|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
marieee ja mam podobnie idę i nagle jakby mi ktoś igłe wbijał w pochwę i tyłek, trzyma chwilkę i puszcza. zdarzyło mi się w sklepie, chowałam się za tż bo minę robiłam przy tym dosadną!
Dziś spokój z tym, ale mnie coś takiego spotyka od ponad tygodnia. W każdym razie nie przypomina to bóli miesiączkowych, bo te nazwałabym mocnymi i tępymi, a te są ostre nagłe, własnie jakby ktoś mnie prądem potraktował. Czasami mnie rwie w pachwinach i promieniuje od tyłka, nie umiem się wtedy zbytnio wyprostować, wczoraj myślałam, że coś się dzieje, bo brzuch twardniał, dół bolał i przechodziło, ale ani w tym regularności, ani konkretnego bólu. dupa dupa dupa.
|
#662 |
|
Rozeznanie
|
Le La, opis mega wzruszajacy, ale przyznam, ze mnie troche przestraszył. Dobrze, ze jesteś już po i wszystko zakończyło sie szczęśliwie.
Ja dziś mam dzień lenia poswiatecznego. Nic nie robię od rana i brak mi sił na cokolwiek. Zrobiłam sobie kawę, moze mnie pobudzi. Ja nie wiem jak ja sie zbiorę na ten porod ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#663 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a teściowa to juz w ogóle szaleje hehe i baaaaaaardzo dobrze.[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44302144] Mogę do tego dorzucić pyszny serniczek i kawałek piernika z przepisu lolity (genialny!!) ![]() Uciekam zaraz na wizytę do lekarza, trzymajcie kciukasy!![/QUOTE] Cytat:
![]() Justien ![]() Cytat:
śliczny okrąglutki brzusio |
|||
|
|
|
#664 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślę, że coś popuściłam podczas parcia, ale nie bardzo się tym przejęłam a i położna też bardzo dyskretna była, mały był czysty, więc jest ok. Uwierz w takim bólu to masz gdzieś czy popuścisz cokolwiek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brzuch cudowny, a fryzurę masz śliczną ![]() Ślicznie i slodko wyglądacie ![]() Cytat:
![]() To teraz moje spostrzeżenia i uwagi: - Wkładki laktacyjne idą mi jak burza, mam bardzo dużo pokarmu mimo, że nawał się skończył. - Dwa biustonosze do karmienia to dla mnie za mało przy mojej ilości pokarmu, piorę je co dziennie lub co drugi dzień bo są całe zalane w mleku. Musiałam kupić jeszcze dwa biustonosze dodatkowo. Pewnie jeszcze dwa kupie na początku stycznia. - Przestałam brac Marcela na ręce jak tylko "kwęknie" stwierdziłam, że jak go tak nauczę to będę mieć przerąbane. Teraz czasami nawet popłacze i sam sie uspokaja a ja nie podnoszę go, oczywiscie jesli wiem ze nie jest glodny i ma czystą pieluszkę. To jest żywa istotka i musi sobie poplakac i pokwękać. - Ubranek nie prasuję, po upraniu wieszam równiutko i schną ładnie, składam i chowam do komody. Za dużo roboty by mi schodziło z prasowaniem ![]() - Pępowinę przemywałam uwaga: zwykłą wódką Żołądkową Deluxe, nic się nie działo i ładnie odpadł. Dziewczyny, które niedawno rodziły: jak u Was z nawałem? |
|||||
|
|
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Witam się z trochę lepszym samopoczuciem. Choróbsko chyba powoli mi odpuszcza nareszcie.
LeLa świetny opis - pomimo tego wszystkiego też pełny pozytywnych emocji. Ale jak napisałas o reakcji męża na widok tej krwi i jak do tej pory to przeżywa nie wytrzymałam. Życzę dużo zdrówka całej Waszej trójce ![]() Do dziewczyn które rodziły mam pytanie - jak to jest z tą ruchliwością dziecia przed ? Mityczny spokoj, czy wcale nie ? I czop - zawsze przezroczysty? Czy może być biały ? Bo u mnie dosyć mokro od początków, ale tak dużo białego śluzu jak dziś to jeszcze nie było. Jest lepkie, bezzapachowe i lekko ciągnące (ale to nie słynne owulacyjne kurze białko) :p
|
#666 |
|
Gang Iren
|
Wiecie co?
Chciałabym już wiosnę. Żeby ta zima jeszcze była jakaś ładna. Wolałabym śnieg i takie zdrowe,mroźne powietrze od tych ciągłych wichur i deszczu. Ta pogoda nastraja mnie depresyjnie. Idę wypić kakao. O! ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Ja zbytnio w ruchach przed porodem nie zaobserwowałam zmiany. Za to miałam przypływ energii i wszystko chciałam mieć zrobione. Ale w sumie to ja już miałam termin wyznaczony na wywoływanie porodu,więc nie wiem czy to jest miarodajne...
|
#667 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Ale podobno w tym roku w PL też święta nie były białe i plucha koszmarna?
|
|
#668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czasem w nocy to aż się wzdrygnę. A mąż czuwa a nie spi, i zaraz pytanie, czy wszystko ok. Zuza wystawiła właśnie tyłek ![]() Mam krzywy, kwadratowy brzuch ![]()
|
|
#669 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i jeszcze raz napisz o rzekomym doopsku ...przecież Ty masz zgrabny brzuszek i tyłek Cytat:
Moja mała też czasem kręci się jak szalona, a ma takie dni, że jest spokojniejsza. Chociaż jak będzie Cię bardzo niepokoiło, może lepiej sprawdzić. Ślicznie ![]() Cytat:
No nie może mnie opuścić obawa o parcie z "goownianą" niespodzianką ...nawet jak zapewniacie, że nie zwraca się na to uwagi. Pytałam dwóch koleżanek, to mówiły, że w naszym szpitalu nie robili im lewatywy.P.s. Ja Cię chyba wynajmę na dni kiedy będę miała doła No i jakby mogło być inaczej ...czytając rozwyłam się Nawet nie chcę myśleć co Twój mąż przeżywał i w ogóle bardzo pięknie podsumował. Jego postawa na medal. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło Cytat:
O nie, teraz "goowniane" myśli mnie całkiem nie opuszczą
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, a przez Ciebie.. musze sobie własnie iść kakao zrobić.
A...... i dziewczyny super wyglądacie!!!
|
#671 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Witam się poświątecznie i tradycyjnie po nocce nieprzespanej. Od wczoraj po południu bolał mnie brzuch mocno, tak jakby od zaparcia (ale w kibelku byłam kilka razy, bez biegunki), potem spinał się tak dość mocno jak na @ i tak było do 5 rano. Miałam już nadzieję, że coś się zaczyna, ale niestety nie-wszystko się uspokoiło. Kurczę, to czekanie w napięciu do grobu mnie wpędzi!
Nogi nadal spuchnięte, ciśnienie w górnej granicy normy, ale czuję się dobrze, jutro idę do lab zrobić mocz, czy białka nie ma, a poniedziałek KTG i wizyta u ginki i czuje dusza moja, że już będzie szpital do samego porodu. Cytat:
Chyba nie miałam po prostu siły... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#672 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() No właśnie w Pl to samo. Tak bym poszła się dotlenić. Eryk też mniej świruje jak się wyhasa na dworze,ale wiatr taki,że aż strach,co by nas nie porwało. Smacznego.Moje jest pycha
|
|
#673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:pala :
|
|
#674 |
|
Rozeznanie
|
Le La Twój spokój i opanowanie w opisie porodu bardzo mi zaimponował - chciałabym mieć juz to za sobą...
Ja zaczynam czuć się już tak ociężale, że szok, brzuch chodzi mi jak glutek na boki, też czuję jakby te igły w pochwie i tyłku następna wizyta 3 stycznia, "ustaliliśmy" z TŻem, że fanie by było dotrwać do tego stycznia ale jeśli chodzi o moje samopoczucie i przeczucie to nie wiem wszystko mi mówi, że organizm się szykuje
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mi od paru dni zaczęło robić się wilgotniej, tam na dole tz. miałam taką gęstą białą wydzielinę a teraz ona jest taka luźniejsza tz. wygląda jak biały kisiel ale tylko tak trochę, z rana było sucho a teraz się pojawiło i tak już od paru dni zauważyłam...ciągle taki sam
![]() A to kłucie w kroku też mam, jakby mi ktoś igłę wbijał
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Evi mi pomaga trzymanie nóg wyżej . Naprawdę dziś mam super nogi !
A w nocy mam pod prześcieradłem położony złożony koc więc cała noc też mam nogi wyżej i jest naprawdę poprawa . Jeszcze położna kazała wcinać seler naciowy i zrezygnować z soli ponoć to też pomaga na opuchliznę |
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
ja też- czekoladę milkę sobie zrobię, a co! EDIT: dupa nie ma mleka do czekolady
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-12-27 o 15:13 |
|
|
|
#678 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szok!!
|
|
|
#679 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Też tak mam. I dochodzę do wniosku,że nawet jeszcze w tym roku mogę rodzić,już tak mi się nie chce czekać. A coś czuję,że jak z Erykiem przeterminuje się o 2 tyg...
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Witam się dziś niemrawo, bo jakieś zmęczenie mnie dziś dopadło. Niby w święta taki wypoczynek, a ja właśnie zmęczona jestem tym siedzeniem na pupie jak przyklejona i wciąganiem paszy, ledwo się zebrałam do nadrobienia wątku i pisania. Na początek gratulacje mezaga Fajnie że dzieciaczki w sumie same sobie datę przyjścia na świat wybrały.I spóźnione życzenia lekkich porodów i grzecznych dzieci dla gosi i milki ![]() maruda mam nadzieję że tyle dobrych myśli jakie ślemy z mężem i jakie ślą dziewczyny z forum jakoś przechyli szalę i kolejne badania pokażą lepsze wyniki. Perfuzja dobrze że udało się z karmieniem, dzięki jeszcze raz za wszystkie informacje o szpitalu Tam dwa wejścia właśnie były. Aż dziwnie się poczułam jak zestawiłam w głowie "moja dziecięca przychodnia" i fakt że niedługo jak gdzieś będę chodzić to z własnym dzieckiem
|
|
|
|
#681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozatym, ja dzisiaj zaczynam 33 tydzień, powtarzam sobie jak mantrę, że za wcześnie na czop
|
|
#682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
póki co sobie to daruje i poczekam do nowego roku i wtedy pójdę do lekarki (bo póki co przychodnia zamknięta)
|
|
|
#683 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czop - hmm u mnie to się sączyło coś już ze dwa tyg. przed porodem raz biała wydzielina, raz przezroczysty śluz, później woda lekko ![]() Cytat:
![]() Uwaga: Testuje wkładki laktacyjne wielorazowego użytku, właśnie TŻ wrócił z miasta i mi kupił. |
||
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki czy któras kupiła może biustonosz tej firmy? http://allegro.pl/biustonosz-ciazowy...803174866.html
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-12-27 o 15:35 |
|
|
|
#685 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jeśli cię to uspokoi , ja bym pojechała, bo twoje nerwy tez dobrze nie robią. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() śliczny Cytat:
Przy czytaniu zakręciła mi się łezka, Le La jesteś bardzo dzielna i twój mąż tak samo. Nie wyobrażam sobie co on przeżył i ty jak się dowiedziałaś co się stało. Mam nadzieję ,że po tak ciężkim początku, dalej będzie już zawsze z górki Cytat:
. Co prawda zaparć nie mam , ale rozwolnienia tez po takim żarciu nie dostałam A ja przebrałam już 2gi raz bluzkę bo mi cycek przecieka, a wkładek nie włożę w stanik,bo nie chodzę w nim po domu bo mi nie wygodnie. Z TŻ za to stwierdziłam ,że mleka dzisiaj nie kupujemy,bo po co, mamy darmowe w domu, wystarczy tylko trochę podoić
|
||||||
|
|
|
#686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli to rzeczywiście profilaktyka, to chyba lepiej zwykły probiotyk dowcipny brać...
|
|
|
#687 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wg mnie ma za małe dziurki na sutki.Cytat:
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ze sprzataniem to chyba bym nie zauwazyla zmiany. Sprzatanie w szafkach mnie odpreza.... serio przed waznymi wydarzeniami wszytkie ubrania ukladalam kolorolystycznie w szafie
wiecznie latam z mopem i scierka. Tz ma nerwy na mnie BO ILE MOZNA SPRZATAC ?!?!?!?! Jego nawet drazni jak ja sprzatam.... bo przesadzam wg niego. Ja sie musze czuc dobrze no.Lewatywa i inne posrane tematy, ja planowalam sama zrobic, ale jeszcze 6 dni do szpitala pewnie zrobia mi tam. Polozne radzily sie zgodzic i nie wstydzic dla nich to normalka. Co do wagi - u mnie wzrost 2 tyg i 2 kg wczesniej nie tylam wcale a tu siup. Ale puchne, co czuje po dloniach i stopach i cycki mam nabrzmiale Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#690 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie miałam go,ale w sklepie w którym pracowałam w Polsce one się bardzo ładnie sprzedawały,kobiety kupowały jeden i przychodziły dokupić jeszcze,więc myslę,że były dobre.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

Mogę do tego dorzucić pyszny serniczek i kawałek piernika z przepisu lolity (genialny!!) 

po czymś takim zażądam cesarki bo się ze wstydu spalę chyba
Nawet nie chcę myśleć co Twój mąż przeżywał i w ogóle bardzo pięknie podsumował. Jego postawa na medal. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło
O nie, teraz "goowniane" myśli mnie całkiem nie opuszczą

Wg mnie ma za małe dziurki na sutki.