|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
http://www.google.pl/imgres?sa=X&rlz...19&tx=91&ty=66 też miałam dostać w spadku w gratisie do wózka, ale tamto było z tych najtańszych, takie trzęsące sie na wszystkie strony, ale jeszcze używane, więc nie chcę ryzykować, że zostanę bez, bo nie wiadomo za te pół roku, w jakim stanie będzie
|
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
A jeszcze myslałam o czyms takim do łóżeczka, a by dokupić:
http://allegro.pl/plozy-bieguny-do-l...751907548.html jak myślicie, sprawdza się to czy szkoda kasy? |
|
|
|
#2074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje dziecko właśnie zasnęło Ale szalał cały dzień, dziś ze stanikiem na klacie i gaciami na głowie biegał - wyciagnęli z Tżtem mój strój kąpielowy z cyckonoszem xxl na karmienie plażowe A i w Biedronce mają fajne karnawałowe gadżety, na strój Olaf za młody ale kupiłam mu uszy opaskę i muszkę tygryska, słodkie takie, z muszką latał do wieczora bo na szyi ![]() CO do wyprzedaży to mnie interesują kurtki zimowe dzieciakowe ale dla dwulatka - młody z jednej wyrósł a jedna z nim nie styknie bo piorę co drugi dzień A skoro drugi facet w drodze to warto zainwestować ![]() Ide dziś szybicej spać, biedny Tż sie nie wyśpi bo o 20 ma mecz
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
ja bym do łóżeczka chyba płóż nie zakładała. bałabym się, że maluch się przyzwyczai. bede miec niby te kołyskę, ale ona ma funkcję wyhamowania bujania się i przyznam że nie widzialam ani razu, by moje siostry w niej dziecko bujały
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
|
|
#2076 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie sie ono podobało od kiedy je zobaczyłam, ale w sklepie to majątek kosztuje. Miałam dostać po siostrze w spadku takie zwykłe, ale mąż dał się namówić na używane Cytat:
ok, to jeden wydatek mniej, uff ![]() Zytus i jak sprawuje się wyrko? Konstrukcja w miarę stabilna? |
||
|
|
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
Misia już śpi, a Mężula wyciągnęli gdzieś koledzy, więc jestem sama
![]() Mam takie samo zdanie Vampirko pytałaś co będę przygotowywać- jeszcze nie wiem do końca, ale na pewno jakąś sałatkę, na pewno takie mini kanapeczki z kozim serem i podgrilowanym boczkiem i jakieś konkretne danie na ciepło. Jadłyście kiedyś coś takiego? http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...-up33767-4.htm Odpłynęłam
|
|
#2079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- a jesli chodzi o bujanie, to pamietam jak moja siostra cioteczna była do tego przyzwyczajona. jej łóżeczko stało obok łożka, a wujek z ciocią co jakis czas sie zamieniali miejscami zeby nogą łózeczko bujać
|
|
|
#2080 | ||
|
Zakorzenienie
|
No i się wydało czemu u nas dziś taka cisza... wszystkie na noworocznym siedzimy
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
wiec pisze od meza My dzisiaj byliśmy u siostry M, jej synek dostal takie organki z krzesełkiem do grania z mikrofonem, Hania się dorwala i dziecko z glowy na jakiś czas pięknie grala i spiewala, normalnie talent po mamusi Beatusia , do mnie tez mowia ze na twarzy schudłam ale ja się nie przejmuje – jestem pewna ze jeszcze to nadrobię, boje się tylko, ze z nawiazka fajne imie wybraliście ![]() Carolyna ja nie chodziłam do szkoły rodzenia Asia27100 ja tez podczytywalam w wolnej chwili mamusie styczniowo – lutowe i tak sobie mysle ze jak u nas pierwsza zacznie rodzic to chyba umre z nerwow i emocji ![]() Emilia Ty to chyba jesteś największy spioch tutaj Madziula to Olaf zadowolony, ze cos nowego na szyi zawisło pewnie ![]() Ramona fajne lozeczko, my chcieliśmy podobne, tyle, ze z zajączkiem, ale musimy mieć szczebelki dookoła jednak ![]() Kaorlak dobrze, ze nie lubie kawy, bo orzechy laskowe w czekoladzie uwielbiam Lece mamusie, bo mamy jakiś film ogladac, nie wiem jak skoro mi komputer padl, ale może maz cos wymyśli także dobranoc, może jeszcze wpadne później |
|
|
|
#2082 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tu nie kochać?Cytat:
Cytat:
faktycznie przykra sytuacja, ale... Najważniejsze osoby cieszą się razem z Wami i nie warto przejmować się całą resztą ![]() Cytat:
Także, nic tylko zacząć się przyzwyczajać.Co do instynktu... wszystko z czasem. Nic na siłę . Pisałaś, że chcieliście dzidziusia, więc może po prostu nie nadążasz się nacieszać każdą chwilą i jakoś się gubisz w tych emocjach? Uporządkuj to, zacznij najpierw cieszyć się tym niezwykłym stanem, bo jestem prawie pewna, że za nim kiedyś zatęsknisz wszystk się ułoży!My już po kolędzie, uff
|
|
#2083 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale ja uwielbiam spać - nawet przed ciążą, a teraz to już w ogóle.
|
||
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero co parę minut temu w poście się skarżyłam, że nie czuję ciągle kopniaczków, a właśnie się wyprostowałam na krześle i...... poczułam je
|
#2085 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzis spalam z tztem do 11. w koncu po ktoryms wyjsciu do wc mówie stop. budze go i na jego pytanie po co go budze, mowie mu ze w przyszlosci dziecko go bedzie budzic, ale o 6 rano. powiedzial ze moze poda sie na matke i bedzie spac do południa ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
|
|
#2086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nom, dobrze, że mam termin na początku maja, bo jak u nas któraś zacznie rodzić to pewnie od razu do niej dołączę z wrażenia
![]() Agaaga,
|
|
|
#2087 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W końcu jestem po świetach, troche pojadłam, trochę odłpoczełam, ale ogóle rodzinie spędziliśmy. Z prezentów też jestem zadowolona ![]() Teraz praca do sylwestra i pewnie go spędzimy w domu
|
|||
|
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczor
![]() Szkoda, ze juz po swietach, spedzilam je tak milo mam wrazenie jakby wszystko mi tam w brzuchu przestawiala, a to czuje jakby sie rozpychala, a za chwile czuje mocnego kopniaka a on ze dalej nic a nie wiem czego on sie spidziewal skoro nawet ja na dloni czuje to lzej niz w brzuszku, wiec on na taki zaszczyt sobie poczeka, albo sie nauczy w koncu i zrobi sie bardziej wyczulony na jej kopniaczki Agaaga gratuluje ruchow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane
my dziś mieliśmy dzień lenia, a Iga rozrabiała ![]() pojechaliśmy popołudniu kupić jej śpiworek do wózka bo jednak zimą przy samym kocyku to zimno jej będzie.A fajny jest naprawdę ![]() Iga nauczyła się mówić nowego słowa "bomba" pokazuję na bombki wtedy na choince, tak słodko to wymawia kurczę a ja nadal nie czuję takich wyraźnych ruchów,Iga na dodatek w niedzielę naskoczyła mi na brzuch, nic mnie nie bolało i mam nadzieję że dzidzia nic nie poczuła kurczę w tej drugiej ciąży bardziej się stresuję bo Iga nie rozumie jeszcze że tam jest dzidzia i ma uważać ehh
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
agaga
dla ruchliwego bobaska Ja sobie właśnie uświadomiłam że już styczeń więc trzeba się zacząć powoli rozglądać za rzeczami dla maluszka, łóżeczko, wózek i masę niezbędnych pierdółek... A jakoś nie mam na to na razie ochoty i nie wiem czemu... ?zmykam pod prysznic... I do łóżka ![]() Dobranoc
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula buty zimowe a zimy brak :P
Beatusia twoje „lęki” są zrozumiałe. Jest to Twoje pierwsze dziecko i obawiasz się czy dasz sobie radę, czy odczytasz znaki jakie daje Ci maluszek itp. Wiele mam tak ma , ale jak zobaczysz maluszka to wszystkie wątpliwości zostaną rozwiane i instynkt Ci pomoże ![]() Carolyna ja nie będę chodziła do szkoły rodzenia w pierwszej ciąży nie chodziłam , uznałam to za zbędne. Bo w szpitalu i tak położna pomaga i mówi co i jak Ale to kwestia indywidualna i każda z Was zrobi jak uważa ![]() Ramona u Nas bieguny się sprawdziły Ale u Nas nie bujaliśmy od początku , bo syn przez kolki nauczył się zasypiania na rękach , w pewnym momencie kręgosłup mi wysiadał już i założyliśmy płozy , aby udało się go oduczyć od rąk i się udało ![]() Agaaga za ruchy Dziecko mi śpi, zabawki ułożone, naczynia pozmywane , dzidzia kopie czas na lenistwo
|
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna też dziś na to wpadłam :p
Nikki no fakt ale znając zapał tż to by go śniegi zaskoczyły gdyby nie dzisiejsza okazja a tak Oliś ma nowe buty do rozchodzenia ![]() Ja tez juz w łóżku bo czuje pobudke o 5 ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
Niki przełożyłam wizyte jedna, możesz mnie zapytać na 8.01 wizyta u gina a druga 9.01 zostaja badania połowkowe, dzięki
Edytowane przez pomarancza24 Czas edycji: 2013-12-27 o 21:15 |
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak się cieszę, dziękuję za wszystkie gratulacje i radości, przekazałam Maleństwu, że tyle osób się cieszy z jego ruchów i ma się ruszać częściej!
![]() Cytat:
|
|
#2097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() dziś jak siedziałam przy biurku, to poczułam takie delikatne łaskotanie przechodzące po brzuchu, ale zastanawiam się czy to oby jeszcze nie bulgotanie jelit, bo akurat byłam po jedzonku
|
||
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Lezakuje w lozku objadam sie czekolada milka z jakimis ciastkami w srodku
calkiem dobry slodycz mi sie trafil pod choinka i to nie taka mala Dobranoc Mam nadzieje, ze wiekszosc juz doszla do siebie po swietach
|
|
|
|
#2099 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iga niby też podchodzi i całuje jak powiem że jest dzidzia ale za chwile podejdzie i mnie klepnie w ten brzuch albo ostatnio jak leżała na łożku to padła na niego jak strzała , nie zdążyłam się nawet zasłonić![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czułam właśnie takie łaskotanie od pewnego czasu, ale tylko czasem jak wieczorem leżałam przed telewizorem spokojnie na płasko, bo normalnie przy ruchach lub w ciągu dnia cisza była. A teraz znów kopie, nie myślałam, że przy drugim dziecku też się tak będę strasznie ekscytować wszystkim
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

łóżeczko chyba bede kupować, ale mam obiecana używana chyba juz przez 10 dzieci kołyskę i nie przeszkadza mi to. tym bardziej wiem, że sie sprawdziła, a zniszczona nie jest, bo używana przez maluchy do ok. 6 m-ca 

wiec pisze od meza 

faktycznie przykra sytuacja, ale... Najważniejsze osoby cieszą się razem z Wami i nie warto przejmować się całą resztą
ogólnie wszyscy mnie komplementowali, ale były też głosy czy naprawdę w ciąży jestem, bo na twarzy wręcz schudłam, a brzuszek niezbyt okazały.. z czego się bardzo cieszę