Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-27, 14:28   #2041
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
hej Kochane

Kasian dobrze, że Hania już normalnie spała A u nas było dokładnie to samo. Dwie noce u dziadków nie były najlepsze. Problemy z zasypianiem, budziła się w nocy kilka razy...a dziś już u siebie w łóżeczku..i wszystko wróciło do normy
A co do końcówki ciąży to potwierdzam. Dla mnie tez była straszna...okropnie się wtedy wszystko ciągnie i dłuży.

Dziewczyny czy te wyprzedaże są we wszystkich sklepach?
Tylko tak myślę co ja bym mogła kupić... Ciuchy to trochę bez sensu...bo i tak teraz się w nic nie mieszczę normalnego bo brzuch..więc szkoda trochę, bo co ja kupie? ..Ehh..rok temu na wyprzedażach tez nie mogłam poszaleć..
No zobaczymy jak u nas będzie z wieczornym zasypianiem, bo wczoraj było najgorzej ze wszystkich dni od 19 do 20.40 - dawno takiego czegoś nie było, ja już szału dostawałam jak po 40 odłożeniu jej znowu wstawała i znowu reaktywacja i wszystko od nowa w kółko

Właśnie ja też się zastanawiam czy jest sens jechać coś kupować.. fakt, że spodnie ciążowe będę musiała kupić, no i ze dwie bluzki jakieś by się przydały, to można by skorzystać z wyprzedaży, ale czy mi się chce.. zresztą mi zawsze ciężko coś dostać na wyprzedażach w moim rozmiarze 38-40, bo wszystko jest albo malutkie albo za duże

No chyba, że Hanię obkupię i zapewne tak to się skończy o ile dziecięce też są poprzeceniane.

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

no domyślam się, że pod koniec to już ciężko jest.... Ale na razie nie chcę o tym myśleć :P cieszmy się tą chwilą
Masz rację niepotrzebnie wyprzedzam fakty

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Fuck... Gardło zaczyna mnie boleć... Chyba moja kochana teściowa prądkowała w Wigilię... Idę zaraz płukać roztworem z soli, bo nie chcę się rozłożyć...
No to płucz płucz, nie ma na co czekać.. chociaż ja to akurat czekam aż mnie rozłoży, bo mąż chory cały czas oby się tylko Hanka nie zaraziła.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Kasian złożymy się na odrzutowca .
O i to jest świetna myśl, a że wyprzedaże poświąteczne teraz to może taniej gdzieś znajdziemy...

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
A ja się zapomniałam pochwalić, że u Nas wczoraj się zaczął 18 tydzień, czyli 5 msc??

Gratuluję rozpoczętych tygodni i miesięcy
Faktycznie! Ja też zaczęłam 5 miesiąc w środę

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Mam małe pytanie.
Jeśli się przetnie nożykiem palec. Dajmy na to głęboko, no tak do kości, rana mała około 8-10 mm ale głęboka, nieszarpana tylko przecieta i lekko rozszerzona i krwawi, ale znośnie. To to samo porzestanie krwawić czy raczej trzeba ruszyć dupę i iść to zszyć?
Ja bym chyba pojechała tak jak dziewczyny mówią... no chociaż to zależy od osoby, bo niektórym się zagoi bez szycia tak jak Vampirka napisała.

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Wróciłam. Byłam w tesco. Szału nie było. Jest promocja na garnki, chyba wszystkie za pół ceny, to sobie 1 wzięłam, przecenione sporo są też ubrania, ale ciążowych i tak nie było. Wzięłam sobie tylko 2 takie dłuższe podkoszulki, za 15zł/szt. Dość duże są też przeceny ubranek dziecięcych, takich wiosennych/letnich ale nie śpioszków... i te ubranak nawet jak przecenione to są masakrycznie drogie Poza tym było 30% na m.in. ręczniki, ale to też w pepco normalnie kosztuje połowę z tego co teraz. Tak sobie myślę, by jeszcze do pepco pojechać... też nie mogę usiedzieć...
No i w odzieżowych widziałam na wystawach, że spor wyprzedaże, ale tez tam nie zaglądałam, bo po co
A Ty tak nie szalej kobito, bo zaraz znowu brzuszek da znać. Byłaś w tym tesco to już pepco sobie odpuść, jutro też czynne

Mój tata poszedł z Hanią na spacer, ja zjadłam barszczyk z uszkami teraz sobie otworzyłam okienko, bo tak ciepło tu u nas.. zrobiłam też zaraz porządek w zabawkach, bo po świętach i wizytach dzieciaków oczywiście wszystko wymieszane - a ja musze miec porządek - książeczki w książeczkach, naczynia w naczyniach, lalki w lalkach, grzechotki w grzechotkach itp

Strasznie mi się chce pić dzisiaj w ogóle
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 14:39   #2042
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

No to my teraz byliśmy ale tak na szybko zA konkretami z tż i obkupił się on wreszcie buty zimowe kupil :p i zakupy firmowe na koniec roku a ja nie dostałam pościeli po którą specjalnie go wyciągnęłam :p teraz biedny lata kablówke załatwiać bo jakieś mega podwyżki od stycznia wymyślili :/

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 14:46   #2043
Ramona_85
Zakorzenienie

Witam kochane mamusie po świętach
teraz dopiero mam czas napisać
w domu nadal remont, czyli cd bałaganu, ale przynajmniej teraz odpoczywam
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 14:51   #2044
gosius91
Zakorzenienie

Ufff - a ja skonczyłam sprzatac I nawet psa podciełam troche bo zarosł i wszystko sie kleiło do niego - oczywiscie, nie dał sie tak jakbysmy sobie tego zyczyli.. wieczorem dokoncze dzieło szatana

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 15:26   #2045
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam się i ja po świątecznym obżarstwie dobrze, że już koniec tego

dziś jakiś ponury ten dzień. lenia mam takiego ze hoho..
Mąż poszedł na spacer z Igusią to jest chwilka spokoju bo dziś ją energią rozpiera

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 15:32   #2046
beatusia10
Wtajemniczenie

witam Mamusie u Nas też święta minęły spokojnie, ale strasznie szybko ogólnie wszyscy mnie komplementowali, ale były też głosy czy naprawdę w ciąży jestem, bo na twarzy wręcz schudłam, a brzuszek niezbyt okazały.. z czego się bardzo cieszę najlepszy był wczoraj wieczorem mój mąż, mówi do mnie: "ale masz brzuch", na co moi rodzice strasznie się zbulwersowali i stwierdzili, że jak na koniec 5. m-ca to mam maleńki brzuszek i nawet moja mama miała na tym etapie dużo większy brzuch (a moja mama jest generalnie drobniutka i niższa ode mnie 10cm).. no więc oczywiście miód na moje serce ale za to, żeby nie było za dobrze, to wczoraj mój rozbójnik cały dzień dawał popalić- najpierw kopał po pęcherzu, a wieczorem tak się wcisnął pod wątrobę, że prawie płakałam z bólu straszne uczucie.. i z tego powodu zaczęłam się obawiać dalszych etapów ciąży..

ale wiecie co, dziewczyny? muszę Wam coś powiedzieć, bo tak normalnie, to wstyd mi się komuś do tego przyznać.. tak czytam, jak piszecie, że nie możecie się doczekać aż weźmiecie swe maleństwa w ramiona.. a ja tak nie mam. powiem więcej, ta myśl jest dla mnie przerażająca i nawet nie chcę o tym myśleć... chciałam bardzo mieć dziecko, ale jak się dowiedziałam o ciąży to chyba ze 3 dni płakałam.. jest to dla mnie tak niezrozumiałe, że szok. z biegiem czasu jakoś ogarnęłam te uczucia i zaczęłam się cieszyć ciążą, ale teraz przy okazji świąt co chwilę słyszałam teksty: "za rok będzie z nami maleństwo", itd. i myśl o faktycznej obecności dziecka mnie przeraża.. nie chodzi tu o poród, bo tego jakoś w ogóle się nie obawiam, wiem, że miło nie będzie, jednak jakoś to przeżyję i tyle. ale przeraża mnie wizja tych nieprzespanych nocy, ciągłego płaczu, którego nie będę potrafiła odczytać właściwie, zmieniania pieluch co 2 godziny, boję się, że to wszystko odbije się bardzo na naszym małżeństwie, że nie będę umiała dobrze wychować tego dziecka, że nie poradzimy sobie finansowo.. milion obaw... i tak mnie to trochę przytłacza, że mam taką czarną wizję macierzyństwa.. o którym tak marzyłam.. przepraszam, za te moje żale, mam nadzieję, że nie zepsuję nikomu nastroju..

a tak abstrahując od tematu, to Nikki, wpisz proszę imię Naszego synka: Patryk
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 15:36   #2047
monijaaa
Zadomowienie

Ja zaraz koncze prace i spadam do domku, wyciagne tzeta na jakis spacer wieczorowa pora

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 15:48   #2048
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość

Beatusia ładne imię, a jednak
nie martw, się instynkt przychodzi po porodzie, nawet się nie spodziewasz, jak się zakochasz w swoim szkrabie
Stary 2013-12-27, 16:34   #2049
Zytus
Rozeznanie

Jej,jakie tu pustki.
Piszcie cos,bo sama w domu jestem i nie mam co robic.
Dziecko u baby, tz gdzies pojechał a ja juz wszystko w necie przejrzałam. Nie lubie sama siedziec jak juz ciemno za oknem, bo ciągle mi sie wydaje że cos slysze
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 16:50   #2050
asia27100
Zakorzenienie

mój tż w kinie na hobbicie

chyba pojde robic bigos z mama na sylwestra

dzis kompletnie nic nie mam porobione w domu, tzn cos tam tz odkurzyl, ja reczniki wyprałam no ale ile to czasu zajęło.... za to wciagnelam się w watek mam styczniowo-lutowych, bo powoli się już rozpakowują i niektore porody tam przerazają...

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 16:53   #2051
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:

ale wiecie co, dziewczyny? muszę Wam coś powiedzieć, bo tak normalnie, to wstyd mi się komuś do tego przyznać.. tak czytam, jak piszecie, że nie możecie się doczekać aż weźmiecie swe maleństwa w ramiona.. a ja tak nie mam. powiem więcej, ta myśl jest dla mnie przerażająca i nawet nie chcę o tym myśleć... chciałam bardzo mieć dziecko, ale jak się dowiedziałam o ciąży to chyba ze 3 dni płakałam.. jest to dla mnie tak niezrozumiałe, że szok. z biegiem czasu jakoś ogarnęłam te uczucia i zaczęłam się cieszyć ciążą, ale teraz przy okazji świąt co chwilę słyszałam teksty: "za rok będzie z nami maleństwo", itd. i myśl o faktycznej obecności dziecka mnie przeraża.. nie chodzi tu o poród, bo tego jakoś w ogóle się nie obawiam, wiem, że miło nie będzie, jednak jakoś to przeżyję i tyle. ale przeraża mnie wizja tych nieprzespanych nocy, ciągłego płaczu, którego nie będę potrafiła odczytać właściwie, zmieniania pieluch co 2 godziny, boję się, że to wszystko odbije się bardzo na naszym małżeństwie, że nie będę umiała dobrze wychować tego dziecka, że nie poradzimy sobie finansowo.. milion obaw... i tak mnie to trochę przytłacza, że mam taką czarną wizję macierzyństwa.. o którym tak marzyłam.. przepraszam, za te moje żale, mam nadzieję, że nie zepsuję nikomu nastroju..

ja tez ciesze sie z ciazy,była planowana,ale nie wyobrażam sobie jak to bedzie jak sie małe urodzi... nie ogarniam tego
leze czasem i mysle jak to będzie,teraz takie wszystko już ,,ogarniete'' córa do szkoły,rano spacer z psem,potem obiad i leniuchowanie,a jak bedzie dziecko to całe życie wywróci sie do gory nogami
Ale mysle ze to wywrócone zycie bedzie ciekawsze od tego
I w nastepne swieta dzidzius bedzie miał juz 6 miesięcy i wszyscy beda mieli zajęcie bo będa bawić szkraba
wiec nie tylko ty kochana masz takie obawy

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Jej,jakie tu pustki.
Dziecko u baby, tz gdzies pojechał a ja juz wszystko w necie przejrzałam. Nie lubie sama siedziec jak juz ciemno za oknem, bo ciągle mi sie wydaje że cos slysze
tez jestem sama,córa szaleje na dworze,mąz u kolegi a ja czekam na siostrę az dojedzie do mnie
Stary 2013-12-27, 16:58   #2052
principessina
Zakorzenienie

Hej Mamusie u mnie dzis istnie wiosenny dzien, ale widzialam ze w Pl tez jest dosc cieplo jak na te pore roku

Cytat:
princi, a dopiero co narzekałas że brzuszka nie masz, a juz taki sliczny sie pojawil
a teraz po obzarstwie jaki wyskoczyl

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hehe, nie nie to nie moja
a co to za drapak?!

Cytat:
Jej,jakie tu pustki.
to zapewne duchy

umowilam sie na usg polowkowe na 23 stycznia
Stary 2013-12-27, 17:27   #2053
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz już co ugotujesz? My idziemy z TŻ do Jego kolegi, ale to ja będę musiała coś zrobić... na pewno zrobię jakąś sałatkę, ale chciałam jeszcze zrobić coś mięsnego, co się fajnie je przez parę godzin... pałki już mi się dawno przejadły i nie wiem co jeszcze może być...
A poza tym co zrobię to będą chipsy i orzeszki - specjalność kolegi i TŻ
może ja coś podpowiem: małe kotlety mielone ze słonecznikiem/pieczarkami; nuggetsy z kurczaka; jajka faszerowane szynką; pieczarki faszerowane jajkiem; koreczki lub małe kanapeczki (tu wszelka dowolność w kombinacjach)
Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny czytam codziennie ale pisac nie mam kiedy. Wczorwj rozpoczelismy 20tydz bobo kopie.
Dzis bylismy w CH, kupilam 2 pary rajstop ciazowych w hm mama i stanik. Z 75C przeskoczylam, kupilam 75D i cyc ledwo wchodzi, kolejny kupie juz 75E.
coś o tym wiem niestety: z 65e skoczyłam na 70f, ale nie sądzę czy do rozwiązania tak zostanie

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 17:33   #2054
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

to zapewne duchy

umowilam sie na usg polowkowe na 23 stycznia
Ty mnie nie strasz, bo ja rzadko siedze sama wieczorami i ciagle mam wizje że zaraz ktos mi w okno zapuka, a wtedy chyba bym w galoty ze starchu narobila
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 17:39   #2055
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
... za to wciagnelam się w watek mam styczniowo-lutowych, bo powoli się już rozpakowują i niektore porody tam przerazają...
Też zaczynam go podczytywać...

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
może ja coś podpowiem: małe kotlety mielone ze słonecznikiem/pieczarkami; nuggetsy z kurczaka; jajka faszerowane szynką; pieczarki faszerowane jajkiem; koreczki lub małe kanapeczki (tu wszelka dowolność w kombinacjach)
o, jajka są dobrym pomysłem Szybko się je robi i są smaczne. Te kotleciki też brzmią ciekawie... Zaraz poszukam jakieś przepisy i może faktycznie one

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 17:44   #2056
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
ja też szpiegujemy pełną parą

Stary 2013-12-27, 17:56   #2057
asia27100
Zakorzenienie

no... szpiegi

dziewczyny u mnie w kwestii biegania do toalety nic a nic się nie zmieniło.. mam wrazenie, ze jestem tam co 15 minut. wczoraj nawet po komunii wyszlismy z koscioła, bo musialam jechać do domu na siku... strasznie mnie to męczy......

Stary 2013-12-27, 18:06   #2058
carolyna86
Zakorzenienie

czy któraś z was, brzuchatki drogie, zapisywała się już do szkoły rodzenia? Jak to wygląda u was? Tak sobie właśnie pomyślałam że nic na ten temat nie wiem?

Stary 2013-12-27, 18:12   #2059
asia27100
Zakorzenienie

ja jeszcze nie, ale juz chyba ponad miesiac temu, więc z tych tygodniach, w których teraz jestem, zapisywala sie moja kolezankai mnie poganiała, że ponoć majówki już się zapisują.. cóż... myslalam że to troche później bede załatwiac, ledwo się przyzwyczaiłam że w ciąży jestem

Stary 2013-12-27, 18:17   #2060
asiulka_22
Zakorzenienie

Hejka. Widziałam ze pisalyscie o zakupach i wyprzedażach, ja też miałam dzisiaj jechać ale jakoś mi zeszło na sprzątaniu i obijaniu się, pomagalam jeszcze mojemu przy fakturach.
Wiec jeśli wy byłyscie to dajcie znać czy coś ciekawego jest...
Asia ja też do toalety częściej chodzę ale ja zauważam to u siebie tylko w nocy. Wcześniej nie wstałam wogole, tak teraz ze 2 razy.i rano ok 4, 5 tez musze.
Dzisiaj moje dziecko spokojne, mało puka...
Miłego wieczorku
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 18:21   #2061
asia27100
Zakorzenienie

no to ja w nocy raz ide i nad ranem, ale tego nie licze, bo normalni ludzie o tej porze już wstawaja

martwi mnie to, że nadal nie czuje ruchów. ale za to mam wrazenie, że mam rewolucję w brzuchu i czasem się zastanawiam czy to je jest własnie to. bo naprawde, nigdy nie czułam tylu różnych babelków, burczeń, czasem bardzo leciutkiego puknięcia w brzuchu, ale nie wiem czy to jest to, bo czuję to po całym totalnie brzuchu a nie tylko w podbrzuszu ( ale tam najczęściej...)

Stary 2013-12-27, 18:23   #2062
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
witam Mamusie u Nas też święta minęły spokojnie, ale strasznie szybko ogólnie wszyscy mnie komplementowali, ale były też głosy czy naprawdę w ciąży jestem, bo na twarzy wręcz schudłam, a brzuszek niezbyt okazały.. z czego się bardzo cieszę najlepszy był wczoraj wieczorem mój mąż, mówi do mnie: "ale masz brzuch", na co moi rodzice strasznie się zbulwersowali i stwierdzili, że jak na koniec 5. m-ca to mam maleńki brzuszek i nawet moja mama miała na tym etapie dużo większy brzuch (a moja mama jest generalnie drobniutka i niższa ode mnie 10cm).. no więc oczywiście miód na moje serce ale za to, żeby nie było za dobrze, to wczoraj mój rozbójnik cały dzień dawał popalić- najpierw kopał po pęcherzu, a wieczorem tak się wcisnął pod wątrobę, że prawie płakałam z bólu straszne uczucie.. i z tego powodu zaczęłam się obawiać dalszych etapów ciąży..

bardzo ładne imię. Znałam kiedyś baaardzo przyjstojnego Patryka
A co do macierzyństwa ja mam też podobne obawy do twoich, ale nie my jedne to przechodzimy i inne mamy mają się dobrze i kochają swoje dzieci - my też takie będziemy... A że nam się świat trochę do góry nogami poprzekręca no cóż

Cytat:
mój tż w kinie na hobbicie

chyba pojde robic bigos z mama na sylwestra

dzis kompletnie nic nie mam porobione w domu, tzn cos tam tz odkurzyl, ja reczniki wyprałam no ale ile to czasu zajęło.... za to wciagnelam się w watek mam styczniowo-lutowych, bo powoli się już rozpakowują i niektore porody tam przerazają...
ja też zamierzam do nich zajrzeć, tylko narazie nie miałam kiedy...
A co do porodu... to coraz częściej zastanawiam się gdzie ja będę rodziła.
Jeden szpital niedaleko mnie ma kiepską opinie, drugi ma kiepską ginekologię i położnictwo, a w tym w którym jest mój lekarz prowadzący mają podobną kiepską opiekę... I się coraz częściej zastanawiam gdzie ja urodzę ???

Cytat:
no... szpiegi

dziewczyny u mnie w kwestii biegania do toalety nic a nic się nie zmieniło.. mam wrazenie, ze jestem tam co 15 minut. wczoraj nawet po komunii wyszlismy z koscioła, bo musialam jechać do domu na siku... strasznie mnie to męczy......

U mnie jest to samo... Ciągle ganiam siku, a dziś jak szłam do teściów to z każdym krokiem chciało mi się bardziej... A jak byłam w wc tot 3 kropelki

Cytat:
czy któraś z was, brzuchatki drogie, zapisywała się już do szkoły rodzenia? Jak to wygląda u was? Tak sobie właśnie pomyślałam że nic na ten temat nie wiem?

ja się rozglądałam już nad szkołą rodzenia - i u nas jest co wtorek o 11 godzinie, jak ja mam to załatwić jak o tej porze pracujemy, a chce chodzić z mężem nie wiem kto to wymyślił.
Planuje to najpóźniej w lutym zrobić tzn zacząć chodzić.

Zmykam porobić płatności bo już po terminach

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 18:24   #2063
gosius91
Zakorzenienie

Grrr- jestem kłebkiem nerwow - wszystko mnie drazni!

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 18:25   #2064
VwVampirka
Zakorzenienie

Ciekawe jak Janeczka po wizycie... pisała rano, że czeka pod gabinetem i teraz cisza...

Cytat:
u mnie można zapisywać się od 21tc, więc ja dopiero teraz mogę. Jest to szkoła przyszpitalna i by do niej się zapisać, to trzeba być zapisanym do położnej z ich szpitala... czyli najpierw muszę wybrać położną... zrobię to na początku roku

Dzidzia szaleje, a ja zamiast się cieszyć, to się boję, że rozrabia... Za każdym razem jak tak mocniej skacze, to czuję ból w szanownej (pewnie znowu wbija się w szyjkę) i zaraz robi mi się mokro w majtkach

Oscar Wilde
Stary 2013-12-27, 18:29   #2065
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Grrr- jestem kłebkiem nerwow - wszystko mnie drazni!
co sie stało?

Stary 2013-12-27, 18:31   #2066
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja w nocy raz ide i nad ranem, ale tego nie licze, bo normalni ludzie o tej porze już wstawaja

martwi mnie to, że nadal nie czuje ruchów. ale za to mam wrazenie, że mam rewolucję w brzuchu i czasem się zastanawiam czy to je jest własnie to. bo naprawde, nigdy nie czułam tylu różnych babelków, burczeń, czasem bardzo leciutkiego puknięcia w brzuchu, ale nie wiem czy to jest to, bo czuję to po całym totalnie brzuchu a nie tylko w podbrzuszu ( ale tam najczęściej...)

na 99% to są ruchy! Gratuluję

Oscar Wilde
Stary 2013-12-27, 18:32   #2067
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie niestety nie ma szkoły rodzenia, także chodzenie tam odpada

mąż dziś kupił łóżeczko takie jakie chciałam
fakt, że używane, ale na zdjęciach z idealnym stanie i atrakcyjna cena, przewijak w komplecie, ale jestem happy, zostaje jeszcze tylko kupić materac, ale to później
Stary 2013-12-27, 18:32   #2068
asiulka_22
Zakorzenienie

Gosius91... Weź sobie ciepła kąpiel, włącz jakąś muzyczke Relaksacyjna... Jakieś dźwięki natury, ptaszki, itp. Gdyby nie nasz stan to jeszcze winko bym odrzuciła do tego.... Hehe. I. Od razu będzie Lepiej.....

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-12-27 o 18:34
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 18:38   #2069
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
[/B]na 99% to są ruchy! Gratuluję
kurde, oby! bo czytam jak was maluchy kopią a ja nie potrafie sie okreslic czy to moje rewolucje jelitowe, czy to kopniaki....

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

mąż dziś kupił łóżeczko takie jakie chciałam
fakt, że używane, ale na zdjęciach z idealnym stanie i atrakcyjna cena, przewijak w komplecie, ale jestem happy, zostaje jeszcze tylko kupić materac, ale to później
masz fotkę? no i co że używane, ważne aby spełniało swoją funkcję łóżeczko chyba bede kupować, ale mam obiecana używana chyba juz przez 10 dzieci kołyskę i nie przeszkadza mi to. tym bardziej wiem, że sie sprawdziła, a zniszczona nie jest, bo używana przez maluchy do ok. 6 m-ca

Stary 2013-12-27, 18:47   #2070
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

I ja

Zdrzemnęłam się, dawno nie spałam w dzień
Właśnie skończyłam picie kakao i oglądam film w tv, czego chcieć więcej

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości