|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niech Cię nie roznosi, nie warto Cytat:
|
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
witaj w klubie
do połowy przyszłego roku to nas w rodzinie przybędzie 4 mamusie z czego 2 u jednej babci (czyli mojej teściowej )dwie rodzą w styczniu, ja w marcu/kwietniu i szwagierka w maju
|
|
#1503 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Wstałam, wyszykowałam męża do pracy i moge narazie nic nie robić . No może troszkę posprzątam później by utrzymać jako taki porządek ![]() A wy jak tam po świętach? |
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ok, wróciliśmy po 19 i od tamtej pory napawamy się cisza i brakiem chaosu we własnym domu.
Zamówiliśmy moja mamę do opieki nad Ewcia na dziś, a sami wybtwamy na Hobbita. Długi jest, wiec zdecydowaliśmy się na seans w południe. Mama nadzieje, ze wysiedze ![]() Z Ewcia w brzuchu byliśmy na Avatarze, dałam rade
|
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
witam się poświątecznie
![]() troszkę objedzona, trochę zmęczona, ale było miło i przyjemnie dostałam kolejne 3 siatki ubranek dla Hani mogę otwierać sh elunka88 tel. do SR na Prostej600 836 821 Podobno na Kościuszki mozna być np. z mężem w czasie porodu, ale do pewnego etapu, tzn. zanim bedą bóle parte. Póki skurcze i chodzisz, siedzisz itp. to mąż może być, chyba, że jest dużo rodzących na tej samej sali to niestety nie beautiful jestem oburzona i zbulwersowana zachowaniem Twojego Tż Nasuwa mi się tylko określenie cham i egoista Ludzie w związkach często się kłocą, padają różne słowa, ale takie zachowanie jest niedopuszczalne i karygodne! Wiem, że cierpisz i jesteś rozżalona, ale taki człowiek nie jest wart Ciebie i Maleństwa! Póki co weź go na przetrzymanie i mam nadzieję, że się opamięta i pójdzie po rozum do głowy! Postaraj się jak najmniej stresować, odpoczywać i pamiętaj, że Cię tu wspieramyZawsze po świętach mam taki żal i smutek, że już koniec, że znow trzeba rok czekać, ale w tym roku jakoś nie koniec świąt oznacza, że przeprowadzka do nowego domu coraz bliżej
|
#1506 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie po świętach
![]() U nas dobrze, pierwsza Wigilia zorganizowana w naszym mieszkaniu z rodzicami, treściami i naszymi braćmi udana Dzisiaj muszę ogarnąć chowanie talerzy, misek, garow itp w najdalsze zakątki szafek a po 13 jedziemy do rodziców na weekend z zamiarem odwiedzenia dalszych rodzin czyli świętowania ciąg dalszy. Córcia też się dobrze sprawuje w brzuchu, nie dokazywala przez święta za mocno, mogłam wszystko porobić bez problemu. Teraz trochę rozpycha się nogami pod zebrami ![]() Udanego weekendu Wszystkim życzę i zmykam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zasługuje na kontakt, walczyłabym wogóle o ograniczenie kontaktu dziecka z ojcem w przyszłości. Cytat:
Ja byłam tydzień temu w Cinema na drugiej częsci Igrzysk śmierci i mój kręgosłup cięzko to przeżył, ale wytrzymałam Nie wiem czy byłaś w odnowionej Bajce- jeśli nie polecam. Cinema i Multikino mogą się schować! Tam jest tyle miejsca i takie fotele, że mogłabyś mieć wózek z dzieckiem przed sobą. Ja mieszkam za rogiem, więc częściej tam zaglądamy, mąż ma prawie 2m wzrostu i nogi rozkłada całe przed siebie i jeszcze ma miejsce żeby ludzie przechodzili Piszę o dużej sali. Mała też jest bardzo fajne, ale kameralna i ma minej miejsca. Cieszę się że święta przetrzymane, z rana na wadze na plusie od 20 grudnia przytyłam prawie 2kg. Teraz chyba na prawdę wezmę sie za lekkostrawną dietkę i przestanę podjadać, bo w święta to jadłam bez opamiętania Mój kręgosłup jeszcze nigdy nie bolał tak mocno. Te trzy nospy dziennie które mam jeść rozkurczowo dają też ulgę na kręgosłup przy okazji. Co do skurczy w nogach to od kiegy gin kazał mi jeść po 6 tabletek magnezu minęły jak ręką odjął, a wcześniej jadłam magnez i wydawało mi się że to nie jest przyczyna, ale wystarczyło znacznie podnieść dawkę. Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-27 o 09:36 |
||
|
|
|
#1508 |
|
Wtajemniczenie
|
side mozesz mi przypomniec jeszcze raz nazwe ulicy gdzie kupowaliscie wozek
dzisiaj jedziemy na poszukiwania ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Poza tym witam sie po swietach u nas na szczescie minely spokojnie i rodzinnie BeautifulLie bardzo mi przykro z powodu sytuacji, ktora Cie spotkala Dziewczyny juz wyrazily swoje zdanie, ja mam dokladnie takie samo wiec nie bede sie powtarzac Trzymaj sie, dzielna kobitka z Ciebie koziemleko jak Twoj wzrok ?? dziwne to, ja tez tak mam czasami ale to trzyma na szczescie tylko chwilke elunka niech Miki tam lepiej jeszcze troche posiedzi Moze ta zwiekszona toaletowa czestotliowsc to przez te swieta ![]() aa dziewczyny, pomysl z tz jak KTG swietny. Tez go wyprobuje ![]() Mam nadzieje, ze wszystkim chorowitkom juz lepiej. Cos te swieta w tym roku zdrowotnie splataly figla
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-12-27 o 09:47 |
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj znowu miałam bezsenną noc. Po 2 jeszcze nie spałam
![]() Dzisiaj jak padnę, to nawet siku mnie nie zbudzi, bo dzisiaj likwidujemy akwarium, więc mamy caaaały dzień roboty. Wszystko wyciągnąć, poczyścić, później przewozimy akwa do teściów, bo powiedzieli, że z chęcią się zaopiekują i tam trzeba wszystko podłączyć, posadzić roślinki. Troche mi ulżyło jak teście powiedzieli, że z chęcią wezmą, bo włożyłam w to akwa tyle serca, tyle czasu, że naprawdę było mi żal to wszystko wyrzucić Uwielbiałam o nie dbać, przycinać roślinki, patrzeć, ahh rozmarzyłam się No nic, ale miejsce na łóżeczko potrzebuję, więc innego wyboru nie miałam, a w miejsce akwa idealnie wpasuje sie łóżeczko
|
#1510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bociek.eu/ Na pewno coś tam wybierzecie. Nie kusiłabym się specjalnie na hurtownię Kaja w Gliwicach (są dwie) ani na Viki w Zabrzu. Na pewno w nich wszystkich (także w boćku) nie opłaca się kupować ubranek, ale jeśli chodzi o wózki i foteliki to warto spytać na co mają promocje, jakie rabaty dodatkowe dadzą, bo ceny są przekazywane ustnie i można negocjować Ja polecam. Miłe panie i profesjonalna obsługa. Jeszcze polecam zajrzeć do Smyka Megastore w Europie Centralnej na końcu ulicy Pszczyńskiej. Tak znowu warto kupić ubranka, bo mają zawsze dużo promocji, obok jest też duże Tesco, chyba od jutra ruszają wyprzedaże ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale tak w pełnym składzie to się chyba szybko nie spotkamy, może za rok, bo rzadko obie nasze rodziny-czyli moje rodzeństwo i rodzeństwo męża spotykają się razem, głównie przy jego lub moich imieninach.oj tak ![]() Cytat:
a kto wie, czy się nowe ciężarne do końca roku się nie ujawnią![]() Cytat:
My dziś jedziemy zobaczyć wózek, na który wstępnie się zdecydowaliśmy, muszę go raz jeszcze zobaczyć i wtedy zamówimy |
|||
|
|
|
#1512 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to pomalu sie zbieramy, milego dnia
|
|
|
#1513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a nawet jak bym miała to mąż się nie zgodzi mimo że to Ja tylko o nie dbam. Lubię moje rybcie, ale już mnie męczą, poza tym mamy akwarium blisko łóżka i musiałam się przyzwyczaić do buczenia filtra ![]() Właśnie przyjechało mi łóżeczko i materacyk Zamówiłam na stronie pieluchowo.com i powiem Wam, że strasznie polecam obsługę Mój mąż uparł się na białe łóżeczko upatrzyliśmy w świecie dziecka Radek VIII z szufladą ale było w cenie 509zł plus czas realizacji do 4 tyg roboczych. Czyli musiałabym do lutego czekać a trzeba minimum 2 tyg wietrzyć nowe łóżeczko. No to znalazłam w necie za 412zł zadzwoniłam i babeczka mnie uszczęśliwiła bo mieli akurat jedno na stanie. Zamówiłam jeszcze materacyk i jakieś duperele by wysyłka była gratis . Zamówienie złożyłam 23.12 a babeczka dzwoni do mnie w wigilię rano że ona wie że mi na czasie realizacji zależy więc wyśle mi to dzisiaj kurierem i to DPD a nie GLS (bo szybciej) i zmieni materacyk na lepszy taki ze zdejmowanym pokrowcem .Mega fajna obsługa, a mi tylko zależało by max do 10.01 doszło .No jestem pod wrażeniem ![]() Taka mała rada dla dziewczyn które chcą kupić łóżeczko, rozejrzyjcie się wcześniej za nim , a łóżeczko musi trochę postać by ten zapach nowości się ulotnił
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja się jeszcze wtrącę, jak się orientowałam ostatnio w cenach wózków- Bociek zabrze, kaja gliwice, Mama i ja Tarnowksie góry to wg mnie najtaniej jest w TG i tam właśnie swój wózek zamówiłam. Łóżeczka też cenowo wyszły mi najtaniej w TG. ( na inne rzeczy na razie nie zwracałam uwagi, tylko wózek, łóżeczko, materac)
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Aż tak nie
![]() Tylko cały dzień nie będę się nudziła, to nawet drzemki nie zrobię. Ja własnie w styczniu przejadę się do jakiegoś sklepu z materacami i zobaczę jakie mają ceny, jak za wysokie to już zamówię na necie, bo własnie chce żeby wywietrzał i wyleżał się w łóżeczku, dlatego musimy już akwa zklikwidować, żeby złożyć łóżeczko. Chcieliśmy z tż wyrzucić wszystko z akwa, bo też nie mielismy komu oddać, a sprzęt schować i kiedyś reaktywować, ale mi najbardziej rybek było szkoda bo musiałabym (a raczej tż) je uśmiercić
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Kate no to ekstra. My łóżeczko zamówimy w styczniu. Raczej przez neta, bo w naszych sklepach dziecięcych mały wybór i większe ceny. Zaraz zobaczę jakie są na tej stronie co podałaś
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Moderator
|
Ja tez lozeczko przez internet bede zamawiala - upatrzylam juz sobie na allegro caly komplet z posciela, itp
![]() Ale tez chyba w styczniu zamowie - dzisiaj jedziemy poogladac wozki. Moze uda sie cos zamowic : |
|
|
|
#1519 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale jestem niestety taką osobą, która wierzy w to, że ludzie mogą się zmienić jak widać nie wszyscy... mam zamiar ograniczyć prawa tym bardziej że powiedział, że mnie nie chce na oczy widzieć co dla mnie jest raczej jednoznaczne z tym, że jak mnie nie chce to i dziecka nie chce ...Cytat:
Witam po świętach u mnie wiadomo jak było. dzisiaj ide na mieszkanie żeby dokończyć się pakować, co ma być to będzie ehh
|
||
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki:
Świeta swieta i po swietach. Masa przygotowan i sprzątania a teraz znowu sprzątanie ![]() BeautifulLie Tobie nawet brewka nie powinna drgnąć z nerwów po tym idiocie. Dobrze zrobiłaś i przekonasz się za jakiś czas jak będziecie z maleństwem żyć sobie spokojnie. A ex pożałuje jeszcze nie raz, po pierwsze będzie musiał płacić na dziecko (załatw to w miare szybko najlepiej sądownie a jak koniecznie chcesz to ugoda ale koniecznie notarialna-chociaż ja nie liczyłabym na jego dobra wolę-musicie sie zabezpieczyć finansowo) i nie powie już że to czy to jest jego. Nosz cholera miałąś takie samo prawo do mieszkanai jak on. Pracowałaś tyle że w domu, Zresztą sam teraz zobaczy co to za praca i przekona się że cięższa niż 8 godzin na etacie. I dobrze!!!! A Ty musisz być silna i stanowcza. Podejrzewam, ze za jakiś czas będzie Cie błagał żebyś wróciła-przekona sie jak cieżko bez Ciebie- ale Ty przy podejmowaniu dec nigdy nie zapomnij o jego zachowaniu i przykrych słowach... Zmykam chałupę ogarnąć bo burdel na kółkach mam.. |
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Side - dzięki za cynk, nie byliśmy w Bajce po remoncie, moze kiedyś się wybierzemy. Na razie bardziej pasuje nam CC, bo mam zniżkę nauczycielska i przy okazji wypadu do kina zawsze też oblecimy galerie
|
|
|
|
#1522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzrok na razie bez zmian, może to też od zatok? Rovamycine, którą biorę na tokso jest też podobno na zapalenie zatok. Nooo... ciekawe skąd mi się to wzieło jak tyle czasu jestem na antybiotyku. Jak ja to wyleczę Cytat:
Mi też by było szkoda, dobrze, że masz komu oddać Ja żeby wstawić łóżeczko muszę wywieść biurko, więc też pewnie pół pokoju przemebluje ![]() Cytat:
Ale super, że jeszcze gdzieś zdarza się taka obsługa. |
|||
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie bedziesz zamawiać? Ja też właśnei o komplecie z allegro myslalam..
|
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję sie po glukozie.
Zdziwiłam sie, bo jak pamietam z pierwszej ciązy, byłam kłuta dwa razy przed i po, i czekałam godzinę. A teraz najpierw było kłucie w palec, potem z żyły, wypiłam to okropieństwo i czekałam 2 godziny na kolejne kłucie Na szczęście miałam książkę, a kanapa w poczekalni była wygodna to zdrzemnęłam się trochę Mała naprawdę jest słodka dziewuszka, bo po glukozie fikała jak szalona podczas gdy ja walczyłam, aby nie zwymiotowac.Teraz najem się ciasta do syta, zrobię Marcelowi inhalacje i musze odespać, bo mi w nocy małż spać nie dał jak dobrze mieć w ciąży dziecko juz podchowane, ja sobie kimnę , a synio grzecznie sie pobawi nie budząc mnie![]() Koziemleko przydałyby ci się naświetlania na te zatoki, masz w domu lampę? Hm tylko czy w ciązy wolno jej używać? Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-12-27 o 11:29 |
|
|
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
Czbasia uwierz, że nawet jeżeli się opamięta to po tym wszystkim już napewno nie wrócę
![]() bebe to miałaś aż 3 kłucia? dużo jak na mój łebek... ja miałam 2: przed wypiciem i 2 godziny po, chyba, że to indywidualna sprawa laboratorium Edytowane przez BeautifulLie Czas edycji: 2013-12-27 o 11:34 |
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie mam lampy do naświetlań, może rzucę sobie termofor, ale nie wiem czy się od niego nie uduszę jak mi przygniecie twarz ![]() Robiłam już sobie też parówki z rumianku, ale chyba nie pomagają |
|
|
|
|
#1527 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
Kate szatański pomysł
ale jak dla mnie bomba ![]() ![]() musiałam aż te emotki powstawiać xD
|
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po świętach. Cały dzień wczoraj nie miałam internetu, dopiero dzisiaj was nadrobiłam.
Mam nadzieję że szybko was te choróbska opuszczą. Mój junior chyba trenuje jakieś zapasy w brzuchu, od kilku dni wypina się i skacze. Dzisiaj popołudniu mamy usg, już nie mogę się doczekać.
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

zna mnie przecież już kilkanaście lat i wie, że do tej pory wolałam porządny dwudaniowy obiad niż ciacho
taka jestem gościnna 
z czego 2 u jednej babci (czyli mojej teściowej
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014
. No może troszkę posprzątam później by utrzymać jako taki porządek
Nasuwa mi się tylko określenie cham i egoista
nie zasługuje na kontakt, walczyłabym wogóle o ograniczenie kontaktu dziecka z ojcem w przyszłości. 

dzisiaj jedziemy na poszukiwania 

, a nawet jak bym miała to mąż się nie zgodzi mimo że to Ja tylko o nie dbam. Lubię moje rybcie, ale już mnie męczą, poza tym mamy akwarium blisko łóżka i musiałam się przyzwyczaić do buczenia filtra
bo musiałabym (a raczej tż) je uśmiercić

musiałam aż te emotki powstawiać xD