Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-27, 10:14   #571
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Pod choinkę od męża dostałam http://www.apart.pl/pl/kolekcje,c,kolekcje,elixa,11867 i.

piękna
ja dostałam od małża depilator z kolarką http://www.braun.com/pl/female-groom...pa-models.html już dawno czaiłam się na golarkę tylko jakoś nie mogłam się zdecydować
dostałam jeszcze termometr bezdotykowy o taki: http://www.smyk.com/babyono-termomet...t-niemowlaka-p
Stary 2013-12-27, 10:14   #572
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:

Cały czas myślę o Krzysiu mam nadzieje , że wszystko jakoś się ułoży !

(...)

Pod choinkę od męża dostałam http://www.apart.pl/pl/kolekcje,c,kolekcje,elixa,11867 .
Też myślę o marudzie i Krzysiu. Mam nadzieję ,że uda się lekarzom podać taki lek który pomoże malutkiemu.

A tak szczerze, wiem ,że to nie wina dzieci, ale dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe. Kobiety które całą ciążę robią badania, dbają o siebie i o brzuszek, robią wszystko przykładowo, oraz pary które staraja sie o malucha latami, maja często w tyłek, pod górkę, a małolaty puszczające się na dyskotekach, czy kobiety nie dbające o siebie i o dziecko w ciąży , mające wszystko gdzieś, nie maja takich problemów. Tak wiem , wiem ,że to nie wina dzieci, i najlepiej ,żeby oczywiście wszystkie były zdrowe , ale jednak to niesprawiedliwe.
Mam nadzieję ,że nikt mnie nie zlinczuje za tą wypowiedź.

Śliczną bransoletkę dostałaś
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:15   #573
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
dokładnie- niby wiem, że młody teraz na wadze przybiera i co za tym idzie ja tez no ale do jasnej cholery nie w takim tempie przez 2 tygodnie prawie 1,5 kg mi przybyło a do tego zdaję sobię sprawę że nie mam 20 lat i skóra już nie ta
u mnie w ciągu 3,5 tygodnia prawie 4 kg przybyły ale zaczęłam puchnąć i woda mi się zaczęła zatrzymywać więc liczę na to , że teraz te przybrane kg jakoś w miare znikną .
Stary 2013-12-27, 10:19   #574
Le La
Zadomowienie

Dzien dobry. U nas noc w miare. Alek troche spal, troche marudzil, ale nawet wyspana jestem. Teraz bardziej brzdekoli
Kurna dziewczyny, nie wiem skad on vierze materiak na produkcje tylu kup

Uwagi ode mnie:
-rogal do karmienia jak dla mnie rewelacja,
- w ubrankach 56 Alek sie topi, 62 to w ogole abstrakcja, wyglada jak w worku
- duuuuza ilosc ubranek to sam plus, przebieram go kilka razy dziennie,
- sutki z dnia na dzien bola coraz mniej
- nie wiem skad mam tyle sily, pomimo braku snu i mega ciezkiego porodu.

aha dzisiaj 1 raz zostalam sama z synkiem-maz musial do pracy, ale nie jest zle.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:21   #575
perfuzja
Zakorzenienie

Aniele jesli masz powyżej 140, zwłaszcza przy lekach obnizajacych ciśnienie to nie zastanawialabym sie, tylko dzwoniła do lekarza. A jesli podwyższy sie jeszcze chociaż troche to jechała na IP, szczególnie ze piszesz o obrzekach.

Ja zostałam sama z Emilem i jest mi jakos dziwnie Boje sie tych 6 miesięcy w domu

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dzien dobry. U nas noc w miare. Alek troche spal, troche marudzil, ale nawet wyspana jestem. Teraz bardziej brzdekoli
Kurna dziewczyny, nie wiem skad on vierze materiak na produkcje tylu kup

Uwagi ode mnie:
-rogal do karmienia jak dla mnie rewelacja,
- w ubrankach 56 Alek sie topi, 62 to w ogole abstrakcja, wyglada jak w worku
- duuuuza ilosc ubranek to sam plus, przebieram go kilka razy dziennie,
- sutki z dnia na dzien bola coraz mniej
- nie wiem skad mam tyle sily, pomimo braku snu i mega ciezkiego porodu.

aha dzisiaj 1 raz zostalam sama z synkiem-maz musial do pracy, ale nie jest zle.
Moge sie podpisać po KAŻDYM słowem

A dodam tylko, ze my kupiliśmy fasolke do karmienia i sprawdza sie jeszcze lepiej niz rogal.
Stary 2013-12-27, 10:21   #576
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
piękna
ja dostałam od małża depilator z kolarką http://www.braun.com/pl/female-groom...pa-models.html już dawno czaiłam się na golarkę tylko jakoś nie mogłam się zdecydować
dostałam jeszcze termometr bezdotykowy o taki: http://www.smyk.com/babyono-termomet...t-niemowlaka-p
super prezenty ! Sama marzę o depilatorze ale mój mąż twierdzi , ze mi sie nie nada i pójdzie w kont ale kiedyś sobie zafunduje daj znać jak sioę sprawdza .
Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Też myślę o marudzie i Krzysiu. Mam nadzieję ,że uda się lekarzom podać taki lek który pomoże malutkiemu.

A tak szczerze, wiem ,że to nie wina dzieci, ale dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe. Kobiety które całą ciążę robią badania, dbają o siebie i o brzuszek, robią wszystko przykładowo, oraz pary które staraja sie o malucha latami, maja często w tyłek, pod górkę, a małolaty puszczające się na dyskotekach, czy kobiety nie dbające o siebie i o dziecko w ciąży , mające wszystko gdzieś, nie maja takich problemów. Tak wiem , wiem ,że to nie wina dzieci, i najlepiej ,żeby oczywiście wszystkie były zdrowe , ale jednak to niesprawiedliwe.
Mam nadzieję ,że nikt mnie nie zlinczuje za tą wypowiedź.

Śliczną bransoletkę dostałaś
Dziękuje !
Mnie też takie myśli dopadają . Nie rozumiem czemu życie jest czasem takie niesprawiedliwe . Do tego każda z nas jest pod opieką lekarzy i co ?
Ja wcześniej nie zdawałam sobie sprawy ile się dzieje z dziećmi ile kobiety muszą przejść . zobaczcie Same ile na naszym wątku coś się wydarzyło .
Teraz znajoma ,która ma rodzić w styczniu też ma problemy jej syn ma coś z serduszkiem jedna komora nie pracuje . Żyję w brzuchu dzięki matce . Ma umówioną cesarkę i zaqraz jak małego wyciągną będzie miał robioną operację i będzie walczył o życie i czemu dziecko tak musi cierpieć ?
Stary 2013-12-27, 10:22   #577
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
dokładnie- niby wiem, że młody teraz na wadze przybiera i co za tym idzie ja tez no ale do jasnej cholery nie w takim tempie przez 2 tygodnie prawie 1,5 kg mi przybyło a do tego zdaję sobię sprawę że nie mam 20 lat i skóra już nie ta

U mnie co tydzień ok. 1kg lub trochę więcej, i na prawdę staram się jeść dobrze, zdrowo, nie przesadzać, i bardzo denerwują mnie położne, które co wizytę gadają o zdrowej diecie, żeby nie jeść tłusto, słodko, regularnie,jakbym nic nie robiła , tylko siedziała na kanapie z batonikiem w ręce, popijała słodkim, a na stole leżałaby już czekająca paczka chipsów nosz kurna robię to, ok fakt nie ruszam się tyle ile przed ciążą,ale mimo wszystko denerwujące jest to, że głównym tematem każdej wizyty jest za duże przybieranie. Miałam nadzieję ,że będę mieć tak jak moja mama i siostra, mama schudła 25 kg w ciąży ze mną , siostra przytyła 0,5 kg, a ja przytyję ponad 20 na pewno, ale co głodzić się mam ?
Stary 2013-12-27, 10:24   #578
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja zostałam sama z Emilem i jest mi jakos dziwnie Boje sie tych 6 miesięcy w domu

.

oj o tym etapie to ja już nie wspomnę, nie wiem jak ja sama zostanę z młodym - przecież ja na zawał padnę chyba.... dobrze że mąż będzie przez miesiąc z nami to może jakoś przetrwam i się oswoję...

zapisałaś już małego do pediatry, bo to jakoś tak chyba w ciągu 10 dni trzeba? wybrałaś już przychodnię i lekarza?
Stary 2013-12-27, 10:27   #579
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Perfuzja dzięki chyba zadzwonię . Chociaż mój tata też ma wyższe ciśnienie więc to pewnie przez pogodę . Dziś już nogi mam super w ogóle prawie nie spuchnięte ale zmierzę sobie na południe i dla świętego spokoju zadzwonię do lekarza .
Wczoraj cały dzień kontrolowałam to w górę mi nie szło cały czas stało w miejscu ciśnienie
Stary 2013-12-27, 10:27   #580
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
oj o tym etapie to ja już nie wspomnę, nie wiem jak ja sama zostanę z młodym - przecież ja na zawał padnę chyba.... dobrze że mąż będzie przez miesiąc z nami to może jakoś przetrwam i się oswoję...

zapisałaś już małego do pediatry, bo to jakoś tak chyba w ciągu 10 dni trzeba? wybrałaś już przychodnię i lekarza?
Zadzwoniłam dzisiaj do przychodni, polozna ma oddzwonic i umówić sie na wizyte domowa. I w domu wypełnimy wszystkie papierki.
Postanowiłam przetestować przychodnie, ktora mamy najbliżej (z dwóch wybrałam ta, ktora ma osobne wejścia dla dzieci chorych i zdrowych). Jak sie nie sprawdzi, to bedziemy kombinowac.
Stary 2013-12-27, 10:30   #581
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Zadzwoniłam dzisiaj do przychodni, polozna ma oddzwonic i umówić sie na wizyte domowa. I w domu wypełniły wszystkie papierki.
Postanowiłam przetestować przychodnie, ktora mamy najbliżej (z dwóch wybrałam ta, ktora ma osobne wejścia dla dzieci chorych i zdrowych). Jak sie nie sprawdzi, to bedziemy kombinować.

aha- to fajnie, że położna jak przyjdzie to można wszystko załatwić i biegać nie trzeba my chyba zapiszemy młodego na żelazną bo po pierwsze to jest właśnie najbliżej nas a po drugie jakoś wydaje mi się spoko...
do tego nie wiem czy nie dopisze młodego do swojego luxmedu- tak na wszelki wypadek bo w razie czego to zażądam karetki i przyjadą
Stary 2013-12-27, 10:34   #582
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
aha- to fajnie, że położna jak przyjdzie to można wszystko załatwić i biegać nie trzeba my chyba zapiszemy młodego na żelazną bo po pierwsze to jest właśnie najbliżej nas a po drugie jakoś wydaje mi się spoko...
do tego nie wiem czy nie dopisze młodego do swojego luxmedu- tak na wszelki wypadek bo w razie czego to zażądam karetki i przyjadą
Ja do żadnej sieciowki nie zapisze na pewno. Pracowałam kiedyś w call center luxmedu i jak przypomnę sobie te dantejskie sceny to Juz nie mówiąc o tym, ze szanse prowadzenia dziecka u jednego lekarza sa bliskie zeru.

Stwierdziłam, ze profilaktykę bede prowadzić na NFZ, a jak beda pojawiać sie jakieś problemy to dostaniemy od znajomych namiar na podobno fantastycznego lekarza, ktory jeździ z wizytami domowymi prywatnie.
Stary 2013-12-27, 10:34   #583
Muminek1991
Rozeznanie

Dobra zabieram swoje prawie 100 kg dupsko na spacer , co bym za 2 tyg. nie usłyszała ,że znowu tyle utyłam. Nie napykajcie tylko 20 stron jak mnie nie będzie
Stary 2013-12-27, 10:38   #584
gosia261282
Gang Iren

Hej.
U mnie nocka znośna. Chciałam wybrać się na małe zakupy,ale obecnie tak wieje i leje,że nie będę dreptać do sklepu. Jak nie poprawi się,to z mężem podjadę jak skończy pracę.

Cytat:
Nie prasuj, dziecko i tak zasika/zakupa/uleje w 2 minuty Szkoda wysiłku

Dokładnie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
P
A dziś czuję się już trochę lepiej. Rana się chyba goi bo nie ciągnie tak mocno. Możliwe, że dostanę dzisiaj Jadzię do karmienia.
Fajnie,że czujesz się lepiej
I niech Jadzia ładnie wcina
A u was kiedy przewidują,że będziecie mogli wyjść do domu?
za opis porodu.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
A mam pytanie do dziewczyn które rodziły SN czy miałyscie robioną lewatywe w szpitalu ? No bo tak się zastanawiam czy przy parciu to tak ..... no wiecie co się stało

Podejrzewam,że w momencie parcia będzie ci wszystko jedno
W Anglii nie robią lewatywy.

Cytat:
U mnie Emil dzis strasznie harcowal w nocy.

Emilek zapewnia wam nocne atrakcje

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

Fajnie,że tak dobrze sobie radzisz
A co do twoich uwag to z Erykiem miałam takie same spostrzeżenia.
Stary 2013-12-27, 10:46   #585
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Pisałam do lekarza mam zwiększyć dawkę leku z 2 razy dziennie na 3 razy dziennie i mierzyć jeśli ciśnienie będzie się utrzymywać mam dać znać .
Stary 2013-12-27, 10:47   #586
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Z tą lewatywą to naprawdę dziwna sprawa, może faktycznie teraz się tym przejmuje a potem będzie mi wszystko jedno przy takim bólu....no ale na chwilę obecną jestem przerażona faktem ze ktoś będzie moją .... oglądał jak ja potem na korytarzu przejdę obok tej położnej czy lekarza
Stary 2013-12-27, 10:48   #587
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jak ja się boję porodu....
im bliżej tym jestem bardziej obsrana w tym temacie i coraz częściej o tym myślę, śni mi się itp

To jest jak siedzenie na bombie....mam to samo...pociesze cie tak jest do rozwiązania...budze się w nocy i sprawdzam czy nie mam mokro
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:52   #588
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Z tą lewatywą to naprawdę dziwna sprawa, może faktycznie teraz się tym przejmuje a potem będzie mi wszystko jedno przy takim bólu....no ale na chwilę obecną jestem przerażona faktem ze ktoś będzie moją .... oglądał jak ja potem na korytarzu przejdę obok tej położnej czy lekarza
Gwarantuje Ci, ze po porodzie to kto co widział bedzie Ci totalnie wisiało
Personel jest naprawdę bardzo dyskretny. A widzieli gorsze rzeczy niz jestes w stanie sobie wyobrazić
Stary 2013-12-27, 10:57   #589
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Oni tyle już widzieli,ze ta twoja potencjalna kupa to mały pikuś
Stary 2013-12-27, 11:09   #590
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Aniołku śliczny prezent
To ja też się pochwalę
Dostałam od męża http://wkruk.pl/product-pol-2317597-BRANSOLETA.html i kolczyki http://wkruk.pl/product-pol-2323555-KOLCZYKI.html
I tak sobie teraz na to patrzę i ryczeć mi się chce, bo nie mam nawet gdzie tego założyć, szkoda że nie idziemy na sylwestra w tym roku, no chyba ze ubiorę do piżamki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131227_110209.jpg (23,2 KB, 46 załadowań)
Stary 2013-12-27, 11:14   #591
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Oni tyle już widzieli,ze ta twoja potencjalna kupa to mały pikuś
Cytat:
Gwarantuje Ci, ze po porodzie to kto co widział bedzie Ci totalnie wisiało
Personel jest naprawdę bardzo dyskretny. A widzieli gorsze rzeczy niz jestes w stanie sobie wyobrazić
Dziewczyny trzymam Was za słowo
Stary 2013-12-27, 11:14   #592
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Witam się z "rana" Jestem w szoku ile udało mi się pospać dzisiaj. Nastawiłam sobie nawet budzik na 9 i nie dałam rady wstać :P

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
O 14 godzinie w Boze Narodzenie coś ze mnie chlupnęlo. Dość mocno się wystraszylam, bo tak jak Wam pisałam nie mialam zielonego pojęcia jak wwyglądają wody plodowe. Położyłam się i wtedy zaczęły mnie łapać skurcze. Tak co 15 minut. O 16 wszystko się uspokoiło więc i ja spokojniejsza
Zjedlsmy bigos i zdrzemnelismy się do 18. Potem znów zaczęły się skurcze ale już częstsze. Poszłam do łazienki, patrzę a na wkladce śluz z nitkami krwi. Stwierdziliśmy komisyjnie, że idziemy do szpitala. Na IP polożna kazała podejść do lekarza dyzurujacego. On po moim opisie kazał się położyć na oddziale, bo bez sensu jest tak czekać w domu skoro akcja się rozkręca. Wróciłam na IP. Tam podlaczyli mnie pod Ktg, które "coś się nie chciało pisać". Rozwarcie mialam ja 3 cm. Zawolali lekarza i on podjął decyzję, że nie czekamy tylko robimy cięcie. Zadzwonił po moją lekarke a w tym czasie położne przygotowywaly mnie do operacji. Przyszłą pani anestezjolog. Przedstawiła mi propozycje znieczulenia. Zaufalam jej i podpisalam zgodę na podpajęczynówkowe. Małż w tym czasie skoczył do samochodu po torbę. Jego ulokowali w kąciku dla noworodka a mnie znieczulali. Było ciężko przez tluszczyk znaleźć odpowiednie miejsce ale ostatecznie nie było tak zle. Trochę bolało. W momejcie nogi zrobiły się wiotkie. Ułożyli mnie na stole, zaslonili mnie i zaczęli ciąć. Pani anestezjolog glaskala mnie po głowie i po kolei mówiła mi co mi robią lekarze a położna trzymała mnie cały czas za rękę. Wydobyli najpierw Jadzię i zabrali ją do zwazenia. W tym czasie wydobywali Antka. Poryczalam się od rrazu jak usłyszałam płacz małej. Jak zabrali Antka przynieśli Jadzie i położyli mi ją na piersi. Po tem donieśli Antosia i powiedzieli, że duza różnica wagowa między nimi ale oboje mają po 9 pkt. Zabrali dzieciaczkii mmi w tym momencie zrobiło się słabo. Wszystkie parametry mialam w normie i podobno to mogła być wina oksytocyny, którą mi wtedy podano. Lekarze wydobyli resztę ze mnie. Wyczyścili i pozszywali. Zawieźli na salę i kazali leżeć ją wznak. Rano zeszło znieczulenie. O dziwo zaczęło schodzić od brzucha a nie od stóp. Może to też było zaslugą oksytocyny. Podali mi ją, żeby szybciej się macica obkurczyla. I w sumie to chyba tyle.
Selena Ty chyba pytalas czy można mieć dzieci przy sobie cały czas. Ja się cieszylam, se mogę mieć ale nie muszę. Byłam taka zbolala po cc, że nie miałabym siły się nimi zajmować. Dopiero wczoraj po południu mogłam cokolwiek się ruszyć i wtedy dali mi Antosia do nakarmienia. A dzisiaj dostanę Jadzię. Linka do zdjęć wrzucilam do klubu.
Mezaga bardzo fajny opis porodu. Ja też będę miała CC więc przydatne jest wszystko co napiszesz. Super że pani anestezjolog mówiła co i jak po kolei co będą robić, ja uwielbiam takich lekarzy - działa to na mnie uspokajająco jak wiem co się dzieje i dlaczego.

Cytat:
Szkoda bo uwielbiam prasować..
Zapraszam do mnie Ciuszki czekają w szafie na wróżkę od prasowania chyba :P

Cytat:
Uuuuuuaaaaa jakie cudo Proszę pochwalić męża za świetny gust

Cytat:
U mnie co tydzień ok. 1kg lub trochę więcej, i na prawdę staram się jeść dobrze, zdrowo, nie przesadzać, i bardzo denerwują mnie położne, które co wizytę gadają o zdrowej diecie, żeby nie jeść tłusto, słodko, regularnie,jakbym nic nie robiła , tylko siedziała na kanapie z batonikiem w ręce, popijała słodkim, a na stole leżałaby już czekająca paczka chipsów nosz kurna robię to, ok fakt nie ruszam się tyle ile przed ciążą,ale mimo wszystko denerwujące jest to, że głównym tematem każdej wizyty jest za duże przybieranie.
Jejku ja mam wrażenie że u mnie jest to samo!! Czytałam kiedyś że w ostatnim miesiącu tyje się najmniej a ja też mam wrażenie że przybywa kilogram tygodniowo! A wcale się nie obżeram Tylko skąd te kilogramy
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 11:15   #593
magnusia
Zakorzenienie

dobra idę się wytoczyć do sklepu i do apteki
Stary 2013-12-27, 11:37   #594
ejani
Zadomowienie

hej dziewczyny, witam się po raz pierwszy w tym wątku z komputera i już pędzę oglądać sobie wszystkie zdjęcia, których jestem baaardzo ciekawa (oczywiście w tym samym czasie będę robiła jeszcze jakieś płatności, bo się upominają i muszę załatwić materiały budowlane i kartę do kamery i pewnie milion innych rzeczy, więc powoli)

ale jeszcze przy okazji napomknę, że wg usg witam się również w... 37 tc więc wg niektórych to już dziś moje dziecię jest donoszone (ja tam liczyłam data porodu minus 2 tygodnie) łapie mnie lekka panika (ale torba już spakowana, więc źle nie jest)
Stary 2013-12-27, 11:41   #595
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
dobra idę się wytoczyć do sklepu i do apteki
Ja dziś mężowi mówiłam że czuje się jak toczący wał
Stary 2013-12-27, 11:41   #596
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Ejani gratki aż zazdroszczę mnie jeszcze trochę ponad 3tyg brakuje do donoszonej ciąży,ale czekam cierpliwie
Stary 2013-12-27, 11:43   #597
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Kompletując wyprawkę kilka razy usłyszałam, żeby nie kupować wszystkiego, bo na pewno coś dostaniemy, więc szkoda wydawać kasy. Święta minęły i co? Nie dostaliśmy nic oprócz książki Jak wychować gentlemana.

Chyba dokupię kilka rzeczy, bo nie chcę liczyć na to, że "może" coś od kogoś dostanę. "Może" miało być na święta i nie było. A specjalne nie kupowałam drugiego ręczniczka kąpielowego, kocyka, skarpetek, no i ciuszków też nie mam przesadnie dużo....
Ja dla brzuszka tez nic nie dostałam.
A też była mowa.... noooo jeszcze tyle dostanienie, po co to kupować.
AHA...... jasne.

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
To jest jak siedzenie na bombie....mam to samo...pociesze cie tak jest do rozwiązania...budze się w nocy i sprawdzam czy nie mam mokro
Nam do 1 stycznia zostało zaledwie kilka dni..
Mąż codziennie rano mówi: nooo i przetrwaliśmy kolejną noc

Wczoraj byliśmy o 12:30 na obiedzie u teściów, nie zostalismy na kolacji.. po 16 chciałam juz jechac do domu, marzyłam żeby sie położyć, odpocząć, w ciszy i spokoju....

W ogóle dziewczyny, czuję takie dziwnie COŚ, jakby mnie ktoś prądem TAM traktował...

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 11:44   #598
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Lolita nie wspominając że z pozycji leżącej już jest ciężko wstać.
Stary 2013-12-27, 11:46   #599
senira666
Zakorzenienie

dziewczyny mam pytanie ...
macie może sprawdzonego sprzedawce na allegro u którego kupie te rzeczy:
sterylne gaziki
sol fizjologiczna
podkłady do szpitala
podpaski poporodowe
majtki poporodowe
żeby wszystko w jednej przesyłce było ??
Stary 2013-12-27, 11:49   #600
Muminek1991
Rozeznanie

No to ja dotleniona po spacerku, a niech mi położne tylko powiedzą ,że się nie ruszam to A pro po u nas taki gorąc ,że się leje ze mnie dosłownie. Słońce świecie, ptaki śpiewają , ciepło grzeje kurcze ,jak we wiosnę normalnie.

Cytat:
Dostałam od męża http://wkruk.pl/product-pol-2317597-BRANSOLETA.html i kolczyki http://wkruk.pl/product-pol-2323555-KOLCZYKI.html
I tak sobie teraz na to patrzę i ryczeć mi się chce, bo nie mam nawet gdzie tego założyć, szkoda że nie idziemy na sylwestra w tym roku, no chyba ze ubiorę do piżamki
Również śliczny prezent , i do piżamki pasuje idealnie,

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44301625]
Zapraszam do mnie Ciuszki czekają w szafie na wróżkę od prasowania chyba :P

Jejku ja mam wrażenie że u mnie jest to samo!! Czytałam kiedyś że w ostatnim miesiącu tyje się najmniej a ja też mam wrażenie że przybywa kilogram tygodniowo! A wcale się nie obżeram Tylko skąd te kilogramy [/QUOTE]

Jak zrobisz duży kubek dobrej herbatki, to mogę Ci wszystko poprasować.A jak dasz kilka mandarynek to ci nawet poskładam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości