Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-26, 21:43   #1501
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
A dziś odwiedziny u babci męża, gdzie zjechali się jego bracia. Główny temat rozmów to dzieci, bo jeden ze szwagrów ma 2miesieczną córę, a drugiemu maleństwo urodzi się w czerwcu.
Mam w rodzinie mały babyboom
No to będziecie mieli wesoło
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

A właśnie, dzisiaj teściowa widząc, jak pożeram kawał ciasta jeden za drugim olewając mięso, stwierdziła, że to chyba dziewczynka mieszka w brzuchu, bo chłopcy lubią mięcho a dziewczyny słodycze zna mnie przecież już kilkanaście lat i wie, że do tej pory wolałam porządny dwudaniowy obiad niż ciacho
No wreszcie ktoś Cię rozszyfrował
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość

A mnie przed chwilą szlag trafil no dowiedzialam się ze eks idzie na sylwestra do naszego wspólnego kumpla. Juz teraz całkiem widzę jak ubolewa nad strata mnie i malego masakra rozniesie mnie
Kochana, a niech idzie! I niech go wszyscy pytają, gdzie Ty jesteś
Niech Cię nie roznosi, nie warto
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

No u mnie jest od 9 do 19 ale mam nadzieję, że oprócz tżta nikt mnie nie odwiedzi taka jestem gościnna
Ja taka sama gościnna

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 00:39   #1502
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Mam w rodzinie mały babyboom
witaj w klubie do połowy przyszłego roku to nas w rodzinie przybędzie 4 mamusie z czego 2 u jednej babci (czyli mojej teściowej )
dwie rodzą w styczniu, ja w marcu/kwietniu i szwagierka w maju
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 08:33   #1503
kate1623
Zadomowienie

Hej
Wstałam, wyszykowałam męża do pracy i moge narazie nic nie robić . No może troszkę posprzątam później by utrzymać jako taki porządek
A wy jak tam po świętach?

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 08:38   #1504
margo80
Zakorzenienie

U nas ok, wróciliśmy po 19 i od tamtej pory napawamy się cisza i brakiem chaosu we własnym domu.

Zamówiliśmy moja mamę do opieki nad Ewcia na dziś, a sami wybtwamy na Hobbita. Długi jest, wiec zdecydowaliśmy się na seans w południe. Mama nadzieje, ze wysiedze

Z Ewcia w brzuchu byliśmy na Avatarze, dałam rade

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 09:00   #1505
frogutka
Zadomowienie

witam się poświątecznie
troszkę objedzona, trochę zmęczona, ale było miło i przyjemnie
dostałam kolejne 3 siatki ubranek dla Hani mogę otwierać sh 1 siatkę odłożyłam znow dla kuzynki, ale więcej nie da rady bo wszystko z różem, albo kwiatkami, motylkami itp

elunka88 tel. do SR na Prostej600 836 821
Podobno na Kościuszki mozna być np. z mężem w czasie porodu, ale do pewnego etapu, tzn. zanim bedą bóle parte. Póki skurcze i chodzisz, siedzisz itp. to mąż może być, chyba, że jest dużo rodzących na tej samej sali to niestety nie

beautiful jestem oburzona i zbulwersowana zachowaniem Twojego Tż Nasuwa mi się tylko określenie cham i egoista Ludzie w związkach często się kłocą, padają różne słowa, ale takie zachowanie jest niedopuszczalne i karygodne! Wiem, że cierpisz i jesteś rozżalona, ale taki człowiek nie jest wart Ciebie i Maleństwa! Póki co weź go na przetrzymanie i mam nadzieję, że się opamięta i pójdzie po rozum do głowy! Postaraj się jak najmniej stresować, odpoczywać i pamiętaj, że Cię tu wspieramy

Zawsze po świętach mam taki żal i smutek, że już koniec, że znow trzeba rok czekać, ale w tym roku jakoś nie koniec świąt oznacza, że przeprowadzka do nowego domu coraz bliżej no i Hania już niedlugo bedzie z nami
Stary 2013-12-27, 09:05   #1506
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Witajcie po świętach
U nas dobrze, pierwsza Wigilia zorganizowana w naszym mieszkaniu z rodzicami, treściami i naszymi braćmi udana Dzisiaj muszę ogarnąć chowanie talerzy, misek, garow itp w najdalsze zakątki szafek a po 13 jedziemy do rodziców na weekend z zamiarem odwiedzenia dalszych rodzin czyli świętowania ciąg dalszy.
Córcia też się dobrze sprawuje w brzuchu, nie dokazywala przez święta za mocno, mogłam wszystko porobić bez problemu. Teraz trochę rozpycha się nogami pod zebrami
Udanego weekendu Wszystkim życzę i zmykam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 09:33   #1507
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
A mnie przed chwilą szlag trafil no dowiedzialam się ze eks idzie na sylwestra do naszego wspólnego kumpla. Juz teraz całkiem widzę jak ubolewa nad strata mnie i malego masakra rozniesie mnie
dla mnie to zwykły bydlak, zwierzę ma więcej odczuć ludzkich niż ten gnojek Jestem ciekawa ile on ma lat. Lepiej od razu staraj się o alimenty dla siebie i maleństwa, bo z pewnością samej będzie ci znacznie lepiej niż z kimś na kogo mogłaś tak liczyć, lepiej się wcześniej rozaczarować... czasem ludzie walczą o związki ale na pewno nie łam się bo o taki nie warto walczyć nawet przez minutę. Ktoś kto jest w stanie wyrzucić ciężarną z domu o nie wiadomo co nie zasługuje na kontakt, walczyłabym wogóle o ograniczenie kontaktu dziecka z ojcem w przyszłości.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
U nas ok, wróciliśmy po 19 i od tamtej pory napawamy się cisza i brakiem chaosu we własnym domu.

Zamówiliśmy moja mamę do opieki nad Ewcia na dziś, a sami wybtwamy na Hobbita. Długi jest, wiec zdecydowaliśmy się na seans w południe. Mama nadzieje, ze wysiedze

Z Ewcia w brzuchu byliśmy na Avatarze, dałam rade
obyś wysiedziała, pamiętaj miejsce na końcu rzędu żeby siusiu móc spokojnie chodzić robić Ja byłam tydzień temu w Cinema na drugiej częsci Igrzysk śmierci i mój kręgosłup cięzko to przeżył, ale wytrzymałam Nie wiem czy byłaś w odnowionej Bajce- jeśli nie polecam. Cinema i Multikino mogą się schować! Tam jest tyle miejsca i takie fotele, że mogłabyś mieć wózek z dzieckiem przed sobą. Ja mieszkam za rogiem, więc częściej tam zaglądamy, mąż ma prawie 2m wzrostu i nogi rozkłada całe przed siebie i jeszcze ma miejsce żeby ludzie przechodzili Piszę o dużej sali. Mała też jest bardzo fajne, ale kameralna i ma minej miejsca.

Cieszę się że święta przetrzymane, z rana na wadze na plusie od 20 grudnia przytyłam prawie 2kg. Teraz chyba na prawdę wezmę sie za lekkostrawną dietkę i przestanę podjadać, bo w święta to jadłam bez opamiętania Ale jak tu raz w doku sobie nie pozwolić...wszystko było takie pyszne!
Mój kręgosłup jeszcze nigdy nie bolał tak mocno. Te trzy nospy dziennie które mam jeść rozkurczowo dają też ulgę na kręgosłup przy okazji.
Co do skurczy w nogach to od kiegy gin kazał mi jeść po 6 tabletek magnezu minęły jak ręką odjął, a wcześniej jadłam magnez i wydawało mi się że to nie jest przyczyna, ale wystarczyło znacznie podnieść dawkę.

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-12-27 o 09:36
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 09:45   #1508
asienka213
Wtajemniczenie

side mozesz mi przypomniec jeszcze raz nazwe ulicy gdzie kupowaliscie wozek dzisiaj jedziemy na poszukiwania

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Poza tym witam sie po swietach

u nas na szczescie minely spokojnie i rodzinnie

BeautifulLie bardzo mi przykro z powodu sytuacji, ktora Cie spotkala Dziewczyny juz wyrazily swoje zdanie, ja mam dokladnie takie samo wiec nie bede sie powtarzac Trzymaj sie, dzielna kobitka z Ciebie

koziemleko jak Twoj wzrok ?? dziwne to, ja tez tak mam czasami ale to trzyma na szczescie tylko chwilke

elunka niech Miki tam lepiej jeszcze troche posiedzi Moze ta zwiekszona toaletowa czestotliowsc to przez te swieta

aa dziewczyny, pomysl z tz jak KTG swietny. Tez go wyprobuje

Mam nadzieje, ze wszystkim chorowitkom juz lepiej. Cos te swieta w tym roku zdrowotnie splataly figla

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2013-12-27 o 09:47
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 09:47   #1509
Ela87
Zakorzenienie

Ja dzisiaj znowu miałam bezsenną noc. Po 2 jeszcze nie spałam

Dzisiaj jak padnę, to nawet siku mnie nie zbudzi, bo dzisiaj likwidujemy akwarium, więc mamy caaaały dzień roboty. Wszystko wyciągnąć, poczyścić, później przewozimy akwa do teściów, bo powiedzieli, że z chęcią się zaopiekują i tam trzeba wszystko podłączyć, posadzić roślinki.
Troche mi ulżyło jak teście powiedzieli, że z chęcią wezmą, bo włożyłam w to akwa tyle serca, tyle czasu, że naprawdę było mi żal to wszystko wyrzucić Uwielbiałam o nie dbać, przycinać roślinki, patrzeć, ahh rozmarzyłam się No nic, ale miejsce na łóżeczko potrzebuję, więc innego wyboru nie miałam, a w miejsce akwa idealnie wpasuje sie łóżeczko

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 09:57   #1510
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
side mozesz mi przypomniec jeszcze raz nazwe ulicy gdzie kupowaliscie wozek dzisiaj jedziemy na poszukiwania [COLOR=Silver]
Sklep Bociek, znajduje się przy centrum handlowym Platan w centrum Zabrza. Na pewno wiesz gdzie jest Teatr Nowy na placu teatralnym- obok powstał wielki kompleks kilka lat temu Platan i dokładnie w budynku teatru ale w podwórku, trzeba wejść jakby od tyłu teatru- jest sklep Bociek. Mapa mówi że to ul. Mikulczycka 1
http://www.bociek.eu/
Na pewno coś tam wybierzecie. Nie kusiłabym się specjalnie na hurtownię Kaja w Gliwicach (są dwie) ani na Viki w Zabrzu. Na pewno w nich wszystkich (także w boćku) nie opłaca się kupować ubranek, ale jeśli chodzi o wózki i foteliki to warto spytać na co mają promocje, jakie rabaty dodatkowe dadzą, bo ceny są przekazywane ustnie i można negocjować Ja polecam. Miłe panie i profesjonalna obsługa. Jeszcze polecam zajrzeć do Smyka Megastore w Europie Centralnej na końcu ulicy Pszczyńskiej. Tak znowu warto kupić ubranka, bo mają zawsze dużo promocji, obok jest też duże Tesco, chyba od jutra ruszają wyprzedaże

Cytat:

Dzisiaj jak padnę, to nawet siku mnie nie zbudzi, bo dzisiaj likwidujemy akwarium, więc mamy caaaały dzień roboty. Wszystko wyciągnąć, poczyścić, później przewozimy akwa do teściów, bo powiedzieli, że z chęcią się zaopiekują i tam trzeba wszystko podłączyć, posadzić roślinki.
Troche mi ulżyło jak teście powiedzieli, że z chęcią wezmą, bo włożyłam w to akwa tyle serca, tyle czasu, że naprawdę było mi żal to wszystko wyrzucić Uwielbiałam o nie dbać, przycinać roślinki, patrzeć, ahh rozmarzyłam się No nic, ale miejsce na łóżeczko potrzebuję, więc innego wyboru nie miałam, a w miejsce akwa idealnie wpasuje sie łóżeczko
Ela oszczędzaj się !!!! Żebyś się nie przepracowała
Stary 2013-12-27, 10:03   #1511
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
baja_86 Ale jaja, a jak się wszyscy spotkacie i nagle wszystkie dzieci zaczną płakać? Jak do mojej babci przyjeżdża kilkanaście dzieci w wieku od 1 - 13 lat to jest masakra, a jak teraz wszyscy będą w podobnym wieku, to będzie wesoło "będzie sie działo"
No to będzie czad No ale tak w pełnym składzie to się chyba szybko nie spotkamy, może za rok, bo rzadko obie nasze rodziny-czyli moje rodzeństwo i rodzeństwo męża spotykają się razem, głównie przy jego lub moich imieninach.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
No to będziecie mieli wesoło
oj tak

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
witaj w klubie do połowy przyszłego roku to nas w rodzinie przybędzie 4 mamusie z czego 2 u jednej babci (czyli mojej teściowej )
dwie rodzą w styczniu, ja w marcu/kwietniu i szwagierka w maju
U nas w tym roku urodziły się 4 dzieci, jedno szwagra, pozostałe kuzynostwa najbliższego, a w 2014 ma się pojawić kolejne- w marcu nasze, w czerwcu- drugiego szwagra, w lipcu mojego brata. W kwietniu moja kumpela też rodzi, więc kolejny bliski rodzinie dzieciaczek. Będziemy urządzać kinderbale a kto wie, czy się nowe ciężarne do końca roku się nie ujawnią

Cytat:

Dobrze, że rybki znalazły nowy dom, rzeczywiście szkoda by ich było

My dziś jedziemy zobaczyć wózek, na który wstępnie się zdecydowaliśmy, muszę go raz jeszcze zobaczyć i wtedy zamówimy
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:09   #1512
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

to przynjamniej dobrze, ze zostana w rodzinie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Sklep Bociek, znajduje się przy centrum handlowym Platan w centrum Zabrza. Na pewno wiesz gdzie jest Teatr Nowy na placu teatralnym- obok powstał wielki kompleks kilka lat temu Platan i dokładnie w budynku teatru ale w podwórku, trzeba wejść jakby od tyłu teatru- jest sklep Bociek. Mapa mówi że to ul. Mikulczycka 1
http://www.bociek.eu/
Na pewno coś tam wybierzecie. Nie kusiłabym się specjalnie na hurtownię Kaja w Gliwicach (są dwie) ani na Viki w Zabrzu. Na pewno w nich wszystkich (także w boćku) nie opłaca się kupować ubranek, ale jeśli chodzi o wózki i foteliki to warto spytać na co mają promocje, jakie rabaty dodatkowe dadzą, bo ceny są przekazywane ustnie i można negocjować Ja polecam. Miłe panie i profesjonalna obsługa. Jeszcze polecam zajrzeć do Smyka Megastore w Europie Centralnej na końcu ulicy Pszczyńskiej. Tak znowu warto kupić ubranka, bo mają zawsze dużo promocji, obok jest też duże Tesco, chyba od jutra ruszają wyprzedaże
pewnie, ze wiem bardzo Ci dziekuje

to pomalu sie zbieramy, milego dnia

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:11   #1513
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Ehhh Ja nie mam komu mojego akwarium oddać , a nawet jak bym miała to mąż się nie zgodzi mimo że to Ja tylko o nie dbam. Lubię moje rybcie, ale już mnie męczą, poza tym mamy akwarium blisko łóżka i musiałam się przyzwyczaić do buczenia filtra

Właśnie przyjechało mi łóżeczko i materacyk .
Zamówiłam na stronie pieluchowo.com i powiem Wam, że strasznie polecam obsługę .
Mój mąż uparł się na białe łóżeczko upatrzyliśmy w świecie dziecka Radek VIII z szufladą ale było w cenie 509zł plus czas realizacji do 4 tyg roboczych. Czyli musiałabym do lutego czekać a trzeba minimum 2 tyg wietrzyć nowe łóżeczko. No to znalazłam w necie za 412zł zadzwoniłam i babeczka mnie uszczęśliwiła bo mieli akurat jedno na stanie. Zamówiłam jeszcze materacyk i jakieś duperele by wysyłka była gratis . Zamówienie złożyłam 23.12 a babeczka dzwoni do mnie w wigilię rano że ona wie że mi na czasie realizacji zależy więc wyśle mi to dzisiaj kurierem i to DPD a nie GLS (bo szybciej) i zmieni materacyk na lepszy taki ze zdejmowanym pokrowcem .Mega fajna obsługa, a mi tylko zależało by max do 10.01 doszło .
No jestem pod wrażeniem

Taka mała rada dla dziewczyn które chcą kupić łóżeczko, rozejrzyjcie się wcześniej za nim bo czasy realizacji bywają do 4tyg. , a łóżeczko musi trochę postać by ten zapach nowości się ulotnił

Maja

Czytam
Stary 2013-12-27, 10:13   #1514
Smarrita
Wtajemniczenie

To ja się jeszcze wtrącę, jak się orientowałam ostatnio w cenach wózków- Bociek zabrze, kaja gliwice, Mama i ja Tarnowksie góry to wg mnie najtaniej jest w TG i tam właśnie swój wózek zamówiłam. Łóżeczka też cenowo wyszły mi najtaniej w TG. ( na inne rzeczy na razie nie zwracałam uwagi, tylko wózek, łóżeczko, materac)
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:28   #1515
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ela oszczędzaj się !!!! Żebyś się nie przepracowała
Aż tak nie
Tylko cały dzień nie będę się nudziła, to nawet drzemki nie zrobię.

Ja własnie w styczniu przejadę się do jakiegoś sklepu z materacami i zobaczę jakie mają ceny, jak za wysokie to już zamówię na necie, bo własnie chce żeby wywietrzał i wyleżał się w łóżeczku, dlatego musimy już akwa zklikwidować, żeby złożyć łóżeczko.

Chcieliśmy z tż wyrzucić wszystko z akwa, bo też nie mielismy komu oddać, a sprzęt schować i kiedyś reaktywować, ale mi najbardziej rybek było szkoda bo musiałabym (a raczej tż) je uśmiercić

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:48   #1516
baja_86
Zakorzenienie

Kate no to ekstra. My łóżeczko zamówimy w styczniu. Raczej przez neta, bo w naszych sklepach dziecięcych mały wybór i większe ceny. Zaraz zobaczę jakie są na tej stronie co podałaś
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:55   #1517
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Kate no to ekstra. My łóżeczko zamówimy w styczniu. Raczej przez neta, bo w naszych sklepach dziecięcych mały wybór i większe ceny. Zaraz zobaczę jakie są na tej stronie co podałaś
Polecam mają naprawdę duży wybór i niezłe ceny Radzę jak już wybierzecie zadzwonić i zapytać o czas realizacji i nie ważne na jakiej stronie bo często i gęsto piszą że krótki czas, a jak dzwoniłam to ooo przepraszamy, ale już nie ma trzeba od producenta zamówić czyli czekamy 4tyg

Maja

Czytam
Stary 2013-12-27, 11:09   #1518
teQiba
Moderator

Ja tez lozeczko przez internet bede zamawiala - upatrzylam juz sobie na allegro caly komplet z posciela, itp
Ale tez chyba w styczniu zamowie - dzisiaj jedziemy poogladac wozki.
Moze uda sie cos zamowic :
Stary 2013-12-27, 11:19   #1519
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
dla mnie to zwykły bydlak, zwierzę ma więcej odczuć ludzkich niż ten gnojek Jestem ciekawa ile on ma lat. Lepiej od razu staraj się o alimenty dla siebie i maleństwa, bo z pewnością samej będzie ci znacznie lepiej niż z kimś na kogo mogłaś tak liczyć, lepiej się wcześniej rozaczarować... czasem ludzie walczą o związki ale na pewno nie łam się bo o taki nie warto walczyć nawet przez minutę. Ktoś kto jest w stanie wyrzucić ciężarną z domu o nie wiadomo co nie zasługuje na kontakt, walczyłabym wogóle o ograniczenie kontaktu dziecka z ojcem w przyszłości.
no to cie zabiję pewnie ale ma 27 lat. ja już zrobiłam bład dawno bo rozstaliśmy się i tak wracaliśmy do siebie 4 razy tylko teraz się pytam po co no ale jestem niestety taką osobą, która wierzy w to, że ludzie mogą się zmienić jak widać nie wszyscy... mam zamiar ograniczyć prawa tym bardziej że powiedział, że mnie nie chce na oczy widzieć co dla mnie jest raczej jednoznaczne z tym, że jak mnie nie chce to i dziecka nie chce ...

Cytat:
BeautifulLie bardzo mi przykro z powodu sytuacji, ktora Cie spotkala Dziewczyny juz wyrazily swoje zdanie, ja mam dokladnie takie samo wiec nie bede sie powtarzac Trzymaj sie, dzielna kobitka z Ciebie

Witam po świętach u mnie wiadomo jak było. dzisiaj ide na mieszkanie żeby dokończyć się pakować, co ma być to będzie ehh
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 11:23   #1520
czbasia
Zakorzenienie

Cześć mamuśki:
Świeta swieta i po swietach. Masa przygotowan i sprzątania a teraz znowu sprzątanie Ale dobrze, że już po bo tylko cistami się żywiłam… Wstałam dopiero a na śnaidanei znowu ciasto zjadłam Na wagę nawet nie wchodzę..

BeautifulLie Tobie nawet brewka nie powinna drgnąć z nerwów po tym idiocie. Dobrze zrobiłaś i przekonasz się za jakiś czas jak będziecie z maleństwem żyć sobie spokojnie. A ex pożałuje jeszcze nie raz, po pierwsze będzie musiał płacić na dziecko (załatw to w miare szybko najlepiej sądownie a jak koniecznie chcesz to ugoda ale koniecznie notarialna-chociaż ja nie liczyłabym na jego dobra wolę-musicie sie zabezpieczyć finansowo) i nie powie już że to czy to jest jego. Nosz cholera miałąś takie samo prawo do mieszkanai jak on. Pracowałaś tyle że w domu, Zresztą sam teraz zobaczy co to za praca i przekona się że cięższa niż 8 godzin na etacie. I dobrze!!!! A Ty musisz być silna i stanowcza. Podejrzewam, ze za jakiś czas będzie Cie błagał żebyś wróciła-przekona sie jak cieżko bez Ciebie- ale Ty przy podejmowaniu dec nigdy nie zapomnij o jego zachowaniu i przykrych słowach...

Zmykam chałupę ogarnąć bo burdel na kółkach mam..
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 11:23   #1521
margo80
Zakorzenienie

Side - dzięki za cynk, nie byliśmy w Bajce po remoncie, moze kiedyś się wybierzemy. Na razie bardziej pasuje nam CC, bo mam zniżkę nauczycielska i przy okazji wypadu do kina zawsze też oblecimy galerie

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 11:24   #1522
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
koziemleko jak Twoj wzrok ?? dziwne to, ja tez tak mam czasami ale to trzyma na szczescie tylko chwilke
Ja się już dawno nie czułam tak fatalnie jak dzisiaj Ciągle smarkam, mam zatkane zatoki, nie mogę oddychać, okropnie boli mnie głowa. Brałam już nawet apap, ale nie wiele pomógł. Zrobiłam sobie ciepły okład z wygrzanej żelazkiem pieluszki, ale bardzo szybko wystygła, a nie chce mi się chodzić do żelazka

Wzrok na razie bez zmian, może to też od zatok? Rovamycine, którą biorę na tokso jest też podobno na zapalenie zatok. Nooo... ciekawe skąd mi się to wzieło jak tyle czasu jestem na antybiotyku. Jak ja to wyleczę

Cytat:

Chyba spore miałaś to akwarium skoro łóżeczko tam się zmieści Mi też by było szkoda, dobrze, że masz komu oddać

Ja żeby wstawić łóżeczko muszę wywieść biurko, więc też pewnie pół pokoju przemebluje

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ehhh Ja nie mam komu mojego akwarium oddać , a nawet jak bym miała to mąż się nie zgodzi mimo że to Ja tylko o nie dbam. Lubię moje rybcie, ale już mnie męczą, poza tym mamy akwarium blisko łóżka i musiałam się przyzwyczaić do buczenia filtra

Właśnie przyjechało mi łóżeczko i materacyk .
Zamówiłam na stronie pieluchowo.com i powiem Wam, że strasznie polecam obsługę .
Mój mąż uparł się na białe łóżeczko upatrzyliśmy w świecie dziecka Radek VIII z szufladą ale było w cenie 509zł plus czas realizacji do 4 tyg roboczych. Czyli musiałabym do lutego czekać a trzeba minimum 2 tyg wietrzyć nowe łóżeczko. No to znalazłam w necie za 412zł zadzwoniłam i babeczka mnie uszczęśliwiła bo mieli akurat jedno na stanie. Zamówiłam jeszcze materacyk i jakieś duperele by wysyłka była gratis . Zamówienie złożyłam 23.12 a babeczka dzwoni do mnie w wigilię rano że ona wie że mi na czasie realizacji zależy więc wyśle mi to dzisiaj kurierem i to DPD a nie GLS (bo szybciej) i zmieni materacyk na lepszy taki ze zdejmowanym pokrowcem .Mega fajna obsługa, a mi tylko zależało by max do 10.01 doszło .
No jestem pod wrażeniem

Taka mała rada dla dziewczyn które chcą kupić łóżeczko, rozejrzyjcie się wcześniej za nim bo czasy realizacji bywają do 4tyg. , a łóżeczko musi trochę postać by ten zapach nowości się ulotnił
Pokaż to łóżeczko
Ale super, że jeszcze gdzieś zdarza się taka obsługa.
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 11:25   #1523
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja tez lozeczko przez internet bede zamawiala - upatrzylam juz sobie na allegro caly komplet z posciela, itp
Ale tez chyba w styczniu zamowie - dzisiaj jedziemy poogladac wozki.
Moze uda sie cos zamowic :
A jakie bedziesz zamawiać? Ja też właśnei o komplecie z allegro myslalam..
Stary 2013-12-27, 11:27   #1524
bebe97
Wtajemniczenie

Melduję sie po glukozie.
Zdziwiłam sie, bo jak pamietam z pierwszej ciązy, byłam kłuta dwa razy przed i po, i czekałam godzinę. A teraz najpierw było kłucie w palec, potem z żyły, wypiłam to okropieństwo i czekałam 2 godziny na kolejne kłucie Na szczęście miałam książkę, a kanapa w poczekalni była wygodna to zdrzemnęłam się trochę Mała naprawdę jest słodka dziewuszka, bo po glukozie fikała jak szalona podczas gdy ja walczyłam, aby nie zwymiotowac.

Teraz najem się ciasta do syta, zrobię Marcelowi inhalacje i musze odespać, bo mi w nocy małż spać nie dał jak dobrze mieć w ciąży dziecko juz podchowane, ja sobie kimnę , a synio grzecznie sie pobawi nie budząc mnie

Koziemleko przydałyby ci się naświetlania na te zatoki, masz w domu lampę?
Hm tylko czy w ciązy wolno jej używać?

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-12-27 o 11:29
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 11:31   #1525
BeautifulLie
Zadomowienie

Czbasia uwierz, że nawet jeżeli się opamięta to po tym wszystkim już napewno nie wrócę a pismo do sądu złożę pewnie w styczniu albo w lutym jak to wszystko się uspokoi. zrobię mu taką niespodziewankę bo myśli, że jest bezkarny a to się chłopaczyna zdziwi na co mnie stać

bebe to miałaś aż 3 kłucia? dużo jak na mój łebek... ja miałam 2: przed wypiciem i 2 godziny po, chyba, że to indywidualna sprawa laboratorium

Edytowane przez BeautifulLie
Czas edycji: 2013-12-27 o 11:34
Stary 2013-12-27, 11:33   #1526
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Melduję sie po glukozie.
Zdziwiłam sie, bo jak pamietam z pierwszej ciązy, byłam kłuta dwa razy przed i po, i czekałam godzinę. A teraz najpierw było kłucie w palec, potem z żyły, wypiłam to okropieństwo i czekałam 2 godziny na kolejne kłucie Na szczęście miałam książkę, a kanapa w poczekalni była wygodna to zdrzemnęłam się trochę Mała naprawdę jest słodka dziewuszka, bo po glukozie fikała jak szalona podczas gdy ja walczyłam, aby nie zwymiotowac.

Teraz najem się ciasta do syta, zrobię Marcelowi inhalacje i musze odespać, bo mi w nocy małż spać nie dał jak dobrze mieć w ciąży dziecko juz podchowane, ja sobie kimnę , a synio grzecznie sie pobawi nie budząc mnie

Koziemleko przydałyby ci się naświetlania na te zatoki, masz w domu lampę?
Hm tylko czy w ciązy wolno jej używać?
Dobrze, że glukozę masz za sobą Kiedy wyniki?
Niestety nie mam lampy do naświetlań, może rzucę sobie termofor, ale nie wiem czy się od niego nie uduszę jak mi przygniecie twarz
Robiłam już sobie też parówki z rumianku, ale chyba nie pomagają
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 11:37   #1527
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Pokaż to łóżeczko
Ale super, że jeszcze gdzieś zdarza się taka obsługa.
Mąż wróci z pracy to złoży wloze pościel i zrobie Wam fote

Cytat:
Czbasia uwierz, że nawet jeżeli się opamięta to po tym wszystkim już napewno nie wrócę a pismo do sądu złożę pewnie w styczniu albo w lutym jak to wszystko się uspokoi. zrobię mu taką niespodziewankę bo myśli, że jest bezkarny a to się chłopaczyna zdziwi na co mnie stać
Najlepiej zrób mu prezent na walentynki w postaci takiego pisma

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
Stary 2013-12-27, 11:40   #1528
BeautifulLie
Zadomowienie

Kate szatański pomysł ale jak dla mnie bomba :a dmin: musiałam aż te emotki powstawiać xD
Stary 2013-12-27, 11:41   #1529
ag9
Zadomowienie

Witam się po świętach. Cały dzień wczoraj nie miałam internetu, dopiero dzisiaj was nadrobiłam.
Mam nadzieję że szybko was te choróbska opuszczą.

Mój junior chyba trenuje jakieś zapasy w brzuchu, od kilku dni wypina się i skacze. Dzisiaj popołudniu mamy usg, już nie mogę się doczekać.
Stary 2013-12-27, 11:48   #1530
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
bebe to miałaś aż 3 kłucia? dużo jak na mój łebek... ja miałam 2: przed wypiciem i 2 godziny po, chyba, że to indywidualna sprawa laboratorium
Ja też 3 miałam Przed, godzinę po i dwie godz po)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości