|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Mamuśki drogie:
Żeby karp był doskonały i pierogi smakowały. Dużo szczęścia i radości, w tym dniu samych pomyślności. Prezentów i humoru dobrego, wszystkiego najlepszego! P.S. Najważniejsze!!! Spokojnej wręcz nudnej ciąży i zdrowych, pięknie rosnących dzieciaczków ![]()
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Tradycyjnie, jak co roku,
Sypią się życzenia wokół, Większość życzy świąt obfitych I prezentów znakomitych. A ja życzę, moi mili, Byście święta te spędzili Tak, jak każdy sobie marzy. Może cicho bez hałasu, Idąc na spacer do lasu, Może w gronie swoich bliskich, Jedząc karpia z jednej miski, Może gdzieś tam w ciepłym kraju Czując się jak Adam w raju, Może lepiąc gdzieś bałwana, Jeśli śniegiem ziemia zasypana. Aby wszystkie Dzieciątka zdrowo rosły
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnych świąt
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
A my dziś powiemy wszystkim
trochę się stresuję na dodatek mam dziś urodziny i imieniny szaleństwo
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Elfka to najpiękniejsze życzenia urodzinowo-imienionowe!!
Ale Cię rodzice urządzili ![]() ![]() ![]() Poza tym czuję, że dacie dziś najpiękniejszy choinkowy prezent
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, jak tam święta?
U mnie waga na plus +1,5 kg ![]() A mój chłopak ma już 400 g
|
|
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie święta w tym roku jakieś do dupy....przed wyjście na pierwszą wigilię okazało się, że ojca puścili w połowie dniówki i będzie na wigilii Wow mały już duży a dlaczego byłaś na IP ? coś się stało?U mnie dziś 17t i patrząc na kalendarz za tydzień w piątek zaczynamy 5 miesiąc szczerze mówiąc jak to zobaczyła to nie mogłam uwierzyć, że tak to już zleciało...jak do tej pory podoba mi się bycie w ciąży
|
||
|
|
|
#2018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od początku ciąży mam w sumie 3,5 kg na plusie, bo schudłam ostatnio 0,5 kg, albo wzdęcia mi po prostu minęły i dlatego ![]() Cytat:
![]() !Kurde, to tak średnio te święta Wam wyszły... Ale spokojnie, za rok będzie z Wami jeszcze okruszek, może nie będzie tyle nerw jak spojrzycie na to maleństwo O jeju, to ja jutro zaczynam 5 miesiąc!!!! Aaaaaa!!!!!!!!!!!
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko było ok, ocenił, że to albo jakieś zapalenie pęcherza albo cewki moczowej. Zlecił badanie krwi i moczu, po pół godzinie były wyniki, wszystkie dobre. Powiedział, że zmian żadnych nie ma, więc pewnie cewka moczowa. Zapisał leki, powiedział, że jakby się pogorszyło albo jakbym miała gorączkę to mam wrócić Dzisiaj już jest lepiej, biorę to co mi tam dał ![]() W ogóle teraz mam dylemat, bo rozważałam poród albo u siebie w mieście (gdzie nie dają znieczulenia tylko ew. gaz), albo wycieczkę do Trójmiasta (60 km)... Chodzę do ginki, która nie przyjmuje w żadnym szpitalu, a jak gadałam z tą koleżanką, która chodziła do tego lekarza, który mnie przyjął na IP to jednak może być pomocne mieć swojego lekarza w szpitalu... Wiem, że za mnie nie urodzi, ale przynajmniej nie zajmuje się tobą 10 różnych doktorów, z czego każdy jakąś inną decyzję podejmuje i w sumie się nie zastanawia czy to dobrze czy nie... Z tą koleżanką była taka historia, że leżała pod koniec ciąży na Patologii i chcieli jej balonik zakładać, ale ten jej lekarz zainterweniował, że nie i koniec. Co myślicie o zmianie lekarza? Ja się tylko zastanawiam, czy nie będzie krzywo patrzył, że przychodzę w połowie ciąży no i... czy pociągnie mi dalej zwolnienie
|
|
|
|
|
#2020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym zmieniła Cytat:
a ja3
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, święta zleciały i coraz bliżej poniedziałek i znów zaczynam się stresować
nie wiem już sama co mam robić, czy iść jutro gdzie indziej na usg, czy już czekać.Rodzice wiedzą już o całej sytuacji, przez święta nic nie komentowali, mówili tylko, że będzie wszystko dobrze. Także nawet nie miałam z kim porozmawiać. Niby lekarka mówiła, że jest ok i jak urośnie dzidzia i będzie serduszko to założymy kartę ciąży ( pierwszy raz o tym wspominała od początku moich wizyt). Jestem pełna obaw...z drugiej strony nic mnie nie boli ( w sensie nie mam jakichs skurczy) ani nie plamię. Musi być dobrze, przepraszam, że Wam truję, ale nie mam z kim o tym pogadać
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc,
nie mogłam zajrzec wczesnej niestety. Zyczę Wam wszystkiego najlepszego w te ostatnie godziny Świat. Nadrobie jutro bo dzis padam. |
|
|
|
#2023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej wybaczcie mi że nie złożyłam wam życzeń świątecznych
myślałam że jeszcze wpadnę na kompa ale niestety mi się nie udało.Cytat:
kochana super wiadomość ![]() Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze musi być. Lekarz dał ci nadzieję i to jest najważniejsze
|
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do gina, to zmienić możesz w każdej chwili, ale bardziej motywowałabym się tym u którego lepiej się czujesz a nie który przyjmuje w szpitalu. Dlatego, że jak trafisz ze skurczami od razu do porodu to po prostu będziesz musiała trafić na jego dyżur, żeby jego obecność w szpitalu jakoś Ci się przydała. Myślę, że ewentualnie jak by były jakieś komplikacje ciążowe i liczyłabyś na wcześniejsze położenie na oddziale to miałoby większy sens zmienianie lekarza z tego względu No, ale chwała Bogu wszystko u Ciebie okej.Mówię tak, bo przez całą pierwszą ciążę chodziłam prywatnie do gina, który przyjmował w szpitalu, w którym chciałam rodzić i chyba liczyłam na jakieś fajniejsze traktowanie. A jak pojechałam rodzić to po prostu miałam farta, że od 8 był na oddziale a i tak dużo mi to nie dało, wydaje mi się, że urodziłam w normalnych warunkach bez żadnych specjalnych pomocy itp. Kiedyś było tak, że można było ściągnąć swojego lekarza do porodu, jeżeli pracował w danym szpitalu, ale to już dawno temu ![]() Szalejemy ![]() Cytat:
|
|
#2025 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() I jak u Was po świętach? U nas bardzo dobrze Święta spędziłam miło, rodzinnie i mega wesoło Zjechała siostra z chłopakiem, brat z dziewczyną, zebraliśmy się wszystcy razem ze szwagierką jeszcze i cały pierwszy dzień świąt balowaliśmy Ja oczywiście miałam już dość siedzenia, więc co chwilę spacerki sobie urządzałam. Nie przejadłam się za bardzo, bo ze względu na wzdęcia bardzo na to uważałam. Dzidziuś niestety nie chciał dać znać czy jedzonko mu smakowało. Wiem, że to trochę za wcześnie, ale nie mogę się doczekać aż zacznie dawać znać o sobie ![]() Cytat:
No i spóźnione życzenia urodzinowo-imieninowe Przede wszystkim spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania ![]() Cytat:
, z czego udało mi się zrzucić tylko dwa, a te cztery wciąż siedziały w boczkach niestety. A teraz to nawet usłyszałam komplementy, że ogólnie wyszczuplałam, tylko brzuszek sterczy, więc jest ok Dzidziol pobiera ze mnie te moje naddatki ![]() Cytat:
![]() No i przykro mi, że święta miałaś nieco sknocone Niefajnie się najbliżsi zachowali, jeszcze w takich dniach. Cytat:
A z tym lekarzem to nie wiem. Ja wybieram pod kątem dobrego fachowca, który ma dobre opinie i dobry sprzęt. I w pierwszej i w drugiej ciąży mam lekarza, który jest najlepszy w mieście, i chodzę do niego, mimo, że nie przyjmuje w szpitalu. Z córką to w ogóle jechałam rodzić do innego miasta, 30 km ode mnie, więc i tak nie dałabym rady rodzić u swojego prowadzącego ciąże. Teraz też mam zamiar tam rodzić. Tam są najlepsi specjaliści i mimo, że nie byłam ich pacjentką to super traktowali i warunki też super. Cytat:
|
|
#2026 |
|
Zadomowienie
|
Hej
) ale teraz przyszłam po poradę a mianowicie od środy mnie gardło pobolewa i mam trochę katar, niby to nic takiego no ale ja oczywiście jestem przerażona i nie wiem czy to nie będzie miało wpływu na fasolkę, czy któraś też miała jakąś przygodę przeziębieniową w 4-5 tyg ciąży? I jeszcze zastanawiam się czy można pić herbatę z miodem czy nie bo już sama nie wiem![]() Maciejka to obie będziemy miały stresującą końcówkę roku ![]() Zubi bardzo niefajnie w te święta się rodzina zachowała, no ale niestety rodziny się nei wybiera Zubi, Fan kiedy to zleciało :confus ed:
|
|
|
|
#2027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo lubię tę moją ginkę, nigdy się na niej nie zawiodłam, nawet jak zdarzyło mi się zadzwonić w niedzielę rano, raz nie mogłam jechać do niej po L4, a skończyło mi się (byłam na Teneryfie ) to pojechał mąż i normalnie mu wypisała... Za wizytę płacę śmieszne pieniądze, bo tylko 50 zł z USG za każdym razem, gdzie u mnie prywatnie najmniej biorą stówkę... Więc chyba jednak nie będę zmieniać ![]() Cytat:
Mówię wam, od 18 tygodniach mój Mały chyba rośnie jak na drożdżach, bo sama się temu brzuchowi nie mogę nadziwić No i stuka do mnie Wczoraj nieźle szalał, dał mi znać chyba z 5 razy, a tak to jak raz dziennie zapuka to jest dobrze ![]() Cytat:
Także do łóżka odpoczywać, wygrzać się i herbatkę pić
|
|||
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja byłam przeziębiona przez 2 tyg. Niestety za mną się to trochę ciągnęło piłam dużo gorącej malinowej herbaty brałam tantum werde na katar miałam prenalen ale on akurat nie działa. No i starałam się dużo odpoczywać
|
|
#2029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz prawo sprawdzic czy wszystko ok nawet w swieta, po to są Cytat:
trzymam kciuki za wizytę |
||
|
|
|
#2030 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej poczekaj do wyznaczonej wizyty niby to kilka dni a może dużo znaczyć.Cytat:
Cytat:
![]() Co do przeziębienia to nie pomogę bo ani razu mnie nie byłam przeziębiona raz myślałam ale jednak nie ![]() No niestety taka właśnie jest rodzina mojego ojca ![]() Oj strasznie ten czas leci z jednej strony chciałabym mieć już dzieciątko po drugiej stronie brzucha a z drugiej podoba mi się bycie w ciąży ![]() Muszę dzisiaj wreszcie odebrać wyniki
|
|||
|
|
|
#2031 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny bo zaczynam panikować
![]() :pro si:
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o moja wizyte 23.12 to wszystko jest ok. Synek waży już ponad 700g, tętno 146 u/min
Wszystkie parametry w normie. Co do tych skurczy w nogach to jest wynikiem słabego krazenia które w ciazy jest jeszcze gorsze. Nie wszystkie ciezarne to mają. Mam brac 3x1 tabl asparginu, sok pomidorowy i gimanstyka stóp przed snem.Jeśli wszystko bedzie ok to do szpitala ide dopiero na poród maciejka ja bym tez zaczekala do wizyty
http://s10.suwaczek.com/20120713030123.png http://www.suwaczki.com/tickers/rolol6d8oc2wjmfi.png Edytowane przez skubana Czas edycji: 2013-12-27 o 11:59 |
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kiedy kolejna wizyta ? uu już prawie 1kg a jakie tętno miał na początku ciąży?
|
|
|
|
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
Ja po prostu jeszcze tego tak oficjalnie nie mówię tylko czekam na poniedziałkową wizytę więc pewnie przeoczyłaś
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też gratuluję
|
|
|
|
|
#2036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
aż dziw bierze ![]() Cytat:
|
|
#2037 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W pierwszej uwielbiałam ten stan i teraz też Fakt, że nie mam specjalnie żadnych dolegliwości czuy uciążliwości. Jedynie brakuje mi jeszcze namacalnego potwierdzenia od mojego maluszka, że tam jestCytat:
za wizytę. A synek jaki już duży Super!Cytat:
Zawsze to fajniej cieszyć się i przeżywać wszystko z najbliższymi
|
|
#2038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wizyta 8.01 godzina 14.00 moja gin idzie na urlop dlatego tak wczesnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety się przeziębiłam i nie wiem jakim cudem. Także zrobię inhalacje na katarek i muszę wymoczyć nogi w gorącej wodzie z solą i musztardą.
A mojego dziecia czuję już mega wyraźnie. Najbardziej dał mi popalić w wigilię chyba w ogóle cały dzień nie spał tylko kop kop kop.Najbardziej kopie jak się kładę spać. No i już czuć nawet jak się rękę na brzuchu połozy także mąż i szwagierka już czuli wariacje.v Nie moge się doczekać wizyty 11.01 ja chcę już ![]() Cytat:
Miesiąc temu męczył mnie katar. no i teraz znowu katar nie nawidze mieć kataruCytat:
gratulacje maluszek już taki duży
|
|
#2040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby maleństwo rosło zdrowo, bo to jest teraz najważniejsze!!! No a po drugie, to ja też (jak zresztą chyba większość z nas, masakra ) byłam przeziębiona w 5 tyg. Na gardło tantum verde, panadol przeciwzapalnie, co do kataru to wzięłam go na "przeczekanie", bałam się lekarstw ![]() Cytat:
W razie W będziesz wiedziała w takim razie do jakiego innego lekarza uderzać, nigdy nie wiadomo kiedy się może przydać ![]() Cytat:
! To dbaj o Was, a teraz najbardziej o Twoje samopoczucie, bo to też ważne niech skurcze mijają!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

trochę się stresuję

a dlaczego byłaś na IP ? coś się stało?

nie wiem już sama co mam robić, czy iść jutro gdzie indziej na usg, czy już czekać.

kochana super wiadomość
będzie dobrze musi być. Lekarz dał ci nadzieję i to jest najważniejsze
18.08.2010 - zaręczyny
Kiedyś było tak, że można było ściągnąć swojego lekarza do porodu, jeżeli pracował w danym szpitalu, ale to już dawno temu
) ale teraz przyszłam po poradę a mianowicie od środy mnie gardło pobolewa i mam trochę katar, niby to nic takiego no ale ja oczywiście jestem przerażona i nie wiem czy to nie będzie miało wpływu na fasolkę, czy któraś też miała jakąś przygodę przeziębieniową w 4-5 tyg ciąży? I jeszcze zastanawiam się czy można pić herbatę z miodem czy nie bo już sama nie wiem

z jednej strony chciałabym mieć już dzieciątko po drugiej stronie brzucha a z drugiej podoba mi się bycie w ciąży
nie nawidze mieć kataru