Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-26, 13:07   #451
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

sadlaczyca, żadnego z tych filmów nie widziałam, więc sobie zapisałam, by obejrzeć . Nie wiem jakie będzie moje dziecko, ale mój brat mówił mi, że jak jego synek był malutki to z żoną obejrzeli baaardzo dużo filmów wieczorami i nocami. Może i u mnie tak się uda

pilotka86, kukurydzianaa, chętnie obejrzę też "Jabłka Adama" . Może nawet z TŻ, ale u mnie też często nasz gust filmowy mocno się rozjeżdża. Mamy co prawda wiele wspólnych, ulubionych tytułów, najbardziej razem lubimy oglądać seriale, ale często nie jestem w stanie oglądać tego, co on proponuje i vice versa .
Co do Bellucci, to jak dla mnie jest ideałem . W każdym wieku wygląda jak objawienie. "Maleny" nie widziałam, więc też chętnie obejrzę, ale już raczej bez męża, bo to nie jego klimat .
Ze starszych filmów, które zapadły mi w pamięć polecam "Smażone, zielone pomidory". Dawno nie widziałam, ale może i to zdążę obejrzeć. Albo i nie, bo ostatnio wybieram Internet i wizaż, zamiast filmów i książek .
Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Witajcie
Dawno mnie nie bylo... dużo się dzialo...
My nadal w dwupaku choć w niedziele juz myslalam że się rozpakujemy o 11 zaczeły się skurcze o 16 już były regularne co 5 minut wzielam ciepłą kąpiel nospę i zaczeło się wyciszać, w nocy kilka skurczy mnie obudziło ale nic po za tym. Rano odwiedziliśmy lekarza który stwierdził że jeszcze w tym roku urodzę więc czekamy cierpliwie aż maluszkowi się zachce wyjść
O, to trzymamy kciuki i czekamy na wieści
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 13:10   #452
gosia261282
Gang Iren

Milka masz dziś urodziny??
Sto lat,sto lat!! Spełnienia wszystkich marzeń!!!

Stary 2013-12-26, 13:15   #453
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Milka sto lat lekkiego porodu i spełnienia marzeń!
Stary 2013-12-26, 13:20   #454
Le La
Zadomowienie

Dziewczyny uryczalam sie jak glupia przy tej piosence,
http://m.youtube.com/watch?v=qqdudFM...%3DqqdudFMZBec
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 13:20   #455
patrycjja
Zadomowienie

Milka sto lat ! I również życzę szybkiego rozwiązania - w końcu to teraz taki temat "na czasie" wszystkiego dobrego
Stary 2013-12-26, 13:22   #456
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Milka masz dziś urodziny??
Sto lat,sto lat!! Spełnienia wszystkich marzeń!!!

Tak ja też z 26.12

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Milka sto lat lekkiego porodu i spełnienia marzeń!
dzięki !

Odpoczywam od rana przed netem po dwóch dniach rodzinnych wizyt, ale musze już się zebrać i ogarnąć mieszkanie, bo potem przychodzą do mnie goście. Matka z bratem (przyrodnim) i mój ojciec.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 13:30   #457
magnusia
Zakorzenienie

Gosia-- 100 lat, 100 lat!!!!! wszystkiego najlepszego!!!

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Milka-- 100 lat, 100 lat wszystkiego najlepszego!!!
Stary 2013-12-26, 13:30   #458
Roane
Wtajemniczenie

Gosia i Milka, sto lat dziewczyny! Jak się dzisiaj postaracie to może dzieciaki będą miały taką samą datę urodzenia jak Wy

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Ja już się turlam, to jedyny sposób na wstanie z łóżka
(...)
Ja się przewracam na boczek, podpieram rękami i w ten sposób wstaję

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Moje pociechy świątecznie
Uwielbiam takie przebrania dla toddlerów

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
(...)
Mi chyba też teraz nagle rośnie brzuch - mam od kilku dni duże trudności z oddychaniem, jest mi strasznie duszno i wiecznie gorąco Trudno mi oddychać. U teściów myślałam, że nie dam rady już dłużej wytrzymać przy stole - oni są tacy ciepłolubni i mają bardzo ciepło w domu. Masakra. Musiałam sobie odpocząć na balkonie.
(...)
Mi też. Włażę pod górkę i sapię jak pies, tak oddechu mi brakuje

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
(...)
Problem polega na tym ze statystyki sa bezlitosne... 80% szans na to ze historia sie powtórzy ... Jak dla mnie o 79% za duzo..
Masz pięknego zdrowego synusia i to już wielkie szczęście

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
(...)
Ja nadal w dwupaku, choc bardzo liczylam na porod dzis ale zadne znaki na niebie i ziemi na niego poki co nie wskazuja... Musze poczekac, az malemu sie zachce wyjsc moze jest przejedzoy obecnie i sie przez to rozleniwil
Mały łasuch. Mój ma odwrotnie, im więcej jem, tym intensywniej kiszki mi przestawia

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
(...)
Bellucci natomiast najbardziej podobała mi się w Malenie. W ogóle to kocham ten film, bo pokazuje dokładnie że tyle lat minęło a kobiety dalej takie same. Faceci zresztą też.
nawet avatara mam z filmu Skrawki http://www.filmweb.pl/film/Skrawki-1997-32704 , który to jest tak specyficzny że już chyba bardziej nie można
Bellucci w "Malenie" jest hipnotyzująca, a sam film porażający... Jak bardzo zaścianek, drobnomieszczaństwo i wtrącanie się innym ludziom w łóżka jest w stanie zrujnować życie człowiekowi
Stary 2013-12-26, 13:34   #459
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
U mnie bez zmian - czekam na to, aż antybiotyk zacznie działać. Dzisiaj w nocy do towarzystwa doszło zawalone gardło i zatoki.
Nie mam pojęcia kiedy i jak się tak załatwiłam z dnia na dzień. Ale żadnej tego nie życzę! Szczególnie tego, że ze strachu o Małą to prawie w gatki robię. Na szczęście ruchliwa jak była tak jest. Nawet usypiajacy mnie antybiotyk jej nie rusza
Zdrówka!!!
Cytat:
Hej

Lubię Harmony Korine'a. Pamiętam, że jego film "Kids" pod koniec lat '90 bardzo mnie poruszył. No i Chloe Sevigny tam fajnie zagrała. Tylko to były zupełnie inne czasy
"Spring Breakers" też mi się bardzo podobało.
Sto lat w zdrowiu i spełnienia marzeń :roza :!!!

Ale dziś urodzinowo. Moja najlepsza kumpela z pracy też dziś świętuje .
Co do pogrubionego, to też bardzo przeżywałam ten film, podobnie jak "Trainspotting".
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 13:40   #460
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Lubię Harmony Korine'a. Pamiętam, że jego film "Kids" pod koniec lat '90 bardzo mnie poruszył. No i Chloe Sevigny tam fajnie zagrała. Tylko to były zupełnie inne czasy
"Spring Breakers" też mi się bardzo podobało.

Gosiu kochana w dniu dzisiejszym Tobie i sobie życzę, by spełniały się wszystkie nasze marzenia I oby nasze porody lekkimi i szybkimi były
Kids widziałam, ale był dla mnie taki trochę przekombinowany..
Spring Breakers nie widziałam, zapiszę sobie.

MILKA RÓWNIEŻ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!
: roza::r oza::ro za:
Spełnienia marzeń!

Gosia, Milka może Wy powiecie jak to jest być z końca roku? bo praktycznie każdy kto dowiaduje się, że jednak w tym roku mam rozwiązanie ze współczuciem mówi "a to szkoda że w grudniu takie te grudniowe dzieci pokrzywdzone"
jedna znajoma nawet dała mi genialną radę abym olała termin cc, spróbowała przetrzymać i poszła po nowym roku

Cytat:
Napisane przez Amberella
Ze starszych filmów, które zapadły mi w pamięć polecam "Smażone, zielone pomidory". Dawno nie widziałam, ale może i to zdążę obejrzeć. Albo i nie, bo ostatnio wybieram Internet i wizaż, zamiast filmów i książek .
piękny film, widziałam
zawsze jak jest w tv to oglądam
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 13:41   #461
slodka0018
Raczkowanie

termin na luty a ja sie coraz bardziej boje porodu :/ a do tego mam straszne zmiany humoru
Stary 2013-12-26, 13:43   #462
Le La
Zadomowienie

gosia, milka sto lat dziewczynki, lekkich porodow i samych radosci
Stary 2013-12-26, 13:44   #463
AgatkaL
Wtajemniczenie

Gratuluję kolejnych udanych porodów !!!

Ja po dwóch wigiliach wróciłam ledwo żywa i stwierdziłam, że takie wyprawy już nie dla mnie. Najlepiej mi w pozycji leżącej na własnej sofie. Dlatego też wczoraj i dziś postanowiłam się nigdzie nie ruszać, mąż tylko dowozi mi jedzenie to od mamy, to od teściowej.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 13:49   #464
Hosenka*
Zakorzenienie

Mezaga:
gratulacje!!

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 14:24   #465
EVI07
Raczkowanie

Witam się świątecznie!
Oczywiście jak zwykle mi zeżarło część postów, ale...
Wszystkie dzieciaczki są cudne, podziwiam i się rozpływam.
Maruda-nadzieja jest, więc musi być dobrze, nadal modlimy się za Krzysia!
Mezaga, Królowa Nilu-gratuluję Dzieciątek i zazdroszczę, że już macie to za sobą!
Gosia, Milka, wszystkiego najlepszego i leciutkich porodów Wam życzę!
Migotka, Selena, Akkma-ja po Wigilii cukru nie mierzyłam, co by się nie wkurzać bardziej, ale na czczo mam i wczoraj i dziś poniżej 70, więc chyba nie przesadziłam z żarciem. Wczoraj po obiadowym schabiku w śmietanie, zapiekanym ryżu i surówce, oraz ciasteczkowym deserze cukier 119, więc się go nie czepiam. Bardziej mnie ciśnienie wkurza.

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
A mnie tak rozłożyło, że ledwo kilka śledzi w czosnku wcisnełam ( a gdzie rybka, a gdzie pierogi ). A teraz leże i usnąć nie mogę, bo boli gardło, kaszel mokry męczy, a z nosa kapie. Czego to dziadostwo nie może dac mi spokoju
Trochę się boję o małą, jak na nią to wpływa - żebra już mnie bola z dwu stron - tam gdzie kopie i od tego kaszlu nieszczęsnego.
Jutro najchętniej nigdzie bym się nie ruszała, bo pewnie jak zombi będę wyglądać i czuć się wcale nie lepiej.
Patrycja, zdrówka życzę! Wiem co czujesz, ja też na antybiotyku, ale przynajmniej już temperatury nie mam, choć z glutami i gardłem nadal walczę. A o Maleńką się nie martw, na pewno dobrali Ci taki antybiotyk, który Jej nie zaszkodzi.
Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
W I dzień świąt stwierdzam, że moja cierpliwość do teściowej powoli się kończy. O ile już się nie skończyła.
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
No to chyba twoja tesciowa zabawiła się w panią domu
My też wczoraj mieliśmy starcie z teściową, aż przykro mi o tym pisać ale może jak to z siebie wyrzucę to lepiej się poczuje
Mnie też teściowa Wigilię zatruła, normalnie myślałam, że jej coś wyszarpię, stara, a głupia jak stołowe nogi!
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Mi nogi tak spuchły , że ledwie co chodzę
A czekam właśnie za gośćmi a już ledwie co się przemieszczam przez te nogi masakra jakaś jest !
Ja też nogi mam jak dwa słupy, a tu jeszcze goście dzisiaj wieczorem...

Kilka z Was pisało, że nie czuje tych świąt. Dołączam się i ja. Jestem chyba już w nastroju nerwowo-przedporodowym, bo właściwie nie miałam ochoty na świętowanie, czuję się zmęczona, rozdrażniona i ociężała. Wigilia u nas w domu była totalnym niewypałem, nie dość, że ja chora, z zatkanymi zatokami, gorączką i buzią jak u buldoga angielskiego oraz spuchniętymi nogami do kompletu, to jeszcze Wiktoria dostała jakiegoś wściku, myślałam już, że albo ją zamorduję, albo ucieknę z domu i czułam się jak wyrodna matka, która własnym dzieckiem nie potrafi się zająć. Mąż był w pracy do 18, ledwo dojechał do domu po 850 km konwoju zadzwoniła jego "kochana" mamusia, żeby natychmiast po nią przyjechał (45 km w jedną stronę), bo się spóźniła na busa! Dodam, że męża brat był w domu cały dzień, ale do niego zaraza nie dzwoniła, bo przecież on jest przemęczony! Kur..., ale drugiego syna można już zamęczyć?! Oczywiście mąż pojechał po matkę, jego brat z żoną i córką przyjechali do nas na gotowe, a ja z moją mamą byłyśmy już ledwo żywe. Potem Wiktoria z córką szwagra się rozszalały, ani je było uspokoić, cała rodzina próbowała, a moja teściowa co-śmiała się na cale gardło, że dwie dziewczynki (lat 6 i 5) na siebie plują, kopią w meble, piszczą, "bo to przecież dzieci". WRRR! Jakby szybę wybiły też by się stara krowa śmiała... No i na deser, po kolacji, kiedy już się wszyscy zbierali, teściowa zażądała od mojego męża, żeby ją odwiózł do domu (była 23.40), bo ona nie chce nocować ani u nas, ani u drugiego syna, bo ma KURY! A mój mąż miał w pierwszy dzień świąt znowu do pracy, na 7 rano i znowu konwój, tym razem 780 km! Pomijam fakt, że szwagier i tak wybierał się do matki w ten pierwszy dzień, więc mogła pojechać z nim, ale nie, po co?! Ja się już wtedy wściekłam ostatecznie, powiedziałam, że K. nigdzie nie pojedzie, bo musi mi pomóc uśpić Wiktorię, więc ma jechać ze szwagrem i g...o mnie reszta obchodzi! na co teściowa stwierdziła, że "Ewuniu, ty jesteś przed porodem taka nerwowa, ja rozumiem, ale moje kury same zostały!". Rozumiecie to?! Kury są ważniejsze od syna, który ledwo żyje po pracy i od synowej, która ma 2 tygodnie do porodu i ma gorączkę 38,5 stopnia! Ostatecznie szwagier zachował się jak mężczyzna i wywlókł matkę za kołnierz od nas z domu, ale ja dzisiaj, w ramach prostestu i spuchniętych nóg wypięłam d...ę i nie pojechałam do teściowej, mąż zabrał Niunię i pojechali sami, ja na razie leżę, a zaraz zabieram się za szykowanie, bo o 17 mamy znajomych zaproszonych (nie mam na to ochoty, ale przynajmniej nie będą mi truli d..., a widzimy się raz-dwa w roku, bo są z daleka, więc już trudno, poświęcę się).

Ciśnienie mam w górnej granicy normy, a spuchnięte nogi doprowadzają mnie do szału, kurczę, niech już Kubuś się rodzi...

Przepraszam, że tak Wam truję, ale musiałam się komuś wygadać. Brzydak jestem, wiem.
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 14:33   #466
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Gosia, Milka może Wy powiecie jak to jest być z końca roku? bo praktycznie każdy kto dowiaduje się, że jednak w tym roku mam rozwiązanie ze współczuciem mówi "a to szkoda że w grudniu takie te grudniowe dzieci pokrzywdzone"
Nigdy nie czułam się pokrzywdzona czy w jakikolwiek sposób poszkodowana,że jestem z końca roku. Myślę,że czy grudzień czy styczeń to wszystko jedno by mi było.

A np moja Wiki jest z końca lipca,a w klasie szkolnej jest najmłodsza,bo tutaj w Anglii dzieci inaczej są do klas przydzielane
Stary 2013-12-26, 14:42   #467
gosia261282
Gang Iren

Evi oj faktycznie ci się uzbierało w same Święta
Mi się jakiś luz w Święta załącza i mało się denerwuję. Mimo,ze teraz też już tak ledwo dycham,ale jeszcze jakąś energię wykrzesałam z siebie,żeby iść na świąteczny spacer,pobawić się z dzieciakami. A moje dzieciaki też potrafią dokazywać na całego. Zwłaszcza Eryk,on to nie usiedzi ze spokojem.
I wczoraj miał efekt dokazywania: zdjęcie w załączniku.
Do tego była moja mama od Wigilii do wczoraj wieczorem i też ciężko z nią jest,ale dzielnie gryzłam się w język,więc Święta minęły bez kłótni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 018.jpg (42,3 KB, 43 załadowań)
Stary 2013-12-26, 15:17   #468
tajeczka
Zadomowienie

GOSIA, MILKA WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE LEKKICH PORODÓW
my dzisiaj do brata męża idziemy, ale już mam nadzieję nie na taką wyżerę jak wczoraj i w Wigilię... Człowiek jakiegoś pie*dolca w Święta dostaje normalnie... bo ile można jeść???
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 15:34   #469
Le La
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie. Czy smarowac pupcie orzy kazdej zmianie pieluchy??? Bo na razie nie smaruje i nic sie nie dzieje, to chyba nie ma sensu, nie
Stary 2013-12-26, 15:38   #470
ejani
Zadomowienie

Hej dziewczyny, witam się wreszcie i ja świątecznie...

Gratuluję nowych dzieciaczków, kibicowałam Wam prawie na bieżąco, ale jakoś nie miałam humoru, żeby coś pisać

Gosia, Milka- wszystkiego najlepszego!

Od Wigilii mierzę się z opuchlizną rąk i nóg (w porównaniu z tym wcześniej w ogóle nie puchłam) - nogi mam jak słonik a w ręce nadal mi ciężko utrzymać np.szczoteczkę do zębów

Ogólnie święta są dość "ciężkie", jeśli chodzi o atmosferę, ale już nie mam siły się tym przejmować

Z ciekawostek za pół roku będę miała bratanka albo bratanicę
Stary 2013-12-26, 15:38   #471
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny witam się prawie "poświątecznie".

Dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy godzinny spacer z Marcelkiem była bardzo grzeczny i cąły czas spał, obudził się na chwilkę i zapłakał.

Nawał się powoli normuje, ale w mleku jest wszystko, mam baaardzo dużo pokarmu, kiedy Marcel ssie jedną pierś to z drugiej cieknie fontanna. Nie wyrabiam na wkłądki lakatcyjne. Pampersy testujemy chyba ze 4 rodzaje: Asda, Tesco, Cooperative i Pampers. Nic Marcelka nie odparza. No i odpadła mu pępowinka

Daję mu witaminkę D raz dziennie, TŻ znalazł w polskim sklepie.

Dzisiaj była położna i Marcel przytył całe 200 gram, waży 3700 g

A z gorszych wieści, to strasznie ciągną mnie szwy jak za długo pochodzę i jadę na Paracetamolu. Wczoraj był bardzo marudny jak wróciliśmy z gości od znajomych, chyba musiało mu jakies jedzonko nie podpasować.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-12-26 o 15:40
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 15:40   #472
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość

Mnie też teściowa Wigilię zatruła, normalnie myślałam, że jej coś wyszarpię, stara, a głupia jak stołowe nogi!

o ludzie.... współczuję "świątecznej atmosfery" Twoja teściowa jest jakaś niepoważna! Jak można się tak zachowywać i stroić takie fochy i być taką egoistką.
Podziwiam Cię, że wytrzymałaś do końca wigilii bo ja bym ją wyrzuciła z chałupy po 5 minutach
Stary 2013-12-26, 15:41   #473
Cicici
Rozeznanie

Krolowa_nilu, Mezaga gratuluje maluszkow

Maruda jestesmy z Toba, trzymam kciuki za Krzysia, napewno wyjdzie z tego

Gosia Milka

U mnie nudy jak cholera, troche sprzatam bo jutro mama do nas przyjezdza, stresuje sie troche, bo mama przez cale swoje 50 lat nigdy zagranica nie byla, mam nadzieje ze jakos przezyje ten miesiac
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 15:44   #474
katarzyniak
Rozeznanie

EVI07 - Twoja teściowa rzeczywiście zachowała się jak rozkapryszone dziecko...masakra. Też mi wytłumaczenie - kury (?!). Tak naprawdę teraz mąż powinien głównie Tobą się zajmować i pomagać Tobie we wszystkim, a nie niańczyć mamusię i jej kury..
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-12-30 o 12:24
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 15:44   #475
magnusia
Zakorzenienie

bola mnie ostatnio dłonie... mam taką jakby niemoc w nich, nie mogę zacisnąć pięści ani zacisnąć palców bo mam jakby zakwasy.
Nie są ani spuchnięte ani nic tylko takie dziwne uczucie.. też tak macie?
Stary 2013-12-26, 15:55   #476
Cicici
Rozeznanie

Dziewczyny mi bardzo brakuje rodzinnych swiat (3 rok z rzedu jestesmy sami z tz w wigilie), ale jak czytam o waszych tesciowych a nawet rodzonych matkach to zastanawiam sie co jest lepsze. U mnie nudno, nie ma tyle jedzenia bo dla kogo , ale z drugiej strony spokoj, cisza, mile rozmowy z rodzina na skype.. To jest chyba takie moje osobiste mniejsze zlo..
Stary 2013-12-26, 15:56   #477
Muminek1991
Rozeznanie

Katarzyniak- współczuję ,, świątecznej atmosfery'', ja bym chyba nie wytrzymała ani z jedna ani z drugą rodzina

Milka- Wszystkiego co najlepsze, szybkiego i bezbolesnego porodu, oraz zdrowego dzieciątka

Kolejne pranie malucha wyprane. Musze pochwalić TŻ , bo pracuś niesamowity , jeszcze pewnie jutro i stosik ogarnięty
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 16:03   #478
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
bola mnie ostatnio dłonie... mam taką jakby niemoc w nich, nie mogę zacisnąć pięści ani zacisnąć palców bo mam jakby zakwasy.
Nie są ani spuchnięte ani nic tylko takie dziwne uczucie.. też tak macie?
Nie wiem czy tak jak u Ciebie, ale odczuwam delikatny bol wlasnie taki jaki pojawia sie po wysilku, tak jakbym miala zmeczone dlonie
Stary 2013-12-26, 16:18   #479
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Czy smarowac pupcie orzy kazdej zmianie pieluchy??? Bo na razie nie smaruje i nic sie nie dzieje, to chyba nie ma sensu, nie

Jak nie ma potrzeby to bym nie smarowała chyba. Ja smarowałam,bo Eryk robił bardzo dużo kup i musiałam smarować,bo często tyłek był zaczerwieniony.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny witam się prawie "poświątecznie".
za pierwszy spacer,za pępuszek i za przybieranie na wadze

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość

To ja też się wyżalę jeśli mogę.

Faktycznie ciężkie te rodzinne święta...
Stary 2013-12-26, 16:19   #480
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Gosia, milka, wszystkiego naj naj naj z okazji urodzin! Dużo zdrowia i szczęścia i samych pozytywnych chwil

Dziewczyny jak czytam historie o Waszych teściach / rodzicach to aż się słabo robi, niektórzy niby dorośli a gorzej jak dzieci, nawet w święta nie potrafią się powstrzymać od złośliwości, z czego to wynika

Ja wiem że łatwo mówić ale najlepiej a przede wszystkim najzdrowiej jest to olać i zachować spokój bo inaczej to idzie zwariować
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości