodziewałam i nic nie oczekiwalam. Że strony TZta mama nie żyje, ale ojciec jeszcze ani razu nie zapytał czy coś potrzebujemy. Pewnie po narodzinach jakas kasę wyśle - kontakt z nim mamy tylko tel bo mieszka w Niemczech. Za to z nami mieszka babcia TZta i od niej nie słyszeliśmy żadnego pytania o to czy coś potrzebujemy, ona tylko wymaga. Ale co tam, nie ma sie co zalic bp moi rodzice nam mocno pomagają i do tego jeszcze mamy oszczędności przewidziane na wyprawke.

Cytat:

Ja byłam na 2 porodowkach i na obu na wycieczce ze szkol rodzenia.

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
A może to początek porodu? Organizm się "oczyszcza" ...

Hmm o tym samym pomyślałam...

Cytat:
troche za wczesnie, mam termin an 6lutego. Wezme wegiel bo juz nie mam smekty ale boli i boje sie kolejnej nocy. Mała tez srednio ruchliwa jest dzis.

Słyszałam o domowym sposobie - lyzeczke cynamonu rozpuścić w niewielkiej ilości wody i takie coś wypić. Podobno pomaga na biegunkę.

Cytat:
Trochę Ci zazdroszczę, ja już tylko siedzę i zastanawiam sie czy to już skurcze, a może zaraz mi wody odejdą. A ty na lajcie pojedziesz na porodowke i będziesz miała swojego dzidziusia na rekach.

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 23:22   #536
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie słabo. Przed ciaza 57 kg, na końcu ciazy 73, dzisiaj (5 dni po porodzie) 66,5.
Stary 2013-12-26, 23:25   #537
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam pojęcia, bo nie mam wagi w domu
Ale mieszczę się już w swoje jeansy 34/36. Brzucha już nie mam praktycznie wcale, rozstępy u mnie się nie pojawiły. Więc w sumie gdyby nie monstrualny biust to bym powiedziała, że w ciąży nie byłam w ogóle
W zasadzie cała zgromadzona we mnie woda zeszła już praktycznie, bo dłonie, stopy i buzia nie są uż opuchnięte.

Ale to chyba przez to, że mój syn jest głodomorem strasznym i wszystko ze mnie wysysa

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-12-26 o 23:26
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 23:26   #538
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
U mnie słabo. Przed ciaza 57 kg, na końcu ciazy 73, dzisiaj (5 dni po porodzie) 66,5.

Ja bym powiedziała,że to ładny spadek. To dopiero 5 dni,po miesiącu może czasem być niewiele już na +. I trzeba pamiętać,że dobrze jak przy karmieniu piersią zostanie +5 kg,bo to idzie na produkcję mleka
Stary 2013-12-26, 23:26   #539
The light
Zadomowienie

cynamon rozgrzewa więc raczej jeszcze bardziej przeczysci, chociaż działa bakteriobójczo.

Na biegunkę najlepszy sposób to 1:1:1 mąka ziemniaczana (skrobia), kakao naturalne (bez cukru) i woda.

Zaczynać od małych ilości (łyżeczka do herbaty) i jak nie przejdzie to za godzinę znowu.

Działa na wszystkich.koleżanka mamy nawet zwierzakom podaje.

Dlatego stopniowo trzeba brać bo może zatykać i potem zatwardzenie może być

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 23:33   #540
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Przed ciaza 58, w ciazy na ,koniec 68, dzisiaj sie wazylam i mierzylam i waga 59,5 wymiary jak przed ciaza. Brzucha i rozstepow brak, lekko zarysowany mam jakbym sie b.najadla. po porodzie polozna polozyla mi worek z lodem na brzuch i to moze dlatego.
Isia jutro Ci odp.na priv, ok?
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości